Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Reménység férfikórus - Mily nagy vagy Te
  2015-10-26 17:51:17, hétfő
 
 
Remenyseg ferfikorus - Mily nagy vagy Te Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-26 16:39:06
feltöltő: dandej
nézettség: 1133
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: remenyseg, ferfikorus, mily, nagy, vagy,
kategória: család
leírás: A videófelvételek a mai Izrael területén, Jeruzsálemben, Kapernaumban, a galileai tenger partvidékén és más bibliai helyeken 2013 Február 14-27 között keszül...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Reménység férfikórus  
Újratervezés
  2015-10-26 17:48:47, hétfő
 
  "Szívbe markoló és mégis vicces, egyszerű ötletre épül, de minden benne van szeretetről, házasságról és GPS-l, ami lényeges. Pogány és Kovács egy házaspárt alakítanak, akik autóval döcögnek újabb és újabb úti céljuk felé, a civódásuk mögötti dráma csak lassan, fokozatosan bomlik ki a szemünk előtt."

Tóth Barnabás: Újratervezés Link
Link




"Ha elvétünk egy kanyart az életben, de megállunk, megtérünk, és kegyelmet kapunk az Úrtól egy új kezdésre, akkor meghalljuk a Jó Pásztor szelíd és csendes hangját a szívünkben: ,,Újratervezés". És megmutat nekünk egy új útvonalat, ami visszavisz minket a helyes ösvényre. Ez általában megkívánja, hogy korrigáljuk a hibánkat, és megtörténik a fordulat, ha engedelmeskedünk az Ő hangjának. Barátom! A mi Istenünk mestere annak, hogy a gyászt vígságra fordítsa, és a hamu helyett ékességet adjon! "

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Újratervezés
Link Link

Újratervezés (My Guide) Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-26 18:23:15
feltöltő: dandej
nézettség: 1049
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: rövidfilm, dráma, vicces, Comedy, (Film,
kategória: felnőtt
leírás: A teljes rövidfilm angol felirattal (2013) Full short film with English subtitles (2013) Idős pár a forgalomban. Az asszony fecseg, irányít, figyelmeztet, a ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Hogyan építsünk jó házasságot ?
  2015-10-26 16:58:42, hétfő
 
 

Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak? Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte? (Efézus 5:22,25)

Ha jó házasságot szeretnél, akkor minden nap dolgoznod kell rajta.

A Biblia megadja hozzá Isten tervrajzát:

,,Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben.

Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, hogy a víz fürdőjével az ige által megtisztítva megszentelje, így állítja maga elé az egyházat dicsőségben, hogy ne legyen rajta folt, vagy ránc, vagy bármi hasonló, hanem hogy szent és feddhetetlen legyen.

Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk testének.

> A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.<

Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom. De ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét." (Efezus 5:21-33).

Így lehet jó házasságot építeni!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Reménység férfikórus - Jeruzsálem gyöngyökből
  2015-10-26 16:38:02, hétfő
 
  Link

Remenyseg ferfikorus - Mily nagy vagy Te Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-26 16:39:06
feltöltő: dandej
nézettség: 1133
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: remenyseg, ferfikorus, mily, nagy, vagy,
kategória: család
leírás: A videófelvételek a mai Izrael területén, Jeruzsálemben, Kapernaumban, a galileai tenger partvidékén és más bibliai helyeken 2013 Február 14-27 között keszül...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!



Link

 
 
0 komment , kategória:  Reménység férfikórus  
A kedvesség lecsendesíteni a konfliktust
  2015-10-26 07:34:13, hétfő
 
  Link

"Egy kedves válasz lecsillapítja a haragot, de a durva válasz felkavarja az indulatot." (Példabeszédek, 15:1 NIV)


Észrevetted már, hogy az emberek hajlamosak utánozni azokat az érzelmeket, amiket a velük szemben lévő emberen tapasztalnak? Ez az agyban lévő tükörneuronok miatt van. Ezek tesznek bennünket együtt érzővé, és ezek miatt vagyunk képesek visszatükrözni a másokban megnyilvánuló érzelmeket.

Például ha valaki dühös lesz rád, akkor te is azzá válsz. Ha valaki nagyon depressziós és te sokat vagy a közelében, te is depressziós leszel.

És ha például az emberek felemelik a hangjukat veled szemben, akkor te is felemeled a hangod. Aztán ők még ingerültebbek lesznek, mire te is, és hamarosan elveszíted az uralmat az érzelmeid felett.

A Biblia ezt mondja: "Egy kedves válasz lecsillapítja a haragot, de a durva válasz felkavarja az indulatot." (Példabeszédek, 15:1 NIV)

Hadd adjak egy tanácsot, amivel sok fájdalomtól és konfliktustól kímélheted meg magad az életben: Amikor mások felemelik a hangjukat veled szemben, te nyugodtan és kedvesen beszélj. Ezt az elvet alkalmazd a házastársaddal, a barátaiddal és a munkatársaiddal is. Ilyenkor egy belőled kitörni készülő erőt tartasz féken. Ezt hívják önuralomnak.

A kedvesség "hatástalanítja" a konfliktust, és megakadályozza, hogy a harag és a düh eljusson a tetőpontjára.

Itt egy jó igevers, amire szükséged lesz - talán már ezen a héten is: A Prédikátor 10:1 így hangzik: "Ha a felettesed megharagszik rád, ne add fel. Szelíd természettel még a nagy hibák is legyőzhetők." (NLT ford.)

Ha a főnököd mérgesen szól hozzád, vagy a házastársad felemeli a hangját veled, az lehet, hogy nem miattad van. Ahelyett, hogy visszatámadnál, inkább legyél kedves. Ha kedvesen válaszolsz, az lefegyverzi a másik embert, és a kedélyek lehiggadnak.

Beszéljetek róla:

Mi a szokásos reakciód arra, amikor valaki - például a szemtelenül viselkedő gyereked vagy a vitatkozó házastársad - felemeli a hangját veled szemben?
Mit gondolsz, miért tud másokat annyira lefegyverezni az, ha nem dühösen, hanem kedvesen válaszolsz a haragra? Miért figyelnek fel erre az emberek?
Keress alkalmat ezen a héten arra, hogy kedves legyél valakivel. Hogyan reagálnak az emberek, amikor kedvesen válaszolsz? Fel is jegyezheted, mit csináltál, és azt, hogy az milyen reakciót váltott ki másokból. Mondd el a tapasztalatod a házi csoportban, ahová jársz.


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 10.19.) Napi remény
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1288
  • e Hét: 1990
  • e Hónap: 13043
  • e Év: 74344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.