Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2018 választás előtt:)
  2015-10-20 22:45:02, kedd
 
  2018 választás előtt:)

A királyi rádió majd naponta tízszer megszaggatja az adását, a falupicsája hírharsona napszám zengi majd a regisztráció idejét, a villany nélküli Mariskanéninek levelet hoz a postás Viktrobátyámtól, a mátészalkai cigányokat vidám vasárnapi
vadászat keretében maga Tömjén Zsóti fogja elhíni regisztrálni. Csupa móka és kacagás. Azt hiszem érik a tahógómb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZT MONDJÁK SOKAN ne EMLÉKEZZÜNK HÁT ÉN IGENIS EMLÉKEZEK!!
  2015-10-20 22:43:03, kedd
 
  AZT MONDJÁK SOKAN NE EMLÉKEZZÜNK HÁT ÉN IGENIS EMLÉKEZEK!!

Magyarország Európa szemétdombja

A rendszerváltás előtt a magyar mezőgazdaság virágzott. Volt búzánk, jó minőségű kenyerünk, ízletes húsunk, gyümölcsünk. Megtermeltük. A sajátunk volt. Nem szorultunk arra, hogy kínai fokhagymát vegyünk, illetve tej ízű tejet igyunk. Természetes volt, hogy a fokhagyma magyar, és a tejnek tej íze van. A piacon, ha gyümölcsöt akartunk venni, akkor jó minőségű magyar zamatos gyümölcsöt kaptunk. Barackot, almát, szilvát, málnát stb. Igaz nem igen ismertük az avokádót, kivit, mangót stb., de nem is igen hiányzott.
Ha a hentesnél vásároltunk biztosak lehettünk abba, hogy kiváló minőségű magyar húst kapunk. Világhíres volt a téliszalámink. A turisták kilószámra vették.
Ikarus buszon utaztunk, amit Magyarországon gyártottak.
Emlékezzünk csak egy kicsit a Rába traktorra is. Magyar traktor művelte a magyar földet, ahol magyar ember termelte a magyar élelmiszert. Így kapcsolódott össze az ipar a mezőgazdasággal. Mindenki tudta, hogy a vidék nem létezhet város nélkül, és a város vidék nélkül. Egymásra voltunk utalva. Aztán jött a nagy ötlet. Ezt az egymásra utalást szét kell verni. Mert nem jó az, ha egységben van az ország. Megtették, szétverték, összeugrasztották az embereket, családokat, barátokat. Megcsinálták ezek a fene nagy okosok a rendszerváltást a dolgozó ember kárára. Később beléptettek bennünket az EU-ba, és aztán elvettek mindenünket: házunkat, lakásunkat, múltunkat, jelenünket, jövőnket. Lassan már hazánk sem lesz. Az unió jogot formál mindenre. Betilt mindent, beleszól mindenbe. Megmondja, hogy mi jó neked, irányít, formál. Magyarul ez annyit jelent, hogy megszűnsz önálló embernek lenni. Idehozza az ehetetlen szar ételt, azt, amit más nem enne meg, még ha ingyen kapná akkor sem. Leveti az agyonhordott ruhát és eladja neked. Szerintem ez megalázó. Nem tudom ki hogy van vele, de én szégyellem azt, hogy idáig jutottunk. Európa szemétdombja lettünk.
Érdemes volt belépni az EU-ba, érdemes volt a Magyarországot tönkre tenni?
Rövid a válasz: NEM NEM és NEM!!!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OBAMA és a MENNYORSZÁG
  2015-10-20 21:26:16, kedd
 
  OBAMA és a MENNYORSZÁG

Meghalt Obama. De 10 év múlva már unatkozik és megkéri az Istent, hogy engedje el őt a Földre megnézni hogyan van most az országa, az USA.
Engedélyt kap.
New Yorkban bemegy egy bárba, rendel egy sört és kérdi a pultost, hogy van az ő országa, hogy fejlődik, mik a problémák.
A pultos csodálkozva:
- Milyen problémák lehetnek? Hiszen Mi egy nagy hatalmas ország vagyunk, körülöttünk minden a miénk.
- Hogy-hogy a miénk? És Irak, Afganisztán?
- Már minden a miénk!
- És Európa, Afrika, Közel-Kelet?
A pultos egy földgömböt kivesz a pult alól, büszkén pörgeti:
- Hiszen mondom - mi Világhatalom vagyunk, az egész világ a miénk!
Obama boldog, büszke és elégedett. Megissza a sörét és mondja:
- Hát, köszönöm, barátom! Mennyit fizetek?
Pultos: - Egy rubel és húsz kopejka...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Furcsa ezt kimondani, de volt ésszerűség a KGST-ben, ugyanis
  2015-10-20 21:18:07, kedd
 
  Furcsa ezt kimondani, de volt ésszerűség a KGST-ben, ugyanis minden országra azt a szerepet rótták, amely a legjobban illeszkedett a profiljához. Ha leszámítunk néhány vakvágányt (pl. vas-és acél országa, rizs-és gyapottermesztés, stb.), akkor megállapíthatjuk, hogy Magyarország kiemelkedő mezőgazdaságot, arra épülő világhírű feldolgozóipart és pl. szintén világhírű gépgyártást (Ikarusz, Rába) tudhatott magáénak. Tiltották többek között az autó- és motorgyártást, de ne feledjük, hogy ehhez nem is rendelkeztünk megfelelő nyersanyaggal. A kereskedelem jellemzően barter-típusú volt, leegyszerűsítve a konzervünkért és almánkért az oroszok Zsigulit küldtek. A kulcs a csere, azaz valódi értékért, valódi érték cserélt gazdát. Nem volt tőzsde, az árfolyamokat mesterségesen tartották magasan. Nem volt árubőség, de nem is haltak éhen az emberek.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz közlemény:
  2015-10-20 20:48:23, kedd
 
  Fidesz közlemény:

Ma ugyanazok prédikálnak a szegénységről, akik kormányzásuk alatt elszegényítették az országot. Gyurcsány és a szocialisták megduplázták a munkanélküliséget, sorozatosan adót emeltek, háromszorosára emelték a gáz árát, elvették a családi adókedvezményt, csökkentették a fizetéseket és a nyugdíjat, adósságba hajszolták a családokat. A baloldal elszegényítette, a Fidesz megerősíti a családokat.

fotó: 24.hu

http://41.media.tumblr.com/b227053802db1706ab6e4b489c5113e6/tumblr_nwelnpC3Fq1s4e w3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden igaz volt, amit pletykáltak
  2015-10-20 20:31:16, kedd
 
 
Minden igaz volt, amit pletykáltak

Spirk József

2015.10.20. 16:56

A TV2 közleményben ismerte el, hogy a TV2-csoportot a korábbi menedzsment magánszemélytől kapott kölcsönből vásárolta fel.
A pénzt elég nyilvánvalóan a Simicska Lajos, Fonyó Károly páros adta még 2013-ban.
Simicskáék a pénzükért opciós vásárlási lehetőséget kaptak arra a két vállalkozásra, melyek tulajdonosai voltak a TV2-t is tulajdonló holdingcégnek.
Simon Zsolt és Yvonne Dederick az opcióval terhelt vállalkozásoktól tavaly átvették a holdingcég tulajdonjogát, fejenként 250-250 ezer forintért.
Ezzel megkárosíthatták az opció tulajdonosát, amiből nyilván hatalmas per lehet.
Most azt állítják, hogy jóhiszeműen adták el a csoportot a kormánybiztos Andy Vajna cégének.
A 2013-as vásárláskor kapott kölcsön egy részét már rég visszafizették, így az opciók lehívása szerintük nincs is rendben, jogi lépéseket tesznek.

A TV2 korábbi tulajdonosai, Simon Zsolt és Yvonne Dederick kedden közleményt adtak ki, amelyben lényegében elismerték, hogy minden korábbi pletyka igaz volt, ami a 2013 decemberében lezajlott első tulajdonosváltásról akkoriban keringett.

A német tulajdonos, ProSiebenSat.1 a csatorna addigi vezérigazgatónak és a gazdasági igazgatónak adta el a milliárdokat érő TV2-t, akiknek valójában nem volt elég tőkéjük a tranzakció lebonyolításához. A fedősztorihoz a németek is segédkezet nyújtottak, amikor azt állították, hogy olyan konstrukciót alakítottak ki, amelyhez Simonnak és Dedericknek nem kellett külső tőkét bevonnia. A színfalak mögött azonban Simicska Lajos üzlettársán Fonyó Károlyon keresztül beszállt az üzletbe.

Simon és Dederick keddi közleményükben elismerték, 2013-ben kaptak pénzkölcsönt. Így már csak egy üzleti titok maradt: az összeg nagyságát egyelőre sem ők, sem Simicskáék nem hozták nyilvánosságra.

Az elmúlt öt évben - természetesen az Orbán-Simicska-háború kitörése előtt - legendák övezték Simicska Lajosnak a hazai cégek világában tett lépéseit. Rengeteg történet keringett arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök barátja, a milliárdos közbeszerzések gyakran borítékolható nyertese hogyan szerzett meg különféle ágazatokban fontos cégeket. A pletykaként keringő történeteket azonban szinte soha sem igazolták, a váratlan tulajdonosváltásokról senki sem akart a nyilvánosság előtt beszélni.

A TV2 sztorija most teljesen egybevág azokkal a történetekkel, amiket bennfentesek meséltek az Indexnek. Simicskáéknak bevált módszerük volt arra, hogyan adjanak kölcsön nagyobb összegeket az anyagi bukás kockázata nélkül. Ha valaki pénzt kért a milliárdos vállalkozótól, alapfeltétel volt, hogy a páncélszekrénybe több fontos dokumentum kerüljön letétbe. Az egyik ilyen dokumentum a pénzt kérő azonnali lemondásáról szóló nyilatkozat biankó dátummal, a második pedig egy olyan nyilatkozat, amely a cég 100 százalékos tulajdonrészének eladásáról szólt.

Fotó: Hernádi Levente Haralamposz

A páncélszekrény Simonék ügyében kinyílt. Az üzletrész átruházásáról szóló dokumentumot hétfőn a 444.hu hozta nyilvánosságra, Fonyó Károly pedig már múlt csütörtökön bejelentette, hogy az általa megvett cég vezetéséből azonnali hatállyal kirúgta a volt tulajdonosokat. Ezek után nem maradt sok lehetősége a TV2-s vezetőknek, mint hogy megadják magukat a lassan, de biztosan szivárgó bizonyítékoknak.

Négy napja, október 16-án a TV2-n leadott interjújukban még azt hangoztatták, hogy Fonyóék tulajdonosi bejelentkezése ,,abszurd":

Az ezzel kapcsolatos híreszteléseknek nincs semmi valóságalapjuk, és jogilag is nonszensz. Komoly vállalat vagyunk, komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta, nem értjük, hogy miért vesz bárki is komolyan egy efféle fantazmagóriát.

A kamuzás rögtön a 2013-as tranzakció után megkezdődött. Simon (illetve az akkor már papíron a tulajdonukban lévő TV2) közleményben állította, hogy úgy vették meg a németektől a csatornát, hogy

Az eladásban harmadik fél vagy harmadik félhez köthető finanszírozó nem vett részt.

A valós pénzügyi mozgások helyett hangzatos üzleti szlenggel hitették el a nyilvánossággal, hogy a németek által biztosított konstrukcióval, ,,vendor loan - eladói hitellel" adta el a céget, amely alapján a vevők 100 százalékos Management Buyouttal (MBO) szerezték meg a csatornát, és az eladási árat bizonyos, a szerződésben meghatározott idő alatt törlesztik.
Hogyan zajlottak a céges manőverek a TV2 körül?

Yvonne Dederick és Simon Zsolt 2013. december 16-án alapították CCA-D6D Kft.-t. A társaság tulajdonosai valójában nem közvetlenül ők voltak, hanem a kizárólagos tulajdonukban lévő cégeik, amiket mindketten egy héttel korábban, december 9-én alapítottak: ezek voltak a CCA Vízió és a D6D Kft.-k. A CCA tulajdonosa Dederick volt, a D6D-é pedig Simon.

A közös vállalkozásra nem a TV2 adásvételével egy időben, hanem pár hónappal később, 2014 márciusában zálogjogot jegyzett be a Pro7Sat1 Media AG. Ők a TV2-csoport korábbi tulajdonosaként halasztott vagy részleges fizetés formájában lényegében hitelt adtak a Dederick-Simon-páros cégeinek a tulajdonszerzésre. Feltehető, hogy nagyon kevés pénzt fizettek a vásárláskor a német tulajnak, aki -értesülésünk szerint mindezek ellenére - a tévécsatornák veszteséges működését tovább finanszírozta. Dederick és Simon pedig azt a kevés pénzt sem saját zsebükből, hanem egy magánszemélytől kérték kölcsön (amit korábban is lehetett sejteni, de most már biztos), akinek garanciaként opciós tulajdonszerzési lehetőséget ajánlottak a CCA Kft.-re és a D6D-re is.
Kivásárolták a saját cégeiket

Tavaly még egy fontos lépés történt a tévés sztoriban. Október 20-án a CCA-D6D Dederickre és Simonra ruházta át a cég 50-50 százalékát. A lépés azért fura, mert a CCA-D6D addig is az ő tulajdonosi irányításuk alatt állt, csak épp nem közvetlenül, hanem az opciókkal terhelt cégeiken keresztül közvetetten.

Az új tulajdonosok tehát a CCA Vízió és a D6D Kft.-k helyett Dederick és Simon lettek mint magánszemélyek, fejenként mindössze 250 ezer forintért. Az átruházási papírokból az is kiderül, hogy az új tulajdonosok is elismerték a korábbi német tulajdonos CCA-D6D-t terhelő zálogjogosultságát, tehát a technikai tulajváltás oka biztosan nem a németek kigolyózása volt. Forrásaink szerint feltételezhetően az volt Dederick és Simon célja, hogy cégeik opciós tulajdonszerzését ki tudják üresíteni úgy, hogy ha az opció tulajdonosa él is a jogával, a csatornacsomagot ténylegesen a cégeken keresztül ne szerezhesse meg.

A múlt heti adásvételi botrány kibontakozását még egy érdekes lépés előzte meg: a CCA-D6D nevet a már magánszemély tulajdonosok TV2 Media Group Holdingsra Kft.-re változtatták tavaly novemberben, aminek az okát leginkább csak találgatni lehet.
Fotó: Hernádi Levente Haralamposz
Mit érhet két cég, amit a tulajok kivásároltak maguknak?

Ezt követően egy jó darabig látszólag semmi nem történt a cégekkel, egészen a múlt hétig, amikor is kiderült, hogy a Simicska Lajoshoz köthető Fonyó Károly és Andy Vajna kormánybiztos ugyan más-más cégek megszerzésén keresztül, de mindketten a TV2-csoport tulajdonosainak tartják magukat. És ez az a pont, ahol értelmet kaphat az opciós jogokkal rendelkező cégek kigolyózása a CCA-D6D tulajdonosi pozíciójából.

Az elektronikus cégjegyzék szerint a múlt kedden (13-án) a Megapolis Media Zrt.-n keresztül Fonyó Károly lett a CCA Vízió és a D6D Kft. új tulajdonosa is. A két cég alapító okirata szerint Fonyó a cégek ügyvezetőit, Dedericket és Simont azonnali hatállyal lapátra tette, az ügyvezető határozatlan időre ő maga lett - ez azért volt fontos húzás, hogy az új tulajdonosa akaratával szemben a régi ügyvezetők ne tudjanak semmit kavarni.

Az események sorából teljesen egyértelmű, hogy a Simicska-Fonyó-párosnak nem a CCA-D6D Kft.-re (amire a sajtó korábban gondolt), hanem a CCA Kft. és a D6D Kft. megszerzésére volt opciós szerződése - az erre vonatkozó papírok a cégjegyzékben is megjelentek.

Mivel az opciós szerződés nem nyilvános, így nem lehet tudni, hogy pontosan mikortól élt, ahogy azt sem, hogy az opció lehívásához Simicskáéknak mekkora vételárat kellett megfizetniük. De mégis egészen nyilvánvaló a következtetés, hogy a cégek CCA-D6D-ben történt 2013-as tulajdonszerzésekor születtek meg az opciók.

Fonyó a CCA Kft. és a D6D Kft. megszerzése után lényegében alanyi jogon nyújtotta be az igényét múlt csütörtökön (15-én) a TV2 Media Group Holdingra és menesztette innen is az ügyvezetőket. A lépése logikus, a dolog Fonyóék szempontjából úgy fest, hogy vettek két céget, amik együttesen birtokoltak egy harmadikat, és ennek a harmadiknak az irányításra két nappal később jogot is formáltak.
A csavar a történetben ugye az, hogy ekkor, tehát 15-én már rég nem a D6D és a CCA Vízió Kft.-k voltak CCA-D6D tulajdonosai, hanem a tavalyi átruházás miatt közvetlenül Dederick és Simon. Akik, mintha mi sem történt volna, ugyanezen a napon, 15-én az egész kócerájt eladták a Vajna-féle Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek.

Az erősen kérdéses, hogy az opciós szerződésekkel terhelt cégek kigolyózása jogszerű volt-e.

Most a TV2 (azaz Dederick és Simon) közleményében el is ismeri, hogy az opciós szerződések a D6D és a CCA Kft. megvásárlására vonatkoztak, ezek a cégek fedezték azt a magánszemélytől kapott kölcsönt, amivel anno 2013 decemberében megvették a TV2-csoportot.

A pénz magánszemélyektől jött - ezek ugye nyilvánvalóan Simicskáék -, de a kölcsön felét ők rövid időn belül vissza is kapták, legalábbis Dederickék most ezt állítják. És azt is, hogy a kölcsön másik felét egy szóbeli megállapodás értelmében ,,egyelőre nem kell visszafizetniük". Úgyhogy ezek után szépen hátra is dőltek, azzal, hogy minden el van rendezve. Így most a korábbi megállapodás után váratlanul érte őket, hogy a Megapolis minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül lehívta az opcióját, és elfogadhatatlannak tartják, hogy erről csak a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel (Vajna cégével) október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírása után értesítették őket. A dolog szerintük nem jogszerű, jogi lépéseket tesznek, és továbbra is a Vajna-dealt tekintik érvényesnek.

http://index.hu/gazdasag/2015/10/20/minden_igaz_volt_amit_pletykaltak_a_tv2-rol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell kivégezni Orbán Viktort!
  2015-10-20 20:29:43, kedd
 
 
Nem kell kivégezni Orbán Viktort!
2015.10.20. 19:08

Elég ha csak politikai hullát csinál belőle a józan eszét használó választó. Utána visszaveszi tőle azt az irdatlan mennyiségű közpénzt amit a saját lábon állás során félrerakott magának. Közben azokat is sorra keríti a szavazó akik segítették az ország gazdaságának a kifosztásában, az oktatás szétrombolásában, az egészségügy tönkretételében, a rezsicsökkentési félrevezetésben, az orosz hitel felvételében, az államadósság növelésében, a közmunka jelen formában való bevezetésében, a választási törvény megalkotásában, az alaptörvény módosításában, a munka törvénykönyv megalkotásában, és még lehetne sajnos folytatni a listát az elmúlt hat év nyolc évezésén át a kerítés megépítéséig.

Ehhez nagyon tökösnek kell majd lennie a következő hatalomnak, annyi engedményt kell tenni Orbán Viktor beleszólásának a kormányzásba, amennyit ő figyelembe vett a jelenlegi ellenzéktől. Az eddig a politikában eltöltött szerepe szerint akár hatalomban volt, akár ellenzékben neki csak saját maga volt fontos, és csak az ország közpénzére áhítozott a tolvaj lelke.

Az elmúlt hat év végül is az ország lakosságának a nagy része számára nem hozott olyan változást az életében, amiből arra lehetne következtetni ez a kormány az országért dolgozik. Sőt! Ez a hatalom a kevesek jólétét segítő lett a többség kárára, és mindezt a törvények egyoldalú átírásával erősítette meg. Ehhez még hozzáadott sok olyan intézkedést amely során minden ellenőrzést a saját kezébe vett maga felett, és létrehozta tündérország valótlanságát az Orbán Viktornak feltétlenül mindent elhívők számára.

Nem nagyon volt olyan eset az elmúlt hat év során, amikor ez a kormány bármiért is vállalta volna a felelősséget, vagy csak beismerte volna a hibáját. Orbán Viktor képtelen volt a mások véleményét egyáltalán meghallgatni, abban a biztos tudatban vezette az országot, kizárólag neki van igaza, és csak az a jó amit ő tesz. Betege lett a hatalomnak, számára bármilyen engedmény vagy tévedés beismerése a gyengeség jeleként égett volna bele a tudatába. Neki pedig erősnek kellett lennie, csak így tudta gátlástalanul összerabolni a magánvagyonát. Mert nála kizárólag erről szólt a politika.

Annak érdekében, hogy ne vegyék észre mennyire kilóg a lóláb nála, úgy csinált mintha kormányozna. Munkabért csökkentett, adót emelt, sok új adót vezetett be, elvett megtakarítást, felvett hitelt, esztelenül költötte az unió támogatását. A közpénz java részét a maga javára használta fel, csak a neki tetsző intézkedéseket volt hajlandó belőle kifizetni. Rengeteg pénzt vont el olyan területekről ami minden józan számítás szerint a jövő záloga, de legalább épített helyette stadionokat. Ellenségnek kiáltott ki magát megvédeni képtelen társadalmi csoportot, tagjaitól támogatást vont el, ezzel lassú vegetálásra késztette a benne élőket. Munkahelyeket nem nagyon tudott teremteni a maga keltette káoszban, ennek eltakarására kitalálta a sehova nem vezető közmunkát. Mindig talált felelőst a hibákért, és mindig talált olyat, aki ezt el is hitte neki. Sajnos.

Már régen nem akarja a keményen dolgozó kisembert felzárkóztatni, most végvári kapitányt játszik az unió színpadon a megtalált menekültek ellen. Utoljára a baltás gyilkos visszaadásánál érezte magát ennyire fontosnak, akkor is az emberi jogokért harcolt. De elsőként a saját jólétéért, utána a politikai túlélésért. Vagy mindkettőért.

Nem is kívánja senki a halálát Orbán Viktornak. Még az sem, aki miatta ment külföldre dolgozni, csak hogy megéljen a családja akiket itthon hagyott. Az sem, akinek miatta ment tönkre a vállalkozása, és jutott “tisztes" szegénységbe. Az sem akar neki rosszat akinek csökkent a fizetése, és ezért éhesen megy a gyermeke az iskolába, mert a sok adó miatt nem tud neki enni adni annyit, mint a hat évvel ezelőtti nyolc évben. Az sem akar neki rosszat, aki közszolgából közmunkásként lett visszafoglalkoztatva, mert ugye olcsóbb államot kell fenntartani. Az sem akar neki rosszat aki látja a felesleges állami költekezést a befizetett adóból. Minden nap tapasztalja a kormánypárti haverok egyre nagyobb mértékű meggazdagodását. Naponta hallja az előre adagolt hazugságot az ország jobban teljesítéséről, és ezért még fizetnie is kell a közmédia minden adósságát. Dehogy akarják ezek az emberek mások halálát, ők olyan békés, maguknak való melósok, akik szótlanul tűrik, hogy vasárnap már nem is vásárolhatnak, ha lenne is rá pénzük.

Persze sokan vannak akik tényleg nem akarják hogy Orbán Viktorral bármi baj is történjen. Először is a saját szavazói akik elhiszik minden szavát. Na nekik nem kell félniük a gondolkodástól. Másodszor, akik nem olyanok mint ő, és nem gyújtják fel a várost mert ők ehhez nagyon okosak, és demokraták. Persze ezzel Orbán Viktor is tisztában van, és azzal is a jelenlegi ellenzékben nincs meg az a tűz, amely során őt bármilyen bántódás is érje. Harmadszor azok sem akarják bántani, akiknek nincs pénzük felutazni hozzá egy kiadós szájba verésre, és hatalom fosztásba.

Azért nem kell Orbán Viktornak nyugodtan aludni a szerzett javakon. Sokan látják már az utat amelynek a végén ott lesz a bukása. Ehhez már minden adott, csak elindulni elég nehéz addig, amíg mindenki csak magával törődik, és magának ad kizárólagos igazat.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/10/20/nem_kell_kivegezni_orban_viktort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még 955 milliárdot költene a kormány energiacégekre
  2015-10-20 20:24:40, kedd
 
  mintha erről nem lett volna még szó. csak szerintem rossz gondolat arra az államra bízni minden közszolgáltatást, amelyik egy nyomorult tankönyvosztást sem tud megszervezni. csak én gondolom, hogy ennek az egyetlen értelme, hogy a nemzet gázszerelője és barátai javíthassanak és építhessenek mindent és hasonló emberek adhassanak tanácsot sok pénzért?

...aztán miután minden az államé lett és közpénzből fel is lett töltve kicsit, akkor olcsón elprivatizálják és onnantól övék a föld, az ország, a hatalom.

*****************************

Még 955 milliárdot költene a kormány energiacégekre

2015.10.20. 07:45


Újabb hatalmas vásárlások előtt állunk, a kormány hitelt venne fel, hogy még több energiacéget vehessen. Egy általunk megszerzett minisztériumi előterjesztés szerint a gázszolgáltatók után most az infrastruktúrát birtokló elosztótársaságok jönnek, állami lehet majd a vezetékek és csövek jelentős része. A terv az, hogy ha végeztek a vásárlással, majd úgy alakítják át a szabályokat, hogy nekik már ne legyenek olyan veszteségeik, mint a multiknak.

Végképp rátenné a kezét az állam a teljes energiaszektorra. Egy birtokunkba került miniszterelnökségi vitaanyagból kiderül: az állam a szolgáltatók megvétele után egy jóval nagyobb falatot nézett ki magának: 566-596 milliárd forint hitelből 2017-ig megvásárolná az infrastruktúrát birtokló, külföldi kézben lévő energiacégeket is.
Ezeket a cégeket vinnék
Szolgáltató és elosztó: mi a különbség?

Uniós versenypolitikai szempontok miatt jogilag külön tulajdonosa van az elosztó társaságoknak, tehát azoknak, amelyek a gáznál a csöveket, áramnál a vezetékeket tulajdonolják, és a szolgáltatóknak, amelyeknek tulajdonképpen néhány ügyfélszolgálaton és irodán kívül nincs vagyona, ők csak kereskednek az energiával. Így például a Tigáz DSO és a Tigáz szolgáltatója teljesen külön cég. Az úgynevezett egyetemes szolgáltatók főleg a lakosságot látják el szigorúan szabályozott feltételek és árak mellett, a versenypiaci kereskedők ennél kötetlenebbül kereskednek. Az állam az Első Nemzeti Közműszolgáltató létrehozásával első körben inkább csak a szolgáltatást kezdte átvenni, az infrastruktúrát tulajdonló drága cégeket majd most kezdi megvenni, idáig mindössze a Főgáz elosztócége volt az övé.

A Miniszterelnökségen készült anyagban felvázoltak szerint a hálózati cégeket a következő években mind felvásárolják, és egy Első Nemzeti Infrastruktúra Alap (ENIVA) nevű társaság tulajdonába adják. Így állami lenne az Elmű-Émász DSO, és az EDF-Démász az árampiacon.

A gázpiacon pedig megvennék az Égáz-Dégázt és az E.On gázelosztó cégeit, a Ddgázt és a Kögázt is. Az E.On állítólag másképp nem is hajlandó kivonulni az egyetemes áramszolgáltatásból, csak ha az állam ezeket a gázelosztókat megveszi. A Főgáz elosztócége meg ugye már az államé.

A dokumentum végigveszi azt is, hogy az egyetemes szolgáltatók közül még melyik cégeket vennék meg. A Főgáz már állami, az Elmű-Émász szolgáltatójáról és az EDF-ről pedig már lehetett tudni, hogy megveszik, ezek átvételét 2015-re tervezik. Ezeken kívül viszont megvennék a Tigázt is a versenypiaci tevékenységével együtt még 2016-ban.
Sokba kerül ez nekünk

Így nézne ki a Miniszterelnökségnél megálmodott menetrend, az összegek a tárgyalások kimenetelétől függően még változhatnak, milliárd forintban értendőek. És azt persze nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez az egész még nincs elfogadva. Azt viszont mutatja, hogy nagyjából mi járhat a fejekben, mi lehet a kormányzati szándék.
Projekt Tőke Hitel Forgóeszköz finanszírozás Időzítés
Egyetemes szolgáltatók felvásárlása
Elmű-Émász ESZ + ügyfélszolgálat 7 2015
EDF 4 2015
Tigáz versenypiaccal 10 2016
Hálózati társaságok felvásárlása
Elmű-Émász DSO
153 2016
0.4 158 2017
EDF 100-120 2016
Égáz-Dégáz 80-85 2016
E.On gázelosztók 75-80 2017
Egyetemes szolgáltatók működés finanszírozása
Gáz ESZ szektor 41 160 2016
Áram ESZ szektor
25 100 2015
11 2016
Összesen 99 566-596 260


Vagyis az a terv, hogy a következő két évben nagyjából 925-955 milliárd forintot tolnak még különböző energetikai cégekbe. (Csak hogy érzékeltessük a nagyságrendet, ez teljes Budapest éves költségvetésének háromszorosa, durván kétszer annyi, mint amennyiért annak idején a Mol-pakettet vettük.)
Honnan ez a rengeteg pénz?

Hogy formálisan ne a központi költségvetésből kelljen költeni ennyit, az állami MFB-től vennének fel hitelt 2018 december végi lejárattal, az EDF-nél és az Égáz-Dégáznál pedig azzal kalkulálnak, hogy szükség lehet még 5, illetve 7 milliárd forint tőkeemelésre, az Elmű-Émász elosztóinál részleges felvásárlással számolnak, és 5 milliárdos tőkeemeléssel. Az anyagból kiderül az is, hogy sietni kell, mert uniós versenyszabályok miatt az MFB csak 2020 végéig jöhet szóba finanszírozóként.
Fotó: H. Szabó Sándor

Egyébként az, hogy az MFB több száz milliárddal beszálljon, nem egy sima ügy, mert szintén uniós elvárások miatt elvileg 91 milliárd forintnál többet senkinek nem adhatna kölcsön. Ezt a korlátot egy költségvetési kezességvállalási kerettel, illetve a keret megemelésével szeretnék feloldani, amelynek igénybe vétele bizonyos feltételek teljesülése esetén nem növeli majd az államadósságot.
Rosszul festesz, menjél haza!

Az, hogy az rendszerváltás után privatizált elosztócégek külföldi tulajdonosait szabályozói ráhatással eladásra kényszerítik, egészen régi terv. Matolcsy György miniszterként már 2012 novemberében egészen nyíltan kijelentette: ,,Aki helytelenül privatizációs vagyonhoz jutott a természetes monopóliumok területén - energia, szennyvíz, víz, csatorna -, attól vissza fogjuk venni, mert önként visszaadja. Mert olyanok lesznek a feltételek."
Mit akar az állam az energetikában?
Hogy működött éveken át a Fidesz-MSZP tengely az energetikában? Milyen listát kért Matolcsy a 98-as választások előtt az eltávolítandó vezetőkről? A privatizációs ősbűntől a Mol visszaszerzéséig.
Tovább

A Miniszterelnökség mostani anyaga ezek után kicsit cinikusan érvel azzal az elosztócégek megvásárlása mellett, hogy azok az elmúlt időszakban "már tőkekivonásra és nem fejlesztésre összpontosítanak", és hogy jelentős fejlesztés, beruházás "állami szerepvállalás nélkül a következő években egyébként sem lenne várható."

Majd néhány oldallal később kiderül, hogy a tárca úgy számol, hogy 2017 január elseje után, vagyis miután a néhány éve présbe fogott külföldi cégek állami tulajdonba kerülnek, a "szabályozási környezet kedvezően változik, a veszteségek eltűnnek, az elosztók pedig önfinanszírozóvá válhatnak."
Fotó: Balázs Attila

Ha ez valamiért mégsem történne meg, esetleg egy további, választások előtti újabb rezsicsökkentés veszteségeket okozna? Az anyag szerint az MVM-nek lesz a feladata a terhek kezelése és viselése. Az ENIVA egyébként, amely alá az elosztócégeket besorolják csak a tulajdonos lesz majd, üzemeltetni az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) fogja az infrastruktúrát.
Miniszterelnökség: Nem zajlanak tárgyalások

Rákérdeztünk a Miniszterelnökségen is a vásárlás szándékára, valamint konkrét összegre és menetrendre. Azt mondták, hogy szerintük az elosztótársaságokban való állami érdekeltségszerzés a nyilvánosság előtt zajló folyamat, a vásárlás lehetőségeit és feltételeit folyamatosan vizsgálják, de ezzel kapcsolatban egyelőre nem született döntés. Ilyen üzleti tárgyalások jelenleg nem is zajlanak, konkrét összegeket sem tudnak közölni.

Arra viszont a Miniszterelnökség is emlékeztet, hogy az utóbbi években az Orbán-kormány tudatosan és fokozatosan növelte befolyását az energiaszektorban. Megvették a földgáztárolói kapacitásokat, valamint a földgáz-nagykereskedelmi szerződést. Majd az állam versenypiaci szereplőként belépett az egyetemes közműszolgáltatói piacra, és az elosztótársaságokban is szerzett érdekeltségeket. A Főgáz már az állam tulajdonában van, és az RWE is értékesíti a hazai villamosenergia elosztói társaságai 49 százalékos tulajdonrészét az állam számára.

Az állam létrehozta az Első Nemzeti Közműszolgáltatót (ENKSZ), ahol már megkezdődött a korábbi egyetemes szolgáltatók több millió ügyfelének átvétele. A Főgáz korábbi 900 ezer lakossági fogyasztója mellé bekerültek a Magyar Telekom korábbi gázos ügyfelei, októbertől pedig még 754 ezer fogyasztó a GDF Sueztől, év végére pedig az E.Ontól is átkerülnek az ENKSZ-hez, jövő októberben pedig jöhet még 1,2 millió Tigáz-ügyfél. Később aztán ugyanígy lesz az áramszolgáltatóknál, a tervek szerint pedig majd a távhőszolgáltatók ügyfeleit is az állami ENKSZ látja majd el.


index.hu/gazdasag/2015/10/20/elosztocegek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem sima korrupció, ez maga a feudalizmus
  2015-10-20 20:20:24, kedd
 
  Ez nem sima korrupció, ez maga a feudalizmus


Az állami földvagyon zsírosabb felét kiosztja a kormány a hűbéreseinek és mindenki csak pislog. Ne gondoljuk azt, hogy ez a 300 milliárdos lépés is olyan, mint a többi korrupciós eset. A rendszer hívei és fizetett szolgái migránsoznak, csak nehogy azt nézzük, hogy éppen kirabolnak minket. Két hónap alatt lezavarják, és kiépítenek egy olyan rendszert, ami függésben tudja tartani a magyar vidéket évtizedekig. Láttuk, hogy mekkora csalások voltak a földbérleti pályázatoknál. Ez annak a bebetonozása. Ha most nem lépünk oda, a fiatalok fognak lelépni vidékről, és az országból.

A földrablás, sokkal súlyosabb tünete az Orbán rendszernek, mint a belvárosi ingatlanpanamák, a szerencsejáték- és kaszinókoncessziók, vagy a trafikmutyi. Ezeknél is egy klientúrát hoztak helyzetbe az állami vagyon, illetve az állami monopólium újraosztásával. Ezeknél az eseteknél is voltak vesztesek: lakás nélkül maradó családok, a bezáró falusi kiskocsmák, tönkre vágott egzisztenciák. De a földrablás során az egész magyar vidéket hozzák kiszolgáltatott helyzetbe. A következő két hónapban Magyarország visszarepül időben a feudalizmus korába, amikor a király hűbérbirtokokat (a feudum latin szó jelentése földbirtok) adományozott vazallusainak a hűségükért cserébe. Csakhogy ezek, nem királyi, nem fideszes, hanem állami földek. A mi vagyonunk, a gyermekeink aranytartaléka az élelmiszerválsággal fenyegető 21. században.

Az a kormányzati duma, hogy a gazdálkodókhoz kerül, és elidegeníthetetlen lesz majd a föld, no meg az, hogy nem kerül majd a külföldiek kezébe. Valószínűleg ugyanolyan kérges tenyerű gazdák lesznek majd az új tulajdonosok, mint amiként a földbérleti pályázatoknál is Mészáros Lőrinc és családja lett a nyertes. Hiszen az árverési rendszer, a földforgalmi törvény, és az új állami hitelkonstrukció mind-mind az eddigi bérlőket segíti. Az elidegenítés tilalmát csupán egy kormányrendelet garantálja, amit bármikor megváltoztathat majd a kormány, ha úgy tetszik neki. Ne feledjük, Jakab István a MAGOSZ elnöke azt mondta pár éve, hogy:

,,A vidéken élők számára visszafordíthatatlan, végzetes következményekkel járna, ha az állami földeket eladná a kormány."

Ma pedig azt üzeni, hogy:

,,A földeladás az utolsó esély a gazdák helyzetbe hozására"

Ha kiegyenlítődnek a földárak az európai árakkal, akkor 500-1000%-os haszonnal adhatják majd tovább a most helyzetbe kerülő új földbirtokosok, amennyiben bármelyik következő kormány meggondolja magát, és eltörli az elidegenítési tilalmat. Ezzel 3000 milliárd forint, az ország éves össztermelésének közel tizede, ütheti majd a vazallusok markát pár éven belül. Ráadásul ez csak a kezdet. Az EU-s földalapú támogatásokból jól tejelő szántók elrablása után, azt valószínűsítem, hogy az erdők jönnek majd. Nem véletlenül szivárogtatta ki a Miniszterelnökség vezető tisztségviselője, hogy az állami erdőgazdaságok rosszul gazdálkodnak. Lázár is megmondta, hogy a mindenkori kormány emberei lopják szét az állami vagyont. Erre nem az a megoldás, hogy a körmükre nézünk, és börtönbe küldjük a tolvajokat? A Fidesz szerint nem. Egyszer és mindenkorra kell lenyúlni az állami földet.

Sokan azt gondolják, hogy majd Mészáros Lőrinc, meg Csányi viszi el a földeket. Nem. Nagy valószínűséggel ők lesznek a minta. Több ezer hektáros állami földön lévő uradalmuk, pedig a mintagazdaság. Hogy ez milyen előjogokkal jár majd, azt Fazekas miniszter október végén kihirdeti. A földek java részét pedig a helyi Döbrögik környékbeli emberei, az új középbirtokos réteg, viszi el. Amiként az Bábonymegyeren is történt. A kisgazdaságokban dolgozó parasztemberek meg mehetnek zsellérnek a földesúrhoz. Ha a jogtalanul elorozott földjükre mennének vetni, akkor az ököljog erejével elzavarják őket, ahogyan Kishantoson is.



Az ellenzék meg küzd, mint malac a jégen, de érdemben nem lép oda senki. Az állítólag vidéken erős Jobbik miért nem hívja fel Pestre a gazdákat a traktoraikkal? A lengyel barátainknál a napokban több traktoros gazdát csuktak le, mert demonstráltak az állami földek privatizálása ellen. Miért nincsenek polgári engedetlenségi akciók, csak gyenge performanszok? A magyar zöldek nagy barátja, José Bové, bátran vállalt több hónapos börtönbüntetést, ha arról volt szó, hogy tiltakozni kell. Ha a négy legnagyobb ellenzéki párt együtt csak egy pár száz fős tüntetés megszervezésére képes, akkor mit várunk a képviselőinktől? Vitatkozni lehet a Parlamentben vitanapon, de arra már a kivert kutya sem figyel. Miért fél mindenki attól, hogy népszavazást indítson a kérdésben? Miért csak egyetlenegy agrárértelmiségi volt olyan bátor, és adta vissza minisztériumi kitüntetését? Miért lapít mindenki, mint nyúl a fűben? Egy éve tízezrek voltak az utcán. A földjeinket elvehetik, csak a HD pornót nem? Ha szó nélkül hagyjuk, hogy beköszöntsön újra a feudalizmus, akkor nem kell háborogni, hogy a Döbrögik jönnek majd az újabb és újabb dézsmáért. Mert az étvágyuk az kielégíthetetlen.

Vágó Gábor

http://falramentaparlament.atlatszo.hu/2015/10/19/ez-nem-sima-korrupcio-ez-maga-a -feudalizmus/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Táozik a piacról az Elmű és az Émász
  2015-10-20 20:09:48, kedd
 
  A tulajdonosok közgyűlésének döntése értelmében az Elmű Nyrt. egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonására irányuló kérelmet nyújt be a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalhoz, illetve átruházza az Elmű egyetemes szolgáltatói tevékenységét az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-re.

Az Émász Nyrt. ugyancsak egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonását kéri az energiahivataltól, és átruházza az Émász egyetemes szolgáltatói tevékenységét az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-re.

A közgyűlések felhatalmazták a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot és aláírjanak minden olyan okiratot, amely szükséges az intézkedések végrehajtásához.

Az áramszolgáltatást is átveszi

A gázpiac után az árampiacon is megjelenik az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. 2016 januárjában. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szeptember elején azt mondta, tartani tudják a tervezett ütemezést, a kormány és az RWE májusban aláírt szándéknyilatkozata alapján egyebek mellett átveszik az Elmű-Émász egyetemes szolgáltatási üzletágát.


http://www.origo.hu/gazdasag/20151020-tavozik-a-piacrol-az-elmu-es-az-emasz-atruh azas-kozgyules.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.