Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Márai Sándor: A messzeség
  2015-12-17 23:55:49, csütörtök
 
 

Semmit nem viselnek el oly kedvetlenül, mint a férfit, aki Adyra hivatkozik, s kijelenti: ,,Meg akarlak tartani Téged, azért választom őrödül A megszépítő messzeséget." Ilyenkor sírni kezdenek, átkozódnak, törnek és zúznak. Ők tudják, miért? Egyébként tökéletesen igazuk van.
Tudják, hogy a legbonyolultabb valóság is többet ér, mint a ,,megszépítő messzeség" - s a férfi, aki mindig úton van kissé, a jó ég tudja, hol és merre? - úton, más nők, vagy munkakörök, vagy délkörök, vagy feladatok, vagy sajnálatos téveszmék között, amilyen a hídépítés, vagy atomrombolás, relativitás, vagy regényírás, s más ilyen feladatok és hivatások között, melyekre általában hivatkozni szokott, mikor felajánlja a nőnek, hogy elemgy tőle, mert ,,meg akarja tartani" - a férfi inkább ne ,,tartsa meg" ily módon őket, s ne akarja megszépíteni őket, s inkább csináljon, amit akar, csak ne menjen el. Nincs semmi, ami sértőbb, veszélyesebb és reménytelenebb lenne, mint a ,,megszépítő messzeség, s nincs nő, aki ne nyugodna bele boldogabban és inkább a rondító és csúnyító közelségbe és jelenbe, a valóság és a fogható jelen akármilyen vacak morzsájába, mint a távolság és ,,megtartó és megszépítő messzeség" gyanús terveibe. Ezért kezdenek visítani, valahányszor ezt a verssort hallják. Ők tudják, miért... Igaz, én is tudom.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
El kell hagyni a fekete mágiát - fanatikus vélemény
  2015-12-17 23:03:22, csütörtök
 
  A média kislány áldozása a világ összes országa és izmusa, egyháza helyett már születésem óta tart. Világ-apokalipszist hajtottak végre közösen, a Miskolcon berendezett világ-könyvtár könyvein végighaladva, köztük valamennyi bibliával és azok szerepjátékosaival, báb-királyaival.

Ezt a miskolci elmeosztályuk itt akarná lerendezni, ha nem lenne a menhely a Mónika Show fertelmeseivel, melyek végig mentek az összes cigányon, így vitték őket a médiába, a cseremisz pusztító meg egyik országból a másikba. Az ország lakossága nem tudja, hogy anyám az utolsó ugor-magyar, az apja, Benkő Lajos elleni apokalipszist Benkő Dániel születése óta ismétlik, de már anyám gondolkozása születésekor meg lett bénítva Gábor Zsazsa helyett, s én is mindenki helyett, akit Friderikusz vicces Show műsorában bemutatott. Majd születésemkor következtem én ember áldozatként a németek és magyarok által, a börtön reformátusok áldozásában, melyek mára iskolákat, tulajdonokat vásároltak fel maguknak, mint ezer éves állandó apokalipszis végrehajtói, hatalmas mennyiségű sötétkapus dög kísérettel.

1992. óta a Kilián börtön tégla lakásába zárva az elme fóbiások megmentésével következtek a börtön bűnözők ismétlésben. Azon a helyszínen voltam, amivel kezdtek gyerekkoromban, hogy a Bodrogba akartak fullasztani Porácsné Dóra néni helyett, mert az ezer éves karmikus előző életében vízbe fulladt. Ezt viccesen ismételte a II-es elme, árvízzel a romániai magyarok között, vízbe fojtásukkal.
Álmosfüzetei szerint Sági Ilona Ideg főorvosnak én feküdtem a börtönpriccs emeletes ágyának alsó felében. Éjjelente - ez a kíséretem mai napig - arra ébredtem, hogy fulladok meg, valami fojtogat, s mikor felriadtam, valami felvágódott az ágyról minden alkalommal. Az 1956-osokat a börtönben ugyanezek a sötétkapus dögök zaklatták, ugráltak rajtuk, amit könyvben ki is adtak.
Utána következett az ózdi halál mágusok felvonulása, akik a Csillagok háborúja című filmet hajtották végre robotgépekkel, mert űrhajóval közlekednek. Éjjelente hörgő hangokra ébredtem. Valamennyien az elmeosztályt jelentik, a reformátusokkal együtt, valamennyi egyházzal, kivéve a református idegosztályhoz tartozó honfoglaló bolondokat a BI Aranyketrec könyv tanúsága szerint. Egyesek már minden szerepet eljátszottak.

A spanyol pusztító, aki helyett az Illésék engem áldoztak meg zöld-kék szemű kislányként - minden számuknak megfelelő népet nem ismerhetek - zöld-kék szemmel rendelkezik, megcsonkította a mandulámat búzös rontásával, eltörte a bal fülemet, beleállt a bal felső szemfogamba a bűzös csapása. Gina helyett támadott meg atlantiszi halakként. Gina Lolobrigida azóta megöregedett.

Mint írtam, hárman próbáltak meg segíteni, három Isten. Ennek már húsz éve, a romániai magyarok elhagyták az országot, a belőlem taníttatott értelmiséggel együtt.

Hatalmas erővel bíró szellemvilága van a médiának, ami bennem van, vele járok, bennem nő, dagad. A menhely Müllerékkel megcsonkított, elvette a hangomat, kiszedte a fogaimat, tönkre tette a lábaimat, megcsúfolt, a fajtalankodóit, mint Gáspár Beát emelve, tisztítva meggyalázott. Hatalmas gazdagságra juttatta a romániai média apokalipszisét, ugyanilyen apokaliptikus csapások a politikusok is kivétel nélkül, valamennyien skizopren refrént jelentenek.

Az Észak-Magyarországban írásaim mellett megjelentetett rajzok szerint valamennyi fekete mágusi láthatatlan világ nálunk dorbézolt, ember gyilkos, beleértve a Talmudos zsidók bagoly rendjét, a csontváz jeles füveseket, melynek a rajzát a könyvtárban nem találtam meg, valamint a Rákóczi téri Főnixeseket, amik bárányként áldoztak meg az árnyékok helyett.

Ma megírtam az egyik nagyon jószívű, de fanatikus református hívőnek kérdésére, hogy mitől kapott hőt a tévé, mely ismét szerelőnél van, ismételten nagyfeszültség érte, hogy itt fekete mágia van a lakásban (mindenemet mindig összezúzták, értéktelenné tették. A tatárdombi családi házat lerombolták felettem, bútoraimat tönkretették, végül fel akarták robbantani, ami elköltözésem után meg is történt. Ha az egyik elmeszülöttnek elromlik valamije, nálam is ugyanaz történik, ugyanígy van a betegségeikkel születésem óta.)
Megírtam neki, hogy ez fekete mágia, hatalmas energia van körülöttem, betölti az egész lakást, a levegőt, az egész várost. Azt felelte, hogy rajtam múiik, hagyjam el a fekete mágiát. Mondtam, hogy nem tudom elhagyni, mert én egy báb lettem csak (Szelep helyett, húsz éve ismétlik az Időjelek testenyészetének tompalátóként létrehozott bábjának a sorsát, születésem óta Katikaként él helyettem a többiekkel együtt). Szabad akarat van, olyan nincsen, hogy báb, válaszolta, majd ismét térítésbe fogott, hogy térjek meg Istenhez. Megkockáztattam még azt, hogy Istenek is próbáltak rajtam segíteni, de tönkre mentek. Erre azt válaszolta, hogy egyetlen Isten van. Már nem győzködtem tovább, hogy ahány vallás, annyi Isten és király van létrehozva, s engem jöttek köszönteni születésemkor gyógyítással, informatikával és nyelvtudománnyal az Istálló-Jézus játék kezdetén, s hogy valamennyi egyház királya helyett engem tettek feszületre azzal, hogy sok kis kereszt után egy naggyal feszítenek a világ felé.
Menjek a bapfistákhoz, felelte. (A bapfisták is a Zirkuli Katalin könyvből lettek felemelve Katikaként, mint ahogyan valamennyi történelmi régi kor Katalinja is én voltam, hiszen a világ kezdetével kezdték a magyar-német teremtési történelmet. Sok Isten van, hiszen így is dolgozták ki nekem a Keletesek az Ízisz áldozásukat, hogy felkiáltok, Istenek, Istenek, miért hagytatok el engemet?
Szóval el kell hagynom a fekete mágiát, az egész megyével együtt, kilépni magamból, elégetnem a Rákóczi tér kígyóját, ami körben van tekeredve rajtam 18 éve, le kell győznöm a Sátánt is.)

Reménytelen a helyzetem, már mindenki meghalt, s én tűröm a belőlem meggazdagodott megye árnyékainak a rossz természetét, tor-ünnepét, mulatásait, dicsekvéseit hatalmas javakkal, diplomás gyerekekkel, unokákkal. 1995-ben a két utcai apokalipszisnek meg kellett volna semmisülnie.
Ehelyett újítottak, építkeztek folyamatosan, én ázom be egyedül az értelmiség legyőzők helyett.

A szám oldalra megy 2001. óta, olyan fülemben is mozgó és csattogó dögöt kaptam Mülleréktől, így vették el a hangomat is. Méhemet meggyalázták a Rákóczi téri Ágnes református Halak helyett, mert a Keresztöltés pókjától szült barna gyereket. Már az áldozásuk születésem óta tart, anyámnak akkor szedték ki a fogait, mert a pók gyermek kihordása elviszi a fogakat.
A pók pusztító azelőtt nem szaporodott, női formában megjelentjei meddők voltak.

Megírtam a fanatikus barátnőmnek, hogy kértem segítséget, húsz év után nagyon nehezen raktam össze, mi történt velem, s hogy én soha nem foglalkoztam fekete mágiával. Azt hiszi, hogyha megtérek Jézushoz - holott minden vallásnak létrehozták a saját Jézusát, különféle megjelenésekkel -, akkor rajtam az Isten segít. Még soha senkinek nem segített, nem tud. A kelet a börtön csapásaiból áll, a többi ország könyvekből került berendezésre. Mindegyik fél az árvíztől, földrengésektől, csapásoktól, ezért hallgatnak, végtelen szappanáriákkal tisztítják magukat.
Hagyjam el azt, ami innen irányítja az egész világot? Mennék, el ebből a fekete megyéből, melyeknek felét már kimentették innen, de hogyan, miből, s merre? Az amerikaiaknak kellene elmondani, hogy a magyar elmeosztályok megáldozták az embereket, támadva őket minden fogyatékosságuk, betegségük, szerepük miatt. Kérem, hogy hozzák nyilvánosságra, ami velem történt, bár képtelenség feltérképezni a rengeteg könyvet, szerepet, kik helyett tettek tönkre.

Én nem kaptam rokkantságit, nem jár nekem a közgyógy a havi húszezer forintos gyógyszereimhez, sem közlekedési támogatást, bár az egész egészségügy ember áldozó, így mennek külföldre. A börtöné ismét a jövő, amivel kezdtek a magyarok, mert a börtön fogságában voltak. 1991. óta azt játszották, hogy kinőnek a fogaim, Isten meggyógyítja, ezt a Rákóczi tér ismételte kiszedve a családom fogait is. Ilyen szégyen, amit Miskolc tett, még a világon nem volt, hogy idehozott hatalmas erővel 1988-ban, miután felállította a kormányát azzal, hogy itt az alkoholista asszonyokat megerőszakolják. Már a velem egyidős gyerekeik hatalmas pénzekkel értelmiségiként nyugdíjba mennek, az unokáikkal dicsekszenek. Az ország az elmeosztályt eltartja, mint Románia csapásait. Románia sikeresen felszámolta az embereket, olyat követve el a borsodiakkal, amit nem felejt el többé a világ, már ha egyszer tudatosul náluk, hogy mit jelentett volna embernek lenni. Ez volt a Pszichografológia emberré nemesítő, emelő elmélete egyetlen nagy közös áldozásban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi történet
  2015-12-17 10:27:46, csütörtök
 
  Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy 10 éves kislány, aki két testvérével, apukájával és anyukájával élt együtt, egy nagyon boldog, nagy családban.
Egy szép, hóeséses téli estén együtt ülték körül a nagy ebédlőasztalt, hogy közös erővel levelet írjanak a közelgő Jézuskának.

A kislány szomorúan ült a papír felett, miközben testvére játékok nevének százait vetette a fehér lapra.

A kislány szomorkás arcára édesanyja is felfigyelt, aki megkérdezte a csöppséget, miért nem írt még egyetlen sort sem.
A kislány válasz helyett a könnyeivel küszködött, de azért nagy nehezen elárulta, hogy azért pityereg, mert ő egy nagyon nagy dolgot szeretne kérni karácsonyra. Egy olyat, amit még talán a Jézuska sem teljesíthet.

Anyukája megnyugtatta a pityergő kislányt és elmesélte neki, hogy egyetlen egy olyan személy létezik a világon, aki a Földön élő összes gyermek kívánságát teljesíteni tudja. Ez pedig pont az a személy, akinek a levelet kellene írnia.
A gyermek, miután kissé megnyugodott, a következő betűket kanyarította a papírra:

Kedves Jézuska!
Én most először írok levelet neked, mert anyukám azt mondta, hogy te minden kívánságomat teljesíteni tudod.
Én egy nagy ajándékot szeretnék kérni tőled. Nagyon szeretem a nagypapámat, aki nagyon nagy beteg, és már a doktor bácsik sem tudják meggyógyítani.
Amióta beteg, már nem játszik velünk és mosolyogni sem mosolyog.
Én azt szeretném karácsonyra, hogy a nagypapa legalább még egyszer rám mosolyogjon.

Teltek múltak a hetek és elérkezett a szenteste. Mindnyájan együtt állták körül a karácsonyfát, a nagypapa pedig a karosszékében ülve, éppen hogy csak látta a karácsonyi gyertyák lobogó fényét. Érzéseit kimondani, a tüdejében elhatalmasodó daganatoktól már nem tudta.
A rengeteg játék, ruhanemű és csokoládé mellett, persze a nagypapának is jutott egy masnival átkötött kis doboz. Az egész család odagyűlt a fotelja mellé és mindenki kíváncsian várta, őt, vajon mivel lepte meg a Jézuska.
A nagypapi kinyitotta a dobozt, amelyben egy boríték volt. Mindenki türelmetlenül várta, mit tartalmaz a borítékba rejtett papír.
A következő sorokat kezdte felolvasni a nagymama:

Kedves Jézuska!
Én most először írok levelet neked, mert anyukám azt mondta, hogy te minden kívánságomat teljesíteni tudod...

A kislány egyből megismerte a Jézuskának írt levelét.
Felnézett a nagypapára, aki most őt nézte, szájának szegletében egy apró piciny mosollyal. Ez volt a nagypapa életének utolsó mosolya, ami csak a kislánynak szólt.

Ez a kislány, azóta minden évben levelet ír a Jézuskának, mert ő már tudja, hogy az igazán fontos kívánságok az év legfontosabb napján valóra válnak.


 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 2138
  • e Hónap: 4497
  • e Év: 56763
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.