Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Idézetek - az életről
  2015-10-22 22:45:15, csütörtök
 
 




IDÉZETEK - AZ ÉLETRŐL


















































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Nyílt levél Jean-Claude Juncker úrnak
  2015-10-22 18:00:20, csütörtök
 
 




NYÍLT LEVÉL JEAN-CLAUDE JUNCKER ÚRNAK
okt 22, 2015


Jean-Claude Juncker úr
az Európai Bizottság elnöke részére


NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Elnök Úr!

Az európai polgárok meghatározó többsége kétségbeeséssel figyeli az Unió felelős szervezeteinek migráns ügyben tanúsított tehetetlenségét. Az emberek szerint a vak is látja a népvándorlással kapcsolatos megoldáshoz szükséges intézkedéseket.

- Az Unió tagországainak közreműködésével garantálni kell a görögországi határzár kiépítését.

- A nagyhatalmak felelős cselekvésével élhető körülményeket kell teremteni a népvándorlás kiinduló pontjain, ezzel biztosítva a gazdasági bevándorlók visszatérésének lehetőségét.

- Az EU erre a célra létrehozott pénzügyi alapjából átmenetileg, megfelelő módon finanszírozni kell a Törökországban lévő menekülttáborok fenntartását.

- Az uniós belügyminiszterek által szeptember 22-én elfogadott, a menekültek kötelező befogadásáról szóló kvótarendszert semmisnek kell tekinteni.

Az alapvető emberi jogok megsértését eredményezheti, ha a kvótában meghatározott 160 000 főt átláthatatlan, ismeretlen módszerekkel, szubjektív módon választanák ki, semmibe véve a többi menekült esetlegesen jogos érdekeit. Nem lehet mérvadó az iskolai végzettség vagy alkalmazható szakmai tudás. A kettős mérce mérgezi a jogállamiság követelményrendszerét.

Az elmúlt héten Martin Schulz elnök úrnak írt petíciónkban rámutattunk a kötelező kvótarendszer nemzetközi jogot és uniós jogszabályokat sértő problematikájára (https://civilosszefogas.hu/peticio-martin-schulz-urnak/).

Uniós vezetőinket azért választottuk, hogy garantálják az európai emberek biztonságát és gyermekeink, unokáink élhető jövőjét. Egy héttel ezelőtt az Unió 28 országa miniszterelnökeinek címzett levelünkben arra kértük a vezetőket, hogy a migráns ügyben kérjék ki népszavazással vagy más nemzeti konzultációval országuk állampolgárainak véleményét (https://civilosszefogas.hu/level-az-europai-unio-tagallamai-miniszterelnokeinek/ ). Az összesített vélemények utat mutathatnak az ország vezetők által követendő intézkedésekhez.

Tisztelt Elnök Úr!

Önt most súlyos felelősség terheli, a vasárnap meghozandó döntések hatékonyságával előbb-utóbb el kell számolni.

A CÖF-CÖKA, a magyarországi civilek jelentős szervezete készen áll arra, hogy - a tanácskozás esetleges nem várt eredménytelensége láttán - nemzetközi autós békemenetet szervez Brüsszelig.

Egyelőre azonban bízunk közös Európánk miniszterelnökeinek bölcsességében és a vasárnapi tanácskozáshoz végre eredményes munkát kívánunk.

CÖF-CÖKA Vezetősége




 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Kaotikus helyzet Ausztriában
  2015-10-22 17:45:43, csütörtök
 
 




KAOTIKUS HELYZET AUSZTRIÁBAN, migránsok százai bolyonganak az utakon
Thursday, October 22, 2015


Migránsok százai bolyonganak Ausztria déli részén, a Leibnitzet a szlovéniai Sentilj várossal is összekötő B67-es úton - jelentette az osztrák sajtó csütörtökön.

Helyszíni beszámoló szerint a menedékkérők azt mondják, Németországba akarnak menni, és kérdezgetik, hogy az milyen messze van, és mennyi idő alatt lehet odaérni. A tolmácsok próbálják nekik angolul elmagyarázni, hogy Németország több száz kilométerre fekszik onnan, és több napba vagy akár egy hétbe telhet, míg gyalog elérnek odáig.







Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) közlése szerint a Sentilj-Spielfeld-Leibnitz vonalon bizonytalan időre leállt a vonatközlekedés csütörtök délelőtt, mivel a menekültek a síneken gyalogolnak. A társaság pótlóbuszokat indított.
(atv)

Bal-Rad komm: Tegnap-hírlik-a szlovén határhoz közeli Spielfeld falucska plébánosa félreverte első ijedtében a falu templomának harangját a majd kétezres migránsfolyam láttán, ami rázúdult Spielfeldre. Este könyörgő misét tartott a bibliai csapás miatt, amelyen addig nem látott tömegben gyűltek össze a település jámborjai. Jószerével csak a házőrök maradtak otthon. Bundesmutti meghívottja pedig nem apadó áradat formájában gázolnak úticéljuk felé.

A migránshad ma reggel többszáz fős csoportokban zúdult a határról labancékra. A csapás irányába úttorlaszt emeltek az osztrák rendőrök, mert megelégelték a kontrollálatlan migránsáradatot. Katonai járművekből és teherautókból álló torlaszt emeltek az úton! A nyugodtságukról közismert szomszédaink így akarják a migránsok útját állni. Természetesen még csak le sem tudták vele lassítani a hordát. Senki nem mer az útjukba állni, hogy visszatartsa őket. Az irányíthatatlan tömeg Graz felé hömpölyög, a rendőrség pedig HILFE!-t kiabál.

Szerző: Andre Lowoa


Link
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Eurázsiai Szkíta-Hun Birodalom
  2015-10-22 17:45:29, csütörtök
 
 




EURÁZSIAI SZKÍTA-HUN BIRODALOM
Thursday, October 22, 2015


Az Eurázsiai Szkíta-Hun Birodalom gyökerei a Kárpát-medencei törzsekig visszavezethető. Ők hozták létre előbb Kelet-Európában, majd a Belső-Ázsiai törzsekkel egyetemben az Eurázsiai Szkíta-Hun Birodalmat, mely mellett a Római Birodalom eltörpült, területben, társadalmi berendezkedésben, kultúrában és stratégiában. Az Eurázsiai Szkíta-Hun Birodalom földrajzi kiterjedése a volt Szovjetunió és az általa megszállt országok területével hozzávetőlegesen megegyezett.


Forrás: http://mkh.valosag.net/
Szerző: Andre Lowoa


Link









 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Wass Albert: Otthon
  2015-10-22 10:00:17, csütörtök
 
 







Wass Albert: OTTHON


"Igen, valahogy így van: otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent. Ahol otthon vagy, az az otthon.

Nem kell hozzá sok. Elég egy szoba. Ha tízen vagytok benne, az se baj. Ha mind a tízen egyek vagytok ebben, hogy haza tértek, amikor este hazatértek. Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés. Egy egészen egyszerű állati érzés: hogy ma itt élek. Van egy ágy, amiben alszom, egy szék, amire leülök, egy kályha, ami meleget ad. És hogy ebben a körülöttem lévő széles, nagy és furcsa világban ez a kis hely nem idegen és ma az enyém. Jól érzem magamat benne, ha kinézek az ablakon és kint esik az eső, vagy süvölt a szél. És hogy ha ide este bejövök, meglelem azokat, akik még hozzám tartoznak.

Ez az otthon.



Minden embernek módja van hozzá. Egy szűk padlásszoba is lehet otthon. Egy pince is. Még egy gallyakból összetákolt sátor is otthon lehet. Ha az ember önmagából is hozzáad valamit. Elég egy szál virág, amit az útszélen találtál. Egy fénykép, amit éveken keresztül hordoztál a zsebedben. Egy könyv az asztalon. Egy ébresztőóra. Mit tudom én: ezer apró kacat ragad az emberhez útközben.

A fontos az, hogy érezd: jobbra és balra Tőled áll a világ, a maga szépségeivel, és a maga csúnyaságaival. Süt a nap, esik az eső, szelek járnak és felhők futnak a széllel. Vannak virágok és fák és patakok és emberek. Valahol mindezek mögött van az Isten és Ő igazítja a virágokat, a fákat, a patakokat és az emberek közül azokat, akik neki engedelmeskednek. És mindezeknek a közepén itt ülsz Te, egy széken, egy asztal előtt. És ez a szék és ez az asztal ma a Tied. Ma. Ez a fontos. És körülötted szép rendben a többi: a virágok, a fák, a felhők, Isten bölcsessége és az emberek kedves balgaságai, ma mind a Tieid. És jól van ez így. Mert hiszen az ember úgyis elég keveset él. És még az is jó, hogy keveset él.

Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon."


Wass Albert - Otthon az, ahová hazatérsz...

Link



Otthon - Wass Albert

Link











 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5640
  • e Hét: 14095
  • e Hónap: 53916
  • e Év: 231791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.