Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
egészség ital
  2015-11-22 22:59:50, vasárnap
 
 



A petrezselyem amellett, hogy nem hiányozhat az alap konyhai zöldségek közül, két olyan hatóanyagot is tartalmaz, amelyek védik az egészségünket, főként az túlsúlyos személyek számára lenne elengedhetetlen a petrezselyem használata, mivel a zsírt is “leolvasztja" rólunk.

A gyökérzöldségben lévő olaj erős illata élénkít, a benne lévő flavonoidok pedig méregtelenítik a szervezetet.

Ha citromlével keverjük össze a petrezselymet, az ital serkenti a keringést, és csökkenti a káros koleszterint a testben. A keverék annyira gyorsan hat, hogy sok orvos meglepetten tapasztalta páciensein, hogy azoknak milyen alacsony szintre süllyedt a koleszterinjük.

Hozzávalók:

1,5 liter víz
3 közepes méretű petrezselyem
1 kg citrom
kevés szódabikarbóna

Elkészítés:

Szódabikarbónával mossuk meg alaposan a citromokat, és utána egy órára hideg vízbe áztassuk a gyümölcsöket. Tegyük oda a másfél liter vizet egy fazékba forrni, ha felfőtt, vegyük le, és hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, vágjuk fel kisebb kockákra a citromot és petrezselymet, és tegyük bele a vízbe. Keverjük fel, majd egy napig tároljuk a hűtőbe. Másnap az egészet turmixoljuk össze. Mindennap 10 ml kell meginni ebből a csodaszerből.

Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
házi kifli
  2015-11-22 22:52:34, vasárnap
 
 



Hozzávalók:

35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1-2 ek tej

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.





A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Forrás: lifeadvice.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
méz-torma-citromlé az egészségért
  2015-11-22 22:20:23, vasárnap
 
 



A méz, torma és citrom keveréke égeti a hasi zsírt, és méregteleníti a szervezetet
Ez a három egészséges alapanyag egyik háztartásból sem hiányozhat, hiszen azon túl, hogy beindítják a fogyást és megtisztítják a szervezetet a toxinoktól, segítségünkre lehetnek a vírusok elleni küzdelemben is.

Próbáljuk ki a mézes, tormás, citromos diétát!

Hozzávalók: 200 gramm friss torma, 4 evőkanál, lehetőleg akác méz, 4 citrom.

Elkészítés: a megtisztított tormákat reszeljük le, keverjük el a citromok levével, és a mézzel. Tegyük egy jól záródó edénybe, majd tároljuk a hűtőben 24 órán keresztül. Két héten keresztül naponta kétszer fogyasszunk belőle, majd tartsunk egy hónapig szünetet.

A kúra ideje alatt fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és barna rizst.
A torma igen gazdag fehérjében, B1-, B2-, B6-és C-vitaminban. Kevés zsírt és kalóriát tartalmaz, hosszú időn keresztül biztosítja a jólakottság érzését. Szabályozza a vérnyomást, megtisztítja a vért, és megvéd a vérrögök kialakulásától. Kéntartalma miatt biztosítja az erek rugalmasságát, segítségével elkerülhető a szívroham és a stroke. Csökkenti a fáradtság érzést, segíti az emésztést, serkenti a bélben levő jó baktériumokat. A torma igencsak jó hatással van a gyomor működésére, és segíti a méreganyagok kiválasztódását.

A méz és citrom beindítja a fogyást, serkenti az emésztést, méregteleníti a májat, így az egész szervezetre jótékony hatással van. Feltölt energiával és vitaminokkal, lugosítja a szervezetet. Sok benne a C-, D-, K- vitamin, a fehérje, és a foszfor. A citromlé szabályozza a pH-értéket, ezért megakadályozza a csontritkulást, a vesebetegséget és a krónikus fáradtságot is.

A citromos, mézes, tormás kúra nem ajánlott azoknak, akik gyomorfekéllyel vagy pajzsmirigy betegséggel küzdenek. Csak mértékkel fogyasztható irritábilis bélszindróma, vagy gyomorsav túltengés esetén is.

Forrás: twice.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 3022
  • e Hónap: 4014
  • e Év: 35743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.