|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015-12-22 11:56:56, kedd
|
|
|
A tésztához
45 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
16 dkg cukor - barna
4 db tojássárgája
1 db sütőpor
1 db citrom héja
1 csomag vaniliás cukor
50 ml 1,5%-os tej
2 evőkanál kakaópor - holland
A rétegezéshez
4 evőkanál házi lekvár
A töltelékhez
20 dkg dió (darált)
25 dkg cukor - barna
4 db tojásfehérje
Tetejére
20 dkg 75 %-os fekete csoki
1-2 evőkaná étolaj
Vajat habosra keverjük a cukorral, tojás sárgájával. Reszelt citromhéjat, vaniiás cukrot is beletesszük. Végül a sütőporral elkevert lisztet és a tejet adjuk hozzá. Lágy, könnyű, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát kettéválsztjuk, egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral
A tojásfehérjéből, a barnacukorból, és a darált dióból felvert habot készítünk, amit a tészta tetejére simítunk.
30-35 percig sütjük, 175 fokon, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
Végül csokimázzal bevonjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
71 db bejegyzés |
e év: |
498 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 383
- e Hét: 1315
- e Hónap: 2307
- e Év: 34036
|
|
|