Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Érdekességek
  2015-11-10 23:37:59, kedd
 
  Női nyugdíj - Így számít bele a gyerekekkel töltött idő




A szabályokat az Adózóna.hu foglalta össze a 2011-től igénybe vehető nők 40 saját jogú nyugdíjkorhatár előtti nyugdíj és a gyermeknevelés, ápolás, gondozás összefüggésében.

Az általános jogosultsági feltétel: a negyven évi jogosultsági idő, ezen belül legalább harminckét év keresőtevékenység vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő. A jogosultsági időbe pedig beleszámít az ápolással, gondozással töltött idő is.

Vagyis ha valakinek van 32 év szolgálati ideje, és mondjuk 3 gyermeke (ami 8 év jogosultsági időt jelenthet), máris nyugdíjba vonulhat.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az első szerelem varázsa
  2015-11-10 23:13:43, kedd
 
 


Fura dolog ez a szerelem, egyszer a magasba emel, máskor pedig a padlóra küld. De mivel is kezdődik mindez? Persze, hogy az első nagy szerelemmel, ami mint az idézetem is mutatja, soha nem múlik el, de mindig véget ér, ám az érzés örökké megmarad.
Az első szerelem soha nem múlik el, de mindig véget ér."

Paulo Coelho

Kinek mikor érkezik el az első, teljesen változó, nem korfüggő. Van olyan, akit már az általános iskolában megtalál, de van olyan, aki 30 éves korában tapasztalja meg mi is ez az érzés. Azért általában elmondhatjuk a gimi / középiskola ad színteret a tini románcoknak és a nagy érzelmeknek. Mint ahogy többeket, engem is ott ért utol, bár a gimi utolsó pillanataiban...

Mindenki emlékszik az első andalgásokra, titkos csókokra a kapu előtt, vagy az iskola folyosóin tett hatalmas körökre egy - egy óra között, hogy találkozhassunk ,,imádottunkkal". Én személy szerint nevetve és jó érzéssel gondolok vissza azokra az időkre, hiszen fiatalság bolondság, miket meg nem tettünk barátnőimmel karöltve, hogy végiglejtsünk a Kossuth gimi lépcsősorain. Persze a lazának tűnő fiúk legalább ilyen körülményesen adták elő az ő kis macsóműsoraikat! Az egykor megtapasztalt gyorsan kalapáló szívverés, elvörösödő arc és zsibongás a testünk minden részében olyan emlék, amely tetszik vagy nem, egy életen át elkísér.

Kutatók nagyon sokat foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy mi történik, ha az első szerelmünk újra felbukkan és lángra lobbantja ismét a nagy tüzet? Lehetséges ez egyáltalán vagy csak a múltban élünk újra és próbáljuk az akkori rózsaszín szemüvegünkön keresztül tökéletesnek látni? Az Essexi Egyetem által kiadott tanulmánykötetből kiderül: ez az intenzív, boldog és általában meglehetősen rövid korszak az egész hátralevő életünket tönkreteheti. Sokan ugyanis annyira nem tudják kivonni magukat az édes emlékek hatása alól, hogy valamennyi későbbi kapcsolatukat, illetve partnerüket ehhez az elsőhöz mérik, holott a kamaszkori lángolásra idősebb korban sajnos vagy szerencsére már nem képes az ember.

Gyakori mondat a ,,nem jókor találkoztunk", amikor nyitva marad a kérdés, hogy vajon másképp történt volna-e minden, ha más környezetben, érettebb fejjel kerülnek össze a szerelmesek. Befejezetlenség-hatásnak, idegen szóval Zeigarnik-effektusnak nevezik azt, hogy ami nem megfelelően végződött a múltban, előbb-utóbb befejezésért kiált. A kutatók szerint, ha sokkal később, évek múltán találkoznak a párok, akkor nagyobb esélye lehet egy boldog befejezésnek, hiszen már mindkét fél érett fejjel kezdene bele a kapcsolatba és nem tiniként, könnyebb alkalmazkodni és az akkori hibákat kijavítani. Azonban ekkor jön a nagy bökkenő... mi van, ha az első nagy szerelmünk tartós kapcsolatban él, esetleg már házas és gyerkőcei is vannak... hát lássuk....Van, akik hamar rájönnek, hogy a felmelegített töltött káposzta effekt nem sokáig élvezhető, viszont egy teljesen különleges ellenpéldát tudok elmesélni, ami egy idős hölgy ismerősöm csodálatos vagy inkább hihetetlen története. Volt egy első középiskolás nagy szereleme, természetesen a kapcsolatuknak vége szakadt és az élet messze sodorta őket egymástól, ám olykor - olykor valami módon egy- egy információ morzsát megtudtak egymásról. A hölgy később férjhez ment és azt vallja élete nagy szerelme mellett öregedett meg, három gyermek boldog édesanyja, és négy vagy öt unokája is van. Sajnos a férje elhunyt egy súlyos betegségben, az asszony átvészelte a gyászidőt (már ha lehet mondani, hogy a gyásznak valaha is vége szakad). Hihetetlen módon a városi nagy bevásárlóközpontban találkozott, immár 63 éves fejjel az egykori iskolai szerelmével, akit akkor fiatalként nagyon szeretett és az érzése soha nem múlt el, de átalakult szeretetté. Az úr is özvegy volt mind a sok - sok beszélgetés során kiderült, és hiszitek vagy sem fellobbant a rég lappangó láng, újra egymásba szerettek és 65 évesen oltár elé álltak, hogy megpecsételjék diákszerelmüket.
Nyitva hagyom ezeket a kérdéseket, hiszen megválaszolhatatlanok, mivel mindenki a maga sorsának kovácsa, hát gondolja végig a saját diákszerelmének mi lehetne a végkimenetele, ha egyáltalán vágyakozást érez, arra, hogy pontot tegyen az ügy végére. Egyet azonban mondhatok, mely nagy bölcsességet magam is vallok, mindegy hogy hanyadik szerelem vagy párkapcsolat, de ha két embert egymásnak teremtettek, visszatalálnak egymáshoz. Ez a jó az igaz szerelemben...


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekes tények, amiket nem tudtál a szerelemről
  2015-11-10 22:48:29, kedd
 
  Érdekes tények, amiket nem tudtál a szerelemről



Mindenki szereti azt hinni, hogy Ő a szerelem legnagyobb ismerője, de valójában sok mindent még ti sem tudtok.Szinte minden hétköznapi témakörből össze lehet szedni néhány olyan tényt, amely érdekes, és mégis úgy van vele az ember, hogy, vagy nem tudott róla, vagy, bár a szeme előtt volt, mégse vette észre soha. Íme néhány ilyen kis színes, a szerelem témaköréből:

1: Az emberek nagy többsége (78%-a) jobbra dönti a fejét, miközben a szerelmével csókolódzik, ahelyett, hogy balra döntené.

2: A ma ismert legrégebbi szerelmes dal 4 ezer évvel ezelőttről származik, a Tigris, és az Eufrátesz közti területről.

3: A szerelmi állapot nyugtatólag hat a testre és az idegrendszerre, így aki szerelmes, annak az első időszakban javulhat például a memóriája.

4: Fiziológiailag a szerelem pont olyan tüneteket tud produkálni, mint a rettegés, azaz izzadó tenyerek, szapora szívverés, tág pupillák, felgyorsult légzés.

5: Brit kutatások kimutatták, hogy azok a férfiak, akik reggelente csókkal köszönnek el a feleségüktől, átlagban öt évvel tovább élnek, mint azok, akik nem.

6: Klinikailag igazolt tény, hogy a szerelmi csalódás okozta érzelmi törés valójában elkönyvelhető fizikai fájdalomként, annyira intenzív.

7: A középkori Olaszországban nem lehetett csak úgy "kavarni" valakivel. Ha rajtakaptak egy férfit és egy nőt csókolózás közben, könnyen házasságra kényszeríthették őket!

8: Ötből egy hosszútávú kapcsolat olyan emberek között alakul ki akik vagy mindketten, de legalább az egyikük épp kapcsolatban volt mással.

9: A máig mért leghosszabb csók 417 órán át tartott.

10: Évi több mint 10 ezer házasság visszavezethető egy, a kávészünetben, előadások közti szünetben kezdődő románcra.

Azért ezek elég érdekesek, nem?


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekes kapcsolatok
  2015-11-10 21:30:18, kedd
 
  Ne fuss a szekér után! Van-e kiút a barátzónából?
Az elmúlt időszakban rengeteg barátzónás történetet hallgattam végig. Valahogy megtaláltak ezek a történetek, tucatjával mostanában. Itt az ideje, hogy részletesebben megvizsgáljuk ezt a jelenséget, mert rengeteg fájdalomtól és elpocsékolt energiától kímélheted meg magad, ha idejében kapcsolsz.

A szekér, amelyik nem vesz fel, azaz a barátzónáról dióhéjban

A barátzóna azt jelenti, hogy valaki,akitől te sokkal többet akarsz, mint barátságot, kizárólag barátként gondol rád. Ezt sok esetben közli is veled, de te reménykedsz hogy talán átcsap nála is a szimpátia szerelemmé.

Egyik ismerősömnél "haveri alapon" hónapok óta hetente egy napot ott alszik egy férfi, tévét néznek, vacsoráznak, de az égvilágon nem történik SEMMI. Még salsára is eljárnak!!

Másik ismerősöm plátói szerelemben él egy olyan illetővel, aki nem is Magyarországon lakik, ámde roppant szépeket tud írni neki a messzi távolból.

Harmadik ismerősöm fejben már elvette azt a nőt, aki többször kijelentette, hogy részéről csak ennyi, viszont túlzottan barátságos ahhoz, hogy ezt az illető elhiggye.

A barátzóna következményei:

Beleőrülsz a bizonytalanságba
Önbecsülésed a nullára esik vissza
Amikor a másik becsajozik, bepasizik, még jó képet is kell vágnod hozzá, neked, mint ,,barátnak"
Kell ez neked?

Nyilván nem, de ott motoszkál a fejedben: mi van, ha az egész világ téved, és mégiscsak átfordulhat ez az egész szerelembe és örökké tartó boldog párkapcsolatba?

Lehet, hogy igazad van. De csakúgy, mint a tőzsdei befektetéseknél, ennél a "szerelmi" érzelmi befektetésnél is kell, hogy legyen egy kiszállási pont.

Kiszállási pont az a pont, amelynél tovább már nem akarsz reménykedni. Ne próbáld megtalálni az okokat, hogy a másik miért viselkedik így: itt rólad van szó. Nem vagy a pszichológusa hogy rájöjj, milyen lelki traumák miatt nem tud feléd közeledni, Neked egy párkapcsolatra van szükséged, és ha azt vele nem lehet tető alá hozni, muszáj, hogy továbblépj.

Mielőtt kiszállnál...

Persze lehetséges, hogy tényleg Te bénáztál eddig, nem jól kommunikáltál és a másik nem kapott tőled elég jelzést, hogy kezdeményezzen. Lehetséges. Tehát a Te feladatod az, hogy mielőtt kiszállnál (fél évnél hosszabb huza-vonát nem javaslok), tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy észrevegye magát és legyen lehetősége lépni - ha akar.

Mit lehet tenni?

Leadod az általános flört-jelzéseket.
Rámosolyogsz, mélyen a szemébe nézel, beszélgetés közben megérinted, közelebb bújsz hozzá, átkarolod, bókolsz neki, stb. Soroljam még? Ha nagyon nem reagál semmit ezekre, beszélhetsz is vele nyíltan arról, hogy Te mit érzel. Ekkor már nagyon közel vagy a kiszállási ponthoz, semmi veszítenivalód nincs. Ha a másik fél eddig azért nem lépett, mert nem kapott elég jelet, akkor a nyílt beszédre biztosan reagálni fog valamit. Ha jön a "de én csak azt hittem, barátok vagyunk" szöveggel, végre tisztázhatod, hogy Te viszont többet vársz tőle. Nagyon örülsz, hogy van, de neked nem erre van szükséged, és nem szeretnéd az idődet pazarolni és érzelmileg még jobban belevonódni az
egészbe.

A barátzónában rengeteg időt, energiát, érzelmet és lehetőséget lehet elpazarolni. Ne tedd! Szállj ki még időben a reménytelen kapcsolatokból!

Nos - Te is a barátzónában vagy épp, esetleg valakit ott tartasz?


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép jó éjszakát!
  2015-11-10 21:26:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 968
  • e Hónap: 10151
  • e Év: 62859
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.