Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Válassz egy szemet, nézd meg, mit jelent!
  2016-01-02 23:16:57, szombat
 
 



Ha az 1-es szemet választottad, te legbelül egy nyitott személy vagy, de ennek nagy ára van. Az az ember vagy, akit mindenki könnyen a szívébe vagy az életébe fogad. Vállalod, hogy inkább élsz azzal a rizikóval, hogy megbántsanak, mint hogy elzárkózz a világ elől. Az elől a világ elől, amely soha nem láthatja a te könnyeidet vagy a félelmeidet. Úgy gondolod, a saját problémáidat egyedül kell és egyedül tudsz megoldani. Mindeközben te megpróbálsz mindig mindenkinek segíteni, mert úgy érzed, ez az életed értelme. 

Ha a 2-es szemet választottad, rendes, kedves, lelkiismeretes ember vagy, aki mindig pontos, mindig tudja, mi a dolga, mindig csinos, mindig udvarias, jó munkaerő, tip-top háziasszony, teszi a dolgát...stb. Az a célod, hogy saját kis környezetedben te legyél a legszerethetőbb, a legmegbízhatóbb. Hogy közben sokszor vagy nyugtalan és ideges? Hogy sok szomorúságot is látsz és lenyeled az élet apró igazságtalanságait? Úgy véled, ezeket a dolgokat mélyen el kell raktároznod magadban és nem tartoznak a külvilágra. 

Ha a 3-as szemet választottad, olyan vagy, mint Chandler volt a Jóbarátokban. Sötét, viharos a múltad, meg van tépázva és a mai napig hordasz olyan nehéz kereszteket, amik alatt csoda, hogy még nem roppantál ketté. Az életedet igyekszel úgy tekinteni, mint egy nagyon morbid szóvicc, pedig nem is szereted az angol humort. Sokszor zuhansz magad alá, küzdesz az árral, de pont a humorérzéked és az, hogy az életed ennyire megedzett, segít fel téged újra és újra a felállni a földről.

Ha a 4-es szemet választottad, te egy filozofikus, álmodozó alkat vagy. Folyton az élet értelmét, a dolgok mélyét keresed, belemerülsz a legapróbb puzzle-darabokba is az életed folyóján, miközben nem veszed észre, mennyire szanaszéjjel bonyolítod azt. 
Ha az 5-ös szemet választottad, te egy rejtélyes ember vagy. Te vagy az a valaki, aki még saját maga sem tudja, mit akar, vagy ki is ő valójában. A stílusod, az érdeklődésed, a hangulatod csapong és napról-napra változik: ember legyen a talpán, aki téged kiismer! Keveset beszélsz, furcsa dolgaid vannak, kevés ember ért meg téged. Te is csak akkor alkotsz véleményt, ha maximálisan meggyőződtél állításod igazáról. 

Ha a 6-os szemet választottad, te egy érzékeny ember vagy. Az a típus, aki mindent észrevesz és semmit nem felejt el. A szíved együtt dobban az egész világgal. Mélyen érzel, még a legapróbb dolgok iránt is, ami eléd kerül. Könnyen tudsz szívből kacagni, vagy könnyekbe kitörni. Az érzelmeid vezetik az agyadat, a cselekedeteidet, intuitív vagy, hallgatsz a megérzéseidre és általában a szíved dönt mindenben, nem az agy. 

Ha a 7-es szemet választottad, te vagy maga a tűz: energikus, szenvedélyes, tűzről pattant. Szeretsz, vagy gyűlölsz - ezer hőfokon érezve. Olyan vagy, mint egy örökké izzó fáklya, de lassíts! A döntéseidet, a párkapcsolataidat, a kiadásaidat is pont olyan lobbanékonyan választod meg, amilyen vagy, így lehet, ha kicsit leülnél, gondolkodnál, már egészen másképp döntenél. Tudom, idegessé tesz, ha nem tudsz hamar dönteni, de így olyan az életed, mintha mindig egy pofozógépet hurcolnál magad előtt. Az élet nem fehér, vagy fekete, ráadásul nem is gyorsvonat - ritka bénán hangzik ez, de jegyezd meg, hasznos lehet!

Ha a 8-as szemet választottad, te egy különc vagy, furcsa szokásokkal, babonákkal, fura dolgokat csinálsz. Már gyerekként is te voltál az, akire a tanáraid azt mondták: a díszpinty. Nem csíped a hagyományokat, nem foglalkozol a szabályokkal. Ha be van zárva az ajtó, te bemész az ablakon, ha épp arra szottyan kedved járni. Abszolút nyitott ember vagy: szívesen kinyilvánítod a véleményed, nyitott könyv az életed, nincsenek titkaid, te vagy te, aki tálcán nyújtja önnön valóját mások számára. Nevetsz azon, ha elítélnek, vagy a hátad mögött mutogatnak rád, de azért örülnél, ha többen lennének, akik olyanok, mint te. Boldog ember vagy.

Ha a 9-es szemet választottad, hasonlóan a 6-os szemet választottakhoz, te egy nagyon intuitív ember vagy. Elképesztő emberismereted van: egy mimikából, egy hangszínből már rá tudsz hangolódni a másik emberre és sok mindent azonnal kiismersz belőle. Te vagy az, aki azonnal leszűri azt is, amikor hazudnak neki. Tudod befolyásolni az embereket és mindig csak azt mutatod meg magadból, amit épp megmutatni akarsz, mert a döntés a te kezedben van. Mintha lélekröntgen lenne a szemed helyén. Veszélyes népség vagy, ugye tudod? Ha két 9-est összeeresztünk, ott viszont kő kövön nem marad!

Kapcsolódó bejegyzés: Önismereti teszt, amely megmutatja, mitől félsz legbelül
forrás: http://www.sun-gazing.com/personality-test-scarily-accurate-pick-eye-see- says/
fordította: Bouvet 
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Márai Sándor: Száműzetés
  2016-01-02 18:50:39, szombat
 
 

Két nap a régi budai fürdő szállodájában. Pontosan, úgy érzem magam, mint Milán szerb király a száműzetésben.
A szoba olyan, mint egy békebeli orosz kormányzósági székváros szállodájának legszebb szobája. Van köpőcsésze és csizmahúzó. A bútorzat hatvan-hetvenéves, az a bizonyos ,,műbútor", melyet a kiegyezés évtizedében, mint ,,legmodernebbet" vásárolt az iparosodó, ,,amerikaiasodó" Budapest. Van valamilyen elszánt nyugatiaskodó vágy az ágyban, a szekrényben. Mintha egy hortobágyi kanász keménykalapban sétálna a disznók után.
Az egész, bútorostul, személyzetestül - a szálloda gyógyjellegét leginkább jellemzi, hogy a személyzet egytől egyig nyomorék, félszemű, púpos, sánta, vagy süket - idegenforgalmi látványosság. S mindennek az alján valami szomorú és idegbajos tehetetlenség, oroszosság, micsevo.*
Itt élek, száműzetésben. Néha legyeket fogok, vagy az ablakhoz állok, s Katalin cárnőre gondolok. Várok egy hírt, levelet, valamilyen csodára várok. De csak a süket szobapincér jön, s némán elém helyez egy tányér híg levest, mint egy porkoláb. Leülök a leves elé, megmártom a híg löttyben a kanalat és ezt gondolom: ,,Nincs kegyelem."

*nicsevo (orosz): semmi
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Fellebbezés
  2016-01-02 18:48:58, szombat
 
 

Nem igaz, hogy nincs kegyelem. Nem igaz, hogy nincs csoda. Nem igaz, hogy nincs fellebbezés az élet ítélete ellen. Van egy felsőbb ítélőszék, ahol - különös össze-visszaságban - de mégis rendben tartják életünk ügyiratait, időnként átnézik azokat, tárgyalást hirdetnek, új ítéletet hoznak, régi ítéleteket megmásítanak, s meglepetésszerűen felmentenek bizonyos régi ügyekben, melyekben felebarátaink már régen elítéltek egyszer, s kegyelmet kapunk ott, ahol nem reméltük. Nem igaz, hogy javíthatatlan bűnözők vagyunk, s nem igaz, hogy nincs kegyelem. Mi e kegyelem igazi neve, a Legfőbb Bíróság előtt? Talán ez: közöny. Vagy ez: élet. S mikor az emberek, az a titkos vérbíróság, melynek tagjai a család, a szeretők, pályatársak, ismerősök, már elítéltek, ez a bíróság végül vállat von és megbocsát. Ezt mondja: ,,Menj kegyelemben, vezekelj, azzal, hogy élsz."
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 106 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1525
  • e Hét: 3847
  • e Hónap: 10088
  • e Év: 62354
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.