Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jégen sétáló kutyus
  2016-01-21 22:31:07, csütörtök
 
  Képek Link  
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
férfi vízilabda EB 2016 Magyarország - Montenegró 5:8
  2016-01-21 22:25:25, csütörtök
 
  Montenegró ellen szállt vízbe a magyar válogatott a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Az olaszokat kiejtő ellenfél nagyon készült, és remekül is játszott. Óriási küzdelemben a végén bedaráltak bennünket, és megérdemelten jutottak be a fináléba, ami azt jelenti, hogy ott lesznek az ötkarikás játékokon is Rióban. Nekünk marad a meccs a harmadik helyért a görögök ellen, valamint az olimpiai selejtező.
Magyarország - Montenegró 5:8
Belgrád, 5000 néző. Vezette: Severo (olasz), Koryzna (lengyel)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. - Decker Á., Bátori, Varga Dénes 2, Hárai, Erdélyi, Vámos. Csere: Gór-Nagy, Varga Dániel, Kis G., Hosnyánszky 1, MANHERCZ K. 2
Két és fél perccel a vége előtt kulcsfontosságú emberhátrányt kellett volna kivédekeznünk. Nem sikerült, ekkor úszott el a hajó. Végül 8-5-re kaptunk ki.
Szombaton 16.15-kor Görögország ellen játszunk a bronzéremért. Szerbiában nem tudtuk kiharcolni az olimpiai kvalifikációt.
Vízilabda: fájó vereség, Montenegróé az olimpiai kvóta.
...... ........


Még a negyedik negyed elején is biztos voltam benne, hogy győzünk. Jó volt a védekezésünk, az ellenfelünk sokszor képtelen volt feltörni a zónánkat, de sajnos kihagytunk egy kettős emberelőnyt, majd kaptunk egy gólt lefordulásból - elevenítette fel a hajrában történteket a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak Benedek Tibor, a magyarok szövetségi kapitánya.
Az edző elismerte, hogy csapatának sok rossz lövése volt, de úgy vélekedett, hogy ez a meccs elsősorban nem a támadójátékról, hanem a küzdelemről szólt.
Ez három és fél negyeden keresztül tökéletes volt, csupán fél negyed miatt nem vagyunk ott a fináléban. A mai mérkőzés elsősorban a kvótáról szólt, nagyon fáj, hogy nem sikerült megszereznünk - mondta Benedek.
Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese - amely szombaton 16.15-től a görögökkel játszik a bronzéremért a Kombank Arénában - áprilisban harcolhatja ki az olimpia részvételt a Triesztben sorra kerülő, 12 csapatos tornán, amelyen további négy csapat szerez riói indulási jogot.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Mné, Kati téli képe
  2016-01-21 19:49:27, csütörtök
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
A Magyar válogatott DÖNTŐS - Női vízilabda EB 2016
  2016-01-21 19:01:42, csütörtök
 
  Magyarország - Olaszország 10:5
Nagyobb kép Link
...... ..........


Láttam a mérkőzést: Játékvezetők kitűnőre vizsgáztak - korrektül ítéltek mind a két csapatnak. Gangl Edina közel 80 %-on védett, továbbá a csapat tagjaiból majdnem mindenki gólt lőtt az Olaszoknak. Magabiztosan vezetett a Magyar női válogatott végig négy negyeden át.

Forrás: 24. hu
Nagyszerű védekezéssel kezdett a magyar válogatott, a kapuban Gangl Edina az első négy olasz lövést hárította. Mindeközben támadásban Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna szép gólt lőtt, így az olasz szövetségi kapitány Fabio Continak időt kellett kérnie. Ennek eredményeként össze is jött az első olasz gól. Ezt követően az első magyar emberelőnynél - amelyet három olasz előzött meg - Bujka Barbara a kapu mellé pöccintette a labdát - írja összefoglalójában az MTI.
A második felvonás újabb olasz fórral, valamint Gangl-védéssel indult, támadásban pedig Illés Anna volt eredményes. A háromgólos előnyért kettős létszámfölényben támadhatott a magyar válogatott, és újfent az oroszok elleni fontos csoportmérkőzésen az utolsó, mindent eldöntő lövést magára vállaló Illés célzott pontosan.
Az olaszok az ötödik előnyüket is elhibázták, majd akcióból közelebb zárkóztak ugyan (4-2), de a hatodik létszámfölényes helyzetüknél ismét Gangl volt a végállomás.
Nem sokkal később Bujka szakadt el emberétől, és lőtt a hálóba. Egy perccel a nagyszünet előtt megtört az olaszok rossz sorozata: értékesítettek egy előnyt. A magyarok emberelőnyből növelhették volna a különbséget, ám kifutottak a támadóidőből.
A fordulást követően rögtön nőhetett volna Bíró Attila együttesének előnye, de Keszthelyi kísérletét blokkolták. Aztán jó védekezés után fordulhatott a fehér sapkában játszó magyar válogatott és Czigány Dóra hajszálpontos lövéssel visszaállította a háromgólos különbséget, az ezt követő emberelőny viszont kimaradt. Az olaszok a következő támadásuknál kétszer is létszámfölényben játszhattak, ám előbb Gangl hárított, majd jó volt egy blokk. Két perccel a negyed vége előtt már öt gólra nőtt a különbség, előbb Keszthelyi megúszás után, majd Illés átlövésből volt eredményes (8-3).
Szépítettek az olaszok a zárófelvonás elején, amire Bujka válaszolt, s egyúttal jelezte, ezúttal elmarad az előny elherdálása, amit Keszthelyi Rita előzőleg magyar betegségnek nevezett.
A különbséget Kisteleki növelte tovább, majd az olaszok még szépítettek (10-5).
A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, e mellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. A négy közé jutással a magyar csapat már biztosította, hogy ha nem nyeri meg a kontinensviadalt, akkor ott lesz Hollandiában, ahol további négy válogatott szerez riói indulási jogot.

Garda Krisztina (elöl) és az olasz Teresa Frassinetti nyújtózkodik a labdáért (Fotó: MTI)
Nagyobb kép Link
...... .........


Magyarország-Olaszország 10-5 (2-1, 3-2, 3-0, 2-2)
Magyar gólszerzők:Keszthelyi (2), Kisteleki, Illés (3), Bujka (2), Czigány
Gólok emberelőnyből:8/3, illetve 13/2
Nagyobb kép Link
...... ........


Gangl Edina tizennégy védést mutatott be, abszolút világklasszis teljesítmény
Forrás: MTI/Kovács Tamás
....


Illés Anna kritikus időszakban duplázott
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
....


Bíró Attila időkérése
....


Magyarország-Olaszország 10-5 - Győzelem öröme
Nagyobb kép Link
...... .....


Nagyobb kép Link
.........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Előre az Eb-döntőért és Rióért! - Vízilabda EB. 2016
  2016-01-21 13:34:32, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link
...... .....


Cikk Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Csoda! Újra összeáll az Abba!
  2016-01-21 13:30:28, csütörtök
 
  Forrás: 24.hu
.........


Új és nagy fába vágta a fejszéjét az Abba négy svéd tagja, ezúttal nem danolászni fognak Stockholmban.
Megelevenednek a hetvenes évek, az Abba mind a négy tagja belement egy reunionba - írja a BBC. Azonban ezúttal nem énekelni és táncikálni fognak, hanem egy közös vállalkozást nyitnak, egy görög éttermet, tavernát Stockholmban.
Az ötlet Björn Ulvaeustól jött, akinek ez a Mamma Mia! című Abba-filmből juthatott eszébe. Az étterem meg is nyitott, a ceremónián megjelent a többi volt tag is, így Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad és Agnetha Faltskog is. Együtt 2008-ban látták őket utoljára.
Az első estén 1340 koronáért (45 ezer forintért) lehetett szórakozni. Merthogy nemcsak enni lehet itt, show műsort is biztosítanak. A promó szöveg szerint bármi megtörténhet itt, mint egy Abba-dalban, megjelenhetnek görög istenek, flörtölő pincérek és még egy nagy zorba is kerekedhet a buliból.
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Közzétették a szülők 11 éves gyermekük megrázó búcsúlevelét
  2016-01-21 13:26:20, csütörtök
 
  Forrás: 24.hu
Osztálytársai zaklatása miatt lett öngyilkos egy kisfiú Spanyolországban. A tizenegy éves gyermek megrendült szülei úgy döntöttek, közzéteszik búcsúlevelét, hogy felhívják a figyelmet a problémára.
Diego még októberben ugrott ki ötödik emeleti lakásul ablakából. Előtte megrázó levelet írt, amit a szobájában csecsemőkora óta őrzött játékmackója mellé tett. A levelet szerdán az egyik legnagyobb napilap, az El Mundo közölte.
- Apu, anyu... remélem, egy nap képesek lesztek kicsit kevésbé utálni engem. Nem bírok iskolába menni, és nincs más mód rá, hogy ne kelljen - írta a gyermek, aki minden családtagjának üzent. Apu, megtanítottad nekem, hogyan kell jó embernek lenni és megtartani az ígéreteinket. Anyu, te nagyon jól bántál velem, és sok dolgot megmutattál. Nagyapa, te mindig nagylelkű voltál velem és odafigyeltél rám - írta.
- A megtört szülőknek a búcsúlevél nyilvánosságra hozatalával az is célja, hogy rábírják a hatóságokat gyermekük halálának teljes kivizsgálására. Azok ugyanis nem foglalkoztak a gyermek iskolai zaklatásának feltárásával. Most a helyi önkormányzatot és az oktatási minisztériumot is megkeresték, hogy folytassanak teljes körű vizsgálatot a gyermek egykori iskolájával szemben.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 365 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.