Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
EZT A TETŰT MOST keLL LERADÍROZNI!!
  2015-11-26 22:15:09, csütörtök
 
  Az oroszok minden egyes akcióról értesítenek NATO katonai vezetést, hogy hol, mikor és milyen magasságban repülnek majd, és így NATO vezetőség mindig tudja előre.
Igy ahhoz, hogy lelőjenek az orosz gépeket és csapdába kerüljenek, törököknek várni kellet őket egy adott helyen és időben.
Ezek szerint a NATO vezetőség előre továbbiak a törököknek ezt az infót.
Oroszok most valószínű felfüggesztik ezt az információ továbbítását.



EZT A TETŰT MOST KELL LERADÍROZNI!!


**************************



Erdogan találkozni akar Putyinnal, az orosz elnök nem áll szóba vele


2015. november 26., csütörtök 20:53


Erdogan találkozni akar Putyinnal, az orosz elnök nem áll szóba vele

Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozni szeretne Vlagyimir Putyin orosz elnökkel november 30-án a párizsi klímacsúcson - írja a Ria Novosztyi hírügynökség a France 24 tévécsatornára hivatkozva.

Erdogan sajnálatát fejezte ki, amiért orosz kollégája, Vlagyimir Putyin nem reagál kapcsolatfelvételi kísérleteire és nem áll vele szóba azóta, hogy a török légierő lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai határ közelében.

A török államfő a France 24 francia tévécsatornának adott csütörtöki interjújában elmondta, hogy az orosz gép lelövése után többször próbálta telefonon elérni Putyint, de az orosz elnök nem reagált.

A török államfő azt is elmondta, hogy ha a török illetékesek tudták volna, hogy orosz gépről van szó, akkor máshogy jártak volna el a Szu-24-es gép légtérsértése kapcsán. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a török pilóták tisztában voltak az ilyen helyzetekre vonatkozó török katonai szabályokkal "és azon kötelességükkel, hogy megvédjék az ország légterét".

A török légierő F-16-os vadászgépe kedden lőtte le az orosz vadászbombázót, miután az török állítás szerint megsértette az ország légterét. Moszkva azt állítja, a gép Szíria felett repült. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön közölte, hogy Moszkva gazdasági szankciókat dolgoz ki Törökországgal szemben az incidens miatt.

Csütörtökön a török külügyminisztérium bekérette az ankarai orosz nagykövetet, hogy rosszallásának adjon hangot az oroszországi török diplomáciai missziók és üzletek elleni, "tüntetéseknek álcázott támadások" miatt. Az orosz hatóságoktól egyúttal azt kérték, hogy mihamarabb fokozzák a török érdekeltségek védelmét.

Törökország nem kér bocsánatot

Törökország nem kér bocsánatot az orosz bombázó lelövéséért - mondta a török elnök, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök arra panaszkodott, hogy a törökök sem bocsánatot nem kértek, sem kártérítést nem ajánlottak a gép lelövéséért. A török elnök büntetőintézkedésekre számít.

A török olaj- és földgázszükséglet több mint fele Oroszországból jön. Az orosz sajtó szerint valószínű, hogy a büntetés része lesz az áremelés. Törökország első atomerőművének 2016-ra tervezett építését is elhalaszthatják.

Vlagyimir Putyin a Moszkvába delegált nagyköveteknek arról beszélt: bocsánatkérést és kártérítést várnak a törököktől. A török államfő már korábban közölte, hogy nem hajlandó vezekelni.

,,Nem számítottunk arra, hogy az egyik fontos partnerünk fog ilyen módon hátba szúrni minket, miközben a nemzetközi terrorizmus ellen harcolunk. Eddig sem bocsánatkérést, sem kártérítési ajánlatot nem kaptunk a törököktől, és arra sem tettek ígéretet, hogy megbüntetik azokat, akik a gépet lelőtték" - mondta Putyin.


http://oroszhirek.hu/index.php/politika/5310-erdogan-talalkozni-akar-putyinnal-az -orosz-elnok-nem-all-szoba-vele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rossz hír a magyar gazdaságról: zuhannak a beruházások
  2015-11-26 22:03:40, csütörtök
 
  Rossz hír a magyar gazdaságról: zuhannak a beruházások
2015. november 26.

A harmadik negyedévben 3,4 százalékkal csökkent a beruházások volumene az egy évvel korábbi magas bázishoz képest, amikor 13,6 százalékos növekedést regisztrált a statisztika - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző negyedévhez hasonlítva 0,9 százalékkal volt kisebb a beruházások volumene.

Az építési beruházások 2,4, a gép- és berendezésberuházások 4,4 százalékkal maradtak el a múlt év harmadik negyedévétől.

A beruházások egynegyedét adó feldolgozóipar beruházásai - az egy évvel korábbi 7,9 százalékos növekedést követően - 6,5 százalékkal csökkentek. Ezen belül nagyobb mértékű visszaesés következett be az élelmiszeripari, a gumi- és műanyagipari, valamint a járműipari beruházásokban is.

A nemzetgazdasági ágak több mint felénél csökkent a beruházások teljesítménye.

A mezőgazdaságban az erdőgazdálkodással és halászattal együtt 39,0 százalékos volt a visszaesés a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 9,3 százalékos emelkedéssel szemben. Az év első kilenc hónapjában 28,5 százalékkal maradt el a mezőgazdasági beruházások volumene a múlt év azonos időszakáétól, amikor viszont 17,7 százalékos volt a növekedés.

Az építőiparban 13,9 százalékos volt a beruházások visszaesése a harmadik negyedévben az első félévi 4,2 százalékos zsugorodás után.

A kereskedelemben és gépjárműjavításban 9,8 százalékkal estek vissza a beruházások a tavalyi harmadik negyedévhez képest és 10,5 százalékkal az első háromnegyed évben.

A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén 23,9, százalékkal maradtak el a beruházások a harmadik negyedévben és 9,4 százalékkal az év első kilenc hónapjában az egy évvel korábbi 33,2, illetve 11,8 százalékos növekedéssel szemben.

A szállítás, raktározás nemzetgazdasági ág beruházásainak volumene - az egy évvel korábbi 46,6 százalékos magas bázishoz képest - 12,6 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben.

A beruházások, a legjelentősebb mértékben, 63,6 százalékkal a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás területén növekedtek - elsősorban a határvédelmi intézkedések hatására - közölte a KSH. Az első három negyedév egészét tekintve 25,2 százalékos volt a bővülés.

Az egészségügyi beruházások 6,9 százalékkal nőttek, az oktatási területen viszont 2,3 százalékkal mérséklődtek a tavaly július-szeptemberihez képest


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rossz_hir_a_magyar_gazdasagrol_zuhannak_a_beru hazasok.606533.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szar országban, szarba vesznek, de az is vagy
  2015-11-26 22:01:51, csütörtök
 
  Szar országban, szarba vesznek, de az is vagy
A nyavalygásod szart sem érdekel. Orbán Viktor szar nemzetállamában pont azt kapod, amit szar ember érdemel. (Az 1001 karakter meséi sorozatból 0001)


Banánköztársaság | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2015. november 26.


Ha kicsi vagy, gyerek, akkor szar iskolába járhatsz. Ha megnősz és továbbtanulsz, alulfinanszírozott, szar egyetemek várnak. Ha felnőttél és kezedben a hőn vágyott diplomád, szar fizetés szar munkahelyen. Ha nem szerzel diplomát, még szarabb az állás. Ha megöregszel, szar kórházban segítenek át a másvilágra, mert a magyar állam az egészségeden, az orvosaid bérén takarékoskodik, amivel egyben a szar nyugdíjadat is megspórolja, hogy jusson stadionra és Orbán Viktor költözésére a budai királyi várba.

A te szar problémád még nem is a legnagyobb, mert legalább - ha szar is, de volt állásod, ha szar is, lett nyugdíjad -, csakhogy néhány millió magyarnak még ez sem jut. Ők éheznek, fáznak, sokan nem tudják megetetni a gyerekeiket, tízezrek az utcán élnek. Ez még szarabb. A legszarabb mégis az, hogy szar ember vagy, mert tűröd, hogy néhány ganéj ember ezt tegye veled. Így ne panaszkodj! A nyavalygásod szart sem érdekel. Orbán Viktor szar nemzetállamában pont azt kapod, amit szar ember érdemel.

Zsebesi Zsolt

http://gepnarancs.hu/2015/11/szar-orszagban-szarba-vesznek-de-az-is-vagy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német belügyminiszter is nekiment Merkelnek
  2015-11-26 21:02:42, csütörtök
 
  A német belügyminiszter is nekiment Merkelnek

2015. november 26. 11:20
AUSZTRIA, 11:20

Európának limitálnia kell a befogadható migránsok számát, és azokra kell koncentrálnia, akiknek tényleg szükségük van a védelemre - nyilatkozta a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere a Der Standrad osztrák lappban.
A CDU konzervatív politikus egy nappal azután adott hangot véleményének, hogy Angela Merkel kancellár kifejtette, hogy szerinte továbbra is a nyitott határok politikája legmegfelelőbb a migráns válság kezelésére. Merkellel azonban mások se értenek egyet. Günther Oettinger német uniós biztos véleménye szerint a számos tagország által elutasított menekültkvóták rendszere nem célravezető és inkább egy "teljesítőképes határvédelmi hatóságot" kellene kiépíteni az EU-ban.

Ha az általunk meghatározott mennyiséget elérjük, az év további részében már nem fogadnánk újabb bevándorlókat

- fejtette ki Maiziere.
Hasonló intézkedéseket vezetett be korábban Szerbia és Szlovénia is.Ugyanis Szerbia csak a szíriai, iraki és afgán bevándorlókat engedik át határain, Szlovénia pedig csak olyan országokból fogad migránsokat, ahol "fegyveres harcok folynak".

Azonban a kérdésre, hogy mekkora számot tartana megfelelőnek, nem tudott pontos választ adni, csak annyit jegyzett meg, hogy nagylelkűen állapítanák meg azt, és a tényleg veszélyes országokból érkezők - mint Szíria és Irak - esetében tennének kivételeket. A belügyminiszter szerint továbbá szükség van az EU külső határainak nagyobb védelmére is.

Az, hogy olyan sok ország elutasítja a migráns kvótákat, abból fakad, hogy nem lehetnek biztosak abban, hogy akik jönnek, tényleg védelemre szorulnak. Valamint félnek, hogy semmi se korlátozza az ideérkezők számát. Azonban, ha korlátot szabunk és csak a védelemre szorulókra koncentrálunk az elosztásnál, az ellenvélemények is enyhülni fognak"

- magyarázta a belügyminiszter.


http://888.hu/article-a-nemet-kulugyminiszter-is-nekiment-merkelnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetett ellentüntetők: van az a pénz(?)
  2015-11-26 21:00:37, csütörtök
 
  Fizetett ellentüntetők: van az a pénz(?)

2015. november 26.

Címkék: politika, Németország, illegális bevándorlás, migrációs krízis, Pegida

A tüntetések és ügyek “sikerességét" azok láthatósága is meghatározza. Hányan vannak egy tüntetésen, hány aláírás gyűlik össze adott idő alatt. De mi van akkor, ha például több a bevándorlásellenes tüntető, vagy a népszerűtlen betelepítési kvótát kell(ene) támogatni? Itt egészítheti ki a pénz a lelkesedést, itt jelennek meg a lelkes önkéntesek mellett az ügynökségek és a fizetett statiszták.

Egy tüntetés sikerét a média híradásai mellett a résztvevők száma határozza meg a leginkább. Sokszor látjuk, hogy több újságíró és rendőr jelenik meg egy “tüntetésen", mint tüntető maga. Más esetekben pedig az értelmiségi csoportok által lángszavúan meghirdetett ellentüntetés marad el az érdeklődés hiánya miatt, vagy a fotelforradalmárok a like-olástól nem jutnak el a tüntetésig.

Egy ilyen kép bizonyos témáknál rosszul mutatna a hazai és nemzetközi médiában, ezért gondos kezek “rásegítenek". Egyre több hitelt érdemlő híradás érkezik arról, hogy Németországban a politikai fősodor pénzt ad azért, hogy legyen “kellő" számú ellentüntető. Elvégre hogyan mutatna az a nemzetközi médiában, ha például több, vagy csak neonáci, vagy bevándorlásellenes tüntető van az utcán, és ellentüntető alig, vagy egy sem.

A nyár óta feltartóztathatatlannak látszó újkori népvándorlás miatt megerősödött bevándorlásellenes Pegida mozgalom hétfőnként Németország-szerte ezreket, néha tízezreket visz utcára. Az ellentüntetők száma messze nem ennyi.

Apropó ellentüntetés: Egy elvesztett pendrive érdekes információt rejtett: A Pegida elleni tüntetéseket egy, német állami és szakszervezeti pénzzel is támogatott antifasiszta egyesület “erősítette". Idén februárban 48 busznyi tüntetőt utaztattak Lipcsébe és Drezdába, akik a hírek szerint ingyensört és óránként 25 eurót kaptak.

A nyilvánosságra került levelezés szerint az ellentüntetők kiváló kapcsolatot ápoltak a rendőrséggel is, így amikor januárban a nagy hideg miatt nem tudtak volna kellő számú ellentüntetőt mozgósítani, az egyszerűség kedvéért addig betiltatták volna a bevándorlásellenes hétfői tüntetéseket, ameddig a bértüntetők számára elfogadhatóvá nem válik az időjárás.

(Tüntetők és ellentüntetők Drezdában, az Elba partjánál.)

Egy képviselői írásbeli kérdésére adott válaszból pedig az derült ki, hogy a türingiai tartományi kormány “Demokrácia, tolerancia és a világra való nyitottság" programjából 2012 és 2015 között összesen 41 263 eurót fizettek ki ellentüntetésekre.

Ezek szerint kerül, amibe — az adófizetők pénzéből — kerül, csak fel kell mutatni az álláspontunkat? Még akkor is, ha arra nincsen valódi állampolgári kereslet? Így lenne ez a tervezett kötelező betelepítési kvótával is?

Friss kutatások szerint ugyanis a magyarok elsöprő többsége elutasítja a bevándorlók kötelező betelepítési kvótáját, a november 13-i párizsi merényletig egyes balliberális pártok mégis látványosan kiálltak a brüsszeli elképzelések mellett. Elvégre hogyan nézne az ki, hogy Magyarországon senki sem képviseli a “tágra nyitott kapuk politikáját"?


http://mozgasterblog.hu/blog/fizetett_ellentuntetok_van_az_a_penz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hála istennek, hogy le hullottak végre a kedveskedés és nemz
  2015-11-26 20:58:35, csütörtök
 
  Hála istennek, hogy le hullottak végre a kedveskedés és nemzetközi baráti illem kapcsolatok álcái, leplei!!!
Az orosz média végre elkezdett beszélni arról, amiről mi már évek óta.. Avagy az Erdogan rezsim és az isis (senem iszlám senem állam) közti kapcsolatokról. Beleértve a terrorszervezet egyik legfontosabb pali madár finanszírozójáról és kapcsolattartójáról Bilal Erdogan "üzletemberről", aki egyben a török elnök fia is, és az orosz bombázások kezdetével a vagyonát Törökországból Olaszországba menekítette próbálva a családjának a kezét mosni,de hiába.
Az apja volt olyan hülye, hogy egy orosz vadászgépet kilövetett jogtalanul. Mostmár a lavina nem fog megállni amíg a szíriai, iraki és maga a török nép is nem látja Erdogant lógni.
A változás meg nem úgy fog bekövetkezni, ahogyan azok remélték, akik kiadták a parancsot Erdogannak, hogy lőjön. Hanem talán egy nemzetközi változás során, aminek a kezdete az igazság kimondása rengeteg leleplezéssel együtt egyre több hivatalos médiumban is..


http://russia-insider.com/.../meet-man-who-fun.../ri11468...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stadionország rothadó egészségügye
  2015-11-26 19:36:04, csütörtök
 
 
Stadionország rothadó egészségügye
2015. november 25. - 12:24


Minden kormány civilizáltságának fokmérője, hogyan bánik a kiszolgáltatottakkal.

A NER a megalakulása óta sanyargatja az egészségügyet és a beteg embereket. Az állandó forráskivonásokkal a teljes ágazatot a katasztrófa szélére taszították, és nem hogy a kiút nem látszik, de az sem, hogy Orbánék egyáltalán felismernék a helyzet súlyosságát.

1. A szakma hatalmas munkaerőhiánnyal küszködik, hiszen orvosaink, ápolónőink tömegesen menekülnek nyugatra, és az elvándorlás mértéke egyre csak nő.

2. Életüket végigdolgozó, többmillió forintnyi járulékot befizető emberek kapnak megalázó börtönkosztot az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, parizer, szelet kenyér a mindennapos menü, mint arról egy sokkolóan realisztikus blog tudósít.

3. Az egészségügyi dolgozók egészen gyalázatos 70-80 ezres nettókért güriznek, állandóan túlhajszoltak, sokszor egyetlen nővér jut 25-30 betegre.

4. Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy allergológiai vizsgálatra vagy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a túlélést jelentő terápiáig.

Egy legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a magyarok kétharmada már vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha cserébe javulna az egészségügyi ellátás. Emellett a megkérdezettek 66 százaléka szerint az utóbbi években a helyzet csak romlott, és ebben a pártpreferenciák szerint nincs nagy különbség.

A Fidesz-szavazók többsége is elégedetlen, és tízből csupán négy fideszes válaszolta azt, hogy valamennyire elégedett. Leginkább elégedetlenek a baloldali szavazók (82 százalék), és a diplomások (73 százalék).

Minden vizsgált csoportban többségben volt azok aránya, akik fizetnének vizitdíjat, ha a befolyó összeg az egészségügy fejlesztését szolgálná. Legnagyobb arányban a Budapesten, és megyeszékhelyeken élők, valamint az érettségivel és diplomával rendelkezők támogatnák a vizitdíjat.

Ide jutottunk: már a sokat szidott vizitdíj, amelyre a Fidesz komplett kormánybuktató kampányt épített, is szimpatikus alternatívának tűnik a mai áldatlan állapotokhoz képest.

Az a vizitdíj, amely az orvosoknál, rendelőintézeteknél maradt volna fejlesztésre. Az a vizitdíj, amely picit az egyéni felelősség szellemiségét erősítette volna az emberekben, és amelyet persze a kezdetektől elrontott az SZDSZ kioktató stílusú előadásmódja.

A Fidesz nagy haccacáréval eltörölte a közgyűlölt vizitdíjat, de a kieső forrásokat azóta sem pótolta. Az egész rothadó ágazatot csak a benne dolgozók lelkiismerete és hősies munkabírása tartja még egyben.

Milyen perverz értékrendről árulkodik ez? Milyen kormány az, amelyik hosszú hónapokig hagyja kezelés nélkül romlani a betegek állapotát? Mi van azoknak az embereknek a fejében, akik meghozzák a döntést a huszonharmadik kisvárosi stadionról, miközben az állami kórházakban löncshús és zsemle jut ebédre a betegeknek? Milyen barbár ország az, amelyik a saját tanárait, orvosait, ápolóit sanyargatja és űzi külföldre?

Már a szokásos ,,járni jár, de nem jut" szöveget sem süthetik el, mert kórusban kérdez vissza az ország. Aha, és mezőkövesdi stadionra futja? Felcsúti kisvasútra futja? Orosz atomerőműre futja? Milliárdos tanácsadásokra a Századvéggel futja? Az MNB-nek festményekre, kastélyokra futja? Soha nem látott mennyiségű államtitkárra futja? Kormánypropagandát sulykoló közmédiára futja? Mindenre futja, csak a keményen dolgozó kisemberek gyógyítására nem futja?

Fájdalom, de nem lehet már elmúltnyócévezni sem. Lassan 6 éve, méghozzá nyomasztó túlsúllyal a Fidesz-KDNP kormányozza az országot. Amit itt látunk, azt maguk hozták össze, uraim.
Kifulladt a visszamutogatás. Orbán a hibás.



nyugatifeny.blog.hu

http://civilhetes.net/stadionorszag-rothado-egeszsegugye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin bekeményit
  2015-11-26 19:32:34, csütörtök
 
  Putyin bekeményit

A múlt heti antalyai G-20 csúcson Vlagyimir Putyin meghívta Erdogant Szentpétervárra december 15-re.
Ma reggel viszont Moszkvában közölték, hogy december 15-re nyugodtan kereshet magának valami más programot, mert az orosz államfő már talált jobbat, mint Erdogant fogadni.

Ma reggel az is kiderült a moszkvai Mezőgazdasági Minisztériumban, hogy akadnak bőven gondok a Törökországból származó mezőgazdasági és élelmiszeri termékekkel Alekszandr Tkacsov miniszter majd negyed órán keresztül sorolta a minőségi problémákat és tiltólistára kerültek a török termékek!

Továbbá tiltások orosz részről a törökök felé
-Orosz földön lévő török étteremeket bezárják
-Ki tiltják a török vendégmunkásokat Oroszországból
-Törökországba többé nem repülnek Oroszországbol gépek (turizmus)
-Törökországból senki se léphet be Oroszországba (turizmus, )
-Oroszországba nem engednek be egyetelen egy gépet se (turizmus)

Putyin bekeményit a török meg csak visithatnak mert ez még csak a kezdet.
A Szír határon aki illegálisan akar belépni Törökország felől Szíriába azt az orosz hadsereg és a szír katonák felszólítás nélkül likvidálják!
Szír - török határra az oroszok védelmi rendszert telepítenek. Az orosz gépeket pedig eláttak plusz védelmi rendszerrel..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csehország olyat csinált, amiért mi nagyon hálásak lennénk,
  2015-11-26 19:04:35, csütörtök
 
  nalunk ezutan minden szerzödes 599 ezer forint lenne, hogy ne kelljen nyilvanossagra hozni, ahogy most minden szerzödes 7,99 millio ft mert 8tol van közbeszerzesi kötelezettseg

miért van az, hogy magyarországon semmilyen olyan politikai erő nincs, aki valamilyen ajánlatot tudnak tenni a magyar lakosságnak, amitől egyáltalán felmerülhetne az orbán-rendszer leváltása?

Rogán mindjárt megmagyarázza, hogy ez túl nagy adminisztrációs terhet jelentene, meg amúgy is bosszantaná őket lopás közben.
a korrupció ellenes küzdelem legelső lépése nálunk : a teljes fidesztelenítés

*******************************


Csehország olyat csinált, amiért mi nagyon hálásak lennénk, és egyébként alapvető kötelessége lenne a pénzünkből élő államnak

kasnyikm
POLITIKA
ma 11:39


Egy központi adatbázisban kell kötelezően nyilvánosságra hozni az állami intézmények, az önkormányzatok és az állami vállalatok által kötött szerződéseket - legalábbis ez áll abban a törvényben, amit kedd délután elfogadott a cseh alsóház, írja a K-Monitor.

A törvény minden 600 ezer forint (ötvenezer korona) feletti beszerzésere vonatkozik. A szerződéseket géppel olvasható formában publikálni kell, kiegészítve bizonyos leíró adatokkal. Amennyiben nem történik meg a nyilvánosságra hozatal legkésőbb egy évvel a szerződéskötést követően, a szerződés érvényét veszíti. Igaz, a törvény nem vonatkozik a CEZ nevű hatalmas energiacégre, ami sokak szerint a cseh korrupció gócpontja.

110 igen és 26 nem szavazattal fogadták el a törvényt, amivel kapcsolatban nagy huzavona volt az utóbbi hónapokban (a felsőház korábban kihúzta a törvény érdemi részeit, az alsóház viszont újra az eredeti, ki nem üresített verziót szavazta meg).

Magyarországon ellentétes folyamatok vannak, hiszen a kormány folyamatosan nehezíti a közérdekű adatokhoz való hozzáférést, nemrég például olyan javaslatot fogadtak el, ami fizetőssé teszi a közérdekű adatigénylést. 2013-ban vezették be a "visszaélésszerű adatigénylés" fogalmát.

(K-Monitor)

http://444.hu/2015/11/26/csehorszag-olyan-csinalt-amiert-mi-nagyon-halasak-lennen k-es-egyebkent-alapveto-kotelessege-lenne-a-penzunkbol-elo-allamnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel üzent: kvótarendszer nélkül nem lesz szabad utazgatás
  2015-11-26 18:39:42, csütörtök
 
  Merkel üzent: kvótarendszer nélkül nem lesz szabad utazgatás



A Süddeutsche Zeitung szerint a német kancellár az EU keleti tagállamainak küldött szokatlanul éles hangú figyelmeztetést, amikor tegnap arról beszélt a Bundestagban, hogy a menekültkérdésen dől el, fennmaradhat-e a schengeni rendszer.

A tudósítás megjegyzi, hogy Lengyelország immár hallani sem akar a kvótáról, a magyarok és a szlovákok pedig az Európai Bírósághoz kívánnak fordulni ez ügyben.

Mint ismeretes, a kancellár kijelentette a Parlamentben, hogy a szabad utazásra hosszú távon csak akkor van mód a földrészen, ha a tagállamok kötelező és állandó kulcs alapján osztják el egymás közt a menekülteket.

Hozzátette, hogy az EU idáig nem tudott megállapodni abban, miként is néz ki éles helyzetben a szolidaritás. Merthogy itt nem valami piti dologról, hanem Schengenről van szó.

Véleményéhez csatlakoztak a szociáldemokraták is. A kancellár azt is hangsúlyozta, hogy Németországnak - súlyából következően - újra és újra meg kell kísérelnie meggyőzni az uniós partnereket.

Törökországot ugyanakkor kulcstényezőnek nevezte az embercsempészek elleni harc, illetve a menekülttáborokban uralkodó állapotok javítása szempontjából. Ehhez pénzt kell adni Ankarának, de a kvóta segítene a törökökre nehezedő nyomás enyhítésében is - mutatott rá Merkel.

http://hirhatar.com/merkel-uzent-kvotarendszer-nelkul-nem-lesz-szabad-utazgatas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.