Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
8 dolog, amivel megvédheted aurádat a lelki támadásoktól
  2015-11-18 23:48:02, szerda
 
  8 dolog, amivel megvédheted aurádat a lelki támadásoktól





Auránkat folyamatosan támadások érik, szinte nap mint nap lelki boksz-meccsek tucatjait vívjuk.


A veszekedések és konfliktusok, mind-mind gyengítik az aurát. Készülj fel a hétköznap kihívásaira, és erősítsd meg az aurádat!

Egy kellemetlen ügyfél, egy követelőző főnök, vagy akár egy udvariatlan pincér anélkül keseríti meg a hétköznapjaidat, hogy egyáltalán tudatában lennél. Betolakodnak az aurádba, és energiát csapolnak le rólad. Aki energiahiányban szenved, az veszekszik, kritizál, ok nélkül bele köt a másikba, számon kér és bűntudatot kelt. Ilyen az, amikor a családtagjaid felróják neked, hogy nem vagy elég jó feleség, anya, szerető. A főnököd számon kér, mert nem teljesítesz elég jól a munkahelyeden. Mások azért zaklatnak, hogy eladjanak valamit, amire nincs is szükséged. De ilyen lelki támadás lehet a féltékenység, a harag, az elnyomás, a depresszió, a düh vagy a félelem is. Ha gyenge vagy és nem tudsz védekezni, megsebzik a lelkedet: kiborulsz, rosszul érzed magad, a másik pedig a te károdra feltöltődik. Ezek persze nem tudatos játszmák. Az aura nem más, mint a személyiség energia kisugárzása. Ha ezt a burkot magas rezgésű energiával töltöd fel, olyan védőpajzzsá válik, amely megakadályozza, hogy a negatív hatások elérjenek hozzád.


Íme, néhány praktikus auravédő tanács a mindennapokra:

1. Aura feltöltő gyakorlat

Ülj le egy székre, és lélegezz mélyen, egyenletesen. Most képzelj magad köré egy fényes, kék színű ellipszist, ami túlnyúlik a fejed felett és a lábad alatt. Csúcsán ragyogó, fehér fénygömb. Irányítsd rá a figyelmed, koncentrálj arra, hogy minél fényesebb legyen. Érezni fogod, hogy energiát küld, ami szétárad benned. Folytasd pár percig, majd hagyd, hogy elhalványuljon. Végezd el ezt a gyakorlatot, ha teheted minden reggel.


2. Nézz szembe a félelmeiddel

Bármitől is rettegsz, először is valld be magadnak. Ez természetes alapösztön, akár a harag, az éhség, a szomjúság, a szexuális szükséglet vagy az alvás. Amikor irracionális félelem tör rád, az okát a tudatalattid segítségével tárhatod fel. Figyeld az álmaidat! Tarts papírt, ceruzát az ágyad mellett, és azonnal írj fel minden apró részletet. Így nem felejted el a képeket, és később elemezheted őket. Ha azonban a félelmeidre sokat gondolsz, azzal csak erősíted az erejét, és a végén elkerülhetetlenül utolér. Mivel a gondolat teremtőereje fordítva is működik, egy negatív képet pozitív vizualizációval törhetsz szét. Helyét pedig töltsd meg azzal, amit kívánsz, amit szeretnél. Egy pozitív energiákkal feltöltött psziché sokkal védettebb.


3. Hárítsd el a bűntudatkeltést

A bűntudatkeltő próbálkozások leggyakrabban a családtagoktól érkeznek. Könnyen találnak okot, hogy nyomást gyakoroljanak rád, de ha határozottan képviseled magad, van rá esély, hogy csökkentsd az ilyen támadások gyakoriságát. Ha jogos a számonkérés, akkor lásd be, hogy igazuk van, ha tényleg hibáztál, kérj bocsánatot. Ha azonban nem adsz ilyenkor őszinte választ, a felvetéseikre, elmérgesítheted a helyzetet. Védd magad, de ne hazugságokkal!


4. Ismerd fel a lélekvámpírt!

Lélekvámpír bárki lehet, aki nem kívánatos érzelmi kötődést akar kialakítani veled, vagy a te energiáidra éhezik. Ha valakiben túlságosan hamar megbízol, és olyan információkat adsz ki magadról, melyeket nem is akartál, vagy nem érzed jól magad valakinek a közelében, gyanakodj, és védd magad. Az ilyen személyek akaratod ellenére hatást gyakorolnak rád, és te megnyílsz nekik. Ha ilyen emberrel hoz össze a sors, fokozatosan tessékeld ki az aurádból.

Lépj hátra egy lépéssel, és az erős szuggesztív szembenálló helyzeten is változtass. Fordulj kicsit oldalra, tedd keresztbe a lábad, a bokád, vagy fond össze a karodat magad előtt. Kapj észbe, és ne adj ki magadból információkat, ne engedd túl közel a lelkedhez. A lélekvámpírok célja, hogy elnyerjék a bizalmadat, és így képesek legyenek bekerülni a személyes energiaburkodba.


5. Hatástalanítsd a környezeted káros hatásait

Nemcsak emberek szívhatják le az energiáidat. A kellemetlen zaj, a stressz, a városi pörgés vagy egy sima bevásárlás ugyanúgy gyengítheti az aurádat, mint az érzelmi hatások. Fáradtságot, csökkent ellenálló képességet, akár betegséget is kiválthat. Leginkább fejfájást okoz, amit általában egy tablettával intézünk el. Pedig a hangszigetelt falak, ablakok, a jó hőmérséklet és a szellőzés sokkal hatékonyabb. Vagy aludj többet, ami semmivel nem pótolható. De akármilyen stresszes is a környezet, ülj le valahová, ahol tudod, hogy öt-tíz percig nem zavarnak. Próbálj ellazulni, és végezd el az egyes pontban leírt aurafeltöltő-gyakorlatot.


6. Szánj időt magadra!

Keress olyan tevékenységet, mely közben teljesen ki tudsz kapcsolni. A sportolás vagy bármilyen hobbi közben is erősödik az aurád, mert örömöt élsz át közben. A két kézzel végzett dolgok is hatékonyan egyesítik az elmét, a testet és a lelket. A szeretteiddel is tölts minél több időt. Heti rendszerességgel szakíts időt a barátaidra. A szeretet, a sok nevetés közömbösítik a negatív energiákat.


7. Túlélés a munkahelyen

Egy munkahelyen, ahol több ember dolgozik egy légtérben, napi nyolc-tíz órát, kialakul a csoport aurája. Az energiáért folyó harc, elismerésért való küzdelem formájában jelenik meg. Óhatatlanul is elindul egyfajta rivalizálódás, ami stresszessé teszi a légkört. Kimondatlan szabályokat, játszmákat kényszerít mindenkire. Az együttműködés helyett sok helyen tapasztalható az ellenségeskedés és a féltékenység, ami kikezdheti az idegeket.

Fontos, hogy védd magad a hatásai ellen! Az auraerősítő gyakorlat mellett figyeld meg, mi folyik a csoportban. Légy diszkrét, ha a magánéletedről van szó. Ne pletykálkodj, és koncentrálj a munkára. Ha mégis belekeveredsz ebbe az aurajátékba, képviseld magad határozottan, és ne akarj semmit nyerni általa.


8. Tanulj meg nemet mondani!

Az erőszakos emberek, sokszor úgy érik el azt, amit akarnak, hogy kikényszerítik a másikból, vagy ráerőltetik saját akaratukat. Egy ügynök vagy eladó például érzelmi válaszreakciót képes kicsikarni belőled, miközben a tukmálja portékáját. Olyan csalikat dob be, hogy egy kötelességtudó apa, anya, férfi vagy nő ezt a terméket mindenképpen megveszi a férjének, feleségének, barátjának, munkatársának. Ne hagyd, hogy belekényszerítsen abba, amit nem akarsz, különben jó célpont leszel. Miután érzelmileg jól megzavart, már kínosnak érzed, ha nem vásárolsz. Merj nemet mondani! Vigyázz a munkaebéddel is, melyek sok meggondolatlan üzleti döntésért felelősek.

Forrás: http://www.noiportal.hu/main/npnews-34278.html?p=19870#kepgaleria és
http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a “gombot” és vége.
  2015-11-18 22:22:55, szerda
 
  Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a “gombot" és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu ősi alternatív gyógyászattal foglalkozó japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok" megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.






Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.

Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.

Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.

Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.

Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb" megnyomásával véget vethetünk az idegességnek, a szorongásnak, a pánikrohamnak és hatékonyan kezelhetjük vele a puffadást, a torokfájást és megőrizhetjük csontjaink egészségét is.

Mindez természetesen a testben lévő energiacsatornákkal és a szerveink működésével függ össze.
Ha szeretnél még többet megtudni, akkor jelentkezz le az egy órás ingyenes előadásra ide kattintva!

Eredeti szerző és kép: tudásfája.com

Forrás: http://csikung.weebly.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Dödöle sóskamártással
  2015-11-18 14:20:04, szerda
 
  Dödöle sóskamártással

Hozzávalók:

A sóskamártáshoz:
70-80 dkg friss sóska
1 kis pohár tejföl
2 púpozott evőkanál liszt
cukor
1-2 dl tej
kevés zsiradék

A dödöléhez:
10 nagy szem krumpli
liszt
2 fej hagyma
ételízesítő

bors

Elkészítés: A friss sóskát megtisztítom a szárától, és alaposan megmosom. evés zsiradékban megdinsztelem. Ha ez megvan, akkor a tejfölt a liszttel kikeverem, és felhígítom tejjel, és ezzel a sóskát behabarom. Ízlés szerint cukrozom. Újraforralásig főzöm.

A dödöléhez a krumplit sós vízben megfőzöm, majd fűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócot formázok a masszából kanállal, és olajban megpirítom, amibe előzőleg hagymát raktam. Majd ráhelyezem a zsírpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokon sütöm 20 percig.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Császármorzsa
  2015-11-18 14:16:39, szerda
 
  Császármorzsa


Hozzávalók:
10 dkg mazsola
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg búzadara
4 tojás
2 evőkanál vaj
porcukor a szóráshoz

Elkészítés: 1. A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.

3. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

4. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.





1 adag: 2343 kJ/560 kcal

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csülkös egytál
  2015-11-18 14:06:41, szerda
 
  Csülkös egytál

Hozzávalók:
1 füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
4-5 burgonya
4 vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma


Elkészítés: Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk.

Ha már eleget ázott a cserépedényünk, kezdhetjük az alapanyagok rétegezését. Először a káposzta felét tesszük a tálba, ezt burgonyakarikákkal befedjük, majd a hagyma és a fokhagyma fele jön, aztán erre a feldarabolt csülök, majd ismét a hagyma, fokhagyma másik fele, végül pedig betakarjuk a maradék káposztával.

Lefedjük, és hideg sütőbe téve 220 C-on 70-80 percig sütjük.





Megjegyzés:

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kolbászleves bevert tojással
  2015-11-18 14:04:02, szerda
 
  Kolbászleves bevert tojással

Hozzávalók:
20 dkg füstölt kolbász
40 dkg vegyes zöldség
10 dkg karalábé
5 dkg zeller
1 csokor petrezselyemzöld

tört bors
zsír
liszt
2 dl tejföl
A bevert tojáshoz:
4 tojás
ecet


Elkészítés: Kockákra vágjuk a zöldséget, és kevés zsíron megpirítjuk, fűszerezzük, majd húslevessel vagy alaplével feleresztjük.

Ha a zöldség megpuhult, világos rántással berántjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt kolbászt és a tejfölt, készre főzzük.

Bő vizet forralunk, sózzuk, ecettel ízesítjüket. A tojásokat egyenként ütjük
bele oda, ahol a víz a legjobban forr. Ha a tojásokat beleütöttük, 2-3 percig lassú tűzön főzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük hideg vízbe.

A forró levessel tálaljuk.





Megjegyzés:

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Hétvégén hidegbetörés
  2015-11-18 13:50:54, szerda
 
  Hétvégén hidegbetörés





Véget ér az enyhe ősz, végre téliesebb fordulatot vehet időjárásunk. A hegyekben jön a hó.

Péntekig még kitart az enyhe, már-már tavasziasnak mondható időjárás, aminek hétvégén hidegbetörés vet majd véget.

Szombaton kiadós esőre van kilátás, szükség lesz az esernyőkre, az ország egyes területein, legnagyobb eséllyel délnyugaton akár fél havi csapadéknál is több hullhat egy nap alatt. Napközben hidegfront érkezik, amely miatt feltámad és helyenként viharossá fokozódik az északnyugati forduló szél, megkezdődik a hideg, sarkvidéki levegő beáramlása.

Szombaton délutántól, kora estétől a

Dunántúl magasabb pontjain már havas eső, hó is eshet.

A várható hó mennyiségéről Síelés-Havazás aloldalunkon közöljük legfrissebb térképeinket. Az Alpokban akár fél méteres, méteres hó is eshet.

Vasárnapra már beáramlik ugyan a hideg, a jelenlegi modellfutások szerint azonban a legtöbb helyen fokozatosan megszűnik a csapadék, de hajnalban vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. A gyors felhőátvonulásokból

vasárnap záporokra, hózáporokra van nagyobb esély.

Írta: Nagy-Kurunczi Rita

Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.