Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Légy béketeremtő!
  2015-09-30 08:08:00, szerda
 
  ,,Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek." (Máté 5:9)

Jézus szolgálata legnagyobb részét azzal töltötte, hogy válaszfalakat rombolt le, és hidakat épített.

A szeretet cselekedeteivel tette ezt, mint például amikor megmosta azoknak a lábát, akikről tudta, hogy cserbenhagyják és elárulják; mikor olyan vámszedővel ült asztalhoz, akit a városban mindenki megvetett; amikor reményt adott egy elbukott nőnek, akit a társadalom elítélt.

,,A béketeremtők elvetik a békesség magvait, és igazságot aratnak" (Jakab 3:18 NLT).

A békét teremtő szavak olyanok, mint a magvak. Nem hoznak termést máról holnapra, de csendben és lassan utat törnek a felszínre, szíveket, gondolkodásmódot és jövőt változtatnak meg.

Egy kongresszusi bizottság megkérdezte Robert Oppenheimert, az első atombomba kifejlesztésén dolgozó tudóscsoport vezetőjét, hogy van-e valamilyen védelem az atomfegyverek ellen.

,,Igen, van - válaszolta elnémult hallgatóságának - a béke!"

Nos, ha a béke hatástalanítani tud egy atombombát, gondold el, mit érhet el azoknak az embereknek az életében, akikkel kapcsolatba kerülsz! Jézus azt mondta:

,,Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek" (Máté 5:9).

Minden nap találkozni fogsz rettegő, kétségbeesett, magányos, dühös emberekkel, akiknek szükségük van egy békéltető szóra. Tudsz ilyet mondani nekik?

Salamon három módot kínál a viszály elhárítására, egy feszült helyzet lecsendesítésére és jobb eredmény elérésére:

1) Türelem. ,,Az indulatos ember viszályt szít, a türelmes pedig lecsendesíti a perpatvart" (Példabeszédek 15:18).

2) Önuralom. ,,Többet ér a türelmes ember a hősnél, és az indulatán uralkodó annál, aki várost hódít" (Példabeszédek 16:32).

3) Bölcsesség. ,,A bölcs ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket" (Példabeszédek 19:11 NIV).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Cselekvő irgalom - Könyörület
  2015-09-29 23:41:27, kedd
 
 

Mikor pedig látta a sokaságot, könyörületességre indula rajtuk, mert el voltak gyötörve és szétszórva, mint a pásztor nélkül való juhok.- Máté 9:36

Könyörület. Ez az, amire az embereknek minden másnál nagyobb szükségük van. Szükségük van rá, hogy valaki kinyúljon feléjük Isten könyörületességével.

Az irgalom egy mély vágy, amely válaszolni akar az emberek szükségeire. Sokkal mélyebb, mint az együttérzés. Az együttérzés csak arra elég, hogy sajnáljuk a másikat. A könyörület tenni akar érte valamit.

Az irgalom készteti cselekvésre Istent, és Jézus földi élete ezt a cselekvő könyörületességet példázta. Az egész szolgálatát ez mozgatta. Könyörületessége révén szaporította meg a kenyeret és a halat, ezáltal gyógyította meg a betegeket, űzte ki a démonokat, és támasztotta fel a halottakat. Az irgalom késztette arra, hogy meghaljon értünk.

Most arra vágyik, hogy ugyanezt az irgalmat rajtad keresztül kiárassza.

Ez megdöbbentő gondolat, nem?

Döbbenetes az a felismerés, hogy mi, hívők vagyunk Krisztus egyetlen teste itt és most a földön.

Gyógyító ereje a mi kezeink és hitünk által árad ki. Az Ő könyörületességének arra kell indítania bennünket, hogy enni adjunk az éhezőnek. Arra kell késztetnie, hogy kiűzzük a démonokat, és szabaddá tegyük a foglyokat.

,,De Copeland testvér, bennem nincs ilyen könyörület!"

De igen. Ha benned él Isten Szelleme, akkor benned van - mert Ő a szeretet! Egyszerűen aktiválnod kell.

Hogyan? Úgy, ahogy Jézus tette, amikor a földön járt. Az Atyával való imádság és közösség által.

Nézd meg az Evangéliumokban, hogy Jézus mennyi időt töltött az Atyával egyedül. Ezek az idők aktiválták Isten irgalmát Benne. Így ugyanazt érezte az emberiség szenvedésével kapcsolatban, amit Isten. Az irgalom annyira felgerjedt Jézusban, hogy amikor csak szükséggel találkozott, Isten erejével betöltötte azt.

Kövesd az Ő példáját. Tölts időt az Atyáddal való közösségben. Elmélkedj az Ő irgalmasságán, amíg meg nem erősödik benned. Gerjeszd fel, amíg nem válik uralkodóvá a gondolkodásodban az a vágy, hogy másokat szabadnak láss.

Jézus azért küldött téged, hogy kinyúlj egy szeretetre éhes világért, és megérintsd az Ő irgalmával.

Ha te nem teszed meg, ki más fogja?

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Márk 6:32-46
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten jó célra használja a problémáidat
  2015-09-29 10:29:49, kedd
 
 

,,Még ha mindenféle próbatételek is zaklatnak átmenetileg titeket... Ez nem véletlenül van - azért történik, hogy megpróbálja a hiteteket, ami sokkal értékesebb, mint az arany." (1 Péter 1:6-7, Phillips fordítás)

Az élet nem véletlenszerű és szeszélyes balesetek sorozata. Az élet nem teljesen megtervezhetetlen. Az élet nem jelentéktelen. Isten tudja, mi történik a világban. Ő az, aki fonja életed szövetét, aminek van színe és fonákja - boldog és szomorú eseménye - hogy gazdagságot, formát és színt hozzon az életedbe. Semmi sem történhet Isten gyermekének az életével úgy, hogy Isten azt meg ne engedné. Minden átmegy az Atya szűrőjén.

Azonban ne érts ezt félre. Nem azt mondom, hogy minden, ami az életedben történik, az Isten tökéletes akarata. Ez egészen egyszerűen nem igaz. Nagyon sok olyan dolog történik, ami nem Isten akarata. Ha a széles útra térsz és vétkezel, az nem Isten akarata. Ha valaki más követ el bűnt veled szemben, az sem Isten tökéletes tervének a része.

Istennek egy megengedő akarata van. Ha túl sokat eszem, megfizetem az árát. Ha tönkreteszem a testem, én fogok szenvedni miatta. Isten nem okoz gonosz dolgokat és nem okoz szenvedést. Azonban megengedi őket, mert célja van velük. Megengedi őket, aztán pedig használja őket.

Isten a mestere annak, hogy hogyan lehet a rosszból jót kihozni. Megakadályozhatta volna, hogy Pált Filippiben börtönbe zárják, azonban inkább engedte ezt, és ennek eredményeként a börtönőr megtért. Isten megmenthette volna Jézust a kereszttől, de ehelyett engedte, hogy megfeszítsék. Engedte, hogy a saját Fia szenvedjen és meghaljon. Lett ennek bármi jó a következménye? De még mennyire!

Isten szereti a keresztre feszítést átváltoztatni feltámadássá. Isten sokszor olyan dolgokon keresztül formál, olyan eseményeken keresztül erősíti a hitünket, amelyeket el akarnánk inkább távolítani az életünkből. Az ilyen problémákat jóra szeretné használni az életedben. Van, ami sokkal fontosabb a fájdalmadnál: az, amit megtanulsz abból a fájdalomból. Isten irányítása alatt tartja a dolgokat.

Mi tehát a lényeg? Mi a mi válaszunk? Az, hogy ennek a tudatában kezeljük a fájdalmainkat.

,,Emiatt nem adjuk fel sohasem. Ugyan a testünk haldoklik, a lelkünk minden nap megújul. Ugyanis a mostani problémáink kicsik és nem tartanak sokáig. Ez az örökkévaló dicsőség pedig, amit szereznek nekünk, messze felülmúlja ezeket." (2 Korinthus 4:16-17, NLT fordítás)

Beszéljetek róla:

Mit mondanál te a saját szavaiddal valakinek, aki megkérdezné, hogy
miért engedi Isten, hogy rossz dolgok történjenek jó emberekkel?
Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy imádkozz, amikor a fájdalmaid közepette vagy? Mit jelent az, hogy ,,a lelkünk minden nap megújul" (2 Korinthus 4:16)?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Teher nélkül
  2015-09-28 10:29:14, hétfő
 
  Link

Mert az az Isten (valódi) szeretete, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait - megtartjuk a rendeléseit és figyelünk az utasításaira és tanítására. Az Ő parancsolatai pedig nem nehezek - nem fárasztóak, terhesek, vagy nyomasztóak.- 1 János 5:3

Tudod, miért nem jelent terhet számunkra Isten Igéje és az Ő parancsolatai? Mert bármit mond nekünk, az a javunkat és győzelmünket szolgálja!

Isten tudja, mi kell ahhoz, hogy győzelemben éljünk ebben a gonosz világban. Ő az egyetlen, aki tudja. A világban élő emberek nem tudják megmondani, hogyan lehet győztesen élni. Nem is tudják, hogyan kell. De Isten igen! Őáltala működhetnek a dolgok még a sötétség közepette is, és ha az Ő parancsolatait, útmutatásait és utasításait követjük az Ige alapján, akkor nekünk is működni fognak!

Hadd mondjak egy példát. Isten egyik parancsolata az, hogy szeressük egymást, és bocsássunk meg egymásnak, ahogy Ő is megbocsátott nekünk. Ez a parancs nem jelent terhet, mert ez a kulcs a szabadsághoz. Ha tudsz abban a szeretetben járni, ami kitöltetett a szívedbe, akkor minden nap örömben fogsz élni.

De ha nem engedelmeskedsz a szeretetparancsolatnak, akkor valaki el fogja venni az örömödet még ebéd előtt! Isten tudja ezt. Azért adta a szeretet és megbocsátás parancsát, mert ez működik!

Szeretet nélkül nincsen örömünk, és az Úr öröme a mi erősségünk.

Ne vedd zokon Isten tanításait. Ne tekintsd az Ő útjait tehernek az életmódodra nézve. Inkább örvendezz bennük! Fogadd Isten tanításait örömmel, hogy elvezethessenek a győzelemhez!

Gloria Copeland

Igei olvasmány: 1 János 5:1-5
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Élj mindig azzal a tudattal, hogy Isten szeret !
  2015-09-27 21:55:22, vasárnap
 
  Link

,,Az Örökkévaló kegyelme, hogy még élünk, mert hűséges szeretete soha nem fogy el! Sőt, megújul minden reggel! Bizony, nagy a te hűséged, Uram!" (Jeremiás siralmai 3:22-23, EF)

Jeremiás depresszióval küszködött, és le volt törve, mint egy nyakfájós zsiráf. Jeruzsálem ostrom alatt állt, országa pedig fogságban volt. Világa összeomlott, mint egy kártyavár a forgószélben. Istent okolta az érzelmi hullámvölgy miatt. És Istent okolta testi bajai miatt is.

,,Elsorvasztotta húsom és bőröm, összetörte csontjaimat." (Jeremiás siralmai 3:4)
Teste fájt. Szíve beteg volt. A hite gyenge... Rádöbbent, milyen gyorsan képes elsüllyedni, így másra emelte a tekintetét.

,,De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek:

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:

minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!

Az Úr az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom." (Jeremiás siralmai 3:21-24)

,,De ha újra meggondolom..."

Az elcsüggedt Jeremiás megváltoztatta a gondolatait, másra terelte a figyelmét. Szemét levette viharos világáról, és Isten csodájára nézett. Gyorsan Isten ígéreteinek kvintettjét idézte. Szinte látom magam előtt, amint az öt ígéretet az ujjaival számolja le.

1. Isten rendíthetetlen szeretete soha nem fogy el.

2. Irgalma soha nem ér véget.

3. Minden reggel megújul.

4. Nagy a Te hűséged.

5. Az Úr az én örökségem.

A vihar nem múlt el, azonban Jeremiás csüggedtsége igen.

Köszönöm, drága Megváltóm, hogy szereteted rendíthetetlen irántam.
Köszönöm, hogy irgalmad minden reggel megújul.
Köszönöm a hűségedet, nem csak irántam, hanem az egész emberiség iránt, a teremtés első napjától kezdve.
Amikor megkísért, hogy depressziós és csüggedt legyek, dönthetek úgy, hogy Rád nézek.
Észben tartom, hogy Te vagy az örökségem.
A Te soha el nem múló szeretetedben reménykedem. Ámen.

,,Nincs hozzád hasonló, Uram! Nagy vagy te, s hatalmad által nagy a te neved." (Jeremiás 10:6) ,,Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre." (1 Korinthus 1:9) ,,Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen." (Dániel 6:27)

Építő gondolatok Max Lucado
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Szellemi fegyverzet egy szellemi háborúhoz
  2015-09-27 09:07:43, vasárnap
 
  Link

Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.- Efézus 6:12

Sajnos sokan nem ismerjük a fenti igevers első részét. Az Efézus 6:10-12 szerint nem test és vér harcáról van itt szó, hanem egy szellemi háborúról.

A legtöbb hívő olyan földi (vagy testi) módon gondolkodik, hogy egyáltalán nem ismeri fel az ellenség támadásainak forrását. A körülményeket és az embereket hibáztatják. Arra pazarolják az energiájukat, hogy a természetes körülmények ellen harcoljanak, ahelyett, hogy szellemi harcba kezdenének.

Fel kell ismernünk, hogy a háború a mennyei birodalomban folyik!

Ezzel kapcsolatban belepillanthatunk a Dániel 10:10-20-as igeversekbe. Itt azt találjuk, hogy Dániel 21 napig böjtölt és imádkozott, az Úr szavára várva. 21 nap után megjelent neki egy angyal a válasszal. Miért tartott ez ilyen sokáig? Mert az ellenséggel harcolt a mennyei birodalomban.

Lehet, hogy ez összezavar néhány embert. Azt kérdezik: ,,Ördögök a mennyben? Azt hittem, ott Isten uralkodik!" Nem értik, hogy a Biblia tanítása szerint három különböző hely létezik, amelyet mennynek (vagy égnek) hívunk:

1. A menny, ahol Isten trónja van.
2. A második menny, vagyis az űr.
3. Az ég a föld körül (a földet körülvevő atmoszféra).

Ez az utolsó menny az, ahol a szellemi háborúk zajlanak. (Ezért hívja a sátánt az Efézus 2:2 a levegőbeli hatalmasság fejedelmének.)

A gonosz szellemek a levegőben vannak, és innen próbálják irányítani a nemzeteket.

Ha Isten népe nem akadályozza meg az imáival, ez sikerülni is fog nekik.

Istennek van egy hadserege ebben az országban. Ha összefogunk, akkor megakadályozhatjuk, hogy a magasságban lévő gonosz vegye át az uralmat a nemzetünk felett. Itt az idő, hogy imádkozzunk. Tehát vedd fel a teljes fegyverzetedet, és lépj be a hűséges közbenjárók sorába, akik az országunkért és a világ nemzeteiért imádkoznak!

Kenneth Copeland

Igei olvasmány: Dániel 10:1-14
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Örökkévaló hajlék
  2015-09-26 22:56:50, szombat
 
 

,,Az Örökkévaló Isten hajlékod és menedéked,örök karja felkarol és megtart téged."
(5 Mózes 33:27)

Mennyei Atyáddal együtt töltött örök életre lettél teremtve. Ez a világ átmeneti otthonod. Nem leszel itt mindig. Istennél van örökkévaló otthonod.

Egyszer egy ismerősöm arról mesélt, hogy misszionáriusként egy nagyon veszélyes, igencsak lepusztult környéken lakott. ,,Az otthonom olyan, mint egy oázis a sivatagban" - mondta. ,,Amikor hazamegyek a drága feleségemhez és a családomhoz, akkor nyugalom és szeretet vesz körül."

Ez a kép pontosan megmutatja, hogy mit jelent Istent, mint hajlékodat, menedékedet ismerni. A világ körülötted ellenséges, olykor fenyegető is lehet. De ha felismered, hogy az életed Benne van, akkor békességet, szeretetet és biztonságot találsz.

Istennel biztonságban vagy, örökkévaló karjai tartanak, védelmeznek és átölelnek. Minden nappal azzal a bizonyossággal nézz szembe, hogy Isten a karjaiban tart. Élj bátran azzal a tudattal, hogy a körülötted lévő világ nem győzhet le, mert te Hozzá tartozol.

Építő gondolatok Steve McVey
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Isten szeret örvendj hát
  2015-09-26 17:33:03, szombat
 
 
Isten szeret örvendj hát Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-09-26 17:05:49
feltöltő: dandej
nézettség: 1775
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: dicséret, dicsőítés, imádat, megvallás, keresztény,
kategória: család
leírás: Örvendezz az Úrban! dicslret

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Új ember lettél
  2015-09-26 12:24:02, szombat
 
  Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ez legyen a ti józan szolgálatotok.- Róma 12:1

Amikor az életed Urává tetted Jézus Krisztust, a Biblia szerint új teremtmény lettél. Belül nem ugyanaz vagy, aki azelőtt voltál. Isten természetét kaptad. De nem elég, hogy ez az új természet benned van. Ennek kívül is meg kell nyilvánulnia.

Ez nem történik meg automatikusan. El kell határoznod, hogy a testedet aláveted az új embernek a bensődben. Döntést kell hoznod, hogy megteszed, amit a Róma 6:12 mond, vagyis: ,,Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben."

Tudom, hogy ez nehéznek tűnik, de nem vagy egyedül. Benned él a Segítő, aki lehetővé teszi, hogy véghez vidd a döntésedet. Szent Szellem a neve. Ő megerősít téged. Erőt ad, hogy a lábad alá vesd, és kiűzd a bűnt az életedből.

Szánd oda a testedet Istennek - és engedd, hogy az új ember, aki benned van felismerhetővé váljon!

Gloria Copeland

Igei olvasmány: Róma 6:12-23
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Nagykövet - Békekövet
  2015-09-25 21:52:29, péntek
 
  Talán megfordult már a fejedben ?Ki vagyok én, hogy hallgatnának rám az emberek? Én egy nagyon pici pont vagyok!? Nos, itt a felelet: ? követ ? vagy, nagykövet.?

Olvasd csak: Mi tehát Krisztus követei vagyunk az emberek között. Úgy kérünk, és biztatunk benneteket, mintha Isten szólna általunk. Krisztusért kérünk titeket: ? Béküljetek ki Istennel !? Krisztus sohasem vétkezett, de Isten Őt bűnért való áldozattá tette. Azért történt ez, hogy mi Krisztus áldozata által elfogadhatóvá váljunk Isten számára.? 2Korintusi levél 5:20-21. Egyszerű fordítás

Tehát, követ vagy. Méghozzá nem egy ismeretlen afrikai állam követe, nem is Magyarországé, sőt nem is egy szuperhatalomé, mint az USA. Isten országának nagykövete vagy. Aki téged elutasít ? ha az evangélium jó hírével akarod elérni ? az magát Jézust utasítja el. Gondoltad-e, hogy ekkora tekintély áll mögötted?

A Bibliaszöveg nem azt mondja, hogy szólítsd fel az embereket, hogy tartsák meg a szombatot, hogy tisztán étkezzenek, hogy szüntessék meg az élettársi kapcsolatot, hanem, hogy béküljenek meg Istennel.

Miért? Tán haragszanak a Teremtőre? Bizony haragszanak! Miért engedte meg, hogy essen az eső, miért van forróság, miért vagyok beteg, miért hagyott el a házastársam? Bármi bajuk van, még véletlenül sem ők az okai, csakis és egyedül Isten! Talán neked sem ismeretlen ez a hozzáállás?

Szükségük van arra, hogy valaki megbékítse őket Istennel. Segítségre van szükségük, hogy a nagy küzdelem eseményeit úgy lássák, ahogy azok valójában zajlanak, nem úgy, ahogy azt Sátán akarja bemutatni. Az ördögnek sok ügynöke van. Te legyél Jézusé!

Nos, Nagykövet Úr! Nagykövet Asszony! Szedd össze magad, és imádkozz, hogy ma legalább egy embernek segíthess, hogy a megbékélés útjára lépjen!

Reggeli dicséret
Link Link 2 Korintusi 5
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 395
  • e Hét: 813
  • e Hónap: 5974
  • e Év: 55539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.