Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Arabok veszik egymás után a lakásokat egy magyar városban
  2015-12-09 21:30:55, szerda
 
 




ARABOK VESZIK EGYMÁS UTÁN A LAKÁSOKAT EGY MAGYAR VÁROSBAN

2015. december 09., szerda, 05:01
MTI / hvg.hu


Tizenhat lakást vásároltak meg arab országokból érkezők Komlón, míg az előző években ehhez hasonló vétel sem volt - írja szerdai számában a Népszabadság a város polgármesteri hivatalától származó információra hivatkozva.

Egyre több lakást vesznek arabok Komlón, a vásárlók nagy része kuvaiti, de akadtak vevők Egyiptomból, Iránból és Szíriából is - írta a Népszabadság.

A vásárlásokat egy kuvaiti tulajdonú, pécsi bejegyzésű cég intézi. A tulajdonosok arra használják a komlói lakásukat, hogy onnan utazzanak a közeli gyógyfürdőkbe, valamint Budapestre, Bécsbe és az Adriára.

A tavaly létrehozott kft. is birtokol néhány lakást a városban. Az ügyvezető későbbre ígért választ a lapnak arra, hogy miért kedvelték meg az arabok a komlói lakásokat, de annyit elárult, hogy az olcsóság volt a vonzó, emellett a környék hegyei és erdői tetszettek meg nekik.

A Népszabadság szerint már a nemzetbiztonsági szolgálatok is felfigyeltek arra, hogy az egykori bányászvárosban feltűnően sok lakást vásároltak meg arab országok állampolgárai. A párizsi merényletek után a hivatal szakemberei kérdezősködtek is az arab paneltulajdonosokról az egyik lakásszövetkezetnél és a szomszédoknál.

A hivatal érdeklődése után a komlóiak arra gondolnak, hogy a nyomozók azt vizsgálták, a lakások szolgálhattak-e terroristabázisként. A jelek arra utalnak, hogy nem, ám ettől még az arabok Komlót célba vevő lakásvásárlási kedve megmagyarázhatatlan a helybélieknek - tette hozzá a beszámoló.


Link








Dablin II.

A bölcsesség hallatja szavát!

A nap, amikor Európa vezetői kapituláltak Orbán előtt

Történelmi nap a mai, bár biztosan nem lesz piros betűs ünnep sehol. A mai napon ugyanis egyértelművé vált, hogy Orbán Viktornak mindenben igaza volt/van a beözönlés-ügyben. Az EU, és személyesen Merkel is - anélkül, hogy ostobaságukat és vereségüket beismerték volna - kénytelenek ugyanazt mondani, mint Orbán.

Reggel kiderült, hogy az Unió több százezer migráns kiutasítását tervezi, beismerve ezzel azt, hogy azok nem háborús menekültek, hanem gazdasági bevándorlók és ezért hiba volt őket egyáltalán beengedni.

Délután Merkel tette hozzá a magáét, imigyen: "A jelenlegi helyzetben bebizonyosodott, hogy a dublini szabályok fölött eljárt az idő!".

Kedves Merkel asszony! Orbán Viktor kezdettől fogva ezt mondta. Erre hivatkozva kérte az Uniós segítségét! Mit kapott érte? Hogy fasiszta, hogy diktátor, hogy Európa szégyene. Naponta kapott kioktatást arról, hogy a dublini szabályok jók és azokat be kell tartani.

Mi változott, kedves Kancellár asszony? Csak nem az, hogy most már önöknek is gondot okoznak a migránsok? Csak nem az az oka annak, hogy hirtelen rossz lett a dublini rendszer, hogy most már önöknek kellene befogadni több százezer "agysebészt", nem küldhetnék őket vissza például
Magyarországra?

Bocsánatkérést nem várunk. Csak azt kérjük, sőt, követlejük, hogy legközelebb hallgasson Orbán Viktorra! Neki még nem ment el a józan paraszti esze. Őt még nem a liberális média mozgatja! Neki van életösztöne és van politikai éleslátása! Hallgasson rá! Ön is jobban jár és nem mellékesen, mi is!




 
 
0 komment , kategória:  Média  
Mosolygós képek a budapesti vidámpark történetéből
  2015-12-09 20:30:28, szerda
 
 







MOSOLYGÓS KÉPEK A BUDAPESTI VIDÁMPARK TÖRTÉNETÉBŐL


A Városligetben a nemrégiben bezárt Vidámpark elődje, az Angol Park névre keresztelt szórakoztató központ 1912-ben nyitotta meg kapuit. Az élménycentrum az őszirózsás forradalom idején Nemzeti Park, a tanácsköztársaság alatt a Néppark néven üzemelt. A két világháború között a parkot folyamatos bővítették, a második világháború alatt azonban több játék is bombatalálatot kapott, az Alpesi Faluba pedig katonákat szállásoltak be. A háború után a terület szovjet kézbe került, majd a magyar állam vette át park irányítását, amelyet 1950-ben - nehogy bárki is azt gondolja, hogy a magyaroknak köze van egy imperialista hatalomhoz - Angol Parkról Vidámparkra neveztek át. Az összetéveszthetetlen vidámparki hangulatot a Fortepan képeivel elevenítjük fel.


Körhintázók (1962)




Hullámvasút (1928)




A barlangvasút utasai (1937)




Játékos a céllövöldében (1939)




Hajóhintázók (1939)




Hajóhintázók (1940)




Versenyautózók. Balra Szondy Biri színésznő (1940)




Körhintázók (1943)




Gyerekek élvezik a kanyargó nevű játékot a kis vidámparkban (1948)




Körhintázó kisfiú a kis vidámparkban (1948)




Körhintázó gyerekek a kis vidámparkban (1954)




Boldogan körhintázó gyerekek a kis vidámparkban (1957)




Csónakázás a kis vidámparkban (1958)




Kerékpározók (1958)




Körhintázás a kis vidámparkban (1958)




Siklózók (1958)




Körhintázók (1960)




Pózolás a céllövöldében (1962)




Pózolás a körhintánál (1962)




Körhintázók (1962)




Hullámvasutazók (1963)




Boldog családok a Vidámparkban (1972)




Ródlizók (1962)




A Ciklon (1975)




Lökd meg a kecskét (1975)





Melyik európai ország fővárosa Budapest? - Befejezésképpen egy kis humor?
/Egy "retro gyöngyszem" 2007-ből. Biztos sokak számára nem ismeretlen. :D Kellie Pickler kétes hírneve egy TV műsornak köszönhető.
Az amerikai Okosabb vagy mint egy ötödikes című vetélkedő műsorban a kis hölgytől ugyanis megkérdezik, hogy ugyan melyik európai ország fővárosa Budapest../

Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
...amik­től a na­gyik sírva fa­kad­nak
  2015-12-09 18:30:28, szerda
 
 




Ka­rá­cso­nyi aján­dé­kok, AMIKTŐL A NAGYIK SÍRVA FAKADNAK


Mi más je­lent­het na­gyobb bol­dog­sá­got egy nagy­ma­má­nak, mint imá­dott uno­ká­já­tól szár­mazó meg­le­pe­tés. 10 remek ötlet a ka­rá­csonyfa alá.


A kis kezek által, szeretettel készültajándék felbecsülhetetlen érték. A karácsonyi készülődésbe érdemes bevonni a gyerekeket is,hiszen remek és izgalmas időtöltés ajándékokat, maradandó emlékeket készíteni szeretteinknek.


Talpacskák





Feszített vászonra, vagy sima kartonpapírra is készülhet a nagy mű. Egyenletesen fesd be a gyerek talpát. Figyelj arra, hogy mindenhol egyenletesen legyen rajta a festék. A legjobb, ha először az egyik talpát fested és nyomtatod a vászonra, majd óvatosan mellé igazítva a másikat. Az elkészült alkotást tovább díszítheted, dekorálhatod.


Egyedi képkeret





Akár a legkisebbek kezébe is adhatsz bátran tollat, festéket, hiszen ettől lesz különleges az ajándék. A paszparturára, vagy a képkeretre bátran alkothatnak a kis kezek. Az elkészült egyedi keretbe tedd a kis művész fényképét. Gyönyörű, maradandó ajándék!


Csokorba kötött fotók





Virágnak minden nagymama örül, de az ilyen különlegesnek igazán! Vágjatok ki színes kartonból virágmintákat. Ollózzátok körbe a családtagok fotóit, majd ragasszátok rá a kartonra és rögzítsétek hurkapálcikára. Tegyetek földet, homokot, vagy akár gyurmát egy mutatós cserépbe és ebbe szurkáljátok a hurkapálcákat. Szalagokkal, csillámokkal tovább dekorálhatóak a virágszálak. A cserép tetejét dekorgyöngyökkel, kavicsokkal díszítheted.


Kaspó





Az apró lábacskákból, kezecskékből különleges alkotások készülhetnek. Fess le sima akrill festékkel egy cserepet és várd meg, míg teljesen megszárad. Fessétek be a gyerkőc talpát, vagy tenyerét és nyomjátok a cserépre. Az egyedi mintából készülhet: pillangó, katica, virág, nyuszi, de egy sima tappancs sorminta is remekül mutathat a cserépen.


Fotó karácsonyfadíszben





Akár hagyományt is teremthetsz, minden évben egy újabb fényképes karácsonyfa dísszel. Az átlátszó gömbbe rögzíts két egymásnak ragasztott fényképet. Biztos lehetsz benne, hogy ez a dísz lesz a legszebb a karácsonyfán.


Kötény





A konyhában sürgő-forgó nagyinak nem is lehetne jobb ajándék, mint egy kötény. Textil festék, vagy textil filc segítségével tegyétek különlegessé! Ha elkészült ne felejtsétek el vasaló segítségével rögzíteni a remekművet.


Egyedi fenyődísz





Aprócska kezek lenyomatából igazán különleges és cuki ajándék készülhet. Nagyobbacska tenyérnél az ujjacskákból is remek formák nyomdázhatók. Fessétek be a tenyeret, vagy az ujjakat és nyomjátok rá a gömbre a mintát. Kis fantáziával, páratlan díszek készülhetnek. A végén kis csillámporral, szép szalaggal tovább csinosíthatod.


Lenyomat





Igazán kedves és egyedi ajándék az unoka lábacskájáról, vagy kezéről készült lenyomat. Formázhatod gipszbe, agyagba, vagy egy egyszerű házi gyurmába is. Ha megszáradt lefestheti, kifestheti a kis modell. Dátumot ne felejtsetek el ráírni!


Mancsos fenyődísz





Alkoholos filctoll segítségével rajzold körbe gyereked kezét, majd kenjétek be folyékony ragasztóval a mintát. Csillámporral vastagon szórjátok meg a ragasztós felületet.


Bögre





A nap is jobban fog indulni a drága nagyinak, ha a kisunokája rajzával dekorált bögréből kortyolgathatja el a reggeli teáját. Kreatív boltokban kapható, porcelánra való filcek segítségével igazán különleges ajándékot készíthettek. Az elkészült művet a végén sütőben "sütve" tudod rögzíteni!







Ez is érdekelhet:
A legcukibb karácsonyfadíszek, amiket a gyerekkel is elkészíthetsz.
Fil­lé­rek­ből ké­szít­hetsz fan­tasz­ti­kus ka­rá­cso­nyi dí­sze­ket
Nem is gon­dol­nád, mi min­den­ből ké­szít­hetsz dí­sze­ket ka­rá­csonyra? Meg­mu­tat­juk a leg­egy­sze­rűbb és leg­ol­csóbb tip­pe­ket.





Link












 
 
0 komment , kategória:  Karácsony - Újév  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5068
  • e Hét: 13523
  • e Hónap: 53344
  • e Év: 231219
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.