Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Erről szólt 2015! (De még ennél is lesz lejjebb!)
  2016-01-01 18:48:45, péntek
 
  Erről szólt 2015! (De még ennél is lesz lejjebb!)
Magyarország egy megvetett ország lett 2015-ben. Egy mocskos, erkölcsök nélküli, urai által lerabolt, mazochista nyomorultak által lakott országgá.
Egy olyan országgá, melynek polgárai bármilyen megaláztatást elviselnek uraiktól! Egy olyan országgá, melynek népe kizárólag önös egyéni érdekei mentén imád vagy gyűlöl-de nyomorúságának valós okait megszüntetendő-összefogásra egyáltalán nem hajlandó!
Egy olyan országgá, melynek népe saját kirablóit és gyilkosait imádni képes, az ábrázatába hazudók-neki éppen szimpatikus pofája szerint!
Magyarország népe hóhérai kezét csókolgatja! Csupáncsak azért, mert az gyors véget igér.
Magyarország népe beéri ennyivel.
Magyarország népe kivivta a világ csodálatát 2015-ben! Külföldi vélekedések szerint nincs a világon még egy ország Magyarországon kivül, melynek népe minden ellene elkövetett galádságot képes lenni ilyen bárgyún tűrni, és jótevőjeként tekinteni a rárontó gyilkosra!
2015 a magyar pusztulás éve volt! (Nem mindenkinek!-csak a többségnek.)
Megérdemeljük 2015-t! (De még inkább 2016-ot!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormánysiker a fagyos mérleg
  2016-01-01 18:46:51, péntek
 
  Kormánysiker a fagyos mérleg

Még alig kezdenek éledni a Szilveszter éjjelen lezsibbadt tekervények a fejekben, még tart Bécsben az ilyenkor szokásos koncert, de már tudjuk: többeket ez már hidegen hagy. Mert megjött a hideg. A politikai szólamok mellé. Illetve helyett. Illetve dacára. Pedig Tél tábornok mellett olyanok is kitettek magukért, mint Semjén, illetve Áder.
Banánköztársaság | Szerző: Andrew_s | 2016. január 1.


Semjén Zsolt például azt emlegette, hogy a 2015-ös év a magyar nemzetpolitika talán legsikeresebb éve volt. Ami nyilvánvalóan csak akkor igaz, ha a nemzetpolitikának nem része az egészségügy, az oktatás, az elvándorlással való foglalkozás, a szegénység valós adatainak kezelése, és megannyi más olyan terület, amely tekintetében Magyarország legfeljebb a negatív tartományokban teljesített jól. Már amennyiben az ország érdekeit tartjuk szem előtt. Mert például kivándorlásban jól teljesített az ország, amennyiben sokan elhagyták az országot. Azonban a gazdasági exodus aligha használ az országnak. Hosszú távon biztosan nem. De például az egészségügyön már látszik, hogy immár rövidtávon is jelentős kárt jelent. Azonban Semjén szerint mindez nemzetpolitikai siker. Amiből az is következik, hogy a KDNP üdvöskéje vagy el van tévedve valahol az idősíkok közt, vagy egyszerűen hülyének néz mindenkit. Vagy halvány fogalma sincs arról, hogy a nemzetpolitika nem egyenlő azzal, hogy lassan a fenekét is ,,nemzeti" WC-papírral törli.

Márpedig a nemzet, mint olyan kicsit több, mint a ,,nemzeti" szó elamortizálása, az országot bezáró és elszigetelő nemzetközi politika, a szarvasokat kínhalálra ítélő kerítés felhúzása, a kormányzati feudalizmus. Ellenben a nemzetpolitika része kellene legyen mindaz, ami az országban élőknek élhetőbb világot, nemzetközi elismertséget, létbiztonságot, a kiszolgáltatottság csökkentését, a tanulás, az önfejlődés lehetőségét jelenti. Megalapozva azt, hogy örömmel alapítsanak itt családot, hasznosítsák az itt tanultakat, és általában: jó legyen itt élni. Ne kelljen statisztákkal, pénzzel és korbáccsal elérni a tapsot a vezér fogadásakor. Igaz, akkor az alvezérnek is dolgoznia kellene a politika terén. Nem csak pofáznia a magas lóról.

Amiben alkalmasint Áder János is jól teljesített. Bár tulajdonképpen nem is. Lényegi, a fentieket érintő, kérdésekben például alig lehetett a szavát hallani. Pedig, ha megcéloztatják vele az ENSZ-pozíciót, akkor talán nem ártott volna a négylábú állatok szemszögéből is áttekintenie például a kerítésépítést. Nemzeti elnökként. Mert a köztársaság már sehol nincs. Az ország nevéből is kikopott, és a kormányzati gyakorlatban is egyre kevesebb köze van. Azért Áder elmondta a szokásos beszédét. S az új, 2016-os évet köszöntő beszédében azt tartotta központi témának, hogy a szeretet legyen az év iránytűje. Ez igazán dicső gondolat. Különösen, mert amennyiben ezt most külön ki kellett emelni, akkor 2015-ben kétségtelenül nem az volt az iránytű. Amit persze nélküle is megérzett mindenki, aki csak nyomát szerette volna felfedezni az olyan jelenségeknek, mint szolidaritás, megosztottság-csökkentés, és a hasonló társadalmi értékek. Azoknak az értékeknek, amelyek az egyén és közösség között fennálló társadalmi szerződés elemeinek tekinthető. Mely szerződés nyilvánvalóan nem szerződés, hanem diktátum akkor, ha az egyik félnek csak kötelezettségei, a másiknak pedig csak jogai vannak.

A társadalmi szerződés kiüresedése óhatatlanul diszkomfort-érzést jelent sokaknak. Gyengítve a társadalom és egyén közötti kapcsolatot. A kapcsolat megszakadása pedig az egyén kivonulását eredményezi. Ez a folyamat annyira régóta ismert, hogy a nem éppen kortárs filozófus, Paul Henry Thiry, Holbach bárója is megemlékezett erről. A kivonuláson Holbach még nem a gazdasági exodust értette, hanem elsősorban az öngyilkosságot. Ellenben az ő korában még nem létezett a schengeni határrendszer. De a jelen korban ostobaság lenne azt hinni, hogy az ország népességmegtartó erejének semmi köze nincs ahhoz, ami Áder szerint majd csak 2016-ban lesz, némi képzavarral szólva, az iránytű célkeresztjében. Azzal summázva, hogy ,,csakis tőlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz". Amivel annyiban is egyet lehet érteni, hogy sokban tényleg tőlük, a politika szereplőitől is nagyban függ mindez. A zárógondolatsort például ő maga is kezdhetné a szarvasok kapcsán.

De talán a rászorultak kapcsán is emberkedhetne egy kicsit. Nem a szó kocsmai, hanem humanitárius értelmében. Mert az év vége meghozta a megfagyottak szomorú statisztikáját is. S tévedés lenne azt hinni, hogy megfagyni csak a szabad ég alatt hálva lehet. Noha a hontalanság, a fedél nélkül maradottak kilátástalan helyzetben tartása sem válik egy társadalom dicsőségére. Az ugyanis aligha szociálpolitika, ha a közterekről kiszorítás optikai sufni-tuningját tekinti a politika egyedül üdvözítő megoldásnak. Minden hosszú távú elképzelés nélkül. Még a napi segítségnyújtás, de még az ételosztások terhét is jórész civil, illetve vallási szervezetekre lőcsölve. Kormányzatilag pedig azt harsogva: szegénység márpedig nincs. De ha van, akkor sem sok. Az éhezők meg csak rosszul vannak szocializálva.

Ezzel szemben a valóság: ,,elmúlt két hétben csaknem háromszor annyian hűltek ki fűtetlen otthonukban, mint ahányan a szabad ég alatt". Semjén, Harrach, Tarlós, Áder, Orbán, és a többi nagypofájú politikus urak! Mikor fognak egy három napos böjt után eltölteni egy mínuszos külső hőmérsékletű éjszakát egy fűtetlen vályogházban? Annak érdekében, hogy közelebbi képet kapjanak szegénységről, társadalmi szolidaritásról, nemzetpolitikáról. Csak úgy! Pofázás helyett.

Andrew_s

http://gepnarancs.hu/2016/01/kormanysiker-a-fagyos-merleg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünneptelen válasz Áder János ünnepi beszédére
  2016-01-01 18:45:15, péntek
 
  Ünneptelen válasz Áder János ünnepi beszédére

Ezt a szép ünnepi beszédet nem hozzánk, egyszerű országlakókhoz kellett volna intéznie, hanem a parlament valamennyi politikusához, a miniszterekhez, államtitkárokhoz, államtitkár helyettesekhez, polgármesterekhez, az állami szervek dolgozóihoz, a felülvizsgálatokat végző orvosokhoz és talán önmagához.
Banánköztársaság | Szerző: Gépnarancs | 2016. január 1.


Illik ilyenkor boldog új évet kívánni, ezt tesszük mi és én is.

Boldog új évet kívánunk!

Reméljük, mindenki sikeresen átvészelte az éjszakát és véletlenül sem fogadta meg senki Orbán Viktor tanácsait a macskajaj sikeres kezelésére - együnk szalonnát és igyunk rá tejet. Amennyiben mégis akadt ilyen hiszékeny ember, esetleg maga a miniszterelnök úr fogadta meg saját tanácsát, akkor mi nem kívánhatunk mást, mint sok-sok guriga puha papírt abban a helyiségben, ahová a király és Orbán Viktor is gyalog jár.

Mi mással kezdhetnénk az idei beszólások sorát, mint Áder János újévi beszédének értelmezésével? Na ugye!

Mielőtt elkezdenénk az elemzést, megosztok egy titkot az olvasókkal. Számomra minden idők újévi köszöntője Schmitt Pál emlékezetes masírozós beszéde volt. Az akkor még doktornak ismert Schmitt csak jött és jött, már bent volt a nappalinkban, átgyalogolt a tálcán sorakozó halas szendvicseken, a maradék bejglin, de még mindig jött. Ijesztő volt.

Áder János nem jött szerencsére, csak nézett szomorúan, ahogy szokott. Ettől csak az rémisztőbb, amikor mosolyog. Olyankor mindig ellenőrzöm, hogy az én nevemen van-e még a bankszámlám.

Az idei beszéd nem volt hosszú, viszont szerencsére rövid volt. Rövid és velős. Nézzük hát ezt a velőt!

A beszéd első részében a kötelező jókívánságok mellett a köztársaság elnöke finoman utalt arra, hogy bár körülöttünk gyakorlatilag romba dőlt a világ, de gondos pártunk és kormányunk megvédett minket, az otthonainkat és szeretteinket a hordában támadó migránsoktól. Nem vitték el az országot, a földek, erdők, tavak, ingó- és ingatlanvagyon maradt a becsületes nemzeti oligarchia kezén.

A beszéd következő szakasza arról szólt, hogy bár marhára sokan elmentek ebből a lehetőségekkel dúsan kirakott országból, de nem az a fontos immár, hogy ők boldoguljanak ott, ahová a megélhetés kényszere vitte őket, hanem az a fontos, hogy élve vissza tudjanak jönni ebbe a biztonságos országba.

A köszöntő második felében Áder János megadja a boldogság receptjét: gondoljunk egész évben a karácsonyra, mert a karácsony szép és jó, meghitt és olyankor többnyire minden család asztalán van ennivaló.

Szorosan ez után az elnök úr idézi Szent Pál apostol szavait:

“A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik."

Ez mind igaz és szép, de a magam részéről hiányolom az ország vezetőinek küldött útmutatást. Mert ők ne szeressenek minket, hanem tegyék a dolgukat mindannyiunk érdekében.

Nekem is van egy szép idézetem, ajánlom megfontolásra:

“A demokráciának, a nép uralmának előfeltétele az, hogy az alávetettek megszabaduljanak a felettük kialakult hatalmi és uralmi szerkezetek társadalmi... lélektani nyomása alól. Meg kell tapasztalniok, hogy az úr és szolga viszonya nem szükségszerű és nem megdönthetetlen. (...) Csupán az az egy forradalom az elkerülhetetlen és nélkülözhetetlen, amelynek során az emberi méltóság egyszer s mindenkorra való érvénnyel fellázad, és megelégelve embernek ember felett való uralmát, emberrel szemben való kiszolgáltatottságát, a közösséget birtokba veszi. Ha egyszer egy közösségben ez a forradalom lezajlott, akkor minden egyéb politikai, gazdasági és társadalmi változás létrejöhet többé-kevésbé fokozatos és megrázkódtatás nélküli módon is." Bibó István

Az ünnepi beszéd záró gondolatait szó szerint idézem, mert érdemes:

“Tisztelt Honfitársaim!

Csakis tőlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz. Legyen 2016-os cselekedeteink vezérlőelve a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat. És legyen a mi iránytűnk: a szeretet."

Bár a politikusoknak általában sem, a jelenlegi politikusoknak pedig kiemelten nem szokása kérdezni, esetleg figyelni azokra, akikről és akikhez szólni kellene mindennek, én most mégis válaszolok.

Tisztelt Elnök Úr!

Mi, civil állampolgárok eddig is ezt tettük. Megértéssel és valós segítséggel fordultunk és fordulunk már hosszú idő óta a bajba jutott honfitársaink felé. Ennek köszönhető az, hogy kevesebben éheznek, kevesebben menekülnek el az országból, vagy éppen az életből. Számtalan szervezet és megszámlálhatatlan civil ember áldozatos munkájának és önzetlen adakozásának eredményeként képes még működni ez az ország. Segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, ahogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz.

Nem mi, civilek költöttük el a rászoruló gyermekek étkezésére szánt pénzt stadionokra és a felcsúti önkormányzat működésére. Ezt önök tették, elnök úr.

Nem mi, civilek vettük el a fogyatékkal élők túlélési esélyeit a járandóságuk csökkentésével, vagy elvételével. Ezt önök tették, elnök úr.

Nem mi, civilek riogatjuk az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkat. Ezt önök teszik, elnök úr.

Azt gondolom, ezt a szép ünnepi beszédet nem hozzánk, egyszerű országlakókhoz kellett volna intéznie, hanem a parlament valamennyi politikusához, a miniszterekhez, államtitkárokhoz, államtitkár helyettesekhez, polgármesterekhez, az állami szervek dolgozóihoz, a felülvizsgálatokat végző orvosokhoz és talán önmagához.

Lehetőleg valami zárt helyen.

Tamás Róbert

http://gepnarancs.hu/2016/01/unneptelen-valasz-ader-janos-unnepi-beszedere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sportcsarnokra is költ a kormány a gyermekétkezetési pénzekb
  2016-01-01 18:41:21, péntek
 
  Sportcsarnokra is költ a kormány a gyermekétkezetési pénzekből

2015. december 30., szerda

Szerző: hvg.hu

3,6 milliárd forint maradt felhasználatlanul a gyermekétkeztetési és gyermekjóléti támogatási keretből, amire az önkormányzatok pályázhatnak, hogy a rászoruló gyermekeket etethessék. A pénzt a kormány átcsoportosítja: sportcsarnoképítésre és az alcsútdobozi önkormányzat működtetésére is jut belőle.

3,6 milliárd forintot csoportosít át a kormány az önkormányzatok - fel nem használt - gyermekétkeztetési és gyermekjóléti támogatási keretéből sportcsarnok építésre, járdafelújításra és egyebek mellett az alcsútdobozi önkormányzat működési támogatására - adta hírül az RTL Klub Híradója szerdán.

Ez az az állami pénz, amelyre azok a települések pályázhatnak, amelyek nem tudják saját forrásból megoldani a rászoruló gyermekek étkeztetését. Ebből a keretből maradtak meg milliárdok.

A Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány ezt a pénzt más célokra fordítja: például sportcsarnok építésére, felújítására, uszodafejlesztésre, hídépítésre, vagy például az alcsútdobozi önkormányzat működtetésére.

Tállai András NGM-államtitkár szerint azért veszik el a pénzt, mert nem költötték el az önkormányzatok. Ha a település nem lát el egy feladatot, amire pénzt igényelt, akkor evidens, hogy az állam visszavonja a támogatást - mondta.

A Híradónak azonban Halmi József, Győrteleki polgármestere azt mondta, hogy a két ünnep közötti gyermekétkeztetésre nem is pályázhattak, mert "a kincstár azt nyilatkoza, hogy nincs rá forrás". Pásztor László, Erdőkertes polgármestere pedig úgy fogalmazott, az éves támogatásból kellett volna elvenni, hogy a téli szünetben is tudjanak enni adni a gyerekeknek. 225 napot fizetnek ki az óvodáknál, 180-at az iskoláknál, és abból kell megoldani a szünetben is az étkezetetést.

Ezért minden ebéd egy kicsit soványabb, hogy kifusson az év végéig

- fogalmazott Pásztor László.

A nyári szünet idején a szociális étkeztetési programban 140 ezer gyerek vett részt. Az ő étkezésüket kevesebb mint egymilliárd forintból meg lehetett volna oldani.


http://hvg.hu/itthon/20151230_Sportcsarnokra_is_kolt_a_kormany_a_gyerme
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány ellopja az évi maradékot, és mi tétlenül nézzük. A
  2016-01-01 12:27:53, péntek
 
 
A kormány ellopja az évi maradékot, és mi tétlenül nézzük. Ahogy eddig is.
2015.12.27. 19:11

70 milliárd forint maradt bent az idei évi költségvetésben, bárhogy is igyekezett a kormány abból minél többet zsebre tenni illetve a maga jólétére fordítani. Most év végén gondos mohó kezek maguk között szépen szétosztották ezt a tíz stadionnyi összeget. Ma már ez lett sajnos a meghatározó mértékegysége a Fidesz uralta költségvetésnek, ezzel kel, és ezzel fekszik a nemzet gazdasága, Orbán Viktor meg egész életében erről álmodott ami meg is valósult számára. Az aprópénzt kisvasútban mérik, a világítást meg családi saját lábon állásban.

Szóval a maradék összegből jut minden szépre jóra, és főleg amire Orbán Viktor jónak látja. Mindenki az érdemei szerint kap belőle. Az oktatás az nem olyan fontos, annak csak nyolcszáz millió jut, de az Eximbank a tévé vásárlásakor adott Vajna hitel miatt kap húsz milliárdot. Az egyházak sem lettek elfelejtve karácsonykor, nekik is szép összeg jut, 6.5 milliárd csak hogy ne felejtsenek el a kormány mellett való kiállásra buzdítani a híveket. Jut még belőle konzultációra is, ha már a hivatalos nyelv lett a hazugság akkor ennek legyen papír alapja is amire lehet majd hivatkozni ha kellően meghamisították azok tartalmát. Na és persze ezekből az összegből bővülnek tovább a fideszes haverok vagyonai is.

Még nem elég hosszú a sor az ételosztáskor. Már minden rendben van az egészségügyben a kórházak állapotán nincs mit javítani. Már özönlenek haza felé az eddig külföldön dolgozó százezrek az itthoni jobb körülmények miatt. Az oktatás színvonala nincs a béka segge alatt a sok torna és énekóra között. Felcsút is megkapta a maga újabb sportcsarnokát, hozzá egy drága kazánházzal. Az adók is szépen fejlődnek, egyre több lesz belőlük, és azt még nehezebb kifizetni. A fizetésekkel is minden rendben, ha már eddig nem lettek megemelve, egy darabig még ráér azt abból megélni nem tudó. Tehát minden rendben van az országban, az idei költségvetés maradéka mehet a többi értelmetlen pénzszórás után a kormány kénye kedve szerinti felhasználásra.

Ja, közben nem jutott az év végén a gyerekek étkeztetésére pár milliárd. Végül is csak baloldali kampányfogás lett volna belőle, ezért inkább hagy éhezzen az életformája szerint a gyerek ha a szülő nem keres eleget. Az útdíjat sem kell eltörölni ami a netadó helyetti bosszú volt, és húszmilliárdba kerül az utakat használóknak. De van még adó amit nem kell eltörölni, pedig ebből a pénzből akár lehetne is. A közszolgák fizetése is rendben van ott van nekik az életpálya modell, egyék meg az ezzel járó adókedvezményt a rezsicsökkentéssel együtt. De a határon szolgált rendőrök túlóráját vissza kell fizetni azoknak akik ott voltak, erre nincs fedezet, ez kötelesség. A közmunkás is milyen szépen megtanult éhen fagyni a neki járó bérből. Ez csak pár dolog a költségvetés maradékának a jó felhasználására, de Orbán Viktor szerint ezek most nem fontosak.

A szavazó meg ül otthon a karácsonyi asztalnál, és méltatlankodik. Szegények ott a sorban a Blahán milyen rossz nekik, és megtörli a száját a töltött káposzta után. Ja, mert töketlen az ellenzék nem csinál semmit, még szép hogy nem szavazok rájuk. Mert a Gyurcsánnyal nem lehet mit csinálni, a szocik is csak loptak. Sosem fogom bevallani jobban éltem akkor mikor ők voltak, tudtam fizetni a hitelem, volt munkám, és nem vették el a szerzett jogom visszamenőlegesen. Még van mit ennem, a gyerek kint van külföldön, engem meg nem érdekel a más baja, oldja meg mindenki a magáét.

A Fidesz meg pontosan ilyennek ismeri a magyar ember lelkét, és ki is használja annak önzését a maga javára. Ehhez hozzáadta a maga nemzetinek mondott hitvallását azzal a szavazóbázissal akinek tetszik amit ők csinálnak, és kényelmesen berendezkedett a hatalomban.

Mert a választók nagy része ma nem igazán fogékony a másik véleményére, nem érdekli annyira a másik vesztesége, csak magával törődik. Nem szavaz egyik pártra sem, de nem is veszi a fáradtságot legalább megismerje őket. Jelenleg nem túl nagy a kínálat az ellenzéki pártokból, és még ők is néha legalább egymás ellen játszanak a választókkal szemben. Az ellenzéki pártok is hibásak néhány sok dologban, még mindig nem veszik komolyan a választó véleményét, inkább a saját akaratukat akarják rájuk kényszeríteni. Nagyjából úgy néz ki a helyzet, egyik sem akarja a másikat igazán, de közben meg nagyon is, hiszen tudják, egymás nélkül meg semmi esélyük a jelenlegi rendszer megbuktatására. Nehéz feloldani ezt az ellentmondást, főleg ha egyik fél sem akarja a másikat teljes jogúnak elfogadni, és jó magyar szokás szerint inkább megdöglik, csak ne a másiknak legyen részben igaza. A Fidesz meg elégedetten hátra dől, és Orbán Viktor családja szépen gyarapodik a lopott közpénzből. Lépni kell emberek egymás felé, vagy csomagolni a túlélésért, mert Fidesz mindent el fog venni ami eddig az országé, és a benne lakóké volt. BANDITA.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/12/27/a_kormany_ellopja_az_evi_maradekot_es_m i_tetlenul_nezzuk_ahogy_eddig_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2015: a félelem éve
  2016-01-01 12:19:49, péntek
 
  015.12.31. 11:40
2015: a félelem éve

Az idei tagadhatatlanul Orbán éve volt. Nincs mese, el kell ismerni akkor is, ha még oly gusztustalanra sikeredett is feltámadása, hogy rettegésből és idegengyűlöletből épített pilléreket hozzá.

Az év eleje még kitiltási botránytól és útdíjkáosztól volt hangos. Majd jött SzörnyetegLajos, vele a G-nap, és nehéz lett volna megjósolni, a felrúgott geciputtony hullámai kit hogyan sodornak el. Ha ez nem lett volna elég, akkor kiderült, hogy a Kusza Szem elnökölte jegybank orra előtt tízmilliárdokkal sétáltak el kormány és focializmus kompatibilis brókerek, az ügyfelek meg akkorát buktak, mint kádéenpés magáncsőd a való élet tesztjén. Lett vasárnapi zárva tartás és baszódjál meg KDNP, nem lett viszont semmi más. Ellenzék mintha nem is létezett volna.

Ekkor jött Ibizai Mámorban Szipogó és kitalálta a tutit: építsünk arra amire a magyaroknál fixen lehet: a félelemre és idegengyűlöletre.

A nép, ami a pirézeket is gyűlöli meg azt hozta üzembiztosan amit vártak tőle: félteni kezdte a zsebét, viszonylagos jólétét, kultúráját és vallását. Amiket amúgy nem túl sokat gyakorol, de annál jobban félt, ha megjelennek határain a migráncsok. Akik illegálisak. Potenciális vírushordozók. Látens terroristák, szarnak, szülnek és szemetelnek. Határállomást ostromolnak és nőket pocsíkolnak amerre járnak. Szorgos népünk félni fog! - mondotta SzippÁrpád, és milyen igaza lett.

A befosástól nem jutott idő és nem maradt energia semmi másra.

Matolcsy úgy vesz szállodát a jegybank pénzéből, mint más kerti szerszámost a Praktikerben? Semmi gond, szorgos népünk épp azon izgul, időre elkészül-e a gyodálatos műszaki határzár. A Horváth András dossziéval nem történik semmi, a kitiltási botrány üggyel meg csak a maszatolás van? De Viktor hogy megmondta a kurva labancoknak meg horvátoknak a tutit! Földmutyi, újabb dohánymutyi, rohadó egészségügy? Jó, oké, de lehet menni aláírni a migráncs kvóta miatt, a sorállás után meg kinek van ereje piszlicsáré baszokkal törődni?

Ehhez képest sovány vigasz, hogy volt azért közösségi finanszírozású plakátkampány és néhány tucat olyan honfitársunk is, akik pl ételt, takarót vittek a menekülteknek. 2016 kérdései, hogy lesz-e ilyenből több, és alakul-e valami koherens társaság, ami a rendszer komolyan vehető ellenzékének látszik majd? Meglátjuk, jövőre, veletek, ugyanitt!

BÚÉK!


http://varanus.blog.hu/2015/12/31/2015_a_felelem_eve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, most van vége a XX. századnak!
  2016-01-01 11:42:40, péntek
 
  Na, most van vége a XX. századnak!


Akik hisznek a történelem létezésében, no meg a ,,haladásban", azok bizonyára emlékeznek rá, hogy 1990-ben azt mondták az okosok, a kommunizmus kelet-európai bukásával ért véget a rövid XX. század, amely - mint az közismert - 1914-ben kezdődött. Az azt megelőző XIX. század egy hosszú békeidőszakkal ért véget, valahol a napóleoni háborúk végén kezdődött és Európában csak néhány lokális tömegmészárlás szakította meg hosszú csendjét.

Az első nagy háború azonban olyan eszméknek nyitott utat, amelyek közös vonásai közt előkelő helyen szerepelt a nemzetek megszüntetése iránti vágy. Sokan látták akkoriban is a nemzetekben azt a rosszat, ami egymás legyilkolására serkenti az embereket. A kommunizmus internacionalizmusával, a nácizmus pedig az uralkodó faj eszméjével kívánta meghaladni a nemzetek közötti ellentéteket. Az egyetlen nemzetibb alapú jelentősebb ideológia, a fasizmus pedig jelentéktelennek bizonyult mind intellektuálisan, mind mozgósító erejét tekintve a két nagy mellett.

A második nagy háború után Európa vezetői hamarosan megértették, a bolsevizmus fenyegető árnyékában, hogy a nemzetek közötti kapcsolatok legjobb kötőanyaga a megkerülhetetlen egymásrautaltság, és Nyugat-Európa nemzetei együttesen képezhetnek csak ellensúlyt a Szovjetunióval és az USA-val szemben. A történelmi szerencse úgy hozta, hogy ez az időszak a technológiai és tudományos fejlődés páratlan korszakával esett egybe és burkolta dicsfénybe az egyre inkább ideologikusan (is) működő kapitalizmust.

A CCCP és birodalmának látványos bukása a liberális kapitalizmust hosszú távú, sikeres projektnek mutatta, amely jólétet teremt és képes biztosítani a társadalmi stabilitást.

Csakhogy 1990 környékén nem a kapitalizmus győzött, nem is a létező szocializmus vesztett, hanem a lopakodó liberalizmus került hatalomra Európa keleti és nyugati felén egyszerre. A szabadság liberális fogalma lett az uralkodó, habár jól rejtegetett ideológia. A ,,mindent szabad, amit nem tilos" ideológiája olyan szabadságot teremtett, amellyel senki sem tudott igazán élni, viszont visszaélni vele korlátlanul tudtak azok, akik felismerték a lehetőséget.

Az EU megálmodói olyan közösséget akartak létrehozni, amelyet olyan politikusok együttműködése vezet, akik saját nemzetük integritása iránt elkötelezettek, akik nemzeti érdekeiket más nemzetekre tekintettel, de feltétlenül megvédik. Leglidércesebb álmukban sem gondolták, hogy a nemzetek Európájának országait, számtalan esetben, nemzetiség nélküli politikusok vezetik majd és a nemzetek szintén etnikai hovatartozás nélküli technokrata bürokratákat delegálnak a közösség szervezeteibe. Senki sem gondolta, hogy a multinacionális vállalatok legyőzik az államot, a kormányokat és könnyedén döntő befolyást szereznek az EU vezetésében. Azt meg végképp senki sem várta, hogy az uralkodó vagy vezér nélküli birodalom udvaroncai olyan lelkesen kommunizálnak el minden hatalmat a néptől, hogy ők mondják meg milyen fák nőjenek a magyar tájon és hogy kell élnie egy házisertésnek Alsódabason.

Meg minden mást is.

A liberalizmus értékeiről, amelyek törvényerőre történő emeléséről soha senki nem döntött demokratikusan, már vitatkozni sem szabad, ez az államvallás és papjai ott Brüsszelben, egy muzulmán városban, olyan vehemenciával védik dogmáit, hogy könnyű felfedezni bennük a 68-as lázadók korlátolt fafejűségét és gátlástalanságát.

Ez egészen 25 évig nem volt különösebben nyilvánvaló, jól elvoltunk, tudtuk, azok ott hülyék, de Sztambulban, Bécsben, Moszkvában is mindig hülyék laktak. Ha a mészárolós szakaszon túl- estünk, mindegyik birodalommal megtanultunk együtt élni.

De eddig minden birodalom katonákkal jött, virtigli gyilkosai rendet vágtak közöttünk és a túlélés egyetlen esélye az alkalmazkodás maradt. De ezek csak levelet küldenek, meg jogszabályokra hivatkoznak és ugyanazt akarják, mint a második ukrán front, a teljes megadást. És ráadásul ezekről tudjuk, hogy egy darab katonájuk sincs, a határaikat sem tudják megvédeni, nincs hátországuk, nincs nép, amely kiállna értük.

Csak a pofájuk rettenetesen nagy. A hatalmuk addig tart, amíg komolyan vesszük az emiljeiket.

A XX. század a totális háború évszázada volt Európában. 2015-ben Európa vezetői elismerték, hogy már nincs olyan fenyegetés, amit katonai erővel hárítanának el, ha a Kurd Munkáspártnak nincs kedve harcolni az Iszlám Állammal, akkor megáll a tudomány. Sőt a békesség kedvéért bármilyen ideológiai facsarra is képesek, arra, hogy mohamedán bevándorlókat küldjenek keresztény országokba, milliószám, mert az önvédelem ugyebár erkölcstelen.

A XX. század Európa harca volt saját magával, az általa felépített grandiózus jó és rossz iszonyatos küzdelme. És ebben a nagy háborúságban sikerült a történelmet kikergetnünk Európából, sőt talán a Föld bolygóról is elűztük. Végre már nem harcolunk egymással. De az, hogy egymással már nem harcolunk nem jelenti azt, hogy mások nem akarnak harcolni velünk. Illetve akarnak a fenét, csak döbbenten veszik tudomásul és őszinte örömmel, hogy megadjuk magunkat.

Az ideirányuló népvándorlás ünneplésével az emberiség egyik csúcsteljesítményének, a sokszínű európai civilizációnak a pusztulását vesszük tudomásul.

Mi ez, ha nem a XX. század logikájának teljes meghaladása? A liberalizmus, mint minden ideológia elsétált szépen a szakadék széléig, majd bele is ugrott, hangos ,,Szabadságot az üldözötteknek!" kiáltással.

Szerintem nem kellene utána ugrani, hanem át kellene sétálnunk a XXI. századba. Mert csak Európában ért véget a XX. század, mindenütt másutt kezdődik a népvándorlás és mindenki a mi XXI. századunkba tart.

http://tutiblog.com/na-most-van-vege-a-xx-szazadnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt mondják, nagy hideg jön
  2016-01-01 11:30:28, péntek
 
  Azt mondják, nagy hideg jön. Ez persze relatív, mindenkinek más a hőérzete. Itt van például egy lista arról, ki, hogyan éli meg a hidegebb időket, Elvtársak és faszisták egyaránt:


+ 20°C A görögök felveszik a pulóverüket (ha megtalálják!).
+ 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik).
+ 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől. Az oroszok a kiskertekben uborkát ültetnek.
+ 5°C Leheletünk már látszik. Az olasz autók felmondják a szolgálatot.
+/- 0°C Amerikában megfagy a víz. Oroszországban a víz sűrűbb lesz.
- 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot.
- 15°C A norvégek előveszik a pulóverüket.
- 18°C Az oroszok a szezon végén utoljára utaznak a dácsára.
- 20°C Az amerikai autók nem indulnak el.
- 25°C A német autókat nem lehet indítani.
- 35°C A japán autókat nem lehet elindítani.
- 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot.
- 42°C Európában már nem működik a közlekedés. Az oroszok a fagylaltot az utcán eszik.
- 45°C Vannak még görögök?
- 50°C Kamcsatkán a fürdőszobák kis ablakát fürdéskor bezárják.
- 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak.
- 70°C A pokol is befagyott.
- 75°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről. Az oroszok felveszik a füles sapkájukat.
- 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka pohárba öntésekor sem.
- 114°C A vodka megfagy. Az oroszok totál pipák.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tajtékoznak a vasutasok
  2016-01-01 11:21:41, péntek
 
  Tajtékoznak a vasutasok

Posted on 2016-01-01 by Admin


Pattanásig feszült volt a hangulat az óév utolsó óráiban a hírhedten alulfizetett vasutasoknál. Az állami vezetők, így a MÁV menedzsmentje milliós béremelésének hírétől borultak ki, de annyira, hogy a tömeges felmondás sem kizárt, írja a Vasutasok Szakszervezete közleményben.
Elkeseredésükben többen felmondást fontolgatnak. Az országos átlagtól messze leszakadt vasutas-bérek miatt már így is drámai az emberhiány a szakmában, és ez előbb-utóbb tragédiához vezethet - írja a szakszervezet. Egyben felszólítja a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium illetékeseit, hogy adjanak engedélyt a dolgozók megfelelő béremelésére is.
Kisebb csoda, hogy még nem volt tragikus baleset

Pattanásig feszült a hangulat a vasútnál, a cégvezetők milliós béremelésének híre ugyanis futótűzként terjedt el, és az év utolsó napján besokalltak a vasutasok.
A szakszervezetbe rengeteg e-mail és telefonhívás futott be az elmúlt napokban a tagoktól. Valamennyiből az derül ki, hogy rengeteg elkeseredett vasutas jobb lehetőség híján is a felmondást fontolgatja.
A szakszervezet hónapok óta kongatja a vészharangot, hogy jelezze, egyre kritikusabb a helyzet a MÁV-nál. Miközben csak a szerencsén és egyes munkakörökben az agyonhajszolt dolgozók tapasztalatán múlik, hogy eddig nem történt tragikus baleset, több száz betöltetlen munkahely van - szögezte le Meleg János, a szakszervezet elnöke.
Hónapokig küzdenek pár százalékos emelésért
Meleg szerint az alacsony bérek és egyéb rossz körülmények miatt ma már lasszóval fogják az embereket a szakmában. Kifejezte, ő attól tart, hogy előbb-utóbb akár a legrosszabb is bekövetkezhet, mert elszakad a cérna még a legtürelmesebbeknél is. Egyre nehezebb féken - és a cégnél - tartani a felbőszült dolgozókat, mert sokan tudják, a szakszervezeteknek hónapokig kell küzdeniük azért, hogy pár százalékos béremelést csikarjanak ki a dolgozóiknak attól a vezetőségtől, amelynek tagjai éppen most kapnak plusz milliókat. Ezt a hangulatot mérgezi még tovább az a tény, hogy a vállalatvezetés 2016. évi béremelési ajánlata jelenleg csupán 0,5 százalék,
azt is csak bizonyos - eddig nem meghatározott - munkakörökben.
Tegyenek végre komoly lépéseket
Meleg János szerint ez lehet az utolsó csepp a pohárban. Az amúgy is lenézett szakma minden eddiginél sebesebben csúszik a lejtőn, amelyen már jó ideje elindult. A szakszervezet hónapok óta minden lehetséges fórumon hangoztatja:
beláthatatlan következményei lesznek annak, ha nem emelik a béreket, nem javítanak a munkakörülményeken, nem lazítanak a drákói szigorúságú vizsgáztatási rendszeren. A szakszervezet elvárja, sőt követeli, hogy a tulajdonos és a MÁV vezetése tegyen végre komoly lépéseket: állítson össze például egy vasutas-életpályamodellt, és azt valósítsa is meg - azért, hogy megmentse a szakmát a végleges széthullástól. A tulajdonos és a menedzsment azonban - úgy tűnik - néhány erőtlen munkaerő-toborzáson kívül nem hajlandó, vagy egyenesen képtelen eredményesebb akciókra, változtatásokra.
A vezetői bérek ilyen arányú emelése után a szakszervezet vezetése elvárja, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium is lássa be végre, náluk messze elmaradtak a dolgozói bérek a nemzetgazdasági átlagtól. A Vasutasok Szakszervezete
felszólítja a döntéshozókat, hogy adjanak engedélyt a MÁV vállalatcsoport dolgozóinak megfelelő mértékű béremelésére.
(origo)
Bal-Rad komm: “...A Vasutasok Szakszervezete felszólítja a döntéshozókat, hogy adjanak engedélyt a MÁV vállalatcsoport dolgozóinak megfelelő mértékű béremelésére..." - Nagyon helyes! Csak erélyesen! Ki kell csikarni azt az ENGEDÉLYT! Meg csináljanak ÉLETPÁLYAMODELLT! Mert az mostanában nagy divat.
-Csakhát arra nem gondolnak a szagszervi vezérek, hogy hogy vélhetően az ő beleegyezésükkel MÁR ELÉG RÉGÓTA MŰKÖDIK A MÁV-MODELL!
Amelynek keretében a nyereséget termelő teherfuvarozási ágat KISZERVEZTÉK, és a MÁV-nak maradt a veszteséges személyszállítás, meg a pályafenntartás! Persze a MÁV-vezérek azok az Udvar jól abrakolt kitartott MEGTESTESÍTŐI, akiknek jár a megbízási díj! Sokszorosa a krampácsolók és egyéb “szakmai aljanépek" fizetségének. Akik föl is mondhatnak dühükben!
Persze sztrájkolhatnának is! De akkor a szagi-vezérek buknák az apanázst. Amit az “érdekgépviseletért" KAPNAK! Amibe azért belefér az, hogy néha-néha engedélyadásra szólítsák föl a döntéshozókat!

http://www.balrad.com/2016/01/01/tajtekoznak-a-vasutasok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpi háztűznézőbe érkezett
  2016-01-01 11:19:22, péntek
 
  Árpi háztűznézőbe érkezett

Posted on 2016-01-01 by Admin
Ki nem találja, ki nézhette élőben a dubaji felhőkarcolóban pusztító tüzet

Nagy meglepetés ért egy szilveszterre Dubajba utazó magyar nőt, amikor a repülőtérre megérkezve végignézte az érkező utasokra váró sofőröket. Az egyikük kezében ugyanis egy igencsak jól ismert nevet vett észre. Persze azonnal fényképet is készített róla, amit Facebook-oldalán osztott meg. Íme:


Azt nem tudhatjuk, hogy az a Mr Arpad Habony valóban az “A Habony" volt, akire mindenki gondol, mert arról már nem készült fénykép, ahogy megérkezik. De lássuk be, senki sem lepődne meg, hogy a luxust kedvelő tanácsadó a luxus jelenlegi fővárosát választotta volna az Újév megünneplésére.
(24.hu)

Bal-Rad komm: Több tippünk is van! (Már ha a mi kicsiny országunkban ezrével hemzsegő Mr. Arpad Habonyok közül pontosan “AZT AZ EGY" Mr. Arpad Habonyt várta a taxis.)
1. Mr. Arpad Habony-a mi Habonyárpink-háztűznézőbe érkezett! (A legjobbkor!)
2. Promociós forgatásra invitálták Dubajba, kedvet kapva a korábbi ibizai sikertől!
3. Mr. Arpad Habony évvégi munkaügyi ellenőrzést tartott Dubajban.
De Mr. Arpad Habony személyén túl legalább annyira érdekes a magyar hölgy személye is. Ő CSAK simán “dubajozni" érkezett Dubajba?


http://www.balrad.com/2016/01/01/arpi-haztuznezobe-erkezett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.