Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A nép ellenségei
  2015-11-20 23:22:24, péntek
 
  2015\11\20

A nép ellenségei

Hogyan lehet, hogy az eredetileg a tőke és munka feloldhatatlan ellentétében a tőke pártján álló jobboldal és a munka oldalán álló baloldal mára vagy megcserélte a szerepét, vagy mindkét erő egyesült a jobboldali értékek mentén?

A nyugati folyamatok ismertek ebben a tekintetben. Miután a marxisták megdöntötték a kapitalizmust és építeni kezdték a kommunista társadalmat, először Oroszországban, majd máshol is, hamarosan világossá vált: az új rendszer rosszabb a legrosszabb kapitalizmusnál. Emiatt a nyugati baloldal jelentős részére válalhatatlan lett a tőke megdöntésének radikális programja. A ,,középbal" először reformista lett, majd - az utóbbi negyed században - egyenesen liberális. Mára a középbal gazdasági programja szinte azonos a középjobbéval, a különbségek csak egyes nem-gazdasági kérdésekben jelentkeznek.

A helyzet a volt kommunista diktatúrákban ennél is rosszabb lett a hatalmon lévő marxizmus bukása után. A fő ok: a baloldal rossz lelkiismerete, mert bizonyítania kellett a ,,fejlett nyugat" előtt, hogy immár ők nem ,,csúnya komcsik", hanem ,,rendes liberók".

A modernkori magyar baloldal - és ez igaz a keleti-európai baloldalra is nagy részben - identitásának alapja nem a tőke-munka ellentétben való állásfoglalás lett a munka oldalán, ezt a kérdést ez a baloldal eleve tagadja, úgy állítván be, hogy az egyetlen racionális álláspont a tőke oldalán állni. Az identitás alapja a nyugat szolgai másolása, a gazdasági kérdések felcserélése valamiféle torz kultúrharcra. A marxista totalitárius gondolkodásmód maradványa náluk, hogy nem kell figyelembe venni se a tényeket, se az emberek akaratát, mert a tények csak nézőpont kérdése, az emberek meg ostobák, nem tudják mi jó nekik.

A magyarországi erőszakos, hisztériás emberátnevelés díszpéldánya az SZDSZ volt, valamint a korai Fidesz, s természetesen az akkoriban a szinte teljes egészében velük szimpatizáló médiahatalmasságok. Ez az abszurd politika természetesen ugyanúgy megbukott, mint az új típusú kommunista embertípus kialakításának tervezete. A természetellenes dolgok ugyanis, hála Istennek, meg szoktak bukni.

A modern magyar baloldal persze születése okán is képtelen volt a munka oldalára állni: a rablóprivatizáció és a nyugati ,,befektetések" kedvezményezettei túlnyomó többségében baloldaliak voltak. A nyugati tőke is megérezte ezt már a kezdetek kezdetén: tudta, hogy a számára legkedvezőbb gazdasági viszonyokat a magyar baloldal képes biztosítani, míg a jobboldalra gyanakodva nézték. Vicces módon, ezt a baloldal nemhogy nem szégyellte, de egyenesen büszkélkedett vele, lám minket szeret jobban a nyugati tőke, tehát mi vagyunk a jók!

Emlékszem jól, volt a 80-as évek végen egy meggyőződéses kommunista tanárom az egyetemen, aki azt jósolta: az 1990-es választásokon az MSZP fog nyerni, mert ez a nyugatnémet nagytőke érdeke. Az alapkérdésekben nem értettem együtt a tanárommal (én akkor se voltam marxista), de ez a jóslata és annak magyarázata nagyon megfogott. S bár a jóslat nem jött be, a magyarázat igazságtartalmát már akkor megéreztem, pedig akkoriban én is liberális és nyugatpárti nézeteket vallottam még.

Ezzel tehát ki is forrott a magyar baloldali mentalitás, melynek fő elemei:

a tőke érdeke mindenki érdeke,
a nyugatnak mindig igaza van,
aki nem ért egyet lelkesen a fentiekkel, az fasisztagyanús (valószínűleg egy nyugati radikális balos meglepődne, ha megtudná, hogy Magyarországon ő kőkemény fasisztának számít...).

A jobboldal természetesen - márcsak pragmatikus okokból is - kénytelen volt az ellentétes oldalra állni. Így kezdődött az a folyamat, hogy a jobboldal több baloldali értéket kezdett vallani a baloldalnál, s a jobb-bal különbség elsősorban civilizációs választás kérdése lett, s nem gazdaságpolitikai ügy.

A mai fő magyar baloldali erő - a különféle ballib pártok: MSZP, DK, s a haldokló Együtt és PM - és a mai magyar fő jobboldali erő - a Fidesz és a Jobbik - között már az a helyzet alakult ki, hogy mindkét oldal erősen tőkepárti, a vita csak az, hogy a ballibek a nemzetközi nagytőkét preferálják a magyar tőke rovására, míg a jobboldal pedig magyar nagytőkét szeretne kiépíteni a nemzetközi rovására. (Tulajdonképpen csak az LMP áll kívül ezen, de marginális szerepe miatt nem változtat az összképen.) Bár ezzel egyik se áll a munka oldalán, mégis a jobboldali verzió előnyösebb a kisember számára, mint ahogy mondjuk a 100 évvel ezelőtti Indiában is jobb (de legalábbis kisebb rossz) volt az átlag indiai számára a helyi maharadzsa, mint a brit gyarmati kormányzó.

Egy kiváló gyakorlati példa a rezsicsökkentés vagy a bankok fokozott megadóztatásnak a kérdése.

A magyar baloldal mindent megmozgatott, hogy a rezsi ne csökkenjen, hiszen ez ,,csak" a kisemberek érdeke (márpedig ők nem számítanak), s mintha a közműcégek lobbistái lennének hozták elő a legabszurdabb, szélsőségesen liberális érveket, hogy ,,jajj, csökken a profit", ,,munkanélküliség lesz", ,,bevatkozás a szabad piaci viszonyokba", stb. - csupa demagóg, liberális érv, melyeket nyugaton az ember legfeljebb nagyvállalati jogászoktól hall (akiket ezért alkalmaznak), de nemigen baloldali politikusoktól. Ugyanez bankadóknál, ahol a fő baloldali érv az volt, hogy ,,úgyis az emberek fizetik meg", ami debil álérv, hiszen ezen az alapon 0 % adót kellene alkalmazni minden gazdasági tevékenységre, hiszen mindent az emberek fizetnek meg végsősoron.

Ha a magyar baloldal más korban és más helyen élne, pl. a brit gyarmati Indiában vagy a belga Kongóban, akkor valószínűleg azt hangoztatnák, hogy mindenért az indiaik/kongóiak a hibásak, mert nem elég magas a termelékenységük, s lázadoznak a civilizációt nekik ingyen elhozó, jóakaratú britek/belgák ellen. S persze a velük egyet nem értő helyieket lefasisztáznák.

Az olyan politika, mely a népnek nem előnyös mindenképpen kudarcra van ítélve, legalábbis hosszútávon. A Fidesznek is nagyon kell vigyáznia, mert csakis addig biztos népszerűségük, mint fő ellenfeleik a ballibek.


http://bircahang.blog.hu/2015/11/20/a_nep_ellensegei_838
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodafegyvert jelentett be a kormány: jön a NYUGDÍJEMELÉS
  2015-11-20 22:40:58, péntek
 
  "Csodafegyvert jelentett be a kormány: jön a NYUGDÍJEMELÉS

Jövőre 1,6 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege
- jelentette be az emberi erőforrások minisztere Budapesten."


http://444.hu/2015/11/20/csodafegyvert-jelentett-be-a-kormany-jon-a-n-y-u-g-d-i-j -e-m-e-l-e-s

--------------------------------------------------------------------------------- ------------


Mama! Holnaptól a Gundelben ehet napi háromszor!

Ellenzékből orbán az Mszp-t köpködte, hogy a nyugdíjasokból áll a szavazóbázisa .
Most meg az övék áll abból !
Elmúlt nyócév.

És meg is szavazzák !
16 ft-ért kinyalják a seggét és a fideszre tett x-el tönkreteszik az unokáik jövőjét.
De egy vénasszony azt mondta nekem,, hogy :
" Semmi nem érdekel, csak az, hogy kapjam a nyugdijam... ! "
Szeressük egymást gyerekek ....

A fidesz receptje : fogjál 700 ezer gondolkodni képtelen választópolgárt Add hozzá a napi kajájukhoz a gyémánt,a Gucci táska,szilvási zakó a rogán óra inflációját.Eredmény :bár a fidesz istenhívóknek is elfogy a pénzük 16-án ,de az 1,6 % infláció szerint jobban él

A rezsicsökkentés már nem is elég nekik???? Telhetetlenek ....

Időskori, pénzügyi intelegencia teszt (+65)

Mikor kap több pénzt egy nyugger?

a: kap 583 forint 40 fillért,
b: kap 16 ‰-et a nyugdíjára,
c: 27-ről, 0% áfás lesz a zsír, a kenyér, a csirke farhát.
d: 2018 januárban, amikor kap 13., 14. havi nyugdíjat
e: adómentesítik a kaszinókat
f: 65 év felett, ingyenes lesz a temetés

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy hazai terrorista naplója
  2015-11-20 22:06:02, péntek
 
  Egy hazai terrorista naplója

Hétfő:

Allah az ő szent emberén, Alin keresztül szólt hozzám, hogy csapást kell mérni a hitetlenekre. Célpont a Keleti-pályaudvar! A Dohány utcában pakoltuk be a 150 kg robbanóanyagot, de mikor felmentünk az óráért, eltűnt a kocsi! Kihívtuk a rendőrséget, de ők hivatkozva arra, hogy kevés emberük van, közölték, hogy fáradjunk be. Kijönni nem tudnak. Allah keze hosszú! Remélem, ő legalább utoléri a rohadt tolvajokat.

Kedd:

Újítunk! Ma reggel egy aktatáskát töltöttünk meg C-4-essel! Kocsival nem mehetünk, mert nincs. Tehát marad a tömegközlekedés. Irány Ferihegy! Allah bölcs! Bár én ezt most nem értem... Valahol a Blaha- és a Deák tér között eltűnt a táska a metrón. Láttam két gyanús arabforma fickót. Az egyiknek a nevét is megjegyeztem, valamilyen Aladár. Biztos, hogy a CIA figyel már minket... Irány, kerülő úton haza! Valami isteni ötlet kell, mert ebből így nem lesz, csihad!

Szerda:

Van új autó, de nem kockáztatunk. Bedrótoztam magam 20 kg dinamittal. Kicsit kényelmetlen, de nem baj... visszaúton, már nem fog zavarni. Irány a belváros! Puff! Mégiscsak kezdek kételkedni Allah hatalmában. Visszaúton is zavart ez a szar! Nem elég, hogy a csúcsforgalomban lekéstük a bejelentett robbantási időt, de a rohadt közúti építkezések miatt a terelő utakon eltévedtünk. Ez még nem is lett volna gond, ha a hézagos macskakövek nem vágják tönkre a kocsit. Valami ismeretlen romos gyártelep mellet csak nem robbanthatom fel magam smafura. Irány gyalog haza! Baszott nehéz és kényelmetlen ez a sok drót. Mérgemben kidobtam egy kukába az egészet. Allah bocsássa meg! Bár kezdek inkább a zsidókhoz vonzódni. Lehet, hogy őket jobban szeretik az égiek?

Csütörtök:

Itt a nagy nap! A bomba rajtam, kezemben a preparált táska. Irány a parlament! Ma megmutatjuk a hitetlen kutyáknak! Reggel hat előtt indultunk. Minden simán ment. Találkoztunk pár udvarias rendőrrel, akik segítettek eligazodni. Hét órakor már a parlament előtt álltunk. Figyeltük a bejáratot. Megvárjuk, míg bemegy a tömeg, majd berontunk és felrobbantjuk az egész kibaszott kócerájt! Tíz óra! Még csak kettő ember jött. Mi van itt? Csak nem megsejtettek valamit? Tizenkét óra! Jött kifelé egy ember. Érdeklődtünk, hogy mi újság. Azt mondta, semmi különös, csak a szokásos... Ma sem jött ide senki dolgozni. Óóóó! Allah mond, mi legyen? Robbantsuk fel az épületet meg a büfést, aki még bent maradt? Tanácstalanuk vagyunk... Mindegy, tizennégy óráig várunk, utána meglátjuk. Tizennyolc óra! Újra itthon. Unalmas nap volt. No, mindegy... Este telefonálunk Bin Ladennek, majd ő eligazít. Pénteken iszlám ünnepnap van, így valószínűleg pihenünk. Szombaton fölösleges robbantani. Akkor a zsidók úgyis otthon vannak. Vasárnap meg már vége a hétnek. Ki kell várni a hétfőt...


István Hortobágyi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán életfogytiglant érdemel Juhász Péter szerint
  2015-11-20 22:02:45, péntek
 
  Rogán életfogytiglant érdemel Juhász Péter szerint


Propeller access_timema, 12:46

Tegnapi hír, hogy két év börtönt kapott Juhász Ferenc, a Medgyessy-kormány honvédelmi minisztere egy ingatlan olcsó eladása miatt.

Az Együtt politikusa, Juhász Péter a Facebookján teszi fel a kérdést:

Szerintetek menyit fog kapni Rogán és Szentgyörgyvölgyi amikor itt ismét jogállam lesz, és működik független igazságszolgáltatás?

Majd meg is válaszolja:

Szerintem minimum 200 évet.

Juhász Péter indoklásában azt írja: "Több milliárdos a kár, amit az ingatlanok eladásával okoztak"


http://propeller.hu/itthon/3172632-rogan-eletfogytiglant-erdemel-juhasz-peter-sze rint?utm_source=mm-2015-11-20&utm_medium=email&utm_campaign=Rog%C3%A1n%20 %C3%A9letfogytiglant%20%C3%A9rdemel%20Juh%C3%A1sz%20P%C3%A9ter%20szerint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország újra a Kaszpi-tengerről támadta az Iszlám Államo
  2015-11-20 21:43:47, péntek
 
  Oroszország újra a Kaszpi-tengerről támadta az Iszlám Államot, 600 terroristával végeztek (videó)


2015. november 20., péntek 16:59 Írta: Orosz Hírek


Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatás E-mail Média

A Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt 18 Kalibr típusú manőverező robotrepülőgéppel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira - közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken. A Kaszpi-tengeren állomásozó orosz flottának ez már a második éles bevetése volt idén.

Az orosz honvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint Dajr ez-Zaur régióban több mint 600 terroristával végeztek a robotrepülőgépek. Oroszország legutóbb október 7-én indított hasonló támadást a Kaszpi-tengerről (az erről készült videót ide kattintva megnézheti).

https://youtu.be/yf2SZ_gjtA0

http://oroszhirek.hu/index.php/politika/5283-oroszorszag-ujra-a-kaszpi-tengerrol- tamadta-az-iszlam-allamot-600-terroristaval-vegeztek-video


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2015-11-20 21:20:30, péntek
 
  Álhír:
Balog Zoltán ma szenzációs hírt közölt a sajtóval, miszerint 1,6%-kal megemelik a nyugdíjakat , ráadásként hozzátette, hogy itt nem áll meg Orbán Viktor jósága, mivel a jövő évtől a nyugdíjasok fél áron utazhatnak a felcsúti kisvasúton, ugyancsak 50% kedvezménnyel nézhetnek futballmérkőzéseket a Pancho stadionban, és, aki még ezzel sem lenne elégedett, az részt vehet a következő Várkert Bazár átadáson.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KVÓTA, PAKS és MIGRÁNCSOLÁS
  2015-11-20 21:17:21, péntek
 
  2015. november 20., péntek

KVÓTA, PAKS ÉS MIGRÁNCSOLÁS


A legnagyobb nehézséget ebben a kvóta-ügyben maga a szó jelenti.
A fideszes oktatási reform szövegértelmezése szerint ugyanis az a jelentése, hogy Angela minden arab kecskepásztort a fürdőszonbádba akar beköltöztetni, aki aztán majd jól megiszlamizálja hitvesed meg a lányod, míg te a hazáért aggódsz.
Neked meg napjában háromszor kell majd imádkozni - fejed a porba csapva, segged az ég felé meresztve, de ezt még ki lehetne bírni.
De ima előtt rituálisan lábat is kell mosnod, vagy valami ilyesmi, ez pedig tűrhetetlen támadás a magyar férfiasság ellen, magyarember ezt nem tűrheti!

Igaz, idáig csak azok a muzulmánok jöhettek - párezren - gond nélkül, akik Rogántól vásárolták magyarságukat, de ezek a kóbor kvótások rontanák az üzletet - legközelebhb lennének, akik fizetés nélkül, csak úgy idemigrálnának, fene a ravasz arabját!
És a közvélekedés szerint a kvótások csak úgy szabadon becsellenghetnének, de ebből aztán végképp nem esznek!
Majd megvéd ettől minket a Vezér, aki megvédte már a magyar földet is a külföldiektől, hiszen elkötelezettsége a haza iránt megkérdőjelezhetetlen, ezért is van, hogy ami nincs lebetonozva, azt viszi haza.
Szóval, Alibaba tökönszúrhatja magát - vagy kisnyúl.

Mindenesetre megy a cirkusz ezerrel, lesz ügydöntő népszavazás, ezt erőltetgeti a Jobbik is, a fideszes potentátok meg harcias nyilatkozatokat tesznek, egészen olyan benyomást keltenek, mintha lennének valakik Európában, pedighát...
Régi ügy ez, olyan magyaros dolog - magyarember mindig csak és kizárólag jól akar járni.
Így volt ez már Mária Terézia idejében is, mikor életünket és vérünket kínáltuk az uralkodónak, de a zab átadása ellen aláírásokat gyűjtöttünk, sarkantyúnkat pengettük, kardunkat csörgettük.
Így van ez ma is, - az Unió vegye megtiszteltetésnek, hogy tagjai vagyonk, érezze kötelezettségének, hogy milliárdokat toljon a zsebünkbe, nézzen félre, mikor ezek a milliárdok a helyi hangulatkarbantartók zsebében landolnak, de eszébe se jusson olyasmi, hogy mi is vegyük ki a részünket a közös terhekből.
Márpedig ilyen terhek vannak, például a menekülteket el kell helyezni, munkát kell nekik adni, iskolai férőhelyeket, egészségügyi ellátást kell nyújtani, meg még ami ezzel jár.
A menekült nem bevándorló.
Ezt felettébb nehéz feldolgozni, mert kívülnézetből egyik arab olyan, mint a másik, mégis, van közöttük különbség.
Az egyik ugyanis ha és amikor lehetséges, haza akar menni, míg a másik itt szeretné élni életét, beilleszkedve a társadalomba.
A menekültet nemzetközi köteleztettségvállalásaink alapján be kell fogadnunk és menedéket kell neki nyújtani, a bevándorlónál viszont mienk a döntés joga, ha akarjuk, el is utasíthatjuk azt, aki kérelmezi.
Németországnak szüksége van bevándorlókra a társadalom elöregedése miatt, nekünk is, de ezt egyelőre tagadjuk, mert azt a benyomást keltenénk, hogy ebben a tejjel-mézzel-szotyolával folyó kánaánban mégsincs rendben minden.
Így aztán vergődünk, hánykódunk, mint az összekötözött lábú liba a kosárban, a nép meg rémüldözik, feleslegesen, egyébként.
Ha az Unió döntést hoz a kvótáról, akkor a menekült jönni fog, ha a mi kis harcimarcink fejreáll, akkor is.

Ez a helyzet Pakssal is.
Ő ugyan úgy képzelte, hogy lezsírozza a dolgot Putyinnal és a nyugatiak fújhatnak utána hat font tollat (libatollat, természetesen...).
Mindössze azt felejtette el, hogy a nyugatiak már akkor fényesek voltak, mikor őt smirglizni kezdték, és bármennyire is birtokában van a gagyizás nemes tudományának, évszázadok tapasztalatait nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Így aztán most, amikor az Unió betolta a kapanyelet a küllők közé, igen nehéz mást prognosztizálni, mint pofáraesést.
A legjobb, ami ebben történhet az, ha a Nyugat a fejünk felett megegyezik az oroszokkal és megépül az erőmű, de ez évekkel tolhatja ki a megvalósulást és ezt a költséget nekünk kell viselni, hála a roppant előnyös szerződési feltételeknek.
Az első magyar pigmeus kártékonyabb az országra nézvést, mint a lépfene, kár, hogy ezt ostoba hívei nem akarják felismerni, aztán majd a végén szokás szerint siránkoznak a magyarokat sújtó ősi átokról - balsors, akit régen tép...

Megy a migráncsolás ezerrel, jóllehet az ország lakói szinte száz százalékban migránsok leszármazottai, a honfoglaló magyaroktól kezdve a székelyekig, kunokig, bunyevácokig - színmagyar itt egy van, Árpád a Hösök terén, de az meg bronzból van és szobor.
Viszont a migráncsolás nagyon hasznos, mert egyrészt elfedi azt, hogy éppen most játsszák haveri kézre az ország földjét, pedig ebből már II. András korában is csak baj lett, és Mari néni is elégedett, mégsem az ellátás hiányába és a gyógyszerárakba hal majd bele, hanem a migránsok elleni küzdelem oltárán áldozza életét.
Gólya, gólya gilice, mitől véres a lábad?
Migráns gyerek megvágta, magyar gyerek meg jól seggberúgott - húzzál haza, rohadt gólya, még a végén itt hozod nekünk a gyerekeket, oszt etethetjük őket!

Etesse az Angela!


http://www.pupublogja.hu/2015/11/kvota-paks-es-migrancsolas.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rossz hír jött a magyar kórházakból - újra nőnek a tartozáso
  2015-11-20 21:01:41, péntek
 
  MÉG TÖBB STADIONT!

MÉG TÖBB FELCSÚTI KISVASUTAT!

LEGYEN PAKS-3, PAKS-4, PAKS-5 IS!

Csak így tovább!

*******************


2015. november 20., péntek 11:17 Napi.hu


Rossz hír jött a magyar kórházakból - újra nőnek a tartozások


Egy hónap alatt több mint ötmilliárd forinttal gyarapodott az egészségügyi ellátórendszer adósságállománya, a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint október végén a kórházak és rendelőintézetek 46,2 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak.

Október végére az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek lejárt tartozásállománya 82,7 milliárd forintra hízott, ez 8,6 milliárdos növekmény a szeptemberi állapothoz képest - derül ki a MÁK honlapjáról. A 82,7 milliárdból 11,8 milliárdnyi szállítói finanszírozású, döntően uniós projektekhez kapcsolódó tartozás.

Az összes tartozás 56,6 százaléka, 46,8 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel, ebből 46,2 milliárd forintnyi a szállítók-szolgáltatók kifizetetlen számláinak összege.

A legnagyobb adósok listájának éllovasa továbbra is az MH Egészségügyi Központ, melynek adóssága a szeptember végi 2,2 milliárd forintról csaknem 2,8 milliárdra gyarapodott. A jelentős tartozást felhalmozó egyetemek közül többnél viszont október végére tetemes csökkenést regisztrált a MÁK. A Debreceni Egyetemen például 1,8 milliárd forintról 1,3 milliárd forintra, a Szegedi Tudományegyetemen pedig 2,5 milliárdról 1,7 milliárdra apadt az adósságállomány.

Az egészségügyi intézmények nagy részénél 10 százalék körüli a növekedés egyik hónapról a másikra, a nagy megyei kórházakban inkább a 20-30 százalékos gyarapodás jellemző, több kórházban viszont ennél is jobban megugrott a tartozások növekedése. A Fejér megyei Szent György Oktató Kórházban például 1,13 milliárd forintról 1,7 milliárdra, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban egymilliárdról másfél milliárd fölé ugrott az adósság, a BAZ megyei kórházban pedig október végére csaknem megduplázódott a szeptemberi 549 milliós forintos összeg. Megállíthatatlannak látszik a budapesti Péterfy eladósodása, itt 1,3 milliárd forintról több mint másfél milliárdra, az Uzsoki utcai kórházban pedig 66 millióról 426 millió forintra dagadt a tartozásállomány.

Nincs itt semmi látnivaló

Noha az elmúlt hónapokban úgy tűnhetett, hogy 40 milliárd forint körül stabilizálódik a kórházi adósságállomány, a mostani növekedés mégsem meglepő, egyfelől mert az őszi hónapokban a nyárinál több ellátási feladat jut ugyanarra a szűkös forrásra, másfelől a Kórházszövetség saját felmérése is az adósságállomány havi 3-5 milliárd forintos növekedését jelzi - válaszolta lapunk kérdésére Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a rendszer forráshiányos. A hátralévő hónapokban további 6-10 milliárddal dagadhat az állomány, a Kórházszövetség nagyjából 55-60 milliárdos év végi tartozásra számít - tette hozzá Velkey György.

Nincs a friss számokban semmilyen meglepetés - erősítette meg Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára is. A kórházi beszállító cégek arról számolnak be, hogy nem változott a fizetési morál, az Egészségbiztosítási Alap számait nézve pedig ezúttal az év végi kasszasöprésben sem lehet bízni - fűzte hozzá.

Rásky László arra számít, a jelenlegi trend mellett jövő tavaszra nagyjából ugyanakkora lesz az adósságállomány, mint 2015 első negyedévének végén. Az azért persze nagy különbség, hogy 2015-ben a cégek bízhattak a 60 milliárdos konszolidációban, most viszont még ígéret sincs az adósságok akár részleges rendezésére. Így viszont nagy kérdés, hogyan telik majd el a 2016-os esztendő - vetette fel az OSZ főtitkára.

A kórházak pénzügyi helyzete legalább 10 éve folyamatosan romlik, s miközben a kormányzati kommunikáció szerint egyre több pénz jut az egészségügyre, az adósságnövekedés megállítására nem látszik a megoldás. A havi szintű, egyszer-egyszer előforduló megtorpanásokkal együtt is a trend változatlan, alátámasztva azt a szakmai álláspontot, mely szerint a jelenlegi struktúrában nem elegendőek a gyógyításra szánt források.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rossz_hir_jott_a_magyar_korhazakbol_ujra_nonek _a_tartozasok.606233.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós szerint ha nem állapodnak meg, a BKV csak a közigazga
  2015-11-20 20:40:59, péntek
 
  Olimpia Budapesten??????? Tarlós úr!

emútnyócév

Onkormanyzati valasztasokon meg: "Azert kell fideszes varosvezetes, hogy ne zarja el a kormany a penztol a telepuleseket." koszi nem vartunk mast

stadion > minden más.
azt kellene megérteni végre, hogy orbán elvtárs és a haveri gittegylete, csak olyan dolgokba fekteti be a pénzünket, amiből ők rogyásig tudnak lopni.
kb. ennyiből áll a jelenkori "politikai" ténykedésük.
ugye nem gondoltátok 1 percig sem komolyan, hogy ezeket a bolsevik szardarabokat, akárcsak egy kósza gondolat erejéig is érdekli az ország sorsa!?
Bezzeg, ha a BKV a Vajdaságig járna, már jött volna a pénzügyi mentőöv Vityától.


*



Tarlós szerint ha nem állapodnak meg, a BKV csak a közigazgatási határokig járhat majd

Herczeg Márk
Budapest
ma 13:32


Tarlós István főpolgármester szerint ha nem születik megállapodás a budapesti közösségi közlekedés hosszú távú finanszírozásáról, elképzelhető, hogy a BKV csak a közigazgatási határokig biztosítja majd a szolgáltatását.

Tarlós Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: ez nem zsarolás, de be kell látnia mindenkinek, hogy csak annyi szolgáltatás rendelhető meg, amennyire fedezet van.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János által tegnap bejelentett, a BKV finanszírozására szánt 24 milliárd forintból hétfőig egy 22 milliárd forintos első részlet érkezik meg, ezt Tarlós ,,kis szépséghibának" nevezte, de kiemelte, bízik a hosszú távú megállapodásban.

Ehhez az államnak finanszíroznia kellene a BKV nem kötelezően vállalt feladataiból eredő, évente összesen mintegy 31 milliárd forintos kiadásait, amik az agglomerációs közlekedés biztosításából és az állam által adott díjkedvezményekből jönnek.

Tarlós István szerint nem műszaki hiba, hanem kettős emberi mulasztás okozta az egyik CAF-villamos november 9-i balesetét, így az érintett típusok szombattól ismét forgalomba állhatnak.

Egy, a közlekedési hatóság közreműködésével készült szakértői vizsgálatra hivatkozva azt mondta, bebizonyosodott, hogy a CAF-villamosok fékrendszerének nincs konstrukciós hibája, a balesetet egy kikapcsolva felejtett berendezés okozta.

A gyártó a hasonló esetek megelőzése érdekében egy olyan szoftverfrissítést hajt végre a járműveken, ami a jövőben jelzi a vezetőnek a szóban forgó berendezés működését. (MTI)


http://444.hu/2015/11/20/tarlos-szerint-ha-nem-allapodnak-meg-a-bkv-csak-a-koziga zgatasi-hatarokig-jarhat-majd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó kitüntette Orbán Viktor trónfosztóját
  2015-11-20 20:27:19, péntek
 
  felkeszul biszku bela...

Bezony-bezony elvtársak így megyen ez mifelénk. Kéz kezet mos. Mindig tagadták, de néhanapján elfeledkeznek magukról.
A III/II-es, D-209-es kódszámú ügynököt? Ki hitte volna, hogy aki ellen szét ugatták a szájukat, most kitüntetik. Persze sértettségből ez a Meggyessy is lepaktált velük pont úgy, mint a semmit nem mutató Szili K.
D209-es, ezért ágál a fidesz az lmp-jobbik azon követelése ellen, hogy tárják fel a titkosszolgálati múltakat... 1991-ben a Zétényi Takács törvényt egyetlen párt szavazta le egyhangúlag: a fidesz volt az, az mszp 1 ember kivételével nyomott nemet, a fidesz egy ember nélkül. Ennél még a gaz szdsz is különb volt a tartózkodásával.
Szeretem az ilyen pillanatokat, szeretem az ilyen képeket. Fölöslegessé tesznek minden további magyarázatot arról a komédiáról, melynek mindannyian (nagyon sokat) fizető nézői vagyunk.
Mondjuk Megyó is jól lezüllött, ha ezektől a köztörvényesektől bármit elfogad...


******************************


Szijjártó kitüntette Orbán Viktor trónfosztóját

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
ma 18:56


2015. november 20-án kínai nemzeti színekkel díszített, hatalmas fátyol borult a múltra, mikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Parlamentben átadta Medgyessy Péter volt miniszterelnöknek a Magyar-Kínai Barátságért Kitüntető Díjat.

G.R.A.T.U.L.Á.L.U.N.K!

http://444.hu/2015/11/20/szijjarto-kituntette-orban-viktor-tronfosztojat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.