Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Márai Sándor: Üzemköltség
  2015-11-15 21:45:48, vasárnap
 
 

Ha tudnák az emberek, ha gyanítanák, mit költ el az író munkájára! Ha tudnák, ,,mibe kerül" az írás! Idegbe és vérbe kerül, a testet is szolgálatába kell állítani, s aztán életmódba kerül, valamilyen félelmesen öntudatos, ravasz, figyelő, gyanakvó, odaadó, tartózkodó, mindenestül tehát teljes készenlétbe kerül minden leírt sor+ S mit kell hozzá összeélni, összeálmodni, összeolvasni, összeutazni, összekalandozni, aztán aszkétának is kell lenni, boldogtalannak is kell lenni, s néha boldognak és pazarlónak is kell lenni, mindig azért, hogy a titokzatos pillanatban, mikor nem l ehet már kitérni a munka kényszere elől, ,,jelen" legyünk, presente! - s írni tudjunk. Igen, az írásnak üzemköltsége is van, több és félelmesebb, mint egy gyárnak. Mit kell rákölteni? Mindent, az egész életet!
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Személyi adatok
  2015-11-15 21:44:36, vasárnap
 
 

Korszerű színdarabok szerzői utasításai anyakönyvi fölénnyel állapítják meg, hogy ,,Jenő, 33 éves" és ,,Gizella, 28 éves". Shakespeare még nem jelölte számokkal hőseinek életkorát a színlapon. A hős életkora, jellegzetes testi sajátságai, minden személyi adata a cselekményből derült ki, a drámai anyagból vált elő, élesen és félreismerhetetlenül. Learról tudjuk, ha nem is mondja a szerzői utasítás, hogy hetvenéves, Oféliáról, hogy húsz, Hamletről, hogy harmincöt, Titániáról, hogy tizennyolc, Lady Macbethről, hogy negyvenöt és Pucknak nincs kora.
Az író nem hirdetheti ki hősei és alakjai életkorát, mint egy anyakönyvvezető. Nem vehet el életükből egy-két esztendőt, s nem adhat hozzá egyetlen napot sem. A hősöknek és alakoknak van koruk, nemük, nevük, lakásuk és házszámuk, de ez mind az övék, sorsukból és végzetükből következik, s csak e végzetből derülhet ki az olvasó, vagy néző számára. Az irodalomban nincs ,,Jenő, 33 éves". De Jenő egy szava, vagy cselekedete tévedhetetlenül elárulja, hogy 33 éves. Az irodalom tehát másképp anyakönyvel. S ,,személyi adatai" mégis éppen olyan megbízhatóak, mint a valóság adatai. Itt nem lehet csalni, okmányt hamisítani; a csalás rögtön, az első igaz mondattal kiderül.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Hyponum = hipnózis 1983. óta
  2015-11-15 20:48:12, vasárnap
 
  A média 1983. óta tartott folyamatosan hipnózisban, néha nem tudtam, mit teszek, csak történtek velem a dolgok. Nem tudtam közlekedni, eltévedtem, nem láttam a szemeimre, hatalmasra voltak tágulva. Akkor Zoltán Erika Szerelemre születtem gésa japánok helyetti áldozásomnál jártak éppen az egyik könyvben, kezdték a szőkék miatti áldozásomat azzal, hogy addig nézek ki valahogy, amíg meg nem mukkanok visszament időben hetven évvel a Révész utcába történő költözésemkor. Iszonyatokat éltem át. Az egész megyét megtisztították addigra és feltették politikusnak már az elmeosztályt, amit a média nevünk kimondása nélkül vicces műsorokban közvetít már húsz éve. Addigra a világ-könyvtár nagy részével végeztek, még Brigitte Bardot okkultista Pszichografológia - Ez az Unió, Pán-Európa - bardot éjszakája szülöttje helyett is engem zúztak össze, akár, mint Sophia Loren zöldasszonya helyett a sakk-kártyának.

Máté Krisztina bevallotta, hogy ő volt a nyanya, aki helyett karrierje és karmikus sorsa miatt megcsonkították a fogaimat elől 1976-ban, nyanyának szólított a volt férjem egészen addig, míg a két utcai listában a genyó berendezetthez értek, onnantól naponta kiabálta nekem, hogy én vagyok a genyó, sőt kijelentette mindenki előtt. Én értetlenül állottam és néztem rá rettegve. Erről és a 18 éve történő kínzásomról, a kiliáni börtönbe zárásomról, leszbik és buzik, fertelmesek és fajtalankodók helyetti gyalázatomról szólt az egyetlen, nem karmikus emberi életem, amit Benkő Dániellel kezdtek. Természetesen a hipnózisról és bolt, közlekedési fóbiáról papírom nem volt, nyomorba tettek többször emiatt. Hatalmas ereje van a médiának, amelyik árvízzel ölte meg a Romániában élő parasztokat, mert ők embernek számítanak.

Mikor apa elvette feleségül második agyvérzése után az őt ápoló szőke Irénkét, fél év múlva mellrákban meghalt. A nővérét előtte ismertem fel, Kacsik doktornőt, aki részt vett az apától történő elválasztásomban, apa előzetesen történő megterhelésében 1974-ben a fűzérradványi tüdőszanatóriumban, ahonnan hazaküldetett engem koholt váddal. Apa hiába jött értem, miután kistrukatorozta a házat, hogy magához vegyen, hogy tanulhassak, mint a legtehetségesebb zenei növendék. Közös sírkőben nyugszanak, odakerült az öcsém melléjük. A sírkőt folyamatosan rongálják, olyan, mintha kalapáccsal püfölné valaki. Amikor megkeresték azzal, hogy fel kellene újítani, durván kijelentette a már külföldöt is megjárt nyugdíjas doktornő, hogy "Minek ment hozzá ahhoz az emberhez?"

Miután Miskolcra költöztem nem tudva arról, milyen város ez, 1988-ban a születésnapomon - nekem ilyen ajándékaim voltak - a Hegyalja MGTSZ bekecsi kirendeltségére mentem dolgozni, ahol három munkakört végeztem a legkevesebb fizetésért. Mikor fizetésemelést kértem, azt felelte Benedek Éva, már halak szülöttként kiválasztott számvitelit végzett diplomás, hogy "Az emberek nem pénzért dolgoznak". Majd bejött a doktornő nővére és közölte, hogy "Katinak az a baja, hogy neki mindig férfira van szüksége", vagyis elmondta Jakupcsek Gabriella mondatát. Megtámadtak a Gabriellák helyett, Jobb a Gabi neve alapján, mert ők erkölcstelenek lettek volna. Némelyik Gabriella a halál református Vörös Oroszlános Nagy Anna népéből került kiemelésre ember áldozással és nyomorba döntéssel, elvitelre innen.

2001-ben bekerültem a Pszichiátriára, mert koldultam az utcán, már Szelep tompalátás és az Időjelek testenyészeteinek sorsát, az alkoholistákat, cigány elmeosztályt, gyilkosokat emelték a börtönökben Jézus elméletével. Ráírta Dávid Mónika a papíromra, hogy fanatikus vagyok. Ott lökdösték a betegeket hozzám azzal, hogy "Menj az emberhez!" Ekkor akart a füvesek pszichiátere, Tűzkő Judit szőkeként kiválasztott Borsodivánkára zárni, s Dávid Mónika Szörnyeteg koporsója Mónika Show kislány áldozóival gondnokság alá helyezett engem. Előzetesen a gyámügyre behívattak, ahol közölte velem a gyámügyis, hogyha nem elégszem meg a depresszió diagnózissal, akkor gondnokság alá fognak helyezni.
Már túl voltak akkor a lábremegéses csapásomon, amit Parkinsón kórnak neveznek 1997-ben, Epilepszia rendelésre hívtak be cipelve a Mónika Show által, mint egy állatot, ehhez tartozik a menhely is a romániai cigánysággal. Alberle Lajos közölte velem, bár soha nem látott, hogy ez már 1986. óta tart, de Tűzkő Judit osztályán Király doktor is utalt cipelésem miatt - ennek már 11 éve - Király Lindára. Alberle Lajos csúfosan kérdezte tőlem, mert kezdtem írogatni a neten a rontásokat ábrázoló könyvekből, hogy "Mi van itt berendezve?" Nem tudtam, mint ahogyan nem tudtam, hogy milyen szerepekbe nem szabad beleélni magam és mire fogok majd később rájönni, hogy mikről írtak a Kelet tagjai. Cseh Károly könyveit a média ismételte az elmúlt húsz év alatt, a török nagykövetség képviselője is részt vett az egyik előadáson, két Törökvész utcai nagykövetséget is berendeztek akkor Budapesten, úgy emlékszem. Ebből arra következtettem, hogy Kelet és a többi ország, mint Brazilia, Mexikó tud a magyarországi emberek áldozásáról, a kislány áldozásról is, mégis hallgatnak.

Két éve jövök ki a hipnózisból, ami egy állandó álomvilágbeli állapotot jelentett. Mivel a szívemet folyamatosan nyomogatja, szurkálja a média, a szívemet a skizoprenek miatt alig érzem, mivel nekik nincsenek érzéseik. Soha nem jöttem volna arra rá, hogy mi történt velem, mit művelt Miskolc. Már a túszok mindegyike meghalt, egyedül vagyok, a gyerekeim semmiről sem tudnak, mert féltettem őket beavatni abba, ami velem történt, vagyis elhittek mindent, amit a gyilkosaim közöltek velük. A lányom tartott el majdnem húsz éven keresztül a református karmikus halál szülöttek helyett, míg a város tisztította magát, megtisztították az összes Jeruzsálem Bibliai könyvben megírt csapását, elhagyták a megyét a könyvvel rendelkezők végleg, felszámolták az árulkodó jeleket, majd az elmebetegeket, már nyugdíjasként elhelyezték szociális intézményekben. A média az ország összes címerén, a világ könyvtárán végigment a kínzásommal, megmentve az országokat. Hálás ezért Magyarországnak az egész világ, akár a németek. Nem gondoltam volna, mikor közölték velem 1985-ben, hogy menjek el Borsodból jó messzire, mert itt össze akarnak zúzni, hogy valóban lehet ártani embereknek, hogy ilyen hatalmas tűzben járó hatalommal bírnak. Az én testem olyan volt neki Tina Turner arccsontörését ismételve, mint a vaj, amin keresztül nyúl, belehatol. Árnyékoskert van itt berendezve a világ összes országának könyvével, most már tudom.

1991-ben estem le először Vas csanyiki pszichiáter fenyegetése után a Szentpéteri kórházban a lábamról, úgy, hogy egyáltalán nem jött ki hang a torkomon, kezeim ütemesen jártak fel-le és nem láttam a szemeimre. Már előző évben bekerültem oda hipnózissal, hatalmas erővel öngyilkossággal, melyről nem is tudtam, csak arra emlékszem, hogy jártam a tükörbe nézni a szemeimet, szomorúak-e még. Később ebből írtam meg a Vörös Oroszlán alapján a Szomorúszemű Johannát, a kálvinista, református áldozás regényét Annás és Cate kommunista szereplőkkel, a börtön karmájába lökéssel együtt.
Ott győztek le Cseh szerint Sági Ilona ideg főorvos apokalipszisével ismét, majd közölte velem, hogy kezdjem el vezetni az álmaimat füzetben. Megírtam az apokalipszisét a két utcába rendezetteknek, nem tudván arról, hogy a sorsaikat rajtam hajtották végre kezdve az atlantiszi mágiával, amiből Müllerék atlantiszi fog földrengése lett, fogcsonkítással együtt. A Rákóczi tér győzött le éjszaka. Sági Ilona azt mondta ekkor, hogy belőlem már soha nem lesz ember. A régi humanista orvosok most három kivételével ember gyűlölők lettek az egész kontinensen.
Malek Andrea Pszichografológiai rendetlen Halakként berendezett helyett gyilkoltak már, s ismét Medveczky Ilona határozatlan Halakja helyett a Vörös Oroszlánnak.
Többé nem tudtam utcára kilépni sem, csak írtam éjjel-nappal azokat a világ-történelmi írásokat, amely korokon a magyarok a németekkel végigmentek.
Az elmeosztály bezúzta az összes írásomat, fordításomat, daljátékomat. 1995-ben kerültem dr. M-hez, akit Pestről hozattak ide, jungista orvos volt. Már Túri Ferenc a pesti orvosokkal berendezte az osztályt a fogadásomra. Dr. M. a tatárdombi szomszéd címére állította ki a kartonomat, a római egyházas Ufóséra. Én soha nem mondtam egyetlen orvosnak sem semmit magamról, mivel nem tudtam mit mondani, hiszen ők áldoztak engem. Csupán annyit kérdezett dr. M. tőlem, minek érzem magam. Talán művész lettem volna - feleltem határozatlanul. Nincs hangom tizenegy éve már egyáltalán, Müllerék elvették. Ez fekete mágia, nem való emberek fülébe és szeme elé még a látványa sem, felfogni is lehetetlen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenmag és Hyaluronsav
  2015-11-15 20:10:04, vasárnap
 
  Három hete szedem a lenmag őrleményt. Úgy kezdődött az érdeklődésem, hogy közölte a reumatológus velem, hogy 'azóta' kialakult csontritkulásom súlyosbodott, mert nincsen a szervezetnek ösztrögénje, ami védené a csontokat. A gyógyszert, amit felírtak, megtagadtam, mert nagyon súlyos mellékhatásai vannak, mint a csontsorvadás a szájban. Ösztrogén ügyben kerestem, s így találtam rá a lenolajra először, majd a gyógynövény boltban az olcsóbb, könnyebben beszedhető lenmag őrleményre.

Ínysorvadásra kerestem készítményt, így akadtam rá a magyar találmányra, a hyaluronsavra, melyből drága öregedés gátló kozmetikumokat is készítenek. Nem olcsó, nem is tudom, miből tudnám megfizetni, hogy elkezdjem a gyógyszer szedését. Pesten ingyen házhoz is viszik, vidékre csak drága postaköltséggel. Nem lehet megfizetni a karmikus betegségek kezelési, gyógyszer költségeit.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Kohut Katalin: Álomképem
  2015-11-15 13:09:36, vasárnap
 
  Kohut Katalin: Álomképem

Vágyam egy olyan hatalmas szerelem,
mely elvarázsol engem és feltüzel,
s nem baj az sem, ha szárnyalok szüntelen,
csak átnyújtsam már végre a két kezem.

Álmodozom, köröttem illat-áradat,
tiszta romantika a gyertyaláng alatt,
hercegem, ki a szívemnek lakója
eljön hozzám, álomképem valója.

2015. november 14.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 1263
  • e Hónap: 7504
  • e Év: 59770
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.