Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jézus születése
  2015-12-20 17:03:10, vasárnap
 
  A betlehemi pásztorok felkeresik a Messiást

Azon az éjszakán a Betlehem környéki mezőkön pásztorok legeltették a nyájukat. Egyszer csak megjelent előttük az Örökkévaló egyik angyala, és az Örökkévaló dicsősége körülragyogta őket.

A pásztorok nagyon megrémültek, de az angyal ezt mondta nekik:

,,Ne féljetek, mert nagy örömhírt hoztam nektek, amelynek az egész nép örülni fog! Megszületett ma nektek a Szabadító a Dávid városában, ő az Úr, a Messiás. Erről a jelről ismeritek fel: egy csecsemőt fogtok találni, aki bepólyálva fekszik a jászolban."

Ekkor hirtelen hatalmas angyali sereg jelent meg, és együtt dicsérték Istent:

,,Dicsőség Istennek a Mennyben, és békesség a földön azoknak,
akik Isten tetszése szerint élnek!"

Miután az angyalok visszatértek a Mennybe, a pásztorok ezt mondták egymásnak:

,,Menjünk hát Betlehembe, és nézzük meg, ami ott történt! Hadd lássuk, amiről az Örökkévaló szólt nekünk!"


Lukács 2
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretet himnusz - Karácsony - Üdvözlet
  2015-12-20 17:00:01, vasárnap
 
 
Szeretet himnusz - Karácsony - Üdvözlet Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-12-20 16:36:13
feltöltő: dandej
nézettség: 432
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Szeretethimnusz, MPEG,
kategória: család
leírás:

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Adventi ima! :) Adj békét, mindnyájunknak, Uram!
  2015-12-20 13:50:42, vasárnap
 
  ,,Mert egy gyermek születik nekünk, Fiú adatik nekünk.
Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos,
Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!" (Ézsaiás 9,5)

,,Szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek,
melyet én a világgal kötök." 1Móz 9,13

Link



"Látod, Istenem, milyen esendő vagyok?

Ha legalább nagyjából rendben mennek a dolgaim, sokszor elfelejtek beszélgetni Veled.

Bezzeg, ha fáj, szorít, sajog, ha kényszerít valami ott belül, rögtön kicsúszik a számon, szinte észrevétlenül: Istenem, add, hogy...

Haragszol ilyenkor rám? Kérlek, bocsásd meg ezt a vétkemet is!

Bocsáss meg, hisz most is kérni szeretnék. Nemcsak magamnak, hanem másoknak is.

Nekünk, akik eszeveszett tempóban száguldozunk az adventi fényekkel ékesített utcákon, böngésszük a karácsonyi katalógusokat, hogy mit milyen hitelből lehet megvásárolni, hogy gazdagabb legyen az ünnepünk. Uram, add, hogy ne higgyük el, hogy plazmatévéktől, fals zenéket kiabáló télapóktól, és 0 százalékos THM-től leszünk boldogabbak!

Bármilyen régimódian hangzik, adj vissza nekünk a dió és alma öröméből egy kicsit! Add, hogy boldogan tudjunk gyönyörködni a gyerekeink álomittas szuszogásában, add, hogy tudjunk nevetni és merjünk sírni, ha úgy esik jól. Hogy néha meg tudjunk tisztulni egy nagy zokogásban, és ne szégyelljük, hogy nemcsak csörtető, sikerorientált, manipulált géplények vagyunk, hanem érző, sérülékeny, törékeny emberek, akik kapnak elég sebet földi pályafutásuk során.

Uram, add, hogy meg tudjunk gyógyulni bajainkból! Add, hogy érezzük, mikor érdemes tíz körömmel kapaszkodni, és mikor kell elengedni. Add, hogy ha elengedtünk valamit, ami fontos volt, kibírjuk a veszteség fájdalmát - ember módon, emberien. Szabadíts meg minket a gyűlölettől, bosszúvágytól, ellenségeskedéstől, acsarkodástól! Add, hogy higgyünk egymásnak, egymásban!

Add, hogy legyen kedvünk gyertyafényben egy tiszta papírlapra tollból tintát maszatolni, csak úgy, a saját örömünkre. Add, hogy mosolyogjunk a csend hallatán, hogy találjuk meg minden napban az ünnepünket. Add, hogy gyakran kezdjük így a Veled való beszélgetést: köszönöm, Istenem!
Bocsásd meg a vétkeinket, és add, hogy magunknak is megbocsássuk tévedéseinket.

Adj békét, mindnyájunknak, Uram! ÁMEN! "


Link

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Adventi várakozás szentsége
  2015-12-20 13:43:44, vasárnap
 
  Pilinszky János: A várakozás szentsége

Mire is várakozunk ádvent idején?

Jézus születésére, arra, hogy a teremtett világban maga a teremtő Isten is testet öltsön. Arra várakozunk, ami már réges-régen megtörtént.

Ez a magatartás, ez a várakozás nem új.

A felületen az ember köznapi életét mindenkor könyörtelenül meghatározza az idő három - múlt, jelen és jövő - látszatra összebékíthetetlen fázisa. A felületen igen. De nem a mélyben. Ott, a mélyben mindig is tudta az emberiség, hogy tér és idő mechanikus határait képes elmosni a minőség, a jóság, a szépség és igazság ereje. Elég, ha a nagy drámákra vagy a nagy zeneművekre gondolunk, melyek titokzatos módon attól nagyok, hogy többek közt alkalmat adnak arra is, hogy a jövőre emlékezzünk és a múltra várakozzunk.

A minőség ideje időtlen. Amikor Bach passióját hallgatjuk: honnét szól ez a zene? A múltból? A jelenből? A jövőből? Egy bizonyos: mérhetetlenül több, mint kegyeletes megemlékezés és sokkalta több, mint reménykedő utópia. Egyszerre szól mindenfelől.

Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk. Persze, erről a várakozásról és erről a vágyódáról csak dadogva tudunk beszélni. Annál is inkább, mivel Isten valóban megtestesült közöttünk, vállalva a lét minden súlyát és megosztottságát. És mégis, túl idő és tér vastörvényén, melynek - megszületvén Betlehemben - maga a teremtő Isten is készséggel és véghetetlen önátadással vetette alá magát.

Advent idején mi arra várakozunk és az után vágyódhatunk: ami megtörtént és akit kétezer esztendeje jól-rosszul a kezünk között tartunk Vágyódunk utána és várakozunk rá, azzal, hogy Isten beleszületett az időbe, módunkban áll kiemelkedni az időből.

Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valóban mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosan úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.

Forrás: Új Ember, 1975. december 14.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lelki kalandok *Azt hiszed,keresztyénség unalmas? Dehogyis!
  2015-12-20 10:33:06, vasárnap
 
  ,,Hű az Isten, aki elhívott titeket..." (1Korinthus 1:9)

Azt hiszed, a keresztyénség unalmas? Dehogyis!

Nézd csak meg a következő szalagcímeket: ,,Égő csipkebokor a sivatagban, a tüzét nem lehet kioltani. A megnyílt tengeren ezrek keltek át száraz lábbal. Egy tizenéves egy parittyával legyőzte a népét fenyegető óriást. Egy zsidó lány megmentette népét a pusztulástól. Három ifjú lázadó túlélte a tüzes kemencét. Egy negyednapos halott feltámadt.

Titokzatos módon leomlottak a városfalak. Cet nyelte el a prófétát, de ő túlélte, hogy elmondhassa üzenetét. Tüzes szekér ragadta a mennybe a prófétát."

Ezek nem valami pletykalap szenzációi, hanem a Szentírás beszámolói.

A kaland azt jelenti: ,,izgalmas és veszélyes vállalkozás". Ha belevágsz a lelki kalandba, amit Pál említ, akkor számíthatsz arra, hogy Isten próbára teszi hitedet, olyan módokon, ahogy soha el sem tudtad volna képzelni.

A Biblia beszámol azokról, akik ,,hit által országokat győztek le, igazságot szolgáltattak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok száját tömték be, tűz erejét oltották ki, kard élétől menekültek meg, betegségből épültek fel, háborúban lettek hősökké, idegenek seregeit futamították meg" (Zsidók 11:33-34).

John Eldredge mondta: ,,A kaland, annak minden veszélyes és vad velejárójával, egy mély spirituális vágy, amely bele van írva az ember lelkébe... Mózes nem egy bevásárlóközpontban találkozott az élő Istennel, hanem a Sínai-félsziget sivatagában.

Az ember szíve mélyén olyan alapvető kérdések vannak, amelyekre nem kaphat választ a konyhaasztalnál... csak a félelem tartja otthon, ahol a dolgok tiszták, rendezettek, és úgy érzi, irányítása alatt tartja őket."

Amikor Isten valami csodálatosat akar véghezvinni általad, el kell juttatnia onnan, ahol vagy, oda, ahol ő van. Mit szólsz hozzá? Kész vagy elindulni egy lelki kalandra Istennel?

Bob Gass * Mai ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3286
  • e Hét: 7513
  • e Hónap: 18566
  • e Év: 79867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.