Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
André Rieu*A keringőkirály 2016-ban visszatér Budapestre!
  2016-01-17 19:48:28, vasárnap
 
  Link Link

Edelweiss - Andre Rieu Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-01-17 19:01:08
feltöltő: dandej
nézettség: 426
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Edelweiss, Andre, Rieu, drake, sparrow,
kategória: kreatív
leírás: Edelweiss - Andre Rieu

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




André Rieu*A keringőkirály 2016-ban visszatér Budapestre!
Link
 
 
0 komment , kategória:  ANDRÉ RIEU  
Horváth Árpád SJ: Derűs hittel
  2016-01-17 14:25:32, vasárnap
 
  Link

Horváth Árpád SJ: Derűs hittel

"Életünk legszebb pillanatai a legemlékezetesebbek. A fájdalmaink is mély nyomot hagynak bennünk, de amire emlékezni érdemes, ami valóban erőt ad és továbbvisz, az a kiengesztelődések felszabadító emlékei, a megértés és egyetértés, a találkozások, a derű.

A szeretet megélésének is sokféle árnyalata lehet, de az igazán mély, bensőséges szeretet gyümölcse mindig egyféle megérkezettség érzés, ami derűvel jár: alapvetően a helyemen vagyok, azt teszem, amit tennem kell, és nem azért, mert valaki nekem ezt mondja vagy elvárja tőlem, hanem mert lényem mélyéről megélhetem, hogy így, ahogy vagyok, így vagyok otthon ebben a nagyvilágban.

Ez a derűs érzés, hogy alapvetően elfogadva és szeretve vagyok, teszi lehetővé, hogy életem vezérfonalává váljon a remény, hogy hittel nézzek szembe a kihívásokkal, hogy alapvetően mindig derűs lélekkel tudjam szemlélni saját belső és külső világomat."

Horváth Árpád SJ: Derűs hittel
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
Miért nem a tőled telhető legtöbbet ?
  2016-01-17 09:51:22, vasárnap
 
  Link

"Tedd meg a tőled telhető legtöbbet, hogy épüljön a hited." (2Péter1:5, CEV fordítás)

Hyman Rickover tengernagy volt, az amerikai nukleáris haditengerészet atyja. Egyszer egy nukleáris tengeralattjáróra kerestek munkatársat, és az állásinterjún az admirális a Haditengerészeti Akadémia végzősét hallgatta meg. Hagyta, hogy a fiatalember két órán át beszéljen bármiről, amiről csak szeretne. Természetesen a jelentkező nagyon szerette volna megmutatni, hogy milyen intelligens és milyen jók a képességei.

Az interjú végén Rickover tengernagy a következő egyenes kérdést tette fel neki: "A tanulmányai során, illetve a különböző élethelyzetekben, amit átélt, Ön mindig megtette a legtöbbet, amit tehetett?" A fiatalember már majdnem "igent" mondott, de aztán rájött, hogy ez nem lenne teljesen igaz. "Nem, nem mindig tettem meg a tőlem telhető legtöbbet" - mondta. A tengernagy szúrós szemmel ránézett, és ezt kérdezte: "Miért nem?"

Az a kérdés, hogy "Miért nem?" örökre benne maradt a fiatalember szívében, és az az interjú egy fordulóponttá vált az életében. Később ez a fiatal jelentkező lett az Amerikai Egyesült Államok 39. elnöke, Jimmy Carter, aki megírta a "Miért nem a legtöbbet?" című könyvet.

Ha a legjobbat és a legtöbbet akarod adni magadból Istennek, három dolgot kell tenned:

1. Meg kell határoznod, hogy mi az, amiért az életedet adnád. Amíg nem tudod, hogy mi az, amiért képes lennél meghalni, addig nem vagy képes valamiért élni vagy meghalni. A katonák tudják, hogy vannak olyan dolgok, amelyek sokkal értékesebbek a saját életüknél is. Még Jézus is beszélt erről: "Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint hogy valaki leteszi éltét barátaiért." (János 15:13, TLB ford.) A szeretet nem azzal mérhető, hogy valaki mit mond, hanem azzal, hogy mennyire hajlandó áldozatot hozni.

2. Fel kell áldoznod a saját kényelmed. A katonák rendszeresen ezt teszik. Sokszor szélsőséges időjárási viszonyok között szolgálnak, mások mondják meg nekik, hogy mikor mit kell tenniük, és nem keresnek sok pénzt. Nagyon sok mindenről lemondanak. Nem leszel Isten nagy embere, ha nem hozol áldozatot. Nem azzal válsz naggyá, hogy azt teszed, ami könnyű és kényelmes, hanem azzal, hogy elkötelezed magad egy önmagadnál nagyobb cél iránt, és képes vagy áldozatot hozni érte. Minél nagyobb áldozatot hozol az életben, annál értékesebb lesz a személyiséged. A Bibliában a 2Timóteus 2:3-ban ez áll: "Tarts ki velem együtt a szenvedésben, mint Jézus Krisztus katonája." (NLT ford.)

3. Ki kell iktatnod a zavaró tényezőket. A Biblia ezt mondja: "Aki katonaként szolgál, nem bonyolódik bele a mindennapi élet gondjaiba, hanem inkább a neki parancsot adó tisztnek próbál kedvében járni." (2Timóteus 2:4, NIV ford.). Egy katona tudja, hogy nem vonhatja el a figyelmét a civil élet, ha készen akar állni arra, hogy teljesítse a felettese utasításait.

Ha nagy és kiváló akarsz lenni, ha a lehető legjobbá akarsz válni, el kell kezdened az idődet, a pénzedet és az energiádat olyan dolgokba fektetni, amelyek örökké megmaradnak. Kevesebb időt, pénzt és energiát fektess azokba a dolgokba, amelyek kevésbé fontosak.

Ha a legjobbat és a legtöbbet akarod adni Istennek magadból, kezdd a fenti három lépéssel.

Beszéljétek róla

Mi az, amiért képes lennél meghalni?
Mit lennél képes feladni, hogy több időt tölthess olyan dolgokkal, amelyek valóban számítanak az életben?
Mi az, ami elvonja a figyelmed attól, hogy Isten neked szánt tervét tartsd szem előtt, és hogy inkább az örökkévalóságba fektess be?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 01.10.) Napi rewmény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 704
  • e Hét: 1392
  • e Hónap: 5193
  • e Év: 66494
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.