Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Fellebbez az ügyészség a hét év börtönre ítélt vácszentlászl
  2015-11-13 17:50:42, péntek
 
  Fellebbez az ügyészség a hét év börtönre ítélt vácszentlászlói borosgazda javára

2015. november 13., 11:18

A vádlott, az első fokon hét év börtönre ítélt vácszentlászlói borosgazda javára jelentett be fellebbezést az illetékes törvényszékhez a Pest Megyei Főügyészség - tájékoztatott Gyugyi Csilla, az ügyészség szóvivője.

A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerősen szerdán szabott ki 7 év börtönbüntetést arra a vácszentlászlói férfira, aki 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, ezzel egy fiatalember halálát okozva. A bíró több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát.
Gyugyi Csilla közölte: a megyei főügyészség a vádlottat eredetileg életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta, ezt a tárgyaláson folyó bizonyítás eredményeként halált okozó testi sértésre módosította. Az ügyészi álláspont szerint ugyanis a vádlott szándéka emberölés elkövetésére még eshetőlegesen sem irányult, ezért a fellebbezést a cselekmény téves minősítésére hivatkozva és a büntetés enyhítése érdekében jelentették be (a védelem szintén a minősítés megváltoztatásáért fellebbezett) - tette hozzá a szóvivő.
Halált okozó testi sértésért 2-től 8 évig, több emberen elkövetett emberölési kísérletért 10-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A borosgazda az enyhítő körülmények figyelembe vétele miatt kapott első fokon 7 év börtönt.
A vád szerint 2013 októberének első felében ismeretlenek különböző tárgyakat loptak el a vácszentlászlói férfi udvaráról. Mint utóbb kiderült, a későbbi sértett is többször bemászott a kertbe, hogy a pincéből meggybort vigyen el. A vádlott észrevette, hogy dézsmálják a borát, ezért úgy döntött, megleckézteti a tolvajt: a benzinkúton öt liter fagyállót vásárolt, amelyből egy-két litert a meggyboros hordóba töltött.
A tolvaj másnap, október 25-én ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe lefolyású etilén-glikol-mérgezést szenvedtek. A fiatalember viszont - akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott - súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva heveny veseelégtelenségben meghalt.

magyartudat.com

http://www.magyartudat.com/fellebbez-az-ugyeszseg-a-het-ev-bortonre-itelt-vacszen tlaszloi-borosgazda-javara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel elleni puccs zárhatja le a német migránsválságot
  2015-11-13 17:47:48, péntek
 
  hidfo.ru 2015.11.12. 12:34 Nyugati világ

Merkel elleni puccs zárhatja le a német migránsválságot

Angela Merkel korábbi szövetségesei váltak főbb ellenfeleivé a Der Spiegel napilap szerint, ami elismerte, hogy a kancellár egyre kevésbé tudja ellenőrzés alatt tartani saját kormányát, és puccs készülődik ellene.

A lap szerint a kancellár elveszíti hatalmát, amiért a tömeges bevándorlást nem akadályozta meg. A német miniszterek mostanra nem is próbálnak kompromisszumot keresni Angela Merkel és a saját álláspontjaik közt, ehelyett elkezdtek a színfalak mögött cselekedni, ami felveti a puccs előkészületének lehetőségét. A lap újságírója, Jakob Augstein arról számolt be, hogy a pozitív kommunikáció ellenére a migrációs válság kaotikus állapotokat idézett elő Németországban, ami az ország egészében és a kormányzati körökben egyaránt mutatkozik. A Spiegel publicisztikája szerint a kormánykoalíció közti tárgyalások eredménytelensége nem csak a radikálisan eltérő álláspontokra vezethető vissza, hanem, hogy Angela Merkel elveszíti régi szövetségeseit, a kancellár hatalmának megrendülése pedig megengedhetővé teszi a politikusok számára, hogy Merkel állásfoglalásait már ne tekintsék viszonyítási pontnak.

Korábban a koalíció tagjai megállapodtak abban, hogy a migránsok Németország területén maradhatnak három évre, később pedig családjaik is letelepedhetnek. A megállapodást követően Thomas de Maiziere belügyminiszter váratlanul jelentette be a bevándorlás korlátozását, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter pedig azonnal támogatásáról biztosította, ami azt mutatja, hogy már a kormány tagjai is Merkelt megkerülve próbálják kezelni a helyzetet.

Bár a belügyminiszter kénytelen volt visszavonni a határok teljes lezárása érdekében hozott intézkedéseket, a miniszterek független cselekvése a kormány megosztottságára utal, és a későbbiekben egyértelművé vált, hogy a migrációs válság miatt a kormánykoalíció felbomolhat. Augstein szerint idegen erők egy “mocskos játékot játszanak" több ezer nő és gyermek életét kockáztatva, akik nyilvánvalóan nem maradhatnak majd az országban, de bizonyos érdekkörök továbbra is fenntartják azt a látszatot, hogy az ország befogadó. A fentiek okán már most mutatkoznak annak jelei, hogy a bevándorlók a kormány saját magával is ellentétes állásfoglalásai miatt nem bíznak a hatóságokban, és inkább a illegális életmódot választják. Augstein hangsúlyozta, hogy mindkét szélsőséges állásfoglalás káros, de a legnagyobb probléma a kormány cselekvésképtelensége és megosztottsága, ami hosszú távon kezelhetetlenné teszi az országra zúduló problémát.

http://www.hidfo.ru/2015/11/merkel-elleni-puccs-zarhatja-le-a-nemet-migransvalsag ot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális élelmiszer-drágulás jöhet
  2015-11-13 17:46:39, péntek
 
  Ezt tudták a migránsok és még időben jöttek, ingyen enni-inni, ha 1 évig is, de megéri nekik, mint a kirándulók. Mi, pedig még a tavasszal 1600 ft-ért vettük a csirke mell húsit, most lassan 2 ezer lesz kg-ja, nálunk ugye olcsó minden.

*******************************

Brutális élelmiszer-drágulás jöhet
2015. 11. 10. 05:00|Utolsó módosítás: 2015. 11. 10.

Mik ezek?

A világ legszegényebb térségeiben, mindenekelőtt a szubszaharai Afrikában 12 százalékkal magasabbak lehetnek az élelmiszerárak a mostaninál 2030-ra, ha nem sikerül megfékezni a globális felmelegedést - figyelmeztetett a Világbank az e hónap végén Párizsban kezdődő klímacsúcs elé időzített jelentésében. A felmelegedés lassítását, az üvegházhatású gázok (GHG) kibocsátását megfékező intézkedésekről tárgyaló több mint 190 országnak olyan lépésekről kellene majd kötelező érvénnyel megállapodnia, amelyek révén megakadályozható, hogy több mint két Celsius-fokkal emelkedjék a globális átlaghőmérséklet. Az ezt megelőző kiotói klímacsúcson elfogadott kötelezettségek ideje lassan lejár, ráadásul a világ két legnagyobb GHG-kibocsátója - az USA és Kína - nem is csatlakozott hozzájuk. Ha a párizsi tanácskozás nem jár konkrét eredménnyel, akkor a Világbank szakértői szerint az extrém időjárás nyomában járó szárazság, illetve a kiszámíthatatlan esőzések miatt 2030-ra öt százalékkal, 2080-ra 30 százalékkal csökkenhetnek a gabonatermés-hozamok. Ez azokra a háztartásokra mérhet csapást - mindenekelőtt Afrikában és Dél-Ázsiában -, amelyek a jövedelmük legalább 60 százalékát élelmiszerre költik.

Azzal is számolni kell, hogy a két-három fokkal magasabb átlaghőmérséklet nyomán öt százalékkal nőhet azok száma, akiket a malária fenyegethet (ez további 150 millió embert jelent), és több lesz a vízhiány miatti higiéniás megbetegedés is. A globális felmelegedés pedig csak akkor tartható két-három fok alatt, ha 2100-ra nullára csökken a GHG-kibocsátás - ezt a célt már a G7 országok idei csúcstalálkozóján kitűzték.

Összességében a következő 15 évben több mint százmillióval gyarapodhat a szegénységben élők tábora, beleértve azokat is, akik visszaesnek az egyszer már elhagyott állapotba (utóbbi egyedül Indiában 45 millió embert fenyeget). A Világbank szerint ennek kivédéséhez a klímamegállapodáson kívül egyebek közt olyan eszközöket kellene bevetni, mint az árvízvédelem, a környezeti katasztrófahelyzetek jobb előrejelzése, valamint a szárazságtűrő gabonafélék és háziállatfajták elterjesztése.
A mezőgazdaság a leginkább érintett
Tízből hét magyar önkormányzati vezető szerint a saját környezetében érzékelhető problémát okoznak a forró nyarak, az UV-sugárzás, az aszály, a hőmérséklet-ingadozások és az egyre hevesebbé váló viharok, zivatarok - derült ki az Energiaklub felméréséből. A klímaváltozás a mezőgazdaságot érinti leginkább. Többségüknek azonban korlátozott információ áll rendelkezésére ahhoz, hogy a települése fel tudjon készülni a klímaváltozás hatásaira.

http://www.vg.hu/gazdasag/brutalis-elelmiszer-dragulas-johet-460600
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drasztikusan csökkenhetnek a nyugdíjak
  2015-11-13 17:29:54, péntek
 
  ÍGY SE TUDJÁK MIRE KÖLTENI :)


Drasztikusan csökkenhetnek a nyugdíjak


2015. 11. 4. 05:00|Utolsó módosítás: 2015. 11. 4. 15:20


Egyre kisebb nyugdíjat tud majd fizetni az állam az NN Biztosító számításai szerint. Ma Magyarországon az átlagos induló nyugdíjak az átlagkeresetek 83,3 százalékát teszik ki, 2030-ra viszont a helyettesítési ráta 76, 2050-re pedig 65,5 százalékosra csökken majd. Ez azt jelenti, hogy egy manapság átlagosnak számító, 132 ezer forintos induló nyugdíj jelen értéken számolva 2050-ben már csak 102 ezer forint lesz.

A népességen belül egyre nő az idősek aránya, az Európai Bizottság előrejelzése szerint 2060-ban már csupán két munkaképes korú, 15-64 éves ember jut majd egy 65 év fölöttire - mondta Cornelia Coman, az NN vezérigazgatója. A várható élettartam is nőni fog, a 2011 után született gyerekek harmada megélheti a 100. életévét, a 80 évesnél idősebbek aránya pedig a duplájára nő. A szendvicsgenerációra, vagyis a 30-60 éves korosztályra pedig, amely egyszerre neveli a gyerekeit, és támogatja az idős szüleit, a jelenleginél is nagyobb terhek hárulnak majd.

Ebben a helyzeten az öngondoskodás, a nyugdíjasévekre való felkészülés még fontosabbá válik. A legalább 120 ezer forintos nettó jövedelemből élők 6 százalékának van nyugdíjbiztosítása. Ez alacsony arány, de jónak számít a mostani nyugdíjasokhoz képest, akiknek mindössze 2 százaléka rendelkezik az állami nyugdíj mellett kiegészítő forrással.
Szerző: H. B.

http://www.vg.hu/penzugy/ongondoskodas/drasztikusan-csokkenhetnek-a-nyugdijak-460 300
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkas Flórián pénzt ígért a hallgatásért
  2015-11-13 17:24:02, péntek
 
 
Farkas Flórián pénzt ígért a hallgatásért

2015.11.12. 07:12

Egyre nehezebb kordában tartani az eseményeket az Országos Roma Önkormányzatban: a legutóbbi, hétfőn tartott közgyűlés még azelőtt személyeskedő üvöltözésbe és lökdösődésbe fulladt, hogy érdemben tárgyalhattak volna a sokmilliárdos roma felzárkóztatási program pénzköltéseiről. A Híd a munka világába pénzeivel a korábbi elnök, Farkas Flórián nem tud elszámolni. A felforrósodott hangulatban még az egyik tévés stáb tagját is megütötték.

Paradox módon a felzárkóztatási pénzek körüli visszaélések gyanúja vethet véget annak a hallgatási politikának, amit Farkas Flórián éppen ugyanezen pénzek felhasználásával akart kiépíteni a romák között. Hegedüs István ORÖ-elnök - bár egy ideje már ő is szembekerült elődjével - gyorsan fátylat borítana a közelmúlt eseményeire, de a képviselők jelentős része azt követeli, hogy alaposan vizsgálják ki a szervezet pénzügyeit.
D YT20150316002
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A többfrontos belháború azért alakult ki, mert a költségvetés lyukai miatt már az önkormányzat működése is veszélybe került.

Két éve, amikor Farkasék még nem jutottak hozzá a több százmilliós támogatási kerethez, más volt a helyzet. Farkas Flórián a 2014-es parlamenti választások előtt csendet teremtett a roma közéletben: meghirdette a hallgatás stratégiáját.

Az ORÖ elnöke a Fidesz-vezetés teljes bizalmát élvező politikusként állt ki a Lakitelken megrendezett közgyűlés elé. Arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök őt jelölte ki közvetítőnek a kormányzat és a romák között. Akkoriban hozták létre a Cigányügyi Egyeztető Tanácsot. A CET-ről 2013-as megalakulása óta nem sokat lehetett hallani, de Farkas joggal hangoztathatta a romák előtt, hogy olyan döntéshozó testületről van szó, ,,amelynek elnöke a miniszterelnök, tagjai pedig a miniszterek és jómagam".

A fideszes roma politikus azt állította a közgyűlésen, hogy a felzárkóztatási pénzek és a foglalkoztatási szövetkezetek ügyének ,,konkretizálódása" nagyban volt köszönhető a CET megalakulásának.

Az Index birtokába jutott jegyzőkönyv tanúsága szerint Farkas a közgyűlésen ebből a forrásból ígért fizetést ,,fontos embereinek". A roma képviselőket emlékeztette: már egy ideje megígérte nekik, hogy ,,teljes állásként" számolhatják majd el a tevékenységüket.

Fontos eleme a szövetkezeteknek, hogy nagyon sok cigány embert szeretnék betenni teljes állásba.

Az akkori elnök leszögezte, hogy a foglalkoztatási szövetkezetekkel eljött az ideje az ígéret valóra váltásának.

A politikus azt is beígérte, hogy az új szervezetben a képviselők mellett több ezer, sőt tízezer ember kap majd olyan munkát, amelyhez TB-ellátás is jár majd.

A kérés cserébe az volt, hogy a képviselők és az ORÖ emberei maradjanak ki a politikai ügyekből, és hagyják rá a sajtó előtti közszereplést. Farkas a közelgő választási kampányára hivatkozva jelentette be, hogy az új taktikai fegyver az, hogy senki ne vegye fel a kesztyűt.

A politikus azt állította, hogy a roma képviselők a kampány miatt professzionális politikai és ,,tipikusan cigány, primitív" támadásoknak lesznek kitéve.

Első feladat az, hogy nem reagálunk semmire, ha mégis komoly az ütés, akkor szóltok nekünk, és mi lereagáljuk központilag. ... Tudom, hogy emberileg nehéz, nekünk sem könnyű, de ilyen a helyzet Magyarországon. ... Meg fogjuk találni a kellő választ, csak mindig hajtsátok végre, amit kérek, és a siker nem marad el

- mondta Farkas, akinek tavaly végül mégis távoznia kellett az önkormányzat vezetői posztjáról. A távozás oka nem az eredmények elmaradása, hanem az általa betöltött funkciók közötti összeférhetetlenség volt.

Időközben ugyanis ő lett az ORÖ Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezetének alapító elnöke, de megtartotta Lungo Drom-elnökségét is. Farkas emellett országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben, és 2014-től Orbán Viktor miniszterelnök romaügyi megbízottja havi egymillió forintos tiszteletdíjért.

Az ORÖ-s botrány a tavasszal robbant ki, amikor kiderült, hogy Farkasék a felzárkóztatási pénzekből szinte azonnal budai irodát és négy vidéki telephelyet vásároltak 220 millió forintért. A Híd a munka világába program irodái azonban gyakorlatilag nem működnek, még munkaidőben sem nyitják ki őket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség többek között hűtlen kezelés, sikkasztás gyanújával kezdett nyomozásba, de a vizsgálat eredményeiről több hónapja nem nyilatkoztak, a Fidesz vezetése pedig többször is megvédte Farkast.

http://index.hu/belfold/2015/11/12/farkas_florian_penz_hallgatas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokkal gyorsabban nő a román gazdaság a magyarnál
  2015-11-13 17:16:58, péntek
 
  Sokkal gyorsabban nő a román gazdaság a magyarnál

2015. 11. 13. 11:05|Utolsó módosítás: 2015. 11. 13.


A román GDP 3,7 százalékkal nőtt az első kilenc hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz képest.
Mik ezek?

A román GDP 3,7 százalékkal nőtt az első kilenc hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte a román országos statisztikai intézet.

A gyorsjelentés szerint a növekedés a kiigazított érték szerint is 3,7 százalék volt a vizsgált időszakban.

A harmadik negyedévben a román gazdaság teljesítménye 1,4 százalékkal javult az előző három hónaphoz képest. Éves összevetésben a harmadik negyedévben a román GDP 3,6 százalékkal nőtt a tavalyi harmadik negyedévhez képest.

Az első negyedévben a román gazdaság 4,3 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a második negyedévben pedig 3,4 százalékkal.

Az előző negyedévekhez képest az első negyedévben is 1,4 százalékos növekedést jegyeztek, akárcsak a harmadik negyedévben, a második negyedévben pedig stagnált a román gazdaság teljesítménye az első negyedévhez mérten.

2013-ban 3,4 százalékkal nőtt a román GDP, tavaly a növekedés 2,8 százalék volt. Az idén a román kormány hivatalosan 3,4 százalékos gazdasági növekedést remél, de a román nemzeti bank kormányzója és más elemzők sem tartják kizártnak a 4 százalékos növekedést.
Szerző: MTI


http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/sokkal-gyorsabban-no-a-roman-gazdasag-a-m agyarnal-460859
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drasztikus orvoshiány lehet Magyarországon: íme, a számok
  2015-11-13 17:00:27, péntek
 
 
Drasztikus orvoshiány lehet Magyarországon: íme, a számok

Eduline


2015.03.22., 09:45 Frissítve: 2015.03.22., 13:08

Tíz év múlva alig lehet majd bejutni a háziorvoshoz, ha egyáltalán lesz valaki, aki felveszi a praxist - írja a Blikk.
Forrás: Túry Gergely

Az Emberi Erőforrások Miniszté­riumának (Emmi) munkaanyaga szerint 2025-re 4,65 millió embernek nem lesz megfelelő egészségügyi alapellátása: a háziorvosok száma tíz év alatt négyezer fővel csökkenhet - írja a Blikk. Ha 2025-ig nyolcszáz új orvos állnak munkába, úgy is csak 3300 lesz a praxisok száma.

Az ok a szakemberhiány, az elvándorlás és a kiöregedés. Itthon csak 240 orvos jut 100 ezer lakosra (vagyis egy orvos átlagosan 416 beteget lát el), a csehországi 367, vagy ausztriai 480 orvoshoz képest. Az elmúlt hét és fél évben nyolcezernél is több orvos és fogorvos, valamint több mint két és félezer ápoló, szülésznő ment külföldre dolgozni: a részleteket itt találjátok.

Az orvoshiány miatt előfordul, hogy más szakterületű, vagy éppen képzetlen orvosok látják el a betegeket, az egészségügyi dolgozók pedig különösen leterheltek. Az orvosok 42 százaléka szerint a legutóbbi kezeléskor a betegek alig vagy egyáltalán nem voltak biztonságban a rossz munkakörülmények miatt. A pácienseknek viszont csak 19 százaléka érezte ezt, 55 százalékuk pedig teljesen vagy majdnem teljesen biztonságban érezte magát.

Az orvosok közül 2004-ben még csak 504-en vándoroltak ki, 2013-ban viszont már 1950-en, a külföldön munkát kereső rezidensek száma a béremelések után, 2014-ben pedig újra emelkedett, 397-re. Milyen fizetésre számíthatnak, és mennyi idő alatt tudnak elhelyezkedni a különböző diplomával rendelkező pályakezdők? Itt találjátok cikkeinket.

Az Emmi közölte: a Rezidens Támogatási Program révén eddig több mint 2500 fiatal szakorvost és szakgyógyszerészt sikerült itthon tartani. A 2012-ben és 2013-ban végrehajtott béremelés 90 ezer egészségügyi dolgozót érintett. Egy rezidens összesen 75 820 Ft, egy kezdő szakorvos 105 820 Ft béremelésben részesült.

http://eduline.hu/felsooktatas/2015/3/22/Drasztikus_orvoshiany_lesz_Magyarorszago n_0N1PQF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyzet
  2015-11-13 16:55:46, péntek
 
  A helyzet


2015.11.13. 15:00

"A rendszerváltás eseménye arra irányult, hogy egy történelmi baleset folytán létrejött totalitárius monstrum hatalmából megszabadulva Magyarország visszatérjen a nyugati államok közösségébe, toleráns és erős jogállamot, hatékony és szociálisan érzékeny piacgazdaságot s a klasszikus európai kultúrával folytonos művelődést építsen ki."

"A magyar társadalom az elmúlt két évtizedben három részre szakadt: a nincstelenekre, a dúsgazdagokra és a nyugati alsó középosztályhoz közelítő rétegre. Ez utóbbi sokáig számban a legjelentősebb volt. Mára a legnépesebb a szegénységben élő, tulajdon nélküli réteg. Ez a csoport egyre közelebb kerül a világ nagy szegénységgócainak életszintjéhez."

"A kultúrpolitika nem pusztán az egyes kulturális irányzatok és híveik kielégítését jelenti, hanem a magyar politikai közösség újrafogalmazását is. Ez nem lehetséges egy sosem volt hajdani kultúra szimbólumainak erőltetésével. A helyreállítandó magyar politikai közösség sokszínű kell hogy legyen, amelynek képviselői vitatkoznak és tanulnak egymástól; ahol minden egyes szín hívei teljes joggal vesznek részt a politikai közösségben, amennyiben felelősen a közjóra törekszenek."

"Külpolitikailag az ország ismét orosz érdekkörbe sodródott;"

"Mindennek következtében sokan idő előtt elhaláloztak, életpályák roppantak össze, sikeres vállalkozások ezrei mentek csődbe, másokat emberi és szakmai méltóságukban megbecstelenítettek. A kultúra médiumában tilalom alá kerültek, írásaikat nem publikálták, még nevük említése is tilossá vált, s elért eredményeiket részben becsmérelték, részben eltulajdonították."

"Csak a titkosszolgálatok és a rendőrség különleges osztagai állnak anyagilag és szervezetileg biztos lábakon, követve az önkényuralmi rendszerek mintáját."

"E személyek elvakultságukban azt az ősi szabályt is elfelejtették, hogy az, ami csak nekem jó, nem maradhat fenn, ha nem jó másoknak is. A végzetes elvakultság képviselői mindennel szembefordultak, ami a politikai és közéleti racionalitás tartozéka. Céljuk, a képzeletükben hatalmassá növesztett ellenség megsemmisítése kudarcot vallott: ugyanígy politikájuk, gazdaságuk, kultúrájuk, szakértelmük és erkölcsük."


http://orulunkvincent.blog.hu/2015/11/13/a_helyzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csökken a rezsi, zuhan a lift
  2015-11-13 16:52:16, péntek
 
  Csökken a rezsi, zuhan a lift

Szilárdistván
2015. november 12. csütörtök, 8:29


Ha eddig nem tudtuk, milyen kockázatokat vállal egy olyan állam, amely nem hoz meg és tartat be felelős/valamirevaló biztonsági előírásokat, akkor a másfél héttel ezelőtti bukaresti diszkótűz komoly figyelmeztetés lehet.

Bukarestben a hatóságok gondatlansága, az elégtelen biztonsági előírások, és az, hogy még ezeket sem sikerült szigorúan betartatni, eddig 50 halálos áldozatot és több mint másfélszáz sebesültet hagyott maga után. A román kormány pedig belebukott a tragédiába. A magyar kormány most szeptemberben hozott egy olyan rendeletet, amely drasztikusan csökkenti a lifteket érintő biztonsági előírásokat, méghozzá a rezsicsökkentés érdekében.


A “rezsicsökkentés célkitűzésének megvalósítását érvényesíti" - ez az indoklás is szerepel a HVG által megszerzett minisztériumi dokumentumban, amely a szeptemberben kihirdetett, a liftek biztonságát súlyosan befolyásoló kormányrendeletet készítette elő. A rendelet értelmében lecsökken a kötelező ellenőrzések száma - a húsz évnél fiatalabb liftek esetében évi egyre, az annál idősebbek esetében pedig évi kettőre. Az eddigi évi négy ellenőrzés megvágása mellett a rendelet megszünteti a karbantartási kötelezettséget, eddig ugyanis a húsz évnél idősebb lifteket 35 naponta karbantartásnak kellett alávetni, ezentúl azonban ez teljesen az épülettulajdonosok szabadságára lesz bízva.

A szakértők egybehangzó véleménye szerint az intézkedés komolyan megnöveli a balesetek veszélyét - és ezt még a minisztériumi anyag is elismeri, bár a kormányrendelet szövegéből már kimaradt. A magyarországi liftállomány jelentős többségét 20 évnél idősebb liftek képezik, és a megszólaltatott szakemberek szerint az eddigi megbízható ellenőrzési rendszer és a rendszeres karbantartások kötelezettsége akadályozta meg a liftek állapotának leromlását és a balesetek bekövetkeztét. Mostantól ez a helyzet megváltozik, és egy-két éven belül, amikorra megszűnik az eddigi ellenőrzések hatása, bármilyen szörnyűség elképzelhető.

És mindezt miért? Hogy a Fidesz tovább nyomulhasson a rezsicsökkentés ötletével.

A szabályozások leépítése, az ún. dereguláció általában egy ideológiailag vezérelt elképzelés, amely szerint a szabályozási környezet leépítése segíti a vállalkozások működését, vagyis a gazdaság fejlődését. Bár ezt a számok föltétlenül nem támasztják alá, a különböző balesetek, például munkabalesetek vagy a bukaresti diszkótűzhöz hasonló tragédiák egyenes következményei a nem megfelelő előírásoknak és ellenőrzésnek.

De ez mindegy is, hiszen a Fideszt nem is a gazdaság fejlesztésének kétes ígérete vezérli, hanem a szavazatvadászat és harácsolási vágy. A rezsicsökkentés mint csodafegyver eddig tényleg működőképesnek bizonyult, és most akár az emberi életeket is veszélyeztető intézkedések is szóba jöhetnek a kampány továbbpörgetéséhez. A karbantartási és ellenőrzési követelmények csökkentésével a tevékenységet végző cégek helyzete is ellehetetlenül, és végső soron könnyen bekebelezheti a minisztériumi anyagban tervként szereplő ,,állami" liftellenőrző monopólium. Amelyet bizonyára majd Fidesz-csókosoknak szerveznek ki.

A szemünk előtt történik egy újabb tipikus manőver, amely két legyet üt egy csapásra: továbbpörög a rezsicsökkentés kommunikációs hengere, miközben a Fidesz tovább gyöngíti a magyar államot, jelen esetben azt a szabályozási rendszert, amely a biztonságunkat védi. Hogy e gyöngülés melléktermékeként - ráadásul ,,államosítás" címszó alatt, ahogy azt a média is teljesen tévesen szajkózza - a gazdasági élet egy újabb szeletét tudja lecsippenteni a haverok, az oligarchák számára. Csak ezt valahogy nem a mi biztonságunk kárára kellene tenni!

http://kettosmerce.blog.hu/2015/11/12/csokken_a_rezsi_zuhan_a_lift
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérforraló igazság a calais-i migránslázadás hátterében
  2015-11-13 10:27:04, péntek
 
  2015. november 12. csütörtök 17:03

Vérforraló igazság a calais-i migránslázadás hátterében

Magyar Idők Online
A francia hatóságok kimondták, hogy Calais-nál a No Border önkéntesei (is) szították a lázadásokat. És kiderült, hogy ez a szervezet is Soros György civil hadseregéhez tartozik. Ez lehet a nyitott határok politika lényege: ha nem nyitják, kinyitjuk.

Aki egy kicsit is olvasott már az önkéntes aktivisták munkájáról a migránsválság különböző gócpontjait, az rájöhetett, hogy szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik nem csak étel és vizet osztanak a rászorulóknak. Számos szervezet tagjai különleges küldetéssel érkeznek a migránstáborokba. Nem meglepő hát a francia rendőrség megállapítása, miszerint a Calais-nál nem maguktól mentek neki a rendőröknek a migránsok, hanem éppen ilyen szélsőséges aktivitás tüzelték fel őket erre. Sőt fel is készítették a tömeget a városi gerillák technikáiból és az utcai harcra is.
A calais-i lázadástól rövid az út Soros Györgyig

Az osztrák és a brit média a konkrét esetben két szervezetet is megnevezett, sőt az is kiderült, hogy két aktivistát le is tartóztattak a franciák. Az egyik civil szerveződés a No Border, a másik pedig a Black Bloc (kis jóindulattal előbbi a Ne legyen határok névvel illethető magyarul, a másik a Fekete Csoport).

A Magyar Idők már korábban írt arról, hogy a Soros Györgyhöz köthető, 2010 februárjában indított W2EU, azaz Wellcome to Europe, az illegális bevándorlókat Európába terelő honlap regisztrációja a müncheni székhellyel és irodával rendelkező Bordermonitoring, azaz Határfigyelő nevű szervezet. Ez is a migrációt segítendő figyeli a határokat, és tanácsokkal is segíti a migránsokat. Megnéztük hát, vajon a No Border is hasonló-e. Igen, csak nagyobb, és szervezettebb, igazából egy csoport, amely sok országban rendelkezi vagy saját fiókkal, vagy helyi szervezetek állnak be az ernyőjük alá.

Nem fogják kitalálni, hogy mit találtunk a No Border honlapján. A Wellcome to Europe címlapon, kiemelt dobozban megjelenített kapcsolatát. Egy újabb kör zárult be.
Vérlázító: honlap, könyv, önkéntesek, pénz korlátlanul

Soros György Open Society nevű alapítványa egyértelműen köthető a W2EU-hoz, illetve az ott található, a migránsokat segítő helyi szervezetekhez, a magyarokhoz bizonyítottan - de az analógia vélhetően minden érintett országra érvényes. Vérlázító, hogy Soros olyan szervezeteket, honlapokat és más kiadványokat, például könyvet finanszíroz, amelyek nyíltan segítik Európa migránsokkal történő elárasztását.
nem elég elárasztani, meg is kell félemlíteni

Egészen más elbírálás alá kell(ene) hogy essen mindaz, ami Calais-ben történt, történik. Esetleg máshol is, csak még nem derült rá ilyen egyértelműen fény. Emlékeztetőül: a francia város mellett egy több ezer migránsból álló tömeg vert tábort, az áldatlan körülmények miatt ezt csak Dzsungelnek nevezik. A napokban több éjszaka csaptak össze a migránsok a rendőrökkel, csak több száz könnygázgránát kilövésével tudták megfékezni őket. A francia rendőrök elfogtak két aktivistát, akik tevőleges részt vettek a lázadás szervezésében, és a belügyminisztérium szerint a No Border önkéntesei húzódtak meg a háttérben. Amint már említettük, feltüzelték és ki is képezték a fiatal férfiakat az utcai harcra.
A lázadás szítása bűncselekmény, vagy nem?

Mindezek ismeretében érdemes újra átgondolni az illegális bevándorlók viselkedését, amelyen számtalan alkalommal dühödtek fel a hasonlóan erőszakos vendéghez nem szokott szlovének, osztrákok, horvátok, németek és mi, magyarok is. Nem csoda, hogy Ausztriában viszik a vadászpuskákat mint a cukrot. És gondoljunk csak a Röszke2-nél lezajlott támadásra. Azt is remekül irányították.

Soros Györgynek óriási a felelőssége abban, hogy ilyen helyzetek alakulnak ki. És biztosak lehetünk abban, hogy nem ez volt az utolsó, hiszen a visszatoloncolás nagy hulláma még el sem kezdődött, közben a migránshullám meg csak egyre duzzad, és egyre több embert szállít a nyugat-balkáni útvonalon. Szemmel láthatóan semmilyen ár sem elég magas ahhoz, hogy a Soros-félék terve meg tudjon valósulni. Százezrek, köztük a pajzsként használt gyermekek, nők és idősek szenvedése nem hatja meg a főkolomposokat. Az emberek testi épségének megsérülése és életének esetleges elvesztése sem jelent gondot.
a nyitott határok politikája a valóságban

A milliárdos spekuláns maga is megnyilatkozott ebben a migránsügyben: ,,Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt" - mondta filozófiai magasságokba próbálván emelni egy olyan problémát, amelynek okozója, és amely itt tombol Európában. Nemesnek aligha nevezhető gondolat, az emberek döntő többsége nem szeretne még csak hallani sem róla. A Soros-féle nyitott határok politikát viszont maguk az aktivisták elég sajátosan értelmezik. Ha egy határ nem nyílik meg, megnyitják azt maguk.


http://magyaridok.hu/kulfold/verforralo-igazsag-a-calais-i-migranslazadas-hattere ben-118396/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.