Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Azért minősítettek át állami cégeket, hogy a fejesek többet
  2016-01-17 19:14:35, vasárnap
 
  Hogy örülhetnek az 1.6 %-os nyugdíjasok, hogy a vízfejek 5 millát cipelhetnek haza havonta !

*******************

Azért minősítettek át állami cégeket, hogy a fejesek többet keressenek
tegnap, 11:50

Csak a csúcsvezetők fizetésének drasztikus emelése érdekében sorolta át a pénzügyi szolgáltató cégek közé a Magyar Villamos Műveket, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, a Szerencsejáték Zrt.-t illetve a MÁV Zrt.-t a kormány - írja a Magyar Nemzet.

Azért minősítettek át állami cégeket, hogy a fejesek többet keressenek

Még szeptember elején született egy kormányrendelet, ami az állami vezetők bérét határozza meg. Eszerint az I. kategóriába, vagyis a pénzügyi szolgáltató szektorba sorolt cégek vezetői havi ötmilliót vihetnek haza.

Majd decemberben jött még egy kormányrendelet, hogy pénzügyi szolgáltatónak minősíti a Magyar Villamos Műveket, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, a Szerencsejáték Zrt.-t illetve a MÁV Zrt.-t a kormány.

http://propeller.hu/itthon/3184937-azert-minositettek-at-allami-cegeket-hogy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszélyes vagy? Az új rendőrségi szoftver a közösségi médiát
  2016-01-17 18:59:39, vasárnap
 
  Veszélyes vagy? Az új rendőrségi szoftver a közösségi médiát is pásztázza, hogy eldöntse
Nagytestvér
január 15, 2016

,,Mert a beszédedből ítélnek majd igaznak, és a beszédedből marasztalnak el téged." - mondta Jézus a farizeusoknak1.

Miközben tudjuk, hogy egy napon mindannyiunknak számot kell adnunk Isten előtt szavainkért, aki nem a látszat, hanem szívünk gondolatai alapján ítél2, a földön egy sokszor igazságtalan és egyre inkább robotizált, így eredendően hibás rendszer dönti el, hogy mit is értettünk egy-egy megnyilvánulásunk alatt.

A politikai korrektség, az ideológiai megosztottság és megosztás világában Nagytestvér és kistestvérei folyamatosan figyelnek, a technikával pótolva azt a hatalmat, ami egyedül Istené.

Egy-egy általunk vagy rólunk elejtett szó pedig akár börtönt is jelenthet manapság, vagy eldöntheti, hogy megkapunk-e egy állást, előléptetést, állami kedvezményt vagy egyéb lehetőséget.

A Washington Post a következőket írja:
Hirdetés

Az új Beware (jelentése: vigyázz) nevű veszélyelemző szoftver igen ellentmondásos és sokat elárul arról, hogy merre tartunk. A programot jelenleg Fresno városában teszteli a rendőrség.

Amikor egy rendőr kiérkezik egy riasztás helyszínére, a Beware automatikusan ellenőrzi a címet, aminek eredményeként kiadja az ott regisztrált lakók nevét, akiket azonnal le is ellenőriz a nyilvánosan rendelkezésre álló adatok alapján, majd zöld, sárga vagy piros színkóddal látja el a címet.

A szoftvert kifejlesztő Intrado nem árulja el program működési mechanizmusát, üzleti titokra hivatkozva, így nem tudni, hogy milyen súlyt nyom a latban egy korábbi vétség, büntetett előélet vagy egy veszélyesnek minősített hozzászólás a Facebookon, de az kiderült, hogy a szoftver bejelöl bizonyos incidenseket és jelentést készít róluk a felhasználó számára.

Promóciós anyagaiban az Intrado azt írja, hogy a Beware meg tudja állapítani például, hogy az adott címen lakó illető mondjuk egy poszttraumatikus stressztől szenvedő háborús veterán, akit korábban már elítéltek erőszakos cselekményért és aggasztó üzeneteket posztolt saját háborús tapasztalatairól a közösségi médiában.

...

Rob Nabarro, egy polgárjogi ügyekre specializálódott Fresno-i ügyvéd szerint az már önmagában aggasztó, hogy kizárólag az Intrado van tisztában azzal, hogy a Beware miként állapítja meg egy személy veszélyességi besorolását. Ezt még a rendőrség sem tudja. Aggasztónak tartja továbbá azt is, hogy a rendszer veszélyesnek minősíthet valakit egy ártalmatlan megjegyzés, például a rendőrséggel szembeni kritikus vélemény félreértelmezése alapján és így keményebb fellépést válthat ki a rendőrökből.

,,Manapság egy rendőri intézkedés nagyon veszélyes lehet egy állampolgár számára."

Mostantól tehát nemcsak a bűnügyi vagy egészségügyi adatbázist használhatják fel az állampolgárok ellen, de minden informális fecsegést és kulcsszót is, amit az ember szabadidejében kiejt a száján vagy lepötyög a billentyűzeten.

Tudjuk, hogy a rendőrség már egy ideje figyeli a magas rangú politikusokkal és egyéb fontos személyekkel kapcsolatos veszélyesnek vagy fenyegetőnek minősített megjegyzéseket és nemcsak figyel, hanem intézkedik is a meggondolatlan ,,szerzők" ellen.

Mostantól azonban minden aprócska részletről és elejtett megjegyzésről is tudni fog, amelyekről nem feltétlenül képes megállapítani, hogy valóban veszélyes hozzáállást takar-e.
102314-fusioncenter

A Washington Post érdekes bepillantást nyújtott a rendszer működésébe:

Hétfő délután. A központban óriási a sürgés-forgás. A rendőrségi rádió csatornája ontja a híreket -,,acélrúddal felfegyverzett gyanúsított" - miközben öt diszpécser ül a kijelzőkkel borított falak előtt, igény szerint kérdezve le a keresett információkat, hogy munkájukkal segítsék a napi átlag 1 200 vészhívásra kiérkező rendőrök munkáját.

A kezelők folyamatosan ki-be zoomolnak a falakat borító, 200 rendőrségi kamera feedjét közvetítő 57 kijelzőn. További 800 csatorna információja áll rendelkezésükre szükség esetén, a város iskoláiban felszerelt térfigyelő illetve közlekedési kamerákból, amikhez hamarosan 400 új stream is hozzáadódik a rendőrökön viselt kamerák révén, de szükség esetén a cégek által üzemeltetett térfigyelő kamerák adását is le tudják hívni.

A kamerák azonban csupán egy területet képviselnek a rendőrök munkáját segítő eszköztárból. A rend őrei bármikor kereshetnek a 2 milliárd rendszámot tartalmazó adatbázisban de a ShotSpotter nevű rendszer és a városban elhelyezett mikrofonok segítségével azt is megállapíthatják, hogy egy bizonyos lövést pontosan hol adtak le. A Media Sonar nevű program pedig a közösségi médiát pásztázza, illegális tevékenységek után kutatva. Ezeket az eszközöket megfigyelésre, iskolák elleni fenyegetettségek és a bandákkal kapcsolatos kulcsszavak kiszűrésére használják.

Egy biztos, a Különvéleményből megismert világ többé nem tudományos fantasztikum, hanem a közeljövő bűnüldözési módszere. A rendőrállam viszont a várttól eltérő alakban érkezik. A mindenkit elnyomó politikai párt vagy feltörekvő diktátor helyett a technológiát és a bürokráciát bevető erőkkel állunk szemben.

Azt azonban sohase felejtsük el, hogy nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van3.

Forrás: az shftplan.com cikke alapján

http://idokjelei.hu/2016/01/veszelyes-vagy-az-uj-rendorsegi-szoftver-a-kozossegi- mediat-is-pasztazza-hogy-eldontse/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választási csalás, fekete pártkassza Miskolcon?
  2016-01-17 18:50:48, vasárnap
 
  2016.01.16. 20:57
Választási csalás, fekete pártkassza Miskolcon?

Írnék én valami nagyon frappánsat erről a kismiújságról, amit a Jobbik közeli N1 TV dobott ki a netre a miskolci önkormányzati választások körüli himihumiról:

https://youtu.be/Jm_4CfQ3d8U

A dolog első hallásra elég meredek, úgyhogy emésztem a véleményem még egy darabig. De, hogy elképzelni el tudom a valóságtartalmát, az biztos. Aztán majd kiderül mi sül ki ebből. Emésszétek ti is.

http://varanus.blog.hu/2016/01/16/valasztasi_csalas_fekete_partkassza_miskolcon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszájára fordulhat az Ankarával folytatott kényszerű együt
  2016-01-17 12:39:50, vasárnap
 
  hidfo.ru 2016.01.16. 12:38
Visszájára fordulhat az Ankarával folytatott kényszerű együttműködés

Törökország politikája a közelmúltban számos indokot szolgáltatott arra, hogy Ankarával az Európai Unió ne számolhasson megbízható partnerként. Németország azonban - valamilyen oknál fogva - szemet huny a török külpolitika visszásságai felett, belpolitikájával kapcsolatban szintén kettős mércét alkalmaz.

A Deutsche Welle jelentése szerint, bár a német kormány tisztában van azzal, hogy a török államfő országa saját törvényeit és a nemzetközi normákat egyaránt sérti, de nincs más lehetősége, mint együttműködni vele. A német ellenzéki pártok hiába hangsúlyozzák, hogy Erdogan személyében egy bűnöző áll a török állam élén - akit az országban kibontakozó polgárháborús helyzet közepette háborús bűnösnek lehet tekinteni -, Németország saját politikájával önmagát hozta csapdahelyzetbe, melynek okán a Törökországgal folytatott együttműködésre kényszerül. Ellenzéki képviselők szerint az Iszlám Állam török kormány általi támogatása, és a kurd kisebbség elleni brutális megfélemlítési akciók bőven elegendő indokot szolgáltattak arra, hogy Európa beszüntessen mindenfajta együttműködést Törökországgal, fontolóra véve akár gazdasági szankciókat is. Ennek ellenére, Németország bevándorlás-politikájával maga teszi lehetetlenné, hogy Ankarát a valós helyzet figyelembevételével kezelje. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter rámutatott arra; az európai vezetők nem hajlandók tudomásul venni, hogy a tömeges bevándorlás leállítása elkerülhetetlenül erőszakos történésekkel jár. Irtóznak attól a gondolattól, hogy a migránsok ellen Európa határain brutális erővel kelljen fellépni, emiatt Törökországra hárítják a felelősséget, és egy a közelmúltban kötött paktummal gyakorlatilag Törökország kezébe adják a kontrollt Európa délkeleti határai felett. Ankara olyan hatalomhoz jutott ezzel a megállapodással, ami lehetővé teszi számára, hogy cselekedeteiben a törvényesség látszatát is messziről elkerülje, miközben ennek következményeként Európa irányából semmilyen következménnyel nem kell számolnia.

Karl-Heinz Brunner, a Szociáldemokrata Párt képviselője szerint “Erdogan folyamatos állami zaklatás alatt tartja a kurd kisebbséget, és eltörölte a szólásszabadságot. Efelől senkinek nincsenek kétségei." Ennek ellenére a német kormány Törökországot és Szaúd-Arábiát egyaránt a stabilitás zálogának tartja a Közel-Keleten. A Deutsche Welle szerint Németország arra törekszik, hogy partneri viszonyban álljon mindkét országgal, mert ez az egyetlen lehetőség arra, hogy “ellensúlyozza a terrorszervezetek tevékenységét", normalizálja a helyzetet, és megoldja a migrációs válságot; Törökországot gondolják horgonypontnak a közel-keleti helyzet egészének stabilizálásához, miközben egyértelművé vált, hogy Ankara az Európai Unión belüli érdekérvényesítésre használja a bevándorlással kapcsolatos paktumot, amivel további zsarolási potenciálra tett szert. Ugyanakkor, Roderich Kiesewetter német törvényhozó szerint Berlin annak okán működik együtt az európai értékeket semmibe vevő hatalmakkal, mert ezzel próbálja garantálni, hogy Oroszország és Irán nem veszi saját kezébe az irányítást a Közel-Kelet egésze felett, ami továbbra is az Európai Unió érdekövezetébe tartozik.

http://www.hidfo.ru/2016/01/visszajara-fordulhat-az-ankaraval-folytatott-kenyszer u-egyuttmukodes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszatért az átkos: nyomoznak a tiltakozó pedagógusok után
  2016-01-17 11:47:23, vasárnap
 
  Mikor az ország élén egy nyilvánvalóan elmebeteg ember áll...aslepp pedig a lóvéėrt falaz neki. Ez már szervezetten elkövetett bűncselekmény sorozat. A maffia is így működik. A történet végén megölik az elmeháborodott keresztapát.


*************************

Visszatért az átkos: nyomoznak a tiltakozó pedagógusok után


tegnap, 22:11

"Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot?" - mondta a Délmagyarnak az a pedagógus, aki után nyomozott a KLIK, miután nyilvánosságra került a véleménye.

Mint arról a Propeller is beszámolt, először egy miskolci gimnázium tanárai, majd később az országból több ezren írták alá azt a nyílt levelet a tanitanek.com oldalon, amely átfogó oktatási reformot követel.

A KLIK-nek nem tetszhettek a véleményüket vállaló pedagógusok, erre utal, hogy többen utólag félelemből visszavonták szignójukat. Erre egyébként a nyílt levélnek helyt adó honlap üzemeltetője lehetőséget ad.

A Délmagyarnak egy, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus most arról számolt be, feletteseik megpróbálják kinyomozni, ki támogatja a petíciót.

Pénteken reggeltől késő délutánig továbbképzésen voltam, ezért kikapcsoltam a telefonom. Amikor visszakapcsoltam, láttam, hogy többször keresett a közvetlen főnököm. Beszéltem vele, és kiderült, hogy őt meg a KLIK-ből hívták, mert tudni szerették volna, hogy ki támogatja a miskolciakat a makói intézményből

- mondta Horváthné Oláh Mária. A nő úgy tudja, kollégáitól is kérdezték, ki írta alá a csatlakozást. Hozzátette ugyanakkor, ő névvel, arccal, az intézménye nevével vállalja, hogy támogatja a miskolciak kezdeményezését, mert nem fél:

Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot?

http://propeller.hu/itthon/3185068-visszatert-atkos-nyomoznak-tiltakozo-pedagogus ok-utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János elhallgattatná a lázongó pedagógusokat
  2016-01-17 11:36:06, vasárnap
 
 

Akkor ezt vegyük fenyegetésnek? Lázár János elhallgattatná a lázongó pedagógusokat

DiószegiHorváthNóra

2016. január 16. szombat, 18:06


Na mi van, srácok, megijedtetek?

Úgy tűnik, az a hirtelen jött forradalmi hangulat, ami átsöpört a gimnáziumokon és úgy általában a közoktatáson, már a kormány ingerküszöbét is megbirizgálta. Csakhogy ez a kormány nem az a kormány, amely a problémákat érdemi módon orvosolni próbálná.

d_kos20160114002.jpg

(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Elégedetlenkednek a pedagógusok és az iskolaigazgatók? Ezrek csatlakoznak a felhívásaikhoz? Még az általában megalkuvó szakszervezet is felemelte a hangját? Emellett már igazán nem mehetnek el szó nélkül, nem tehetnek úgy, mintha mi sem történt volna.

Úgyhogy gyorsan kizavarták Lázár ,,velemnebaszakodjatok" Jánost a pulpitusra, és üzentek. Mégpedig ezt: ,,Bürokráciacsökkentő intézkedéseket készít elő Balog Zoltán, a humántárca vezetője". A nagy bejelentést annak kapcsán tette a Miniszterelnökség első embere, hogy immár több mint 3000 magánszemély és harminckilenc szervezet - köztük a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium - támogatta a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levelet, amelyben a pedagógusok keményen bírálják az oktatási rendszert. (Azóta egyébként a számuk jelentősen növekedett, közel 7000 magánszemély és 70-nél is több szervezet csatlakozott.)

Szóval jön a bürokráciacsökkentés. Ez az ő válaszuk a tiltakozásra. Mi ez, ha nem fenyegetés? És mi ez, ha nem megveszekedett baromság?

Mert az biztos, hogy a bürokráciacsökkentést nem egy olyan szakmában kell véghezvinni, amely már így is jócskán elöregedett, és fiatal belépői gyakorlatilag nincsenek. Ha innen küldenek el embert, ugyan nem lesz, aki pótolja, de olyan se, aki egyáltalán tanár akarna ezek után lenni. Ebben a szakmában ugyanis mára nincs az elköteleződésen kívül semmi, ami vonzó lenne. Ebben a szakmában, amelynek dolgozói világszinten is kirívóan keveset keresnek, de most már attól is rettegnek, hogy elbocsájtják őket? Itt, ahol az állami nyomás már oly mértéket öltött, hogy gyakorlatilag szemöldököt se mer ráncolni senki, mert fél, hogy beárulják? Igaz, joggal hitte a kormány, hogy itt ugyan nem mer majd senki ugrálni...

De ideje hozzászokni, hogy az öt év alatt konzekvensen folytatott oktatáspolitikájuk következményeként a pedagógusoknak tele van a tökük. És eljutottak odáig (hisz minden mindegy, rosszabb a helyzet már nemigen lehet), hogy most először nem félnek hallatni a hangjukat, szervezetten. Erőt képviselnek. Olyat, amivel számolni kell. Olyat, amitől most már a kormány is kezdhet félni. Borzasztó, hogy megoldásként ismét az erőpolitizálás mellett döntöttek, és fenyegetik a pedagógusokat.

Most nem szabad meghátrálni. Nem szabad megijedni egy miniszter szavaitól - és tekintsük itt azt is jelzésértékűnek, hogy a szakmáért felelős Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter és a köznevelési államtitkár, Czunyiné mélyen hallgat...

,,Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot" - mondta még Lázár. Ez viszont elég nagy tévedés. Mert itt már bőven nem arról van szó, hogy nem tetszik a munkaadó személye. Iskolák képtelenek kilábalni az adóssághullámból, bizonyítva a Klik alkalmatlanságát. Már a tanfelügyelők is panaszkodnak a tanfelügyeleti rendszerre, bemutatva eme rendszer abszurd tehetetlenségét. Pedagógusok sorolják az állami tankönyvek hibáit, mert azok egész egyszerűen használhatatlanok. És a sort lehet folytatni bőséggel, de nem érdemes. Erre ugyanis nincs idő. Nincs idő kivárni egy országgyűlési választást, amikor minden egyes nap számít. Mert egy iskolában, ahol a felnövő generációk napról napra tudáshoz próbálnak jutni, de csak fejetlenséggel, elkeseredéssel és tarthatatlan körülményekkel szembesülnek, igenis számít minden elvesztegetett nap. Az ő bőrükre megy most a játék.

Az egész rendszer recseg-ropog, csak és kizárólag a szakmában dolgozók lelkiismeretén múlik, hogy mikor omlik össze. Ezért nem szabad most megijedni Lázár szavaitól. Mert ha már egyszer elvetették ezt a kockát, a játékot végig kell játszani. Az oktatás, és így valójában gyerekeink élete, jövője most a tét. Ezt ne felejtse el senki.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/01/16/akkor_ezt_vegyuk_fenyegetesnek_lazar_janos_ egyszeru_modszerrel_hallgattatna_el_a_lazongo_pedagogusok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
L. Simon már milliárdos vagyont harácsolt össze
  2016-01-17 11:33:10, vasárnap
 
  2016. jan 16.
L. Simon már milliárdos vagyont harácsolt össze
írta: Egyenlítő blog

Az nem nagyon meglepő, hogy ezek lopnak. Iparszerűen lopnak. Ezt tudjuk már legalább 2010 óta.

Hogy L. Simon is lop, az se különösebben meglepő, hiszen hol bizottsági elnökként, hogy államtitkárként szolgálja a rezsimet. Érdemi befolyása vagy hatalma nincs, akkor legalább anyagi haszna legyen a dologból. Az is az életfilozófiája, hogy

NEM KÖTELEZŐ KURVÁNAK ÁLLNI, DE HA ANNAK ÁLLTÁL, AKKOR DUGJÁL: HAJTSD A PÉNZT.

Ezt ő lelkesen meg is teszi, bár azért igyekszik elrejteni az ellenértéket:

egyfelől a cégei és a földjei a felesége nevén vannak
másfelől, mivel nem orvos, fogalma sincs arról például, hogy mit és miért is árulnak a cégei.

És mivel a felesége fitneszedző, bizonyára neki sincs semmi fogalma a dolgokról. De az azért már mégiscsak meglepő, hogy mekkora összeget sikerült összeharácsolnia. Amikor éppen nem azon kesereg, hogy

A SAJTÓ EGYÁLTALÁN NEM SEGÍTI AZ Ő MUNKÁJUKAT,

akkor az elmúlt öt évben volt ideje arra, hogy
1400 millió forintnyi közpénzt gyűjtsön be.

bors.jpg(Kép: Bors)

1,4 milliárdot. Ez már az a nagyságend, ami felemeli őt a Mészáros Lőrinc-, Tiborcz István-, Garancsi István-, Csetényi Csaba-, Kuna Péter-, Duna Aszfalt-féle vonulathoz. Mert igaz ugyan, hogy említettek nominálisan nagyobb pénzek felett diszponálnak, de az bruttó összeg, abból - elvileg - mégicsak kell lámpákat szerelni vagy stadiont építeni. Ami végülis mégse marad az övék.

Ellentétben L. Simonnal. Aki a panziójához és borászatához vezető utat uniós pénzből (800 millió forintból) újítatta fel, és bár az elvileg közút, a gyakorlatban az államtitkárnak és az üzletfeleinek jön a legjobban.

L. Simon biztosan nem tartja be Orbán korábbi utasítását, miszerint

NE NYERJÜNK ANNYIT, AMENNYIT KÉRTÜNK, NE MI KAPJUK A LEGTÖBBET.

Bár nem tartja azt már be az Orbán-család se; az államtitkár se számíthatott emiatt nagyobb megrovásra. Már évek óta pont annyit nyernek, amennyit kértek, és persze ők nyerik a legtöbbet. Illetve csak ők nyernek egyáltalán. És még el is ismerik, hogy állami politika lett a korrupció.

Tavaly nyáron már (még) Lázárnak is kínos volt L. Simon rohamos, valamint tisztázatlan forrásokból történő meggazdagodása. Ultimátumot adott neki, hogy váljon meg a céges érdekeltségeitől. De hát L. Simonnak ilyenjei nincsenek is: minden a felesége nevén van. (Olyan ő, mint a belvárosi fideszes alpolgármester, Böröcz László, akinek azért nincs semmi köze a trafikmutyihoz, mert neki nincsenek trafikjai. Csak a feleségének vannak.)

Lázár annyit tudott elérni, hogy ne L. Simon legyen a helyettese, de államtitkári posztját megtarthatta. És azóta már senki nem szól bele, mekkora vagyont harácsol össze. A miniszter már csak a vállát tudja megvonni:

L. SIMON MINDEN TESTRÉSZÉT ÁTKUTATTÁK MÁR.

És igen. Azóta valamelyik testnyílásából előkerült újabb 281 millió forint, amin 278 hektár állami földet vettek az árveréseken. Viszont egyetlen testüregéből se bukkant elő, hogy
miből volt 281 millió forintja.

Megtakarítsa korántsincs ennyi.
Cégei papíron veszteségesek.
Hitelről nem számolt be.

Nehéz elkerülni azt a következtetést, hogy
olyan készpénztartalékai vannak vagy voltak, amelyeknek nemcsak a forrása rejtélyes, hanem még a léte is titkos.

De baja persze nem lesz belőle. Mert nem pusztán Simon ő, hanem L. Simon. Aki ugyan nem az Orbán-kormány egyetlen milliárdos tagja, de az egyetlen, aki nem tudta elrejteni, hogy közpénzekből gazdagodott meg.

Abban végülis igaza van, hogy ha tényleg a kormány csinálná a sajtót, nem is derült volna ki semmi sem. Mert a sajtó azon részében, amit a kormány csinál, még szó sem esett az államtitkár viharos meggazdagodásáról. Ott ő még mindig csak egy ártatlan, szegény költő, aki a nemzet felemelkedéséért dolgozik naphosszat.

http://egyenlito.blog.hu/2016/01/16/l_simon_mar_milliardos_vagyont_haracsolt_ossz e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heller Ágnes szerint nem volt nemi erőszak Kölnben
  2016-01-17 11:06:08, vasárnap
 
  Botrány!!! heller Eltársnőt senki nem akarta megerőszakolni szilveszterkor Kölnben!!!
Gyalázat! Hát milyen ízlése van ezeknek az arab Eltársaknak? Hát nem lássák meg az igazi szépet? Csak nem fittyed le a proletár büszkeségük a H. Éltársnő láttán??
Azért a tgm Eltárs megtaperolná:



http://tutiblog.com/zso-szvi-kolni-taperolo/


AZÉRT A MIGRÁNCSNAK IS VAN ÍZLÉSE! EZEK SZERINT OTT VOLT, CSAK HÁT NEM VOLT AKI MEGHÁGJA


******************


2016. január 16. szombat 18:18 2016. 01. 16. 18:31
Heller Ágnes szerint nem volt nemi erőszak Kölnben
Szikszai Péter
A filozófus az ATV műsorában próbálta szépíteni a németországi eseményeket.

Emlékszünk, a filozófus asszony szerint 2006-ban Budapesten nem lőttek bele a tömegbe, most azzal állt elő, hogy Kölnben pedig nem volt nemi erőszak. Pedig a tények szerint legalább három esetben tettek ilyen feljelentést, és több száz molesztálás miatt. Ugyanakkor nem árt tudni azt sem, hogy a német törvények szerint már a nemi szervek erőszakos fogdosása is nemi erőszaknak számít. Egyébként a kicsit későn ébredő német feministák is ,,nemi erőszakról" beszélnek tegnapi közleményükben.

Az ATV műsorából azt is megtudtuk, hogy Heller Ágnest tinédzser korában sokszor molesztálták a buszon, villamoson, mert az, mint mondta ,,akkor szokás volt".

http://magyaridok.hu/belfold/heller-agnes-szerint-nem-volt-nemi-eroszak-kolnben-3 02308/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma a kitelepített németek százezreire emlékezünk
  2016-01-17 10:52:22, vasárnap
 
  2016. 01. 17. 08:51

Ma a kitelepített németek százezreire emlékezünk

Az Országgyűlés 2013. december 17-én a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapjává nyilvánította január 19-ét, arra emlékezve, hogy 1946-ban ezen a napon hagyta el Magyarországot az elüldözött német lakosokat szállító első vonatszerelvény. Az Országgyűlés határozatában hangsúlyozta, tisztelettel adózik mindazok emléke előtt, akiket a második világháború után a kollektív bűnösség igaztalan vádja és elve alapján üldöztek és hurcoltak el. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása:

A győztes nagyhatalmak a második világháborút lezáró potsdami konferenciájuk végén megállapodtak, hogy a Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon maradt német lakosságot vagy annak egy részét "szervezett és humánus módon" át kell telepíteni Németországba, arányosan osztva el őket valamennyi megszállási övezet között.

A kitelepítés ügyét a győztes Csehszlovákiában és Lengyelországban a kormányra, a vesztes Magyarországon viszont a Szövetséges Ellenőrző Bizottságra (SZEB) bízták. Magyarországon e kérdésben viták alakultak ki a koalíciós pártok között és az Ideiglenes Nemzeti Kormányban is. Végül a többség támogatta a németek tömeges kitelepítését (eufemisztikusan "kimozdítását") a bácskai magyarok és a bukovinai székelyek letelepítése, a földosztással összefüggő igények miatt, valamint azért, mert Csehszlovákia helyet sürgetett a Felvidékről áttelepítendő magyaroknak.

A magyar kormány májusban szóbeli jegyzékben 200-250 ezer németnek a szovjet megszállási övezetbe történő kitelepítéséhez kérte a Szovjetunió jóváhagyását. A SZEB-et vezető szovjet Vorosilov marsall augusztusban 400-450 ezer német kitelepítésének előkészítésére szólította fel a kormányt, amely november elejére 303 ezer nevet tartalmazó, részletes kimutatást készített. A SZEB 1945. november 30-án értesítette a magyar kormányt a németországi Szövetséges Ellenőrző Tanácsnak a magyarországi németek kitelepítésére vonatkozó előírásairól, ezek félmillió ember kitelepítését tették lehetővé.
A kisgazdák is támogatták

A kitelepítésről végül a kisgazdapárti Tildy Zoltán vezette magyar kormány 1945. december 22-én határozott, a rendelet december 29-én jelent meg. Ez a hazai német kisebbség kollektív felelősségének elvén alapult, és kitelepítési oknak tekintette, ha valaki magát az 1941. évi népszámlálás idején német nemzetiségűnek vagy német anyanyelvűnek vallotta, ami fontosabbnak minősült még a háborús bűnösségnél és az SS-tagságnál is. Kitelepítésre kötelezték azokat is, akik tagjai voltak a Magyarországon 1938 novemberében szerveződő Volksbundnak, illetve "bármi módon támogatták a hitlerista szervezeteket". (A Volksbundba sokan csak kényszerből léptek be, a katonai sorozások sokakat elrettentettek ettől, a szervezettség nagyrészt formális volt, így a Volksbund-tagság alapján történő későbbi kollektív büntetés mindenképpen igazságtalannak minősíthető.) A kitelepítés ellen tiltakozott, illetve felemelte szavát mások mellett Bibó István, aki akkor a Belügyminisztériumban dolgozott, Mindszenty hercegprímás, valamint a Szociáldemokrata Párt.

A rendelet végrehajtási utasítása 1946. január 15-én jelent meg, eszerint a kitelepítés alól mentesítettek aránya nem haladhatja meg az adott helység német lakosságának 10 százalékát, a mentesítésről egy bizottság kénye-kedve szerint dönthetett. A kitelepítettek állampolgársága megszűnt, vagyonuk az államra szállt.

A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult. Az első hullám a Budapest környéki falvak német lakóit érintette, majd a Dunántúl, a Duna-Tisza köze és a Tiszántúl következett. A többször is leálló kiszállítások 1948. június 15-én értek véget, addig mintegy 130-150 ezer embert az amerikai, 50 ezer embert a szovjet megszállási övezetbe szállítottak, a korábban elmenekültekkel együtt 220-250 ezer lehetett a Németországba kerültek száma. Magyarországról a Szovjetunióba mintegy 70 ezer (más források szerint 40 ezer) németet hurcoltak el, ahol harmaduk elpusztult a munkatáborokban.

Becsült adatok szerint a hazai német nemzetiségű lakosság száma a kitelepítés után 200-300 ezer közöttire volt tehető. Jellemző, hogy a félelem és megpróbáltatások miatt az 1949. évi népszámláláson német anyanyelvűnek mindössze 22 455-en, német nemzetiségűnek pedig csupán 2617-en vallották magukat.
Később csökkent az elnyomás

A németek kitelepítésének hivatalosan az 1949. október 11-én megjelent kormányrendelet vetett véget. A rendelet értelmében a Magyarországon maradt, a kitelepítés alól mentesített német nemzetiségű lakosságnak biztosították azt a jogot, hogy szabadon válasszák meg lakóhelyüket, és eltörölték a munkavállalásukra vonatkozó korlátozásokat is.

A német kisebbség helyzete nem sokat javult, többségüket az ötvenes években "hazaárulóként" és "osztályellenségként" kényszermunkára küldték a Hortobágyra, a német iskolákat bezárták, a "fasisztának" minősített német nyelvet az iskolai oktatásból is száműzték.

A nyomás később enyhült, de a pártállami időszakban a magyarországi német kisebbség jobbára csak sajátos kultúráját őrizhette, az anyanyelvi oktatás, művelődés intézményes feltételei hiányoztak.

Az 1993-ban megszületett nemzetiségi törvény tette lehetővé a német kisebbségi önkormányzatok megalakulását. A 2014-ben megválasztott Országgyűlésbe a többi hazai nemzetiség mellett a német nemzetiség is szószólót delegálhatott, aki akár anyanyelvén is felszólalhat.

A rendszerváltás óta Magyarország több településén rendszeresen megemlékeznek a német nemzetiségű magyar állampolgárok kitelepítéséről, Szili Katalin, az Országgyűlés akkori elnöke 2007 novemberében a magyarországi németek elüldözésére emlékező, a Parlamentben rendezett nemzetközi konferencián bocsánatot kért a németek kitelepítéséért.


http://alfahir.hu/ma_a_kitelepitett_nemetek_szazezreire_emlekezunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, akkor hova is járt Farkas Flórián egyetemre?
  2016-01-17 10:50:58, vasárnap
 
 
Na, akkor hova is járt Farkas Flórián egyetemre?
Spirk József

2016.01.14. 18:03

Mindenkivel előfordult már, hogy hirtelen önéletrajzot kellett készítenie az országgyűlés honlapjára, és pont nem emlékezett rá, hogy hol is szerezte a diplomáját, és hol tanított egy évig óraadó tanárként.



http://kep.index.hu/1/0/1081/10815/108156/10815617_054670d4d343e6659f121a93e1d566 e5_wm.jpg

farkas florian oneletrajz

De aztán beugrott, megírta az életrajzot, aláírva beadta. Aztán évek múlva rájött, hogy nem jót írt.

Ez történt a Fidesz parlamenti képviselőjével, Orbán Viktor miniszterelnöki biztosával is.

Farkas iskolai végzettségét a Magyar Nemzet bolygatta meg csütörtöki cikkével kétségbe vonva még az érettségijének valódiságát is.

Miután a parlamenti honalapon található életrajzában az áll, hogy az ELTE Jogi kar politológia szakán végzett, és 2006-ig ott tanított, kikeresték, van-e ott Farkas Flórián neve alatt szakdolgozat. Volt. Egy olyan, ami az országgyűlési képviselők mentelmi jogáról szól. Erről azonban gyorsan kiderült, hogy nem a roma politikus munkája, hanem egy karcagi névrokonáé.

A Magyar Nemzet cikkében szerepelt az is, hogy találtak egy másik szakdolgozatot is, de azzal az a baj, hogy nem passzol a hivatalos életrajzhoz, mert azt az ELTE Társadalomtudományi Karán, politikaelmélet szakon adta le egy Farkas Flórián nevű hallgató.

Kora délután a politikus Farkas Flórián nevében (egy f.f.sajto@ emailcímről) helyreigazítást küldtek szét a sajtónak.

A különböző média felületeken megjelent, szakdolgozatom meglétét - nemlétét firtató, engem hamis színben feltüntető cikkekre az alábbi tájékoztatást adom. Az állításokkal ellentétben van szakdolgozatom, melyet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Karán, Politikai Tudományok Tanszékén írtam.

Farkas azt is hozzátette, hogy 2005-ben végzett okleveles politológusként kitűnő minősítéssel, a szakdolgozat címe: Az Európai Unión belül-kívül? Az uniós csatlakozás hatásai a magyarországi cigányság életkörülményeire.

http://index.hu/belfold/2016/01/14/na_akkor_hova_is_jart_farkas_florian_egyetemre /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.