Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Szép estét látogatóimnak
  2015-10-23 18:56:16, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Eötvös József: Holdvilág.
  2015-10-23 18:51:22, péntek
 
 
Ha a nap leszállva eltűnt,
Mint egy fényes képzelet,
S a sötét éj fátyolával,
Elterűl a föld felett:

Szívesen andalgok akkor
A harmattelt réteken,
És a hallgató természet
Nyúgodalmat ád nekem.

Mint ha aggnak homlokára
Hint ezüstöt az idő,
S nyúgodalmat nyer végtére
A sokáig szenvedő:

Úgy talál e föld nyugalmat,
Ha a nap lement,
És a holdvilág magasról
Rá ezüstöt önt.




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Aranyosi Ervin: A fénykép örök
  2015-10-23 18:48:01, péntek
 
  Az idő múlik, elszalad,
s a tovatűnő pillanat,
akár egy röppenő madár,
úgy illan el, ha tovaszáll.

Béklyót kötni rá nem lehet,
szelni belőle szeletet,
ami kezemben itt marad,
erre nem sok módszer akad.

Ám ezt kínálja a fotó,
s a szemmel, szívvel alkotó,
megállítja, mi megy tovább,
s örökre őrzi a csodát.

Nem mindenből lesz bűvös kép,
önmagától a hűvös gép
alkotni csodát képtelen,
önmagában emléktelen.

Kell hozzá művész, képzelet,
mely látja a természetet.
Ki vissza adja, amit lát,
kit megérint a nagyvilág!
 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin versek  
Egy órával többet aludhatunk: hétvégén óraátállítás!
  2015-10-23 18:45:00, péntek
 
  Idén október 25-én kezdődik a téli időszámítás, szombatról vasárnapra virradó hajnalban állítjuk vissza az órákat 3-ról 2 órára.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az őszi táplálkozás hétparancsolata
  2015-10-23 18:42:39, péntek
 
  1. Helyezzük előtérbe az idényételeket!
A természet ,,okosan van kitalálva": minden évszakban azok a gyümölcsök, növények teremnek meg, amelyek kifejezetten jót tesznek az adott időszakban testünknek. Így étrendünk számottevő része álljon az idény kínálta finomságokból: ételeinkhez használjuk alapanyagul a sárgarépát, fehérrépát, burgonyát, gombát, karfiolt, póréhagymát, céklát. Tízóraira, uzsonnára és desszertként együnk almát, körtét, szőlőt, szilvát, birsalmát, fügét, gesztenyét és olajos magvakat.

2. Teázzunk a karcsúságért és egészségért!
A hűvösebb napok újra felélesztik a teázás meghitt szokását: kávé helyett igyunk zöld- vagy mate-teát, és a napi 2-3 liter szükséges folyadék egy részét tegyék ki zsírégető teák: a csalántea, a Lapacho tea, a Chai, Mate, Roiboos, borsmenta, gyermekláncfű, oolong, gyömbér, borsmenta hozzájárulnak a szervezet tisztulásához, a karcsúsodáshoz és emésztőrendszerünk problémáit is orvosolják.

3. Fogyjunk szénhidrátszegény étrenddel!
Ha a fogyás is célunk, a tisztítókúrát végezzük pékáruk nélkül: két hétig az idénygyümölcsökön-zöldségeken kívül csak fehérjét fogyasszunk. Ha fogyni nem, csak méregteleníteni szeretnénk, szénhidrátigényünket teljes kiőrlésű termékekből fedezzük. Ha a lassúbb ütemű fogyás a célunk, szénhidrátból egy keveset fogyaszthatunk reggelire és ebédre - a vacsora álljon csak fehérjéből és zöldségből.

4. Fogyasszunk minőségi fehérjét!
A sovány húsok, tejtermékek is beépíthetők az étrendbe, ám a valódi tisztuláshoz inkább húsmentes étrendet kövessünk, és fehérjéből is érdemes minőségi, magas értékű fehérjét fogyasztani - erre a legalkalmasabbak a fehérjeturmixok.
Ám vigyázzunk: sok adalékanyagtól hemzsegő, cukorral dúsított fehérjeport is kínálnak a polcok, amelyek mindenre jók, csak épp tisztításra és fogyásra nem." - mondja Juhász Beáta dietetikus. ,,A legjobb orvosi háttérrel rendelkező terméket választani."


5. Száműzzük a cukrot és a fehér lisztet!
Legalább 2 hétig semmilyen cukrot, finomított lisztet tartalmazó ételt ne fogyasszunk. Ennyi idő elegendő arra, hogy a szervezet tehermentesítődjön, ám ha meg szeretnénk őrizni karcsúságunkat és egészségünket, a tisztítókúra után váltsunk életmódot, és a cukor és a fehérliszt csak ritkán kapjon helyet ezentúl is az étrendben.


6. Tartsuk be az arányokat!
A tisztítókúrát a következőképpen végezzük: 2 hétig csupán természetes ételeket fogyasszunk, köztük is kiemelten az idényzöldségeket és -gyümölcsöket. Étrendünk 60%-a zöldségekből, gyümölcsökből álljon ebben a két hétben! 20-30%-ot tegyen ki a minőségi fehérje, és csak kis mennyiségben fogyasszunk teljes kiőrlésű kenyereket, tésztákat - fogyni vágyók ez utóbbit is fehérjével helyettesítsék.

7. Mozogjunk!
Természetesen a mozgás sem maradhat ki - sétáljunk nagyokat a színesedő fák alatt, jógázzunk, találjuk meg a számunkra legkellemesebb mozgásformát. Már pár percnyi mozgás is csodákra képes: időhiányban szenvedőknek jó megoldás lehet az intervallum edzés, amely rövidsége ellenére az egyik legjobb kilófaló. ,,Az edzés során emelkedik a pulzusszám, a testhőmérséklet, a szervezetnek jóval több oxigénre van szüksége. A fokozott oxigénfelhasználás pedig remekül égeti a kalóriákat - osztotta meg az intervall edzés titkát Gergye Laura, a Turbó diéta® Központ háziasszonya.


forrás:egészségtükör

 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Hogyan pótoljuk ősszel a vitaminokat?
  2015-10-23 18:35:02, péntek
 
  Itt az ideje, hogy feltöltsük vitaminraktárainkat a hidegebb időkre. A piacon még ősszel is bőven kaphatunk olyan idényzöldségeket és -gyümölcsöket, amelyekből színes és vitamindús ételeket készíthetünk.

A zöldségek és gyümölcsök mellett érdemes különböző olajos magvakból is hetente többször maximum egy maréknyit fogyasztani, és ha már dió szezon van, akkor lássuk, mi mindent tartalmaz! Ásványi anyagok közül szuper forrása lehet a kalciumnak, magnéziumnak, mangánnak és a vasnak. Az E-vitamin az egyik leghatékonyabb zsíroldékony antioxidáns - ebből pedig bőven találhatunk a dióban, mindemellett B1- és B6-vitaminokat is. 100 gramm dió 24 milligramm E-vitamint tartalmaz, amely hatását sejtszinten fejti ki: lassítja az öregedés folyamatát, valamint véd a szívbetegségek és a rák ellen.

A körte - a legtöbb friss gyümölcshöz hasonlóan - értékes antioxidáns növényi hatóanyagot, C-vitamint tartalmaz, de más védő hatású összetevő is bőven található benne. Rendkívül gazdag rostokban, káliumban és magnéziumban. Mindezek mellett rengeteg finom recept alapja!

Ha szeretnénk felvértezni szervezetünket megfázás ellen a télre, akkor ősszel pakoljuk meg a bevásárlókosarunkat finom, érett szilvával! A benne található vitaminok és ásványi anyagok - úgy mint B1-, B2-, C-vitamin valamint béta-karotin, kálium, kalcium, foszfor és magnézium - javítják az immunrendszer ellenálló képességét, védenek a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, élelmi rostjai pedig kiválóan alkalmasak a bélrendszer átmozgatására.

A sárgarépa igen gazdag béta-karotinban, amely - a szervezetben A-vitaminná alakulva - a szem és a bőr egészségéhez szükséges, valamint élelmi rostokban, ami jó hatással lehet a vér koleszterin-tartalmára és a bélrendszer működésére. A sárgarépa rendszeres fogyasztása B13-vitamin-tartalma folytán is előnnyel járhat. A B13-vitaminnak szerepe lehet a májműködési zavarok kialakulásának megelőzésében, továbbá lassíthatja az öregedést is - bár mindezzel kapcsolatban még kevés tudományos kutatási eredmény áll rendelkezésre.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Szép francia kép
  2015-10-23 18:29:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép francia képek  
Pink rózsák
  2015-10-23 18:27:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Rózsák  
Png rózsa
  2015-10-23 18:25:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Rózsák  
Mókus
  2015-10-23 18:22:23, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Png képek vegyes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 5972 db bejegyzés
Összes: 128101 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10357
  • e Hét: 27439
  • e Hónap: 81111
  • e Év: 359336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.