Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sütőtökös rizottó
  2015-11-15 21:28:31, vasárnap
 
  Sütőtökös rizottó II.


Hozzávalók:
1 bögre arborio rizs
2 kanál vaj
1 kanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 bögre hámozott, kockázott sütőtök
3 bögre forró zöldségalaplé
2 marék reszelt sajt (a legfinomabb parmezánnal)
1 dl fehérbor (elhagyható)


Elkészítés: A hagymát felaprítjuk és puhára dinszteljük 1 kanál vaj és 1 kanál olaj keverékében. Amikor kész, hozzáadjuk a sütőtökkockákat és a rizst, kevergetve hevítjük, majd felöntjük a borral és 1 merőkanál forró alaplével. Gyakran megkevergetve főzzük, folytonosan kevés alaplével pótolva az elpárolgott-felszívódott folyadékot. Amikor a rizs puha (de nem szétfőtt!), megszórjuk a sajttal és rádobjuk a másik kanál vajat. Alaposan összekeverjük.





Megjegyzés

Bármilyen feltéttel tálalhatjuk, én most zöldfűszeres karfiolgombócokkal ettem.

Sebestyen Ildiko

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tejfölös-almás kocka
  2015-11-15 21:23:32, vasárnap
 
  Tejfölös-almás kocka

Hozzávalók

500 g liszt
220 g cukor
120 g margarin
2 db tojás
1,5 kg alma
150 ml tejföl
250 ml tej
100 g mogyoró
40 g élesztő
1 db citrom (leve és lereszelt héja)

liszt (a gyúráshoz)
zsiradék (a tepsi kikenéséhez)


Elkészítés

1.

A meglangyosított tejből vegyünk ki 6 evőkanálnyit, keverjük össze a szétmorzsolt élesztővel és kb. fél teáskanál cukorral, majd lefedve meleg helyen hagyjuk állni.
2.

A reszelt citromhéjat egy nagyobb tálban keverjük össze a liszttel, 100 g cukorral, 1 tojással és egy csipet sóval.
3.

A maradék tejben olvasszunk fel 100 g vajat. A felfuttatott élesztőt öntsük a tálba. Kézzel vagy robotgéppel gyúrjuk össze a tésztát, majd keverjük bele a vajas tejet is. Letakarva, meleg helyen kelesszük 30 percig.
4.

Közben hámozzuk meg az almát, negyedeljük, a magházat távolítsuk el, majd vágjuk a gyümölcs húsát kisebb darabokra.
5.

Egy nagyobb lábasban forraljunk fel egy fél pohár vizet, adjuk hozzá a citrom kinyomott levét és 50 g cukrot, majd tegyük bele az almadarabokat, és pároljuk fedő alatt kb. 3 percig.
6.

A tejfölt keverjük ki a maradék tojással és 50 g cukorral. Az almát csöpögtessük le és hagyjuk kihűlni.
7.

A tésztát még egyszer gyúrjuk át, majd osszuk ketté, nyújtsuk ki, és fektessük az egyik felét kivajazott tepsibe. Halmozzuk rá a párolt almát, és fedjük be a másik tésztalappal.
8.

Villával szurkáljuk és kenjük meg a tojásos tejföllel, majd hintsük meg a felszeletelt mogyoróval és a maradék cukorral.
9.

Végül morzsoljuk rá a megmaradt vajat, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük körülbelül 30 percig. Ha kihűlt, vágjuk kockákra.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Osso buco
  2015-11-15 21:18:42, vasárnap
 
  Osso buco



Hozzávalók:
4 szelet csontos borjúhús,
1 evőkanál liszt,
só,
őrölt bors,
kakukkfű,
babérlevél,
3 evőkanál olíva olaj,
2 dl fehérbor,
csipetnyi ételízesítő por,
4 friss paradicsom vagy 40 dkg konzerv, hámozott paradicsom
A zöldséges alaphoz:
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1-2 ág halványító zeller,
2 gerezd fokhagyma,
6 dkg vaj,
1 citrom héja,
néhány friss majoránnalevél,
fél-fél citrom és narancs reszelt héja,
só,
őrölt bors,
fél csokor petrezselyem



Elkészítése: Először a zöldséges alapot készítjük el, amihez az összes hozzávalót megtisztítjuk és alaposan megmossuk. A vöröshagymát, a sárgarépát és a halványító zellert apró kockákra vágjuk. A fokhagymát présen áttörjük vagy fölaprítjuk. A vajon a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert megfuttatjuk, egy kis darabka citromhéjat adunk hozzá, a majorannával meg a fokhagyma felével fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk.
A húst alaposan megmossuk, majd lisztbe forgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk és a kakukkfűvel meg a babérlevéllel fűszerezve az olajon barnára sütjük. A zöldséges alapot egy tűzálló tálba terítjük, és a húst rárakosgatjuk.
A hús visszamaradó zsírját a borral meg 1 deci vízzel fölöntjük, az ételízesítő port beleszórjuk, majd a pecsenyére locsoljuk.
A paradicsomot leforrázva a héjától megfosztjuk, majd félbevágjuk, kimagozzuk, és húsát fölaprítjuk. Ha konzervet használunk, akkor azt levével együtt a hús tetejére öntjük. Lefedjük és kis lángon 1 óra 30 percen át pároljuk.
Közben a narancs és a citrom lereszelt héját a maradék fokhagymával meg a fölaprított petrezselyemmel összekeverjük.
A fenti fűszereket az étel tetejére szórjuk és 2-3 percig a tűzön hagyjuk. Azonnal tálalható. Köretnek milánói rizottó illik hozzá, ami úgy készül, hogy fölaprított hagymát vajon aranysárgára pirítunk, majd a rizst rászórjuk, és húslevessel, valamint fehérborral fölöntve puhára pároljuk. Ha kész, a tetejét reszelt sajttal meghintjük.





Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
1 adag 2918 kj, 698 kcal

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes-tárkonyos zöldségleves
  2015-11-15 21:15:25, vasárnap
 
  Tejszínes-tárkonyos zöldségleves


Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
10 dkg zöldborsó
2 szem burgonya
1 kis csokor friss petrezselyem
zöldségleveskocka
fehérbors

2 citromkarika
tárkony (őrölt)
1 dl főzőtejszín


Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a zöldborsóval együtt a hagymához adjuk.

Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségleveskockát, a petrezselymet és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tárkonyt és a tejszínt, majd beletesszük a 2 citromkarikát. Még egyszer felfőzzük és beleszórjuk a fehérborsot.

Forrón tálaljuk.





Megjegyzés:

Fotó: AS


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat- 2015. november 16 - 22.
  2015-11-15 21:09:06, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat- 2015. november 16 - 22.

Hétfő:

Előétel: Tejszínes-tárkonyos zöldségleves
Főétel: Osso buco
Desszert: Tejfölös-almás kocka
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös rizottó

Kedd:

Előétel: Káposztaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Szilvás savanyúkáposzta-leves
Desszert: Káposztás-sajtos pogácsa
Vegetáriánus ajánlat: Babos palacsinta sajtmártásban

Szerda:

Előétel: Currys-citromos lencseleves
Főétel: Tejszínes-gombás csirkemell rizzsel
Desszert: Házias tiramisu
Vegetáriánus ajánlat: Sajttal sült gombás galuska

Csütörtök:

Előétel: Kolbászleves bevert tojással
Főétel: Csülkös egytál
Desszert: Császármorzsa
Vegetáriánus ajánlat: Dödöle sóskamártással

Péntek:

Előétel: Zöldspárgás cukkinikrémleves reszelt sajttal
Főétel: Húsos canelloni
Desszert: Bögrés szőlős pite
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás canelloni

Szombat:

Reggeli: Almás-sajtos melegszendvics, gyümölcstea
Előétel: Bableves füstölt hússal
Főétel: Cigánypecsenye hasábburgonyával
Desszert: Birs-ribizli morzsa
Vacsora: Tonhalkrém rozskenyérrel, pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gombafejek gombás rizzsel

Vasárnap:

Reggeli: Lapcsánka citromos vagy boros teával
Előétel: Gombakrémleves gazdagon
Főétel: Töltött csirkemell majonézes burgonyasalátával
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Sült apróhal birsalmás aioli mártogatóssal, száraz fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Tönköly gnocchi diós-bazsalikomos pestóval

Forrás: Mindmegette.hu -- Pasik a konyhában blog


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 331
  • e Hét: 3136
  • e Hónap: 11402
  • e Év: 128055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.