Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bontás és építés magyar módra
  2016-01-23 19:12:48, szombat
 
  BONTÁS ÉS ÉPÍTÉS MAGYAR MÓDRA
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
*
2006-os őszödi beszéd is csak PROVOKÁCIÓ volt, amellyel - az egyébként jogos - népharagot akarták kiprovokálni! Sikerült gyurcsányéknak és a titkos szolgálatnak! A TV-székház ostromát Gergényi a Szabadság tér szélén álldogálva nézte végig!
*
Megvolt az egész szervezve!!!!
*
Létrejött az első civil internetes közösség Polgári Hírszemle néven... Akik 2006-ban 20ezer internetes aláírást gyűjtött össze egyetlen hét alatt!
Az első un. 'Civil tüntin 2006-ban a Kossuth téren" a jövőbeli Magyarok Szövetségének elnöke is ott volt. akkor még, mint nézelődő...
Vukics Ferenc (napszemüvegben) mint a Magyarok Szövetségének elnöke járta az országot és az európai magyar közösségeket - előadást tartva a magyar helyzetről. Vidéki előadásaiban egy esetleges polgárháborút követő éhínségről vizionálva - mint katonatiszt - igyekezett felkészíteni a népet... Túlélő csomag összeállítását okította többek között... Akkor még nem értettem, hogy miért?
*
Azután, 2008-ban megtudtam, hogy Bajnai Gordon, terülefejlesztési törvénybe bújtatva - a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként - megszavaztatta a T/5311-es törvényt amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID&pid=10145&n=furaila...
*
Ennek a - megtévesztéssel megszavaztatott törvénynek - azóta sem tudtak érvényt szerezni. Ezért továbbra is folyt az uszítás ezerrel, mert a NATO mögé elbújó politikai "elitnek" szüksége lett volna az ÜRÜGYRE, hogy kiépülhessen Magyarország területén a.NATO magyarországi támaszpontja.
*
A lényeg: Amit Ukrajnában sikerrel megvalósítottak később, azt valójában ide tervezték Magyarországra!!!!!!!!!!!!!
*
A veszély még nem múlt el!!! Mármint annak veszélye, hogy újabb és újabb PROVOKÁCIÓVAL ÜRÜGYET kreáljanak a NATO európai támaszpontjának Magyarországon történő kiépítéséhez.
*
Nem véletlen, hogy Bajnai - szinte tálcán - megkapta 2008-ban a miniszterelnökséget! Majd a 2014-es kampányát egy külföldi magyarnak hazudott egyesület, a Haza és Haladás milliókkal finanszírozta!!!
*
És az sem véletlen, hogy egy volt miniszterelnök havi 4 millás javadalmazásért tanácsokkal láthatja el az EU nyugati államait! (Lásd Bajnai és Gyurcsány!)
*
PÉLDÁTLAN EZ A REJTETT (NYÍLT) HAZAÁRULÁS! Mert, hogy államtitkokat szoilgáltatnak ki Magyarországról, kétsége sem lehet senkinek róla!
És, hogy miért tehetik mindezt meg büntetlenül?
Hááát ez már rázós kérdés és ha valaki szeretné a választ tudni, akkor gondolkodjon el azon a PAKTUMON, amit ezek a jobb- és baloldalon kiválasztódott, de a egyaránt a kádári időkben szocializálódott (és utódaik) politikai "elit"-hez tartozók megkötöttek egymással és az 1993-ban újjászervezett titkos szolgálatok MEGBÍZÓI szigorúan - ha kell a szervezkedők életének kioltása árán is - BETARTATNAK!
*
A lényeg: az építést- bontást- és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ürülék és térdig érő szemét a volt MSZP-s székházban
  2016-01-23 19:08:51, szombat
 
  Ürülék és térdig érő szemét a volt MSZP-székházban
http://nol.hu/.../Urulek_es_terdig_erU_szemet_a_volt_MSZP-sze...
*
Nem pontos az MSZP megnevezés, mert eredetileg a Magyar Szocialista Munkáspárt, vagyis MSZMP székháza volt ez az épület. A benne székelő MSZMP-nek az un. rendszerváltozáskor lett Magyar Szocialista Párt a neve.
Akkor, amikor már elkezdték FÖLSZÁMOLNI a MUNKÁSSÁGOT és a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁST jogutódjaként lebontotta azt, amit addig szocializmus építésének neveztek.
*
Amit egyébként oly szorgosan ÉPÍTTETTEK - az 1970-es évektől kezdődően, NYUGATI KÖLCSÖNÖKBŐL - az 1945 után helycserés támadással létrehozott ÚJ MUNKÁS-PARASZTSÁGGAL. Majd, ugyanők, de már MSZP-sekként, nagy erőkkel nekiláttak a szocializmus BONTÁSÁNAK, egyidejűleg a munkás-parasztság fölszámolásának.
*
Tették mindezt UGYANŐK: a volt MSZMP-ből kétoldalt jobb- és baloldalinak neveztetve magukat - hogy azután, DEMOKRÁCIÁT hazudva: FELÉPÍTHESSÉK azt, amit RENDSZERVÁLTOZÁSNAK neveznek...
*
A lényeg: az építést-bontást és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
http://valamiamano.blogspot.de/.../wikileaks-rothschild-akta....


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trafó-karbantartás, mint figyelmeztetés...
  2016-01-23 17:57:14, szombat
 
  TRAFÓ-KARBANTARTÁS, mint figyelmeztetés arra, hogy: nem érdemes a HATALOMMAL szemben kritikus írásokat közzétenni
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/973978215971508
*
*
Kilenc évig voltam első generációs panel-lakó.
Nagyon nehezen szoktam meg azt az életformát, főleg a három gyerekkel. Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy titokban arról ábrándoztam: egyszer lesz egy kicsi- kertes házunk.
1981-ben, anyám agyvérzését követően már annyira mehetnékem volt vissza a közelébe - oda ahol fölnőttem - a kertvárosba, hogy meghirdettük a lakásunkat.
*
Végül is, a harmadik gyerek első születésnapján sikerült anyámék közelébe költözni: egy jó külsejű, egyszobás közműves-kertes házba...
*
*
*
Amiért ezt az egész történetet megírtam egy szociográfiában a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL címűben, a történetet abból folytatom.
*
(részlet)
*

""A száműzetésből hazatérők boldogságával élték meg ezt a nyarat. Ez a nyár a rendszerváltozáskor gyakran eszébe jutott Katinak...
*
Úgy látszik valahol, valakik nagyon rossznéven vették ezt a boldogságot, mert hamarosan méricskélő, tanakodó emberek jelentek meg a házuk előtt, majd hatalmas markoló- és földgépek. Kiderült: egy nagyméretű transzformátorházat telepítenek a házuk elé, a ház egyetlen szobájának az ablaka alá. Könyörögtek, kérvényeztek az akkori Tanács "Illetékeséhez", de még csak szóra (válaszra) sem méltatták az 500 forintos okmánybélyeggel benyújtott levelet! Amikor Katalin a babakocsival kimenni sem tudott a házból, mert valóságos árokrendszerrel vették körül, sírva kérlelt, hogy ne tegyék tönkre három kisgyereke életét! Az volt a válasz:
- "Ez közérdek, és ha sokat ugrál beteszik a kertjébe! Nézzen csak körül, van máshol is ilyen!"
*
Azóta is ott terpeszkedik a trafó a házuk előtt. Kati mostanában körbeültette bársonykával, ami egész jól tűri a mostoha körülményeket, mert még virágzik is és még a Gaz is kipusztul mellőle.

(Mellesleg: száz méterre lakatlan terület "kínálja magát", mint trafótelepítési lehetőséget.)
*

Arra hivatkoztak akkor, 1981-ben, hogy:
- ,,Megnőtt az áramigény a környéken, mert "szaporodik a lakosság".

Mindezt gúnyos mosollyal kísérve mondta az ügyintéző tanácsi- mindenható hatalmi kompetát, miközben nyomatékosan végignézett Katin és három kicsi gyerekén.

*
Mostanában pedig azért zárnak be minden bölcsődét, óvodát, iskolát, sportpályát, kulturális létesítményt, mert annyira fogy a lakosság! Hogy van ez? Az akkori "szaporulat" fölszívódott, vagy ennyire biztosak benne, hogy ki fog pusztulni?""

(Részlet vége.)

*
*
*

A trafótelepítést nem tudtuk megakadályozni. 1999-ig egy 4x3 méteres monstrum magasodott a házunk előtti járdán, a kicsi ház egyetlen szobájának (gyerekszoba) ablaka alatt. Amiért nem vagyok egy beletörődős fajta, ezért addig kérvényeztem, míg végül kicserélték egy ugyanolyan teljesítményűre, de kisebbre.
http://s3.images.www.tvn.hu/2016/01/23/14/43/www.tvn.hu_
def9b4b17b5108eca258478282d006f4.jpg

*
Azért voltam olyan kitartó, mert ráment az egész életem arra, hogy lakjak valahol. Hogy legyen egy hely, ahova gyerekeket szülhetek és nevelhetek. Éppen ezért, változatlanul sorsközösséget vállaltam és vállalok a textiliparban, teljesítménybérben dolgozó nőtársaimmal, valamint a panelrengetegben lakásra befizető- vagy kényszerű- kölcsönfelvétellel építkezésbe kezdő kortársaimmal.
*
A Tudósítás Magyarországról..." című szociográfiámat is ebben az elkötelezettségben írtam meg 1996-98-ban. Ezzel középdíjat nyertem a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a Magyar Naplóban megjelenő szociográfiai pályázaton. Itt, a blogom képtárában megtekinthető az emléklap és egy palóc írótársam verse http://furaila.xfree.hu/55534

Az történt, hogy 1996-ban meghirdette a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több, mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!
*
Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487

*
Közben, 2000-ben a Budapesti Történeti Múzeum, ,,A XX. század ujjlenyomata" című pályázatára megküldtem ezen szociográfia ,,Gyermeknevelés színterei: 1972-1989" c. fejezetét. Ez a munkám bekerült a Múzeum levéltárába és ebből egy rövid idézet angol nyelvű változatát ,,feltették" a világhálóra. (Ezt a blogom megnyitása után letiltották.)
*
*
Most, 2016-ban is megtalálják a módját annak, hogy megkeserítsék az életemet, életünket ezzel a TRAFÓVAL, mert mikor is végezzék el az éves karbantartást - az áram kikapcsolaásával? Naná, hogy januárban, a legnagyobb hidegben!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=55068&aid=269875

*

Ezzel nem is lenne semmi gond, ha nem maradtak volna villanyáram nélkül fél napra a környék lakói! Mint kiderült, őket legalább előzőleg értesítették!
Csak nekem, nekünk nem szólt senki! Egészen biztos, hogy figyelmeztetésnek szánták írásaim miatt. Ezzel is tudtomra adták, hogy bármikor akár még az utcára is tehetnek és megfagyhatok, mint oly sokan 1990 óta!


http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=55069&aid=269875


Ezért írtam a facebookos oldalamra ezt a kétségbe esett beírást, mert évtizedek óta ilyen- és még sokkal rettenetesebb kellemetlenségekkel keserítik meg az életemet/életünket.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 207
  • e Hét: 950
  • e Hónap: 1897
  • e Év: 37838
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.