Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Fentről jött utasítás * " Tiszteld apádat és anyádat! "
  2015-10-19 23:28:32, hétfő
 
  ,,Tiszteld apádat és anyádat!" (2Mózes 20:12)

Az ötödik parancsolatban Isten azt mondja: ,,Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked!" (2Mózes 20:12).

Ez azt jelenti, hogy a gyermekeknek tisztelniük kell szüleiket, a szülőknek pedig tiszteletre méltóknak kell lenniük. Ábrahám és Lót rokonok voltak, de nevelési stílusuk nagyban különbözött. Ennek eredménye aztán meg is mutatkozott Sodoma pusztulásakor.

Ábrahámról Isten azt mondta: ,,őt választottam ki arra, hogy megparancsolja fiainak és háza népének is, hogy őrizzék meg az Úr útját, cselekedjenek az igazságnak és jognak megfelelően, hogy az Úr is beteljesítse, amit megígért Ábrahámnak" (1Mózes 18:19).

Mielőtt Isten elpusztította volna Sodomát, ezt olvassuk: ,,Akkor ezt kérdezték a férfiak [angyalok] Lóttól: Ki van még itt hozzád tartozó? Vődet, fiaidat és leányaidat, meg mindenedet, ami a tied a városban, vidd el erről a helyről! Mert mi el fogjuk pusztítani ezt a helyet...

Lót tehát kiment, és beszélt a vőivel, akik leányait el akarták venni, és ezt mondta: Keljetek föl, menjetek ki erről a helyről, mert az Úr el fogja pusztítani ezt a várost. De a vőinek úgy tűnt, hogy csak tréfál." (1Mózes 19:12-14).

Hiteles vagy gyermekeid szemében? Komolyan vesznek? Íme, két idézet, amelyen minden szülőnek hosszan és alaposan el kell gondolkodnia.

Az első Billy Sunday evangélistától származik: ,,Életem tragédiája, hogy bár ezreket vezettem Jézus Krisztushoz, a saját fiaim nem tértek meg."

A másik Lord Houghtontól: ,,A keresztyén otthon a Mester műhelye, itt történik a jellemformálás csendben, szeretettel, hűségesen és sikeresen."

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Kritizálnak? Bízd Istenre, hogy megvédjen !
  2015-10-19 13:45:41, hétfő
 
 

,,Egyedül Istenben bízom, belé vetem a reményem. Egyedül Ő véd meg és Ő ment meg, Ő az én oltalmam, soha nem győznek le. Istennél van az üdvösségem és dicsőségem, Ő az én erős védelmezőm, Ő a menedékem." (Zsoltárok 62:6-8, TEV fordítás)

Mindig lesznek az életedben olyan emberek, akik nem értenek meg, és olyanok, akik nem szeretnek téged. Mindig lesznek, akik kritizálnak, elítélnek, támadnak, és rossz híredet terjesztik.

Mikor félreértenek, hajlamos vagy, hogy ,,beszállj" és megvédd magad. Mikor megtámadnak, hajlamos vagy, hogy visszatámadj - mint ahogy mindannyian tesszük ezt. Mikor az emberek kritizálnak, te is kritizálni akarod őket. Mikor megsértenek, te is meg akarod őket sérteni.

Ne tedd! Engedd, hogy Isten legyen a védelmeződ. Minden alkalommal, amikor támadnak, kritizálnak, megaláznak vagy nem értenek meg, két választásod van. Megvédheted magad, vagy engedheted, hogy Isten védjen meg. Melyiket választod? Mit gondolsz, ki tud jobban téged megvédeni? Isten!

Figyelj csak erre: Legjobban akkor hasonlítasz Krisztushoz, ha nem válaszolsz a téged ért támadásokra, hazugságokra és igazságtalan kritikákra. Akkor leszel leginkább Jézushoz hasonló, amikor csendben maradsz, és Isten kezébe teszed az ügyed.

Jézust ,,mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem Istenben vetette reménységét, aki igazságosan ítél." (1 Péter 2:23, TEV fordítás)

Jézus nem küzdött az Ő igazságtalan elítéltetésével és kivégzésével szemben sem. Az Úrra bízta, hogy Ő megvédje, ha arra van szükség, rábízta a végső igazságszolgáltatást.

A Bibliában, Dávid királyt egész élete alatt kritizálták és támadták. Sőt, életének legnagyobb részében az emberek meg akarták ölni, mert irigyek voltak rá.

Dávid ezt mondja a Zsoltárok 67:6-8-ban: ,,Egyedül Istenben bízom, belé vetem a reményem. Egyedül Ő véd meg és Ő ment meg, Ő az én oltalmam, soha nem győznek le. Istennél van az üdvösségem és dicsőségem, Ő az én erős védelmezőm, Ő a menedékem." (TEV fordítás)

Sok ember irigy lesz a sikereidre, és támadni fog a legkülönbözőbb okok miatt. Azonban Dávidhoz hasonlóan neked is engedned kell, hogy Isten legyen az oltalmazód, Üdvözítőd, védelmeződ, menedéked és győzelmed.

Bízd Istenre, engedd, hogy Ő védjen meg!


Beszéljetek róla:

Milyen gyakorlati dolgokat tehetsz egy adott pillanatban, hogy megőrizd magad a visszaszólástól vagy a megtorlástól?
Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy csendben maradjunk, mikor támadás alatt vagyunk? Miért nem akarja, hogy megpróbáljuk bizonyítani az igazunkat?
Amikor valaki támadóan viselkedik, milyen módon árul el ez többet az Ő karakteréről, mint a tiédről?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.10.12.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 132
  • e Hét: 820
  • e Hónap: 4621
  • e Év: 65922
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.