Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Mialatt fényes nappal szépségkirálynőt vernek az utcán a cig
  2015-10-30 22:57:10, péntek
 
  Mialatt fényes nappal szépségkirálynőt vernek az utcán a cigányok, Pintér a zsidókat védelmezi az "újabb holokauszttól"

A magyar állam "soha többé nem engedheti el egyetlen polgára kezét sem", kötelessége megvédeni minden állampolgárát "a gyilkos szándékoktól, a külső ellenségtől és a belső árulástól" - mondta a belügyminiszter Budapesten, mielőtt a "holokauszt idején tanúsított segítségnyújtás elismeréseként" Bátorságért Érdemjeleket és Világ Igaza kitüntetéseket adtak át.





A belügyminiszter emlékeztetett: Magyarországon 1995 óta hagyomány, hogy a Világ Igaza magyar kitüntetettjeit "hősies, bátor helytállásukért" a Bátorságért Érdemjelben is részesítik.

"Ma, több mint hetven évvel a történtek után azokra a bátrakra emlékezünk, akik életük kockáztatásával, gyakran feláldozásával mentettek zsidó embereket és mindenkit, aki arra rászorult" - közölte. Hozzáfűzte: azokra emlékezünk, akik "nem fordították el a fejüket, és bátran kiálltak az üldözöttek mellett".

Pintér Sándor szerint ezek az emberek "nem hagyták megfélemlíteni magukat, és tétlenségükkel nem akartak egy szörnyű korszak bűnrészesévé válni". Megmutatták, hogy egyszerű emberek mit tehetnek az embertársaikért, máig érvényes példát adtak, amikor a "halálra szánt" embertársaikat bújtatták, példát adtak a ma és a jövő nemzedékeinek egyaránt - fogalmazott.

A tárcavezető kiemelte: az a kötelességünk, hogy fellépjünk minden olyan törekvéssel szemben, amely veszélyezteti a demokratikus társadalmat. "Nem tűrhetjük és nem is tűrjük, hogy bárkit etnikai vagy vallási hovatartozása okán megbélyegezzenek, megalázzanak vagy bántalmazzanak" - hangoztatta.

Felidézte: a kormánynak már hivatalba lépésekor, 2010-ben egyértelmű álláspontja volt, hogy minden szélsőséges megnyilvánulást vissza kell szorítani, ezért meghirdette a zéró tolerancia politikáját. A mi feladatunk és küldetésünk, hogy megakadályozzuk a holokauszt idején történtek megismétlődését - mutatott rá.





Pintér Sándor elmondta: "a német nácik által megszállt Magyarország 1944-ben tanúsított tétlensége, majd a nyilas kormány idején tanúsított magatartása elfogadhatatlan". A magyar állam "soha többé nem engedheti el egyetlen polgára kezét sem", kötelessége megvédeni minden állampolgárát a gyilkos szándékoktól, a külső ellenségtől és a belső árulástól - hangsúlyozta.

Úgy látja, Magyarország lakóinak döntő többsége elfordul azoktól, akik követik vagy támogatják az "antiszemita, rasszista, gyűlöletkeltő, másokat kirekesztő eszméket". Minél nagyobb összefogással, "az emberség és az erkölcs mentén cselekedve biztosíthatjuk, hogy az életünk és országunk a jövőben békés és sikeres legyen" - mondta.


Aki nem szereti a zsidókat, az veszélyt jelent a szabadságra és a demokráciára, bizony

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete kifejtette: most azokra emlékeznek, akik "a holokauszt, az üldöztetés és tragédiák időszaka alatt az igazság pillanatában nem maradtak tétlenek". E bátor magyarok saját életüket, szabadságukat és testi épségüket kockáztatva szembeszálltak "a nácikkal és magyar kollaboránsaikkal", "az élet szentségét tiszteletben tartva kiálltak zsidó felebarátaik mellett" - fogalmazott. Hozzátette: az izraeli "túlélők" nem felejtkeznek el a megmentőkről.





A diplomata kiemelte: Európa nagy utat tett meg a "soá rémtettei" óta, de "a szabadság ismét veszélyben forog". Hangoztatta: elfogadhatatlan az antiszemitizmus eltűrése vagy racionalizálása. Az, hogy "újra fellángolt a zsidóság és Izrael gyűlölete", nemcsak a zsidó közösségekre jelent veszélyt, hanem "a világon mindenhol fenyegetést jelent a demokrácia, szabadság, egyenlőség és a pluralizmus elveire".

Ilan Mor közölte: "a Világ Igazainak tetteire erkölcsi iránytűként tekinthetünk", és azok, akik elfeledik a történelmüket vagy nem képesek tanulni belőle, arra kárhoztatnak, hogy megismételjék azt. Most az emberi szellem diadalát ünnepelik a gonosz fölött, azt, hogy még a legnehezebb időkben is lehetséges embernek maradni és kiállni az emberiesség értékei mellett - vélekedett.

Úgy vélte, a mai alkalom emlékeztet arra: "ha az antiszemitizmus, a rasszizmus vagy az igazságtalanság bármilyen apró vagy súlyos példájával is találkozunk, nem szabad feladnunk a küzdelmet és némának maradnunk". Fel kell emelni a hangunkat, szembe kell nézni a gyűlölettel, és így "mások szenvedését átérezve végül győzedelmeskedni fogunk" - mondta Ilan Mor.

Az eseményen posztumusz kitüntetést adományoztak Mózsa Ödönnek, Ács Andrásnak és Juliannának, valamint lányuknak, Margitnak, Csáki Katalinnak, Balla Alajosnak, Bozsik Rozáliának, Gedei Istvánnak, Gosztonyi Ervinnének, Nemes Tibornénak, Vági Margitnak, továbbá Víg Józsefnek és feleségének, Máriának.





A jeruzsálemi Jad Vasem Intézet az izraeli parlament, a Knesszet 1953-as törvénye alapján adományozza a Világ Igaza kitüntetést azoknak, akik "zsidók életét mentették meg a vészkorszak idején". Az izraeli legfelsőbb bíróság bírája az elnöke annak a közszemélyiségekből álló bizottságnak, amely tényekkel igazolja, hogy a "megmentők" önszántukból, a németek vagy szövetségeseik fennhatóságai alatt levő területeken, a szabadságukat, biztonságukat vagy életüket veszélyeztetve bármiféle ellenszolgáltatás nélkül cselekedtek.

(MTI nyomán)

https://m.kuruc.info/r/2/150461/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyire igaza van !!!!!!!!!!! Gruskonak hm
  2015-10-30 22:27:10, péntek
 
  Mennyire igaza van !!!!!!!!!!! Gruskonak hm


Alexander Grusko elmondása szerint a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában, és a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik. Grusko hangsúlyozta, hogy a bevándorlással kapcsolatos médiahisztéria egy fedőakció, amivel elterelik az emberek figyelmét a háborús készülődésről. Miközben a sajtó szó szerint elárasztja az embereket a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az európai országok Washington irányítása alatt háborús készülődést folytatnak Oroszország ellen.
Szeptemberben a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy a NATO agresszív terjeszkedése az orosz határ irányába arra kényszeríti Oroszországot, hogy ennek megfelelő ellenintézkedéseket tegyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kijev ma “nagylelkű ajánlatot” tett Moszkvának
  2015-10-30 22:23:58, péntek
 
  Kijev ma “nagylelkű ajánlatot" tett Moszkvának.


A megfizetendő hárommilliárd dollár(lejáró) adósságból az idén kifizetnének 600 milliót, a többit pedig ütemes törlesztéssel 2019 végéig.
Jacenyjuk fölöttébb bájosan még megjegyezte, hogy amennyiben Oroszország ezt a nagylelkű és igazán méltányos kijevi ajánlatot nem fogadja el, akkor bizony le is mondhat erről a három milliárdról. Merthogy az esetben a kijevi udvar nem fog fizetni!
Van tippünk Moszkva válaszát illetően! És Kijev fizetni fog.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Humortalan seggfejek tolonganak a jobboldalon
  2015-10-30 22:03:04, péntek
 
  Humortalan seggfejek tolonganak a jobboldalon

2015. október 30. 19:18 - Első Kézből

Az egyik legnépszerűbb ellenzéki erő, a Kétfarkú Kutya Párt összedobott ma egy frankó Magyar Hírlap-paródiát. A 10 ezer példányban terített, 8 oldalas újságot csupa olyan álhírrel töltötték meg, amelyek egy ideális világban megmelengetnék az emberek szívét:

Leállítják Paks2 építését
Feloszlik az MSZP
Bayer Zsolt megbocsát Gyurcsánynak
Nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat
Felfüggesztette Deutsch Tamás profilját a Twitter,
Stumpf András nem ír többet, csak olvas
és így tovább...

A kamu Hírlappal a Kétfarkúak nyilván görbe tükröt akartak tartani a fideszes propagandasajtó legcikibb szemétdombjának. Rosszul érintette viszont a fricska Széles Gábor laptulajdonost, akihez tisztességes embernek egyetlen kérdése lehet: Miért is van még maga szabadlábon?

A milliárdos médiavállalkozó, akinek a lapjában Bayer Zsolt havi kétmillióért cigányozik, zsidózik és uszít a nemfideszesek ellen, zokon vette, hogy paródiát merészeltek csinálni kedvenc újságjából.

seggfejek.png

Széles Gábor azonmód bejelentette, hogy beperli a vicclap kiadóit. Bájosan szánalmas közleményéből most csak egy mondatot idéznénk ,,Elgondolkodtató, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak 2015. július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását, valamint terjesztését."

Gyönyörű logikai bukfenc: kár, hogy a ,,tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Pártnak" nagyjából ötször annyi (164 ezer) követője van, mint a Magyar Hírlapnak. És ha már a pénzügyeket kapirgáljuk: támogatjuk, hogy a Kétfarkú Kutya Párt tételesen elszámoljon a hozzá befolyó felajánlásokkal (bár ezt eddig is kérés nélkül megtették), cserébe Széles Gábor is lesz szíves elszámolni azzal, hogy az elmúlt 40 évben miből, hogyan és kiknek a segítségével lett multimilliárdos.

Hanem ami az egész ügyben megmutatkozik, az a szánalmas pitiánerség, ami a hazai jobboldalnak oly elválaszthatatlanul sajátja. Nulla önreflexió, nulla önmagunkon nevetni tudás.

A Fidesz körül tolongó holdudvarban nagyítóval sem találni már könnyed, szellemes figurákat. Kovács Ákostól Pataky Attilán át Kerényi Imréig egymás sarkát tapossák az önmagukat halálosan komolyan vevő felfuvalkodott seggfejek.

Széles Gáborék, ha megtehetnék, tán törvényileg tiltanák be a paródiát, hiszen csak a befeszülésben, a fenyegetőzésben és a feljelentésben hisznek. Nekik bármit szabad: hiszen nincs az az ordenáréság, amit ne engednének meg másokkal szemben. Ők maguk viszont a legcsekélyebb kritikát sem viselik el.

Még hatalmas az arcuk, még fenntartja őket a kétmillió Fidesz-szavazó és a szervezetlen ellenzék. De egyszer minden repülő lejön, egyszer minden inga visszaleng. Egyszer fognak bukni, de akkor nagyon.

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/10/30/humortalan_seggfejek_tolonganak_a_jobboldal on
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vodka csodákra képes :)
  2015-10-30 21:41:14, péntek
 
  Tallinn: hajléktalanokkal szexelnek finn turisták

Extrém szex

Tallinn: hajléktalanokkal szexelnek finn turisták

Raik Saart, a tallinni rendőrség egyik tisztje egy konferencián azt közölte, hogy az észt fővárosba érkező finn turistahölgyek rendszeresen létesítenek szexuális kapcsolatot a Tallinnban élő hajléktalanokkal. A finn nők többnyire olcsó alkoholért utaznak Tallinnba, de más szórakozásra is vágynak Saart szerint.

A hajléktalanok többnyire elhagyott gyárakban, épületekben húzzák meg magukat és közösségekbe tömörülnek. Az egyik hajléktalantanya a tallinni repülőtér szomszédságában található, és a közelében gyakran fordulnak meg finn turisták és egy alkoholt árusító üzlet is van a közelben. Mint kiderült, a hajléktalantanyán részeg finn lányok részvételével gyakran nagy élet zajlik.

A bűzös, koszos hajléktalantanyán található egy elzárt, tiszta szoba ággyal és mindig friss ágyneművel, ahol a rendőrség információi szerint finn turistahölgyek szoktak szórakozni helyi partnereikkel.

http://www.oroszvilag.hu/?t1=szines_hirek_sport&hid=5946







(Postimees)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német Spiegel szerint az orosz Európa legerősebb hadserege
  2015-10-30 21:25:52, péntek
 
  A német Spiegel szerint az orosz Európa legerősebb hadserege - írja a LifeNews.

,,Az orosz hadsereg talán még Európa együttes seregénél is erősebb" - írta a Spiegel.

Az oroszok szíriai hadművelete az utóbbi időben felkeltette a nyugati média érdeklődését az orosz hadsereg iránt. A cikkük szerzője szerint a NATO-nak egy méltó ellenfele született. ,,Oroszország radikálisan építette át a seregét. A prioritást a nukleáris fegyverzetre helyezték, de még az átlagos fegyverekkel is kiválóra jeleskednek.

Az amerikai katonákat különösen aggasztja, hogy az oroszok képesek operatív módon létrehozni tiltott zónákat. Moszkva hajóellenes rakétákat használva képes lenne blokkolni a NATO hozzáférését a Balti, vagy a Fekete-tengerhez" - írta a Spiegel.

Forrás: LifeNews

http://oroszhirek.hu/index.php/politika/5204-spiegel-az-orosz-hadsereg-erosebb-az -eu-egyuttes-seregenel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hazudik a Városliget kormánybiztosa az állampolgárok til
  2015-10-30 12:32:52, péntek
 
  Így hazudik a Városliget kormánybiztosa az állampolgárok tiltakozásáról


JámborAndrás
2015. október 29. csütörtök, 8:56


Baán László, a Szépművészeti Múzeum fura ura és a múzeumi negyed kormánybiztosa - törökgábori értelemben - zseniálisan reagált arra a tényre, hogy több mint 20 ezren, főként helyi lakosok írták alá a Városliget beépítése ellen tiltakozó petíciót. Báán szerint ugyanis ezek az emberek csak egy kocsmát féltenek.

20141105varosliget-zuglo.jpg

(Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

A CivilZugló egyesület petícióját aláírók közül sokan a Kertem nevű romkocsmát féltették - vélekedett, hozzátéve: a romos Hungexpo irodaházak mellett üzemelő vendéglátó egység helyére felépülő Magyar Zene Házában Kertünk néven nyílik majd hasonló gasztroegység, de a Városliget több pontján is részesülnek street food és egyéb vendéglátóhelyek.

Baán azt is előszeretettel hangsúlyozza, hogy hiába húznak fel egy csomó épületet, több zöldfelület lesz majd a parkban. Persze, hiszen az épület tetejére rakott zöldet is zöldfelületnek számítják, sőt még egy rendeletet is hoztak, mely szerint a Városligetben bizonyos esetekben a beton is zöldfelületnek számít (például a lebetonozott Városligeti-tó).

Tehát Baán meg is oldott minden problémát: lesz kocsma. Ez tökéletes példája az állampolgárok érdekeit és akaratát semmibe vevő, cinikus, elnyomó erőpolitika legszebb kommunikációs trükkjének... Vegyél egy ügyet, ami kapcsán állampolgári tiltakozás alakult ki. Emelj ki belőle egy részletkérdést, és állítsd be úgy, mintha ez lenne a fő tiltakozás, majd engedj ebben az egy kérdésben, mintha megadnád magad a népakaratnak. Mivel neked van pénzed és médiahatalmad, a te szavad sokszor annyi emberhez fog eljutni, mint a tiltakozóké, így az emberek többsége azt fogja hinni, valóban erről szólt a tiltakozás.

A Városliget kapcsán persze szomorú a Kertem bezárása, de valószínűleg még a kocsma tulajdonosai is belemennének abba, hogy a kocsmájukat bezárják, de a Liget megmarad mostani funkciójában, ahelyett, hogy hiperdrága múzeumi negyedet építenének bele, amit a szakmai vélemények nagy része is elhibázottnak tart. Ugyanis a tiltakozók nem egy kocsmát akarnak megvédeni, hanem a Liget közpark funkcióját, azt, hogy a Ligetet elsősorban ne a múzeumlátogató turisták, hanem az egyszerű állampolgárok használhassák.

Erre az érvre persze Baán nem válaszol. Hiába a 20 ezer aláírás, amelynek elsöprő többségét a környék lakóitól gyűjtötték össze. A taktika a szokásos: átnyomjuk erőből, aztán már nem lesz mi ellen tiltakozni, az emberek pedig megszokják.

Szerencsére viszont még nem vagyunk a sztori végén, és remélhetőleg mind az állampolgárok, mind a CivilZugló egyesület és annak vezetője, Várnai László zuglói önkormányzati képviselő, mind pedig a zuglói önkormányzat és Karácsony Gergely tenni fog a közpark beépítése ellen. És remélhetőleg legalább háromszor verik le ezt a cinikus és pökhendi megszólalást - a többiről nem is szólva - Baán Lászlón, tíz év múlva pedig, a babakocsit tologatva a Városligetben, már csak röhögni fogunk azon, hogy egyszer ilyen cinikus emberek irányították ezt az országot.


http://kettosmerce.blog.hu/2015/10/29/igy_hazudik_a_varosliget_kormanybiztosa_az_ allampolgarok_tiltakozasarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Colleen Bell amerikai nagykövet Corvinus Egyetemen mondott b
  2015-10-30 08:52:47, péntek
 
  Colleen Bell amerikai nagykövet Corvinus Egyetemen mondott beszédét és Szijjártó tiltakozását ismertette a Kossuth Rádió ma este fél hatkor. Hogy miről beszélt Bell, nem részletezem, a tiltakozásra okot adó mondatokat számtalan helyen lehetett olvasni és hallani. Az viszont rendkívül elgondolkodtató, hogy Bell mondandója közül miről nem tett említést a közszolgálati rádió.

,,A magyarországi korrupció nagyon komoly aggodalomra ad okot. Mindenütt, ahol a rendszerszintű korrupció hatékonyan aláássa a tisztességes kormányzást, termékeny talajt hoz létre a polgári nyugtalanság, a kormányzattal szembeni ellenállás, sőt még az erőszakos szélsőségesség számára is."- mondta a nagykövet.

Nos, erről nem beszélt, nem tett említést a Kossuth ma este. Vajon miért?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel visszautasította az ultimátumot, nem egyezkedik beván
  2015-10-30 08:52:04, péntek
 
  Merkel visszautasította az ultimátumot, nem egyezkedik bevándorlás ellenes országokkal


Angela Merkel visszautasította a bajor miniszterelnök ultimátumát, miszerint ha a szövetségi rendőrség nem zárja le november 1-ig a határokat, akkor a bajor rendőrség fogja megakadályozni, hogy továbbra is korlátlanul áradjanak Bajorországba a bevándorlók.

Merkel a hondurasi miniszterelnökkel folytatott tárgyalások után kijelentette, hogy csak együttműködve, lépésről-lépésre lehet megoldani a válságot. Igen ám, de Merkel csak azokkal akar megegyezni, akik ugyan azt fújják, amit ő maga is. A kancellár asszony nem akar megegyezni senkivel, aki bevándorlás ellenes. Az országokkal, a német pártokkal, saját párttársaival és legfőképpen 450 millió bevándorlásellenes uniós polgárral, ami az unió lakosságának 85 százalékát teszi ki. Jól látható, hogy Merkel csak a saját elhibázott politikáját és karrierjét próbálja menteni, de ezzel csak egyre nagyobb bajba sodorja európát.


http://www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=1379
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Donald Trump: Ezt az őrült német nőt elmegyógyintézetbe kell
  2015-10-30 08:49:09, péntek
 
  Donald Trump: Ezt az őrült német nőt elmegyógyintézetbe kellene zárni...


Donald Trump amerikai elnökjelölt egy reggeli rádióinterjúban azt mondta, hogy Merkel nem tiszta fejjel hoz döntéseket. Európa a vesztébe rohan ezt az őrült német nőt elmegyógyintézetbe kellene zárni.

Az elnökjelölt arra figyelmeztet, hogy Európa már az utolsó másodpercben van és ha nem tüntetik el Merkelt a hatalomból heteken belül és nem lesz gyökeres változás akkor Európának vége. Az Iszlám hordák fogják uralni a kontinenst! Trump nyílt bevándorlás ellenes politikájáról híresült el. A milliárdos üzletember azt mondta, hogy ha elnök lesz belőle 5 millió dél és közép amerikai illegális bevándorlót tesz ki az Egyesült Államokból és falat épít a mexikói határra.

http://www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=1387
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 391
  • e Hónap: 4136
  • e Év: 157632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.