Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Mysty Kata: Jön a Télapó
  2015-12-02 17:51:28, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Osvát Erzsébet: Mennyi apró télapó
  2015-12-02 17:49:03, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Kölcsey Ferenc: Reggel vagy este
  2015-12-02 17:42:52, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Kutyafogattal a hegyi ösvényeken
  2015-12-02 17:33:53, szerda
 
 


Link

Kalandozás a Mátrában
Kutyafogattal a hegyi ösvényeken

Videó: Link




Link

Mátrafüred

Kutyafogattal a hegyi ösvényeken

A vulkáni kövek között csordogáló Bene patak partján fekvő település is számos kirándulás kiinduló pontja.
A kalandvágyó turisták egyik legkedveltebb programja, a kutyafogat túra, melynek során 10-12 szánhúzó kutyus, hó híján egy kocsit vontatva száguld végig a vadregényes erdei utakon.
Hering Tamás Európa bajnok szakavatott irányításával közel egy órán át kalandozhatunk a kutyafogattal.
Tamás minden megnyilvánulásából árad a szeretet négylábú barátai felé, becézgeti, dicséri és biztatja őket, a kirándulás végén pedig jutalomfalatokról is gondoskodik.

Emlékezetes élmény volt, lehet, hogy újra eljövünk és kipróbáljuk a téli szánhúzó kalandtúrát is.
A Mátra minden évszakban rengeteg érdekességet és programot kínál az idelátogatóknak, de színeiben az őszi erdő káprázatos látvány.

Blog: Link - a cikk itt további képekkel illusztrálva tovább is folytatódik!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Üzenem az anyának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2015-12-02 17:26:29, szerda
 
 



Muszáj még egy törvény kiírnom az Oera Linda kéziratból mosolyvirag

,, Ha bárki tanácsért folyamodik az Anyához és az Anya kész a válasszal, rögtön meg kell, adja azt. Ha az Anya nem tudja, mit tanácsoljon, az embernek hét napig várakoznia kell, és ha még akkor sincs tanács, panasz nélkül el kell mennie, mert jobb, ha nincs tanács, mintha egy rossz lenne.

Ha az Anya akaratból rossz tanácsot ad, megöletik, vagy mindenétől megfosztva kivezetik az országból"

Ebben a közösségben az Anya maga volt a Törvény, és a Rend, amely egyben tartotta, szabadságot és méltóságot biztosított a népnek. Amit az Ewa szó is jelent.



 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Angyal arany szárnyakkal
  2015-12-02 17:23:09, szerda
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Buddha: Két csapdát kell elkerűlnünk
  2015-12-02 17:22:34, szerda
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Buddha  
Az inka és egyiptomi kultúrák közötti elképesztő kapcsolat
  2015-12-02 17:17:13, szerda
 
  Az inka és egyiptomi kultúrák közötti elképesztő kapcsolat.

Az ókori egyiptomiak (Afrikában) és az ősi korai-inkák/inkák (Dél-Amerikában) a világ két másik oldalán fejlődtek, és soha nem voltak kapcsolatban.




Link

Az ókori egyiptomiak (Afrikában) és az ősi korai-inkák/inkák (Dél-Amerikában) a világ két másik oldalán fejlődtek, és soha nem voltak kapcsolatban.
Mégis mindkettő kultúra rejtélyes módon feltűnő egyezéseket mutat az ősi művészet, építészet, szimbolizmus, mitológia és vallás terén.
A viktoriánus-kori tudósok szembesültek ezzel a talánnyal, és arra a következtetésre jutottak, hogy mindkét kultúra ugyanannak az Aranykori szülő civilizációnak, "Atlantisznak" lehettek a gyermekei.
Napjainkban az egyiptomi-inka párhuzamot nemcsak, hogy figyelmen kívül hagyják a nyugati tudósok, hanem el is nyomják azt.
Sok érthetetlen és megoldatlan hasonlóság köti össze az ókori egyiptomiakat és az ősi korai-inkákat/inkákat annak ellenére, hogy a két kultúra a bolygó két ellentétes oldalán alakult ki, melyeket óceánok választottak el egymástól.




Link

A viktoriánus-kori tudósok a rejtéllyel szembesülve úgy vélték, hogy a két kultúra ugyanazt a magas bölcsességet örökölte, ugyanabból a rendkívül régi forrásból, de a közös "szülő civilizáció" már elveszett a történelem számára. A viktoriánusok ezt a közös szülő hipotézist magyarázták a párhuzamokkal. A viktoriánusok ezt a közös szülőt Atlantisznak nevezték, Platónt és a klasszikus történészeket követően.

Ma az "intézményi" tudósok különös ellenségeskedéssel utasítják vissza Atlantiszt, miközben a két kultúra közötti nyilvánvaló hasonlóságokat nem veszik figyelembe.

Ugyanakkor ezeket a párhuzamokat a viktoriánusok nem hagyták figyelmen kívül. Sőt, a legragyogóbb tudós elmék a múltban hittek Atlantisz valóságában - itt van, hogy miért:

1. Piramisok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek kő piramisokat és lépcsős piramisokat a folyók mentén az égtájakhoz igazítva. Mindkét esetben elhunytakat temettek el bennük.

2. Múmiák




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... mumifikálták a halottaikat, ami a halál utáni életet szimbolizálta. A múmiákat a piramisok belsejében temették el, gyakran élelemmel és személyes tárgyaikkal együtt. Mindkét kultúrában hittek a halál utáni életben.

3. Múmiák összefont karral




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... keresztbe tették a mumufikált halottak karjait. Ez mutatja az "egyensúlyi" állapotát annak, aki belépett a halálba, és kiegyensúlyozott életet élt. A két kar az ellentétek egyensúlyát jelenti, a keresztezett bal és jobb oldal.

4. Arany temetési maszkok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... arany maszkokat helyeztek halottaikra, szimbolizálva belépésüket az örökkévalóságba, a fátyol "másik oldalára", a mennyekben lévő magasabb otthonba, ami örök és szellemi, ellentétben a Földdel, amely ideiglenes és fizikai. Alkímiai értelemben azt a gondolatot is közvetíti, hogy míg itt voltak, ezek az örök lelkek átvették az emberi formát, és arannyá változtatták.

5. Állatot formáló nyakláncok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... halottaikat arany nyakláncokkal díszítették, amelynek végeit két egymással ellentétesen álló állat feje alkotta, ami az emberi, állati erők egyensúlyát, a hatalom és örökkévalóság egyenlő békés állapotát jelképezi. Ez az "egyensúlyi" állapot az, ahogyan az alkímiai átalakulás elérhető, innen az arany.

6. Hasonló kő falazat




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... nagyon hasonló kinézetű kő falakat építettek, még a faragott "dudorok" részleteiben is (lásd a képet). Vajon mi lehet itt a találós kérdés? Hogyan lehet ezt magyarázni?

7. Precíziós kőfaragás




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... készítettek precíziós típusú kő vágásokat a falazatoknál úgy, hogy egy darab papír is alig fér be a kövek közé. Gyakran nem használtak habarcsot. Ez szimbolizálja a küldetést, hogy szert tegyenek a tökéletességre, vagy a közel tökéletességre, ami közelebb visz a lelki és mennyei otthonhoz, és az örök forráshoz.

8. Trapéz alakú ajtónyílások




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek trapéz alakú ajtókat, jelezve a felfelé tartó lelki fejlődést. A trapéz hasonló a háromszöghöz, ami a felemelkedést és a spirituális transzcendenciát jelenti. A trapéz alakú ajtókat számos kultúrában használták. Ez kapcsolatos az emberiség egyfajta futurisztikus állapotával, ami a távoli múltban következett be, amikor az emberek nyugodtak voltak, és elérték a nirvánát. Ez az ajtó a szimbóluma a nagy bölcsességnek, melynek ősi elődeink birtokában voltak.




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... kialakítottak két szimmetrikus kígyót a trapéz alakú ajtók felett templomaik bejáratánál. Az ellentétes energiák kiegyensúlyozásának elképzelését a képen látható módon a két állat kiegyensúlyozása jelenti. Ez a "kiegyensúlyozott ellentét" ábrázolás tűnik "ideálisnak", amit az épületen belül tanítottak annak, aki keresztülhaladt ezeken az ajtókon.

9. Nyújtott formájú koponyák




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... megnyújtották gyermekeik koponyáját, hogy élesebbé tegyék az érzékeket, és javítsák a spirituális intuíciót. Ez a látszólag bizarr gyakorlat sem nagyon érdekelte a tudósokat, közel sem annyira, mint kellene.

10. Obeliszkek (hieroglifákkal)




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek és emeltek szent obeliszkeket, mint a mély férfi erő, a termékenység, a születés, a hosszú élet és az erő szimbóluma. Nagy tisztelet övezte az obeliszkeket, ezek voltak a leginkább tisztelt látványosságok.

11. Földrengésbiztos templomok (képírással)




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek földrengésbiztos épületeket befelé ferde falakkal, amelyek kiállták az idők próbáját.

12. Nap vallás




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... használtak Nap szimbólumokat, mint vallásuk meghatározó részeit, ami azonos volt. Egyiptomban a napistenség Ra volt, Peruban Inti. Mindkét kultúrában valaki egy napistenség volt, a nap szimbolizálta őt, a lelkét. Ő egy Nap volt. Egy örök isteni Nap. Önként inkarnálódott az anyagba, de amnéziába esett a valódi spirituális Énje, elvesztette a haza vezető utat.

13. Párhuzamos Nap szimbolizmus




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... használtak állati istenségeket szimmetrikus pózban a központi Nap jelkép kísérőjeként. Ahogy a Nap megteremti a tökéletes egyensúlyt a tél és a nyár, az extrém hideg és meleg évszakok között... ezért fontos a saját belső (a Nap szimbolizálja az örök lelket vagy Ént) iker állati energiák, ösztönök, vágyak kiegyensúlyozása, hogy mindig egyensúlyban és harmóniában legyünk a természettel.

14. Állat a homlokon




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... használtak "állat motívumokat a homlokon" a harmadik szemet idézve. Mindkét kultúra megértette, hogy létrehozhatunk egy transz-szerű állapotot, amiben "felébresztjük" az úgynevezett "lelki szemünket", "belső szemünket", vagy "harmadik szemet", a gondolat spirituális világosságának szimbólumát, ami közel a homlokhoz, a két szem között és felett található, pontosan ott, ahol az állat látható a fenti képeken.

15. Lépcső szimbólum (Chakana / ANKH)




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... használtak lépcsős kialakítású motívumokat, ami a fokozatos emelkedést jelképezi, az utat az alacsonyabb emberi léttől a felemelkedett lényig. Rómát sem egy nap alatt építették, te sem találhatod meg "Krisztust" vagy "Buddhát" magadban egy nap alatt. A felemelkedés időt és erőfeszítést igényel.

16. Háromajtós templomok (az azonos vallást jelzi)




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek azonos háromajtós templomokat. A háromajtós kialakítás egy világszerte megfigyelhető jelenség, ami a templomok homlokzatát ékesíti, és ugyanazt az egyetemes vallást szimbolizálja, amit az egész ókori világban gyakoroltak. A vallás ugyanazon a fentebb leírt "ellentétek kiegyensúlyozása" formulán alapul. A két külső ajtó szimbolizálja az ellentéteket (a baloldali/jobboldali a mi alacsonyabb ideiglenes énünk), míg a középső ajtó jelképezi az örökkévalóság központját. A háromajtós templomokat később átörökítették a gótikus katedrális építők, a szabadkőművesek.

17. Fémkapcsok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... faragtak köveket, melyeket szorosan összeillesztettek és fémkapcsok használatával rögzítettek. Mennyi az esélye, hogy ez a technika fejlődött ki több millió éves emberi evolúció után pontosan ugyanabban a meghatározott időpontban (plusz-mínusz 1000 év) a világ két ellentétes oldalán?

18. Botot tartó Isten ikon




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... tisztelték a "Botot tartó Isten ikont", ami nem kevesebb, mint az ősi egyetemes vallás elveszett jelképe, a fent leírtak szerint. A tudósok még nem dokumentálták, az ikon mindenhol megtalálható az ókori világban, ez jelképezi a tökéletes emberi lényt.

19. Befelé ferde (földrengésbiztos) épületek




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek hasonló kinézetű befelé dőlő sírokat és templomokat.

20. Ember formájú koporsók




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... terveztek emberformájú koporsókat az elhunytaknak. A koporsók célja az volt, hogy úgy nézzenek ki, mint a helyi istenségek vagy hősök, akik szembeszálltak a halállal. Ezt a példát állították a tömegek elé, hogy kövessék, mert mindenkinek szembe kell szállnia a halállal (a végén), keresni és megtalálni az igazi örökkévalóságot önmagában.

21. Harmadik szem Nap kör a homlokon




Link




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... ábrázoltak kör formákat az ember hmlokán jelezve, hogy hol található a harmadik szem, vagy kör alakú szem.

22. Egyetlen szem szimbólum




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... ábrázoltak "Nap szem szimbólumokat". Mindkét kultúrában tudták, hogy az egyetlen Szem (a lelki szem, vagy harmadik szem) látja a belső napot (a belső lelket).

23. Megalitikus építészet




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... a legfontosabb templomaikat hatalmas kövekből építették fel, melyek egyenként több tonna súlyúak.

24, Nád csónakok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... építettek párhuzamosan nád csónakokat.

25. Lebegő istenségek




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... ábrázoltak lebegő istenségeket.

26. Fallikus szimbólumok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... ábrázoltak fallikus szombólumokat, és kapcsolták össze ezeket a termékenységgel.

27. Spirálok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... ábrázoltak spirálokat, hogy szimbolizálják a bejáratot / kijáratot az anyagi / lelki világból, mely világok magukban foglalják örökkévaló lényünk mindkét oldalát.

28. Bonyolult templomok




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... terveztek és építettek hasonló kinézetű templomokat.

29. Szimmetrikus kígyó ábrázolás




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... használták a szimmetriát a művészetükben. Gyakran használták a kígyót szimmetrikus elrendezésben.

30. Mesteri kivitelezés




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... nagyon hasonló kivitelezést használtak.

31. Szimmetrikus művészet




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... terveztek hasonló kinézetű alkotásokat, melyek középpontjában a szimmetria és az ezoterikus szimbolizmus állt.

32. Aton hieroglifa (kör egy ponttal a középpontjában)




Link

AZ ŐSI EGYIPTOMIAK ÉS AZ INKÁK / KORAI-INKÁK IS ... ábrázolták Nap istenségüket, mint egy kör, egy ponttal a közepén, amely szintén szimbóluma az Énnek mindkét kultúrában.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
1804 december 2.-án Napóleont a franciák császárrá koronázzá
  2015-12-02 16:50:16, szerda
 
 


Link

1804 december 2.-án Napóleont a franciák császárrá koronázzák.
Szarkofágját Párizsban az Invalidusok Dómjában tekinthetjük meg.

Videó: Link




Link

Párizsi séták: Az Invalidusok Dómja
Az Invalidusok (Hadirokkantak kórháza) építésének ötlete XIV. Lajostól származik, aki 1670-ben elhatározta, hogy létrehoz egy otthont és kórházat a sebesült (invalides), és hajléktalanná vált katonák számára.
De kik voltak azok az ,,invalidusok"? A latin eredetű szó rokkant, szolgálatra képtelen katonát jelent. A több épületből álló klasszicista mesterművet eredetileg nekik építtette a sokat háborúskodó Napkirály.
Az átlagosan mintegy háromezer hadastyán élt itt, de előfordult, hogy a hétezret is elérte a számuk. Az uralkodó célja ezzel az volt, hogy a leszerelt hadfiak ne kényszerüljenek koldulásra vagy lopásra. Itt, állami költségen, a beteg, rokkant, veterán katonák életük végéig egészségügyi és szociális ellátásban részesültek.
A monumentális épület Libéral Bruant francia építészt tervei alapján 1676-ban készült el. 1679-ben befejeződött a főtengelyében kettős templom, melynek közös szentélye van a kapcsolódó dómmal, melyet XIV. Lajos saját mauzóleumául építtetett.

1804. július 15-én itt került sor a Becsületrend első átadóünnepségére, melyet Napóleon osztott ki a bátor katonáknak szolgálataikért.
Azóta a kitüntetés értéke jelentősen devalválódott. Elég annyit megemlíteni, hogy Szili Katalin és Hoffmann Rózsa is megkapta. Jean Yanne francia színész a Becsületrendet az aranyérhez hasonlította: ,,mindenkinek lehet". Sőt, még a Vaterán is lehet kapni.

Az Invalidusok Párizs egyik idegenforgalmi látványossága, a franciák valóságos nemzeti kegyhelye. Az épületegyüttes legszebb része az aranykupolás Dome des Invalides (Invalidusok Dómja).

Napóleon szarkofágja:
A dóm kör alakú, nyitott kriptájában van elhelyezve Napóleon vörös gránit koporsója. A szarkofág körül azon nagy csaták helyszínei olvashatók, ahol győzelmet aratott.

Blog: Link - a cikk itt tovább folytatódik további képekkel illusztrálva!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Delfinek havi üzenete
  2015-12-02 16:45:14, szerda
 
  2015.
DECEMBER



Link

Engedd el annak az illúzióját, hogy áldozat vagy a saját életedben. Tudd, hogy minden helyzetben van választásod. Vállald a felelősséget a döntéseidért.

Állj készen a nagy áttörésre, őrizd meg a hitedet, hogy minden a Te javadért történik. Legyél tudatos, ne hozz létre drámákat. Ne cselekedj dühből vagy félelemből. Inkább nyugodj le és utána meg fogod hallani az intuíciódat is, ami megadja a megoldást, vagy a választ.

Ez most a befelé figyelés időszaka, engedd meg magadnak, hogy megpihenj és relaxálj.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 752
  • e Hét: 5816
  • e Hónap: 10554
  • e Év: 116698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.