Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
TV2-botrány: Orbán dühöng, Simicska 1 millió eurót áldozhato
  2015-10-16 21:28:08, péntek
 
  TV2-botrány: Orbán dühöng, Simicska 1 millió eurót áldozhatott


Propeller ma, 12:44

Az Orbán-Simicska háború februári kirobbanása előtt, már tavaly ősszel letehettek Simicska Lajosék 1 millió eurót azért, hogy elővásárlási opciót szerezzenek a TV2-re - tudta meg az Origo.

A lap szerint az értesülés hallatára az egyik potenciális tulajdonos, Fonyó Károly meglepetten kérdezett vissza:

Honnan van ez az információ?

Végül azt fűzte hozzá: sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudja.

Fonyó azt még elmondta: van már jelöltje a TV2 vezérigazgatói posztjára, ám nem árulta el, hogy ki az, csak azt, hogy nem a volt RTL-vezér, Dirk Gerkens "az aduász erre a feladatra".

Eközben a 24.hu arról cikkezett: Orbán környezetéből csak azt sikerült megtudniuk, hogy a miniszterelnök dühöng, amiért volt kollégiumi szobatársa keresztbe tehetett az üzletnek.

Simicska egyre veszélyesebb, ezt Orbán is tudja. Hamarosan eljön az az idő, amikor Simicskának már nem lesz veszítenivalója, ami félelmetes lesz

- összegezte a lap forrása.

Simicska környezete pedig így nyilatkozott nekik:

Lajos all-in játszik már régóta, a Megapolisnak pedig még illik is a portfóliójába egy tévécsatorna.


http://propeller.hu/itthon/3164449-tv2-botrany-orban-duhong-simicska-millio?utm_s ource=mm-2015-10-16&utm_medium=email&utm_campaign=TV2-botr%C3%A1ny%3A%20O rb%C3%A1n%20d%C3%BCh%C3%B6ng%2C%20Simicska%201%20milli%C3%B3%20eur%C3%B3t%20%C3%A 1ldozhatott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen ország nincs is, b+!
  2015-10-16 21:08:43, péntek
 
  Ilyen ország nincs is, b+!

Nem kórházakra, nem oktatásra, nem kutatás-fejlesztésre, nem utakra, vasútra, szakképzésre, kisgazdaságokra, elesettekre, hajléktalanszállásra, étkeztetésre, ... hanem focidrukkerre.

Bassza meg mindenki aki a fidesz mellé teszi az X-et!

***

2015. október 16. péntek

Már 3,4 milliót költenek egy focidrukkerre Orbánék jövőre


2015. október 16. péntek 05:25:59


Miközben a nézőszámok fokozatosan csökkennek, a költségvetésből egyre több pénz megy a miniszterelnök kedvenc sportjára, a focira. Ez azt jelenti, hogy jövőre az ideinél 58 százalékkal többet, 3,38 millió forintot költenek el a nézőnként.

Miközben az idei évben sem sikerült túl nagy eredményeket elérni a nemzetközi porondon a magyar kluboknak, a válogatottunk pedig várhatóan nehéz ellenféllel pótselejtezni kényszerül az EB-re való kijutásért, az MTK nemrégiben újabb 1,5 milliárd forintot kapott az államtól az új stadionjára. Mindezek apropóján úgy gondoltuk, hogy megvizsgáljuk, fejenként mennyit is költ a kormány a költségvetésből arra, hogy egy néző 30 (illetve a mostani szezonban már 33) hétvégén keresztül a magyar NBI meccsein szórakozzon.

Hogyan számoltunk?

Először is érdemes tisztázni, hogyanis végeztük el a számításunkat, mivel a költségvetési év és a labdarúgás egyetlen szezonja időben nem fedi le egymást, szükség volt némi korrekcióra és "átütemezésre" a becslés során. Ez azt jelenti, hogy az átlagos nézőszámokat a költségvetési (tehát teljes) évre vetítettük. Vagyis 2015 vonatkozásában vettük az idei tavaszi és őszi fordulókból eltelt meccsek összes nézőszámát, és ezekből számoltunk egy átlagot. Ez 19 446 lett, vagyis egyetlen hétvégén ennyien látogattak ki a meccsekre idén átlagosan. 2016-ra a költségvetési keretet már ismerjük, a nézőszámokat viszont értelemszerűen még nem, úgy véltük, az idei évre számolt átlagot sikerül hozni egy év múlva is.
Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a jövő évi szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!
szerk: a nézőszám idei évre számolt csökkenések hátterében állhat az a tény is, hogy az ősztől elkezdődött új szezonban már csak 12 csapatos az NBI, vagyis egy hétvégén kevesebb meccsre látogatnak ki a nézők. A létszámcsökkenés azonban már korábban elindult jelenség.

A költségvetési forrásokat nézve is volt egy plusz tényező, amit mindenképpen szerettünk volna beépíteni, lévén "közpénznek" tekinthetők a TAO-pénzek is. Ebben az esetben sokkal egyszerűbb dolgunk volt, hiszen a rendelkezésre álló adatok egy teljes költségvetési évre és nem egy szezonra vonatkoznak.

Azt tudjuk a költségvetési zárszámadásokból, hogy látvány-csapatsport támogatás miatt mekkora összegről mondott le, vagy "tervez" lemondani a kormány. Viszont ezt az összeget nemcsak a labdarúgás kapja. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal index.hu-nak adott korábbi tájékoztatása szerint a TAO pénzek harmada megy a labdarúgásra. Ezek után tehát a költségvetésben szereplő TAO harmadát a labdarúgással összefüggő tételkhez kellett hozzáadni.
Ilyen lesz az MTK új stadionja - Kattintson a képre galériánkértIlyen lesz az MTK új stadionja - Kattintson a képre galériánkért

Jövőre nagyon megnyílik a kassza

Így 2015-ben összesen 42,85 milliárd forint megy a labdarúgásra számításaink szerint, ami az átlagos 19 446 nézőszámra vetítve azt jelenti: fejenként 2,2 millió forintot költenek Orbánék idén egy-egy focidrukkerre.

Igaz, nagyon sokan a tévé előtt nézik, velük azonban sajnos nem tudunk számolni, de a labdarúgásnak, a sok új stadionnak, a sportágnak, a szövetségnek és a kluboknak is az lenne az érdeke, hogy minél többen látogassanak ki a meccsekre.
4 vagy 6 órát dolgozna? Részmunkaidős állást szeretne? (X)

Az idei év azonban a költés szempontjából kicsit kakukktojás, hiszen tavaly és jövőre is egyaránt jóval több "közpénz" jut egyetlen nézőre. 2014-ben a költségvetésben - a stadionépítések magasabb száma miatt - 35,5 milliárd forint szerepelt csak a focival kapcsolatban, idén ez 26,4 milliárd, jövőre pedig 45,8 milliárd forint lesz. Emellett a TAO-összegek évről évre emelkednek, ráadásul jellemzően a tervezettnél is több pénzről mondanak le Orbánék a támogatási rendszer miatt.

2016-ra mindezek eredményeként összesen már a TAO-val együtt 65,7 milliárd forint mehet a labdarúgásra, ami a becsléseink szerint a változatlan nézőszám mellett

fejenként 3,38 millió forintos költést jelent. Ez 53,4 százalékkal több az idei összegnél, míg a 2013-ra becsült nézőnkénti 1,4 millió forintnál 139 százalékkal több.

Végeztünk még egy gondolatkísérletet annak nyomán, hogy többször is hallottunk olyan véleményeket, hogy "minek ennyi pénzt költeni a focira, az én adómból is, pedig nem is szeretem a focit". A költségvetési pénzeket éppen ezért leosztottuk a népességre, hogy megkapjuk, csecsemőtől az aggastyánig fejenként mennyit fizetünk egy évben a 19 446 magyar 30 (ill. 33) hétvégi szórakozására. Az összeg idén 4348 forint,

jövőre pedig már 6673 forintot fog minden magyar fizetni a focira. Vagyis mindenkinek 53 százalékkal fog nőni ez a képletes "hozzájárulási összeg".

A végén pedig szeretnénk szemlélteni azt, hogy mennyire rengeteg pénz is a jövő évre tervezett 65,7 milliárd forint, amit a focira szándékozik elkölteni a kormány.

Munkanélküli ellátásrokra jövőre 48,5 milliárd forint megy.
69 milliárd forint a rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra.
55,2 milliárd forint jut a gyógyászati segédeszköz támogatásra.
56 milliárd forintot fizetünk be a költségvetésbe távközlési adó címén.

Röviden és tömören: focira több megy el egy évben, mint a munkanélküli ellátásokra vagy rendelői ellátásra vagy gyógyászatisegédeszközök támogatására.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/makro/Mar_3_5_milliot_koltenek_egy_focidrukkerre_Orbanek_ jovore.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most nem árt résen lenni magyarok!
  2015-10-16 20:41:40, péntek
 
  Most nem árt résen lenni magyarok!

Posted on 2015-10-16 by Admin


Döbrögink Brüsszelben zsurnalisztáknak beismerte, hogy szerinte félmunkát végeztek a bűnszövetség helyi bandavezérei az éjszakába nyúló taktikai értekezleten. Az általa szorgalmazott görög-török határlezárási ötletet lesöpörték az asztalról.
Brüsszel, 2015. október 15. Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezőben 2015. október 15-én. (MTI/Európai Tanács/Christos Dogas)

Brüsszel, 2015. október 15.

Egy újságírói kérdésre, “... hogy mikor döntenek a horvát határzár ügyében, a kormányfő közölte: péntek dél körül érkezik vissza Budapestre, ezt követően összehívja a nemzetbiztonsági kabinetet, amellyel kora délután megvitatják a helyzetet és meghozzák a szükséges döntéseket. Csütörtök este Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en elmondta: a rendőrség készen áll arra, hogy ha be kell vezetni a határzárat, akkor kezelje az akár a röszkei eseményekhez hasonló helyzetet is.
Orbán Viktor Brüsszelben arról is beszélt, hogy rendészeti és határőrizeti szempontból minden feltétel megvan a horvát határzárhoz, azt a minőségű határvédelmet, amelyet a szerb-magyar határon már létrehoztak, azt ezen a szakaszon is teljesíteni tudják. Sőt annyiban előrébb is állnak, hogy az ülés előtt a visegrádi csoport kiadott egy közleményt, amelyben leírták, hogy mindegyik V4-es partner komoly felelősséget és segítséget vállal abban, hogy Magyarországnak ne egyedül kelljen megvédenie a határait - idézte fel.
A visegrádi csoport (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfői közös nyilatkozatot adtak ki, amely szerint a migrációs válság hatékony kezelése érdekében az EU-nak egységesnek kell mutatkoznia és képesnek kell lennie arra, hogy megtegye a fontos intézkedéseket.
Egy pont, amikor mindenki felélénkült
Orbán Viktor arra is kitért, hogy az ülésen volt egy pillanat, amikor ,,hirtelen fölélénkült a 28 miniszterelnök", amikor az állandó áthelyezési mechanizmusról volt szó. Az Európai Bizottság az állandó migránsszétosztási mechanizmusra vonatkozó előterjesztését - amely egy indítvány, hogy jogszabály legyen majd belőle - már megküldte a nemzeti parlamenteknek, vagyis a magyar parlament foglalkozik ezzel és tárgyalni is fogja - mondta. Közölte: a kérdés csak az volt, hogy most a zárónyilatkozatban milyen hangsúllyal utaljanak erre a bizottsági kezdeményezésre, és ami benne van a dokumentumban, az ,,elfogadható Magyarország számára"...
(Forrás: válasz)
Bal-Rad komm: Meggyőződésünk, hogy ez a “...ami benne van a dokumentumban, az ,,elfogadható Magyarország számára"..." - ez sok jót nem jelent a MAGYAR EMBEREK SZÁMÁRA! Mert gyaníthatóan ez azt jelenti, hogy Döbrögi kezdi elővezetgetni azt, amire rábólintott, mint a “Magyarország számára elfogadható" tartalomra! Azaz: JÖHETNEK A NYUGATON NEM KELLŐ MIGRÁNSOK!
Ha pedig ez így lesz?!- NA AKKOR KELL KIKÉNYSZERÍTENI EGY ÜGYDÖNTŐ NÉPSZAVAZÁST!
EGY OLYAN IGAZI!-RENDSZERDÖNTŐ NÉPSZAVÁST!
Merthogy hamarosan eljön az igazság pillanata! Amikor színt kell vallania a döbrögista hordának, hogy beleegyeztek-e a NÉP AKLARATA ELLENÉRE a migránsok fogadásába!
MINDEN EDDIGI ÍGÉRETÜK ELLENÉRE!
MOST KELL UGRÁSRA KÉSZEN ÁLLNI MAGYAROK! MOST NEM SZABAD HAGYNI MAGUNKAT TOVÁBB ÁMÍTANI!



Mert ámítás az lesz! Ragály propagandaminisztériuma ezerrel fog vetíteni!



http://www.balrad.com/2015/10/16/43466/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alakul a szebb jövő
  2015-10-16 20:34:07, péntek
 
  Alakul a szebb jövő


Posted on 2015-10-16 by Admin


Mielőtt Bundesmutti tegnap átugrott Brüsszelbe a parancskihirdetésre, még produkálta magát egy kicsit a berlini Bundestagban. Sok szépet és jót ne várjunk a produkciójától.
Bundesmutti tegnap délelőtt ugyanis átértelmezte Minszk 2.0-t!
Ellefetykelte a Bundestagban ugyanis, hogy Donbasszból el kell távolítani minden illegális fegyveres erőt (értsd: a miliciák ki kell hogy vonuljanak Donbasszból) és a jelenlegi orosz-donbasszi határszakaszon VISSZA KELL ÁLLÍTANI A KIJEVI JUNTA ELLENŐRZÉSI JOGÁT!
Németország teljhatalmú ura, a Gazda európai ügyeinek Fő Végrehajtója elkezdett kavarni!
Nyilvánvaló a cél. Nagy-nagy fölfordulást keltve megosztani Oroszország erejét és figyelmét Donbassz és a Közel-Kelet között, és közben a muszlim migránsokkal elárasztani Európát.
Most, hogy Donbassz lemondott a beígért népszavazásokról, (a DNR területén holnapután lett volna esedékes!) Amerika lotyója dedobta a követ a simuló vízfelszínbe.
Hogy mit ért el?
Még valószínűleg nem érkezett meg Brüsszelbe, de már olvashatta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nyilatkozatát, amely válasz Bundesmutti őrültségére! Ami röviden így foglalható össze: SZÓ SEM LEHET RÓLA!
Ami jó dolog! Márminthogy Szergej Lavrov nyilatkozata! Mert az úgy értendő, hogy OROSZORSZÁG NEM HAGYJA MAGUKRA A DONBASSZI NÉPKÖZTÁRSASÁGOKAT!
Ugyanakkor a Nyugat minden jel szerint elvetette a kockát!
Ma egyébként a valcmanista latortüzérség ágyúzta Zajcevot, Gorlovkát és a donyecki repteret!

http://www.balrad.com/2015/10/16/alakul-a-szebb-jovo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbröginek megmondták! (DE SZÉGYENSZEMRE NEM A MAGYAR NÉP!)
  2015-10-16 20:30:45, péntek
 
  Döbröginek megmondták! (DE SZÉGYENSZEMRE NEM A MAGYAR NÉP!)

Posted on 2015-10-16 by Admin

Orbánt rabszolgaként kezelték


27 pontos lista került napvilágra arról, mit kívánt a magyar kormánytól egy éve az Amerikai Egyesült Államok.
A Mandiner szerezte meg a nem nyilvánosságnak szánt non-papert (a diplomáciai üzengetés dokumentumát), amely nagyon konkrétan megnevezi, mit várt Washington a magyar kormánytól a kitiltási botrány idején. Az iratot állítólag 2014. október 21-én kapta meg a magyar fél. A Mandiner a dokumentumot valódinak nevezi, miután az ,,tartalmazza a magyar kormánynak a válaszadáshoz készített vázlatait is", és külön felhívja a figyelmet a parancsoló hangnemre, amit az Orbán-kormány csicskáztatásának nevez, amivel arra a mai magyar társadalmi jelenségre utal, amely szinte rabszolgai viszonyt feltételez.
A 27 PONT
Civil társadalom:
- Hagyják abba a független civil társadalom zaklatását és megfélemlítését, beleértve a vizsgálatok, ellenőrzések és razziák beszüntetését az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Támogatási Alap, valamint a Svájci Alap támogatásaiból részesülő szervezetek ellen, a dokumentumok és IT-eszközök (és egyéb lefoglalt tulajdon) visszaszolgáltatását az ellenőrzött szervezeteknek, valamint a felfüggesztett adószámok azonnali visszaállítását!
- Tegyék közzé az interneten az összes információt a civil szervezetek KEHI-ellenőrzéseiről és a hatósági vizsgálatokról annak érdekében, hogy azok hozzáférhetővé váljanak a nyilvánosság számára!
- Nyilvánosan támogassák a civil társadalom, az emberi jogok, a fékek és ellensúlyok és a korlátozásmentes politikai ellenzék fontosságának gondolatát!
- Tegyék lehetővé, hogy a civil társadalom szabadon és függetlenül működhessen!
- Ösztönözzék az egyéni és vállalati adományok rendszerét a civil szervezetek számára!
- Vegyék igénybe a civil társadalom és az üzleti szféra véleményét a közpolitika kialakításában és végrehajtásában, különösen ami az emberi jogok, az egyenlőség és a kormány átláthatóságának ügyét illeti!
- Biztosítsák, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap elfogulatlanul és átláthatóan működjön, pártatlan testülettel és egyértelmű iránymutatásokkal a támogatásokra és értékelésekre vonatkozólag!
Társadalmi nyitottság - adjanak közpolitikai szerepet az ellenzéknek és más nem fideszes szereplőknek (erősítve a fékek és ellensúlyok rendszerét):
- Állítsanak fel független, a téma szakértőiből, nem pedig politikai kinevezettekből álló felügyelő testületeket, teret engedve az ellenzék jelölési jogának is!
- Az Alkotmánybíróság kinevezési gyakorlatát vissza kell állítani a 2010 előttire, ad hoc bizottsággal, amely a pártok kétharmadának egyetértésével választ!
- Világosan meghatározott és átlátható eljárások legyenek a közérdekkel összefüggő kérdésekben, értelmes konzultációval és az összes érintett szakértő, valamint érdekelt bevonásával!
- Jogalkotási folyamat: építsenek be meghallgatásokat, vitákat, értelmes konzultációt az adott téma szakértőivel, valamint a civil társadalom képviselőivel, és adjanak lehetőséget a módosításokra!
- Fogadjanak el törvényt, amely biztosítja, hogy a hosszú távú gazdasági kötelezettségvállalások és egyéb közügyek kapcsán hozott döntések átláthatóan, érdemi civil hozzászólásokat figyelembe véve születnek, reális lehetőséget és elegendő időt adnak a nyílt vitának és a visszajelzésnek!
Média:
- Vonják vissza a reklámadót, amely diszkriminatív és piactorzító!
- Az állami hirdetési költségvetését egyenletesen osszák fel a nagy médiumok között ahelyett, hogy a kormánypárthoz közel állóknak juttatnák!
- Minden pártnak legyen képviselete a Médiatanácsban, rövidítsék le a mandátumokat!
- Töröljék el a rágalmazás, becsületsértés büntetőjogi szankcióit, ez legyen polgári ügy!
- Töröljék el a Médiatanács azon jogát, hogy bírságokat és büntetéseket vethet ki kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt, ez ugyanis túlzott tartalmi ellenőrzést ad a Médiatanácsnak!
- Távolítsuk el a szabályozást, amely lehetővé teszik az állami műsorszolgáltató számára a kampányfilmek vetítését, de kötelezi a kereskedelmi médiát, hogy ingyen tegye közzé a hirdetéseket!
- Ösztönözzék a sokszínűséget tulajdonosi szempontból és a bemutatott nézetek szempontjából is!
- Alakítsák át a közmédia menedzsmentjét és finanszírozását és mentesítsék a közmédiát a tartalomra vonatkozó politikai nyomás alól, ezáltal is elősegítve a függetlenséget!
- Biztosítsák a Médiatanács politikai függetlenségét!
Választások:
- Hajtsák végre az EBESZ / Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának összes választási ajánlását, többek között: módosítsák a választási törvényt úgy, hogy a választási bizottságokat széleskörű politikai konszenzus övezze!
- Legyenek biztosítékai az állam és a párt egyértelmű szétválasztásának! ,,Kampányfinanszírozás".
Bíróságok és közigazgatási szabályok:
- Érvénytelenítsék a törvényt, amely szerint a köztisztviselőknek indoklás nélkül fel lehet mondani!
- Szigorúan érvényesítsék a bírókra gyakorolt politikai nyomás és befolyásolás tilalmát!
Alkotmány:
- Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy dönthessen az Alaptörvény módosításainak alkotmányosságáról!
- Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy használhassa az 1990-től 2011-ig hozott döntéseit, mint precedensjogot!
- A megfelelő ügyeket vegyék ki a sarkalatos törvényekből és helyezzék át törvényi szintre!
A VS.hu szerint az Egyesült Államok a menekültválság lecsengése után újra beolvasna a magyar kormánynak, de a Mandiner úgy tudja, a háttérben eddig sem ért véget a nyomásgyakorlás, sőt, eredményre is vezetett néhány kérdésben.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Van néhány aprócska gond ezzel a KÖVETELÉSSORRAL!
1. Ezeknek a követeléseknek a TÖBBSÉGÉT A MAGYAR TÁRSADALOM KELLENE HOGY KIKÉNYSZERÍTSE!
2. Ezeknek a követeléseknek a többsége SAJNOS-ki kell mondanunk-JOGOS!
3. Mivelhogy ezen a követelések teljesítését NEM A MAGYAR NÉP FOGJA KIKÉNYSZERÍTENI HANEM A GAZDA!-(mert ki fogja kényszeríteni, kétségünk efelől ne legyen!)-sok örömünk nem lesz majd benne!
SZÉGYEN EZ A MAGYAR TÁRSADALOMRA NÉZVE! Amely bénult tespedtségben bámulja egy futballbolond és pribékjei ámokfutását!
SZÉGYEN A MAGYAR TÁRSADALOMRA NÉZVE, HOGY ASSZISZTÁLT6ASSZISZTÁL ORSZÁGA 26 ÉVE ZAJLÓ KIFOSZTÁSÁHOZ, RABSZOLGASORBA TASZÍTÁSÁHOZ!

http://www.balrad.com/2015/10/16/dobroginek-megmondtak-de-szegyenszemre-nem-a-mag yar-nep/#comment-96991
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Édes élet: Simicska visszavág
  2015-10-16 20:12:15, péntek
 
  2015.10.16. 11:40
Édes élet: Simicska visszavág

Az lehet bogaraim, hogy a vezérhajóról minden második ember kirúgok miattatok. Az is lehet, hogy a jövőben minden - választási - plakátom mellé oda kell írnom ki mennyiért bérli tőlem. De az nem lehet, hogy ti mindezt úgy tegyétek, hogy ne üssek oda, ahol a legjobban fáj! - kb ez járhatott SzörnyetegLajos fejében az elmúlt napokban, mikor tanári módon szopatta a jövő szépreményű médiamágnásait.

lol.gif

Habony és Gévajna elég rondán benéztek valamit a TV2 megszerzése közben. Ahhoz képest, hogy a hírek szerint Gévejna már decembertől tárgyalgatott az átvételről csak most derült ki, hogy a van egy úgynevezett Simicska-záradék a tulajdonlás körül. Ami nem meglepő annak fényében, ami a csatorna P7S1 csoporttól kivásárlása körül történt. Erről ráadásul Dedericknek és Simonnak is tudnia kellett, ahogy Fonyó Károly állítása szerint tudtak arról is, hogy a Megapolis életbe léptette a záradékot. Ennek ellenére mégis lezavarták a bizniszt, hagyták égni vajnagét és habonyt tétovázás nélkül.

Azok meg alig bejelentik, aztagecó, végre megvan a konc (!!!), megvan a régi-új médiaember főnöknek, mire jönnek SzörnyetegLajosék és aszongyák, lófaszt, mama, csak mokkát szereztetek azt is másik értelemben.

andy_vajna_mokka.jpg

Nem tudom van-e az a timiasszony nyál, ami egy ekkora herén rúgást fájdalommentesre képes hűteni. A Tv2 ugyan Vajnáékat ismeri el tulajdonosnak, de ez nem sokat változtat azon, hogy rondán arcukba robbant a gecigránát, és különösebben jelentősége sincs a kusza jogi helyzetben, a csatorna kit ismer el micsodának. Cserébe viszont válaszolgatni azt kell serényen a hogytörténehetettezmeg kérdések özönére, rádásul nem csak Dedericknek és Simonnak, hanem habonynak és vajnagének is.


Bezony. Mert a csatornahekkelés címzettje valszeg nem a boldogságtól mámoros éppen.


http://varanus.blog.hu/2015/10/16/edes_elet_simicska_visszavag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghökkentő adatok Magyarországról - a legrosszabbak között
  2015-10-16 20:08:44, péntek
 
  2015. október 16., péntek 19:53 Napi.hu

Meghökkentő adatok Magyarországról - a legrosszabbak között vagyunk

Az EU-ban minden negyedik embert érintette tavaly az elszegényedés vagy a társadalmi kirekesztettség kockázata - derül ki az Eurostat legfrissebb statisztikájából. Magyarországon a lakosság harmada esett bele ebbe a kategóriába.

Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, azaz 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség, ami azt jelenti, hogy a jövedelmi szegénység, a súlyos anyagi depriváltság vagy a nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban élés hármasából legalább az egyik körülmény igaz volt rá.

Az Eurostat szerint az EU-ban a 2013-ban bekövetkezett enyhe csökkenés után a szegénységnek vagy a társadalmi kirekesztettségnek kitettek aránya tavaly stagnált, de továbbra is a 2008-as 23,8 százalékos szint felett áll. A közlemény emlékeztet, hogy a szegénység és társadalmi kirekesztettség kockázatának kitettek számának csökkentése az EU 2020-as stratégiájának egyik kulcseleme.

A két véglet: Románia és Csehország

Tavaly három uniós tagállamban volt a lakosságnak több mint a harmada kitéve a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának: Romániában (40,2 százalék), Bulgáriában (40,1 százalék) és Görögországban (36 százalék). Magyarországon 31,1 százalék volt ez az arány a 2013-as 33,5 százalék után, ez azonban még mindig felette áll a 2008-as 28,2 százaléknak.

Az, hogy a sor másik végén olyan tagállamok szerepelnek, mint Svédország (16,9 százalék), Hollandia (17,1 százalék), Finnország (17,3 százalék) vagy Dánia (17,8 százalék), vélhetően nem okoz nagy meglepetést, ám ezeket az országokat egy visegrádi ország veri, mégpedig Csehország, ahol a rendelkezésre álló adatok alapján a szegénység és társadalmi kirekesztettség kockázatának kitettek aránya a legalacsonyabb az EU-ban, azaz 14,8 százalék.
Forrás: Eurostat
A nagyobb képért kattintson!

A legnagyobb csökkenést Lengyelország érte el

A 2008 és 2014 közötti időszakban 14 uniós tagállamban romlott a helyzet, a legnagyobb mértékben Görögországban (+7,9 százalékpont), Spanyolországban (+4,7 százalékpont), Cipruson (+4,1 százalékpont), Magyarországon (+2,9 százalékpont) és Olaszországban (+2,8 százalékpont).

Ez idő alatt a legnagyobb javulást viszont Lengyelország tudta felmutatni, ahol 5,8 százalékponttal, 30,5 százalékról 24,7 százalékra csökkent a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség által fenyegetettek aránya. Lengyelországot Románia (-4 százalékpont) és Szlovákia (-2,2 százalékpont) követi.

Csehország az élen

Az EU teljes lakosságát tekintve a jövedelmi szegénység 17,2 százalékot érintett 2014-ben, ami azt jelenti, hogy az elkölthető jövedelmük a nemzeti szegénységi küszöb alatt volt. Ez az arányszám uniós szinten mind a 2013-as, mind a 2008-as szinthez képest emelkedett, ami mindkét esetben 16,6 százalékot takart.
Forrás: Eurostat
A nagyobb képért kattintson!

Azon tagállamok között, ahol adatok rendelkezésre állnak, a 2008-as helyzethez viszonyítva 18 tagállamban nőtt, 5-ben pedig csökkent a jövedelmi szegénységben élők aránya. A legnagyobb arányban Romániában (25,4 százalék), Spanyolországban (22,2 százalék), Görögországban (22,1 százalék), Bulgáriában (21,8 százalék) és Lettországban (21,2 százalék) éltek jövedelmi szegénységben.

Magyarországon a jövedelmi szegénységben élők aránya 2014-ben 14,6 százalék volt, szemben a 2008-as 12,4 százalékkal.

A legalacsonyabb ráta e téren Csehországban volt, ahol a lakosságnak mindössze 7,9 százaléka esett ebbe a kategóriába. Ezt Hollandia 11,6 és Dánia 11,9 százalékos aránnyal követte.
Mi az, hogy deprivált?
Anyagilag deprivált a háztartás, ha az alábbi kilenc probléma

hiteltörlesztéssel vagy lakással kapcsolatos fizetési hátralék
váratlan kiadások fedezetének hiánya
anyagi okból nincs telefonja,
anyagi okból nincs színes tévéje
anyagi okból nincs mosógépe
anyagi okból nincs autója
évi egyhetes üdülés hiánya
kétnaponta húsételfogyasztás hiánya
lakás megfelelő fűtésének hiánya

közül legalább három jellemző rá.
Ha legalább négy tétel vonatkozik rá, akkor súlyosan depriváltnak tekintjük.

Magyarország a legrosszabbak között

Tavaly az EU lakosságának 8,9 százaléka élt súlyos anyagi depriváltságban szemben a 2013-as 9,6 százalékkal és a 2008-as 8,5 százalékkal. Összességében - azon tagállamok között, ahol rendelkezésre állnak adatok - 2008-hoz viszonyítva 11 tagállamban romlott a helyzet e téren, 12-ben pedig javult.

A súlyos anyagi depriváltság tekintetében Bulgáriában (33,1 százalék), Romániában (26,3 százalék), Magyarországon (23,9 százalék) és Görögországban (21,5 százalék) volt a legrosszabb a helyzet. Magyarországon a 2008-as szinthez képest jelentősen, 17,9 százalékról 23,9 százalékra nőtt a súlyos anyagi depriváltságban élők aránya.

Ezzel szemben e tekintetben a legkisebb arányokat Svédország (0,7 százalék), Finnország (2,8 százalék), Dánia és Hollandia (3,2 százalék), Ausztria (4 százalék), Franciaország (4,8 százalék) és Németország (5 százalék) tudta felmutatni.

Magyarországon mérsékelten romlott a helyzet

A 0-59 éves korosztály körében az alacsony munkaintenzitású háztartásban élők - azaz ahol a felnőttek a teljes potenciális munkaidejüknek kevesebb mint 20 százalékában dolgoztak - aránya 11,1 százalék volt. Ez az arány 2008 óta folyamatosan emelkedett az EU-ban. A 0-59 éves korosztályban az alacsony munkaintenzitású háztartásokban élők aránya szinte az összes tagállamban emelkedett 2008 óta, kivéve Németországban, Lengyelországban és Romániában.

Ebből a szempontból a legrosszabb helyzet Görögországban (17,2 százalék), Spanyolországban (17,1 százalék) és Belgiumban (14,6 százalék) volt, míg Svédországban és Romániában (6,4 százalék), valamint Szlovákiában (7,1 százalék), Lengyelországban (7,3 százalék) és Csehországban (7,6 százalék) volt a legjobb a helyzet.

Az alacsony munkaintenzitású háztartásokban élők arányában Magyarországon volt némi növekedés, ám a 2008-as 12 százalékról csak 12,2 százalékra emelkedett 2014-ben ez a mutató.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/meghokkento_adatok_magyarorszagrol_a_legro sszabbak_kozott_vagyunk.604649.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy is mondta Lajos? Sokan fognak itt még börtönbe megrohad
  2015-10-16 20:01:23, péntek
 
  Hogy is mondta Lajos?
Sokan fognak itt még börtönbe megrohadni.

************************



2015. október 16., péntek 16:23 MTI, Napi.hu

Ismét odaszúrt a kormány a Simicska-Nyerges cégeknek

Megjelentek az első földárverési hirdetmények a földalapkezelő honlapján - köztük vannak Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó agrárcégek által bérelt földek is.

Megjelentek az első földárverési hirdetmények csütörtök éjjel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) honlapján, a földalapkezelő a 3 hektárnál nagyobb állami földrészleteket kívánja nyilvános árverésen értékesíteni. Az NFA elsőként a főváros és öt megye - Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas - megvásárolható földrészleteinek adatait - egyebek közt a helyrajzi számokat és az induló árakat - tette közzé.

Az állami földek értékesítése október 13-án kezdődött meg, akkor a 3 hektár alatti, összesen mintegy 2700 földterület hirdetményét jelentette meg az NFA a honlapján, ezeket a földeket árverés mellőzésével értékesítik.
Az összesen 380 ezer hektár állami földet ad el a kormány, főként szántó besorolásúakat. November végéig lezárulhat az értékesítés.

Akkor az NFA azt közölte, hogy október 15-én további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszi közzé, egyidejűleg nyilvánosságra hozza a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan jelenteti meg a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.

A nyilvános árverések november 16-án kezdődnek, ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte szokásos csütörtöki tájékoztatóján. A kormány az árveréseken szeretné a legjobb árat elérni, az áron aluli értékesítést elképzelhetetlennek nevezte. Megjegyezte, hogy a befolyó pénzt egy beruházási alapba gyűjtik. Arról is beszámolt, hogy a földvásárlásokhoz a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 150 milliárd forintos hitelkeretet biztosít.
Indul a Földet a gazdáknak! program
Az MFB Magyar Fejlesztési Bank meghirdeti az MFB-NHP Földhitel Hitelprogramot, a Földet a gazdáknak! program keretében, az árverés útján értékesített állami földrészletek megvásárlásának finanszírozására - közölte az MFB. A keretösszeg 150 milliárd forint; a hitelt forintban lehet felvenni, futamideje legfeljebb 20 év. A hitel kamatozása az első tíz évben fix 1,95 százalék/év. Azt követően az akkor elérhető legmagasabb kamattámogatás mellett kaphatnak hitelt a hitelprogram résztvevői. A hitel legkisebb igénybe vehető összege 3 millió forint, és ügyfelenként nem haladhatja meg a 300 millió forintot. A hitelt az ügyfelek egyszerűsített hitelbírálati eljárás keretében vehetik igénybe. A hitel a szerződés teljes futamideje alatt díjmentesen előtörleszthető.


Simicska és Nyerges földjeit hirdették meg először
Az első között Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó agrárcégek nagy földterületeivel kezdi az állami földárveréseket a kormány - írja az agrarszektor.hu. A Mezort-csoporthoz tartozó mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. által bérelt területek is szerepelnek a máris meghirdetett állami földrésztelek listáján.

Bárki is veszi azonban meg e területeket, 2051-ig nem veheti birtokba azokat, mert akkor járnak le azok a haszonbérleti szerződések, amelyeket a cégek a nemzeti földalapkezelő szervezettel (NFA) korábbi kötöttek. A haszonbérleti díjakról viszont viták robbanhatnak ki az új földtulajdonosok és a bérlő társaságok között.


http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ismet_odaszurt_a_kormany_a_simicska-nyerges_ cegeknek.604646.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mer­kel bu­kásra áll, össze­om­lást jó­sol­nak!
  2015-10-16 19:58:21, péntek
 
  Mer­kel bu­kásra áll, össze­om­lást jó­sol­nak!

Az egyik leg­te­kin­té­lye­sebb po­li­ti­kai elemző már Mer­kel bu­ká­sá­ról be­szél Né­met­or­szág­ban. A bajor mi­nisz­ter­el­nök össze­om­lást jósol!


Október 4. 22:23 Szerző: Král Alajos

-Angela Merkel német kancellár súlyos veszélybe került az európai menekültválságban követett politikája miatt, de egyelőre nincs senki, aki leválthatná- nyilatkozta az egyik legtekintélyesebb német politikai tanácsadó Michael Spreng, aki többek között Edmund Stoiber volt bajor kormányfő, a konzervatív CDU/CSU kancellárjelöltjének kampányfőnöke volt.

"A kancellár "kétségtelenül veszélyben van", ráadásul csapdába ejtette saját magát, mert "nem kezdhet radikális irányváltásba, mert azzal lerombolná a hitelességét""

- mondta a tanácsadó.

Ráadásul "nem egy nagy szónok, nemigen tudja magával ragadni az embereket" - jegyezte meg Michael Spreng.
Összeomlás?

Legfontosabb koalíciós partnere ma már nyíltan szembemegy Merkellel. Sőt összeomlást jósol!

"Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke egy szombati nyilatkozatában ismét kiemelte, hogy hiba volt beengedni a Magyarországról elindult menedékkérőket. "Elértük a kapacitásaink határait, tovább már nem megy, és előttünk vannak a téli hónapok.Ha nem rántjuk el a kormányrudat és nem vetünk gátat a bevándorlásnak, akkor jön az összeomlás""


http://ripost.hu/cikk-merkel-bukasra-all-osszeomlast-josolnak/?source=share
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képtelenek kitoloncolni a bevándorlókat a svédek
  2015-10-16 19:48:49, péntek
 
  2015. 10. 16. 15:33
MTI

Képtelenek kitoloncolni a bevándorlókat a svédek

Azoknak a menedékkérőknek, akiknek elutasították a kérelmét, csupán harminc százalékát tudják kitoloncolni Svédországokból a hatóságok, egyebek között azért, mert elrejtőznek - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség pénteken egy svéd rádióra hivatkozva.

A svéd kormány utasította a hatóságokat, hogy gyorsabban toloncolják ki azokat a migránsokat, akiknek elutasították menedékkérelmét. A hatóságoknak viszont gondot jelent, hogy az esetek hetven százalékában a kiutasítottaknak nincsen bejelentett címük, így

nem tudják őket megtalálni.

A rendőrség határvédelmi osztályának vezetője elmondta, a hatóságok körözést adnak ki a bujkálók ellen, de nem keresik őket tevőlegesen, mert nincsenek meg az erőforrásaik hozzá.

Hivatalos adatok szerint a Svéd Királyságban jelenleg közel harmincezer kitoloncolásra ítélt ember rejtőzik, ám a számuk ennél még nagyobb lehet.

A bevándorlási minisztérium az idén kilencezer kitoloncolást rendelt el, ebből ezret hajtottak végre. Ennek értelmében a rendvédelmi hatóságoknak eddig a kiutasított menedékkérők tizenkét százalékát sikerült kitoloncolniuk.


http://alfahir.hu/keptelenek_kitoloncolni_a_bevandorlokat_a_svedek


*******

Szerintem az SS vagy a SPETZNAZ meg tudná oldani!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.