|
1/35 oldal
|
Bejegyzések száma: 344
|
|
|
|
2015-07-31 23:57:14, péntek
|
|
|
Szeretettel kívánok kedves Mindannyiotoknak

|
|
|
0 komment
, kategória: Jó éjszakát! |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:34:12, péntek
|
|
|
Július 31.- Kék Hold a Vízöntőben - Eljött a Te időd: Most vagy Soha!

2015. július 31-én a hónap második és egyben igen különleges Teliholdja következik, mely jelenséget Kék holdnak is szokás nevezni. Az átlagos teliholdaktól való eltérést nem csak előfordulásának ideje, hanem jegybeli állása, a Vízöntő is erősíti. Legközelebb ilyen jelenségre 2018-ban kerül sor.
A mostani Telihold az Oroszlán-Vízöntő tengelyen jön létre, ahol a Hold a független Vízöntőben, a Nap pedig a vele szemközti, uralkodói Oroszlánban áll. Ez a két ellentétes energia önmagunkat állítja szembe a többi emberrel, a társadalommal: vajon jó helyen vagyunk embertársaink és barátaink között, vagy egyáltalán a nagyvilágban? Céljaink kinek felelnek meg: inkább a társadalom elvárásainak vagy saját igényeinknek?
Az esetleges negatív tapasztalatokat és helyzeteket a Telihold segítségével most nagyon könnyen elengedhetjük életünkből. A Vízöntő kreativitásunkra, egyéniségünkre, az emberekhez való viszonyulásunkra és a szokatlan, talán szélsőséges megnyilvánulásokra hívja fel figyelmünket.
Felmerülhet a kérdés, hogy valójában mennyi elismerésre van szüksége Egónknak, vagy hogy mennyire vagyunk elégedettek saját kreatív teljesítményünkkel...
Emberi kapcsolatainkban a "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavai lépnek életbe. Bár lelkünkben a férfi és női energiák erősen egymásnak feszülnek, de valójában a kiegyenlítődés felé tartanak. A férfias jelleg enyhítése (Mars a Rákban) és a nőies jelleg erősítése (Vénusz az Oroszlánban) az összeolvadás és a humánus szemlélet felé próbálnak bennünket terelni. Ráébredhetünk arra is, hogy mekkora jelentősége van annak, ha egy olyan közösséghez tartozhatunk, ahol érdeklődési körünknek megfelelő személyekkel, elméletekkel találkozhatunk, azonosulhatunk velük, valamint egyetlen közös érdek szolgálatába állíthatjuk magunkat. A közös szemléletmód és az önzetlen támogatás ugyanis meghatványozza individuális kreativitásunkat.
Legyen szó tehát bármilyen bosszantó vagy nehéz helyzetről életünkben, szeretetteljes hozzáállással, és ha a feleket egyenrangúnak tekintjük, akkor minden probléma megoldható.
Ezúttal a testvéri viszonyokban is megmutatkozhat egyfajta "hatalmi viadal". A gyengébbik fél most fellázadhat az elnyomás ellen, hogy végre ő is szabadságot nyerjen magának.
Itt az idő, hogy megállj és őszintén szembenézz a Téged körülvevő dolgokkal. Itt az idő, hogy valóban kilépj minden olyan kapcsolatból, ami nem szolgál téged. Itt az idő, hogy kiállj magadért. Ez itt most a Te időd, hogy valóban olyan életet teremts, amiben harmóniában, békében, szeretetben élhetsz.
Mind egyelőek vagyunk. Egyforma jólétet, bánásmódot érdemlünk. Minden olyan kapcsolat, ahol elnyomnak, érzelmileg megaláznak most felbomlik.
A Kék Hold energiái által kapcsolódhatunk saját benső lényünkhöz, őszintén kimondhatjuk mire vágyunk, mi a jó nekünk. És végre ezzel az energialökettel ráléphetünk arra az útra, ami valóban a miénk!
Ez a változtatás ideje! Minden csak rajtunk múlik! Most itt a lehetőség, hogy valóban a szívünk szerinti döntést hozzunk, ami elvezet egy nagyobb jóhoz!
pozitivkisugarzas.blogspot.hu és Sándor Judit-Jóportál
Forrás: http://joportal.hu/johirek.php?readmore=1917
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Ezoterikus |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:16:43, péntek
|
|
|
Rokfortos padlizsán
Hozzávalók:
4 padlizsán
20 dkg rokfort
vaj
fokhagyma
bors
Elkészítés:
A rokfortot reszeljük le, majd adjunk hozzá kevés lágy vajat, borsot, sok zúzott fokhagymát. A padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát mélyen kockázzuk be, de úgy, hogy a héja ne sérüljön. Töltsük meg a rokfortos krémmel, úgy, hogy a padlizsán húsába is kerüljön bőven a rokfortból. Sütőben, de még jobb, ha grillen ropogósra sütjük.
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:15:35, péntek
|
|
|
Zellersaláta gombával
Hozzávalók:
4 darab új zeller, 20 dkg gomba, tökmagolaj, citromlé, só
Elkészítés:
A zsenge zellert megtisztítjuk, gumóját vékony metéltre, szárát csíkokra, leveleit apróra vágjuk, és hozzákeverjük a szeletekre vágott gombát. Ízesítjük citromlével, ízlés szerint sóval, hozzáöntjük a tökmagolajat és összekeverjük.
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:14:05, péntek
|
|
|
Flambírozott gyümölcsnyárs vaníliafagylalttal
Hozzávalók 4 személyre:
4 szál száraztészta (spagetti)
1 dl olaj (a tészta sütéséhez)
25 dkg konzerv barack
2 banán
20 dkg kivi
10 dkg konzerv ananász
1 citrom
4 evőkanál menta- vagy ánizslikőr
8 dkg méz
8 dkg vaj
8 evőkanál brandy
A tálaláshoz:
4 dkg szeletelt mandula
8 evőkanál tejszínhab
4 szelet karambola
1 füge (nem szárított)
4 vaníliarúd
4 fahéjrúd
4 csillagánizs
20 dkg vaníliafagylalt
4 db roletti (ostyarúd)
A díszítéshez:
4 levél fodormenta
Elkészítés:
A száraztésztát kettétörjük, és az olajban megsütjük (ez lesz a nyárs). A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. A konzervgyümölcsöket lecsepegtetjük, és szintén feldaraboljuk. A citromot kifacsarjuk, és a levét leszűrjük.
A kivit, a barackot, a banánt és az ananászt váltakozva felszúrjuk az olajban sütött tésztára, a citromlével és a likőrrel meglocsoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A szeletelt mandulát egy serpenyőben szalmasárgára pirítjuk, kiborítjuk. A mézet a serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsnyársakat. Amikor a gyümölcsök átmelegedtek és ,,felvették" a mézet, ráöntjük a brandyt, majd belobbantjuk, és addig tartjuk a tűzön, amíg a láng elalszik.
Fontos! Ez a művelet balesetveszélyes - ezért a kezdőknek célszerű kevesebb alkohollal kezdeni. Amennyiben túl korán tesszük a brandyt a gyümölcsre, az felszívódik, és ekkor már nem lobbantható lángra.
Tányérra rendezzük, a mandulával, a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel, a fűszerekkel, a vaníliafagylalttal és az ostyarúddal díszítjük, körül öntjük a karamellizált mézzel, fodormentával díszítve azonnal tálaljuk!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 317 kcal
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:12:02, péntek
|
|
|
Töltött őzborda vadászok kedvére
Hozzávalók:
1 db szép, csontos őzborda egyben
20 dkg főtt rizs
20 dkg füstölt sonka
25 dkg csirkemáj
3 db tojás
2 dl tejszín
2 db vöröshagyma
15-20 dkg zsír
3-4 szál sárgarépa
25 dkg kifejtett zöldborsó
1 db közepes brokkoli
20 dkg kucsmagomba
5 dl húslé
3-4 dl száraz vörösbor
1-2 evőkanál vaj
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt feketebors
olaj
Elkészítés:
A bordát a bordacsont mellett éles, hegyes késsel felszúrom, a nyílást vékonyabb sodrófa segítségével kitágítom. Sóból, borsból, mustárból kevés olajjal pácot készítek, ezzel a felszúrt bordát alaposan megkenem, félreteszem hűtőbe pihenni 2-3 órára.
A megtisztított májat leforrázom, és a sonkával együtt apró kockákra vágom. Hozzákeverem a főtt rizst, az egész tojásokat és a tejszínt, sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezem.
A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, hozzákeverem a rizses, májas, sonkás töltelékhez, kézzel még egyszer alaposan összedolgozom.
A keverékkel megtöltöm a felszúrt őzbordát, végeit hústűvel megtűzöm. Egy tepsibe vagy sütőtálba beleteszem a zsír háromnegyedét, a tűzhelyen, minden oldalán hirtelen átsütöm a bordát, majd fóliával lefedve beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Közben a felaprított zöldségek felét - a gomba kivételével - megpárolom némi zsírban, sóval, borssal ízesítve, majd felöntöm a vörösborral, és hozzáadom a húslevet is, összeforralom. Kiveszem a tepsit a sütőből, a húsra öntöm az imént elkészült zöldséges ragut, majd a sütőbe visszatéve, most már fedetlenül készre sütöm.
Amíg a töltött bordám sül, a zöldségek másik felét a darabolt gombával együtt vajon megpárolom.
Az elkészült húst vágódeszkára helyezem, a bordacsontok között felszeletelem. A tepsiben lévő zöldségragut összetrmixszolom, kellemes színű, illatú és állagú szaftot, mártást kell kapjak.
Szeletenként tálalom a bordát, adok mellé a párolt zöldségekből és a mártásból, burgonyafánkkal körítem.
Megjegyzés:
Idő- és munkaigényes étel, költséges is a mai vadhús árak mellett, kifejezetten ínyenceknek ajánlom. Őzhús hiányában sertés hosszúkarajából is elkészíthető, nem lesz olyan íze, mint az őznek, de úgy sem fog csalódást okozni!
Elképzelhető, hogy kimarad a töltelékből, akkor abból kis pogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatva bő, forró olajban kisütve hozzáadhatjuk az ételhez, de hűtőben eltéve a masszát (később kisütve) eltehetjük vacsorára is. Jó étvágyat hozzá, Nani.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:10:45, péntek
|
|
|
Füstöltsajt-krémleves
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
1,5 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt
szerecsendió és őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

Egy adag leves: 1998 kJ/478 kcal
i idő: 25 perc
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-07-31 23:08:40, péntek
|
|
|
Csípős tojásos körözött
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró
10 dkg puha vaj
2 keménytojás villával összetörve
kb. 1 evőkanál mustár
kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
kevés zöldhagyma szára felaprítva (elhagyható)
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál csípős piros arany
kevés őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
A fenti alapanyagokat habosra kikeverjük, majd a hűtőben érleljük a fogyasztás előtt legalább 1 órát.
Egészséges és finom szendvicskrém, kenyérre, pirítóskenyérre kenve különféle zöldfélékkel tálalhatjuk.

Megjegyzés:
Ha nem szeretjük csípősen, akkor csemege piros aranyat használhatunk.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/35 oldal
|
Bejegyzések száma: 344
|
|
|
|
2015. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 775
- e Hét: 3648
- e Hónap: 5272
- e Év: 18466
|
|
|