Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Jézus higgadtsága
  2015-10-17 21:25:19, szombat
 
  Mikor gyalázták, a gyalázást nem viszonozta,mikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ügyét arra, aki igazságosan ítél.
(1 Péter 2, 23)

Jézus töretlenül, győztesként járta útját. "Hűség mindhalálig" - ez volt a jelszava.

A sok gyalázás és szidalmazás alatt meggörnyedt, de hajlíthatatlan maradt. A Megváltó hallgatva tűrt mindent. Nem szidalmazott, nem fenyegetőzött, még csak nem is panaszkodott. Hallgatása mögött nem volt dac és harag. Csendesen és készségesen adta meg magát az Atya akaratának. -

"Hátát odaadta a verőknek és arcát a szaggatóknak. Arcát nem fedte be a gyalázás és köpdösés elől." Olyan megbecsülésben volt része Isten részéről, amit nem rútíthatott el emberek megvetése és árulása.

Vajon rossz-e valaki azért, mert az emberek rossznak tartják és sárral dobálják? Csak a bűn szégyenít és becstelenít meg. Az Úr Jézust szidalmazták, de Ő felülmaradt minden szitkozódáson. Mindent annak a kezére bízott, aki igazságosan ítél. Nem akart bosszút állni ellenségein, hanem azt az igazolást várta Istentől, amiről Ő maga lemondott.

Keményen vádolták Pilátus előtt. Jézus azonban hallgatott, magára vállalta a vádaskodásokat, - hiszen neki bűnössé kellett lennie. Mire való a mindenféle védekezés?

"Ne szállj szembe a gonosszal", azaz a gonosz emberekkel, ezt parancsolja Jézus. Ő maga eszerint cselekedett és nem ellenkezett velük, de ha valaki az Atya dicsőségét megsértette vagy az igazságot lábbal tiporta, akkor tiltakozott.

Amikor Őt magát kínozták, akkor hallgatott. Mi természetünk szerint fordítva teszünk. Ha becsületünkbe taposnak, felindultan tiltakozunk, de ha Isten dicsőségét sértik, közönyösen és gyáván hallgatunk.

Jézus csak Atyjánál keresett igazolást.

Az emberek gonosztevőként megfeszítették, de Isten feltámasztotta és dicsőséggel koronázta meg. Bárcsak mi se igazolnánk magunkat! Ha Isten szabaddá tett, mit árthat, ha emberek vádolnak?

Gondolj Róma 8,3-ra! Isten mondja ki az utolsó szót. Ha Ő megkegyelmezett és felfüggesztette vagy elengedte a büntetést, mit árt emberek vádaskodása? Kitalált hazugságaik nem bántanak már. Isten napvilágra hozza ártatlanságodat, ezért légy csendben és várj. -

Jézus hallgatása szégyenítsen meg minket, ha indulatba jövünk és lármázni kezdünk. Ragyogjon előttünk példaként, legyünk olyan csendesek, mint Ő.

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
A te erőd véges, de Isten végtelen
  2015-10-17 12:40:30, szombat
 
  Link
Megáldod mindazokat, akik tőled várják erejüket." (Zsoltárok 84,5a, CEV ford.)


Fáradt vagy? Néhányan közületek teljes gőzzel élnek. Sokszor elfáradtok. A nap végére kimerültök, és elfogy az energiátok, és az ok nagyon egyszerű. Emberek vagytok.

A te erőd véges, de Isten ereje végtelen. A te erőd meghatározott, Isten erejének nincsen határa. A te erőd kimeríthető - ezért leszel kimerült! De Isten ereje kimeríthetetlen. Isten soha nem fogy ki az energiából. Isten soha nem lesz fáradt.

A Zsoltárok 84,5 azt mondja: "Megáldod mindazokat, akik tőled várják erejüket." (CEV ford.) Szeretnéd Isten áldását az életedre? Akkor Istentől kell várnod az erőt is.

A 19. század egyik leghíresebb kereszténye egy Hudson Taylor nevű ember volt. Kínában dolgozott misszionáriusként, és amellett, hogy egy szellemi hős volt, egy briliáns ember is. Idős korában elvesztette az egészségét, és rendkívül gyenge lett. Írt egy levelet az egyik barátjának, amiben ez áll: "Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudok már tovább dolgozni. Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudok már tanulni. Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudom már a Bibliámat olvasni, és még imádkozni sem. Már csak Isten karjában mozdulatlanul tudok feküdni, mint egy kisgyermek, bízva benne."

Néha az életedben leszel olyan fáradt, hogy még imádkozni sem tudsz, Bibliát olvasni sem, vagy elmenni egy bibliaórára. Nem tudsz dolgozni. Nem tudsz semmit tenni. Mit teszel ezekben a pillanatokban? Megpihensz az Úr erejében, karjai közt, mint egy kisgyermek, és bízol.

A gyengeség egy jó dolog lehet az életedben, mert Istentől való függést okoz. Pál azt mondja a II. Korinthus 12,8-10-ben: "Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm, erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős."

Istenben bízni ilyen ellentmondásos - minél gyengébb vagy, annál jobban támaszkodsz Istenre. És minél jobban támaszkodsz Istenre, annál erősebb leszel.

Beszéljetek róla

Miért nehéz nekünk beismerni vagy megmutatni a gyengeségeinket?
A kultúránk hogyan állandósítja azt a gondolatot, hogy mindig erősnek kell lennünk?
Mit jelent Isten erejére támaszkodni? Más emberek számára ez hogyan válik láthatóvá?


(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.10.10)Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A szeretet életét élni
  2015-10-17 11:54:15, szombat
 
  Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért. - János 15:13

Gyakran, amikor arról van szó, hogy az életünket adjuk valakiért, a halálra gondolunk. Ezt tette Jézus. Annyira szeretett minket, hogy az életét adta, meghalt helyettünk, hogy mi élhessünk.

De itt másra utalt, amikor arra kért bennünket, hogy tegyük le az életünket. Azt kérte tőlünk, azzal mutassuk meg a szeretetünket, hogy másokért élünk, és nem azzal, hogy meghalunk értük.

Ez pontosan mit jelent?

Jelentheti azt, hogy időt töltünk imádságban valakiért, vagy szeretetet és megértést adunk. Sokszor azt jelenti, hogy lemondunk a saját önző vágyainkról, hogy betöltsük valakinek a szükségét.

A Róma 15:1 ezt így fogalmazza meg: ,,Tartozunk pedig mi, az erősek, hogy az erőtlenek erőtlenségeit hordozzuk, és ne magunknak kedveskedjünk."

Amikor leteszed az életedet, akkor úgy élsz, hogy Istennek vagy a tetszésére, és nem magadnak. Hagyod, hogy az Ő szeretete irányítsa az életedet. Ha ez a szeretet a szomszédod ajtajához vezet, követed. Ha a szeretet arra hív, hogy imádkozzál egy szükségben lévőért, akkor engedelmeskedsz.

Kötelezd el ma magad, hogy leteszed a saját életedet - és felveszed a szeretet életét. Mondd ezt:
,,Atyám, Jézus nevében, azt olvasom az Igédben, hogy Te Önmagadat adtad a Fiad személyében minden emberért. Megértem, hogy mivel Jézus az életem Ura, engem is arra hívtál el, hogy odaadjam önmagamat másokért. Elfogadom ezt az elhívást.

Időt fogok szánni másokra. Adok a szeretetedből, ami bennem van. Erős leszek, és felemelem a gyengéket. Kész vagyok arra, hogy használj, hogy a körülöttem lévők megtapasztalhassák azt a bőséges életet, amit Te adsz.

A létező legnagyobb szeretettel szerettél engem, Uram. Kiváltságnak tartom, hogy ezt a szeretetet megoszthatom másokkal. Köszönöm ezt Neked, Jézus nevében. Ámen."

Gloria Copeland *

Igei olvasmány: Galata 5:22-26, 6:1-3
Link Link Gloria Copeland

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Jézus prófétál az utolsó időkről
  2015-10-17 10:39:57, szombat
 
 


Link

"Arról a napról és óráról azonban senki sem tudja, mikor érkezik el, sem az angyalok a mennyben, sem a Fiú, csak az Atya. 33 Vigyázzatok hát, és legyetek mindig készen, mert nem tudjátok, mikor jön el az a nap és az az óra!"

Jézus prófétál az utolsó időkről * Márk 13.
Link

 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő, helyi hőmérséklet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 224
  • e Hét: 4451
  • e Hónap: 15504
  • e Év: 76805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.