Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Kullogunk a többiek után
  2015-12-09 22:17:32, szerda
 
  Kullogunk a többiek után

Posted on 2015-12-09 by Admin

Magyarország lemarad a többi visegrádi állam mögött


Az EU GDP-je 1,9 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben, a magyar növekedés jóval elmarad a régiónk legtöbb más országában mérttől.
Az EU GDP-je 1,9 százalékkal nőtt a idei harmadik negyedévben 2014 azonos időszakához képest, az eurózónáé pedig 1,6 százalékkal - közölte az Eurostat. Az előző negyedévhez képest az EU-ban 0,4, az eurózónában 0,3 százalékos a növekedés.
Az európai gazdaság így egy kicsivel lassabban nő, mint az amerikai: az USA GDP-je ebben a negyedévben 2,2 százalékkal emelkedett a tavaly ilyenkorihoz képest.
A 2,3 százalékos magyar növekedés (aminél a KSH azóta egy kicsivel magasabb, 2,4 százalékos számot adott ki) az EU 13. legnagyobbja. A tavalyi harmadik negyedévhez képest a máltai, valamint a cseh gazdaság nőtt a leginkább, 5,6, valamint 4,5 százalékkal (Írországból még csak második negyedéves adat van, az 7,3 százalékos volt). Recessziót Görögországban, illetve Finnországban mértek, ott 1,1, illetve 0,2 százalékkal csökkent a GDP.
A magyar gazdasági növekedés jócskán lemaradt a régióétól: a cseh 4,5, a lengyel 3,7 és a szlovák 3,6 százalékos növekedés mögött is jócskán elmarad a 2,3 százalékos magyar adat. A másik két EU-tag szomszédunk gazdaságánál viszont jobban nő a magyar GDP: az osztrák növekedés 0,9, a szlovén pedig 2,1 százalékos.
(VG Online)
Bal-Rad komm: A cikkben foglalt megállapítások-nyilvánvalóan-hazugságok! Hiszen Döbrögink kijelentette-NAGYON HATÁROZOTTAN!-és Varga nemzetgarázdálkodási MEGERŐSÍTETTE-A LEGHATÁROZOTTABBAN!-hogy Magyarország gazdasági növekedése a LEGDINAMIKUSABB az EU-belül!
Márpedig ha ŐK mondják!-az úgy is van! Oszt jónapot! Mindenki nyugodjon le!

http://trollfesz.cc/i/289457.jpg


http://www.balrad.com/2015/12/09/kullogunk-a-tobbiek-utan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Időzített hitelcsapda
  2015-12-09 22:13:47, szerda
 
  Időzített hitelcsapda

Posted on 2015-12-09 by Admin



A devizahitel mára a biztos eladósodás és a tisztességtelen bankügyletek jelképévé vált. Elképesztően hosszú ígérgetés, hadakozás után családok mil­liói reménykedtek valamilyen racionalizálásban, hatósági kontrollban, a hitelterhek könnyítésében. A többség kétségtelenül jobban járt a forintosítással, bár ez is viszonyítás kérdése a sok éven át egekbe emelt törlesztőrészletek után.

hcs
Ám ez egyáltalán nem segít azoknak a kétségbeejtő helyzetén, akik Szabó Györgyihez hasonló végelszámolást kaptak. Abban biztosak lehetünk, hogy a bankok egyetlen hitelügyletre sem fizettek rá. Az autó értékének a dupláját kifizetni az ő szemszögükből nézve majdhogynem méltányos. A sokoldalas elszámolásba belepillantva pedig aligha hiszem, lenne olyan hétköznapi autótulajdonos, aki eligazodik a számok rengetegében, a különböző rendelkezések és számítások dzsungelében.

Sajnos megadatott, hogy a bankok hazai pályán játsszák le ezt a meccset. Kegyeikre volt bízva valamennyi adós. Az egyetlen megoldás, ha az igaztalannak vélt rejtelmes adatsorokat egyenesen a bíróság elé citálja az ember. Néhány év ugyan megint elmegy könnyítés nélkül, de legalább a remény megmarad az utolsó részletek csökkentésére.
(blikk)
Bal-Rad komm: Hát a bankok nem az irgalmasság és a jótétemény megtestesítői! Ez bebizonyosodott az utóbbi 15 esztendőben. Ám azt bizton állíthatjuk, hogy a bajok okozói talán nem a bankok. A bajok okozói a politikai bűnözőink! Azok, akik Magyarország gazdaságát szétlopták, szétosztogatták, elsikkasztották!

pb
ÖNÁLLÓ-ÉRTÉKTEREMTŐ MAGYAR GAZDASÁG HIÁNYÁBAN UGYANIS:
1. A magyar nemzeti valuta a spekulánsok játékszerévé vált. Emiatt emelkedhettek folyamatosan a törlesztőrészletek.
2. A politikai bűnbandák-amelyek a törvényeket alkották-lehetővé tették, hogy a bankok kihasználják az adódó szabad rablás lehetőségét.
3. A külföldi tulajdonú összeszereldék magyar rabszolgái lettek az első áldozatai a 2008-2009-es pénzügyi és gazdasági válságnak. A munkahelyvesztés, a munkajövedelemvesztés, plusz a forint spekulációs szerepre kárhozatása együttesen “eredményezte" a bedőlt hitelek tömegeit. És nem csak a devizahitelek vonatkozásában!
Politikai maffiáink pedig a bajban NEM A VÁLASZTÓIK ÉRDEKEI SZERINTI MÉLTÁNYOS ELJÁRÁST VÁLASZTOTTÁK, hanem a kizárólag a bankok által diktált-és a bankok érdekeit szolgáló-megoldásokat!

Valójában egy bomba-EGY HITELBOMBA-az, amin ücsörög Magyarország! MOST MÉG viszonylag csend van! MOST MÉG! De a körülmények már a gyűjtózsinór körül matatnak-GYUFÁVAL!


http://www.balrad.com/2015/12/09/idozitett-hitelcsapda/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orgován Béla közszereplő, de Habony Árpád nem, az MTI szerin
  2015-12-09 22:10:33, szerda
 
  Orgován Béla közszereplő, de Habony Árpád nem, az MTI szerint

JámborAndrás
2015. december 9. szerda, 9:07

Nem engedte az MTI lehozni a Demokratikus Koalíció közleményét tegnap, amelyben arról írnak, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Habony Árpád ellen az ibizai luxus-drogdiszkóból tegnap előkerült felvételek után. Egy hónapja pedig az MSZP közleményét tiltották le, amelyben Orbán Viktor veje, Tiborcz István elleni vagyonosodási vizsgálatról volt szó.
orbanhabony.jpg

Fotó: 444/Botos Tamás

Mindkét közlemény betiltásában arra hivatkozott a magyar adófizetők pénzéből működtetett MTI, hogy nem közszereplőkről van szó, így védeni kell a személyiségi jogaikat.

“Egy közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira.“

Pedig Habony Árpád kapcsán még bírósági ítélet is van arról, hogy ő közszereplőnek számít, és nehezen lehetne máshogy megítélni egy embert, aki a miniszterelnök tanácsadója, számos kormánypárti sajtótermék tulajdonosa (888.hu, Lokál), és saját jogán került be a bulvárhírekbe, rettentő sok alkalommal, úgy, hogy azok ellen nem tiltakozott.

De nehéz lehet Tiborcz esetében is bizonyítani, hogy ő nem közszereplő, hiszen míg Orbán Ráhel férjének lenni olyan önkéntes választás amitől nem lesz valaki közszereplő, de azt, hogy a miniszterelnök vejeként számtalan közbeszerzésen induljon, senki nem kényszerítette Tiborczra, márpedig joggal lehet kíváncsi a köz arra, hogy a kormányfő családtagjai miért nyernek el minden egyes közbeszerzést, amin indulnak (főleg, ha ezeket a közbeszerzéseket saját maguk készítik elő másik cégükkel).

Kíváncsi voltam, valójában mennyire következetes az MTI a nem közszereplők személyiségi jogainak védelmével kapcsolatban így bepötyögtem mindenki barátjába, a Google-ba az Orgován Béla és az MTI kulcsszavakat. És láss csodát, az első találat az Együtt közleménye, amelyben gyanús ügyletei miatt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek a Questor-ügy strómanja ellen.

Ez a közlemény úgy tűnik, csont nélkül átment az MTI kőkemény személyiségi jogi szűrőjén. Pedig Orgován nem tanácsadója egyetlen politikusnak sem, nem pályázik közpénzekre, csupán arról ismert, hogy biztonsági őrből egyik napról a másikra a Quaestor vezérigazgatója lett, miután a cégcsoport körül zavaros ügyek elindultak, de még a hivatalos eljárás előtt.

Ebből pedig nagyon úgy tűnik, hogy míg az Orbán Viktor környezetében lévő közszereplők gyanús ügyeiről szóló közleményeket az adófizetők pénzéből fizetett MTI nem engedi leközölni személyiségi jogokra hivatkozva, addig egy ugyanilyen tárgyú közlemény másról mehet.

Ezt pedig nehéz máshogy értékelni, mint úgy, hogy a Magyar Távirati Irodának, amelynek híreiből a magyar sajtó nagy része dolgozik, fontosabb Habony Árpád, Tiborcz István, az Orbán Viktor környezetébe tartozó emberek védelme, mint más egyszerű földi halandóé.


http://kettosmerce.blog.hu/2015/12/09/orgovan_bela_kozszereplo_de_habony_arpad_ne m_az_mti_szerint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magadra ismersz? A középosztályt egy hajszál választja el a
  2015-12-09 22:03:25, szerda
 
  Magadra ismersz? A középosztályt egy hajszál választja el a lecsúszástól

DiószegiHorváthNóra


2015. december 9. szerda, 17:13


Beletelt néhány napba, mire a kormánynak sikerült rendeznie a sorait, és előállnia egy magyarázattal, már ami a szegénységet illeti. A múlt héten ugyanis a KSH előállt a 2014-es adatokkal, amik a háztartások életszínvonalát dolgozták fel, és bizony abból még ők sem nagyon tudtak mást kiolvasni, mint hogy Magyarországon drámai a szegénység, és a helyzet nem nagyon javult az utóbbi években. Igaz, ők leginkább azzal magyarázták a dolgot, hogy a ,,dolgozói szegénység" nőtt, vagyis azok száma, akik közmunkás bérből próbálnak élni - többnyire sikertelenül -, illetve azért tűnik soknak a szegények száma, mert a panaszkultúra országa vagyunk. Lényeg a lényeg: még a KSH adataiból is egy olyan ország képe rajzolódott ki, ahol bizony sok ember él szegénységben.

ksh.JPG

Ezért aztán a héten Rétvári Bencének jutott a hálás feladat, hogy a kormány nevében kiálljon a köz elé, és bejelentsen. Az államtitkár természetesen örömhírt közölt, miszerint óriási mértékben csökkent a szegénység Magyarországon, és ,,hatszázezerrel több ember van biztonságban, a biztos középosztályban, ők már nincsenek kitéve a lecsúszás veszélyének." Ez aztán a meglepő fordulat...

Azt persze Rétvári ,,elfelejtette" közölni, hogy ez a kiemelkedő teljesítmény csak az elmúlt két évre értendő, vagyis ahhoz képest sikerült egy kicsit javítani, hogy korábban meglehetősen rosszul álltunk. Az a bizonyos hatszázezer ember viszont még most is meglehetősen messze van attól, hogy ne fenyegesse a lecsúszás réme: az egy főre jutó havi bruttó jövedelmük nem éri el a 80 ezer forintot (az országos átlag egyébként körülbelül bruttó 112 ezer forint). A ,,biztos középosztálynak" amúgy a felső rétege sem él kifejezetten jól, ők havi bruttó 138 ezer forintból élnek. Vagyis érdemes Rétvári államtitkár győzelmi jelentését erős fenntartással kezelni.

tarsjov.png

Úgy meg aztán pláne, hogy az elmúlt években több tanulmány is megállapította: nem hogy nem nő a középosztályba sorolhatók száma, de ez a réteg valójában lassan, de biztosan eltűnik.

A folyamat nem új keletű, már a kilencvenes évek hajnalán megkezdődött egyfajta gyors és visszafordíthatatlan leszakadás. A helyzet azonban az utóbbi években sem javult semmit, így mára az a középosztály, amelyről Orbán Viktor 2011-ben azt nyilatkozta, hogy a ,,Fidesz természetes szavazóbázisa", és ezért a ,,kormány célja a középosztály megerősítése", lényegében eltűnt, vagy legalábbis azt biztosan nem mondhatjuk el róla, hogy nem fenyegeti a lecsúszás veszélye. Igaz, 2011-ben érthető is volt, hogy miért ezt a réteget akarja megerősíteni a Fidesz, hisz négy évvel ezelőtt az ország egyharmada élt európai és kétharmada balkáni körülmények között, jól jött volna tehát, ha a balkániból sikerült átemelni egy jelentősebb (és szavazás idején potenciálisan hálás) tömeget az európai szintre. Állításuk szerint ez ügyben, mármint a megerősítés érdekében lépéseket is tettek. Most, hogy állítólag óriási mértékben csökkent a szegénység Magyarországon, érdemes újra elővenni a számokat, hogy lássuk, sikerült-e teljesíteni a célt, és megerősíteni a középosztályt. Elöljáróban talán elég annyit mondanék: nem.

Tehát: 2011-ben a magyar lakosság 8,44 százaléka élt az legalsó jövedelmi rétegben, 2014-ben viszont ez a szám már 8,97 százalék volt a KSH adatai szerint - vagyis a mélyszegénységben élők száma nőtt.

A Tárki adatai szerint 2001 és 2012 közt viszont eltűnt a felső középosztályba sorolhatók 4 százaléka (számuk 25,5-ről 21,5-re csökkent), a középosztálybelieké pedig több mint 2 százalékkal lett kevesebb (21,1-ről 18,8-ra csökkent), ellenben a depriváltaké nőtt (25,4-ről 28,8-ra). A Gfk 2014-es kutatása pedig még ennél is beszédesebb: a körte alakú társadalomszerkezetben a felső középosztály még megjelenik, valamivel több mint a lakosság 10 százaléka sorolható ide, klasszikus középosztály azonban már nincs, akik ugyanis ide tartoznának, az átlagos jövedelemnél kevesebbet keresnek, megtakarításaik nincsenek, és a leszakadás peremén egyensúlyoznak. Talán róluk feltételezi az államtitkár, hogy biztonságban vannak.

207-igr-1-nol_2.jpg

A számokkal persze mindig lehet trükközni: Rétvári sem csinált mást, mint hogy a nagyon rosszból egy hajszálnyival kevésbé rosszba forduló tendenciát állította be győzelmi jelentésként. Ne tagadjuk: 600 ezer ember az sok. De ennek a hatszázezernek egy igen jelentős része közmunkából él, ami egyáltalán nem tekinthető biztos jövedelmi forrásnak, az pedig, hogy ettől bárki is biztonságban érezheti magát, lázálom csupán.

Az viszont biztos, hogy klasszikus értelemben vett középosztálybeli egyre kevesebb van hazánkban, és bármennyire is ez a társadalmi réteg lenne hivatott arra, hogy kiegyensúlyozza az ország gazdaságát, jelenleg inkább az látszik, hogy egyre lejjebb csúsznak, és sokukat gyakorlatilag már csak egy hajszál választja el a szegénységtől. Keresgélhet erre magyarázatot a kormány, kiállhat a szószékre Rétvári Bence, vagy bárki más, ebben a kormánynak nem sikerült előrébb lépnie. Ha megerősítették is a középosztályt, ha növelték is a számukat, akkor is tény: csak a szegénység peremén egyensúlyozók számát sikerült növelniük. Ezt pedig semmilyen körülmények közt sem tekinthetjük örömhírnek.


http://kettosmerce.blog.hu/2015/12/09/magadra_ismersz_a_kozeposztalyt_egy_hajszal _valasztja_el_a_lecsuszastol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint a dolgozók nem kapják meg a bérüket!
  2015-12-09 21:58:07, szerda
 
  Szabó Tímea
·

Már megint a dolgozók nem kapják meg a bérüket!
Miközben Balog Zoltán Emberi Erőforrás Minisztériumában Farkas Flóriánék milliárdokat sikkasztottak el uniós forrásból, az EMMI augusztus óta nem fizeti ki a valóban dolgozó szakemberek túlóradíját.
Az elmúlt hónapokban egymást követték a botrányok - előbb az Országos Roma Önkormányzatnál, majd pedig a Türr István Képző és Kutató Intézetnél - a szegénységben élők helyzetén javítani hivatott uniós programokkal kapcsolatban. Az EMMI fenti háttérintézményei milliókat fizettek ki olyan tanulmányokért, oktatási anyagokért, amelyek angol nyelvű források szó szerinti fordításai voltak, de volt olyan eset is, ahol milliókat költöttek egy fogadás keretében pogácsára és kávéra.
Erre már tényleg nincsenek szavak, de azért írtam ma Balog Zoltánnak, hogy lesz szíves azonnal kifizetni a valóban dolgozó munkatársak bérét. Az ész megáll ezen a pofátlanságon. És igen, nem mellesleg, a Farkas Flóriánhoz hasonló léhűtők sem fogják ezt megúszni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor, akkor én most szóvá tenném!
  2015-12-09 21:54:14, szerda
 
  Viktor, akkor én most szóvá tenném!

JámborAndrás
2015. december 7. hétfő, 20:39


Hétfőn a parlamentben Orbán Viktor halaszthatatlan közfeladatai ellátására hivatkozva nem válaszolt öt ellenzéki képviselőnek, majd amikor Volner János jobbikos képviselő kérdésére került sor, amire a házszabály szerint kötelező volt válaszolnia, a parlamenti tudósítások szerint előlibbent a függöny mögül, ahol addig halaszthatatlan közfeladatait intézte, és válaszolt a maradék két kérdésre. Köztük Schiffer András kérdésére is, hogy mit gondol arról az egy nap alatt a Fidesz által átnyomott törvénymódosításról, amely szerint ezután a kormánytagok családtagjai is indulhatnak közbeszerzéseken, ha nem élnek egy háztartásban az adott kormánytaggal. Orbán ennyivel intézte el a választ:

,,Ha bármelyik családtagom közbeszerzésen indul, legyen szíves, és tegye szóvá."

10563761_339819_82e731142ce28cee35b7f0373b815be5_wm.jpg

(Fotó: Kovács Attila / MTI)

Akkor én most szóvá tenném. Ugyanis ez a törvény pontosan Orbán Viktor saját lábán álló Ráhel lányának férjére vonatkozik, akinek Elios nevű cégének közbeszerzései után az európai csalásellenes hivatal, az OLAF vizsgálódik. Szóvá tenném, hogy sajtóhírek szerint Orbán Ráhel férje úgy nyert közbeszerzéseket, hogy a kiírást egy másik, szintén a tulajdonában lévő cég készítette elő. És szóvá tenném, hogy elég drágán végezte ezt a munkát, más sajtómunkások állításai szerint.

Tehát szóvá tenném, kedves Viktor, hogy véletlenül pont olyan törvény íródik az országgyűlésben, és kerül be salátaként a NAV törvénybe, majd kerül sürgősséggel egy nap alatt elfogadásra, amely után a közbeszerzéseken feltűnően sikeres Tiborcz István továbbra is pályázhat majd állami üzletekre.

Persze senki se szereti levágni a lánya saját lábát, amin áll, csak a közvagyon, az nem családi vagyon, a szabályokat és törvényeket pedig egy jogállamban nem azért hozzák, hogy könnyítsék a politikusok családtagjainak állami pénzekhez való hozzáférést, hanem, hogy nehezítsék, hogy fel se merülhessen a korrupció látszata. Hogy fel sem merülhessen annak lehetősége, valaki pusztán családi alapon nyer külön bejáratot az állami kincstárba.

De szóvá tenném azt is, hogy míg valahogy a kormány keze mindig saját maga felé hajlik, akkor is ha azt a fizika vagy Magyarország törvényei nem engednék. Valahogy Orbán Viktor családtagjai és barátai sikeresek szoktak lenni a közbeszerzésekben, az ország pedig mindig arrafelé épül, amerre az a híres saját lábon állás történik.

Szóvá tenném tehát azt, hogy a miniszterelnök kevesebb eséllyel mondott volna ellent a valóságnak, ha továbbra is a függöny mögött intézi “halaszthatatlan" közfeladatait, mint akkor, amikor kilépett a függöny mögül, és úgy állította be, mintha soha egy családtagja sem nyert volna közbeszerzést. Meg olyanokat se kellett volna lódítania, hogy Magyarországon a legszigorúbb a közbeszerzési törvény Európában (emlékszik még valaki Simicska Lajosra?).


http://kettosmerce.blog.hu/2015/12/07/viktor_akkor_en_most_szova_tennem

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Céges karácsony
  2015-12-09 20:33:08, szerda
 
  Céges karácsony

Igen tisztelt Kollégák!

A megerőltető üzleti évet az előző évekhez hasonlóan idén is céges karácsonyi bulival szeretnénk befejezni.
Mivel tavaly néhány igen sajnálatos közjátékra került sor, szeretném felhívni mindenki figyelmét néhány "játékszabályra", hogy a meghitt ünnepet megfelelő keretek között tarthassuk meg.

1.) Amennyiben lehetséges, a dolgozók saját lábukon érjék el a kijelölt szórakozóhelyet, azaz céges karácsonyunk színhelyét, ne pedig részegen hozzák be őket józanabb kollégáik. Kérem, tekintsenek el egy esetleges - kora reggeli óráktól kezdődő - előünnepléstől.

2.) Nem vesszük jó néven, ha a dolgozók a széküket közvetlenül a hidegtálas büfé asztalok elé helyezik. Szedés után valamennyien fáradjunk tányérunkkal vissza a kijelölt helyünkre!
Sajnálattal kell megállapítsuk, hogy a "Különben a Kovács felzabálja előlem az összes libamájat" indoklást sem áll módunkban elfogadni.

3.) Pálinkat, bort, pezsgőt még késői időpontban se igyunk közvetlenül az üvegből. Pláne akkor nem, ha az elfogyasztott finomságok darabkái még ott virítanak arcunkon, esetleg még éppen szánkban morzsoljuk őket. Az "alkohol fertőtlenít" megjegyzés bizony nem csökkenti valamennyi dolgozó fenntartását azokkal a palackokkal szemben, amelyekbe más dolgozók beleittak és amelyekben kedélyesen úszkálnak az ételmaradékok.

4.) Meg szeretnénk kérni azt az illetőt, aki tavaly a forralt bort csipkebogyótea + ólommentes benzin keverékre cserélte, hogy az idén mellőzze ezt a tréfát. Bizonyára még emlékszünk mindannyian, hogy mi történt néhai Szilvásy kollégánkkal, amikor a harmadik pohár után felkereste a dohányzásra kijelölt helyet...

5.) Ha netalán valakit a számos ízletes étel és ital élvezete után rosszullét gyötörné, úgy nagyon kérjük, keresse fel az erre a célra kijelölt helyiséget. A főnök tavaly nem igazán volt elragadtatva aktatáskája váratlanul előbuggyanó tartalmától.

6.) Amikor karácsonyi dalokat énekelünk, az eredeti szövegekre szorítkozzunk. Néhány friss tanoncunk még nem nagykorú, így feltehetően zavarba hozhatók bizonyos szövegrészletekkel.
Itt szeretnénk megemlíteni, hogy a férfi kollégák közül néhányan még nem jelentkeztek az apaság megállapításához nélkülözhetetlen vérvizsgálatra. Jelenleg GYES-en lévő kolléganőnk, Nagy K. Katalin ugyanis határozott összefüggést vél felfedezni a tavalyi céges karácsony és az idén szeptemberben született Klára lánya fogantatása között.
Ha valamennyien tartjuk magunkat fent említett viselkedési normákhoz, akkor az idei céges karácsony is nagyon jól fog telni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európát gyengíti, Amerikát erősíti a szankcióháború
  2015-12-09 20:29:03, szerda
 
  NA MI VAN, ELKEZDTÜNK GONDOLKODNI?

hidfo.ru 2015.12.09. 14:16

Európát gyengíti, Amerikát erősíti a szankcióháború

Németország mezőgazdasági szektorának és autóiparának képviselői tiltakoznak az ellen, hogy az Európai Unió meghosszabbítsa az Oroszország elleni szankciókat.

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap jelentése szerint az amerikai államkincstár képviselője Európába érkezett, hogy Olaszország, Németország és az Egyesült Királyság kormánytisztviselőivel tárgyaljon, és bebiztosítsa az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását. Adam Szubin hétfőn érkezett Európába, és arról próbálja meggyőzni az európai kormányokat, hogy távozását követően gyakoroljanak nyomást Franciaországra, és akadályozzák meg, hogy Franciaország nemet mondjon a szankciók meghosszabbítására.

A lap eközben arra hívja fel a figyelmet, hogy a német gazdaságra kifejezetten negatív hatást gyakorol a szankciók fenntartása, ami így az ország érdekeivel ellentétes. Különösen a német autóipar szenvedte meg a gazdasági háborút; a DWN az Association of European Businesses adatait idézve emlékeztet, hogy a német autóipar számára az orosz piac elvesztése katasztrofális következményekkel járt, és 2015 folyamán 34,5%-kal esett vissza az eladások számra a tavalyi évhez képest.

“Az utóbbi évek során Oroszország jövedelmező piacot jelentett az autógyártók számára, nem egyszer több mint tíz százalékos növekedéssel."

A lap azonban hozzáteszi, hogy a szankciók fenntartása és az olaj világpiaci árának csökkenése együttesen gyakorolt destruktív hatást a német autógyártásra. Az eladások számának csökkenése mellett az orosz befektetők sem vették a korábbi mértékben a német vállalatok részvényeit, és a Németország legnagyobb vállalatait tömörítő DAX 30 cégeinek orosz befektetőktől szerzett profitja 22 milliárd euróról 15 milliárd euróra csökkent egyetlen év leforgása alatt. Ezzel szemben azok a német vállalatok, melyek Oroszországban lokalizálták a gyártást vagy szolgáltatásaikat - E.On, Deutsche Post és Henkel -, idén átlagon felüli profitot értek el.

A német gazdaszövetség szintén a drasztikus profitcsökkenés miatt kell aggódjon; Joachim Rukwied, a szervezet elnöke a múlt hét folyamán arról számolt be, hogy mintegy 280000 gazdát fenyeget az Európai Unió és Oroszország közti szankcióháború. A német gazdák bevétele 43%-kal csökkent, és egyelőre annak mutatkoznak jelei, hogy ez a trend a következő évben is folytatódik. Rukwied szintén a szankciók beszüntetését követelte, mert az ellenszankciók egy éve alatt a német gazdák mintegy egymilliárd eurót veszítettek az exportpiacok elvesztése miatt.

A német lap eközben arról számolt be, hogy a szankciók meghosszabbításáról zárt ajtók mögött születik döntés, és a szankciók által érintett üzleti körökkel, a termelőkkel nem folytatnak egyeztetéseket. A Handdelsblatt jelentése szerint december 18-án az Európai Tanács újabb hat hónapra hosszabbíthatja meg a szankciókat. A gazdasági háború miatt felére csökkent a Németország és Oroszország közti kereskedelem mértéke, és mint látható, a szankciók fenntartásáról főként az amerikai lobbisták gondoskodnak; az Egyesült Államok egy agresszív piacszerzés részeként erőlteti Európára az Oroszország elleni szankciókat, mert a transzatlanti kereskedelmi zóna létrehozásával az európai gazdaság meggyengítése történelmi profitlehetőséget jelent az amerikai vállalatok számára.


http://www.hidfo.ru/2015/12/europat-gyengiti-amerikat-erositi-a-szankciohaboru/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hallgat a rendőrség arról, rabosítanak-e 2100 embert a fides
  2015-12-09 20:25:18, szerda
 
  Ez a mitugrász polgi miért nem cáfolja a hírt, ha nem igazak a vádak?
Egyszerübb lenne ezt az egy fideszes bukott polgármestert rabosítani !!!

************

Hallgat a rendőrség arról, rabosítanak-e 2100 embert a fideszes politikus miatt

ma, 10:22

Óriási közfelháborodást váltott ki, hogy a volt fideszes siófoki polgármester, Balázs Árpád miatt 13 embert rabosítottak. A bűnük annyi volt, hogy megosztottak egy Facebook-bejegyzést, ami a politikusnak nem tetszett.

Balázs szerint ugyanis rágalmazás az írás, ami arról szólt, hogy 2014-ben a siófoki önkormányzat egy lakást a piaci ár ötödéért adott el.

Az eset után rengetegen vállaltak sorsközösséget a meggyanúsított és bűnügyi nyilvántartásba vett emberekkel és már 2100-an osztották meg az inkriminált bejegyzést.

A NOL.hu szerette volna megtudni a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy meggyanúsítják-e az újabb megosztókat, ám nem válaszoltak, ahogy a nyomozásban meghatározó szerepet vállaló ügyészség sem.

Független jogászokat is megkeresett a lap, akik biztosak abban, hogy a nyomozóhatóság nem gyanúsítja meg az újabb megosztókat, mert ez felesleges költséggel járna, ráadásul így akár több tízezerre is gyarapodhatna a megosztók száma.


http://propeller.hu/itthon/3176971-hallgat-rendorseg-arrol-rabositanak-2100-ember t?utm_source=mm-2015-12-09&utm_medium=email&utm_campaign=Hallgat%20a%20re nd%C5%91rs%C3%A9g%20arr%C3%B3l%2C%20rabos%C3%ADtanak-e%202100%20embert%20a%20fide szes%20politikus%20miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajban a trafikosok: összeomlott a dohányellátó rendszere
  2015-12-09 19:30:55, szerda
 
  Amihez ezek hozzányúlnak az sz@rrá válik !
az egészségügy és az oktatás is összeomlik majd.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////////////

Bajban a trafikosok: összeomlott a dohányellátó rendszere

ma, 10:28

Nem sokkal az indulás után gyakorlatilag összeomlott az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) dohány-nagykereskedő árumegrendelő és kiszállító rendszere - írta a Népszabadság.

A lap úgy tudja: december közepéig a központi dohányellátó viszonteladói központjaiban készpénzzel csak korlátozott mennyiséget vásárolhatnak a kiskereskedők, a beérkező kiskereskedők sorszámot húznak, aki viszont későn érkezik, akár áru nélkül is távozhat.

A nagykereskedő azt mondta a Népszabadságnak: a problémák mindössze néhány trafikost érintettek és nem sokára megszűnnek. Az e heti torlódást szerintük az okozta, hogy a nagy dohánygyártók egy része - elsősorban a Philip Morris - sokáig nem írta alá a szerződést velük, majd amikor ez mégis megtörtént, az áruhiánnyal küzdő trafikosok megrohanták a dohányellátót.

http://propeller.hu/itthon/3176972-osszeomlott-dohanyellato-rendszere?utm_source= mm-2015-12-09&utm_medium=email&utm_campaign=Bajban%20a%20trafikosok%3A%20 %C3%B6sszeomlott%20a%20doh%C3%A1nyell%C3%A1t%C3%B3%20rendszere


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.