Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Gyógyító álmokat!
  2016-01-15 23:58:48, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Évszázadok óta működő ősi gyógymód! Próbáld ki, nincs mit...
  2016-01-15 23:45:19, péntek
 
  Évszázadok óta működő ősi gyógymód! Próbáld ki, nincs mit vesztened!

Mindössze 5 perc szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk, egy betegség tüneteitől- vallják a japánok. Az egyszerűnek tűnő gyógyítási módszert bárki elsajátíthatja, és kipróbálhatja. A szkeptikusoknak is ajánlott, hiszen nem történik semmi, ha kipróbáljuk.






Vannak, akik inkább a gyógyszerek rendíthetetlen hatalmában hisznek, mások a természetes gyógymódokra esküsznek. Mindenkinek jogában áll választani, a lényeg, hogy tegyünk valamit egészségünk, és boldogságunk érdekében.

Jin shin Jitsu a gyógyulás ősi formája a japánok szerint. Lényege az energiák helyreállítása, a testi és lelki egyensúly megtalálása és fenntartása. Az adott szerv egyensúlya a megfelelő pont nyomkodásával, masszírozásával helyreállítható. Az alternatív gyógyászat szerint a kézre kivetíthető belső szerveink térképe, így könnyen gyógyulhatunk, ha elsajátítjuk az alábbi technikát.

HOGYAN MŰKÖDIK A TECHNIKA?

Fontos, hogy beszerezzünk egy ún. kéztérképet, amely segítségével pontos képet kapunk szerveink elhelyezkedéséről. Az alábbiakban néhány fontosabb szervet mutatunk be. Ha érezzük, hogy problémánk van valamelyik szervünkkel, vagy testrészünkkel, keressük meg a kezünkön az adott szerv pontját, és a másik kezünk egy ujjával nyomjuk 3-5 percen keresztül. Ezután lélegezzünk mélyet, majd mind a két kezünkön minden ujjunkat enyhén masszírozzuk át. Minden ujjat kb. három percig masszírozzuk. Ezt a műveletet bármikor elvégezhetjük, akkor is, ha nem érzünk különösebb szervi tünetet. A napi masszázs segít fenntartani a testi és lelki egyensúlyt, így könnyebben elkerülhetjük a betegségeket.

HÜVELYKUJJ:

Szervek: gyomor és lép

Érzelmek: depresszió és aggódás

Fizikai tünetek: hasi fájdalom, a bőrproblémák, fejfájás, idegesség

MUTATÓUJJ:

Szervek: vese és a húgyhólyag

Érzelmek: csalódás, félelem, zavarodottság

A fizikai tünetek: izomfájdalom, hátfájás, fogfájás, emésztési problémák

KÖZÉPSŐ UJJ:

Szervek: máj és epe

Érzelmek: düh, ingerlékenység

A fizikai tünetek: keringési problémák, menstruációs fájdalom, migrén, fejfájás, fáradtság

GYŰRŰSUJJ:

Szervek: tüdő és a vastagbél

Érzelmek: negatív, szomorú, félelem

A fizikai tünetek: légzési problémák, asztma, bőrbetegségek, emésztési problémák

KISUJJ:

Szervek: a szív és a vékonybél

Érzelmek: aggodalom, idegesség, önbizalomhiány

A fizikai tünetek: szívbetegség, torokfájás, csontproblémák.

Forrás: http://www.tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Filléres gyógymód, ami garantálta javítja ízületeink...
  2016-01-15 23:38:00, péntek
 
  Filléres gyógymód, ami garantálta javítja ízületeink egészségét!

Az ízületi kopás főként időseket, vagy aktív sportolókat érintő fájdalmas probléma. A porcképző készítmények és fájdalomcsillapító kenőcsök hatékonyak ugyan, de nagyon drága és éppen ezért sokak számára elérhetetlen készítmények. Szerencsére van olcsóbb, hatékony megoldás a tünetek enyhítésére.





Az étkezési zselatin állati eredetű csontot tartalmaz (ebből készítik) és folyadékkal keverve emiatt kocsonyásodik be. Ízületeink akkor fájnak, ha a csontban nincs elegendő mennyiségű kalcium és ezt a csont az ízületből vonja ki, így pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet.

Sokan kapszula, tabletta, vagy pezsgőtabletta formájában próbálják pótolni a kalcium hiányt. De sajnos ez nem mindig eredményes. Még az egészséges szervezet is csak kis mértékben képes hasznosítani az így bevitt kalciumot. Ezért is egyszerűbb, ha az ízületi gyulladást/fájdalmat helyben kezeljük.

Ennek legcélszerűbb módja, ha a boltokban kapható étkezési zselatint annak rendje és módja szerint elkészítjük, majd miután megdermedt, forró vizet öntünk rá és elkeverjük, míg egészen kenhető nem lesz.

A kezelni kívánt területet benedvesítjük, majd bekenjük zselatinnal és addig masszírozzuk bele a fájó területbe, míg bőrünk teljesen be nem szívja azt. Emellett, naponta egy mokkáskanállal együnk is a zselatinból. Ha mindent jól csináltunk, 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.

Forrás: http://www.tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Rántott camembert petrezselymes rizzsel, tartármártással
  2016-01-15 22:25:25, péntek
 
  Rántott camembert petrezselymes rizzsel, tartármártással

Hozzávalók:
adagonként 1 db kerek camembert sajt
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés: A camembert sajtot 2 szeletre vágom, szokásos módon, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, forró olajban, lassú tűzön kisütöm.

Tetszés szerinti körettel, tartármártással vagy savanyúsággal tálalom.





Megjegyzés

Én szeretem, ha vastagabb a panír rajta, ezért a következő a sorrendem: liszt, tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás és zsemlemorzsa. Ezzel a módszerrel kisebb a valószínűsége, hogy sütéskor a sajt kifolyik a bundából.
Fülöp Sándor

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csirkemelles tésztasaláta
  2016-01-15 22:19:36, péntek
 
  Csirkemelles tésztasaláta

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
2 db sárgarépa
20 dkg grillezett csirkemell
20 dkg kínai kel
1 szelet zellergumó
20 dkg kígyóuborka
3 evőkanál borecet
1 csipet só
1 csipet cukor
1 csipet fehérbors
szójaszósz
olívaolaj
2 evőkanál metélőhagyma

Elkészítés: A spagettit sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percre forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.

A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és felszeleteljük.

A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is.

A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk, és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Almás rétes cukrász módra
  2016-01-15 22:15:31, péntek
 
  Almás rétes cukrász módra

Hozzávalók:
30 dkg +3 csapott evőkanál rétesliszt + a nyújtáshoz valamennyi
diónyi margarin
1 + 1 tojás
csipet só
1 csapott evőkanál porcukor
1 evőkanál tejföl
1,5 dl langyos víz
1 teáskanál ecet
3 evőkanál puha disznózsír
1,5 kg alma (az almafáról lehulló alma is tökéletes)
kristálycukor ízlés szerint
2 teáskanál fahéj
4 evőkanál búzadara

Elkészítés: A langyos vízben elkeverjük az ecetet. A 30 dkg réteslisztet, a margarint, 1 tojást, a sót, a porcukrot és a tejfölt az ecetes vízzel összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk. 1 órán át letakarva pihentetjük.

Ezalatt meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, és egy edényben megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, valamint 2 teáskanál fahéjat teszünk bele. (Lehet több is ízlés szerint.)

A puha zsírt összekeverjük 3 evőkanál rétesliszttel. A tésztát belisztezett (rétesliszt) munkalapon kinyújtjuk, és a zsíros keverékkel megkenjük. Szorosan feltekerjük (mint a kakaós csigát), és 4 egyforma darabra vágjuk. A darabokat fél órára mélyhűtőbe tesszük, hogy a zsír megdermedjen.

A tésztadarabokat téglalap alakúra nyújtjuk, egyenletesen ráhalmozzuk a párolt almát, megszórjuk 1 evőkanál búzadarával (darált diót is lehet rá szórni, attól nagyon finom lesz). Feltekerjük és tepsibe fektetjük.

A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szép piros lesz.





Megjegyzés

Természetesen lehet bármilyen töltelékkel csinálni.
Neuwirth Judit

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával
  2016-01-15 22:09:12, péntek
 
  Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával

Hozzávalók:
80 dkg bélszín
mustár
durvára darált feketebors (páchoz)
A raguhoz:
25 dkg vegyes erdei gomba
5 dkg póréhagyma
finomra vágott friss petrezselyemzöld
1 evőkanál worcestershire szósz
mustár
liszt
3 dl erőleves
1 dl tejszín

bors
teavaj
1 csomag szélesmetélt

Elkészítés: A bélszínt a feketeborssal elkevert mustárral bekenjük, majd olajos zsírpapírba tekerve 4-5 napig a hűtőben érleljük.

Felhasználáskor a húst forró serpenyőben, ízlés szerint (véresen, félangolosan vagy jól átsütve) elkészítjük.

Az erdei gombákat nagyon forró serpenyőben sóval, borssal megpirítjuk, az apróra vágott póréhagymát és petrezselymet rászórjuk, worcestershire szósszal meglocsoljuk, összekeverjük, majd a liszttel meghintjük, kicsit pirítjuk, végül húslével felöntjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Ízesítjük a mustárral, végül felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. Befejezésül a vajjal selymesítjük.

A frissen főtt tésztát (én szélesmetéltet szoktam használni) keverjük össze az erdei gombás raguval, és tálaljuk a megsült steakekkel.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Brokkolikrémleves sajtos kiflivel
  2016-01-15 22:04:48, péntek
 
  Brokkolikrémleves sajtos kiflivel

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db erőleveskocka

őrölt fehérbors
szerecsendió
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1,5 l víz
Valamint:
2 kifli
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, és a zsenge szárrészét vágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, keverjük alaposan össze, majd rögtön tegyük rá a brokkolit és a krumplit is. Kevergetve pár percig pároljuk tovább, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Végül öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára.

Amikor a brokkoli és a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

Közben a kiflikarikákat szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük világos zsemleszínűre, ropogósra.

Tálaláskor merjük tányérokba a levest, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és a ropogósra sült, sajtos kiflivel kínáljuk.





Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mazsolás kalács vajjal
  2016-01-15 21:59:51, péntek
 
  Mazsolás kalács vajjal

Hozzávalók:
3 dl tej
50 dkg finomliszt
5 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
0,5 kávéskanál só
a lekenéshez 1 dl tej

Elkészítés: A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütő gépbe (vagy kézzel összegyúrjuk), és meleg helyen megkelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Hurkákat sodrunk, és hármas fonással összefonjuk, mintha csak copfot csinálnánk. A tészta végeit összenyomkodjuk, kivajazott római tálba vagy sütőformába tesszük, és megkenjük langyos tejjel. Előmelegített sütőben, 185 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 5008
  • e Hónap: 18913
  • e Év: 148620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.