Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
MSZP: a Fidesz ellopna kettőt az olimpiai ötkarikából
  2015-12-29 20:09:32, kedd
 
  Mit tehet ma egy ellenzéki párt a fityesz mutyik ellen, hány emberhez jutnak el ezek a hírek?

A cikkben az MSZP rátapint egy lényeges, mutyi szagú dologra, sőt, még egy nagyon frappáns, jól mantrázható mondatot is elejtenek:
"Ha a lopásalapú kormányzást folytató Orbán és barátai rendeznék az olimpiát, a megnyitó ünnepségre az öt karikából legalább kettőt ellopnának."

Megnéztem, a Propelleren kívül hol jelent még meg ez a cikk, ez a Lukács közlemény?
Hungary News, HírNeked, Friss-Hírek.hu.

Ennyi!
Fordított esetben minden hírportál közölte volna fityeszt, majd két óra múlva minden fórum tele lett volna mantrázva a kommentelők által.

Lehet szidni, impotensnek nevezni az ellenzéket, de jöhetnek a javaslatok, pl. a fenti cikkel kapcsolatban milyen utat kellene járniuk, hogy minden magyarhoz eljusson milyen újabb mutyira készülnek a fityeszes legények.



************

MSZP: a Fidesz ellopna kettőt az olimpiai ötkarikából


ma, 14:05

Az MSZP szerint az olimpia csak azért kell a Fidesznek, hogy lophasson - ezt Lukács Zoltán alelnök, frakcióvezető-helyettes írta délutáni közleményében.

Az ellenzéki párt a Fidesz lopási szándékát bizonyítja látja, mert

Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának két cége versenyeztetés nélkül nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság 457 milliós megbízását rendezvényszervezésre és olimpiai médiakampányra.

Az MSZP úgy vélekedett, hogy

ez a haveri megbízás fel kell, hogy nyissa a jó szándékú emberek szemét: a Fideszt nem az olimpia érdekli, hanem az olimpia ürügyén lenyúlható milliárdok. Ha a lopásalapú kormányzást folytató Orbán és barátai rendeznék az olimpiát, a megnyitó ünnepségre az öt karikából legalább kettőt ellopnának.

Rogán szomszédjának az anyagilag is jól sikerült karácsonyáról a Propeller is beszámolt.


http://propeller.hu/itthon/3181083-mszp-fidesz-ellopna-kettot-olimpiai-otkarikabo l?utm_source=mm-2015-12-29&utm_medium=email&utm_campaign=MSZP%3A%20a%20Fi desz%20ellopna%20kett%C5%91t%20az%20olimpiai%20%C3%B6tkarik%C3%A1b%C3%B3l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ica néni kizárta Lázárt
  2015-12-29 19:45:57, kedd
 
 
Ica néni kizárta Lázárt

2015-12-29 09:18:25


Kácsor Zsolt

Évekig csúszott a felújított tiszadobi kastély megnyitása, úgyhogy a kancelláriaminiszter személyesen akart tájékozódni a helyszínen. A kapuőr nem engedte be. Ennek súlyos következménye lett: rekordgyorsasággal megnyitottak.


- Jó napot kívánok, Lázár János vagyok, szeretnék bemenni a kastélyba.
- Jó napot! Sajnos nem mehet be, zárva vagyunk.
- De én Lázár János vagyok.
- Én pedig Ica néni. És a kastély zárva van, ki van írva, hogy NEM LÁTOGATHATÓ.
- Nem ismer meg?
- Nem.
- Hát akkor viszontlátásra.
- Viszontlátásra, fiatalember.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon széltében-hosszában derültséggel mesélt beszélgetés a Miniszterelnökség vezetője és az Andrássy-kastély egyik kapuőre között zajlott le több mint fél évvel ezelőtt. Ica néni a helyi gyermekvédelmi központ dolgozója, s mint a föntiekből kitűnik, kiváló munkaerő: ha nem engedhet be senkit, akkor nem enged be senkit.

Nem tudni, hogy az idézett beszélgetés szó szerint így hangzott-e el (a helyiek mindenesetre így mesélik), de az bizonyos: a miniszter valóban járt Tiszadobon előzetes bejelentkezés nélkül, s Ica néni tényleg nem engedte be.



Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Lázár jogosan értetlenkedett a bezárt kapun, elvégre a felújított kastély megnyitását eredetileg 2012-re ígérték, majd a határidő 2014-re változott, s akkor sem lett belőle semmi. Holott nem kevés közpénzt áldoztak a felújításra. A tiszadobi Andrássy-kastély és kapcsolódó területeinek kulturális és turisztikai hasznosítása elnevezésű projekt a Bajnai-kormány alatt, 2009-ben kapott állami támogatást, valamint európai uniós forrást a régió kiemelt turisztikai fejlesztéseként.

A beruházást a megyei önkormányzat fideszes vezetése is fontosnak tartotta: csaknem félmilliárd forint önerőt adott az összesen 2,2 milliárd forintos programhoz. A támogatási szerződés szerint belső átalakítást, homlokzat- és tetőszerkezet- felújítást, tetőhéjalást, kertépítészeti munkálatokat és térburkolást kellett végezni 2011 végéig, hogy 2012-re egy felújított, többfunkciós kastély álljon a látogatók rendelkezésére korhűen berendezett termekkel, állandó és időszaki kiállításokkal, valamint kulturális rendezvények, szabadtéri színházi és zenei programok lebonyolítására alkalmas kastélykerttel.

Ám ebből határidőre nem lett semmi, így kapuőrnek megtették Ica nénit, s a kastély bejáratára új táblát akasztottak: ,,A kiemelt projekt befejezési határideje 2014. június 30."


A felújítás miatt az Illésné Áncsán Aranka által vezetett gyermekotthont elköltöztették a kastélyból, így a gondozottak jelenleg - Bertalan László vezetése alatt - modernebb, családiasabb épületekben élnek a faluban. A rossz nyelvek szerint az állami gondozottakat azért paterolták ki, hogy ,,a fideszes csókosok" szállodát vagy vadászkastélyt csinálhassanak az épületből, s habár e pletyka - eddig - nem igazolódott be, az érthetetlenül hosszúra nyúlt bezárás csak erősítette a gyanút. Az Andrássy grófok egykori otthona csak pár hete nyitotta meg kapuit, és a tiszadobiak szerint ez egyedül Lázár Jánosnak köszönhető: ha ő nem kezd intézkedni, a létesítmény talán még ma is zárva tart. A miérteket nem tudni. A kastély eddig az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó Szo­ciális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kezelésében volt, ahol ,,bizonyos engedélyekre" vártak.

- Miféle engedélyek azok, amiket nem sikerül beszerezni másfél év alatt? - kérdezte a parlamentben Tukacs István szabolcsi MSZP-s politikus Lázártól, aki azt válaszolta, hogy a főigazgatóságnak sem pénze, sem koncepciója nem volt a kastélyra, ezért maga kezdeményezte, hogy az épületet a Forster Gyula Központ üzemeltesse, s még az idén nyissa is meg, különben a központ vezetője az állásával játszik.


A Forsterben olyannyira komolyan vették a miniszteri szót, hogy már kölcsönbútorokról is intézkedtek: mivel az Andrássyak időszakából mindössze három bútor maradt meg, a napokban az Iparművészeti Múzeumból szállítottak korabeli berendezési tárgyakat a látogatható termekbe. Habár az épületet kívül-belül fölújították, a kaputól a főbejáratig vezető úton a látogatóknak siralmas látványban van részük. A melléképületek továbbra is elhanyagoltak, omladoznak, nem beszélve az egykori szakiskoláról és a tornacsarnokról, amelyek magukra hagyva pusztulnak.

Ha már Tiszadobon jártunk, meg akartuk keresni Ica nénit, akit a faluban hősként emlegetnek. Sajnos nem találtuk otthon, de egy hozzátartozója szavaiból arra következtettünk: nem biztos, hogy hősiességről volt szó. Az asszony tényleg nem ismerte Lázár Jánost, ugyanis nem néz tévét: takarékoskodnia kell, így pár éve lemondta az előfizetést.


http://nol.hu/belfold/ica-neni-kizarta-lazart-1582021
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A parlamentben már inkább csak röhögnek Magyarország nyomorá
  2015-12-29 19:44:22, kedd
 
 
A parlamentben már inkább csak röhögnek Magyarország nyomorán


2015-12-29 15:00:00



Bita Dániel

Fideszes politikusok rasszistázták a valaha jogvédőként dolgozó Szabó Tímeát, egy jobbikos képviselő bejelentkezett a miniszterelnök gázszerelőjének. Baromság, ultrafeminizmus, ibizai kocsma - a parlamenti jegyzőkönyvekből szemezgettünk.


Rasszista! Ez egy rasszista felszólalás! - a jegyzőkönyv szerint ezt kiabálta be Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, amikor Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke bevándorlónak nevezte Somaliát, az FTC csatárát és a felcsúti kapust, Danilovicsot. Miután az ellenzéki képviselő a Debrecenben játszó, szenegáli származású Sidibe nevét is a szájára vette, Kósa Lajos sem maradhatott csendben. ,,Nácizmus! Négerezik!" - örökítette meg a parlamenti napló a fideszes politikus észrevételét. Kósa a rend kedvéért azt is megjegyezte: ,,Szégyellje magát! Francia állampolgárról beszél!"
Duguljon már el!

Februárban, amikor ez az eset történt, még nem menekültek, hanem főként koszovói bevándorlók áramoltak keresztül az országon. Ez téveszthette meg Répássy államtitkárt, aki ledorongolta a szocialista Harangozó Gábort: ,,Szavazzanak rád a koszovóiak! Már a koszovói voksokra hajtotok?!" Pedig az MSZP-s politikus szlovénül szólalt meg, és váratlanul indulatot keltő szavai (Dobrodosli na Madzarskem!, azaz Üdvözlünk Magyarországon!) az akkoriban a Keleti pályaudvaron razziázó Rogán Antalnak szóltak, akinek szlovén felmenőit Harangozó szerint valahogy így köszönthették Magyarországon.



A parlamenti kereső egyébiránt 74 találatot ad a felzúdulás szóra, azaz ennyiszer tapasztaltak a morajlásnál nagyobb felháborodást a gyorsírók. A jó hangulatról árulkodik, hogy a derültségre viszont - ez a kifejezés szolgál a nevetés leírására - több mint négyszázat. A jegyzőkönyvek böngészése azonban nemcsak efféle statisztikákhoz, hanem kormányzati válaszokhoz is tartogat muníciót.


Rétvári Bence államtitkár több mint négy esztendő elteltével például azt kérdezte a férfiak negyvenévnyi munka utáni nyugdíját forszírozó Sneider Tamástól: ,,Emlékszik arra, hogy mit csinált 2010. december 20-án 19 óra 36 perc 46 másodperckor?" A jobbikos politikus éppen akkor szavazott nemmel a nőknek hasonló kedvezményt adó törvényre.

A szintén jobbikos Novák Előd nem a közbeszólásoktól óvná az Országgyűlés méltóságát. Szóvá tette például: ,,Volt már olyan, a Népszabadság honlapján megjelent parlamenti tudósítás, aminek a címe is az idézőjelben: Novák képviselő, duguljon már el!" A Novák által kifogásolt idézet Kövér Lászlótól való, és a jobbikos honatya szerint éppen a házelnök hasonló megnyilvánulásai sértik leginkább a T. Ház tekintélyét. Másfelől az, hogy a büfében továbbra is kapható alkohol, ami ellen szerinte csak pártja tiltakozott.


Nováknak az idén többször is meggyűlt a baja Kövérrel, aki egyszer azt kérte, ,,próbálják meg Novák Előd képviselő urat meggyőzni arról, hogy nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között, hanem a magyar Országgyűlésben". ,,Úgy nézek ki?" - kérdezett vissza az, mire a házelnök nyugtázta: ,,úgy". Novák viszont nem hagyta annyiban, és a Habony Árpádról készült videóra utalva azt mondta: ,,Ibizán lehet, hogy ilyen, a budapesti kocsma nem ilyen."

A naplók átlapozgatása alapján a parlament legtöbbet bekiabáló képviselője Gőgös Zoltán. ,,Ne mondjon már ilyen baromságot!" - kérlelte például egyszer a maga módján a fideszes Molnár Ágnest, aki szerint a szocialisták nem foglalkoztak az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésével. Az MSZP elnökhelyettese felszólalásai alkalmával sem mindig válogatja meg szavait. Lázár Jánosnak például azt mondta a mezőhegyesi ménesbirtok ügyében: ,,Én egy korrekt kérdést tettem fel, amire ön egy undorító, mocskos választ adott. Undorító, szemét, tróger választ." Majd mielőtt leült, utolsó gazembereknek nevezte a kormány tagjait.
Ultrafeminista vélemény

Durva káromkodást ebből az évből nem őriztek meg a parlamenti naplók. Az MSZP-s Harangozó Tamás egy ízben bunkónak nevezte L. Simon László államtitkárt, amiért nem megfelelően beszélt a gyermekéhezésről. Ugyancsak L. Simon kérte a gyorsírókat, jegyzőkönyvezzék, amit szerinte egy jobbikos képviselő kiabált neki, ,,úgy kezdődött, hogy b... és úgy folytatódott, hogy meg", de ennek nincs nyoma a leiratban. A hülyeség szó is csak néhányszor szerepel, például Bárándy Gergely minősítette így Harrach Péter KDNP-frakcióvezető azon meglátását, hogy ,,ultrafeminista véleménynek nincs helye a demokráciában".


Ez csak egy bekiabálás volt, az úgyszintén MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó viszont egy vitában fordult azzal Bitay Márton Örs államtitkárhoz: ,,Ön volt az egyik olyan ember, aki a bírálóbizottságban ült, amikor a trafikokat elosztották. Ha valaki tudja, hogyan kell kicseszni ma Magyarországon a keményen dolgozó kisemberekkel, akkor maga tudja."
Hibbant, kérem!

Szerencséjére nem Kövér, hanem Hiller István vezette az ülést, aki a szinonimaszótár forgatására kérte párttársát (ahelyett hogy az e tárgyban már 2006-ban maradandót alkotó Gyurcsány Ferenchez irányította volna). Egyébként az idei év egyik legkülönösebb jelenete is a volt kormányfőhöz köthető. A jobbikos Szilágyi Györgyöt felháborította, hogy Gyurcsány morálról beszél a menekültügyben. ,,Az a Gyurcsány Ferenc, akit Morvai Krisztina egész egyszerűen csak hibbant Nérónak nevez." A jegyzőkönyv szerint a DK elnöke éppen ekkor ért vissza az ülésterembe, megállt Szilágyival szemben, és fennhangon azt kérdezte: ,,Ő ki? Morvai? Van ilyen?" Erre Szilágyi így folytatta: ,,Hibbant, kérem! Van ilyen! Hú, egy kicsit vörösnek tetszik lenni."


Persze Orbán Viktor viselt dolgai is szóba kerültek. A fogászának juttatott támogatások ügyében Lázár János védte meg, mondván, nem tud arról, hogy a miniszterelnöknek fogászati problémái lennének, ,,elég jó állapotban vannak a fogai, jól harap, mint ahogy ezt politikailag megtapasztalhatták". A jobbikos Magyar Zoltán pedig - Mészáros Lőrinc sikertörténetét megirigyelve - magát a kormányfőt kérdezte meg: ,,Szerelhetem-e esetleg önnél a gázt?" ,,Ha szükség lesz rá, szólni fogok" - biztatta válaszul Orbán.

http://nol.hu/belfold/a-parlamentben-mar-inkabb-csak-rohognek-magyarorszag-nyomor an-1582059
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚJABB LENYÚLÁSI lehetőség
  2015-12-29 19:38:52, kedd
 
  További 500 millió forint a magyar pavilon Karcagra költöztetésére


A 2016-os költségvetési törvény a magyar pavilon megvalósításával kapcsolatos kiadásokra eredetileg 650 millió forintot irányoz elő.

Belföld | Forrás: MTI | Beküldte: Gépnarancs | 2015. december 29.

A milánói expó magyar pavilonjának hazaszállítására és karcagi újraépítésére - a költségvetési törvényben szereplő forráson felül - további 500 millió forintot biztosít a kormány - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

A 2015. évi Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának Magyarországon történő újraépítéséről szóló határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálja meg a projekt megvalósításának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében rendelkezésre álló uniós fejlesztési forrásokból történő további támogatásának lehetőségét is.

A belügyminiszternek pedig az expo kormánybiztosa és a karcagi önkormányzat bevonásával azt kell megvizsgálnia, hogy lehetőség van-e a projekt önkormányzati forrásból történő részbeni támogatására.

A 2016-os költségvetési törvény a magyar pavilon megvalósításával kapcsolatos kiadásokra eredetileg 650 millió forintot irányoz elő.

Szőcs Géza, a milánói expón való magyar részvétel kormánybiztosa december közepén jelentette be, hogy a magyar pavilon a kormány döntése értelmében Karcagra kerül, és a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutatja majd be. A pavilon bontásának végső határideje 2016. május 31., az épület így 2017-ben nyitja meg kapuit a magyar közönség előtt. A kormánybiztos akkor nem zárta ki, hogy a pavilon bizonyos variánsai máshol is felépülhessenek.

A mostani kormányhatározat felhívja a kormánybiztost, hogy - a magyar pavilon iránti kiemelt érdeklődésre tekintettel - vizsgálja meg a pavilon további helyszíneken történő, központi költségvetési forrás felhasználását nem igénylő újraépítésének lehetőségét és módját.

A kormány határozatával egy időben módosította a világkiállítás magyar pavilonjának megvalósításával kapcsolatos korábbi rendeletét is. Ebben az újratervezés, a bontás, a rekultiváció, a hazaszállítás és az újraépítés irányítását és lebonyolítását, valamint az újraépítést követően az üzemeltetést az állami tulajdonban álló Carpathia Kft. feladatává teszi.

http://gepnarancs.hu/2015/12/tovabbi-500-millio-forint-a-magyar-pavilon-karcagra- koltoztetesere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Támadni fogjuk a Fideszt minden nap!
  2015-12-29 19:20:16, kedd
 
 
Támadni fogjuk a Fideszt minden nap!
2015. december 29.

A hatalom nyomoztatni kezdett azok ellen, akik névtelenül, az Anonymous álarca mögül, de az igazságot mondták el a Fideszről és kormányáról. Ez is azt mutatja, hogy a hatalmon lévő maffia már szabályosan retteg mindenkitől, aki nyilvánosan meri bírálni a Horthy-rendszert másoló hatalmat.

Az Európai Baloldal szerint nem a bírálók, hanem a közpénzeket eltulajdonító korrupt politikusok ellen kell nyomozni. Azokat kell üldözni, akik valótlanul keltik azt a látszatot, hogy a magyar állampolgárok munkáját a menekültek veszik el, és terrorizmussal vádolnak olyanokat, akik a terror elől menekülnek.

Támadni kell azt a hatalmat, amely letagadja a több tízezer éhező gyermeket, a kórházakban tapasztalható embertelen állapotokat, amely arra használja fel az állami apparátust, hogy megfélemlítse az ellenzéki sajtót, és gazdasági előnyöket biztosítson a hatalmat kiszolgáló vállalkozásoknak, cégeknek.

Magyarországon diktatúra van, mellyel szemben joga van a népnek fellázadni. Hazánk jövője nem Erdogan szultáni hatalmának másolásában, az európai szélsőjobb ideológiájának terjesztésében van.

Az Európai Baloldal az állami hatalom demokratikus ellenőrzésén, a részvételi demokrácián, a szociális jogok garantálásán, az emberek és a természet kizsákmányolásának megszüntetésén alapuló új társadalmi rendszer híve.

Mi békét, jólétet és egyenjogúságot akarunk mindenkinek, ezért minden nap támadni fogjuk azt a hatalmat, amely megfoszt minket alapvető jogainktól.

Európai Baloldal
Sajtóiroda


http://www.amiidonk.hu/hirek/belfold/tamadni-fogjuk-a-fideszt-minden-nap/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Polt védi a seggüket” – Juhász Péter neki
  2015-12-29 19:17:19, kedd
 
 
168 Óra Online írása





2015. december 29.

,,Polt védi a seggüket" - Juhász Péter nekiment Orbánéknak

Éppen egy évvel ezelőtt tett feljelentést az ügyészségen Juhász Péter, a gyanús belvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban. Az Együtt alelnöke szerint ez idő alatt semmi nem történt. ,,Nincs egy házkutatás, egy lefoglalás, egy gyanúsítás. Semmi" - fogalmazott.


Az Együtt emiatt felszólította Polt Pétert, hogy álljon a nyilvánosság elé, és mondja el hol tart a belvárosi ingatlaneladások kapcsán zajló nyomozás.

Juhász Péter szerint a napnál is világosabb, mi történik Belvárosban. ,,Úgy alakították ki a rendszert, hogy töredékáron jussanak a kijelölt személyek ingatlanhoz" - fogalmazott.
Kép: Facebook / Juhász Péter

Az Együtt politikusa szerint a bizonyítékok nyilvánosan hozzáférhető dokumentumokból rendelkezésre állnak, a gyanúsítható személyek e dokumentumok alapján beazonosíthatók és kihallgathatók lennének.

,,Ha Polt Péter elhív magához, neki is szívesen elmondom. Meg fogja érteni. Csak abból gondolom, mert egy óvodás is megértené" - írta közleményében az Együtt alelnöke.

Juhász Péter szerint amióta Polt Péter a legfőbb ügyész, azóta nem nyomoznak korrupciós ügyekben. Úgy véli, Polt, a fideszesekhez hasonlóan, fél a nyilvánosságtól.

,,Lesz még idő, amikor nem védi a seggüket egy legfőbb ügyészi talárba öltöztetett pártkatona. És akkor nem kell majd a nyilvánosságtól tartaniuk. El lesznek zárva tőle. Csak havonta egyszer látogathatja majd őket a hozzátartozójuk" - írta Juhász Péter.


http://www.168ora.hu/itthon/polt-vedi-segguket-juhasz-peter-nekiment-orbaneknak-1 41797.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb hatalmas hitelt vesz fel a főváros
  2015-12-29 19:15:14, kedd
 
  NO HISZEN, LESZ ITT VISSZAOSZTÁS RENDESEN!!!!!

************

2015. 12. 29. 14:47
MTI

Újabb hatalmas hitelt vesz fel a főváros

A fővárosi önkormányzat összesen 300 millió euró értékben kötött két hitelszerződést az Európai Beruházási Bankkal (EIB). A megállapodást Tarlós István főpolgármester megbízásából Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Baranyay László, az EIB alelnöke írta alá kedden a városházán.

Az egyik hitelkeret-megállapodás 200 millió eurót biztosít közlekedési beruházásokra, a másik alapján pedig 100 millió euró hitelforrás áll rendelkezésre egyéb ágazati, városfejlesztési projektekre. Bagdy Gábor az aláírást követően elmondta, a következő európai uniós fejlesztési ciklusban az EU-s és a kormányzati támogatások mellett kiemelkedő szerepe van ennek a megállapodásnak, amelyen keresztül a főváros "saját forrásait tudja megmozgatni", és amely lehetőséget ad arra, hogy Budapest fejlődésének lendülete megmaradjon. Baranyay László közölte, a két hitel hosszú lejáratú, 30 éves, illetve 25 éves futamidejű.


http://alfahir.hu/ujabb_hatalmas_hitelt_vesz_fel_a_fovaros
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazán kisülhetne a szemünk!
  2015-12-29 19:10:03, kedd
 
  Igazán kisülhetne a szemünk!


Posted on 2015-12-29 by Admin


HÁZTARTÁSONKÉNT 7,7 MILLIÓ FORINTNYI TARTALÉKA VAN A MAGYARNAK

A jegybank statisztikái szerint hamarosan a 40 ezer milliárd forintot is elérheti a háztartások pénzügyi vagyona, amelynek egy része azonban csak virtuális - olvasható a Világgazdaság keddi számában.


A lakosságnak október végén már 39 574,4 milliárd forintja volt, amely háztartásonként több mint 9,6 millió forintos megtakarítást jelent. Levonva a lakossági tartozásokat, minden háztartásnak csaknem 7,7 millió forintnyi tartaléka van. A statisztikák azonban olyan megtakarításokat is figyelembe vesznek, amelyekhez nem valószínű, hogy valaha is hozzáférhetnek a befektetők - olvasható a napilapban.
Október végén 2846,2 milliárd forintot tett ki az az összeg, amit a magánnyugdíj-pénztári visszalépés miatt követelhetnek az egykori tagok az államtól. Az “egyéb tulajdonosi részesedés" kategóriában különféle, tőzsdén nem jegyzett cégekben lévő tulajdonrészeket tart nyilván a jegybank összesen csaknem 10 ezer milliárd forintnyi értékben.
Könnyebben forgatható értékpapírokban lévő megtakarítások is szerepelnek a statisztikákban, ezek közül például mintegy 40 milliárd forintnyi hitelpapírt úgynevezett “egyéb szektorok" bocsátottak ki, ide tartozhatnak a valódi Quaestor-kötvények is.
(vs)
Bal-Rad komm: No elmehet Ferge Zsuzsa meg az összes rémhírkeltő (így a Bal-Rad is) a bús-büdös fenébe! CSAK hét és fél-millióval számoljunk a 7,7 millió helyett! Pénzre fekszünk-pénzről kelünk! Mekkmester ott a jegybankban kimutatta! Statisztikailag igazolta.
(Megjegyezzük: egy gyors számítást követően nekünk más jött ki. Nem 7,5 millió/háztartás. Hiszen a 40 ezer milliárdot ha elosztjuk tízmillió felé, akkor fejenként négymillió jön ki. Márpedig azért nem az egyszemélyes háztartás a jellemző ránk-MAGYAROKRA! Inkább a három személyes! Persze lehet, hogy hibás a kalkulációnk!)
-Szóval pofa be magyarok! Milliomosok vagyunk egytől-egyig! Csak tagadjuk!
haz
Inkább úgy teszünk, mintha ínségeskednénk. Megjátsszuk a nyomorultakat. Eljárunk az ingyékonyhákra, hogy lejárassuk vezetőinket!
DE MOST LELEPLEZŐDTÜNK! SÜLJÖN KI A SZEMÜNK!

http://www.balrad.com/2015/12/29/igazan-kisulhetne-a-szemunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőre Magyarország MÉGjobban teljesít!
  2015-12-29 19:08:16, kedd
 
  Jövőre Magyarország MÉGjobban teljesít!


Posted on 2015-12-29 by Admin


Sokan óránként két kiló kenyérért dolgoznak majd 2016-ban


Kihirdette a kormány, mennyi lesz a minimálbér és a garantált bérminimum 2016-ban: előbbi óránként bruttó 639 forint, utóbbi 742 forint.
A kormány rendeletben hirdette ki, mennyi lesz a minimálbér 2016-ban: a havibér 111 000 forint, a hetibér 25 550 forint, a napibér 5110 forint, az órabér 639 forint. Ezek a bruttó számok, az az összeg, amit a dolgozó kézhez kap (a nettó) ezeknél kisebb lesz.
A KSH adatai szerint 2015 novemberében egy kiló fehér kenyér ára átlagosan 276 forint volt.
Garantált bérminimum
A rendelet szerint a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalók garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2016. január 1-jétől havibérnél 129 000 forint, hetibérnél 29 690 forint, napibérnél 5940 forint, órabérnél 742 forint.

Nem volt megegyezés
A minimálbérről és a garantált bérminimumról december 22-én írtak alá egyezséget a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) résztvevői.
Hivatalosan nem született megállapodás, mert a VKF egy tagja, a Magyar Szakszervezeti Szövetség nem értett egyet a tárgyalások során kialakult javaslatokkal, és nem vett részt az aláíráson. Így a konzultációs fórumon nem született megállapodás, a tagok döntő többsége írta alá az egyezséget.
A szövetség azért nem járult hozzá a megállapodáshoz, mert elfogadhatatlannak találják az abban szereplő béreket.
Emellett azt is kifogásolták, hogy a munkaadói oldal és a kormány nem kívánta rögzíteni, hogy a minimálbér nettó értéke 2018-ra érje el a létminimum szintjét.
(origo)
Bal-Rad komm: “...hogy a munkaadói oldal és a kormány nem kívánta rögzíteni, hogy a minimálbér nettó értéke 2018-ra érje el a létminimum szintjét...!
-De miért is akarnák? Hiszen akkor megteremtődhetne legalább a dolgozók felének a minimális szociális biztonsága! Oszt' még elkényelmesednének-elkutyulnának a fene nagy jólétben! Aztán nem lehetne velük bírni.


http://www.balrad.com/2015/12/29/jovore-magyarorszag-megjobban-teljesit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rajtunk múlik, leszavazzuk-e a káros olimpiát és Liget-proje
  2015-12-29 19:01:34, kedd
 
  Rajtunk múlik, leszavazzuk-e a káros olimpiát és Liget-projektet!
JámborAndrás

2015. december 29. kedd, 9:15


A Budapesti Választási Bizottság pár hete átengedte a Városliget beépítéséről és a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezést, ha minden jól megy, heteken belül elkezdődhet az aláírásgyűjtés. Ezzel nem egy, hanem két kampánynak adott egyszerre szabad utat a testület. Így tehát az aláírásgyűjtéssel és a népszavazás kiírásával először visszaszerezhetjük a döntés jogát, megmutathatjuk, hogy igenis ragaszkodunk ahhoz, hogy ne a fejünk felett, ne rajtunk átnyomva szülessenek a politikai döntések, majd a népszavazás napján dönthetünk arról, hogy óriási, száz- vagy akár ezermilliárdos presztízsberuházásokat akarunk-e a pénzünkből, vagy azt, hogy a mindennapi életünket befolyásoló dolgokra, mondjuk az oktatásra, az egészségügyre vagy az állami dolgozók bérére menjen-e el inkább ez a pénz.

00251162.jpeg

(Fotó: Molnár Ádám / Népszava)

Nyilvánvalóan a procedúra ezzel a döntéssel még nem ért véget, lehetőség van bíróságon megtámadni a népszavazási kérdést, de valószínűtlen, hogy a bíróság másként döntene. Ha pedig jogerőre emelkedik a Budapesti Választási Bizottság döntése, jöhet a 30 nap, ami alatt össze kell gyűjteni a 150 ezer -150 ezer aláírást Budapesten.

És ez nem csupán azért lesz nehéz, mert kevés idő van rá, és mert csak budapestiektől gyűjthetnek, hanem azért is, mert míg az olimpia kérdése a civilek, vagyis a Vastagbőr blog alapítóinak kezében van, addig a városligeti kérdés a Párbeszéd Magyarországért és Karácsony Gergely kezében, akinek álláspontja viszont nem egyértelmű az olimpia ügyében. A kérdés az, hogy először a NER óta együtt tud-e működni egy párt a civilekkel egy valóban fontos ügyben.

A legfőbb kérdés pedig, hogy mi emberek beleszólhatunk-e a Fidesz politikai döntéseibe, kikényszeríthetjük-e a kormánypárttól, hogy politikai vitát kelljen folytatnia az állampolgárokkal, hogy érveket, számokat kelljen mondania, és meg kelljen győznie az embereket. Kikényszeríthetjük, hogy legalább ebben a témában, Lázár János szavaival élve a kutya csóválja a farkát, vagyis a választópolgár diktálja a politikai ütemet, a politikusoknak.

Ha pedig ezt kikényszerítettük, és jön a választás napja, akkor mindenki belátása szerint dönthet. Nyilván nem meglepő, én mindkét beruházásra nemet mondok. A Városliget beépítésével az egyetlen használható közpark veszne el Budapest szívéből, és átvennék ennek helyét a turisták: ebben a ligetben már nem a kocogók, a kutyasétáltatók, a piknikezők, hanem a Múzeum-negyed fogyasztói lennének a célpontok. És bár az is igaz, hogy lerohadt állapota miatt a jelenlegi célt sem teljesíti be tökéletesen a liget, de inkább arra kéne fejlesztési forrásokat, pénzt költeni, hogy újra elfogadható legyen az állapota - nem pedig szétbombázni azt, ami még megmaradt belőle... És míg az olimpia egy olyan beruházás, ami bár számos fejlesztést jelentene a fővárosnak, de azok a fejlesztések nem a városlakók, hanem az olimpiai projekt igényei szerint alakulnának, nem a Budapest élhetősége szempontjából, hanem az olimpia szempontjából fontos beruházások valósulnának meg, miközben ezermilliárdokat költenénk el, nem az egészségügyre, nem az oktatásra, nem a szociális fejlesztésekre, hanem csupán a felső-középoszály számára használható beruházásokra, hiszen az olimpia jegyárai, illetve a szállodaipari, vagy turisztikai fejlesztések nem nagyon lesznek elérhetőek mindenki számára. Magyarország jövője szempontjából pedig nem erre van szükség. És akkor még a két projekt korrupciós kockázatáról nem is beszéltünk.

A következő hónapok nagyon kemény munkát igényelnek azoktól, akik már unják a fejünk felett erőből átvitt döntéseket, és olyan országot képzelnek el, ahol nem a politikusfarok csóválja a választópolgár kutyát. De ezek a feladatok azért vannak, hogy megugorjuk őket, úgyhogy nosza: rajta!


http://kettosmerce.blog.hu/2015/12/29/2016-ban_rajtunk_mulik_hogy_visszaszerezzuk -e_a_dontes_jogat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.