2015-12-31 11:07:24, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg hideg zsír (!nem margarin!)
2-2,5 dl tejföl
30 dkg reszelt sajt
2 csomag sütőpor
2 teáskanál só
1 evőkanál só
4 evőkanál liszt
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a finomra reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belőle, perec formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.
A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.
A sütőt jól előmelegítjük, és már sütünk is.
A sütés utolsó előtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és épp annyi időre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit megszilárduljon.
|
|
|
0 komment
, kategória: szilveszter |
|
|
|