Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Fura pályázat: 16 milliárdról titkolózik az állam bankja
  2016-01-21 21:58:47, csütörtök
 
  No pasarán!

Fura pályázat: 16 milliárdról titkolózik az állam bankja

1. az Eximbanknál suttyomban elnyer egy 16 milliárd forintos pályázatot a GB & Partners, tulajdonosai Gubicza Ágoston és Boris Mihály

2. Gubicza Ágoston házastársa Rogán Antal első felesége

3. Boris Mihály a cégadatok szerint a Pasa Parkban lakik

4. Puskás András, Rogán korábbi helyettese, az Eximbank jelenlegi üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese a Pasa Parkban lakik

e négy dolog között nyilván semmilyen összefüggés nincs, csak a véletlen művei

sikeres élet starterpack

- ki kell költözni a pasa parkba

- rogán/lázár/habony volt csajának/barátjának/haverjának/kutyájának az unokahugát/voltcsaját/nagynénjét kell elvenni feleségül.


**********************

Fura pályázat: 16 milliárdról titkolózik az állam bankja


2016.01.20. 15:31
Zsiborás Gergő

cover_1_1.jpg
Titkolja az állami bank, ki nyerte a tavaly év végén, ritka gyorsan lezongorázott 16 milliárdos pályázatot. A Forbes információ szerint egy Rogán Antal közelinek tartott üzletember a befutó. Vagyis nincs nagy meglepetés: a Forbes és tőle függetlenül a Figyelő is még az eredményhirdetés előtt megírta, hogy Gubicza Ágoston viheti a tendert.

Tavaly év végén meglepő gyorsasággal írt ki egy alapkezelői pályázatot az állami tulajdonú Magyar Export-Import Bank (Eximbank), 16 milliárdot osztanak ki két alapra úgy, hogy a pályázóknak nem kell önrészt felmutatniuk.

A pályázatról tavaly mi is beszámoltunk, hiszen a feltételek között több olyan is volt, ami indokolatlanul lekorlátozta a lehetséges indulók számát. A kiírás részleteit firtató kérdéseinkre az Eximbank még válaszolt, az eredményre vonatkozó kérdéseinkre viszont hetekig válasz sem érkezett. A Forbesszal egy időben, de tőlünk teljesen függetlenül a Figyelő nyomtatott kiadása is beszámolt a pályázatról, és akárcsak mi, úgy ők is megnevezték, ki lehet a kiírás nyertese. A feltételek alapján a Gubicza Ágoston fémjelezte alapkezelő tűnt befutónak.

Információink szerint a 16 milliárdos pályázatot valóban a GB & Partners nyerte meg, a Gubicza és Boris Mihály tulajdonában álló alapkezelő ezzel két új alapot indíthat a meglévő kettő mellé. Megkérdeztük a kiíró Eximbankot, ki nyerte a kiírást, az eredményről ugyanis semmi sem található a honlapjukon. A bank sajtóosztálya végül azt a választ küldte, hogy nem árulhatja el, ki lett a nyertes, és mindehhez bravúros indoklást is fűzött: ,,a másik fél jóváhagyásának hiányában nem hozhatja nyilvánosságra üzleti titok miatt". Természetesen megkerestük a GB & Partnerst is. ,,Az eredménnyel kapcsolatos információk tudomásunk szerint banktitoknak minősülnek, ezért nem áll módunkban a pályázat eredményével kapcsolatos kérdésekre reagálnunk, mindaddig, amíg az Eximbank hivatalosan és nyilvánosan eredményt nem hirdet" - írta kérdésünkre Boris Mihály.

A felek tehát egymásra mutogatva titkolóznak. Az biztos, hogy a nyertessel aláírták a szerződést, ezt megerősítette az Eximbank, illetve kérdésre azt is elárulták, hogy a pályázat eredményét senki sem támadta meg. Úgy tudjuk négy pályázó adta be, ezek közül egy állami hátterű versenyző is volt.

Ez a fajta a gyakorlat igencsak meglepő, a hasonló módon kiírt Jeremie-pályázatoknál (a konstrukció hasonló, ez egy uniós program) is nyilvános, kik nyerték meg a pályázati kiírásokat. Ezek az alapok amúgy épp most zárják befektetési szakaszukat, több pénzt nem helyezhetnek ki, vagyis aki most egy 16 milliárdos alappal a piacra tud lépni, igencsak jó pozícióban lesz. Befektetési célpont lesz bőven, versenytársak viszont nem nagyon. Az alap nyerteseinek ráadásul még csak önrészt sem kellett berakniuk az állami milliárdok mellé, vagyis jóformán alig van vesztenivalója.

A titkolózásnak sok értelme nincs, a hazai alapkezelői szakma elég szűk, az elnyert pénz pedig "szabad szemmel is jól látható", hónapok kérdése és elég nyilvánvaló lesz, hogy ki a befutó. Arról nem is beszélve, hogy egy állami intézmény pályázatáról van szó, már csak emiatt is érthetetlen miért titkolják a felek, ki vitte a könnyű pénzt.

Kicsoda Gubicza Ágoston?

A GB& Partners új szereplő a kockázatitőke-piacon, a Töröcskei István érdekeltségébe tartozó két alapot vették át (az egykori Prosperitást). A korábbi tulajdonos kegyvesztett lett, miután csődbe ment az állammal közösen tulajdonolt bankja, a Széchenyi Bank, ezután Töröcskei lemondott az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éléről is. A GB& Partners által kezelt két alap összesen 6 milliárd forint jegyzett tőkével rendelkezik, ez a mostani, eximbankos kiírásban is alapfeltétel.

Az alapot átvevő GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. mögötti GB CAPITAL PARTNERS Vagyonkezelő Zrt. két tulajdonosa Gubicza Ágoston és a már említett Boris Mihály. Mindketten kötődnek a nemrég miniszterré kinevezett Rogán Antalhoz, aki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezeti.

Rogán első felesége most Gubicza Ágoston házastársa (ez kiderül a Facebookról is), akivel Rogán Antal vagyonnyilatkozata szerint közös háztartásban nevelik az új miniszter legidősebb fiát. Boris Mihály pedig szintén a II. kerületi Hankóczy Jenő utcában, ha esetleg így jobban ismerős: a Pasa Parkban lakik, legalább is a cégpapírok szerint, akárcsak Rogán Antal. Az Eximbank üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese amúgy Puskás András, aki az V. kerületnél Rogán Antal helyettese volt, tavaly Szijjártó Péter felkérése vállalt vezető tisztséget a bankban. Úgy tudjuk, Puskás is a Pasa Parkban lakik, korábban a kerületi ügyekkel foglalkozó Város Szíve blog is írt erről, illetve a Nol.hu számolt be róla, Puskás és Rogán felesége nevén van egy ingatlan a lakóparkban.

Gubicza Ágoston neve máshonnan is ismerős lehet. Az alapkezelő honlapján egészen pontosan ez szerepel: ,,vezető szerepet játszott a Hévíz-Balaton Repülőtér újra megnyitásában". A repteret hamarosan be is zárták, az üzemeltető CCA Kft (melynek tulajdonosai között felbukkant Gubicza egyik érdekeltsége is, maga Gubicza pedig a CCA ügyvezetője volt) több száz milliós tartozást hátra hagyva szállt ki a bizniszből.


http://forbes.blog.hu/2016/01/20/fura_palyazat_16_milliardrol_titkolozik_az_allam _bankja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harminc évig titkos alkotmánymódosítás-tervezetet hozott nyi
  2016-01-21 21:48:52, csütörtök
 
  A "terrorveszély" csak egy takaró, a cél egyértelműen a hatalom kiterjesztése, minden kontroll megszüntetése bármi áron. A fiúk nagyon rossz "belső közvélemény" kutatást kaphattak.


******************


Harminc évig titkos alkotmánymódosítás-tervezetet hozott nyilvánosságra Novák Előd


január 20., szerda 16:04


Novák Előd, a Jobbik képviselője nyilvánosságra hozta azt a javaslatot, amely alapján a kormány módosítaná az alkotmányt, bekerülne a terrorveszély intézménye.

Ez két dolog miatt fontos:

1.) Eddig konkrét szöveget a tervezett alkotmánymódosításról nem lehetett látni

2.) Nem is nagyon akarja a kormány, hogy erről bármit is tudjunk, 30 évig titkos ugyanis maga a javaslat is.

(UPDATE: Bár Novák Előd szerint ennek közzétételéért három év szabadságvesztést is kaphat, mert titkosított anyagról van szó, valójában nem "titkosítottnak" minősül, csak "nem nyilvánosnak". Nem tudjuk azt sem, hogy a teljes előterjesztést hozta-e nyilvánosságra.)

A tervezett alkotmánymódosításról először az Origó írt, miszerint Gulyás Gergely, a Fidesz képviselője beterjesztette azt a Parlament elé, de tartalmáról csak találgatások voltak. Most Novák a kuruc.infó szerverén nyilvánosságra hozta.

Nagyjából egyébként arról van szó, hogy ha

Ha a kormány terrorveszélyt hirdet, rendeletekkel függeszthetné fel a törvények alkalmazását.

Azaz, ha a kormány kihirdeti a terrorveszélyt, a hatalom tulajdonképpen bármit megcsinálhat jogi következmények nélkül bármivel és bárkivel Magyarországon, ráadásul biztosíték sem nagyon van arra, hogy ez bármilyen módon kontrollálható volna:

,,hogy ezzel ne éljenek vissza, az garantálná, hogy az intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni kéne a köztársasági elnököt és a parlament állandó bizottságait is."

- mondta korábban Gulyás Gergely.

Az sem egyértelmű, mit tekint a kormány terrorveszélynek, mint Novák írja:

,,egy ipari vagy természeti katasztrófa ténye magáért beszélt, most pedig bemondásra lehetne terrorveszélyt vizionálni (láthattuk már, milyen blöffökre képes a TEK), ráadásul egyszerű kormánydöntéssel, kontroll nélkül, míg a szükségállapot kihirdetéséhez eddig kétharmados országgyűlési felhatalmazás kellett."

A javaslat, benne a módosítás tervezett szövegével itt található.

http://444.hu/2016/01/20/harminc-evre-titkositottak-az-alkotmanymodositas-terveze tet-novak-elod-nyilvanossagra-hozta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsyék a kínaiaknak árusítanák ki az MKB bankot
  2016-01-21 21:46:45, csütörtök
 
  Jó kezekben az ország.

Ehhez képest a Bayern LB teljes igazgatótanácsát bíróság elé allították a HypoAlpeAdria megvételéért - 1,7 milliárdért vették, két év múlva csödbement.
Az igazgatótanács volt elnöke és a helyettese ellen még folyik a büntetöeljárás

Megvenni drágán, majd eladni olcsón, a laikus szemlelő azt is gondolhatná, hogy ez rossz üzlet, de valójában ez egy különösen jó megoldás, mert a fideszes így egy helyről kétszer is tud lopni.
Illetve háromszor, mert a két ügylet között felvesz hitelt, amit nem fizet vissza, az állam meg eladás előtt feltőkésíti a bankot úgyis.
Itt az a lényeg, hogy sok tranzakció történjen, mert azokból mindig le lehet csípni itt-ott. Az összeg, az irány és a cél kb. mindegy is. Úgysem követi figyelemmel senki, már mindenki belenyugodott, hogy az adóforintok nagy része ömlik a kormányközeli magánzsebekbe.Matolcsyék a kínaiaknak árusítanák ki az MKB bankot

meg nem erősített források szerint Hejlungcsiang tartomány érdeklődött Békés megye iránt, amit 50%-os kezdőrészlettel három év alatt fizetne ki a baráti állam. Matolcsyék elkészítik a megtérülési számításokat és egy héten belül vissza fognak jelezni.

**********************

Matolcsyék a kínaiaknak árusítanák ki az MKB bankot

kasnyikm
gazdaság
ma 10:21


Matolcsy György és stábja Kínában tárgyalt a múlt héten, a Világgazdaság szerint a közelmúltban államosított MKB bank privatizációja is szóba került.

Méghozzá Matolcsy felvetésére.

A lap szerint ugyanis a magyar jegybankelnök felvetette, hogy akár a Magyarországon egy egészen kicsi bankkal jelenlévő Bank of China is felvásárolhatná az MKB 51, vagy akár 100 százalékát is.

Az MNB klasszikus nemválaszt adott a lap kérdésére:

,,Az MKB értékesítésével kapcsolatos információkat az MNB nem kommentálja, a sikeres értékesítést minden híresztelés veszélyezteti."

Az ügy azért is érdekes, mert a magyar állam azért vette meg a totálisan zombi állapotban lévő MKB-t a bajor Bayerische Landesbanktól - piaci vélemények szerint nagyjából kétszeres árat fizetve a magyar pénzügyi történelem legnagyobb pénznyelőjéért -, mert az külföldi tulajdonban volt. Most pedig, ha az értesülés igaz, ki akarják árusítani a kínaiaknak. Szép!

(Világgazdaság)


http://444.hu/2016/01/21/matolcsyek-kinaiaknak-arusitanak-ki-az-mkb-bankot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Földtani és Geofizikai Intézet épp most szünteti
  2016-01-21 21:33:42, csütörtök
 
 
Magyar Földtani és Geofizikai Intézet épp most szüntetik meg.

kb fél év múlva lesz hír, hogy eladták az araboknak/rogán szomszédjának az épületet.

1869-ban alapították, régi szar már.

majd bekoltoznek a csokosok.


http://40.media.tumblr.com/2bee70bb0815fa95373aba96ebd23a47/tumblr_o1bchmW89V1qa2 lifo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polt: Politikus nem érintett a trafikbotrányban
  2016-01-21 21:27:47, csütörtök
 
  Polt: Politikus nem érintett a trafikbotrányban

Egyetlen politikus sem érintett a trafikbotrányban. Ez derül ki abból a válaszból, amit Polt Péter küldött a szocialistáknak és az LMP-nek. A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint ugyan négy személyt gyanúsítottként hallgattak ki a trafikbotrány miatt, ők nem politikusok. Az ügyészség szerint Szekszárdon sem történt visszaélés, ahol még hangfelvétel is készült arról, hogy a fideszes polgármester a trafikok elosztásáról beszél. A szocialisták szerint kishalakkal vitetik el a balhét.



Ne maradjon ki az a hír sem, hogy Polt Péter szerint, bár van erről írásos anyag, hangfelvétel, tanúvallomás, egyetlen egy fideszes politikus sem érintett a trafikügyben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb rezsirizsa Drasztikusan csökkent az orosz gáz ára
  2016-01-21 21:12:08, csütörtök
 
  Újabb rezsirizsa

Posted on 2016-01-21 by Admin

Drasztikusan csökkent az orosz gáz ára

ogáz
A Gazprom a folyó negyedévben átlagosan 100 dollárral olcsóbban szállít földgázt Európába, mint egy éve - mondta el szerdán egy bécsi fórumon a cég igazgatótanácsának elnöke.
Viktor Zubkov emlékeztetett arra, hogy a tavalyi első negyedévben a Gazprom ezer köbméterenként átlagosan 284 dollárt kért európai vásárlóitól, a folyó negyedévben viszont csak 180 dollárt.
A Gazprom azzal számol, hogy idén 160 milliárd köbméter földgázt exportál Európába, nagyjából ugyanannyit, mint tavaly. A cég az elmúlt három évben 467,5 milliárd köbméter fölgázt szállított Európába, ami a fogyasztás harmada.
A Gazprom tavaly 159,4 milliárd köbméter fölgázt exportált, ami 8 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.
(MTI)
Bal-Rad komm: Magyarán az orosz gáz ára 37 százalékkal esett egy év alatt - ám ez nem jelent meg a magyar fogyasztói árakban.

gáz
Tudjuk, hogy a földgáz árát egy igencsak bonyolult képlettel határozzák meg, a kőolaj árához viszonyítva. Azt is tudjuk, hogy a kőolaj árának változásai nagyjából fél év múlva jelennek meg a gázárakban.
A magyarországi lakossági és egyéb fölhasználói gázárakban semmiféle árcsökkenés nem érzékelhető mostanság, dacára annak, hogy JELENTŐS az orosz földgáz árának csökkenése. Ami ismét csak a jó ég tudja hány okkal magyarázható.
A MAGYARÁZKODÁSBAN fő helyet kap a dollár-forint egymáshoz való viszonya. A dollár ára forintban emelkedik, és ez jó ok a gázár “szinten tartására"! Rávilágít ugyanakkor az ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG HIÁNYÁBÓL fakadó problémára: a magyar nemzeti fizetőeszköz csupán játékpénz, amivel a spekulánsok kényükre-kedvükre, de a MI BŐRÜNKRE játszadoznak! Önálló gazdasági alap-háttér nélküli forint másra nem is jó!
A gázár szinten maradásában komoly szerepe van qrmányunk pénzéhségének is. Egy ideje “belőtték" az árat. Aki eddig tudta fizetni-az most is tudja! A többiek lemondtak a gázfelhasználásról. Viszont a büdzsének stabil bevételt jelent a “stabilan magas" fogyasztói gázár, amit a QRMÁNYZATI HAVEROK ÁLTAL importált, olcsóbban beszerzett gáz és a stabil fogyasztói ár különbözetén nyernek!
Összességében pedig a rezsicsökkentésnek nevezett döbrögista szemfényvesztő dumacunami a magyar lakosság túlnyomó többsége számára oly minimális megtakarítást eredményezett, hogy annak mértéke szóra sem érdemes.
Abban a körben pedig, ahol érdemi hatása volt-van a rezsidémon elleni harcnak, teljesen mindegy, hogy mennyit is fizetnek havonta gázdíjat vagy villanyszámlát. A fogyasztói hely tulajdonosa ugyanis többnyire nem is látja a számlát. BANKJA INTÉZI a kiegyenlítést.


http://www.balrad.com/2016/01/21/ujabb-rezsirizsa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán újabb álma teljesül: meghosszabbíthatják a felcsúti ki
  2016-01-21 21:09:34, csütörtök
 
  Ez komolyan annyira elmebeteg,hogy már csak az iszap pakolás használna neki....
(hatni nem hat,de szokja a földet)
Már megint milliárdokat basz el arra amire semmi szüksége az országnak..
A főgenyó nyakára kötni a mozdonyt, aztán fullgázzal indulni ! Lássuk, megáll-e a saját lábán !

**************************

Orbán újabb álma teljesül: meghosszabbíthatják a felcsúti kisvasutat

ma, 13:52

Már megvalósíthatósági tanulmány is készült arról, hogy egy Etyek-Bicske vonal hogyan köthető össze a felcsúti kisvasúttal.

Orbán újabb álma teljesül: meghosszabbíthatják a felcsúti kisvasutat

A Figyelő birtokába jutott az a megvalósíthatósági tanulmány, amely azt vizsgálja, miként kapcsolható be egy Etyek-Bicske vonal a fővárosi nagyvasúthoz, és hogyan köthető össze a felcsúti kisvasúttal.

Nem könnyű szakmai érvekkel alátámasztani a bővítést, ugyanis egy uniós pénzből finanszírozott tanulmányból kiderül, Bicske és Etyek között napi 80 buszos utas van, Etyek és Alcsút viszonylatában pedig csak 30. Az adatok szerint egy átlagos napon 1340-en buszoznak Etyek és a főváros között. A szakemberek nagyjából napi 400 utassal számolnak Budapest felé. A gond mindössze annyi, hogy az etyeki sínek nem vezetnek a főváros felé.

A legvalószínűbb verzió az etyeki csatlakozás megoldására a bicskei bekötés lenne, amely 8 milliárd forintos költséggel járna. Ennek fényében Bicskén már úgy korszerűsítették az állomást, hogy képes legyen fogadni a felcsúti mellékvasutat.


http://propeller.hu/itthon/3186201-orban-ujabb-alma-teljesul-meghosszabbithatjak- felcsuti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább nyargal a “migránsparipa”!-nyegében a döb
  2016-01-21 21:04:22, csütörtök
 
  Tovább nyargal a “migránsparipa"!-nyegében a döbrögista horda

Posted on 2016-01-21 by Admin

Az összefüggéseket látni kell, a felelőseket meg kellene keresni. A külföldi felelőtlen politikusok, akik megteremtették a ˝willkommen˝kultúrát, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Schengen meggyengüljön- mondta ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász a Mokkában.
Schengen sokkal több, mint a szabad határok lehetősége. A célja az, hogy a szabadság és a biztonság egységét megteremtse. Korábban Juncker azt mondta, hogy Schengen érinthetetlen. Ez a helyzet az ő szavahihetőségének lesz a próbája - mondta az alkotmányjogász. Hozzátette: külföldön felelőtlen politikusok vannak, ˝akik ezt a kuplerájt megteremtették˝. Miközben Ausztria szállítja a migránsokat, Bajorország küldi vissza százával, elképesztő felfordulás van - mondta.

Két hónap van arra, hogy az Európai Unió megoldja a migrációs válságot, különben a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet összeomolhat - ezt Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke mondta Strasbourgban. Szerinte a márciusi uniós csúcs az utolsó pillanat annak felmérésére, működőképes-e az unió menekültpolitikája és stratégiája.
(tenyek)
Bal-Rad komm: LEGALÁBB nyár közepéig kitart a döbrögista horda migránskampánya! Sarkantyúzzák is rendesen. A Birkamenet is belehúzott a témába.
FELELŐSÖKET KERESNEK! SZÉNABOGLYÁT KERESNEK A TŰN!
Mindenki látja-tudja, hogy ki-kik a felelős/felelősök! Pontosan ennyire jól tudják a döbrögisták is. DE ÚGY TESZNEK, MINTHA...
Addig sem a probléma megoldásán kell munkálkodni! Csak vágtatni a “migránstémán"! Népszerű téma, nagyszerű téma! Ami eltűnne, ha megoldanánk a kérdést!
KERÍTÉST BEFEJEZNI, HATÁRELLENŐRZÉST KITERJESZTENI, VÍZUMKÉNYSZERT BEVEZETNI!
Igaz, akkor nem lenne a hálás migránstéma! Akkor a népek a mindennapos problémáikkal foglalkoznának. És hirtelen kiderülne, hogy nem kevés vaj van a döbrögista horda füle mögött! Abból meg ki tudja mi sülne ki?!
Addig jó, amíg a közbeszéd fő témáit a horda diktálja!
A hordának jó!

http://www.balrad.com/2016/01/21/tovabb-nyargal-a-migransparipa-nyegeben-a-dobrog ista-horda/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gigantikus volt a tavalyi hiány, Orbánék az Uniót okolják
  2016-01-21 20:58:17, csütörtök
 
 
A szocik a Nokiás-dobozokkal sefteltek, ezek már le se hajolnak érte ...-:(((
még azokat az Uniós pénzeket is szétosztották maguknak, amik meg sem érkeztek.

**********************


Gigantikus volt a tavalyi hiány, Orbánék az Uniót okolják
ma, 14:31

Az államháztartás központi alrendszerének 2015-ös előzetes hiánya 1218,6 milliárd forint, ami 326,2 milliárd forinttal magasabb a 892,4 milliárd forintos módosított törvényi előirányzatnál. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki jelentése a Magyarországnak jogosan járó uniós bevételek mintegy 560 milliárd forintos elmaradásával magyarázta a magasabb deficitet.

Az NGM kiemeli: amennyiben az uniós bevételek elmaradását nem vesszük figyelembe, a pénzforgalmi hiány jelentősen kedvezőbb a költségvetési törvényben jóváhagyott összegnél.


http://propeller.hu/itthon/3186213-gigantikus-volt-tavalyi-allamhaztartasi-hiany- orbanek?all#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa árulóivá válhatnak a lengyelek
  2016-01-21 20:43:35, csütörtök
 
  hidfo.ru 2016.01.18. 20:33
Európa árulóivá válhatnak a lengyelek

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentése szerint a NATO fokozza katonai jelenlétét Lengyelországban. A varsói csúcstalálkozó után több amerikai katona lesz a térségben, mint eddig bármikor.

A NATO 2016. július 8-9.-én tart csúcstalálkozót Varsóban. Az esemény lebonyolítása az új lengyel kormány számára az egyik legjelentősebb külpolitikai esemény a következő egy évben; Lengyelország új kormánypártja Moszkvára mindig is ellenségként tekintett, de kormányra jutásával az Európai Unió is elsődleges ellenségképpé vált. Eközben azonban a “Jog és Igazságosság" párt szorosabbra fonja “szövetségét" Washingtonnal; januárban bejelentette, hogy a júliusban tartandó csúcstalálkozó ideális alkalmat szolgáltat arra, hogy a NATO állandó kelet-európai jelenlétéről döntés szülessen. A térségünkben zajló hadgyakorlatokra pedig rendszerint többségében az amerikai hadsereg részéről érkeznek katonák és haditechnika, Lengyelország elköteleződése emiatt a gyakorlatban nem “a NATO katonai jelenlétének fokozását" jelenti, hanem kifejezetten az amerikai katonai jelenlét állandósítását Kelet-Európában.

Stoltenberg hétfőn Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott tárgyalást, majd az azt követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a varsói csúcstalálkozó után minden eddiginél több NATO-katona fog állomásozni Lengyelországban. Stoltenberg ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a NATO még idén megkezdi az ehhez szükséges katonai infrastruktúra kiépítését; tavasszal a NATO ballisztikus-rakéta védelmi rendszere újabb elemmel gazdagodik Lengyelországban.

Az amerikai hadsereg 2014 márciusát követően kezdte agresszívan fokozni jelenlétét a térségben, miután az Egyesült Államok nem ismerte el egy a Krím-félszigeten tartott legitim népszavazás eredményeit, és azzal vádolta Moszkvát, hogy megbontotta Ukrajna területi egységét. Az orosz többségi lakosságú területen tartott népszavazáson a krími lakosság 95%-a szavazott az Oroszországi Föderációval történő újraegyesülésre, ami kellemetlenül érintette az Egyesült Államokat; az amerikaiak a Krím-félszigeten akartak haditengerészeti kikötőt működtetni. Ukrajna NATO-ba történő bevonása lehetővé tette volna, hogy az amerikai hadsereg Európában ne csak a Kelet-Európában és a balti országokban, de a Fekete-tengeren is közvetlen Oroszország határáig juthasson.

Német sajtóorgánumok nemrég felhívták a figyelmet arra, hogy a 2016-os év egyik legnagyobb problémája vélhetően Lengyelország lesz: az új varsói kormány saját kezében központosítja a hatalmi ágakat, miközben Washingtonnal működik szoros szövetségben, és harcot folytat minden, az amerikai külpolitikával nem teljes mértékben együttműködő európai hatalmi pólus ellen. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten publicistája szerint az Egyesült Államok Európa ellen fordította Lengyelországot; ennél fogva a lengyel külpolitika egyik elsődleges célkitűzése, hogy megakadályozza a térség két legerősebb hatalmi pólusa, Berlin és Moszkva szövetségre lépését. Mivel mindezt jobboldali populizmusba csomagolva teszi, az amerikai külpolitikai törekvések végrehajtása többségi támogatottsághoz jutott Lengyelországban.


http://www.hidfo.ru/2016/01/europa-aruloiva-valhatnak-a-lengyelek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.