Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
„Milyen menekültek? Ez egy horda!
  2015-10-22 21:49:23, csütörtök
 
  ,,Milyen menekültek? Ez egy horda!

A szlovén-horvát határ szlovén oldalán fekvő kis település, Zavrč polgármestere fakadt ki, miután megvizsgálta, hogy mit hagyott maguk után néhány ezer menekült, akik átvonultak a falun.

Zavrč egy alig több, mint ezer fős falu, mondhatni a szlovén Felcsút.

Hiszen a szlovén ötödik ligából jutott fel a focicsapatuk öt év alatt az elsőbe. Olyan sztár is a csapatban játszik, mint a Liverpool egykori kezdőjátékosa, Albert Riera. A menekülteket a focistadionban szállásolták el. Miran Vuk polgármester azon a szeméthalmon akadt ki, amit a menekültek a stadionban hagytak.

Miran Vuk, polgármester


Miféle menekültek!? Ellenőrizetlen vad hordák,akik a gyerekeket és a nőket maguk előtt tolják. Azok voltak a menekültek, akik annak idején Boszniából jöttek és mindenért hálásak voltak. Ez a vad horda pedig úgy képzeli, hogy jogában áll mindent megsemmisíteni és összekoszolni.

Nyilatkozta egy szlovén regionális lapnak Miran Vuk polgármester. (A cikket a horvát Jutarnji List is kivonatozta, magam is ebből idéztem.)

Mindent tönkretettek. Ahol álltak, ott pisáltak. Ahol feküdtek, ott végezték a nagydolgukat.

Mondta a stadionjuk tönkretétele miatt mérges polgármester.

Senki se akar hozzáérni ehhez a szemétkupachoz. A pokrócokat, a ruhát, az ételt, mind szétdobálták. Ezerkétszáz adag ételt főztünk. Ételt kaptak, de eldobták. Nem tudom, hogy mit esznek.

A polgármester a szomszédos horvátokat arra buzdítja, hogy jöjjenek feltakarítani. Nem is fizetnek rosszul. Száz eurós napszámot ígért, ami a magyar havi közmunkásbér mintegy kétharmada." (Zrinski Miki, Crotia Pepita)

Azt hiszem, ebben nagyjából minden benne van. A polgármester úr tökéletesen összefoglalta a dolgok lényegét, nem nagyon van mit hozzá tenni. Ráadásul mentes a szöveg a kötelező udvariassági és ,,pc" köröktől, így mindenki számára érthető és befogadható a szöveg.

Tisztelt Polgármester Úr!

Így látjuk mi is!


http://badog.blogstar.hu/2015/10/22/hirek-56-/21845/
Minden jót kívánunk Önnek, Önöknek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenőri vizsga
  2015-10-22 21:15:06, csütörtök
 
  Ellenőri vizsga

Kérjük töltse ki!
Név /szám:
Cím (az öné. Egyelőre):

Ha felszáll egy buszra, mi az első dolga?
a. Szellentek egyet
b. Belerúgok a mellettem lévő öregúrba majd leszidom miért állt az ajtóba.
c. Szétnézek a buszon, majd mikor senki sem figyel, sunyiban előveszem a karszalagomat és lyukasztok egy próbajegyet.
d. Nem tudom, ezért nagyon barátságtalan vagyok.

Mit jelent a Következő mondat: Jegyeket, bérleteket!
a. Azt jelenti, hogy felkérem az utast, hogy mutassa be a jegyét vagy bérletét
b. Nem tudom de tetszik mert az utasok mindig beszarnak, mikor ezt mondom.
c. Nem tudom, de fingtam.
d. Áhh, ez beugratós kérdés!

Egy utast bántalmaznak a kisebbségiek a buszon. Mit tesz ön?
a. Segítek nekik, így megúszhatom a verést.
b. Ha nincs jegye még én is belerúgok egyet.
c. Megkérdem őket van e érvényes jegyük, vagy bérletük, aztán, ha nincs megkérem őket udvariasan ,hogy fáradjanak le a buszról....aztán elfutok. De jó messzire.
d. Leszarom.

Észreveszi, hogy egy gyerek kucorodik a sarokban, láthatóan fél öntől. Mit csinál?
a. Odamegyek, és addig szivatom amíg sírva nem fakad.
b. Megkérdezem, van-e a diákigazolványán érvényesítő. Ha netalán lenne, akkor a gyűrött bérletszelvénye miatt büntetem meg.
c. Elmegyek mellette, mintha nem venném észre, majd lezavarom a buszról, mert nem mutatta be a bérletét.
d. Belerúgok, majd fingok egyet.

Ön felszáll a járműre, és ebben a pillanatban a lyukasztók kattogni kezdenek. Mi a teendő?
a. Keresek egy gyereket, vagy nőt, és megbüntetem.
b. Csak akkor nem büntetek, ha aznap már biztos én győzök a megbüntetett emberek számában.
c. Megbüntetek két cigányt, majd odamegyek a sofőrhöz, szarok rá hogy csúcsforgalom van, és elkezdem mesélni, hogy berúgtam előző este.
d. Végig megyek a buszon mindenkire gyanakodva nézek, majd leszállok és röhögök, a sok hülyén, hogy beszartak.

Mettől meddig tart a munkaidő?
a. Ameddig össze nem gyűlt az aznapi limit, a büntetésekből.
b. Amíg a Béláék abba nem hagyják a munkát.
c. Amíg el nem ér a busz a kedvenc(bármelyik) kiskocsmáig.
d. Amíg meg nem látok cigányokat felszállni a buszra.

Egy busz, melyet kollegája vezet, lerobbant. Ön szabadnapos, de pont arra sétál. Mit csinál?
a. Kiröhögöm.
b. Szarom le.
c. Kérek segítségek, de cserébe megígértetem, hogy hétfőn, bárkit megbüntethetek a buszán, ha nincs meg a limit.
d. Kiröhögöm aztán segítséget kérek.

Mivel tudná emelni a csapatszellemet?
a. Az intelligenciámmal.
b. Az erőmmel.
c. A szépségemmel.
d. A szellentésemmel.


ESSZÉ.
Írjon minimum egy oldalas esszét az alábbi témában:
Egy napom ellenőrként.
Ötletek a címekre:
a. Ma megint legyőztem a Béláékat, 6 emberrel többet büntettem meg.
b. Miért nem ember az ellenőr?
c. Megbüntettem 2 cigányt a busz hátuljában.
d. Megint nem tettem semmit, amikor egy terhes asszonynak állnia kellett.
e. Megszivattam egy gyereket délelőtt.


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Gabi néni meghekkelte a népszavazást, majd elbujdokolt a vil
  2015-10-22 20:50:49, csütörtök
 
 
Gabi néni meghekkelte a népszavazást, majd elbujdokolt a világ elől


2015-10-21 15:58:00


Rab László

Gabi néni kedden még benne volt a tévében, mert ügyesen beelőzött, és népszavazási kérdése (,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?") hamarabb érkezett meg néhány másodperccel az Országos Választási Irodához, mint a szocialistáké (Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?). Egy nappal később viszont már nem lehetett megtalálni.

Szerdán a Kúria döntésére villámgyorsan reagálni tudó 65 éves baromfitenyésztő már nem volt megtalálható tordasi házában. Simonné Gercsényi Gabriella lelépett a színről, ennek pedig az a fő oka, hogy igen sok orgánum kereste a keddi hőstett nyomán, hogy megszólaltassa.
Gabi néni annak ellenére nem szereti a nyilvánosságot, hogy több százezer aláírást kellene összegyűjtenie. Férje még azt is megtilotta, hogy a háztukat lefotózzuk. Így most csak Almási Balogh Elemér szobrát tudjuk megmutatni Tordasról.
Szabó Miklós / Népszabadság

Simonné Gercsényi Gabriella a Martonvásár közelében fekvő kicsiny faluban él. Személyesen kerestük szerdán délelőtt, de Simon úr, a sajtóérdeklődéstől láthatóan megszálkásodott férj kitessékelt a felvégen a családi házban működtetett bazárból.



A Gabi üzletben a házaspár művirágot és olyan száz forintért kapható műanyag labdacsokat árul, amelyek belsejében titkos ajándékok rejteznek.

Érdeklődésünket a férj zaklatásként élte meg, ránk hívta a rendőröket Gárdonyból,

akik munkájuk végeztével fegyelmezetten visszavonultak. Ezzel helyre is állt Tordason a bűnügyi egyensúly.

A nyilvánosság elől elbujdokló Gabi néni és férje úgy gondolják, az asszony a választási irodához magánszemélyként fordult, ezután is magánszemély szeretne maradni. - Menjen a sajtó vissza oda, ahonnan jött, és írja meg, hogy a szemét multik tönkretették az országot - mondta a férfi.


A vasárnapi boltbezárás nekik különben elemi üzleti érdekük, a bazár ünnepnapokon is nyitva tarthat, hiszen családi vállalkozásban működik. Benn a faluban a biotermékeket és egészséges élelmiszereket áruló virágüzlet ugyanezt nem teheti meg, bár az ott dolgozók nem is harcolnak különösebben azért, hogy nyitva lehessenek.

A központban lévő Coop élelmiszerüzlet, ahol jóval nagyobb a szívélyesség, mint a Gabi bazárban, nyitva lehet, mert a tulaj rokonai árulnak benne vasárnaponként 7-től 11-ig. Itt sima hétköznapon is akadtak vásárlók, akik elmondták, hallottak Gabi néni küzdelméről, de nem bánnák, ha vasárnap is lehetne krumplit meg panírmorzsát venni, egy-két év, és újra visszaáll a régi rend. Politika egyik falusi üzletben sincs, mert az mindenkit tönkretenne, tették hozzá. Annyit azért elárultak, hogy itt mindenki fideszes (pontosabban KDNP-s), de érdekesmód Gabi néni szimpátiáiról nem lehet tudni mindent pontosan, csak annyit, hogy a barátnője MSZP-s.

Szép kis falu ez a Tordas, kevés munkával és pompás földrajzi lehetőségekkel rendelkezik. Bicikliút vezet a szomszédos Gyúróra, patak partján, árnyékos füzek alatt kanyarog a romantikus ösvény. A falu aljában tóparti csárda üzemel, ahol westernmutatványokkal szórakoztatják a nagyérdeműt.

A jogügyletekben és a népszavazási kérdésekben igen jártas hölgyről annyit mondtak, erős akaratú, de nagyon rendes asszony, aki nem hagyja szó nélkül az őt ért sérelmeket. Azt, hogy felkapta a nyilvánosság, nem kommentálták, noha mindenki pontosan tudja, miről van szó.

Azt, hogy meghekkelte (immár negyedik alkalommal fordult elő a példátlan eset) a szocialisták népszavazási kezdeményezését, Tordason nem téma.

- Ügyes lehetett - mondták mosolyogva, amikor arról faggatóztunk, miért volt kedd reggel ott, ahol éppen lennie kellett.



A férj, aki az asszonnyal bort, sört, dohányt (?) és horgászkellékeket is árul a boltban, a kertkapura a hamis kutyákra vonatkozóan - miheztartás végett - azt is kiírta: "Ellenkező esetben a várható mellékhatások tekintetében kérdezze meg sebész ismerősét!" De ez csak álca lehet, mert az ebek meg se moccantak, amikor a tordasi ház előterében tébláboltunk.

http://nol.hu/belfold/gabi-neni-meghekkelte-a-nepszavazast-majd-elbujdokolt-a-vil ag-elol-1570571
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két horgász ül a vízparton és meredten bámulja a vizet. Egys
  2015-10-22 20:40:26, csütörtök
 
  Két horgász ül a vízparton és meredten bámulja a vizet. Egyszer csak arra megy egy halottas menet, mire az egyik horgász feláll, leveszi a kalapját, merengőn maga elé bámul egy percig, majd visszaül a botja mellé.
A másik ránéz:
- Nem is tudtam, hogy ilyen együtt érző vagy!
- Hát tudod, azért mégis 30 évig a feleségem volt.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A CÖF nemzetközi autós békemenettel fenyegeti Junckert
  2015-10-22 20:34:58, csütörtök
 
  Azt nem értem, hogy miért kell ultimátumot adni egy ilyen maroknyi seggnyalónak ahhoz, hogy kirándulni mehessenek Brüsszelbe?

*******************************

A CÖF nemzetközi autós békemenettel fenyegeti Junckert


Propeller ma, 14:19 22

Ha eddig nyugodtan aludt Jean-Claude Juncker, most már biztosan nem fog: a CÖF olyan kemény hangvételű levelet írt neki, hogy csak na.

Azon kívül, hogy a kormánybarát álcivil szervezet leírta az EU-val szemben támasztott követeléseit (pl. a kvóta eltörlése, görögországi határzár kiépítése, törökországi menekülttáborok jobb finanszírozása, ergo ugyanazok, amiket Orbán is ismételget) kitért arra is, hogy mi lesz, ha a vasárnapi rendkívüli csúcson nem történik semmi. Íme a súlyos szavak:

Tisztelt Elnök Úr!

Önt most súlyos felelősség terheli, a vasárnap meghozandó döntések hatékonyságával előbb-utóbb el kell számolni.

A CÖF-CÖKA, a magyarországi civilek jelentős szervezete készen áll arra, hogy - a tanácskozás esetleges nem várt eredménytelensége láttán - nemzetközi autós békemenetet szervez Brüsszelig.

Egyelőre azonban bízunk közös Európánk miniszterelnökeinek bölcsességében és a vasárnapi tanácskozáshoz végre eredményes munkát kívánunk.

http://propeller.hu/itthon/3165905-cof-nemzetkozi-autos-bekemenettel-fenyegeti-ju nckert?utm_source=mm-2015-10-22&utm_medium=email&utm_campaign=A%20C%C3%96 F%20nemzetk%C3%B6zi%20aut%C3%B3s%20b%C3%A9kemenettel%20fenyegeti%20Junckert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közrádió: abcúg Nagy Imre!
  2015-10-22 20:20:10, csütörtök
 
  2015.10.22. 09:06
Közrádió: abcúg Nagy Imre!

Olvasom, hogy a közrádió nem adja le a Rainer M. Jánossal készült interjút, mert az túl "nagyimrés". Meg azt is, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és médiaszereplő, az orbáni migránsretorika bástyája morálisan ingoványos terepre tévedt az önéletrajzában szerepeltetett számtalan titulussal.

Te meg most azt kérdezed, nyájas olvasó, vajon mifasz köze van egymáshoz ennek a két látszólag különböző témának?

Rainer M. János az 56-os intézet vezetője. Az általa vezetett intézet honlapján ez található Nógrádi Györgyről:

"Biztonságpolitikai szakértő.
1981-ben (beszervezésekor) egyetemi oktató volt a Budapesti Műszaki Egyetemen.
1989-ben jelentette meg Az NSZK biztonságpolitikája a '80-as években c. könyvét.
Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem tanára.


Fedőneve: "Raguza"
Titkos megbízott minősítése volt.
Beszervezésének dátuma: 1981. jún. 17.
6-os kartonja szerint elvi-hazafias alapon szervezték be 32 éves korában, ifjúságvédelmi vonalra. A BM III/III-2-a. alosztály kezdte el foglakoztatni (Ez a részleg felsőfokú intézményekben folytatott belső elhárítás.) Beszervezője és tartótisztje Nagy Sándor r. hdgy. volt.
1987-ben átkerült a BM III/III-6-a. alosztályra. (A BM III/III-6. osztályon foglakoztak az ellenséges propagandaanyagok készítésének és terjesztésének elhárításával.)
A Nagy Imre és társai újratemetésének operatív előkészítésére összeállított intézkedési terv szerint 1989. május 10.- június 16-a között "Raguza" tmb. külföldön fog tartózkodni. A dokumentum szerint kiutazása előtt eligazítást fog kapni, hogy NSZK kormánykörökben, illetve az ellenzéki pártok képviselőivel folytatott beszélgetéseiben hangoztassa aggályait a Nagy Imre újratemetés politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. Feladata szerint hangsúlyoznia kell, hogy egy ilyen fordulat veszélyezteti az eddig elért eredményeket. Az intézkedési terv szerint "Raguza" rendszeres kapcsolatban állt a BND és a CIA képviselőivel.
A Nagy Imre és társai újratemetésének előkészítésére létrehozott állambiztonsági operatív bizottság május 29-i ülésének emlékeztetője szerint "Raguza" tmb. "meghatározott feladata szerint" már kiutazott, hazatérése után be fogják számoltatni. "

Ugyanott megtalálható Nógrádi közleménye minderre:

"Alulírott, dr. Nógrádi György kijelentem, hogy soha nem voltam a BM III/III-2, illetve a BM III/III-6 Alosztály ügynöke sem Raguza fedőnéven, sem más fedőnéven. Nem voltam beszervezett ,,ügynök", jelentéseket nem készítettem.

Soha nem kaptam feladatot a Belügyminisztérium egyetlen szervétől sem, hogy külföldön hangoztassam aggályaimat a Nagy Imre újratemetés esetleges politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. Egyértelműen kijelentem, hogy a belügyi szervektől nem kaptam és soha nem hajtottam végre semmilyen feladatot Nagy Imre újratemetésének előkészítésével összefüggésben.

Budapest, 2010. május 12.

Az 1956-os Intézetnek nincs oka kétségbe vonni dr. Nógrádi György fent közreadott nyilatkozatát."

Nem állítom, hogy van bármi összefüggés a két dolog között. De egy ötvenhatos interjút azért letiltani, mert a beszélgető túlságosan "nagyimrés" elég nagy marhaságnak hangzik. Bár ebben a gyorsan változó történelmi múltú országban még az is megeshet, hogy jövőre a forradalom 60. évfordulóján állami tiszteletadás mellett Pozsgay Imre befoltozza az ötvenhatos zászlót.

http://varanus.blog.hu/2015/10/22/kozradio_abcug_nagy_imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fociba és a stadionépítésekbe ölt milliárdok átláthatatlan
  2015-10-22 20:16:11, csütörtök
 
  A fociba és a stadionépítésekbe ölt milliárdok átláthatatlanságát firtatták
Propeller ma, 12:49 12

A Transparency International szerint a látványsportágak átláthatatlanul jutottak négy év alatt 200 milliárd forint támogatáshoz.

A korrupcióellenes nemzetközi civil szervezet csütörtökön hozta nyilvánosságra a "Korrupciós kockázatok a magyar sportfinanszírozásban" című jelentését, amely szerint az öt látványsportág - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong - TAO támogatási rendszere (társaságiadó-kedvezmény), valamint a sportingatlan-fejlesztések, ezen belül a stadionépítések számos korrupciós lehetőséget rejtenek.

Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója bevezetőjében elmondta, szervezetük először foglalkozik a sport területén fellelhető korrupcióval. Ötven országra kiterjedő elemzésüket 2016 elejére készítik el és ennek lesz része a most közzétett magyarországi tanulmány.

A Transparency International úgy látja, a TAO-támogatásokon keresztül folyósított pénzek a kormány állításával szemben valójában nem magánadományok, hanem átirányított közpénzek. Korrupciós kockázatot jelent, hogy a sportfejlesztési programok támogatásáról hozott döntések zárt ajtók mögött születnek, a sportszövetségek és az állami ellenőrző intézmények jelentései nem nyilvánosak, a támogatásokban jelentős aránytalanságok tapasztalhatók, illetve bizonyos stadionok építésekor fontosabbak a politikai kapcsolatok, mint a sportszakmai indokok és a tisztességes gazdasági verseny.

Mucsi Gyula projektvezető előadásában kitért arra, hogy az említett 200 milliárd forintnyi adótámogatás jelentős részét, 75 milliárdot a labdarúgás könyvelhette el. Ezen 1100 futballegyesület osztozott, de közel sem egyenlő arányban. Hozzátette: 13 klub kapta a labdarúgásban szétosztott támogatás egyharmadát. Ezek közül is kiemelkedik a Puskás Akadémiához kötődő Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány, amely négy év alatt egymaga 9,2 milliárdhoz jutott, vagyis a sportágba juttatott teljes támogatás 12 százalékát szerezte meg.

A tanulmány rámutat arra, hogy Magyarországon jelenleg a politika összefonódik a sporttal, hiszen a látványcsapatsportok szövetségeit politikusok irányítják, példaként hozza fel, hogy a kézilabda-szövetség elnöke Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere, a kosárlabdázók első embere pedig Szalay Ferenc, Szolnok kormánypárti polgármestere.

Mucsi Gyula hangsúlyozta, a kormány idén januárban módosította a sporttörvényt, amely a sportszervezeteket már csak összesített adatszolgáltatásokra kötelezi, így a támogatók kiléte rejtve marad, ugyanakkor ők maguk sem büszkélkednek azzal, hova fordítják TAO-forintjaikat. Ezzel együtt az állami ellenőrző intézmények - az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség - jelentései nem nyilvánosak, az Információszabadságról szóló törvény szigorítása is nehezíti az adatigényléseket. Ezzel kapcsolatban Czett Szabolcs sportjogász megjegyezte: még a 2012/13-as idény TAO-támogatásainak ellenőrzése sem fejeződött be.

A Transparency International jelentése szerint a politikai kapcsolatokkal magyarázhatóak a látszólag teljesen értelmetlen stadionberuházások is. Jó példa erre a 16 ezer fős Kisvárda, ahol Európa-liga selejtező megrendezésére is alkalmas luxusstadionban játszhat a város NB II-be nemrég feljutott futballcsapata. Az állam azután emelte 120 millió forintról közel egymilliárdra a stadionépítés támogatását, hogy Kisvárda országgyűlési képviselője, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter lett. Hasonlóan járt a szintén másodosztályú Mezőkövesd is, amelynek stadionjához 800 millió forintot adott a kormány az adófizetők pénzéből. A TI rámutat: ez sem biztos, hogy független attól, hogy a helyi labdarúgóklub elnöke Tállai András, a város országgyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

A korrupcióellenes szervezet ajánlása, hogy legyenek nyilvánosak a támogatók kilétei, a támogatás menete és hogy a sportszövetségek, valamint az állami intézmények tegyék világossá, milyen szakmai okokra hivatkozva döntöttek a támogatási keretek megállapításánál és a stadionok építésénél.


http://propeller.hu/itthon/3165875-fociba-stadionepitesekbe-olt-milliardok-atlath atatlansagat-firtattak?utm_source=mm-2015-10-22&utm_medium=email&utm_camp aign=A%20fociba%20%C3%A9s%20a%20stadion%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9sekbe%20%C3%B6lt%20mil li%C3%A1rdok%20%C3%A1tl%C3%A1thatatlans%C3%A1g%C3%A1t%20firtatt%C3%A1k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lőjék napalmmal, az melegít!
  2015-10-22 19:29:13, csütörtök
 
  Kitörtek a betolakodók


2015. október 22. 16:20
Hunhír.info

Lezárták a határt az osztrák hatóságok délután a szlovéniai Sentilj és az ausztriai Spielfeld között, miután több ezer migráns kitört a Spielfeldnél, a két határállomás között, az úgynevezett senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak Ausztria belseje felé.
Magyar Menedék - Ubuntu

A határátkelőt az osztrák hadsereg teherautókkal zárta el, és a menekültek a határátkelő területén ülnek, illetve fekszenek a földön arra várva, hogy átengedjék őket Ausztriába - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A helyszínre érkezett az osztrák belügyminiszter, Johanna Mikl-Leitnert, és Spielfeldre várják Gerald Klug osztrák védelmi minisztert is.

A határátkelőt az osztrák hadsereg teherautókkal zárta el, és a menekültek a határátkelő területén ülnek, illetve fekszenek a földön arra várva, hogy átengedjék őket Ausztriába - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A helyszínre érkezett csütörtök délután az osztrák belügyminiszter, Johanna Mikl-Leitnert, és Spielfeldre várják Gerald Klug osztrák védelmi minisztert is.

Korábban az a hír érkezett hogy migránsok százai bolyonganak Ausztria déli részén, a Leibnitzet a szlovéniai Sentilj várossal is összekötő B67-es úton.

Az osztrák hatóságok nem hivatalos becslése szerint Ausztria déli határszakaszán lévő Spielfeld átkelőnél jelenleg 3-4000 migráns tartózkodik, a Leibnitzet Sentilj várossal összekötő B67-es úton pedig migránsok százai bolyonganak.

Helyszíni beszámoló szerint a menekültek azt mondják, hogy Németországba akarnak menni, és kérdezgetik, hogy milyen messze van és mennyi idő alatt érhetnek oda. A tolmácsok próbálják nekik angolul elmagyarázni, hogy Németország onnan több száz kilométerre található és több napba vagy akár egy hétbe telhet, míg gyalog elérnek odáig. Az embereket legalább harminc taxi várta délelőtt, azonban a spielfeldi gyűjtőhelynél több busz is állt, hogy elszállítsa őket.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) közlése szerint a Sentilj-Spielfeld-Leibnitz vonalon bizonytalan időre leállt a vonatközlekedés csütörtök délelőtt, mert a menekültek a síneken gyalogolnak. A társaság pótlóbuszokat indított.

Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi vezető bírálta a jelenlegi állapotokat, és hangsúlyozta, hogy a határok biztosítása az állam feladata lenne. Schützenhöfer elmondta: a tartományi szervek hetek óta mindent próbálnak megtenni, azonban az unió külső határainak védelme és a regisztrációs pontok, az úgynevezett hot spotok felállítása nélkül nem lesznek urai a helyzetnek. Schützenhöfer egyúttal tarthatatlannak nevezte a Spielfeldnél kialakult helyeztet, és Johanna Mikl-Leitner belügyminisztert arra kérte, hogy erősítse meg a rendőri jelenlétet a régióban, amire a tárcavezetőtől ígéretet is kapott.

A stájerországi rendőrség szóvivője elmondta: új befogadózónákat akarnak létrehozni, ezzel is elkerülve azt, hogy a (menedékkérőket Németországba szállító) buszokra ötven helyett háromszáz ember próbáljon meg felszállni. Fritz Grundnig egyúttal a lakosságot is próbálta megnyugtatni, hangsúlyozva, nincs hír arról, hogy bűnözők lennének a menekültek között, hiszen a boltokban mindent kifizettek, és lopásokról még nem érkezett bejelentés.

Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter a Kronen Zeitung című osztrák lapban csütörtökön megjelent nyilatkozatában úgy vélte, kétezer fővel kell megemelni a rendőri állományt. A politikus hozzátette: hetek óta tartó kemény munka után az osztrák rendőrség teljesítőképessége határára jutott, és az állománynövelésre azért van szükség, hogy garantálni tudják az ország biztonságát. Mikl-Leitner arról is beszélt, hogy a helyzet jövőre súlyosbodni fog, a hatóságoknak új kihívásokkal kell szembenézniük.

A lap idézett egy rendőri vezetőt, aki szerint jelenleg 28 ezer rendőr teljesít szolgálatot Ausztriában, szeptemberben a rendőrök 420 ezer munkaórát dolgoztak, ennek csaknem a fele túlóra volt


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87737
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
250 millió eurónyi összegbe fáj nekünk az élősködők rohama
  2015-10-22 18:52:50, csütörtök
 
  Oszt ebből mennyi jutott a haveroknak! ??

250 millió eurónyi összegbe fáj nekünk az élősködők rohama
2015. október 22. 17:30

Hunhír.info

Magyarország nem támogat olyan javaslatot, amely arra irányul, hogy a lezárt határszakaszain keresztül szállítsanak migránsokat - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.
Magyar Menedék - Pogány Biblia

A kormányszóvivő elmondta, a magyar, a horvát, az osztrák és a szlovén rendőri vezetők szerdai bécsi találkozójukon egyetértettek abban, hogy a migrációs áradat jelentette feladatot a török-görög határ megerősítésével, nemzetközi határőrizeti erők felállításával lehet megoldani. Természetesen ehhez szükség van görög és török oldalról is fogadókészségre - tette hozzá.

Kifejtette: Magyarország az egyeztetés előkészítésekor is teljesen egyértelművé tette, semmilyen olyan javaslatot nem támogat, amely arra irányulna, hogy a déli területen lezárt határszakaszokon keresztül, illetve a schengeni határokon belül szállítási lehetőségeket biztosítson a migránsoknak. Ezzel a felvetéssel a rendőri vezetők már nem is foglalkoztak az egyeztetésen - jegyezte meg Kovács Zoltán.

Közölte, rendőri vezetők a regisztrációs pontokkal kapcsolatban arra jutottak, hogy az Európai Unió irányába a hotspotoknak zártan kell működniük, azaz csak azok mehetnek tovább az unió irányába, akikről ott sikerült bebizonyítani, hogy valóban üldözöttek. A másik irányba a regisztrációs pontoknak nyitottnak kell maradniuk.

Kovács Zoltán kiemelte: Magyarország nem zárkózik el az együttműködés elől, és kész kivenni a részét a most már több százezer elutasított menedékkérő visszaszállításában is. Közölte azt is, hogy az elmúlt időszakban Magyarország több mint 250 millió eurónyi összeget költött a határ megvédésére

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87741
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves adófizető választók önöknek is megérnek ennyit ezek a
  2015-10-22 18:42:52, csütörtök
 
  Kedves adófizető választók önöknek is megérnek ennyit ezek az emberek?!


A parlament Fidesz- KDNP szövetsége ma elfogadta az állami vezetők
5 millió Ft + 1 millió Ft prémium havi az az évi 72 millió Ft-os fizetését.
Ez kiegészül az évi 3,5-4 millió Ft os évi egyéb juttatással.
Ez a havi 6,3-6,4 milliós, évi 75,5-76,8 milliós jövedelem a jelenlegi minimál bérnek 1,2 millió Ft/év a 63 szorosa!!
Az átlag 86-87 ezer Ft nyugdíjnak a 87 szerese.
De a termelő szférában dolgozók bruttó 180 ezer Ft/hó, 2,1 Ft/évi átlagbérének is a 36 szorosa!!
A verseny szférában a külföldi cégeknél havi 800 ezer, a hazai cégeknél havi 600 ezer a vezetők átlag fizetése havonta.
Biztos, hogy mi erre szavaztunk 2010-ben, 2014-ben?!

Ki hatalmazott fel erre bárkit is egy parlamenti párt választás alkalmával Tisztelt Miniszterelnök úr?!

Vándorffy H.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.