Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kiegyensúlyozott élet titka: Jézus
  2015-12-07 14:50:27, hétfő
 
  Link

"Először keressétek Isten országát és azt, hogy mit akar Isten. Aztán minden más szükségetek is be lesz töltve." (Máté 6:33, NCV fordítás)

Ha valóban kiegyensúlyozott életet szeretnél élni, akkor az egész történelemben az egyetlen hiteles személyt kell példának tekintened: Jézust. Ha őt teszed életed középpontjába, akkor az sokkal kiegyensúlyozottabb lesz.

Gondolj úgy az életedre, mint egy kerékre. Közepén van a kerékagy, és ebből jönnek ki a küllők, vagyis az életeddel kapcsolatos dolgok - például a kapcsolataid, a családod, a karriered, a céljaid stb. Mindannyian valamilyen "kerékagy" köré építjük az életünket. A kérdés az, hogy nálad mi ez a "kerékagy". A családod? A karriered? A pénz?

Vagy Jézus?

Honnan lehet tudni, hogy mi köré építed az életed? Gondolkozz el azon, hogy mire gondolsz a legtöbbet. Ez az, ami vezérel és irányít téged. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet tudjunk élni, nagyon fontos, hogy mi áll a középpontban. Ha szilárd és stabil a középpont, szilárd és stabil lesz az életed is. Ha gyenge a középpont, az életed is gyenge lesz. Amikor hallom az embereket panaszkodni, hogy szétesik és tönkremegy az életük, akkor az általában azt jelenti, hogy nem megfelelő dolog van a középpontban. Isten helyett valami más vette át az első helyet az életükben.

A kerékagy nemcsak stabilitást ad, hanem egyben irányítja és befolyásolja is a többi részt. És ez az életben is így van: az lesz az erőforrásod, amit az életed középpontjává teszel. A kerék attól lesz erős, hogy a középpontja erős.

Tedd Jézust az életed középpontjává, és ő megadja azt a stabilitást, útmutatást és erőt, amire az életben szükséged van. A Biblia ezt mondja: "Először keressétek Isten országát és azt, hogy mit akar Isten. Aztán minden más szükségetek is be lesz töltve." (Máté 6:33, NCV ford. )

Ne félj Jézust tenni életedben az első helyre. Tedd őt az életed középpontjává. Hagyd, hogy irányítsa és uralma alá vegye az életed, és hogy megerősítsen és stabilitást adjon számodra az életben. Tedd Őt a középpontba, és minden más - a családi életed, a karriered, a céljaid - egyensúlyba kerül Jézusban.

Beszéljetek róla

Képzeld azt, hogy az életed egy kerék. Mit látsz a középpontjában?
Mi a legzavaróbb tényező, ami elválaszt a kiegyensúlyozott élettől?
Szerinted mi a legnagyobb akadálya annak, hogy Jézust tedd életed középpontjává?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015. 11. 30.) Napi remény Link


 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
This is Your Day!- Lobbantsd lángra a benned rejlő kenetet!-
  2015-12-07 14:14:13, hétfő
 
 


"Te is a leghatalmasabb Isten gyermeke vagy. Nemcsak egyedülálló védelmi rendszered van, hanem Isten saját életét lehelte beléd. Körbevesz kegyével, mint egy védőpajzzsal.

Azt mondja, ha ellenség támad rád, ő megvéd. Ha azok a gondolatok jönnek, hogy sosem fogsz belépni korszakodba, sosem leszel egészséges, sosem emelkedsz magasabbra, tudod, hogyan bocsásd ki a mérgező toxint az ellenség legyőzésére?

Kezdd el Isten szavait idézni. Tudom, hogy több vagyok egy áldozatnál! Én vagyok a fej és nem a farok! Győztes vagyok és nem legyőzött!

Ha hiszel, és Isten szavain meditálsz, akkor a cápához hasonlóan az ellenség nem tud neked ártani! "


Nikolett Veress - Lelki esszenciák
Link
 
 
0 komment , kategória:  Lelki esszenciák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 2635
  • e Hónap: 10342
  • e Év: 59907
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.