Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mi a különbség a lélek és az EGO büszkesége között?
  2015-12-12 23:20:14, szombat
 
  Mi a különbség a lélek és az EGO büszkesége között? - Tizenkettedik adventi lelkigyakorlat

Büszkeség - Kedves olvasó, mond ki hangosan ezt a szót és figyeld meg, hogy mi jut először eszedbe. A legelső gondolat, érzés asszociáció, amely a büszkeséggel kapcsolatban beugrik. Önmagaddal és más személyekkel kapcsolatban.






Negatív vagy pedig pozitív életérzés ez?

Milyen értelmet nyer ez a szó benned?

Büszkének többféle képen lehet lenni. Van büszkesége az Egónak és van büszkesége a léleknek.
Győzd le haragod, add fel büszkeséged. Nem érheti szenvedés azt, akit semmi sem béklyóz, akinek semmije sincs.
Buddha

Az Ego büszkesége önkényes, önimádó, és azt az érzést kelti, hogy jobb vagy a másiknál. Összehasonlítgat, elemezget és aztán piedesztára emelve mások fölé helyez. Az Egóból eredő büszkeséghez gőg társul. Ez keresi a dicsérő szót az elismerést.

A büszkeség inkább azzal függ össze, hogy mi a véleményünk önmagunkról, a hiúság azzal, hogy milyen legyen rólunk mások véleménye.
Jane Austen

Ezzel ellentétben a lélek büszkesége az alázat által bontakozhat csak ki. A lélek amikor azt tapasztalja meg, hogy szabadon halad előre az általa választott életúton és sikeresen veszi mindazokat az akadályokat és leckéket, amely által fejlődhet, joggal lehet büszke. Inkább megelégedettséggel és harmónia érzéssel tárul ez, és alázattal is, az élet iránt. Célja nem az hogy gőgös büszkeséggel önmagát dicsérje, hanem az hogy ezt az utat másoknak is megmutassa és mások lelki fejlődéséhez is hozzájáruljon általa.

Egyszer majd eljön a nap, amikor a szíved konfliktusba kerül a büszkeségeddel. Olyan véres és olyan heves harc lesz, amilyen csak az igaz szerelemért vívott háború lehet.
Karen Hawkins

Mai lelkigyakorlatunk során arra kérlek figyeld meg azokat az élethelyzeteket, amikor büszke vagy. Tudatosítsd hogy az Egó vagy a lélek büszkesége-e ez.

Ha azt veszed észre, hogy a büszkeség az Egodból fakad, akkor szelíd szeretettel old fel azt és kérd Bölcsebb Énedet, Szellemi vezetőidet hogy segítsenek az alázatot megtapasztalni.

Ha más esetében veszed észre az Ego büszkeségét, ne ítélkezz, de ne is tápláld azt. Tudatosítsd hogy mennyire érdekesen működik az Egó és milyen nagy igénye van az elismerésre és dicséretre.

Aki önmagát és életútján ismeri, az csínján bánik a dicsérettel és a vádakkal is, hiszen tudja hogy igazából egyik sem igaz.

Jó lelkigyakorlatot és lelki felfrissülést.

Egészségedre váljék!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Az elvárások az illúziók szemfényvesztő kategóriájába...
  2015-12-12 23:13:20, szombat
 
  Az elvárások az illúziók szemfényvesztő kategóriájába tartoznak - Tizenegyedik adventi lelkigyakorlat

Kedves olvasó bizonyára te is megtapasztaltad már, hogy elvárásaid voltak valamilyen élethelyzettel vagy személlyel kapcsolatban, és a dolgok aztán nem az elvárásaid alapján történtek.






Az elvárások is az illúziók szemfényvesztő kategóriájába tartoznak. Egy olyan jövőbeli képet alakítanak ki, amely elrugaszkodik a realitás talajától és csak a szubjektív nekünk megfelelő nézőpontokat veszi számításba. Gyakorta használjuk a következő kifejezést ez kapcsán: “ én úgy gondoltam hogy..."

• igazán visszahívhatott volna telefonon..
• megtehette volna azt a gesztust...
• úgy lett volna jó ha...

Másokhoz tudatosan vagy tudattalanul szinte folyamatosan elvárásokat fűzünk és ha a dolgok nem az elvárásaink alapján történnek, akkor azon nyomban megjelenik a frusztráció érzése és az ítélkezés.

Ilyenkor esünk bele a minősítgetés csapdájába is: igen mert a másik, ilyen vagy olyan jó vagy rossz, stb.

A minősítgetés és ítélkezés negatív energetikai-gondolati és érzelmi csomagok amelyek konfliktusokat szítanak és az emberi kapcsolatokat megbetegítik.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess figyelmeztet a mondás is.

De akkor hogyan lehetek ítéletmentes, mi az amit tehetek az elvárásaimmal?

Figyeld meg önmagad az emberi kapcsolataidban. Milyen elvárásaid vannak egyes személyekkel? Mi az amit elvársz tőlük? Reálisak az elvárásaid? Mi történik akkor, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy elvártad. Mi az amit érzel? Megjelennek negatív töltetű érzések mint a harag, frusztráció?

Tudod közölni a másikkal, amit érzel vagy inkább magadban tartod?

Az egyetlen elvárás, amit engedj meg magaddal az az önmagaddal kapcsolatos elvárás. Az hogy saját magadhoz és másokhoz szelíd szeretettel és ítéletmentesen viszonyulj.

Törekedj a feltétel nélküli hozzáállásra. Ha bármi amit teszel embertársaiddal kapcsolatban feltétel nélküli, akkor már nincsen szükséged elvárásokra a részről. Így ha nem csalódsz nem kell ítélkezned sem.

Kérd a Szellemi vezetődet, a Belső bölcs énedet hogy segítsen a hétköznapi élet minden napján a feltétel nélküliség megtapasztalására. Fogadd el hogy emberi létünk a fény és árnyék tánca. Ahol fény van ott sötétség is van. A szerepünk nem az ítélkezés, hanem ez elfogadás és a fény felé fordulás.

Hasznos lelkigyakorlatot.

Egészségedre váljék!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Bocsáss meg magadnak eddigi hazugságaidért – Tizedik a
  2015-12-12 23:08:30, szombat
 
  Bocsáss meg magadnak eddigi hazugságaidért - Tizedik adventi lelkigyakorlat!

Kedves olvasó, ahogy telnek az advent napjai és haladunk előre a lelki megtisztulás folyamatában úgy egyre fontosabbá válik hogy őszinték legyünk önmagunkhoz.






Az őszinteség is egy útjelző, ami azt mutatja meg, ki mennyire tudatos és mi az Ő belső értékrendje. Ez az Ő-szint-je, ahogy egy spirituális tanítóm mondta.

Nem várhatunk el senkitől többet, mint amire képes. Mindenki a saját tudatosságának függvényében tükrözi vissza másoknak azt ami számára igaz. Így az egyéni igazságok sokszor fényévnyi távolságra is lehetnek az élet örök igazságaitól.

Néha, az üdvösség érdekében, nem marad más, mint a kegyes hazugság. Isten elnézi nekünk az ilyen bocsánatos bűnöket.
Mary Chamberlain

Szembenézni belső dolgainkkal és felismerni emberi esendőségeinket, beismerni hibáinkat és őszinték lenni önmagunkhoz megteremti a feltételét annak is, hogy másokkal őszinték lehessünk.

A legnagyobb hazugságok mindig a saját magunkkal szemben elkövetett hazugságok.

Megtörtént már veled, hogy tudtad, hogy a dolgok nem a maguk rendjén mennek de mégis azt hazudtad magadnak, hogy minden rendben? Megtörtént az, hogy kellemesebb volt egy langyos hazugság árnyékába elbújni mint szembenézni az igazsággal? Valószínűleg igen, de ez a játék kétesélyes.

Hazugságnak is teremtő ereje lehet, hiszen hosszabb ideig fenntartva tudatunkba életünk részévé válhat és nem magát az életet, hanem a hazugságot kezded el élni.

Minden hazugság kísérti a jövőnket. Nem lehet tudni, hogy mikor vagy hogyan ütköznek a valósággal és igényelnek további hazugságokat.
Sam Harris

A hitetlenség is szorosan kapcsolódik a hazugság fogalmához hiszen a hit is az egyéni tudat fejlődésnek a tükre. A hitetlenség egy olyan belső ellenállás is egyben ami nem engedi hogy felzárkózzunk az élet örök igazságaihoz.

Mindenféle lelki levertség végső oka a hitetlenség.
Martyn Lloyd-Jones

A hazugság és hitetlenség ilyen módon eltávolít az élet természetes rendjétől és annak törvényszerűségeitől és örök igazságaitól megbetegítve az emberi kapcsolatokat és az élethez és Teremtőhöz való egészséges viszonyunkat.

A mai lelkigyakorlat során végezz önvizsgálatot.

Bocsáss meg magadnak eddigi hazugságaidért, hitetlenségeidért és kérd a belső Bölcs Énedet, Szellemi Vezetőidet hogy gondolataid, szavaid és tetteid az élet igazságaihoz idomuljanak és azzal mindig összhangba kerüljenek a hited által.

Lelki egészségedre!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Mosolygó narancsok
  2015-12-12 22:45:03, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Kapros rántott tök
  2015-12-12 22:35:46, szombat
 
  Kapros rántott tök

Hozzávalók:
1 db friss, zsenge tök
1 csokor kapor

liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés: A tököt meghámozom, két végét levágom, egy kanállal a belső, magos részét kikaparom, majd centis szeletekre felvágom, besózom. A kaprot finomra vágom, bedörzsölöm vele a gyengén kinyomkodott tökkarikákat.

Szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, forró olajban aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem.

Frissen tetszés szerinti körettel tálalom, ebben a nagy melegben leginkább valamilyen hűsítő friss salátát ajánlok hozzá.





Megjegyzés

Könnyű, egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári ebéd vagy vacsora.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Virslis-sajtos töltött lángos
  2015-12-12 22:33:49, szombat
 
  Virslis-sajtos töltött lángos

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl tej
1 csipet só
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1 kávéskanál cukor
4 db virsli
20 dkg sajt

Elkészítés: A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez, sóhoz, tejfölhöz öntjük, összedolgozzuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A virslit megfőzzük, majd félbevágjuk, a sajtot feldaraboljuk.

Vékonyra nyújtjuk a megkelt tésztát, és 8 darabra vágjuk. Rárakjuk a a virslit és a sajtot, becsomagoljuk. Én a rövidebb végét ráhajtogattam és a két hosszabbikat összenyomtam. Jól lehet dolgozni a tésztával, úgyhogy nem lesz lyukas.

FORRÓ olajban kisütjük, nem kell soká, csak míg színt kap, már fordíthatjuk is, majd vehetjük ki.





Farkas Bernadett

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Krémsajtos kehely feketeribizlivel
  2015-12-12 22:30:35, szombat
 
  Krémsajtos kehely feketeribizlivel

Hozzávalók:
20 dkg édes keksz apróra törve
12,5 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
2 dl habtejszín
2 marék feketeribizli
2-3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
pár szem szeder
kevés málnaszörp

Elkészítés: A kekszet zacskóba rakom, és klopfolóval jól összetöröm. A sajtot kikavarom a porcukorral és a vaníliás cukorral, és szép lassan hozzákeverem a keményre vert tejszínhabot. A ribizlit botmixerrel pépesre töröm, és ízlés szerint teszek hozzá cukrot, hogy ne legyen túl savanyú. Ha mélyfagyasztott volt a ribizli, előbb kiengedem.

Tálkákba halmozom az előkészített alapanyagokat: egy réteg keksz, egy réteg sajtos tejszínhab, egy réteg gyümölcspüré, és ezt ismétlem, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére ribizli kerül, majd körbelocsolom málnaszörppel, és díszítem 1-1 szem szederrel.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Narancsos és zöldséges kacsasült
  2015-12-12 22:27:56, szombat
 
  Narancsos és zöldséges kacsasült

Hozzávalók

4 db kacsacomb ( közepes méretű, lehet kacsamell is)
2-3 db narancs (méretétől függően)
20-30 dkg brokkoli

bors
1/2 kocka tyúkhúsleves
2 db kivi
néhány koktélparadicsom
néhány szőlőszem
1 teáskanál barna cukor
olaj

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, a húst először a bőrös, majd a másik felén hirtelen megpirítjuk. Hőálló tálba átrakjuk, és ráöntjük az olajat.
Felforrósított sütőben tovább pirítjuk kb. 20-25 percig, félidőben megfordítjuk. Meglocsoljuk 2-3 narancs levével, alufóliával lazán letakarjuk. Alacsony hőfokon (150 fok), puhára pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a húsokat megszórjuk a cukorral (vagy mézzel) és ropogósra sütjük.
A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szőlőszemekkel és a paradicsommal együtt puhára pároljuk.
A tálból kiszedjük a húsokat, a felesleges zsíradék nagy részét leöntjük. A maradék zsíradékhoz adjuk a leveskockát, kevés barna cukrot, és 1-2 ek víz hozzáadásával felforraljuk, majd besürítjük.





Megjegyzés

A családom nagyon szereti a kacsahúst, amelyet változatossá tehetünk a különböző köretekkel. A zöldséges és gyümölcsös köret is kitűnően illik hozzá.

Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Aszaltszilva-leves pörkölt dióval
  2015-12-12 22:25:14, szombat
 
  Aszaltszilva-leves pörkölt dióval

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg magozott aszalt szilva
8 szem szegfűszeg
1 kis darab fahéj
4 dkg tisztított dió
6 dkg cukor
1 dl vörösbor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 dl tejszín

Előkészítés: Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk, és összevagdaljuk.

Elkészítés: Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, egy csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest. Forraljuk még 5-6 percig, majd kivesszük a teatojást, belekeverjük a tejszínt, és tálaljuk. A tetejét megszórjuk a dióval.





Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 290 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Tekert kakaós kalács
  2015-12-12 22:23:07, szombat
 
  Tekert kakaós kalács

Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
9 dl tej
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
A kalács locsolásához:
1/2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
lekvár

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk. Háromszorosára kelesztjük.

Ha megkelt, 4 darabba vágjuk. 4 db cipót formálunk, 2 cipót kakaóporral ízesítünk úgí, hogy jól beledolgozunk 1-1 evőkanál kakaóport.

A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretű tepsi nagyságra, lekvárral lekenjük vékonyan, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik 2 cipóval is így járunk el.

Még fél órát kelesztjük, majd tojássárgájával lekenjük, 1 mokkáskanál cukrot kevertem bele. Lassú tűznél sütjük.

A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép foszlós.





Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 475
  • e Hét: 3347
  • e Hónap: 8385
  • e Év: 138092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.