Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Jó hír Luxemburgból: az EU hónapokon belül széteshet
  2015-11-09 23:15:55, hétfő
 
 
Jó hír Luxemburgból: az EU hónapokon belül széteshet


Lovas István2015. november 9.

Jó reggelt!



Asselborn

Európa leghosszabb ideje, 11 éve szolgáló külügyminisztere, a luxemburgi Jean Asselborn tegnap a DPA német hírügynökségnek nyilatkozott magvas dolgokról. Kijelentette, hogy az európai migránsválság miatt az EU összeomolhat. A feudális struktúrát fenntartó nagyhercegség külügyminisztere (őt országa, az unió számára és így számunkra is politikailag a Luxemburgi Szocialista Munkáspárt szülte) ezután belenézett a kristálygömbbe, és amit ott látott, attól megrökönyödött. E modern kori Kasszandra nem csak az unió összeomlását látta, hanem azt is, hogy a migránsválság háborúhoz vezethet. Azt nem mondta, hogy a háború a Balkánon törhet-e ki, mint ahogyan ideológiai kebelbarátnője, Angela Merkel német kancellár jósolta néhány napja. Csak azt, hogy kitörhet.

Mindkét szörnyűség akár hónapokon belül is megtörténhet, ha azt nem előzzük meg, mondta Asselborn, majd elkezdte bírálni azokat a politikusokat, akik a migrációtól való félelmet szavazatszerzésre használják, kijelentve, hogy ,,az EU-ban vannak, akik még nem tették igazán magukévá az Európai Unió értékét, ami nem csak anyagi érték".

Hogy mely ország politikusait értette ez alatt, azt nem kell magyaráznunk.

És itt álljunk meg egy pillanatra.

Azt mondják, nevekkel nem elegáns viccelődni.

De ha már a balliberális sajtó oly annyiszor ezt megtette, kezdve a Magyar Rádiót ,,csúcsra járató" Csúcs László egykori rádiós vezető nevétől Orbánéig (,,Viktatúra"), egyszer engedjünk a kísértésnek, hogy emlékeztessünk arra, aki az ,,Asselborn" névről arra következtet, hogy az netán született pincebogarat jelent (a német Assel pincebogár, míg a ,,born" az angol születik ide múlt idejű alakja), legalább egyszer ne szégyellje magát. Főleg azért nem, mert e multikulturális és soknyelvű országból jött már olyannyi, általunk nagyra becsült figura, mint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és a bennünket szintén nagyon utáló Vivian Reding, e bizottság korábbi alelnöke Barroso elnöksége idején.

De folytassuk a dolgok érdemi részénél.

Asselborn azt hiszi, a migrációtól való félelem művi dolog. Vagyis ha azt egy politikai vezető hangoztatja és ellene lépéseket tesz, akkor az csak a szavazatszerzésre jó. Gondolatmenete azonban önellentmondásos. Ha a migráció az EU összeomlásához vezethet, akkor az igenis valós veszély. Azok számára főként annak kell lennie, akik ezt a nemzetek fölött mind jobban eluralkodni vágyó entitást pozitívnak tekintik.

A külügyminiszter azonban nem állt meg fentebb idézett bölcsességénél. Így folytatta: ,,Az a ragacs, ami összetart bennünket, még mindig az emberi érték kultúrája. És ez a hamis nacionalizmus valódi háborúhoz vezethet." (A két mondat bicebócasága nem fordítási hiba. A hiba az eredetiben van.)

Megfigyelhettük, hogy amikor uniós politikusok ,,értékekről" beszélnek, akkor halandzsáznak a leginkább és akkor akarnak legázolni valakit.

És vajon nem érték a szerződések betartása? Ha igen, miért nem volt baj, amikor Görögország nem tartotta be - és nem tartja be - a dublini szerződést, ócska szitán eresztve át a migránsok százezreit? És miért nem baj, amikor Németország ezt azonnal azzal akarja elmismásolni, hogy meg kell változtatni a Dublin 2-őt?

Most pedig - ha már valódi értékekről van szó - térjünk rá a legkevésbé polkorrekt kérdésre. Vajon miért nem érték, sőt az egyik legmagasztosabb érték a ,,nacionalizmus" (értsd: patriotizmus és a nemzeti értékek előtérbe helyezése)?

És miért nem érték egy nemzet bármilyen fokú homogeneitásának megőrzési vágya?

Azt is kérdezzük meg: vajon miért ne lenne egyeseknek jó hír és nem katasztrófa az Európai Unió összeomlása? Sőt érték?

Hiszen ha az unión kívül vagyunk, sokkal inkább követhetjük a nemzeti érdekeket Brüsszel beavatkozása nélkül.

És azt a kérdést is feltehetjük, hogy mennyivel kerültünk közelebb a nyugati uniós tagországok életszínvonalához 2004-es csatlakozásunk óta? Ha Oroszország és Törökország e 11 év alatt messze nagyobb ütemben fejlődött, mint mi, mi zárja ki, hogy az unión kívül ne tudnánk akár gyorsabban fejlődni, például egy jóval erőteljesebb keleti fordulattal?

Asselborn jövendöléséhez visszatérve: végre jó hír egy luxemburgitól. Bár beteljesedne jóslata első része és néhány hónap múlva az unió összeomolva heverne kollektív lábaink előtt.


http://lovasistvan.hu/2015/11/09/jo-hir-luxemburgbol-az-eu-honapokon-belul-szetes het/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megcsókolja saját seggét
  2015-11-09 23:14:21, hétfő
 
  Orbán megcsókolja saját seggét

https://www.youtube.com/watch?v=EoKsC8mq8XE

Nagyon sok ember seggét megcsókolhatnád,te kis köcsög
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
petíciós" aláírásgyűjtés
  2015-11-09 22:59:00, hétfő
 
  Harkai Bulcsú Bánk


ALÁÍRÁSGYŰJTÉS?

Mi az értelme az aláírásgyűjtésnek? Eljuttatják Brüsszelbe? Óóóó, tényleg?
Van már EGY törvényileg nem szabályozott és kötelezettségeket nem jelentő konzumáció, illetve konzultáció, van MÁSRÉSZT békemenetelés, van HARMADRÉSZT "petíciós" aláírásgyűjtés.

És mi a fasznak? Ha senkit semmire sem kötelez, akkor egy bullshit, kutyaszar, porhintés az idiótáknak. A svájciak népszavazást írtak ki a mecsetépítés ellen, és pontot tettek a probléma végére vagy 10 éve. Ha a semmirekellő fidesz komolyan gondolná, és nem csak legitimációt akar a már eleve tervezett elképzelésihez legyártani, akkor kiírna népszavazást.
Csakhogy a 27%-kal megszavazott 2/3-os fidesz az érvényes népszavazást az "50% + 1 főben" húzta meg. A hülye nyomorékok, meg a nyomorék alkotmánybíró pojácák, meg az összes rohadalom született senki politikus miért nem beszél erről? Mi ez ha nem "alkotmánytalan"? Hogy lehet érvényes a választók 27%-a kétharmadra, ha a népszavazás érvényessége 50% +1 fő? Mert szükség van a politikus patkánycsordának az ELŐNYRE? Az alkotmányosság meg egy rohadalom, a közjogi gondolkodást meg retardált félhülyék művelik?

A 27% kontra 50%+1 a legitimációt és legalitást miért nem veszélyezteti?

Mi tehát a "Védjük meg az országot" lényege? Csak nem megint hazug módon legitimációt szerezni, mert különben annyira szarok, hogy érvénytelen lenne a kezdeményezésük? Még akkor is sikertelen lenne, ha az ország lakossága 70%-ban elutasítja a gazdasági bevándorlók letelepítését adófizetői pénzből?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy jegybankjának alapítványai Matolcsyné falujában ve
  2015-11-09 22:49:31, hétfő
 
  ...minden politikusnak legyen saját faluja...
Ez az ország akarattya :( Prolinép.
csakafidesz!
Lesz ott akkora fellendülés, hogy még Felcsút is a csodájára jár!
Hamarosan megépül a kisvasút az üdülő, és a füredi strand között, persze a polgármesteri hivatal érintésével. Lesz ott focipálya, tündérország élménypark, japán kert piros pöttyös fenekűeknek, és egy igazi bűvészkastély, ahol a hétvégeken különleges vendégként fellépő Matolcsy bemutatja, hogy hogyan kell eltüntetni egy ország összes pénzét.
Persze az ügyészségnek a szeme sem rebben hogy itt családon belül mutyiznak meg hatalommal visszaélnek. Szarországban miért is lenne baj ez. A románok már kivégzőosztag elé állították volna az összeset mint Ceausescu elvtársat.
Olyan szép látni, ahogy egy ország örül a saját kifosztásának. Aztán csodálkoznak, hogy nincs gyereknevelés, és mindenki elmegy nyugatra.


*********************

Matolcsy jegybankjának alapítványai Matolcsyné falujában vettek 1,13 milliárdért üdülőt

akiraly
gazdaság
ma 11:17


Az MNB hat alapítványa közösen megvásárolta az egykori MÁV-gyermeküdülőt Balatonakarattyán. Az alapítványok honlapján olvasható tájékoztató szerint a hirdetési áron, 890 millió forint +Áfáért, vagyis bruttó 1,13 milliárd forintért vették meg a hathektáros területet a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-től.

Bár az alapítványi honlapon megjelent beszámolóban azt írják, az üdülő Balatonkenesén van, a terület 2014 óta valójában a Keneséből 2012-ben népszavazással kivált Balatonakarattyához tartozik.

Ahhoz a Balatonakarattyához, aminek a Fidesz támogatásával, független jelöltként Matolcsy György neje, Matolcsy Gyöngyi lett az első polgármestere, és ahol a Matolcsy-családnak saját kúriája is van. (Via Átlátszó)

http://444.hu/2015/11/09/matolcsy-jegybankjanak-alapitvanyai-matolcsyne-falujaban -vettek-113-milliardert-udulot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üdülőt vettek az MNB alapítványai
  2015-11-09 22:37:19, hétfő
 
  már egyenes a nevére jegyezték be, vagy az csak később történik meg??
De ezt is zemberekért teszik.
Ha nincs munkája, mennjen vitorlázni. Ha pedig nincs kenyere, egyen rétest. Világos.

Hajra zemberek! lefelé.


******************************

2015. november 9., hétfő 12:41 Napi.hu

Üdülőt vettek az MNB alapítványai

Az MNB hat alapítványa nettó 890 millió forintért megvette a Matolcsy György jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi polgármester által vezetett Balatonakarattya területén lévő 6 hektáros MÁV gyermeküdülőt, ahol vezetéstudományi iskolát terveznek működtetni - szúrta ki az Átlátszó.hu.

Az alapítványok honlapján olvasható közlés szerint az ingatlan Balatonkenesén található, holott a terület Akarattyához tartozik. Az elírás onnan eredhet, hogy az akarattyaiak nem túl régen, 2012-es népszavazáson döntöttek a leválásról Balatonkeneséről, a szakítás a tavalyi önkormányzati választások óta hatályos - írja a portál.


Az ingatlan rendezvénytermében egyébként testületi üléseket is tart a Matolcsy György jegybankelnök felesége, a 2014-ben független színekben, Fidesz-támogatással választást nyert Matolcsy Gyöngyi polgármester által vezetett balatonakarattyai önkormányzat.

Itt valaha vasutasgyerekek üdülhettek, a jelenlegi bérlő kft magánszállásokat működtet, és fesztiváloknak ad helyet, a jövőben pedig - a tervek szerint 2016 nyarától - oktatási és konferenciaközpontot működtetnek ott a Pallas Athéné-k, s a létesítményben működik majd az úgynevezett Magyar Vezetéstudományi Iskola is.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/udulot_vettek_az_mnb_alapitvanyai.605702.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemaddiga! A RENDSZER igenis kiválóan működik!
  2015-11-09 22:24:28, hétfő
 
  Nemaddiga! A RENDSZER igenis kiválóan működik!

Posted on 2015-11-09 by Admin
Csúszik a mentőállomások átadása

rds
Az új mentőállomások felét, a felújítandók harmadát nem sikerült még használatba venni, noha a fejlesztést szolgáló uniós programot már készre jelentették - írja a Népszabadság.
A portál cikke szerint korán hirdetett eredményt a mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál, amikor az RTL Klub híradójában alig másfél hete azt mondta: október végére átadnak 81 új és felújított mentőállomást. Bár a munkálatok felgyorsultak az átadás még teljes.
Mentőfejlesztésre 11 milliárd forintot kapott 2009-ben Magyarország európai uniós forrásokból. Ám ha novemberig nem sikerül befejezni a beruházásokat, a programot már csak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) költségvetéséből lehet finanszírozni.
A lap szerint a program körüli zavarokat már jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2014 márciusában, választási kampánykörútján kész tényként jelentette be, hogy 22 mentőállomást megépítettek és további 60-at felújítottak. De addigra valójában csupán egyetlen új mentőállomás készült el. A pályázatban előírt októberi határidőre pedig hatvan felújítandó mentőállomás közül körülbelül húsz nem készült el.
A kormány eddig körülbelül 15 milliárd forint uniós támogatást költött el azzal a céllal, hogy a mentők tízből legalább kilencszer odaérjenek negyedórán belül a segítségre szorulóhoz. Ezen belül négymilliárdból a mentésirányítást modernizálták. Ugyanis az uniós támogatás feltételei között szerepelt a 15 percen belüli érkezési idő legalább 86,5 százalékra javítása. Ezt szolgálta volna a többi között 740 mentőautó fölszerelése tabletekkel. A táblagépeken keresztül történhetne a riasztás, azokon tervezték megjeleníteni a beteg összes adatát, s azt is, hogy honnan hová kell vinni, melyik a leggyorsabb útvonal, hol van szabad ágy. Ám a rendszer nem működik a Nol információi szerint.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “...Ám a rendszer nem működik..."
-Dehogynem! Működik az! A NER és annak “kommunikációs rendszere" kiválóan működik! A döbrögista vetítőgép hibátlan akciófilmeket nyomat!


http://www.balrad.com/2015/11/09/nemaddiga-a-rendszer-igenis-kivaloan-mukodik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a “buborék”
  2015-11-09 22:22:13, hétfő
 
  Elvakított radarok, lehetetlenné tett kommunikáció, műholdak elől eltakart terület!
Mindez 600 kilométer átmérőjű körzetben! Ilyen a világban sincs!-hőbörögtek a teljes süketség és vakság tapasztaltán a NATO-generálisok. Akik amúgy bozasztóan kíváncsiak lettek volna arra, hogy mi is zajlik Észak-Szíria harci övezeteiben. Kiváltképpen a Latakia környéki események izgatták a fantáziáikat, ám minden hiába. Se kép, se hang!
A “Daily OSNet" számolt be a találgatásokról, ami a NATO-generális körökben megindult a hallatlan dolog kapcsán. Merthogy szöget ütött a hadfiak fejében, hogy tán mégsem a véletlen művének tekinthető az, hogy kukkoló és hallgatózó eszközeik mind egyszerre mennek tönkre!
Nem is mentek azok tönkre! Annyi történt mindössze, hogy a sokezer millárd dolláros összértékű ketyerehalmaz egyszeriben egy halom hasznavehetetlen áramfogyasztóvá változott.
Mint azt Philip Bredlove NATO-főinstruktor kijelentette, az oroszok egy hatalmas “buborékot" fújtak Sz-300-as rakétarendszerük köré-fölé, amit Latakia környékére telepítettek. Innentől kezdve oldódott meg számukra a rejtély, hogy mit is jelent az orosz katonai kódok sorában az A2/D2. Hát az bizony az anti-hozzáférés / tilalmi zóna elnevezést jelent. A gyakorlatban pedig azt, hogy se nem láthat, se nem hallhat, se nem tudhat a “buborék" alatt zajló dolgokról az arra nem jogosult.
NATO-generálisék már eljutottak odáig, hogy ez a “buborék" az általuk már megtapasztalt-de még ki nem ismert “КРЭТ Richag"-rendszer nagyra növesztett testvére lehet. (Ez tréfálta meg többek között a Fekete-tengeren tavaly a “Donald Cooc" amerikai rombolót, és változtatott még jónéhány amerikai csecsebecsét hulladékká a világ néhány részén.)
Hanem a “buborék" mérete-ez a 600 kilométer átmérő-ez lemeresztette NATO-generálisékat. Mi jöhet még?-vakargatják a fejüket. Még nagyobb? Vagy valami ettől is rémisztőbb?


http://www.balrad.com/2015/11/09/a-buborek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalosan ennyit vallanak be
  2015-11-09 22:14:37, hétfő
 
  2015. 11. 9. 14:43

A Németországba érkező migránsok 10 százaléka lesz bűnöző

A berlini kormány becslése szerint az idei évben akár a 800 ezret is elérheti a Németországba érkező menedékkérők száma. Ekkora tömeggel már a németek is egyre nehezebben birkóznak meg. Az is tény, hogy egyre több a menekültek ellen elkövetett erőszakos támadás. Azonban a migránsokat sem kell félteni, 10 százalékuk követ el különböző bűncselekményeket. Magyarul Németországba egy év leforgása alatt 80 ezer olyan személy érkezhet, akik bűncselekményekből kívánják fenntartani magukat.

Beszédes adata az is, hogy elsősorban nem a háborús övezetekből érkezők lépnek a bűn útjára. Főleg a Balkánról, a Kaukázusból, Észak-, Nyugat-, és Közép-Afrikából érkezőkkel akad problémájuk a német hatóságoknak. Ezek a fiatalok már hazájukban is követtek el bűncselekményeket. Az persze, már a németek töketlenkedése, hogy ezeket az embereket miért nem küldik azonnal haza.
Sok vagy kevés?

Németországban a menedékkérők nagyjából 10 százaléka követ el bűncselekményeket - mondta a bűnügyi rendőrség (Kriminalpolizei) szakszervezetének (Bund Deutscher Kriminalbeamter - BDK) elnöke a Die Weltnek.

André Schulz a német lap hétfői számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy a 10 százalék sok vagy kevés, azt mondta: figyelembe kell venni, hogy nagyon sok "fiatalember jön ide a kilátástalanságból, és kilátástalan helyzetbe kerül", ez az élethelyzet pedig a bűnelkövetővé válás "kockázati tényezője". "Teljesen normális, hogy ennek a csoportnak egy része bűnelkövetővé válik. A németekkel hasonló helyzetben ugyanez történne. A vallás és a származás ebben alárendelt szerepet játszik" - mondta a BDK elnöke.
Nem eléggé képzettek

Egy német gazdaságkutató szeptemberben napvilágot látott jelentése szerint nem eléggé képzett a menekültek többsége ahhoz, hogy megállja a helyét a német munkaerőpiacon, így nyilván a Magyarországon sem vennénk sok hasznukat. A menekültek származási országaiban jellemzően magas az analfabetizmus, például Afganisztánban meghaladja az 50 százalékot a 14-29 éves korosztályban. A felsőfokú végzettségűek aránya pedig még a viszonylag fejlett Szíriában is csupán 6 százalék. Ezenfelül a végzettségek sok esetben nem egyenértékűek.

Mindez előrevetíti azt, hogy miután sokan közülük nyelv és szaktudás hiányában nem fognak tudni munkát találni, alternatív úton fogják beszerezni a napi megélhetéshez szükséges anyagi erőforrásokat. Ez nagyjából sejthető, hogy mit jelent majd a gyakorlatban...
Jól körülhatárolható bűnözői körök

Elmondta, hogy a menedékkérők körében megmutatkozó bűnözésről gyűjtött adatok elemzése révén az a "legfontosabb felismerés", hogy az elkövetők nem háborús menekültek.

"Nem szíriaiak, nem afgánok és nem irakiak, hanem fiatalemberek a Balkánról, a Kaukázusból, Észak-, Nyugat-, és Közép-Afrikából", és rendszerint olyan emberek, akik már a hazájukban is követtek el bűncselekményeket.

Különösen sok dolga akad a hatóságoknak a grúzokkal, bár velük kapcsolatban sem szabad általánosítani. Eddig ezernél is több grúz állampolgárról állapították meg, hogy a szervezett bűnözői hálózatok révén kerültek Németországba, menedékjogi kérelmet adtak be, hogy tartózkodási jogot szerezzenek, és kérelmük átfutási idejét arra használják fel, hogy vagyon elleni bűncselekményeket kövessenek el.

Ezeknek a maffiaszerű hálózatoknak a felszámolása nagyon nehéz, tevékenységük pedig súlyos károkat okoz, csak a grúz bandák évente 100 millió euró nemzetgazdasági kárt okoznak - mondta a BDK elnöke.

A terrorizmus és a menekülthullám esetleges kapcsolatáról azt mondta, hogy az utóbbi hónapokban nem erősödött a terrorveszély. "Egy potenciális terroristáknak rendszerint nem is fűződik érdeke ahhoz, hogy a menekültekkel együtt regisztrálják" Németországban - mondta André Schulz.

Hangsúlyozta: beszélni kell a menedékkérők körében megmutatkozó bűnözésről, méghozzá "világosan", azért is, hogy "kifogjuk a szelet a szélsőjobboldaliak vitorlájából".

http://alfahir.hu/a_nemetorszagba_erkezo_migransok_10_szazaleka_lesz_bunozo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sanyi bá' tanít
  2015-11-09 22:05:20, hétfő
 
  2015. 11. 9. 15:59

Sanyi bá' tanít

Az "Összezárva Friderikusszal" vasárnap adásából megtudhattuk, hogy Gregor Bernadett veszélyes útra tévedt, de csak csak azért jobbikos, mert hülye, és különben is, a rendes színész pártsemleges.
Tartozom egy vallomással: rendszeres nézője vagyok Friderikusz Sándor új műsorának, ami szerintem sokkal kreatívabb, érdekesebb és merészebb, mint a hazai média 90%-a együttvéve. Tök jó, hogy végre nem csak azt tudjuk meg egy másfél perces bejátszásból az este tízes bulvárhíradóból, hogy melyik celeb csináltatott új melleket, indított valóságshowt, vagy cserélte le a csaját/pasiját, esetleg vett egy Gucci táskát/Ferrarit. Egyáltalán tök jó, hogy egy hírességekről szóló műsorba alapvetően nem vattaagyú bohócokat hívnak (eltekintve Gyurcsány Ferenctől), hanem olyanokat, akik valamit azért mégis csak letettek az asztalra, mielőtt a Best magazin címapjára kerültek a magánéletükkel (vagy azzal, ami a bulvársajtó szerint a magánéletük). Szóval ez egy alapvetően jó műsor, így kíváncsian ültem le tegnap este is, amikor Gregor Bernadettet zárták össze egy napra a showmannel.

Ha valamiben nagy összegre fogadtam volna, akkor az, hogy a beszélgetésből nem maradhat ki az az öt világrészt megrengető gigabotrány, hogy a színésznő október 23-án elénekelt egy Karády-dalt a Jobbik megemlékezésén. Aki akár csak alkalomszerűen is kitekintget az Aktív-Velvet-Bors Bermuda-háromszögön, az tudhatja, hogy a jó öreg Liberikusz mester melyik politikai térfélen focizik. Legeslegkésőbb a Gyurcsány Ferenccel eltöltött meghitt 24 óra után már mindenkinek leeshetett a merrehányóra. Úgyhogy engem a legcsekélyebb mértékben sem lepett meg, hogy Sándorunk összeráncolt szemöldökkel helytelenítette a gonosz fasiszták mellettim kiállást. Az viszont igen, hogy ezt egy külvárosi talponálló vitakultúrájának szintjén adja elő.
Miért kellett ezt?
A diksurzus az adekvát "miért kellett ezt?" kérdéssel indul, amire egy normális országban annyi lenne a válasz, hogy "mer' ehhez volt kedvem." De ez nem egy normális ország, ezt Gregor Bernadett is érezheti, így türelmesen elmagyarázza, hogy Sanyi bának, hogy elolvasta a Jobbik programját, és az neki tetszik. Hozzáteszi, hogy a dokumentum 88 oldalas, tehát jó eséllyel elejétől a végéig átnézte. Ha legalább Sanyi bá' normális lenne, akkor itt le is pattant volna a témáról. Esetleg gratulált volna, hogy beszélgető partnere

a magyar választók azon 1%-ához tartozik, aki program alapján választ pártpreferenciát.

Ha csak minden ötödik szavazó így tenne, lényegesen élhetőbb hazánk lehetne.

De Sándorunkat csak most kapja el igazán a gépszíj. Kérdőre vonja a színésznőt, hogy vajon a többi párt programját is elolvasta-e? Hiszen, milyen kis befolyásolható, naiv kislány, ugye, aki csak egyfelől tájékozódik! Nos, ha Fridi tényleg annyira penge lenne, mint, amilyennek láthatóan érzi magát, akkor tudná, hogy

a Jobbikon kívül csak egyetlen másik pártnak, az LPM-nek van programja.

A többiek praktikusabban gondolkoznak, ők arra a 99%-ra hajtanak, aki soha a büdös életben nem vesz a kezébe ilyen irományt.
Nem náci, csak hülye
Friderikusz nem enged sok teret a vitának, és gyorsan útba igazítja az elbizonytalanodott nézőt, hogy tudja, hol is lakik a szürkeállomány:

"Erről hosszan beszélgethetnénk, ha Önnek lenne elég ismerete a témában."

Vagyis a jóságos Sanyi bá' szerint Gregor Bernadett nem azért jobbikos, mert gonosz náci állat, hanem csak

azért, mert hülye.

A kirekesztő, bunkó, fasiszta tahók csak jegyzeteljenek a tévé előtt, hátha tanulnak egy kis európai vitakultúrát! De itt még nem érdemes letenni a füzetet és a tollat, van még bölcsesség ott, ahonnan ez jött. Fridi ugyanis a végére még ledobja a retorikai atombombát, amikor atyai aggódással azt tanácsolja:

"Egy színész maradjon szerintem mindentől független!"

Ez az ultima ratio, ez az az érv, amely előtt a legelvetemültebb szélsőségeseknek is meg kell hajolniuk. Akinek pedig eszébe jutna az az eretnek gondolat, hogy

ezt a kérdést, vajon mi a francért nem teszik fel soha mondjuk a Bajnai Gordon MC-jévé szegődött Kulka Jánosnak,

vagy a Heti Hetesben népnevelő Gálvölgyinek, Hernádi Juditnak, esetleg Ábel Anitának, az vegye tudomásul, hogy

a balos/liberális művész nem pártpolitizál, ő alapvető emberi értékek mellett áll ki.

Mocskos pártpolitika, lelkiismeretlen politikai zsoldosok és rossz társaságba keveredett eltévedt báránykák csak a jobboldalon vannak. És ez is csak azóta van, amióta van jobboldal.


Kinek hiányzik ez? Kádár idejében ilyesmi nem fordulhatott volna elő. Akkoriban a színészek nem politizáltak. Meg senki más sem. Mégis boldogok voltunk.

- mondja Lenke néni Taki bácsinak a tévé előtt ülve, felhangzik Vukán György mesterműve, és szépen aludni megy a lakótelep. Ma is megtudtuk, mi a véleményünk. Köszönjük Friderikusz úr, a jó Isten áldja meg!


http://alfahir.hu/sanyi_ba_tanit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki jöhet Merkel bukása után?
  2015-11-09 21:53:55, hétfő
 
  AKI A HAZÁJÁT SZERETI,AZT NEM ENGEDIK HATALOMKÖZELBE, KICSINÁLJÁK! LÁSD HAIDER.CSAK HAZAÁRULÓK TERMELŐDHETTEK KI, EDDIG!!!!!!!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////////////////////////////////////

Ki jöhet Merkel bukása után?

Káncz Csaba, 2015. november 04., 08:20


Bár sokan még mindig úgy gondolják, hogy Angela Merkel biztosan ül a politikai nyeregben, ez már nincsen így. A német kancellár most Ankara és Moszkva jóindulatát próbálja megszerezni saját politikai túlélése érdekében. De ha a politikai veterán pénzügyminiszterénél elszakad a cérna, akkor véget ért a pályafutása.


,,Iszlamista szélsőséget importálunk, arab antiszemitizmust, más népek nemzeti- és etnikai konfliktusait, valamint ezeknek az embereknek a tőlünk eltérő társadalmi- és törvényi felfogását. A német biztonsági szervek képtelenek kezelni ezeket a behozott biztonsági problémákat és a német közvélemény erre adott reakcióit." Érett és őszinte sorok ezek abból a titkosszolgálati helyzetértékelésből, amelyet a Die Welt szivárogtatott ki október 25-én. Mennyire más a hangütése ennek a színfalak mögötti józan elemzésnek, mint a Merkel-kormányzat propagandájának az elmúlt hónapokban, amely már a németek többsége szerint is teljesen elszakadt a valóságtól.

Normál üzemmenet?

A német kancellárnak ebben a helyzetben kellene elismernie, hogy (óriásit) hibázott, bár ez a lépés egyben politikai pályafutásának végét is jelentené. Már az európai vezetők is elhűlve figyelik, ahogy Merkel az országában még mindig próbálja eljátszani a 'business as usual' napirendet, egyik nap szakszervezeti kongresszusra látogatva, másnap Kínába utazva.

Eközben az első félévben 218 221-en folyamodtak menekültstátuszért Németországban, 125 százalékkal többen, mint 2014 azonos időszakában. Merkel mellett a nép szemében a másik főkolompos Thomas de Maizière belügyminiszter, aki előbb hosszan hallgatott és aztán túl kevés érdemi lépést tett. Normál esetben már régen felmentették volna, hiszen hogyan fordulhat elő, hogy egy felelős belügyminiszter még pár hónapja 200 000 menekültkérőről beszélt erre az évre, aztán egy reggel már 800 000-ről, amely mostanra egy milliós prognózisra változott?

Ezalatt főként a keleti tartományokban már mindennapossá váltak az erőszakos cselekmények. Szászországban már nem csak a menekültek érezhetik veszélyben magukat, hanem az őket ellátó kisegítők és önkormányzati politikusok is a radikálisok célkeresztjébe kerültek és kapnak rendszeres fenyegetéseket.

Schäuble lojalitása most kulcskérdés lehet

A polgárok ugyanis nem kapnak választ olyan alapvető kérdésükre, hogy hol a határa az áradatnak? Mi a cél és mi a terv? Szeretnék tudni, hogy Merkel szerint hogyan fog kinézni Németország tíz vagy húsz év múlva? Ezekre azonban nincsen kormányzati válasz.

Bár sokan még mindig úgy gondolják, hogy Merkel biztosan ül a politikai nyeregben, ez már nincsen így. Ha Wolfgang Schäuble, a politikai veterán pénzügyminiszter egyszer besokkall, akkor véget ér a kancellár pályafutása. A miniszter egyelőre tartja magát a kurzushoz, de már komoly feszültség munkál benne. Október végén ,,drámainak" jellemezte a vezető kormánypárt tagságának hangulatát. Schäuble nem látja úgy, hogy a CDU kitartana Merkel kurzusa mellett. Szerinte sürgős eredményeket kell felmutatni az új menekültügyi szabályoknak, különben megromolhat a CDU vezetésének és tagságának viszonya.

Zarándokutak Ankarába és Moszkvába

Merkel a politikai túlélése érdekében egyrészt a török választási kampány tetőpontján elzarándokolt Erdogan elnökhöz, ahol pénzt és Ankara EU csatlakozási tárgyalásainak gyorsítását ígérte a menekült-áradat lassításáért cserébe. Hogy Erdogan elnököt egy csöppet sem érdeklik az EU tagsághoz nélkülözhetetlen politikai előfeltételek, a Koppenhágai Kritériumok? Ez a jelek szerint a bukás szélére került Merkelt nem zavarja. Eltűnődhetünk azon is, hogy vajon milyen mandátummal és kinek a felhatalmazásával ígért gyorsabb EU csatlakozást Merkel?

Múlt szerdán pedig Moszkvába küldte gazdasági miniszterét, aki jelzéseket adott a Kremlnek, miszerint Berlin szeretné újragondolni kétoldalú kapcsolatait. Moszkva ugyanis eltökélt abban, hogy kikényszerít egy politikai megoldást Szíriában. Ha pedig az orosz katonai offenzíva belátható időn belül sikeres lesz, akkor az egy újabb halvány reménysugár Merkel számára, hogy leáll a szír menekülthullám.

Káncz Csaba jegyzete


http://privatbankar.hu/makro/ki-johet-merkel-bukasa-utan-287146
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.