Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Vége a békének? A menekültek miatt elszabadultak az indulato
  2015-10-28 20:56:01, szerda
 
  Vége a békének? A menekültek miatt elszabadultak az indulatok


Káncz Csaba, 2015. október 28., 08:18

Svédország radikalizálódik a menekült-hullám miatt, Malmöben a helyzet ellenőrizhetetlenné vált. A több évtizede zajló masszív bevándorlás pedig már így is megviselte a társadalom kötőszöveteit, az erőszakos cselekmények robbanásszerű növekedésétől kísérve.

A 9,8 milliós Svédországba tavaly 81 ezer menedékkérő érkezett, ez a legnagyobb arány az Európai Unióban a lakosság számához mérten. Az idei évre pedig már példátlan módon 140-190 ezres a hivatalos előrejelzés, meghaladva az 1990 évek elején, a balkáni háború idején regisztrált legmagasabb adatokat is.

2013-ban az ország bejelentette, hogy állandó letelepedési engedélyt ad bárkinek, aki Szíriából, vagy Eritreából érkezett - annak ellenére, hogy a menekültkérők 98 százalékának nincsenek érvényes személyes okmányai. Németország mellett a vikingek állama lett a menekültek számára az Ígéret Földje. Viszont csakúgy mint Németországban, a svédeknél is az önkormányzatok logisztikai képességét már meghaladta az áradat. Az ország harmadik legnagyobb városában, Malmöben a helyzet szakértők szerint már ellenőrizhetetlenné vált.

Radikalizálódás országszerte

A társadalom is radikalizálódik, csupán a múlt héten hat olyan esetet regisztráltak, ahol menekültszállónak szánt épületet gyújtottak fel ismeretlenek. Ennek ellenére a szociáldemokrata Stefan Lofven svéd miniszterelnök a múlt hónapban kizárta, hogy országa akár átmeneti jelleggel lezárja határait az európai menekültválság miatt.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök: sokan feldúltak mostanság
Stefan Löfven svéd miniszterelnök: sokan feldúltak mostanság
Ennek fényében talán nem véletlen, hogy a liberális bevándorláspolitika azonnali leállítását követelő Svéd Demokraták (SD) mára a politikai spektrum legnépszerűbb pártja lett a maga 27 százalékos támogatottságával. Az SD napjainkban népszavazást követel a menekült-kérdésről és dán mintára egy széleskörű hirdetési kampányt.

Erőszakhullám 1975 óta

A hatvanas évek óta Svédország a nyugat-európai országokhoz hasonlóan fokozottan támogatta a külföldiek letelepedését, mert az általuk kívánatosnak tartott multikulturalitás mellett így nagy mennyiségű, olcsó munkaerőhöz is juthattak. A hosszú távú társadalmi következményekkel azonban kevéssé vagy nem megfelelően számoltak.Mára Svédország lakosságának durván ötöde vagy külföldön született, vagy bevándorlók gyermeke. Még elképesztőbb adat, miszerint a 42 évnél fiatalabbak több mint a felénél legalább az egyik szülő bevándorló. A bevándorlók között a munkanélküliség kétszerese az országos átlagnak, amely jelenleg 7 százalékon áll.

Az integráció nem tekinthető teljes sikernek és a súlyos árnyak rávetülnek az egész társadalomra. 1975 óta - amikor a svéd parlament úgy döntött, hogy a homogén országot multikulturálissá teszi - az erőszakos bűncselekmények 300 százalékkal, míg a nemi erőszak 1 470 százalékkal emelkedett! Az Amnesty International adatai szerint napjainkban Svédországban követik el a legtöbb nemi erőszakos bűncselekményt egész Európában.

Káncz Csaba jegyzete

http://privatbankar.hu/makro/vege-a-bekenek-a-menekultek-miatt-elszabadultak-az-i ndulatok-286936
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az a lyuk meddig is gyógyult a nyáron budapesten..?
  2015-10-28 20:13:29, szerda
 
  aszfalt felmar, híd elbont, sitt elhord, aszfalt, felfestés vissza, forgalom mehet - 24 óra

az a lyuk meddig is gyógyult a nyáron budapesten..?

Este 21:15-kör zárták le az autópályát és másnap 11:30-kor nyitották meg, sajnos 30 perces csúszással. Itt a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=8MAJxtSepMs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
sikerült, a kiválasztottak….
  2015-10-28 20:06:26, szerda
 
  sikerült, a kiválasztottak....


http://40.media.tumblr.com/a18546b73f49b879c14bd46af43f1565/tumblr_nww2146Iw31s4e w3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán ajándéka halloweenre
  2015-10-28 20:03:03, szerda
 
 
Orbán ajándéka halloweenre

Szavunk nem lehet se nekünk, se a kormány minisztereinek: Viktor gondolt ránk és meglepetésbulit szervezett halloweenre. Csinált nekünk ajándékot is, ami felőlünk nézve üresen világító töklámpás, a kormánytagok felől nézve meg haveri körben elkövetett álarcos rémisztgetés.

halloween.jpg

Miután minden viccnek a fele komoly, Viktorunk adott miniszterséget is a töklámpásszerep mellé. Innentől Tonyó narrálja Fénylő Csillagunkat: ő lesz az üzenethordó fiú a Viktor-kormánytagok irányban, és ő lesz felelős azért is, hogy az összes gondolatképtelen azonos baromságokat hordjon össze mikor nekünk beszélnek. Rajta keresztül kérdezhetné meg Vitya balog minisztert, hogy a picsába tudott a farkasflóri 1 milliárdot a semmire eltapsolni, még szerencse, hogy a Főnök minden piszlicsáré baromságra azért nem kíváncsi.

Mert van ám Tonyónak feladata ezen kívül is éppen elég.

Például neki kell ellátni Mindenórás Tábornokunk személy körüli feladatokat. Külföldi utakon ellenőrizni, hogy van-e kóbász az éjjeliszekrényen - rákot okoz, pfújj! - demizson az ágy mellett és éjjeli edény az ágy alatt. Ő fogja ébredés után átvenni vele a napi miről fogol' ma okosakat mondani leckét, hogy a király beszéde mindig flott és kellően begyakorolt legyen. Ezen kívül ő lesz lázárjános doppingja és folyamatos teljesítménykényszere, a nagybetűs MOTIVÁCIÓ.

Hogy ennyi minden mellett hogy fogja még az emberek véleményét összeszedegetni és a kormányhoz cipelni, rejtély.

Mer'hogy ez is dolga, mi több, vállalása Tonyónak. Ő lesz a gereblye, amelyik összehúzza a szétszórt véleményeket, aki ezeket megismeri miközben takaros halomba rakja, majd dekódolja és tolmácsolja a kormánynak. Ez nagyon szépen hangzik én kicsit mégis félek: róla kiderült már párszor, hogy más nyelvet beszél, mint a zemberek. Ki tudja mit fog megérteni és azt hogy fogja tudni tolmácsolni? Ez is ki fog derülni hamarosan, ahogy lemegy az ünnep, kialszik benne a még lángoló mécses, és jönnek a dolgos, szürke, éjjeliedényürítéssel teli hétköznapok.


http://varanus.blog.hu/2015/10/27/orban_ajandeka_halloweenre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kartondobozban, csomagként küldték Izraelbe a halott nagymam
  2015-10-28 19:34:55, szerda
 
  Kohn meghal. Az özvegye megkéri Grünt, hogy adjon fel egy gyászjelentést, de rövidet, hogy ne kerüljön sokba. Elmegy Grün a hirdetőbe, és bediktálja a szöveget:
- Kohn meghalt.
A felvevő csodálkozva néz rá:
- Ilyen rövid lesz? Öt szóig nem kell külön fizetni.
- Jó, akkor írja még hozzá: Ugyanitt Trabant eladó..


**

2015. október 28. 14:38


Kartondobozban, csomagként küldték Izraelbe a halott nagymamát a zsidók - nem ez az első eset



Csomagként küldték Oroszországból egy tizenegy napja halott idős asszony testét Izraelbe, hogy ott temessék el - értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet. Zoom Illusztráció - csomagok és zsidók a Ben Gurion repülőtéren A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren a hatóságok egy kartondobozban kedd reggel egy holttestet találtak, de a Moszkvából jött csomag mellett nem leltek semmiféle iratot, amellyel személyazonosságát megállapíthatták volna. A merényletek halottainak azonosítására létrejött izraeli szolgáltatás, a Zaka felderítette, hogy egy tizenegy napja elhunyt nyolcvanéves asszonyt küldtek rokonai ilyen különös módon Izraelbe. A holttestet rejtő kartondobozt a feladók alaposan nejlonba tekerték, de semmiféle iratot nem mellékeltek, így a külügyminisztérium és a Zaka Oroszországban élő képviselője segítségével sikerült csak kinyomozni, hogy Eszter Zizuva földi maradványait rejtette a csomag. Az Izraelben fellelt rokonság a Ynetnek elmondta, hogy a halott "nagyon jó asszony volt", akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy Izrael földjén temessék el. A Zaka segítségével a család beszerezte a szükséges iratokat, és az elhunytat Asdódban örök nyugalomra helyezték. A Zaka képviselője a The Times of Israel című angol nyelvű honlapnak azt is elmondta, hogy két éve volt már volt egy hasonló esetük: akkor egy férfi egy repülőjáraton bőröndben szállította Izraelbe halott édesanyját, mert túl költségesnek találta a hivatalos procedúrákat.

(MTI)

Forrás: https://kuruc.info/r/6/150398/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Festőnek is kiváló volt!
  2015-10-28 19:20:20, szerda
 
 
Hitler-festmények miatt özönlöttek el a látogatók egy teheráni galériát

Adolf Hitler két festményét tették közszemlére egy teheráni galériában.

A kiállításon más festők akvarelljei is láthatók, de a legtöbben mégis Adolf Hitler képei miatt jönnek - mondta el a dpa német hírügynökségnek Golnaz Golszabahi, az iráni Daphineh Galéria munkatársa.

A galerista szerint keveset tudni a Hitler-festmények eredetéről. Azt feltételezi, hogy a két akvarellt egy gazdag iráni műgyűjtő vásárolta még az 1979-es iszlám forradalom előtt.

A vízfestményeket a forradalom alatt elkobozták, de most engedélyezték a közszemlére tételüket. A képeket Bécsben, a 20. század elején festette a későbbi német Vezér és kancellár.

(MTI nyomán)

http://harcunk.info/index.php/fokusz/1394-hitler-festmenyek-miatt-ozonlottek-el-a -latogatok-egy-teherani-galeriat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Faymann: Ez nem kerítés, hanem „ajtócska oldalelemekke
  2015-10-28 19:16:41, szerda
 
  Faymann: Ez nem kerítés, hanem ,,ajtócska oldalelemekkel"

2015. október 28. 16:25

Werner Faymann osztrák szociáldemokrata kancellár szerdán elmagyarázta, mit épít Ausztria a szlovén határra: szerinte nem kerítés épül, hanem ,,ajtócska oldalelemekkel". Aztán arról beszélt: ,,Nem építünk olyan kerítést, mint a magyarok". És továbbra is Angela Merkelt tartja a ,,beszélgetőpartnerének".

,,Ajtócska oldalelemekkel. (Türl mit Seitenteilen.)" - ezekkel a szavakkal magyarázta Werner Faymann osztrák szocdem kancellár, mit is épít Ausztria a szlovén határra, tudósított a der Standard. Faymann szerint Ausztria kontrollálni akarja, kik jönnek be az országba. Hozzátette: ,,Nem építünk olyan kerítést, mint a magyarok".

Az osztrákokat ért bajorországi kritikák kapcsán Faymann újfent hangsúlyozta Angela Merkellel való kapcsolatát: ,,Az én beszélgetőpartnerem a német kancellár".


http://mandiner.hu/cikk/20151028_faymann_ez_nem_kerites_hanem_ajtocska_oldaleleme kkel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Berlin azzal vádolja Bécset, hogy "az éj leple alatt" tolja
  2015-10-28 18:53:21, szerda
 
  Berlin azzal vádolja Bécset, hogy "az éj leple alatt" tolja át a menekültek tömegeit


2015. október 28., szerda, 13:16 Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: MTI / hvg.hu

A német belügyminiszter szerint az osztrákok "az éj leple alatt, külön értesítés nélkül bizonyos helyekre menekülteket szállítottak, akik aztán felkészületlenül és felügyelet nélkül jöttek a német határra". Thomas de Maiziere elvárja, hogy ezzel a gyakorlattal azonnal hagyjanak fel. A miniszter arról is beszélt, hogy a legtöbb afgánt, aki ma Németországban menedékjogért folyamodik, visszaküldik hazájába. Szerinte az afgánoknak most saját országukat kellene újjáépíteniük.

Az osztrák hatóságok az utóbbi napokban egyeztetés nélkül vittek menekülteket a német határra, ami "nem volt rendben", és Németország elvárja, hogy Ausztria "azonnal" felhagyjon ezzel a gyakorlattal - mondta szerdán Berlinben a német belügyminiszter.

Thomas de Maiziere elmondta: a német kormány "kifogásolja", hogy az osztrák hatóságok "az éj leple alatt, külön értesítés nélkül bizonyos helyekre menekülteket szállítottak, akik aztán felkészületlenül és felügyelet nélkül jöttek a német határra".


Fotó: MTI/Varga György
A két ország képviselői "intenzív megbeszéléseket" folytattak ez ügyben, és Ausztria kedden ígéretet tett arra, hogy visszatér a korábban folytatott együttműködéshez - tette hozzá a német belügyminiszter.

"Elvárom, hogy ez azonnal megtörténjen" - jelentette ki Thomas de Maiziere.

Mint arról beszámoltunk, kedden élesedett a helyzet a két ország határán, de akkor még csak bajorországi vezető fejezte ki nemtetszését Ausztria menekültügyi eljárásával kapcsolatban.

A legtöbb afgánt hazaküldik

A német belügyminiszter arról is beszélt - ezt már a New York Times adta hírül -, hogy a legtöbb afgánt, aki ma eljut Németországba, a legnagyobb valószínűséggel visszaküldik oda, ahonnan jött. Németország és más nyugati államok milliókat költöttek Afganisztánnak szánt fejlesztési segélyekre, katonákat és rendőröket is küldtek a biztonság fenntartására, az afgán állampolgároknak tehát otthon van a helyük, ott kéne segíteniük újjáépíteni az országot.

"Az Afganisztánból érkezők nem számíthatnak arra, hogy hosszú ideig maradhatnak" - ismételte meg de Maiziere. Németországban olyan törvényt terjesztettek be, amely felgyorsítja a menekültügyi eljárást azoknak, akik a háború elől menekülnek, de általa azok is gyorsabban hazaküldhetők, akik nem szorulnak igazán menedékjogi védelemre.


http://hvg.hu/vilag/20151028_Mar_kormanyszinten_szolnak_be_a_nemetek_A#utm_source =hvg_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015_10_28&type-i d=HvgWeekly&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SEMMIT SEM ér A JOGERŐS BÍRÓSÁGI ÍTÉLET – ÍGY MŰKÖDIK
  2015-10-28 18:44:56, szerda
 
  015. 10. 28. 16:36

SEMMIT SEM ÉR A JOGERŐS BÍRÓSÁGI ÍTÉLET - ÍGY MŰKÖDIK A FÖLDMUTYI

Újra lebuktatta magát az Orbán-kormány az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítése kapcsán. Ugyanis az elpusztított Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság szétosztott, a haveroknak bérbe adott földjeit is árverésre bocsájtják, sőt olyan cég is szerepel a bérlők listáján, amely esetében jogerős bírósági ítélet semmisítette meg a bérleti szerződést.

Amint arról korábban beszámoltunk, jogerős bírósági ítélet érvénytelenítette a Mező Vidék Bt. és az NFA között megkötött 28 hektárra vonatkozó földhaszonbérleti szerződést. Igaz, ez Kishantos szempontjából csak egy szimbolikus győzelem volt, hiszen a biogazdálkodás eredetileg 452 hektáron zajlott - jelenleg 9 hektár maradt meg a kishantosiak kezében; az állam 10 parcellán hirdette meg ezeket a rendkívül értékes földeket.



Fontos emlékeztetni, hogy az ítéltetettel a kishantosiak nem kapták vissza automatikusan ezt a termőföldrészt, arra a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) egy újabb pályázatot ír ki.
Vagy mégsem...

Ugyanis az NFA árverési hirdetményében (Hantos 0157/1 - Szántó 27,2808 jelzéssel)
2033. október 31-ig

érvényes szerződésként szerepel a Mező Vidék Bt-vel megkötött - és a bíróság által jogerősen megsemmisített - kontraktus.

Az NFA ezen törvénysértése azonban újabb lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki számára egyértelművé váljon, hogy a közösségi földtulajdon mellett szóló összes érv hazugság.


Mint látható:

Az említett 27 hektár esetében 2033. október 31-ig érvényes a haszonbérleti szerződés. Azaz, az árverésen győztes vásárló csak 2033. novemberében kezdheti meg a gazdálkodást a területen. Tehát 18 év múlva. Ugyanakkor láthatjuk, a kimásolt táblázatban azt is, hogy ez nem egyedi eset, hiszen - a kormány hazugságaival szemben - az eladásra szánt földterületek 80 százalékát legalább 20 évig érvényes bérleti szerződés terheli.
Ki vesz meg egy ilyen földet? Aki spekulál:

- vagy, mert 20 év múlva, a jelenlegi ár többszöröséért fogja azt eladni;

- vagy, mert tudja, hogy néhány év múlva a Fidesz törvényt fog módosítani, és miután Brüsszel elkaszálja a földforgalmi törvényt, ő tovább értékesíti az így megszerzett földet.
A másik fontos aláhúzandó tényező a kikiáltási ár, ez ugye esetünkben
43 millió 250 ezer forint.
Tehát innen indul a licit, ugyanakkor a valóban kedvezményes hitel felvételéhez 20 százalék önrész szükséges, tehát a Mező Vidék Bt által bérlet (sic!) földterület megvételéhez cirka
9 millió forintot
kell a helyi gazdálkodónak letennie az asztalra.

Persze erősen kérdéses, hogy ennyi mozdítható pénzeszköze van-e ezeknek a gazdálkodóknak, félő, hogy inkább a strómanok fognak tarolni az árveréseken.

http://alfahir.hu/semmit_sem_er_a_jogeros_birosagi_itelet_igy_mukodik_a_foldmutyi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmasat égett Matolcsy György bizottsági meghallgatásán
  2015-10-28 18:31:10, szerda
 
  Hatalmasat égett Matolcsy György bizottsági meghallgatásán


2015. 10. 28. 11:05



Az MNB elnöke, Matolcsy György látványosan elvérzett az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt, miután semmilyen elfogadható magyarázatot nem tudott adni a jegybank nagy értékű kastély és műkincsvásárlásaira - mondta Volner János, a jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A feltett kérdésekre és szakmai kifogásokra Matolcsy György vagy nem reagált, vagy pedig megkerülte a válaszadást és teljesen másról kezdett el beszélni - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: az MNB által létrehozott Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány úgy költ el hatalmas pénzeket, hogy abba az államnak, mint a jegybank tulajdonosának semmilyen beleszólása sincsen. A kormány által megalkotott jegybanktörvénynek köszönhetően Matolcsy György kény-kedvére van bízva az, hogy több száz milliárd forintot mire fordít az alapítvány. Ebből finanszírozzák többek között a kastély és műkincs vásárlásokat is.

Volner János kitért továbbá arra is, hogy míg a kormány pénzhiányra hivatkozva utasította el a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjazásának lehetőségét, addig Matolcsy György több száz milliárd forintot költhet el a saját céljaira.
A növekedés hitelprogrammal kapcsolatban sem adott érdemi válaszokat

A radikális ellenzéki politikus szerint a jegybank elnöke a növekedési hitelprogrammal kapcsolatba feltett kérdésire sem tudott érdemi válaszokat adni. Matolcsy György nem adott magyarázatot arra, hogy a növekedési hitelprogram keretében kiosztott 701 milliárd forintból új hitel formájában miért jutott csak mindösszesen 18 milliárd forint a tíz főnél kevesebb létszámot foglalkoztató vállalkozásához.

Ebből látható, hogy nem a magyar gazdaság érdekét szolgálta a hitelprogram, hanem elsősorban az itt megtelepedett külföldi cégeknek és kormányközeli vállalkozásoknak kedvezett - vélekedett Volner János. Majd hozzátette: A jegybank elnöke leszerepelt a gazdasági bizottság meghallgatásán, látványosan megbukott a Fidesz gazdaságpolitikájával együtt. Ebből a kormányfőnek és Matolcsy Györgynek is le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket.

http://alfahir.hu/hatalmasat_egett_matolcsy_gyorgy_bizottsagi_meghallgatasan

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.