Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatás
  2015-12-18 23:13:56, péntek
 
  Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatására

Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt a Parlamentben ezt mondta: "Amíg ez a kormány levegőt tud venni, addig se kvóta, se visszatoloncolás nem lesz." Mindeközben Szentgotthárdon a polgármester előterjesztése alapján arról szavaztak a testületi tagok, hogy létesüljön-e a településen egy téliesített, közművesített migránstelep a Belügyminisztérium, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal akarata szerint.

Hasonló ellentmondásokkal nyáron is találkozhattunk: míg a kormány teleplakátolta az országot "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját" feliratú plakátokkal, addig a hosszú távú közfoglalkoztatási szerződésben a polgármestereknek kötelezettséget kellett vállalniuk arra, hogy közmunkásként fognak foglalkoztatni a településükön a járási munkaügyi hivatal által kiközvetített migránsokat.


Augusztusban az NGM rendeletében a Magyarországon munkavállalási engedéllyel foglalkoztatható migránsok legmagasabb létszámát 59 ezer főben határozta meg.

Jelenleg egy hivatalos kormányzati pályázati keresőn több olyan felhívás is olvasható, mely a migránsok vállalkozási tevékenységének támogatását célzó programok kidolgozására és működtetésére irányul. Pályázatot írtak ki harmadik országbeli állampolgárok befogadó környezetének kialakítását és fenntartását elősegítő intézkedésekre is. A pályázatok beadási határideje 2016. január 11-e, az elnyerhető támogatás összege pedig minden egyes kiírás esetén több tízmillió forint.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy valljon színt, és a változatosság kedvéért ne hazudjon: hány migránst fognak befogadni akár kötelező kvóta, akár visszatoloncolás alapján?

Ha valóban ennyire fuldoklik a kormány, mert ennyire fojtogatják, akkor inkább álljon félre, mert olyan nemzetstratégiai ügyről van szó, melyben egy tapodtat sem szabad engedni. Amennyiben a Jobbik kerül kormányra, egyetlen migráns foglalkoztatására sem lesz lehetőség Magyarországon.

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofára esett az EU - mi jön most a menekültválságban?
  2015-12-18 23:10:01, péntek
 
  Pofára esett az EU - mi jön most a menekültválságban?
Káncz Csaba, 2015. december 18. Privátbankár

Állandó uniós határőrizeti szerv létesítését jelentette be Brüsszel - kár, hogy annak állománya csupán 50 kilométeres határszakaszt tudna ellenőrizni. Az EU fővárosaiban több helyen negatívan fogadták a hírt, hogy hétfőn több tárgyalási fejezetet is megnyílt Ankarával. A London által követelt EU reformlépések az Alapszerződés módosításával járnának, ez pedig irreális.


Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt Brüsszelben 2015. október 5-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az Európát érintő migrációs válság és a terrorizmus elleni küzdelem kérdése a fő témája az uniós tagországok állam-, illetve kormányfői tegnap kezdődött brüsszeli csúcstalálkozójának. A tanácskozáson beszélnek még Nagy-Britannia esetleges kilépéséről is az Európai Unióból, illetve az ezzel kapcsolatos referendum kérdéseiről. A cél, hogy sikerüljön politikai megállapodásra jutni azokban az ügyekben, amelyek reformjáról a londoni kormány tárgyalni akar az unióval.

Használhatatlan tervezet a külső határok védelmére

Az Európai Bizottság kedden benyújtotta javaslatát az állandó uniós határőrizeti szerv létrehozására, amelynek jogában állna átvenni az Európai Unió külső határainak őrizetét akkor is, ha valamely tagállam kormánya azt ellenzi. Az új ügynökség létszáma mintegy 1000 állandó alkalmazottból áll majd 2020 környékén (szemben a Frontex jelenlegi 400-as adatával), és emellett a tagállamok egyfajta gyors reagálású készültségi erőként további legalább 1500 határőrt biztosítanak számára, akik szükség esetén néhány nap alatt mozgósíthatók és bevethetők lesznek. Az új szervezet költségvetése is majdnem háromszorosa lesz a jelenleginek (2020-ra 322 millió euró, szemben a mostani évre eredetileg betervezett 114 millió euróval). Az új szerv fölhatalmazást kapna EU-n kívüli államokkal is az együttműködésre, különös tekintettel a Nyugat-Balkán országaira.

A lengyel és a magyar külügyminiszter már előzetesen kritizálta a tervezetet, amely szerintük sérti országaik szuverenitását. Mindenesetre a benyújtott javaslat inkább tűnik egy PR fogásnak, mintsem egy használható ás átgondolt tervezetnek. Alapkérdésekre nem kapunk választ, például, hogy ki dönt a bevetésről és mindezt milyen feltételek vagy körülmények mellett? Egyáltalán milyen jogosítványokkal rendelkeznek egy idegen állam területén? A tervezett létszám pedig egyenesen nevetséges, hiszen egy ilyen erővel mintegy 50 kilométeres határszakaszt lehet ellenőrizni, azt sem állandó jelleggel.

Holott a Frontex adatai szerint elérte az 1,55 milliót az illegális határátlépések száma az idei év első 11 hónapjában az Európai Unió külső határain. Érdemes ezt a horribilis számot összevetni a 2009-2014 periódusának adataival, amikor a teljes 5 éves időszakban összesen 813 000 volt az illegális határátlépések száma.

Baksis Erdogannak

Brüsszel és Berlin fő válasza a menekült-krízisre tehát továbbra is az iszlamista török kormányzat lekenyerezése. Ebből a célból Brüsszel számos tárgyalási fejezetet megnyitott hétfőn Ankara számára, annak ellenére, hogy Ciprus 2009 óta blokkolja az előrehaladást 6 fejezetben. Az EU fővárosaiban több helyen negatívan fogadták ezt a hírt. Milos Zeman cseh elnök Erdogan kormányzatát nyíltan megvádolta azzal, hogy az Iszlám Államot támogatja. Mindez újra feltárta az EU közös külpolitikájának zavaros és szétesett állapotát, rámutatva az erőtlenségére komoly válságok esetén.

Méltatlanul kevés figyelmet kap ugyanakkor Európában az elmúlt napokban, hogy Törökország több ezer főnyi katonai erővel a korábbinál sokkal keményebben lép fel a kurd PKK ellen Délnyugat-Törökországban, a konfliktus már hevesebb és több halálos áldozattal jár, mint a 90-es években.

Merre áll London rúdja?

A másik megvitatandó nagy téma Nagy Britannia igényei az EU reformjára és a közelgő referendum a bent maradásról. David Cameron brit miniszterelnök eredetileg azt ígérte a brit választóknak, hogy 2017 vége előtt népszavazást tartanak arról, EU-tag maradjon-e az Egyesült Királyság. A legújabb fölmérések szerint a britek 52 százaléka a Brexit mellett áll, főként a párizsi tragédia és ezzel kapcsolatosan a bevándorlás keltette félelmek vezettek ehhez az eredményhez.

Ráadásul Cameron miniszterelnöknek be kellett vallania, hogy a London által követelt változtatások az Alapszerződés módosításával járnának, ennek végrehajtása azonban 2017 decembere előtt nem is lehetséges. Vezető német tisztviselők már nem biztosak abban, hogy Cameron az EU-tagság mellett fog kampányolni az elkövetkező hónapokban.

Berlin és Kelet-Európa ellenkezése miatt Londonnak le kell mondania ugyanis azon kardinális brit igényről, miszerint az EU más tagállamaiból a szigetországba érkezőknek négy évet el kell tölteniük és hozzá kell járulniuk a jóléti rendszerhez, mielőtt részesülhetnének a munkavállalóknak járó kedvezményekből vagy a szociális lakhatási támogatásból. Brüsszel azért tiltakozik ennyire a szociális juttatások szelektív korlátozása miatt, mert az unión belüli szabad munkaerő-áramlást és az egyenlő bánásmód elvét alapértéknek tekintik. De ha ez valóban lekerül a brit követeléslistáról, akkor mi marad?!

Brüsszel szerint, ami a szuverenitásra vonatkozó brit prioritást illeti, széles körű egyetértés van arról hogy "a népek közötti mind szorosabb unió" lehetőséget ad az eltérő integrációs pályákra a különböző országok számára. Azok, akik tovább akarják mélyíteni az integrációt, megtehetik azt úgy, hogy közben tiszteletben tartják mások ezzel ellentétes óhaját.

Káncz Csaba jegyzete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebben a pillanatban vonta vissza Fehérvár önkormányzata júni
  2015-12-18 23:08:58, péntek
 
  Ebben a pillanatban vonta vissza Fehérvár önkormányzata júniusban adott szavát

Tisztelt Fehérvári Polgárok!
Tisztelt Sajtószerkesztőség!

Székesfehérvár "közgyűlése" percekkel ezelőtt vonta vissza korábbi engedélyét a Hóman-szobor felállításához.

Orbán Viktor 2015. május 26-án így nyilatkozott: "üdvözöljük ezt a döntést, és örülök annak, hogy Hóman Bálint emléke Székesfehérvár városából nem tűnik el" fejerszovetseg.blogspot.hu a kormany.hu nyomán.

Fehérvár "közgyűlése" 2015. június 12-én "... az előterjesztést, ami a Hóman Bálint Kulturális Alapítvány kéréséről szólt, támogatta... így határozott: A Bartók Béla téren 2013-ban felállított Klebelsberg Kunó, majd 2014-ben átadott Kornis Gyula szobor után a tervek szerint idén év végén avatnák fel Hóman Bálint szobrát."

2015. decemberében, "Advent" idején egy-két busznyi a fovárosból városunkba hívott zsidó"identitású" embereket felhasználva Fehérvárra importált idegen - hazai és nemzetközi pártolóik támogatásával és ösztökélésére - "hanuka fényeit" követve Hóman Bálintra válogatatlan rágalmakat szórt, miközben a szabadosság jövőjéért aggódó sajtó minden hazai és európai eseményt háttérbe szorító nemzetközi felháborodásról papolt (a megjelent fehérváriak ellenvéleményérol és megnyilatkozásairól hallgatott).

Orbán Victor tegnapelőtt újra nyilatkozott ugyancsak "szabadon":
"nem támogatható az alkotmány szerint Magyarország szuverenitásának elvesztésekor hatalmon lévő politikai vezetőnek történő szoborállítás".

Az eredmény most már tisztán látható.
Orbán Victor tegnapelőtt e mondatával CSERBEN HAGYTA SZÜLŐVÁROSÁT és minden Hóman Bálintot tisztelőt és pártolót.

A rágalomhadjárat szabad utat kapott. Már mindent, ami Hóman Bálintra emlékeztet, utcát, alapítványt, egyesületet, s talán Aba Novák freskót ... támadnak a rágalombajnokok.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós állami és önkormányzati megbízások Ákosnak
  2015-12-18 22:42:49, péntek
 
  Milliós állami és önkormányzati megbízások Ákosnak


2015. 12. 18. 17:39


A popénekes védelmében ,,liberális hülyegyerekező" fideszes politikus is az üzlettársa.

Vulgáris hangvételű Facebook-bejegyzésekben ment neki Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő az Ákos kijelentéseit kritizálóknak csütörtökön. Az Index azt írja: a politikus nemcsak elvbarátja a popénekesnek, hanem üzlettársa is. A 2000-es évek közepén sokáig együtt mozogtak a Fidesz holdudvarában, személyes fellépésükkel támogatták az akkor ellenzéki pártot, majd Tiffánból Orbán Viktor hathatós támogatásával befolyásos baranyai fideszes politikus lett.

2005-ben Tiffán és Ákos közösen nyitotta meg Budapesten az Andante Borpatika nevű étterem-borozót. A közös vállalkozás nem hozott üzleti sikert, az elmúlt négy évben az éttermet üzemeltető kft. folyamatosan milliós veszteséget termelt.

Ákos egy másik cége, a zeneiparban használt Fehér Sólyom Bt. viszont 2012 óta minden évben stabilan 90-100 milliós adózott eredményt tud felmutatni. Az üzleti sikerhez az is hozzájárul, hogy a popénekes komoly állami megrendeléseket és támogatásokat nyert el. 2013-ban az MTVA szerződött a Fehér Sólyommal a rádiócsatornák hangzó arculati elemeinek elkészítésére, de perelni kellett ahhoz, hogy kiderüljön: az állami média 22, egymással összefüggő elemből álló szignál készítésérért összesen 12 millió forintot fizetett ki Ákosnak.

A Nemzeti Kulturális Alap is adott idén 10 millió forintot a bt-nek arra, hogy a popénekes Karcolatok című műsorát bemutassák a Párizsi, Moszkvai és Római Magyar Intézetben. Vácon az önkormányzati tulajdonú kulturális szervezőcég fizetett ki tízmillió forintot egyetlen Ákos-fellépésért.
Magánvitába is beavatkozott a kormány Ákos mellett

Egy múlt vasárnapi tévéinterjúban Ákos kifejtette, hogy a nők dolga az, hogy valakihez tartozzanak és valakinek gyereket szüljenek, nem pedig az, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak. A popénekes koncertjeit támogató Magyar Telekom közölte: ezekkel a kijelentésekkel nem tud azonosulni, ezért felbontotta a támogatói szerződést.

Előbb Lázár János, majd a kormány több más tagja is kirohant a távközlési cég döntése ellen, noha két magánszereplő megállapodásáról van szó. Tevőlegesen is beavatkoztak az ügybe, közölték: a támogatás megvonását a véleménynyilvánítás szabadságának megsértéseként értékelik, és felbontották mobilinternet-szerződéseiket. Először még azt közölték, hogy minden szerződésüket felmondják a Telekommal, amire a tőzsde is reagált, később korrigáltak. Utólag kiderült, hogy a mobilinternet-szerződések az év végével egyébként is lejárnak, így komolyabb gyakorlati következménye nincs a keménykedésnek.



http://24.hu/belfold/2015/12/18/millios-allami-es-onkormanyzati-megbizasok-akosna k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A törökök nyalnak Amerikának - Keményen odamondogatott Puty
  2015-12-18 22:39:32, péntek
 
  A törökök nyalnak Amerikának - Keményen odamondogatott Putyin évértékelő beszédében


MTI | 2015/12/17 - 13:11

A törökök nyalnak Amerikának - Keményen odamondogatott Putyin évértékelő beszédében

A jelenlegi török vezetéssel gyakorlatilag nem lehet megegyezésre jutni - mondta Vlagyimir Putyin évértékelő moszkvai nemzetközi sajtótájékoztatóján csütörtökön. Az orosz elnök arról is beszélt, hogy Törökország ,,lopakodó iszlamizációja" Oroszország nemzetbiztonságát fenyegeti, de szó esett Ukrajnáról is.



Nincs kilátás a török kormányhoz fűződő kapcsolatok javítására - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő moszkvai nemzetközi sajtótájékoztatóján csütörtökön. Az orosz elnök úgy vélekedett, hogy a jelenlegi török vezetéssel gyakorlatilag nem lehet megegyezésre jutni. Putyin ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az orosz Szu-24-es katonai repülőgépnek a török légierő általi lelövése után megromlott kapcsolatok a közeljövőben javulhatnak-e.

Hangsúlyozta, a gép lelövése ,,ellenséges lépés" volt, és érthetetlen, hogy mi késztette erre Ankarát.
,,Talán a török vezetésben valaki úgy döntött, hogy megnyalja az amerikaiakat egy bizonyos helyen, de nem tudom, hogy kell-e ez az amerikaiaknak"

- mondta az orosz elnök, kijelentését pedig tapssal fogadták a teremben összegyűlt újságírók.
,,A lopakodó iszlamizáció is idegesít minket"

Vlagyimir Putyin szerint Törökország ,,lopakodó iszlamizációja" Oroszország nemzetbiztonságát fenyegeti, mert ebben az országban lelnek menedékre és gyógykezeltetik magukat az észak-kaukázusi muzulmán szélsőségesek.
,,A lopakodó iszlamizáció is idegesít minket. Azt látjuk és észleljük, hogy Törökországban vannak például az Észak-Kaukázusból származó fegyveresek. Többször mondtuk a partnereinknek, hogy mi ilyet nem teszünk Törökországgal. Ennek ellenére ott vannak, gyógykezeltetik magukat, oltalmazzák őket. Majd ugyanők kihasználva a vízummentes beutazás lehetőségét, török útlevelekkel érkeznek hozzánk, majd elillannak"

- mondta az orosz államfő csütörtökön moszkvai évértékelő sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: ez volt az elsődleges oka annak, hogy Oroszország nemzetbiztonsági megfontolásokból megszüntette a vízummentes utazási rendet Törökországgal. Putyin megjegyezte, hogy Kemal Atatürk, a Török Köztársaság alapítója ,,forog a sírjában", látván a mostani törökországi helyzetet.
Moszkva sosem fog beleegyezni

Vlagyimir Putyin szerint a szíriai válságot kizárólag politikai eszközökkel lehet rendezni, de Moszkva sosem fog beleegyezni abba, hogy külső erő döntse el, ki vezesse az arab országot.

Az orosz elnök csütörtöki moszkvai évértékelő sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy Moszkva támogatja az Egyesült Államok erőfeszítéseit a Szíriáról szóló BT-határozattervezet előkészítéséről. Putyin szerint a dokumentum tervezetét John Kerry amerikai külügyminiszter mutatta be keddi moszkvai látogatásán, és az egészében elfogadható Moszkva számára.

Putyin beszélt arról is, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet az illegális olajkereskedelmet és feltehetően egy - az államfő által meg nem nevezett - harmadik fél érdekeit védi a térségben. Az államfő úgy fogalmazott, hogy ott ,,hatalmas, ipari méretekben" folyik az olajcsempészet, amelynek védelmezéséhez katonai erőre van szükség. Putyin példaként hozta fel, hogy az orosz katonai hírszerzés csaknem 11 ezer, üzemanyag-szállító tartálykocsiból álló konvojt fedezett fel a térségben.
Oroszország nem tervez szankciókat

Moszkva sosem mondta, hogy nem voltak a katonai szférában is feladatokat ellátó emberek Kelet-Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin.
,,Ez viszont nem azt jelenti, hogy orosz sorkatonák vannak ott. Érzékelni kell a kettő közötti különbséget"

- mondta az orosz elnök egy ukrán újságíró kérdésére válaszolva.

Hangsúlyozta, Oroszország a kelet-ukrajnai konfliktus mielőbbi rendezésében érdekelt, és kész a felkelőket rábeszélni arra, hogy a kijevi hatalommal kompromisszumos megoldást keressenek a válság politikai rendezésére.

Putyin hozzátette, országa nem tervez szankciókat hozni Ukrajnával szemben, de Kijev elveszíti a kiváltságait és kedvezményeit a kereskedelemben. Ehhez hozzáfűzte, hogy az Európai Unió vezetői arra kérték, hogy Oroszország ne fossza meg ezektől Ukrajnát.


http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/torokok-nyalnak-amerikanak-kemenyen-odamon dogatott-putyin-evertekelo-beszedeben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliókat kap ez a magyar nyugdíjas
  2015-12-18 22:35:08, péntek
 
  Milliókat kap ez a magyar nyugdíjas

2015. december 18. péntek 09:55



Pert nyert az állam ellen Strasbourgban, és több milliós kártérítést kap egy magyar nyugdíjas.

A férfi azért indított pert, mert egy 2013-as törvénymódosítás miatt nem kaphatott egyszerre fizetést és nyugdíjat. Az Emberi Jogi Bíróság szerint viszont diszkriminatív a törvény, például azért is, mert az országgyűlési képviselők, és a polgármesterek mindkét juttatást megkaphatják.


A kormány egyelőre tanulmányozza az ítéletet - derül ki az RTL Híradó beszámolójából.

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/milliokat_kap_ez_a_magyar_nyugdijas.1047559.htm l?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy: a civilekre nagyon nem tartozik, mi mire költünk!
  2015-12-18 22:18:46, péntek
 
  Matolcsy: a civilekre nagyon nem tartozik, mi mire költünk!

Az elmúlt hetekben az alapítványai révén milliárdokat költő MNB nem óhajt részletes tájékoztatást adni arról, hogy készült-e előzetes elemzés pénzköltéseik hasznosságáról. Indoklásuk szerint a törvény ezt nem írja elő számukra. Sőt, burkoltan a joggal való visszaéléssel vádolták meg az ez iránt érdeklődő civileket.
Akik ezek után már csak egy perben bízhatnak.
Mint azt arról korábban beszámoltunk, a korrupcióellenes civil szervezet, a Transparency International Magyarország hónapok óta próbálja kideríteni, hogyan bánik majdnem kétszáz milliárd forinttal a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank, de többszöri próbálkozás ellenére is csak gyenge válaszokat kaptak. Az már köztudott, hogy meglehetősen újszerű és vitatott eszközt talált ki saját nyeresége elköltésére a jegybank.
Mintegy kétszázmilliárd forintot juttatott letétben saját alapítványainak, hogy annak kamataiból - például - megújítsák a pénzügyi és közgazdasági képzést.
Az alapítványok tartósan csak magyar állampapírban tarthatják az alapítványi tőkét, ezért forintban és euróban denominált állampapírt egyaránt vásárolnak.
Az MNB honlapján azonban csak általánosságok találhatóak az ügyletről.
A jegybank olykor szokatlanul bőkezűnek tűnő ,,pénzköltését" nem csak ennek az ügyek a kapcsán követi kitüntetett figyelem, hanem ingatlanvásárlások (a tiszaroffi kastély, a budapesti bálna és az Eiffel Palace), illetve értékes műtárgyak, hangszerek és festmények vásárlása kapcsán is.
Martin József Péter, a Transparency International Magyarország igazgatója először áprilisban 22-én fordult a jegybankhoz, hogy az MNB küldje meg számukra - amennyiben egyáltalán készültek ilyenek - a ,,pénzköltő" programjaikat (Pallasz Athéné Közgondolkodási Program, értéktár program, ingatlanvásárlások) megalapozó, előkészítő hatástanulmányokat, számításokat, vagy más hasonló elemzéseket.
Az MNB válaszának nagy részét a honlapról és saját korábbi közleményeikből másolták ki.

Véleményem.: Meg a jó édes.....!!!
Ki a fenének képzelik ezek magukat!!!
Azért az hadd tartozzon már a "civilekre", hogy mire is költenek közpénzt!!!
Majd, ha a sajátjukat költik, akkor mondjanak ilyeneket!

RT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MINEK? NEM AZÉRT meNTEK ODA!
  2015-12-18 22:13:00, péntek
 
  Pedig az agymosott német vezetésnek sok agysebészre lenne szüksége.


**************************


Soha nem fog dol­gozni a mig­rán­sok nagy része Né­met­or­szág­ban

400.000 új mun­ka­nél­küli vi­szont lesz. Ki­szi­vár­gott a német be­ván­dor­lási hi­va­tal ta­nul­má­nya.



tegnap 18:44 Szerző: SZM

Tavasszal a német politika és média is abban bízott, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő Németország jó üzletet köt majd a bevándorlással. Arra vártak - és várnak még ma is -, hogy Európát elárasztják az új generációs orvosok és ügyvédek, akik készen állnak dolgozni.

Különböző szakemberek különböző számításokat végeztek, mint például, hogy egy migráns “beillesztése" csupán 50 ezer euróba kerül de a gazdasági haszna ennek a többszöröse lesz.

"A kiszivárgott adatok szerint a bevándorlóknak 81%-a semmilyen képzettséggel nem rendelkezik. Az “átlag" bevándorló csupán 8 általánost végzett, amely - európai szintre átszámítva - körülbelül 6 osztálynak felel meg."

Hat általánosra alapozva viszont még a németeknek sem lesz könnyű szakmát tanítaniuk bárkinek, mondhatni, csaknem lehetetlen. Hiába ismételgeti Merkel a szállóigét: “nekünk sikerülni fog".

A szakmák megtanítása még akkor is nehéz, ha a migránsok többsége fiatal. Háromnegyed részük 15 és 32 év közötti. Sokakra vár a munkanélküliség.

A jövő évi újabb 400-500 ezer migráns nélkül számolt 400.000 új munkanélküli miatt valószínűleg Németországban újra kell gondolni a “hazai" munkanélküliek támogatását. Ez pedig önmagában is nagy feszültségek forrása lesz.

http://ripost.hu/cikk-soha-nem-fog-dolgozni-a-migransok-nagy-resze-nemetorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Telekom-szerződések: az eddiginél is nagyobb hülyét csinált
  2015-12-18 22:09:13, péntek
 
 
Azt a mobilnetet mondták fel, ami telekomos szám alá volt rendelve? Hogyan kívánnak új szolgáltatótól mobilnetet igénybe venni? Ha kártyafüggő a telefon, akkor függetlenítik, és azután cserélgetik a kártyát, és fizetik a két előfizetést? Szóval egy szögegyszerű lény sem találna ki ilyen hülyeséget..., és ők döntenek minden fontos kérdésben helyettünk, a nevünkben?

Mit is várhatunk ezektől a kreténektől? Birkamenet nem lesz?
Ez a parasztvakítás a híveknek, hogy milyen f@sz@gyerekezaviktor.
Belefingottak a nulláslisztbe. A fideszbirkák meg prüszkölnek.
remélem a telekom a pár napra a ködbért kiveti mind egy átlag polgárnak ha ezt tenné

*


Telekom-szerződések: az eddiginél is nagyobb hülyét csinált magából a kormány



ma, 12:48

Év végén egyébként is lejárt volna a kormány Telekommal kötött mobilnetes keretszerződése, amit tegnap nagy dérrel-durral felmondtak - írja az Átlátszó.

Az üres keménykedésnek így tényleg semmi értelme nem volt, azon kívül, hogy sikerült a közvéleményt és a befektetőket kicsit megmozgatni.

Tegnap a kormány előbb az összes állami telekomos szerződés egyoldalú felmondását jelentette be, majd ez néhány óra alatt "apró" pontosítással a távközlési előfizetői szerződésekre szűkült, Kovács Zoltán pedig az Indexnek már arról beszélt, hogy a központi közigazgatás mobilnetes előfizetési szerződéseiről van szó.

Az Átlátszó ezekről most kiderítette, a 2013. december 31-ei hatállyal a három mobilszolgáltatóval megkötött szerződések közül a mobilinternet-előfizetések idén év végével egyébként is lejártak volna.


http://propeller.hu/itthon/3179211-telekom-szerzodesek-eddiginel-is-nagyobb-hulye t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország figyelmeztette Romániát
  2015-12-18 22:01:58, péntek
 
  Oroszország figyelmeztette Romániát

by Lizátor Kata · 2015-12-18

Oroszország rendelkezik olyan fegyverekkel, amelyek ,,intenzív bevetésével" elpusztítható a Romániába és Lengyelországba telepített rakétapajzs.

Szergej Karakajev orosz tábornok a Romániába és Lengyelországba telepítendő NATO-rakétapajzsra utalva kijelentette, hogy az orosz hadseregnek megfelelő számú olyan eszköze van, amivel megsemmisítheti az Egyesült Államok által telepített berendezéseket: ,,A szakértők véleménye szerint az amerikai típusú, telepítés alatt álló rakétapajzs nem fog tudni ellenállni az orosz hadsereg egységei által kifejtett intenzív támadásoknak" - mondta.

A tábornok azt is elárulta, hogy Oroszország területén több olyan ultramodern ballisztikus rendszert is telepítettek, amiről a NATO-nak nincs tudomása, ezért is nem szükséges, hogy Oroszország stratégiai ballisztikus rakétákat állomásoztasson a sarkvidék térségében.


http://titkolthirek.hu/oroszorszag-figyelmeztette-romaniat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.