Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Etetésidő
  2015-11-14 20:32:34, szombat
 
 


Link

Etetésidő: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Szívbetegségre
  2015-11-14 20:31:01, szombat
 
  A cikk forrása: Link

800 éves petrezselymes-mézes gyógyital recept szívbetegségekre 2015.05.30.

Bár a recept már 800 éves, az ok, amiért az orvosok még mindig ajánlják, hogy valóban segít a szívbetegségek kezelésében.

A recept az évszázadokkal ezelőtt élt Hildegard von Bingen apácától maradt hátra, és azóta sok sikeres orvos, természetgyógyász adta már tovább.

Ezt a természetes orvosságot akkor alkalmazták (és alkalmazzák ma is), ha a beteg bármilyen problémát tapasztal a szívével kapcsolatban - legyen az fájdalmas, szúró érzés, szívdobbanás kihagyás, stressz. Az angina pectorisra (klinikai tünetegyüttes, melyet a szívizomzat (myocardium, e: miokardium) vérellátási elégtelensége vált ki) is kitűnő megoldás.




Link

Hozzávalók:
* 10 szár friss petrezselyemzöld (a gyökere nélkül)
* 1 liter házi vörös vagy fehér bor
* 2 evőkanál borecet
* 300 gramm természetes méz

Elkészítés:
A megmosott petrezselyem szárakat egy liter borba tesszük, hozzáadjuk a borecetet és lassú tűzön (hogy ne legyen habos) 10 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a mézet is és takaréklángon tovább főzzük 4 percig.

Az így kapott forralt bort leszűrjük, és még azon melegében korábban alaposan kimosott üvegbe töltjük. Jól lezárjuk.

Az italból napi 1 evőkanállal kell meginni - egészen addig, amíg a tünetek abba nem maradnak.

Súlyos betegség esetén hosszabb ideig kell alkalmazni.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Miért szürkebarát a szürkebarát?
  2015-11-14 20:28:40, szombat
 
 


Link

Valaki úgy jellemezte ezt a kitűnő zamatú badacsonyi borfajtát, hogy a tűz és a méz keveréke. Különös neve valószínűleg nem régi, bár maga a "szürke barát" fogalma népünk körében már a 14. század óta ismeretes. Cseri barátoknak vagy szürke barátoknak a ferences szerzetesrendnek azt a szigorúbb irányú ágát nevezték, amely 1368 után szüremkedett Boszniából Magyarországra. A szürke barát nevüket a Temes megyei, ma már nem létező Cseri nevű helységtől, vagy szürke ruhájukról kapták. Első zárdáik egyike is Cseriben volt.

Miért éppen ettől a szigorú szerzettől kapta nevét a badacsonyi szürkebarát?

A régi szerzetesrendek tudvalevően valamikor a betegápolásnak is egy-egy középpontját, alkották, a mai kórházakat helyettesítették. Gyógyító eljárásaikban jelentős szerepe volt a különböző gyógyfüvekkel ízesített boroknak, gyümölcsszeszeknek is. Ezért vált szokásossá a bor- és szeszesital-kereskedelemben régi szerzetesrendekről nevezni el egy-egy jellemző zamatú, aromájú italt. Ennek a szokásnak emlékeként kerül ünnepi asztalainkra az a kitűnő badacsonyi borfajta, amelynek címkéjén a szürkebarát elnevezés olvasható.

A cikk forrása: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Eszem-iszom  
National park of Slovenský raj
  2015-11-14 20:24:30, szombat
 
 


Link

National park of Slovenský raj: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
UK-Kent- Margate city / Rejtélyes kagyló-barlang
  2015-11-14 20:22:19, szombat
 
  Rejtélyes Kagyló-barlang

A méretein kívül nem tudunk róla semmit. Tényleg semmit.




Link

Kent, Egyesült Királyság, Margate városa.
Itt található a legendás Shell Grotto, vagyis a Kagyló-barlang. Anglia egyik legrejtélyesebb építménye.




Link

A helyiek által elfogadott legendárium szerint véletlenül fedezték fel, egy kacsáknak szánt tó ásása közben. A föld egyszer csak beszakadt, és egy üreg tátongott a munkás lába előtt. Ahogy ilyenkor régen szokás volt rohantak a helyi legokosabb emberhez, a tanítóhoz.




Link

A tanító egy kötélen leengedte a fiát, Joshuát a lyukba, mindössze egy gyertyával. A gyerek egy gyönyörűen díszített barlangról számolt be, amelyek természetesen nem akartak fenn elhinni. Kiszélesítették a nyílást, és megnyílt az út a földalatti csodához.




Link

Földalatti termekre és folyosóra bukkantak, amely mozaikszerűen ki volt rakva kagylóhéjakkal.




Link

A tanító rögtön meglátta benne az üzleti lehetőséget, felvásárolta a földet, és kényelmes lejáratot épített a barlanghoz. 1838-ban megnyitotta a nagyközönség előtt. A barlang azóta is magánkézben van.




Link

A kagyló-barlang maga a tömény rejtély. Több, mint harminc méter hosszú kanyargós folyosó, középen a körtemplommal és a kupolával, a végében az 5x6 méteres oltárkápolnával.




Link

A folyosó 2 méter széles és 2,4 méter magas. Minden felületet kagylókból készített mozaik borít. Becslések szerint 4,6 millió darab kagylóhéjat használtak fel. Gyönyörű, bonyolult mintázatban.




Link

Természetesen a körtemplom és a kápolna fantázianév, mert nem tudni, ki és miért készítette.




Link

A helyiek nem tudtak a létezéséről, benn sem találtak semmilyen feliratot, ábrát, vagy bármilyen utalást az építőkre. Még azt sem lehet tudni mikor készült.




Link

Bármikor készülhetett az elmúlt 3000 évben. A legvadabb elméletek születtek az eredetéről: 18. vagy 19. századi gazdag ember ostobaság; őskori csillagászati ​​naptár; templomos lovagok műve; szabadkőművesek titkos találkahelye; a főniciaiak építették; pythagoreusok / Oriental kabbalisták csinálták;az ókori krétaiak műve; sőt szóba került egy 12 000 évvel ezelőtt élt mexikói civilizáció is; és így tovább.




Link

Az teljesen valószínűtlen, hogy hamisítvány lenne, hogy a megtalálása előtti időkben, titokban készült volna. Egész egyszerűen a feladat túl hatalmas ehhez.




Link

A falon többféle kagylóhéjat találtak, amelyek mára már megritkultak a környéken, de régen bőséggel voltak az öblökben.




Link

1932-ben az új tulajdonos bevezette a villanyvilágítást. Egyúttal letakarították a mécsesek és lámpák évszázados mocskát is. Sajnos kiderült, a piszok alatt a kagylók színe megfakult, kifehéredtek.
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Így közlekednek az oroszok...
  2015-11-14 20:13:58, szombat
 
 


Link

Így közlekednek az oroszok... Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Hol készítettek először bort?
  2015-11-14 20:12:33, szombat
 
 


Link

A görög monda szerint Kolhiszban virult az első szőlőtő, s innen terjedt el a Földközi-tenger partvidékén.

A bibliai elbeszélés szerint pedig Noé készített először bort a vízözön után, amikor kiszállt a bárkából. Az ősi legenda még arról is tud, hogy Noé bárkája az Ararát hegyén akadt fenn. A mondák nem járnak nagyon messze a valóságtól. Az ókori Kolhisz a Fekete-tenger mellett feküdt, s Arméniával volt határos; Örményországban van az Ararát hegye is.

Ezt állítja a monda, az igazság az, hogy a szőlő egyik őshazája valóban valahol Kis-Ázsiában keresendő, Örményországban, Azerbajdzsánban, Grúziában, Nyugat-Turkesztánban, ahol ma is vadon él. Tudományos neve Vitis vinifera. A Kaukázus-hegységben 1700 méter magasságig is előfordul, és 15-16 centiméter vastag vesszejével még a legmagasabb fák csúcsaira is felkapaszkodik. A szőlő egyik őshazája tehát Eurázsia. De a vadszőlő Európában is honos. Ez az úgynevezett Vitis silvestris. Kaukázusi rokonaitól csak a magja különbözik. A harmadik szőlőcsoport Amerikában virul.

A szőlő őshazáját tehát pontosan meghatározni nem tudjuk. Egy azonban bizonyos, hogy a szőlőtermesztés és a borkészítés valahol Európa és Ázsia határán kezdődött.

Hogy ki és mikor készítette az első bort, nem tudjuk. Ezt ugyanis nem lehet megállapítani. Valószínűleg nem egy helyütt jöttek rá a borkészítés lehetőségére. Tény az, hogy 4200 esztendővel ezelőtt már boroztak az emberek. Hammurabi babilóniai király egy kőbe vésett rendelete fennmaradt, eszerint a kereskedőknek szigorúan megtiltja, hogy a bort a kiszabott árnál drágábban mérjék, és részeg embereket kiszolgáljanak. E rendelkezés megszegőit halállal büntették. Tudjuk, hogy az antik görögök megsózták a boraikat. A borba néha kősót tettek, vagy tengervizet töltöttek mellé. Esetleg ánizzsal, korianderrel, köménnyel vagy rózsalevelekkel fűszerezték.

Hazánkban valószínűleg a rómaiak telepítették az első tőkét a Dunántúlon. Később azonban császári rendeletek kivágásra ítélték az itáliai bornak konkurenciát csináló pannóniai szőlőtőkéket. Csak Probus császár engedélyezte újra a szőlőművelést Pannóniában.

Azóta megszakítatlan folyamat hazánk területén a szőlőművelés. A magyar szőlő és a magyar bor világszerte híres. Mathiász János kecskeméti szőlész nevét sokan ismerik. Ő egymaga körülbelül 180 új szőlőfajtát állított elő, köztük a Szőlőskertek királynőjét. Annál kevésbé ismert viszont Prelysz Mór kiváló magyar borkémikus, aki 1861-ben, Pasteurt is megelőzve felfedezte a hővel való csírátlanítást, a pasztőrözés elvét. Rájött ugyanis arra, hogy a tokaji borok utóerjedése megakadályozható, ha légmentes térben 70-80 °-ra felhevítjük.

A cikk forrása: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Eszem-iszom  
Behon Istvánné - Ajándék
  2015-11-14 20:10:22, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Dér Ildikó - Télapó várlak
  2015-11-14 20:08:57, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Depresszió - A boldogság egy szikrára vár
  2015-11-14 20:07:37, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1067
  • e Hét: 2915
  • e Hónap: 13929
  • e Év: 120073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.