Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
gesztenye torta
  2015-12-02 22:27:36, szerda
 
 



Piskóta:

4 tojás
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1,5 evőkanál kakaópor

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Töltelék:
1 csomag (25 dkg) gesztenyemassza
4 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kakaópor
50 dkg keksz összetörve
3 dl tej
1/4 rum aroma

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojássárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.

A piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, erre simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Borítsuk rá a piskóta másik felét, és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be. Tetszés szerint még lehet díszíteni.



forrás: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-torta/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
Eszterházi torta
  2015-12-02 22:25:19, szerda
 
 



20 dkg darált dió
8 tojás
8 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt

A krémhez:
10 dkg darált dió
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 tojás
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 dl feketekávé

A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a lisztet és a diót is keverd bele. Egy kivajazott-lisztezett formába öntsd bele, és 180°C-on süsd meg. A krémhez a tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a dióval keverd habosra, majd az előző masszával dolgozd össze.
A megsütött, kihűtött tésztát vágd 3 részre, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is vond be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.


Forrás: http://webcukraszda.hu/eszterhazy-torta-5/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 539
  • e Hét: 2438
  • e Hónap: 6842
  • e Év: 38571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.