Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát, gyógyító álmokat!
  2015-10-15 23:57:43, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gyümölcsök gyerekeknek
  2015-10-15 23:53:18, csütörtök
 
  Gyümölcsök gyerekeknek

Színesek, illatosak, lédúsak, tele vitaminnal és ásványi anyagokkal, mégis ezek a csodagyümölcsök háttérbe szorulnak a gyerekeknél az édességekkel szemben. Néhány kedves gyümölcsös ötlettel segítünk!

Amíg picik, szinte mindent megesznek, imádják a zöldségeket és a gyümölcsöket. Aztán egyszer csak elkezdenek válogatni, kipiszkálják az ezt, arrébb tolják az azt, kikerülik a húst - vagy éppen a zöldséget -, és hallani sem akarnak másról, mint tészta, pizza, sült krumpli és édesség.

Igen, főleg az édesség kerül előtérbe, és ha választaniuk kell a süti vagy a mézédes gyümölcs között... legtöbben a sütit választják.

Szóval nem egyszerű a válogatós gyerekekkel, sok türelemre és kreativitásra van szükség, hogy az aprónépet bevonva az ételkészítésbe megbarátkozzon az alapanyagokkal és így az ételekkel is. A közös főzésről itt olvashattok bővebben, de ötleteket meríthettek Ráhel bloggerünk trükkjeiből is, aki három gyerekkel főz együtt rendszeresen.

Kezdetnek pedig ajánlunk egy jó kis gyümölcsös játékot, amit akár hétvégi délutánon vagy gyerekzsúron is bevethetünk a sütik mellé... :)
Bölcs bagoly

Hozzávalók: körte, piros és zöld szőlőszemek, kivi, eper, áfonya és ropi :)
(A hozzávalók más gyümölcsökkel is helyettesíthetők, szőlő helyett barack gerezdekre vágva, esetleg mandarin, áfonya helyett pedig mazsola, aszalt meggy vagy más bogyós gyümölcs is jó!)













Piros kismadár

Hozzávalók: narancs, eper, áfonya, szőlő
(Narancs mindig van, az eper soha semmivel nem helyettesíthető :), az áfonya helyett használhatun bármilyen aszalt bogyós gyümölcsöt vagy mazsolát, a szőlő helyett akár egy szem mandulát vagy pici almacikket.)













Tüskeböki, a sün

Hozzávalók: körte, zöld és lila szőlő, áfonya, cseresznye
(A körte a forma miatt fontos, de a szőlő kiváltható csíkokra vágott almával, barackkal, akár mandulával is, cseresznye helyett pedig bármit vihet a hátán a kis Tüskeböki...)













További jópofa és kreatív ételeket a Vince Kiadó Vicces kölyökkaják kiadványában találtok!
Link

Forrás: Mindmegette.hu -- Ajánló
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Kókuszos sün
  2015-10-15 23:39:14, csütörtök
 
  Kókuszos sün

Hozzávalók:

kb. 15 darabhoz:
50 dkg darált keksz
3 dkg kakaópor
3 evőkanál porcukor
15 dkg baracklekvár
1-2 dl meggy- vagy barack lé
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg vágott mandula
6 szem cukrozott gyümölcs

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a lekvárral és annyi gyümölcslével, hogy jól összeálljon a tészta.

Az elkészült tésztából kis sünigolyókat formálunk, amiket meghempergetünk a reszelt kókuszban. A mandulát beleszurkáljuk a golyókba tüskéknek. A cukrozott gyümölcsből kis darabokat vágunk, és beillesztjük a szemeknek. Lehet a süni közepébe összevágott meggyet is tenni, hogy finomabb legyen.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 darab: 215 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Cicás gyümölcsrizs
  2015-10-15 23:33:59, csütörtök
 
  Cicás gyümölcsrizs

Hozzávalók:

10 adaghoz:
50 dkg rizs
6 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
80 dkg tetszőleges gyümölcs (vagy lecsepegtetett befőtt)
4 dl tejszín

A díszítéshez:
almaszeletek
eper
őszibarack befőtt
kivi
körte

Elkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, 6 dl forró vízben feltesszük főni, egy csipet sóval megszórjuk, és lefedjük. A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.

Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró, cukros-vaníliás tejet, és letakarva nagyon óvatosan főzzük, időnként keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet, levesszük a tűzről, de a fedőt nem vesszük le még róla 20-30 percen át. Amikor megpuhult a rizs, kiborítjuk egy nagyobb tálba, hogy hűljön. Apróra vágjuk a gyümölcsöket. Ha befőtteket is használunk, keverhetünk a kihűlt rizsbe kevés befőttlevet, hogy szaftosabb legyen. Összekeverjük a rizst és a gyümölcsöket, ha szükséges porcukorral még ízesíthetjük. A tejszínből kemény habot verünk, és lazán belekeverjük a gyümölcsös rizsbe. Rövid időre hűtőbe tesszük, majd tálkákba szedjük, megdíszítjük a félretett megmosott gyümölcsökkel, és tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 340 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Főtt tojásból egérke
  2015-10-15 23:32:02, csütörtök
 
  Főtt tojásból egérke

Hozzávalók:

12 darabhoz:
6 tojás
4 dkg vaj
1 evőkanál mustár

A díszítéshez:
1 kis fej saláta
6 piros retek
1 kis sárgarépa
5 szemes bors, összetörve

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.

Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 darab: 60 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Papírsárkányos gyerekszendvics
  2015-10-15 23:29:48, csütörtök
 
  Papírsárkányos gyerekszendvics

Hozzávalók:

8 szelethez:
8 szelet bagett
4 dkg vaj (vagy sajtkrém)
15 dkg trappista (1 körcikk)
A díszítéshez:
4 levél saláta
1 szál újhagyma
4 karika sárgarépa
4 szem olajbogyó

Elkészítés:

A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A sárgarépából levágjuk a karikákat.

A kenyérszeleteket megvajazzuk, rátesszük a salátaleveleket. A sajtcikket 8 részre szeleteljük, és a szeleteket ráfektetjük a salátalevelekre. Az olajbogyóból orrot, a répából a száját alakítjuk ki. Az újhagyma fehér része lesz a szem, zöld része a szemöldök. Tetszőleges zöldségeket adhatunk még mellé.





Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 darab: 153 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Válogatós gyerekek a konyhában
  2015-10-15 23:28:10, csütörtök
 
  Válogatós gyerekek a konyhában

Bár a cím ellentmondásosnak tűnik, mégis lehet, hogy a válogatós gyerekben bujkáló ellenérzések feloldását épp a közös konyhai lét hordozza.

A konyhában együtt eltöltött idő, a közös munka, az alkotás öröme segíthet a rosszul evő vagy sok mindent ki nem próbáló gyerek és szüleinek gondjain. Az ilyen közös főzések alkalmával lehetőség nyílik az alapanyagok átbeszélésere, azok nyersen történő megkóstolására, fűszerekkel való kísérletezésre, az alapanyag sütésére, főzésére.





A konyhában együtt töltött idő sokat segíthet a különféle ételek megkedveltetésében

Az ismerkedésen, az ételekkel való összemelegedésen kívül a közös főzés másik nagy érdeme, hogy a kiskuktánk a főzés végén a saját ,,keze munkáját" eheti meg. A büszkeség, az általa végigkövetett munkafolyamat, a most már jól ismert alapanyagok segíthetnek abban, hogy egy-egy korábban ,,nemszeretemnek" titulált étel lekerüljön a gyerek tiltólistájáról.

A közös főzés azért is fontos, hogy lássa a gyerek, hogy az adott étel miből készül, a szósz alatt mi rejtezik, hiszen sokszor a rosszul evő, nemevő vagy nagyon válogatós gyerekek egy-egy menzai ,,balesetnek" köszönhetően válnak visszautasítóvá. Egy olyan helyzetet követően, ahol a számukra ismeretlen ételben valami furcsa állagút, keményet, rossz ízűt találtak. Épp erre jó az, ha megnézzük, velük együtt analizáljuk, hogy miben mi található (jobb esetben).





A legegyszerűbb szendvicseket is játékossá tehetjük




Vidám papírsárkányok - nem is lehet nekik ellenállni!

Az együtt főzések mellett a közös bevásárlás is okozhat áttörést. Ilyenkor érdemes a gyereknek döntési lehetőséget adni, hogy melyik rizst vegyünk, milyen kenyér kerüljön a papírzacskóba, a felvágottak, zöldségek és gyümölcsök közül mit vigyünk haza. A lehetőség, a saját maga által hozott döntés súlya és az efölött érzett öröme, büszkesége szintén jó irányt jelenthet egy-egy ételfóbia legyőzése tekintetében.

Az ilyen fóbiákat, berögződéseket nem csak a konyhai együttlétekkel és közös vásárlásokkal lehet oldani, érdemes az erre szakosodott könyvek praktikáit bevetni. Szerencsére a rosszul evésről nem csak felnőtteknek születtek könyvek, hanem az utóbbi években a gyerekkönyvek piacán is elkezdtek megjelenni, a gyerekek számára érthető módon megfogalmazott írások ezzel a problémával - és számos másikkal - kapcsolatban.





Tojásegérkék salátával - egyszerű és vidám vacsora

A könyvek, a közös főzésre, vásárlásra fordított időn túl az ételek külalakjával is okozhatunk áttöréseket. Az európai konyha ugyan főleg csak a sütemények terén hajlandó elővenni a gyermeki fantáziáját, de a jóféle infantilitásra hajlamos japánok gyerekeinek ebédlődobozaiban már a mai kor kedvelt mesehősei mosolyognak ránk.

A bento kifejezetten alkalmas a bennünk rejtező kreativitás kiélésére és melyik gyerek ne enné szívesen a rizsből, zöldségből megformázott kedvenc mesefiguráit. A magyar konyha alapanyagaival is készíthetünk különféle mulatságos figurákat, a szendvicseket egy kevés zöldséggel átalakíthatjuk egy-egy mesehőssé vagy kedvelt állatkává, a desszertek esetében is eljátszatunk a kedvcsináló színes dekorációval és az az igazán jó, ha mindezt a gyerekkel közösen készítjük.





Az édességekkel általában nincs gond, de a cicás gyümölcsrizs biztosan sikert arat!




Kókuszgolyó - süninek öltözve

A különféle aprósüteményekből készülhet kígyó, csiga vagy bármilyen más állat, a nagyobb tésztákat is megformázhatjuk, a kenyerünk emlékeztethet egy sárkányra, illetve a pogácsák, zsemlék is kaphatnak malacorrot. A betűtészta klasszikus gyerekcsalinak számít, szinte kivétel nélkül minden gyerek imádja és nem csak a paradicsomlevesből pecázható, hanem más leveseket is feldobhatunk vele és tehetünk ezáltal vonzóvá a rosszul evő gyerekeink számára.





A közös sütés játék a gyerekeknek

WM

Forrás: Mindmegette.hu -- Praktikus
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vicces kölyökszendvicsek
  2015-10-15 22:59:44, csütörtök
 
  Vicces kölyökszendvicsek

Gyerekzsúr vagy kerti parti, de egy egyszerű vacsora is feldobható néhány jópofán elkészített szendviccsel. Mégpedig a legegyszerűbb alapanyagokból, akár a gyerekeket is bevonva a szendvicsalkotásba!

Igen, tudjuk, tudjuk, nem játszunk az étellel... De szerintünk néha mégis lehet! Annál is inkább, mert az evés öröm és élvezet, és nem mindegy, hogy egy sima májkrémes kenyeret kapunk be kutyafuuttunkban, vagy egy kutyára formázott mókás szendvicset. Lehet, hogy a különbség csak egy kis figyelem vagy kreativitás, de mégis egész más... Érdemes kipróbálni!

Túrós fülű cica

Hozzávalók: kenyér, túrókrém, koktélparadicsom, retek, olajbogyó, uborka, snidling, zöldhagyma, esetlegesen ropi, ha testet is szeretnénk a cicának.













Lobogó fülű kutya

Hozzávalók: kenyérm májkrém, piros kaliforniai paprika, olajbogyó, uborka, koktélparadicsom, szalámi













Kisdarázs

Hozzávalók: kenyér, sajt, májkrém, olívabogyó, koktélparadicsom, snidling













A szendvicsek természetesen tetszés szerint más feltétekkel is elkészíthetőek, illetve tovább variálhatóak.

További jópofa és kreatív ételeket a Vince Kiadó Vicces kölyökkaják kiadványában találtok!
Link


Forrás: Mindmegette.hu -- Ajánló

 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Gyerekkedvencek
  2015-10-15 22:51:21, csütörtök
 
  Gyerekkedvencek

Ma, amikor már jóformán mindenki tudományos megfontolások és aktuális gasztrotrendeknek megfelelően étkezik, létezik egy igen erős érdekcsoport, akik számára mindez mellékes. A gyerekek minden modern és forradalmi gasztrofelfedezésre és meghurcolt alapanyagra fittyet hányva hosszú idők óta szeretik és rendelik ugyanazokat a fogásokat.

Természetesen a jó anya és szülő nem minden esetben enged utat ezeknek az ételeknek, de gyereknap - vagy más ünnep - alkalmából érdemes végignézni, mi mindent kínálhatunk a csemetéinknek, ha kedvükben kívánunk járni.

Ha teljes menüt szeretnénk készíteni, akkor érdemes a levesek terén is körülnézni. Ez az a pont, ahol egy egészen biztos befutó mellett viszonylag elszórt mezőnnyel találkozhatunk. A biztos befutó paradicsomleves mellett sok gyereknek kedvence még a jóféle húsleves, illetve a különféle gazdag gyümölcslevesek. Ezeket az ételeket apróságokkal fel is turbózhatjuk: a paradicsomleveshez a betűtésztán kívül másféle száraztésztákat is adhatunk. Ma már szinte bárhol kapható dinó vagy épp háztáji állatokat felvonultató száraztészta kollekció, amely még izgalmasabbá, tartalmasabbá és látványosabbá teheti a levest. Ezeket a tésztákat a húslevesbe is átmenthetjük, a zöldségeket különféle kiszúróval vagy ügyes szabadkézi munkával virágformára faraghatjuk, illetve a húst is átértelmezhetjük. Adhatunk a levesbe töltött tésztacsomagocskákat, afféle batyukat, amelyek tartalma lehet sajt, hús vagy épp valamilyen zöldségkeverék.





Valószínűleg a rizs-nyuszi kialakításával csak a japán anyukák foglalatoskodnak, de a zöldségeket nyugodtan cifrázhatjuk mi is

A gyümölcsleveseknél a tejszínhabbal vagy fagylalttal történő turbósításon túl adhatunk különféle dekorcukrokat vagy az angolszász országokban oly divatos - gyerekek és felnőttek között is nagy népszerűségnek örvendő - pillecukor falatkákkal is megszórhatjuk. A pillecukrot mi magunk is elkészíthetjük és színezhetjük is kedvünk szerint.

A főételek előtt mindenképp említést kell tenni a szendvicsekről, amelyeket sokféle módon variálhatunk, és kis fantáziával különféle alakúra szabhatunk. Ehhez jó út, ha megnézzük a különféle japán bento-boxokat, innen könnyű ihletet meríteni. A különféle állatka formájú szendvicsek mellett hatalmas térhódításban vannak a jelen kor mesefigurái, élükön a mindig mosolygós macskalánnyal és a dühödt madarakkal.





A japán bento dobozokat elképesztő fantáziával és aprólékossággal állítják össze

A szendvicsek esetében is könnyen, tulajdonképpen egy sniccer segítségével formára nyeshetjük a felvágottat, a vékonyra szelt sajtot, retekből, uborkából, paradicsomból vagy paprikából eszkábálhatunk szájat, szemet, fület vagy éppen csőrt. Az így kapott szendvics mellé már csak valamilyen jóféle gyümölcslé dukál, és egy kiadósabb vacsora gyanánt már fel is sorakoztathatjuk a mesehősöket.





A szendvicseket díszíthetjük is zöldségekkel, felvágottal





A gyerekek kedvenc főételei között dobogós a rántott hús, a sült krumpli és a spagetti, főleg ha paradicsomos - megosztva helyét a pizzával. Ezeket az ételeket nem csak viccesen, formára vágva, hajtva, tekerve készíthetjük el, hanem - egyszerűségük okán - akár a gyerekeinkkel közösen is alkothatunk. Az ételeket ezen felül válogatott alapanyagokból is elkészíthetjük, így például a húst forgathatjuk panko morzsába, vagy sült krumpli helyett céklatallért, esetleg zellerszalmát is süthetünk a családnak, a spagetti variációiról nem is beszélve. A tésztához kínált paradicsomszószt kedvünk szerint gazdagíthatjuk, adhatunk hozzá húst, kerülhet bele zellerszár, sárgarépa, friss zöldfűszer, vagy pirulhat alá egy kevés szalonna is.




Bár a húsgolyó és a spagetti gyerekkedvenc, madárcsaládként tálalva még nagyobb sikere lesz

A levesnél felhasznált formázott tészta itt is bevethető, a levesbetéthez túl nagy mintákat kipróbálhatjuk a főételünkhöz. Ugyancsak sokféle formázott rántott falatot is vásárolhatunk készen, vagy kis türelemmel mi magunk is kikanyaríthatjuk az aktuális kedvenceket a csirkemellből vagy sertéskarajból.





A tésztát általában kedvelik a kicsik, a különféle formatésztákból biztos nem marad a tányérokon...

A pizza izgalmas és gazdag pálya. Az otthon, közösen készíthető fogások egyik legmozgalmasabbika, amit a gyúrástól kezdve érdemes együtt készíteni, s hagyni, hogy a gyerekeink a fantáziájukat használva alakítsák a pizza formáját és ízvilágát. Ha nem szeretnénk a tésztát mi magunk elkészíteni, akkor nyugodtan süthetünk pitapizzákat, azaz kis korongokra álmodhatunk a gyerekeinkkel megannyi ízt, sőt ezeket a kis pizzákat is alakíthatjuk különféle meselényekké.





Pici pizzák fazonírozva :)

A desszertek terén is vannak biztos befutók, mint például a palacsinta vagy a fagylalt. A palacsintát könnyedén formázhatjuk, belesütött almadarabokkal vagy más gyümölcsökkel készíthetünk belőle mókás arcokat, vastagabb, amerikai változatát színes lekvárokkal, szószokkal toronyba rendezhetjük, kínálhatunk melléjük fagylaltot, tejszínhabot, ezek segítségével megjeleníthetünk szinte bármit mesefigurától kezdve egy mozgalmas jelenetig. A palacsinta díszítéséhez és ízesítéséhez használhatunk csokoládéforgácsot, színes dekorcukrokat, a már dicsért pillecukorral, de apró drazsékkal is dolgozhatunk.





A kisebb méretű, pufi amerikai palacsinták is jól dekorálhatóak

A palacsinta és a fagylalt mellett nagy játékteret biztosító, könnyen elkészíthető és rendkívül jól dekorálható a muffin, illetve kisebb, ám díszesebb rokona, a cupcake. A tésztát egyszerűen ízesíthetjük, különösebb gond nélkül tölthetjük és kedvünkre dekorálhatjuk, sőt mivel egészen egyszerű kevert tésztáról beszélünk, így ennek elkészítésébe is nyugodtan bevonhatjuk a gyerekeinket. Ha egészségesebb desszertet szeretnénk, vagy uzsonnára kínálnánk gyümölcsöket az aprónépnek, különféle gyümölcsökből is készíthetünk mókás összeállításokat.





Kekszeket a gyerekekkel együtt is süthetünk, a tésztamassza végülis ehető gyurma :)

Mosolygó arc szendvics

Hozzávalók:
4 szelet toast kenyér
2 tojás
1 pritaminpaprika
10 dkg túró
5 dkg puha vaj
pár szál snidling

1 közepes fej lilahagyma

Elkészítés: A lilahagymát megpucolom, leheletvékony szeletekre vágom, a pritaminpaprikát íves darabokra vágom. A tojásokat lobogó vízben 9 percig főzöm. A túrót villával áttöröm, vajjal kikeverem, picit sózom és apróra vágott snidlinggel ízesítem. A megfőtt tojásokat hideg víz alá teszem. Ezután könnyedén leszedem a héját, és vékony szeletekre vágom.
A toast kenyereket közepesen megsütöm, túrókrémmel megkenem. Egy-egy szelet tojásból szemet készítek nekik, néhány göndör fürtöt kapnak lila hagymából, és mosolygó paprikaszájat is teszek a kenyérre.

Bohóc-palacsinta

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
5 dkg cukor
3 dl tej
3 tojás
12,5 dkg natúr krémsajt
csipet só
2 banán
csokoládéöntet
15 dkg eper

Elkészítés: A liszthez hozzáadom a sütőport és a cukrot, majd beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm a tejet, a krémsajtot, picit sózom, és az egészet kézi mixer segítségével eldolgozom. Az így kapott kissé sűrű tésztából - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, közepes lángon - tenyérnyi palacsintákat sütök.
A banánt ujjnyi karikákra szelem, az epret megmosom, kicsumázom, majd egy szép példány kivételével szintén felszeletelem.
A palacsinták közé banánt és epret teszek, majd csokoládésziruppal meglocsolom. Az utolsó palacsintánál 2 karika banánból szemet formázok, míg az eper a bohóc orra lesz, és kevés szirupból mosolygós szájat rajzolok.






WM

Forrás: Mindmegette.hu -- Érdekességek
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Laktató gombapörkölt
  2015-10-15 22:39:05, csütörtök
 
  Laktató gombapörkölt

Hozzávalók:

1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
4-5 db szárított paradicsom
1 kg gomba
pirospaprika
bors

3 dl tejföl
4-8 db tojás

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük. Rávágjuk a zöldpaprikát, teszünk bele 4-5 karika szárított paradicsomot, majd rátesszük a felaprított gombát, megszórjuk pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve puhára pároljuk.
Megszórjuk liszttel, felengedjük tejföllel /ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk/, összeforraljuk, majd óvatosan, hogy egyben maradjon, beleütünk személyenként 1-2 tojást, és addig forraljuk, míg a tojásfehérje megkeményedik.





Rizzsel, nokedlivel vagy friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Dr. Artner Oszkárné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 4782
  • e Hónap: 9820
  • e Év: 139527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.