Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Na, ugye!
  2015-11-17 22:09:55, kedd
 
  Na, ugye!

A nemzeti tömeghisztéria a magyar labdarúgó-válogatott ,,szenzációs teljesítményéről" azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha a magyar labdarúgás állapotának bármiféle változása, a hazai focisták tudásszintjének növekedése eredményezte volna, hogy 44 év után újra részt vehetünk egy Eb-n. A helyzet ezzel szemben az, hogy a most már milliárd forintos aranylábú gyerekek a selejtezőkben olyan eredménnyel hozták össze a franciaországi repülőjegyet, ami rosszabb, mint amit a 2012-es Eb selejtezőben nyújtottak. Konkrétan: a lengyel-ukrán kontinensviadalra nem jutott ki a válogatott, pedig akkor 19, most pedig 16 pontot gyűjtött a 10 csoportmeccs során. Ráadásul négy évvel ezelőtt a válogatott egy olyan csoportban gyűjtött be hat győzelmet (a mostani sorozat négy győzelmével szemben), amelyben például a friss világbajnoki ezüstérmes Hollandia végzett az élen, nem pedig a világverő északír csapat. Magyarország akkor is harmadik lett a hattagú csoportban, s most is. Hogy ennek ellenére idén mégis hogy sikerült kijutni? Hát úgy, hogy míg 2012-ben 16, addig 2016-ban már 24 válogatott vehet részt a kontinenstornán.

Éppen ezért azt javaslom annak a hol gátőrként, hol kerítésépítőként, de mindenképpen nemzetvédő tevékenységet folytató kedves Facebook-felhasználónak, aki annyival kommentálta a kijutást, hogy ,,Na, ugye", vesse latba ismert politikai és sportdiplomáciai kapcsolatait, emeltesse meg a 2018-as vb-n részt vevő csapatok számát 32-ről 48-ra, s akkor oda is kijutunk.

Ráadásul még csúcsot is döntünk, mert nem 44 év, hanem már 32 év után tesszük ezt meg.

Na, ugye.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még nincs vége az elvándorlásnak: csapást mért Magyarországr
  2015-11-17 16:57:58, kedd
 
  MÉG TÖBB STADIONT ,MINDEN FALUBA TÖBB MILLIÁRDÉRT!

***************************


Még nincs vége az elvándorlásnak: csapást mért Magyarországra az agyelszívás


2015. 11. 17. 05:00

Magyarországra egyre súlyosabb csapást mér az ,,agyelszívás", ugyanis a magasan iskolázottak sokkal könnyebben válnak migránssá.
Mik ezek?

Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének munkatársai megállapították, hogy a magasan képzettek és a fiatalok hagyják el elsősorban Magyarországot. Könnyebben lesznek kivándorlók azok is, akik még nem házasodtak meg. Az Egyesült Királyságba inkább a nőtlen vagy hajadon fiatalok, Németországba pedig a szakmunkások és az idősebb korosztály megy - derült ki a Demográfia című folyóiratban publikált kutatásból.

Az Egyesült Királyságban például 86 ezer ,,első generációs" magyar bevándorló vállalhat munkát tartósan Moreh Christian migrációkutató szerint. Ez a szám nem tartalmazza azokat, akik már ott születtek, nem igényeltek adó- és tb-számot, illetve nem munkavállalási céllal vannak ott. Négy évvel korábban még csak 44 ezer első generációs magyar bevándorló dolgozott a szigetországban, a válság kirobbanása előtt pedig 17 ezer.

A kivándorlási hullámnak elsősorban a munkaerő szabad vándorlása adta meg az alapját, de a kutató az interjúk alapján arra jutott, hogy a pénzügyi problémákon kívül más tényezők is hozzájárultak a folyamat felgyorsulásához. Többen a ,,politikai helyzetet" és a korrupciót említik, de a közoktatás és a felsőoktatás átalakítása is közrejátszott: a hallgatói szerződés sokakat arra sarkallt, hogy már az egyetemet is külföldön végezzék el.

Moreh Christian arra jut, hogy a magyarok elvándorlása az Egyesült Királyságba a következő években növekedni fog.
A folyamat pedig veszélyes lehet. Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén úgy véli, a külföldre költözők nem csupán azért iskolázottabbak az itthon maradottaknál, mert fiatalabbak, hanem életkortól függetlenül is nagyobb valószínűséggel vándorolnak el a magasabb végzettségűek.
Akik családjukkal hagyták el az országot, azokról a legtöbb kutató szerint már lemondhatunk. Azok közül, akiknek a családja Magyarországon maradt, határozott hazatérési terve 15 százaléknak van, míg tíz százalékról az itthon élő hozzátartozók úgy tudják, hogy nem akarnak hazatérni.

Szerző: H. J.

http://www.vg.hu/gazdasag/meg-nincs-vege-az-elvandorlasnak-csapast-mert-magyarors zagra-az-agyelszivas-461018?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_c ampaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugatra mennek a bolti eladók is
  2015-11-17 16:44:48, kedd
 
 
NA EZ A SIKER, NEM A FOCI EB-RE VALÓ KIJUTÁS!



Nyugatra mennek a bolti eladók is


Fekete Klára Délmagyarország


2015.11.17. 09:50


Szeged - Már a bolti eladók is külföldre mennek. Nemcsak a nyugati országrészből, hanem Csongrád megyéből is. Ott tartunk, hogy a szezonális cikkekkel foglalkozó üzletekben is inkább kiteleltetik a munkaerőt.
- Hetedik éve dolgozom az élelmiszerboltban, van érettségim, szakképesítésem. Ez fontos, de még fontosabb, hogy mennyire tudok kommunikálni, motivál-e a feladat, vállalom-e a korán kelést, a hétvégézést - mondta Gulyás Krisztina bolti eladó.

- Ezeket egyre kevesebben vállalják, ha szükségünk van új kollégára, nehezen találunk. Az élelmiszerbolt nem olyan, mint egy butik: ha 6-kor nyitunk, 5-kor már itt vagyunk, mert érkezik az áru, karácsony előtt, 24-én még dolgozunk, de 27-én korán reggel már újra talpon vagyunk.

Gulyás Krisztina a szegedi Mars téri Csemege Kossuth Lajos sugárúti üzletében dolgozik. A bolt tulajdonosa, Vida János vállalkozó szerint nemrégiben egy évig kerestek megfelelő szakembert, mire találtak. Egy tanulót vettek fel, akinek van érettségije, és hamarosan megszerzi az OKJ-s képzettséget is. A tulajdonos azt érzékeli, a legjobb szakemberekből van hiány, mivel külföldre mennek. Pont azok hiányoznak a pályáról, akik már le tudnák venni a terheket az üzletvezetők válláról.

Krisztinának van ismerőse, aki külföldön dolgozik az itteni keresetek négyszereséért, és olyan is, aki hazajött, mert honvágya volt.



Önök is tapasztalnak ilyen problémát? - írt ki egy bejegyzést Facebook-oldalára az érdekképviselet, a Kisosz Csongrád megyei szervezete. Azt tervezik, hogy jövő év elején programot indítanak a munkatársak felkutatására, a meglévők ösztönzésére, megtartására. Abban is segítik őket, milyen hirdetési formával érdemes munkatársat keresni.

- A szakképzett eladók is külföldre mennek dolgozni, a fiatalok családjukkal együtt indulnak útnak - magyarázta Horváth Gábor, a Kisosz megyei elnöke, a gazdabolthálózattal rendelkező Calendula Kft. üzletvezetője. - Két embert keresek éppen, férfiakat, mivel 50 kilós zsákokat kell emelgetni. Kizárólag nők jelentkeztek, az egyikkel tárgyalásban vagyok. A kereskedelemben, vendéglátásban a legnagyobb gond azokon a helyeken van, amelyeknek a tevékenysége szezonhoz kötött, és ahol télen általában csökkentett létszámmal dolgoznak, ilyenek például a vendéglők mellett a virágkertészetek is. Hallom kollégáktól, hogy a jó munkaerőt megbecsülik és igyekeznek kiteleltetni.

A KSH adatai szerint 5 ezer ember hiányzik a kereskedelemből. Ez a szám duplája a 3-4 évvel ezelőttinek. Eközben 34 ezer olyan álláskeresőt tartanak nyilván, akiknek az utolsó munkahelye a kereskedelemben volt.
90 ezer forint a nettó

Egy bolti eladó átlagosan 70-80 ezer forintot visz haza havonta, csak a pótlékokkal, Erzsébet-utalvánnyal, buszbérlettel együtt jöhet össze 85-95 ezer forint is. A Csongrád megyei átlagos nettó 90 ezer forint. Országon belül, régiónként 15-20 százalékos a bérkülönbség.


http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nyugatra_mennek_a_bolti_eladok_is/2452890/?u tm_source=napi%2Bhirlevel&utm_medium=e-mail&utm_campaign=napi%2Bmegyei%2B hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó-hűségeskü Izraelben: dehogy támogatjuk a megszállt
  2015-11-17 16:42:54, kedd
 
  Azt kifelejtette, hogy Soros finanszírozza a sáskahad vándorlását.
Azt is elfelejtette kifejteni, hogy a térségben kik szítják a háborúk tüzét.
Az a helyzet, hogy azért keményen meg kell dolgozni az izraeli útlevélért. Arra bizony szüksége lesz, ha sürgősen el kell innen húzni a csíkot. Akkor is jól jön az az útlevél, ha itt akar majd élni a Judapest fővárosú izraeli gyarmaton.

****************************


2015. november 16. 12:29

Szijjártó-hűségeskü Izraelben: dehogy támogatjuk a megszállt területekről származó termékek címkézését


Az Európai Uniónak meg kell tudnia védeni határait - hangsúlyozta egyebek mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország és az unió külpolitikai kérdéseiről és az európai migrációs válságról hétfőn Jeruzsálemben tartott előadásában. A politikus kétnapos térségbeli hivatalos látogatása kezdetén a World Jewish Congress égisze alatt működő Izraeli Külpolitikai Tanács (ICFR) által szervezett rendezvényen tartott előadást, izraeli politikusok és szakértők előtt. Zoom Szijjártó Péter, aki előadása elején egyenes és nyílt beszédet ígért, hangsúlyozta: Európa a második világháború óta a legnagyobb kihívásokkal néz szembe, Kelet-Európában elmérgesedett és többfelé befagyott területi viszályok dúlnak, a nyugati részeken pedig a magas állami népjóléti kiadások miatt eladósodtak az országok. Szijjártó Péter hozzátette: ehhez társult az utóbbi időben a tömeges népvándorlás is okozta terrorveszély. Úgy fogalmazott, hogy a népvándorlást a képmutató európai politikusok menekültválságnak nevezik, noha a migránsok valójában gazdasági okokból és nem életük védelmében indultak tömegesen Németország és Észak-Európa felé, hiszen már Görögországba érve sem fenyegeti őket veszély. A magyar külpolitika irányítója szerint a népvándorlás forrásai szinte kifogyhatatlanok, mintegy 30-35 milliós tömegek kelhetnek útra. Szijjártó Péter szerint az EU-nak meg kell tudnia védeni határait, a szabad mozgás elve nem a szabad, okmányok és ellenőrzés nélküli határátlépést jelenti. Ez egyben biztonsági kérdés is, mert a közel-keleti konfliktusövezetek sok egykori harcosa is a bevándorlók között lehet. A magyar miniszter kifejtette, hogy együtt az EU tagországainak képesnek kell lenniük a görög déli határok védelmére, és a jövőben komoly döntéseket kell hozni a határellenőrzés, a biztonság helyreállítása érdekében. Elsősorban azt kell segíteni, hogy a migránsok otthon maradjanak - tette hozzá a tárcavezető. Zoom Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kormányoknak "kontroll alatt kell tartaniuk az európai antiszemitizmus kérdését", amint az Magyarországon történik. Az Orbán-kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, és különleges figyelmet szentel a zsidó közösséggel folytatandó párbeszédre. Noha vannak elszigetelt, befolyással nem bíró antiszemita jelenségek, de valójában nincs ok az aggodalomra, a legnagyobb közép-európai zsidó közösség kulturális reneszánszát éli. Egy másik kérdésre felelve kifejtette, hogy Magyarország nem támogatja az 1967-es háborúban elfoglalt területekről származó izraeli termékek címkézését, mivel "ezt hatástalan eszköznek tekinti, amely nem segíti a palesztin-izraeli viszály megoldását, viszont károkat okoz". Az előadás után a miniszter természetesen megtekintette a kihagyhatatlan Jad Vasem holokauszt emlékmúzeumot, elhelyezte a megalázkodás virágait a Emlékezés Csarnokában, majd megható bejegyzést írt az intézmény emlékkönyvébe. Délután az izraeli parlamentbe, a kneszetbe látogat, ahol Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és egyben külügyminiszterrel, a Likud párt vezetőjével, valamint Jaír Lapiddal, a Jes Atíd (Van Jövő) nevű, jelenleg ellenzékben lévő párt elnökével folytat megbeszéléseket. (MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/151224/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mohamedán terror ellen tüntetett egy maroknyi francia haza
  2015-11-17 16:34:23, kedd
 
  A mohamedán terror ellen tüntetett egy maroknyi francia hazafi - a párizsiak tapsa mellett tartóztatták le őket


2015-11-15 21:16


Francia hazafiak tüntettek a mohamedán terror ellen a 129 áldozatot követelő párizsi vérfürdő után. Nyugat-Európában ez bűn. Kellően szabadelvű honfitársaik megelégedve figyelik, ahogy a rendőrség letartóztatja az országukért, életterükért, kontinensükért aggódó maroknyi fiatalt.

Európa végnapjait jól jelzi a 4.32-nél látható megrázó epizód, amikor egy idegen, a merénylők fajtársa köpi le a rendőrök által "rasszista uszítás miatt" lefogott tüntetőt.

A párizsi polgárok pedig elégedetten tapsolnak a renitensek elszállításához.


Ezért a Franciaországért áll most ki a világ?

Video:

https://youtu.be/szrDQ6aSPIk




http://nemzeti.net/a-mohamedan-terror-ellen-tuntetett-egy-maroknyi-francia-hazafi -a-parizsiak-tapsa-mellett-tartoztattak-le-oket-3577892.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három a „magyar” igazság
  2015-11-17 08:00:19, kedd
 
  Három a ,,magyar" igazság:
Orbán Viktor egyik mondása:
Ameddig ez a kormány levegőt tud venni, itt nem lesz kvóta és nem lesz visszatoloncolás.
Orbán Viktor másik mondása:
Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek!
Orbán Viktor harmadik mondása:
Magyarország nem ért egyet a kvótarendszerrel, de ha Brüsszel megszavazza, kénytelen lesz elfogadni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékszünk még a régi Markos-Nádas kabaréra?
  2015-11-17 07:59:25, kedd
 
  Emlékszünk még a régi Markos-Nádas kabaréra?

A nagy képrablás, meg a 3 Notr Damei teremőr. A három teremőr lement Fehérgyarmatra. Ott mi van - kérdi a riporter. Ott hideg van nagyon! Őrizzük a hideget, hogy nehogy kihűljön.
Géppisztolyos rendőrök jelentek meg a keleti aluljárójában - szól a friss hír. Nekem úgy tűnik, hogy az aluljáró üres. És úgy is tűnik, hogy nem rég viszont meg baromira tele volt. Kimentem én is, hogy meglegyen a feeling - hát mondhatom, megvolt. Az egyik nigger ült a fal mellett és dobolt, a kölkek fociztak keresztben az aluljáróban és bűz volt, de nem gyengén. Közben ment a heje-huja vigalom, meg a trafika. Ezeken konkrétan látszott, hogy kurva jól elvannak, stb. Aki éhezik, meg nyomorog és örül, hogy él, az nem focizik vidáman a mi aluljárónk közepén. Akkor hol voltak a gépfegyveres rendőrök? Hogy legalább érezzék a vadak, hogy ha úgy adódik, akkor rend lesz tartva. Javításban voltak a fegyverek? Most meg őrzik az üres aluljárót? A semmit, hogy nehogy kihűljön?


Péter Vass
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.