Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Európa titokban döntött! Újabb fél évig rúgja tökön önmagát
  2015-11-23 22:18:46, hétfő
 
  2015. 11. 22. 08:31

Európa titokban döntött! Újabb fél évig rúgja tökön önmagát

Nyugati vezetők az Oroszország elleni szankciók újabb fél éves meghosszabbításáról egyeztek meg a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport hétvégi törökországi csúcstalálkozóján - közölte a Reuters brit hírügynökség szombat este egy magát megnevezni nem kívánó magas rangú európai diplomatára hivatkozva.

A döntés annak ellenére született, hogy egyre többen szorgalmazzák, működjenek együtt szorosabban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Iszlám Állam terrorszervezet elleni küzdelemben a november 13-ai párizsi terrortámadásokat követően, amelyben 130 ember halt meg.

Barack Obama amerikai elnök, Angela Merkel német, David Cameron brit, Matteo Renzi olasz kormányfő, valamint Laurent Fabius francia külügyminiszter, aki Francois Hollande államfőt képviselte a csúcstalálkozón, az Antalyában tartott rendezvény vége fele tartott rövid megbeszélést. A diplomata azt mondta, a vezetők arra az elhatározásra jutottak, hogy fontos nyomást gyakorolni Oroszországra a tervezett kelet-ukrajnai választások előtt.

"Az ukrajnai választások nehéznek ígérkeznek. Az egyetlen esély arra, hogy elérjük, amit szeretnénk, ha kijátsszuk a szankciós kártyát. A pénzügyi büntetőintézkedéseknek végig meg kell maradniuk"

- hangoztatta a diplomata, aki kérte neve mellőzését a megállapodás bizalmas jellegére hivatkozva. Eközben állítólag Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a héten Vlagyimir Putyin orosz elnöknek írt levelében szorgalmazta az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését, azelőtt pedig kijelentette, hogy

tarthatatlan, hogy az EU és Moszkva viszonyát kizárólag Washington határozza meg.

Noha a levél valódiságát mind az Európai Bizottság, mind pedig a Kreml megerősítette, jellemző, hogy az európai sajtó ezt teljesen elhallgatta - állapította meg közleményében Gyöngyösi Márton jobbikos külpolitikus. Hozzátette a két gazdasági közösségi között kapcsolatfelvételnek örülnek.


http://alfahir.hu/europa_titokban_dontott_ujabb_fel_evig_rugja_tokon_onmagat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége az embargónak: Moszkva uránt szállít Iránnak
  2015-11-23 21:46:15, hétfő
 
 
2015-11-23 15:00:00
Vége az embargónak: Moszkva uránt szállít Iránnak

Feloldotta Vlagyimir Putyin orosz elnök az atomenergia-ipari technológiák Iránba szállításának tilalmát. Az erről szóló rendeletet a Kreml hétfőn, Putyin iráni látogatásával egy időben hozta nyilvánosságra.
Vége az embargónak: Moszkva uránt szállít Iránnak
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ali Hamenei ajatollah hétfőn Teheránban (Fotó: Reuters)

Az Irán és a nagyhatalmak közötti megállapodásra vonatkozó ENSZ-határozattal összhangban meghozott orosz intézkedés értelmében a jövőben

az orosz fél szállíthat a fordói atomlétesítmény korszerűsítéséhez, valamint az araki atomreaktorhoz szükséges anyagokat és berendezéseket

- derül ki a Kreml által közzétett elnöki rendeletből.

Moszkva hozzájárul 300 kilogrammnál több dúsított urán Iránból történő kiviteléhez, amiért cserébe az orosz fél természetes állapotú uránt szállít.


Az Irán és a hatok (az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagja és Németország) által júliusban megkötött megállapodás után a BT 2231. határozatában

2016-tól feloldja az ENSZ által korábban elrendelt büntetőintézkedéseket, feltéve, hogy Teherán betartja a megállapodást.

"Szabad az út a szankciók feloldása előtt" - jelentette ki csütörtökön Ali Akbár Szálehi, az iráni atomprogram vezetője. A hatok és Irán megállapodtak az araki atomreaktor átalakításában és korszerűsítésében is - tette hozzá.

A nehézvizes araki reaktor a megállapodás egyik sarkalatos pontja - úgy kell átalakítani, hogy ne legyen alkalmas atomtöltet előállításához szükséges mennyiségű plutónium gyártására. A tárgyalások másik kulcskérdése a föld alatti fordói, lebombázhatatlan atomlétesítmény, amely a megállapodás értelmében nem állíthat elő dúsított uránt, és le kell állítani a benne működő centrifugák kétharmadát.

A megállapodás létrejötte után

Moszkva már bejelentette, hogy feloldja az Iránnak szállítandó SZ-300 rakétavédelmi rendszerek eladására vonatkozó tilalmat.

A döntést bírálták a nyugati hatalmak és Izrael.

Putyin hétfő délben érkezett Teheránba egynapos látogatásra. A tervek szerint felszólal a Gázexportáló Országok Fórumának (GECF) csúcstalálkozóján, és több kétoldalú találkozót is tart. Tárgyal többek között Haszan Róháni iráni államfővel és Ali Hamenei ajatolláhhal, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjével. Jurij Usakov, az orosz elnök tanácsadója elmondta, hogy a kétoldalú találkozókon nemzetközi kérdésekről - a szíriai válság rendezéséről, az iráni atomprogramról megkötött júliusi megállapodás megvalósításáról, a terrorizmus elleni harcról, így az Iszlám Állam terrorcsoport elleni fellépésről lesz szó.

atv.hu/MTI

http://www.atv.hu/kulfold/20151123-vege-az-embargonak-moszkva-urant-szallit-irann ak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600
  2015-11-23 21:16:01, hétfő
 
  Az ügy csekély súlyára való tekintettel minek pezsegjenek ?
eljön az idő, mikor a szemünkbe is megmondják, "Loptam, és akkor mi van?".
A Jobbik az egyedüli aki eltudna számoltatni de ők is csak azért mert a közelében nem voltak a politikának anno.
De ők sem tennék ha hatalomra kerülnének.Ebben biztos vagyok.
Szerintem róluk is lehet már valami egyébként amit majd akkor vesznek elő ha veszélyben a hatalom.
A suttyó tolvajokat megvédi a polttisztitópéter oszt jónapot. Azt hogy a tolvajok védik ezt a rendszert még csak értem, de hogy a hívők ehhez még tapsikolnak is az már maga a förtelem és a kínzó horror.

**

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt
16:01

A Fővárosi Főügyészség elutasította Hadházy Ákos feljelentését, és nem hajlandóak nyomozni a 600 millió forintból megrendelt kormányzati plakátkampány ügyében - írja a 444.hu az Index nyomán.

A Miniszterelnökség sürgősségre hivatkozva bízta meg a vonatkozó médiavásárlásokkal Rogán Antal propagandaminiszter pasaparki szomszédjának, Csetényi Csabának a cégét, a HG 360 Reklámügynökséget.

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt

(a képen: Rogán Antal és Csetényi Csaba)

Aztán novemberben jött egy újabb kiírás, ezúttal a kormányablakok népszerűsítésére, 1,57 milliárd forintért, amit ismét sürgősséggel tárgyaltak, és ismét Rogán szomszédjának cége nyert. Csetényi nem idén emelkedett fel, korábban behúzott már a lap szerint kilenc trafikkoncessziót is és a HG360 pedig 2013-ig 1,5 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert meg.

A 600 milliós kampány miatt Hadházy Ákos fordult Polt Péterhez, mert szerinte hivatali visszaélés büntette, valamint a közbeszerzés szabályainak megsértése miatt történt, mert a Miniszterelnökség nem választhatott volna nyílt versenyeztetés nélkül kivitelező cégeket.

Az ügyészség viszont elutasított az LMP-s politikus feljelentését, mert szerintük

,,önmagában abból a körülményből", hogy nem állt fenn a sürgősségre hivatkozás törvényi előfeltétele, nem vonható le megalapozottan olyan következtetés, hogy... ezzel jogtalan előnyhöz akarta juttatni a vele szerződő gazdasági szereplőket."

http://propeller.hu/itthon/3173202-nem-hajlando-nyomozni-ugyeszseg-rogan-szomszed janak?utm_source=mm-2015-11-23&utm_medium=email&utm_campaign=Nem%20hajlan d%C3%B3%20nyomozni%20az%20%C3%BCgy%C3%A9szs%C3%A9g%20Rog%C3%A1n%20szomsz%C3%A9dj% C3%A1nak%20600%20milli%C3%B3ja%20miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés: Vácon duplájára emelték a kommunális adót
  2015-11-23 20:54:25, hétfő
 
  Rezsicsökkentés: Vácon duplájára emelték a kommunális adót
Tegnap, 18:06
Míg az országos propaganda dübörgő gazdaságról és rezsicsökkentésről beszél, addig Vác önkormányzatának fideszes többsége november 19-én hozott döntésével egyéb megszorítások mellett duplájára emelte a magánszemélyekre kivetett kommunális adót.

A Fördős Attila polgármester által benyújtott előterjesztés szerint Vácon a magánszemélyek kommunális adójának éves mértéke 2005 óta, vagyis már 10 éve változatlanul 10 ezer forint. Ez az összeg a 2016-tól érvényes adómaximum mértékének mindössze 34,9 %-a. "A 2016. évi önkormányzati költségvetés egyensúlyi helyzetének javítása (ennek szükségességére egyébként az Állami Számvevőszék felhívta a figyelmünket) mindenképpen indokolttá tenné a kommunális adó mértékének felemelését" - állapítja meg a polgármester.

Ugyancsak az Állami Számvevőszékre hivatkozott a kormánypárti városvezető az építményadó mentességének szűkítése esetén is. Az eddigi 500 m2 térítésmentes területnagyságról 200 m2 területnagyságra csökkentették a fizetésmentesség alapjául szolgáló alapterületet, ami a kis- és középvállalkozásokat érinti.

További megszorítás a jövő évre vonatkozónak, hogy az önkormányzati intézmények 2 %-os dologi kiadáscsökkentéssel tervezhetik a költségvetésüket, valamint többet kell majd a szülőknek fizetniük az élelmezésért is, annak ellenére, hogy országszerte rengeteg panasz érkezik a menzareform által "megalkotott" sótlan, íztelen, ehetetlen ételekre.

A Födrős Attila által emlegetett számvevőszéki jelentés megállapítja, hogy Vác városában a pénzügyi egyensúly 2011-2013. között a saját hatáskörben megtett bevételnövelő és kiadáscsökkentő intézkedések, valamint a feladatellátásban bekövetkezett változások pozitív hatása ellenére nem volt biztosított. A fizetőképességet folyamatos folyószámlahitel igénybevételével biztosították. Vác városnak 60 napon túl lejárt szállítói tartozása 2012. és 2013. év végén már nem volt. Az ellenőrzés megállapította, hogy az önkormányzatnál a pénzügyi egyensúlyt befolyásoló kockázatok beazonosítása, felmérése elmaradt, azok mérséklésére nem intézkedtek.

A jelentés szerint nem tettek eleget az üzemeltetési szerződések jogszabályban meghatározott közzétételi kötelezettségének, továbbá az ellenőrzött fejlesztésekhez kapcsolódó kiadások teljesítése során hét fejlesztésnél a teljesítés igazolás és érvényesítés kulcskontrollok működésében hiányosságok fordultak elő. "Az Önkormányzat egyes vagyonhasznosításhoz és tartós részesedések értékesítéséhez kapcsolódó döntései - három gazdasági társaság üzletrészeinek 1 Ft-os értéken való értékesítései - során nem tartotta be a jogszabályi előírásokat, az adásvételi szerződéseket versenyeztetés nélkül kötötte meg" - szögezi le a számvevőszéki jelentés.

A polgármester előterjesztéseit csak a váci önkormányzat fideszes többsége támogatta, az ellenzék nemmel voksolt. A Jobbik és az MSZP is közleményben tiltakozott - ahogy a szocialisták fogalmaztak - a "Döbrögi-sarc" ellen.


http://www.sztarklikk.hu/kozelet/rezsicsokkentes-vacon-duplajara-emeltek-a-kommun alis-adot/224966
Szerző: Márkus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 köbméter szart borítottak a kaposvári kormányhivatal elé
  2015-11-23 20:53:13, hétfő
 
  Hát végre..

a reformok működnek.


A szájukba kell beleborítani azt ha nem értenek akkor a szart is ki kell gyúrni belőlük !
Én a fityisz híveivel nyalatnám fel. Mert nekik az is jó, ha a vezér azt mondja!

********************************


3 köbméter szart borítottak a kaposvári kormányhivatal elé

16:41

A kormány folytatja a felhatalmazás nélküli földárveréseket, így mi is folytatjuk azok megzavarását - írta az LMP, miután a párt képviselői három köbméter birka- és marhatrágyát szórtak a kaposvári kormányhivatal bejáratához hétfőn reggel.

A sonline.hu tudósítója szerint a rendőrök megpróbálták megakadályozni az akciót, de a ganéval érkező Sallai R. Benedek képviselő sikeresen leborította a rakományt, majd sajtótájékoztatót is tartott. Ezen többek között arról beszélt, "a Fidesz becsapja az embereket, szétvernek mindent, odaadják a haveroknak, és ez az egész bűzlik, mint a trágya".

Az eset után reagált a trágyázásra a somogyi kormánymegbízott, a Fidesz pedig azt írta: szégyen, amit az ellenzék a magyar gazdák ellen tesz.

http://propeller.hu/itthon/3173210-kobmeter-szart-boritottak-kaposvari-kormanyhiv atal-ele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És ilyen elmebetegek akarnak európába jönni?
  2015-11-23 20:40:08, hétfő
 
  Ha ennyire vakmerőek mi elől menekülnek ?
a segglukaik összevarrását is megoldották?
Most aztán marhára meg vagyunk hatva!
Esetleg haza kellene menni...oszt otthon szerepelni.

*************


Sokkoló fotók az összevarrt szájú migránsokról
ma, 17:53

Mint megírtuk, pattanásig feszült a hangulat a görög-macedón határon, ahol z ottani hatóságok csak a szíriai, iraki és afganisztáni migránsokat engedik át, az irániakat, pakisztániakat, bangladesieket nem.

A feltartóztatott migránsok láthatóan profin kezelik a botrányéhes médiát. Sokan az öncsonkításig is elmennek, hogy felhívják magukra a figyelmet és érvényesítsék érdekeiket.

Egy részük éhségsztrájkol. Van, aki azt írta a hasára, hogy inkább lőjék le, ha nem engedik tovább. Egy fiatalember megpróbálta pengével felvágni az ereit. Mások tűvel és cérnával összevarrták a szájukat.

Sokkoló fotók az összevarrt szájú migránsokról

Sokkoló fotók az összevarrt szájú migránsokról

Sokkoló fotók az összevarrt szájú migránsokról

Sokkoló fotók az összevarrt szájú migránsokról

Sokkoló fotók az összevarrt szájú migránsokról


http://propeller.hu/nagyvilag/3173236-sokkolo-fotok-osszevarrt-szaju-migransokrol :
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak az lesz Jézus királyságának méltó katonája, aki aláírja
  2015-11-23 16:03:47, hétfő
 
  Végén csak a perselyt vitték körbe, vagy az aláírásgyűjtő ívet is ?
Ez is tuti most jól felszívja magát borral és az elfojtott személyiségi zavarait egy kis ministránson éli ki a sekrestyében.

*************************

Csak az lesz Jézus királyságának méltó katonája, aki aláírja a Fidesz aláírásgyűjtését, üzente a szószékről a győri plébános

Horváth Bence
POLITIKA
ma 11:54


Vasárnap a győri Szent Imre templomban hangzott el egy prédikáció, melyben Balázs Tamás plébános gyakorlatilag felettese, Ferenc pápa tanításaival is szembeszállva üzente meg, fontos, hogy ne kérjünk a menekültekből és fontos, hogy minél előbb mindenki írja alá a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtését.

Érvelését kiszakította a mindennapok politikai kontextusából, és egy tágabb, a félelemkeltésre építő, érzelmi keretek közé helyezi, ahol épp az tűnik erkölcsileg elfogadható cselekedetnek, ha valaki aláírja a Fidesz aláírásgyűjtését.

Egy gyerekeknek szóló példabeszéd után terelte Balázs a bevándorlás témájára a szót. Kicsit áttételesen, királyok megkülönböztetésén keresztül vezet az út a lényegi mondanivalóig. Vannak királyok, akik szentéletűek, akik felemelték országukat, és vannak királyok, akik tönkretették azt.

Előbb érinti azt, hogy a XX.-XXI. századra eljutottunk odáig, hogy az európai ember azt hiszi, hogy végre lerázta magáról azt a béklyót, amit mindenféle királyok jelentettek, és helyette megteremtette magának a demokráciát, melyben saját kezébe vehette élete sorsának irányítását.

Ehelyett azonban úgy tűnik, hogy Európát új fajta király kezdte uralma alá vonni. Ez a félelem királya. Az alá tartozó emberek bénák, tehetetlenek, gyávák, nem mernek határozottan nemet mondani, nem merik felvenni keresztény múltjuknak szálait.

Istennek hála, mi magyar emberek, Európának egy olyan felén élünk, ahol nem kell, hogy a félelem irányítson bennünket.

Igen, kaptunk két szép szemet, amivel Európát őrizzük, meglátjuk a hazugságot és jól is tudunk dönteni, sorolja a szép magyar szem előnyeit Balázs.

Majd jön a lényegi mondanivaló:

"Mint Istentől kapott szép szemű magyar keresztény embereknek, legyen bennük elég határozottság és bátorság, elindulni és jó szemmel kikeresni, hol és mikor van lehetőségünk minél hamarabb aláírni a beléptetési kvóta ellen azt a papírt, amihez nevünket és határozott eljárásunkat kell adnunk. Csak így tudjuk megőrizni ezen a Földön Krisztus királyságát. Különben idegenek embertelen és félelemtől teljes királysága fog eluralkodni hazánkban."

Majd elhangzik az is, hogy
"csak az lesz Jézus Krisztus Királyságának méltó katonája, aki mer nem gyáva, hanem bátor és határozott lenni, a többiek pedig a gyávaság és félelem királyának harcosaiként fognak feloldódni a népek sűrűjében..."

A teljes szöveg itt hallgatható meg (és elérhető az egyház honlapján is), az általunk idézett részek 13.50-től jönnek:


https://youtu.be/crghNWN6fPE


http://444.hu/2015/11/23/csak-az-lesz-jezus-kiralysaganak-melto-katonaja-aki-alai rja-a-fidesz-alairasgyujteset-uzente-a-szoszekrol-a-gyori-plebanos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A türelmetlenebb állami cégvezetők már most áttörték a bérpl
  2015-11-23 12:51:13, hétfő
 
  Havi 5 milla,és mellette még lopnak is.
Miközben sok helyen rabszolga munkát végeznek 65 ezerért.
És csodálkoznak miért megy el mindenki ebből az országból.

Nembaj,hajrá,majd itt marad a nyugdíjas aki már nem adózik,a cigány aki sose adózik,a fiatal aki még nem adózik,és a politikus aki az adókból él.
Szép jövőkép lesz ennek az országnak.

es ugy keresnek ennyit hogy mellette jar:

- lakhatasi tamogatas,
- mobiltelefon
- ruha, kajapenz,
- benzinpenz,
- auto
- utazasi tamogatas
- ruhapenz,

es ki tudja mi minden mas...

stb....tehat ha azt nezzuk ez a fizetes szinte tisztan megmarad nekik....

***************************

2015. november 23. 11:36

A türelmetlenebb állami cégvezetők már most áttörték a bérplafont


Bár elvileg csak 2016-tól emelkedik az állami cégvezetők bérplafonja havi 2 millióról 5 millióra, több állami bank vezérének már most magasabb a fizetése 5 milliónál - írja a Világgazdaság hétfői száma. Egy szeptemberi kormányrendelet hatálytalanította azt a 2010-es állami intézkedést, amely az állami vezetői fizetéseket havi 2 millió forintban maximálta. Az új vezetői bérplafont a pénzügyi szektorban 5 millióra, az energiaszolgáltatóknál 4 millióra, a többi cégnél pedig havi 3 millióra emelték, miközben az éves bérnek "csak" 20 százaléka adható prémiumként, s csak akkor, ha a cég nem veszteséges. Zoom Matolcsy György és Balog Ádám Emlékeztető: "Nem tartom elfogadhatónak, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, ma ezeknél az intézményeknél előfordulnak havi 4, 5, sőt esetenként 7 millió forintos fizetések is" - mondta Orbán Viktor az Országgyűlésben 2010. június 8-án az állami cégvezetők fizetéséről. A Világgazdaság azonban azt írja, hogy ugyan a vezetői bérek a legkorábban 2016-ban emelkedhetnek (mert a várható emelésekről még csak most novemberben gyűjtötte be az adatokat a Miniszterelnökség), a Budapest Bank és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, Zolnai György és Balog Ádám (Matolcsy György korábbi jegybanki helyettese) már most többet keres a havi 5 milliónál is. Ráadásul a prémiumuk is magasabb az előírtnál, Zolnainál az éves bér 40-45 százaléka, Balognál a 70 százaléka. A VG rá is kérdezett az MKB-nál és a BB-nél is, előbbi üzleti titokra hivatkozva hallgatta el a vezetői bért, utóbbi pedig azt közölte, hogy majd határidőre, vagyis a 2015-ös pénzügyi év zárása után teszi közzé a vezetőkre vonatkozó adatokat.

(VG - HVG nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/151543/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb pofon Paks 2-nek: a zöldenergia költségei őrült tempób
  2015-11-23 12:49:10, hétfő
 
  Újabb pofon Paks 2-nek: a zöldenergia költségei őrült tempóban zuhannak

2015. november 21. 19:41


Néhány éven belül megoldódhat a szél- és a napenergia felhasználásának utolsó nagy hiányossága: a csúcsidőben termelt áram elraktározása - derül ki egy friss felméréséből. Nem csupán a szénerőművek, hanem a gáztüzelésű erőművek napjai is meg vannak számlálva.

A nagy szélfarmokon és napelemrendszereken termelt áram ára már ma is versenyképes a hagyományos módon előállított elektromos energia árával, és nincs már messze az az idő, amikor a hozzájuk kapcsolódó energiatároló rendszerekről is elmondhatjuk majd ugyanezt - állítja a Lazard Ltd. befektetési bank elemzésében.

A zöldenergia költségei őrült tempóban zuhannak.

A közüzemi szintű naperőművek építési költsége nagyjából 80 százalékkal esett 2009 óta, miközben a szélenergia-projekteké 60 százalékkal csökkent - idézte a Bloomberg a pénzügyi tanácsadással és vagyonkezeléssel foglalkozó szolgáltató cég szakértőinek jelentését. Az alacsonyabb költségek miatt a megújuló forrásból származó energia előállítására szolgáló rendszerek telepítése úgy is gazdaságossá válik, hogy nem számolunk a zöldenergia felhasználását segítő állami támogatásokkal.

Egyelőre

Az átalakulás utolsó akadálya az, hogy a napfényes és széles időszakokban megtermelt pluszáram tárolására szolgáló akkumulátorok egyelőre drágák. Ezért nem éri meg teljesen lecserélni a szén- és gázerőműveket. A következő öt év azonban fordulatot hoz ezen a területen is - jósolják a Lazard elemzői.

A pénzügyi szolgáltató vizsgálatában azzal számoltak, hogy a következő időszakban úgynevezett filmnapelemeket használó közüzemi szintű erőművek fognak épülni. Ezek költsége 43 dollár/megawattórára csökken 2017-re a jelenlegi 50-60 dollár/megawattóráról. A szélfarmok esetén 32-77 dollárral számolhatunk. Összehasonlításképpen a leghatékonyabb gázerőművek hasonló költsége 52-78 dollár, míg a szénerőművek esetén 65-150 dollár kiadás adódik.

Átkozott akkuk

Ezek a költségek az Egyesült Államokra vonatkozó átlagok, amelyek persze nagy szórást mutathatnak, mint ahogy más országok összehasonlításában is adódhatnak magasabb és alacsonyabb kiadások. Emellett figyelembe kell venni azt is, hogy kisebb, háztetőre szerelt napelemmel működő áramtermelés 184-300 dolláros fajlagos költsége egyelőre nem versenyképes a nagyüzemi módszerrel. Az akkumulátorok esetén pillanatnyilag az a helyzet, hogy olcsóbb növeli az akkupakk méretét, azaz egyre több áramtermelő egységet összekötni, mint javítani az eszközök hatékonyságát. Az ismert lítium-ion akkumulátorok egyre hatékonyabban segítik a hálózatokon folyó áram áramlásának egyenletessé tételét. A Lazard elemzői azonban az akkuk iránti kereslet növekedésével esni fog az áruk, ami árcsökkentő spirált indít be.

Öt év múlva

Az áramszabályozásra használatos akkuk ára 211-275 dollár, míg az áram tárolására szolgálóké 321-658 dollár. A helyzet azonban pont olyan, mint a mobiltelefonok és a laptokok esetén. Az emberek 20-30 éve azt kérték a mérnököktől, hogy találjanak ki, olcsóbb, könnyebb, kisebb, tovább használható akkukat. Ez megtörtént, és most az energiaipari cégek minden erejükkel azon vannak, hogy megismételjék a nagy változást az áramtermelés szintjén. Vannak olyan szakértők, akik szerint 2020 után nem fognak gázerőművek épülni az USA-ban, mert olcsóbb lesz a zöldenergia akkus elraktározása, mint a hiányzó áram megtermelése az egyébként olcsó földgáz elégetésével.- írta a napi.hu.

http://greenfo.hu/hirek/2015/11/21/ujabb-pofon-paks-2-nek-a-zoldenergia-koltsegei -orult-tempoban-zuhannak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: a kommunizmus egy őrült eszme volt
  2015-11-23 12:13:21, hétfő
 
  Te,már csak tudod Viktor!
Kérdezd a párttitkár apádat!
Az alma nem esik messze a fájától!

**********



Orbán: a kommunizmus egy őrült eszme volt

MTI | 2015/11/21 - 13:40 | Módosítva: 2015/11/21


Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzetiszocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen.



A Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) és a Gulag Emlékbizottság ünnepségét a VI. kerületi Derkovits Gyula Általános Iskola udvarán tartották, ebben az épületben volt ugyanis 1945-1948 között a szovjet állambiztonság börtöne.

Orbán Viktor azt mondta: amikor a nemzetiszocializmus őrült gondolata háborúba rántotta a világot, és a megroggyant nyugati világ felismerte, hogy a léte forog kockán, szövetségre lépett egy másik őrült gondolattal, a nemzetközi szocializmussal, a kommunizmussal és annak gazdájával. Így tört be a szovjet világ Európába.

"Saját biztonsága fejében a Nyugat végül tálcán nyújtotta át a Szovjetuniónak Európa szabadságszerető népeinek jelentős hányadát" - fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta: "az egész nemzet nevében emlékezünk a meghurcoltakra, fejet hajtunk az elhunytak előtt, kifejezzük tiszteletünket a hazatérteknek, és vigyázunk a még élőkre". A Gulag táboraiba sok százezer magyart szállítottak a Kárpát-medence minden részéről, hadifoglyokat, civileket, politikai elítélteket - idézte fel a miniszterelnök, hozzátéve: az 1944 őszétől 1948-ig elhurcoltaknak csak mintegy ötöde élte túl a megpróbáltatásokat. Mindezt egy Európában született őrült gondolat hozta létre - mutatott rá.

"Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzetiszocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt, senki sem vitatja a kommunizmus bűneit, de (...) hosszú és rögös utat kellett bejárnunk, amíg idáig eljutottunk" - mondta Orbán Viktor, arra utalva, hogy a rendszerváltás utáni két évtizedben Magyarországon "a mindenkori jobb- és baloldal külön-külön cipelte saját történelmi terheit", és folyt a vita arról, "kinek a zsákja nehezebb". Itt volt az ideje lezárni ezt az időszakot, ezért lett 2015 a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások nemzeti emlékéve - jegyezte meg.

Orbán Viktor arról is beszélt, felemelő érzés volt, amikor végre szabadon lehetett emlékezni a kommunizmus áldozataira. Azt is fontosnak nevezte - "különösen most, amikor Európa ismét támadás alatt áll" -, hogy a magyar fiatalok ismerjék a 20. századi diktatúrák szellemi eltévelyedéseit, és azzal az elhatározással nőjenek fel, hogy ez ne történhessen meg soha többé.

"Tisztelet a hősöknek, kegyelet az áldozatoknak!" - zárta beszédét a kormányfő.

Az ünnepségen - amelyen részt vett mások mellett Boross Péter volt miniszterelnök és több kormánypárti országgyűlési képviselő - Menczer Erzsébet, a Szorakész elnöke a megemlékezés helyszínéről szólva azt mondta: a szovjet megszállás után, minden emberi joggal szemben, óriási igazságtalanságok történtek e börtön falai között, amiben az akkori magyar kommunista szimpatizáns hatóságok is bűnösök voltak.

"Ma már egy óvodában is tudják (...), hogy magyar hatóságok hivatalos közreműködésével szedték össze a zsidónak minősülő személyeket a második világháború vége felé, és erre nincs bocsánat" - fejtette ki, felhívva a figyelmet azonban arra is, hogy "ugyancsak magyar hatóságok közreműködésével vittek el a Szovjetunióba bírósági ítélet nélkül, csak gyanú alapján, osztályidegenként magyar hazafiakat".

A Gulagot túlélők évtizedekig nem beszélhettek arról, mi történt velük. Azzal azonban - folytatta -, hogy az Országgyűlés 2012-ben a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává nyilvánította november 25-ét, merőben megváltozott a helyzet, így ma már a kormány és a történettudomány képviselőivel közösen emlékezhetnek.

Menczer Erzsébet azt is mondta: "egy olyan Európában élünk, ahol jelenlegi szövetségeseinknek - jobbára a második világháború győzteseihez sorolják magukat - nekünk kell megmagyaráznunk, hogy az emberi jogok nem csak akkor sérülnek, ha valakit zsidósága miatt visznek el egy haláltáborba. Az emberi jogok ugyanis nem származástól függenek. A haláltábor pedig, amely Sztálin Szovjetuniójában hamarabb állt már a szögesdrótjaival, magasfeszültségű kerítésével, mint a kontinensen, Európában, éppúgy haláltábor, mint Auschwitzban".

A Szorakész elnöke szavait azzal zárta, hogy mindennek ellenére a nemzet nagy sikere a mai nap, "élünk, itt vagyunk, feldolgozzuk a múltat, és nem hagyjuk megismétlődni a gyalázatot".

A megemlékezés után a résztvevők megkoszorúzták az iskola - az egykori börtön - falán lévő emléktáblát, majd kegyeleti séta indult a Terror Háza Múzeumhoz.


http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/orban-kommunizmus-egy-orult-eszme-volt

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1121
  • e Hét: 3043
  • e Hónap: 6788
  • e Év: 160284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.