Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Brüsszel megint cáfolja Lázárt
  2016-01-27 18:56:28, szerda
 
  Írásbeli válaszban rögzítették, hogy a magyar állam nem azért kapott uniós pénzt, hogy a lakosság helyett azt magára költse.
A tolvajokat nem szokta érdekelni, hogy pótolják az áldozatok a tőlük ellopottakat...
Az egyetlen legális lehetőség lenne, hogy az ország választói elzavarják ezt a mocskos maffiakormányt. A magyar választó azt szereti ha kifosztják, becsapják majd olcsó hazugságokkal etetik? Tényleg ennyire primitív nép vagyunk?

Nem tisztelik a kultúránkat
A mindentlopás kultúráját.
Brüsszel azt üzente, ne ennyire látványosan lopják el. Legalább egy picit adjanak a látszatra.
Most megy az agyalás, hogy akkor milyen trükkel lehetne mégis ellopni a betervezett 10-15 milliárdot!
Nagy bejelentésre számítok a közeljövőben!

****************************

Brüsszel megint cáfolja Lázárt

Herczeg Márk
eu
ma 16:58


Brüsszel (az új Moszkva) megint szembehelyezkedik a magyar emberek érdekeivel, mert a jó állam helyett megint az ördögi lakosságot támogatja az ebugatta!

Az Európai Bizottság Jávor Benedek PM-es EP-képviselő írásbeli kérdésére azt válaszolta, hogy a magyar állam az EU-tól kifejezetten a lakások energiahatékonysági korszerűsítésére kért és kapott uniós forrásokat, a pénzből pedig legalább 50 ezer otthon korszerűsítését kell elvégezni - írja a Népszabadság.

Ezzel gyakorlatilag írásban is cáfolják a magyar kormányt. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis október végén azt mondta, hogy a kormány csak az államra tervez költeni az energetikai korszerűsítésre fordítható EU-s pénzekből, lakossági energetikai korszerűsítésre viszont egyáltalán nem, mert ilyen célra az EU nem ad magánszemélyeknek vissza nem térítendő támogatást, ráadásul elegendő forrás sem lenne rá.

De Brüsszel már röviddel utána közölte: az Orbán-kormány Brüsszellel elfogadtatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programja (KEHOP) nevesítve tartalmazza a lakosságnak szánt, otthon-korszerűsítési célú uniós pénzeket, és a jóváhagyott támogatási kerettervtől csak az Európai Bizottság engedélyével, hosszú folyamattal lehetne eltérni.

Most pedig Corina Cretu regionális fejlesztési biztos azt írta: a KEHOP kimondottan a lakóépületek energiahatékonyságát javító felújításokat támogatja, és az intézkedéshez tartozó támogatás indikatív összege 37,7 millió euró (lakásonként kb. 225 ezer forint) vissza nem térítendő támogatási hányadot jelentene. Mint írta, a kormány nem jelezte, hogy változatna a terven, márpedig ha végül nem tud felmutatni 50 ezer támogatott háztartást, akkor az összeget vissza kell fizetnie. (Nol)

http://444.hu/2016/01/27/brusszel-megint-cafolja-lazart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A férgek köztünk élnek
  2016-01-27 18:50:25, szerda
 
  A férgek köztünk élnek
|
Doki 2016. január 27., szerda 07:25

Nagy Bandó András a 24.hu oldalon szépen összefoglalta mindazt, amit mi is gondolunk a férgekről, és szó sincs biológia óráról. Szépen összefoglalta, hogy a férgek miért és mióta tudtak kibújni a földből és tekerődnek nyakunk köré. Nagy Bandónál csak Simicska volt őszintébb, amikor gecinek nevezte a miniszterelnököt. Nagy Bandó

ezt nem teszi g. fodorral és nagyon igaza van, mert az ilyen férgeket
g. fodor gábor

g. fodor gábor

nem lehet ilyen enyhe jelzővel lerendezni. Aki még nem olvasta volna, ,,mindössze" annyi történt, hogy a 888.hu oldalon g. fodor maszturbációs segédeszköznek nevezte Rába Tímeát, aki mellesleg Tóbiás József MSZP elnök felesége. Miután fáradságos munkával előkeresték Rába régen megjelent meztelen fotóit, ezt közzétették (igaz más oldalakon bármikor megnézhető volt eddig is) és szavaztatták, igen leleményes, de kissé féreg-bunkó formában: ,,Ön kiverné Tóbiás József feleségének régi képére?" (ne magázz te bunkó) Három helyes válasz van:

ne vicceljetek, én már a kilencvenes években kivertem
Fúúú, nem látjátok milyen szőrös?
Verje ki Tóbiás...

Maradjunk a százas szög stílusában. A köcsög bunkó deformált anyádat, aki téged a világra hozott. Annak tegyél fel ilyen kérdéseket a saját feleségedről, te agyonbarmolt ésszel meg nem áldott féreg-tahó. Itt vége van a százas szögnek. Tóbiás József és Rába Tímea nem szorul rá az én védelmemre. Majd ezt ők megoldják. Rába Tímea egyébként valóban gyönyörű volt akkor (biztos még ma is az) egy ilyen g. fodornak nem sok esélye lett volna nála. Egyébként erre még a Deutsch Tomi is ráhajazott a saját stílusában még egyet rúgva Rába Tímeán: ,,a 888.hu-sok mikropöcseikkel rárántani sem tudnának Rába Tímeára". Ez volt Deutsch első normális megnyilvánulása az elmúlt 30 évben, még ha bunkó módon is tette. Na, ennyit az előzményekről, és vissza Nagy Bandó írására. Annak legalább van értelme. Bandó javaslata a párbaj. (emlékezzünk, Bandó 1989-ben Mászáros-Menyhért László ,,Kacsa" főszerkesztőn tört el egy seprűt, amikor megsértette) párbajKedves András! Te pont azért választottad a seprűt, mert akkor is tudtad, párbajozni csak úriemberek szoktak. Ahogy Mészáros nem volt az, ez a g. fodor féreg sem, tehát a párbaj kizárva, ha Tóbiásnak van egy kis szépérzéke. De azért, csak úgy, az utcán, facet to face oda állni, és jó vastagon pofán vágni, na, ezt lehetne. Csússzon a taknyán, és utána, bár ez már nem szép dolog, de néhány jól irányzott rúgás, na, ez nem fair play, de jól eshet néha. A férgek ellen. Settembrini úr nemes filozófia vitát folytatva Naphta úrral, párbajra kényszerült. A levegőbe lőtt. Naphtának egyetlen esélye maradt becsülete megőrzésében. Fejbe lőtte magát. Persze én nem javaslok semmit a g. fodornak. De szívesen megnézném. Ja, és a 888.hu elérte célját. Aki eddig nem is hallott erről a förmedvényről, most legalább egyszer odakattintott. Ilyen az igazi siker és olvasottság növelés.

http://patacsipilvax.hu/?p=56069

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tanulhatnak a tanárok a taxisoktól?
  2016-01-27 18:36:30, szerda
 
  2016. jan 26.
Mit tanulhatnak a tanárok a taxisoktól?
írta: kation

A válasz nagyon egyszerű: csoportszellemet, összetartást.

A tanároknak évek kellettek, mára romokban a magyar közoktatás-nevelés, mire 5 év után egy iskola tantestülete fellázadt. Lassan, nagyon lassan csatlakozik még néhány intézmény. Az összes lázadó nem teszi ki a közoktatási hálózat 1 százalékát. Ezzel szemben a taxisok azonnal, kollektíven reagálnak, ha bármi sérelem éri őket.
Csak próbálj meg beszólni egy taxisnak, rögtön ott terem még néhány.



Ugyanez igaz nagyban is: minap például az Uber ellen tüntettek, és akár spontán képesek összehozni egy nagy megmozdulást, ha úgy érzik, hogy sértik az érdekeiket. Az átlagember ezen megvonja a vállát, mondván büdös lábú taxisok. Miért sikerül ez nekik és nem megy azoknak az embereknek, akiken gyerekeink jövője múlik?
Biztos a szakszervezet miatt.

Ja, nem. Az a pedagógusoknak is van. Csak nem működik. Valahogy a szakszervezetek legtöbbje vízfejként működik, például a pedagógusoké is, s nem úgy, mint Franciaországban, ahol valóban az adott szakma érdekeit védi. Vagy nem olyan hatékonyan, mint a taxisoknál.

Nincs meg az összetartás kultúrája sem a társadalomban, sem a mikroközösségekben. Ezért nem sztrájkolnak, nem kell a jó lelkükre fogni. Mindenki azon gondolkodik, hogy ha ő nem megy be dolgozni, akkor is biztosan lesz, aki bemegy és emberünk majd jó nagy büntetést kap.
Fogolydilemma, klasszikus példa: az emberek nem kooperálnak egymással, viszont emiatt nem is lehet a végeredmény nyertes-nyertes helyzet, hanem valaki biztosan nyerni fog, míg mások veszítenek.

A képlet egyszerű: aki nem képviseli az érdekeit, azt elnyomják. Kicsiben is, nagyban is igaz ez. Nem véletlen, hogy az elmúlt években éppen a pedagógusokkal tettek meg mindent: a KLIK létrehozásával elvették tőlük az intézmények működtetését, elvették a munkájuk autonómiáját a tankönyvrendszer újrastrukturálásával, és meghatározták a karrierépítésük kizárólagos útját - csak hogy néhányat említsek a legfontosabbak közül. Erre ők panaszkodnak, de nem tesznek semmit (nem úgy, mint a képen látható szlovák pedagógusok).

pedagogus-sztrajk_270_8.jpg

Majd valaki más tesz. Túl sokan vannak,
túl sokfelé oszlik a felelősség,

de most valaki kezdeményezett, csak mellé kellene állni. Majd a többiek mellé állnak, mi addig kivárunk, és éppen ez a baj. A taxisok nem várnak.

Hogy ez még mindig jobb, mint amit a taxisok csinálnak, mert megvertek egy uberest. Igaz, a csoportszellemnek vannak veszélyei is, de nyugalom, a tanárok még ettől nagyon messze vannak. Egy csoportban, kisebb tömegben az emberek felelősségérzete megváltozik, egy csoport tagjaként minden más csoport ellenség, különösen, ha az érdekeinket sérti. Egy az egy ember ellen nem támadott volna a taxis az uberesre. Csoportban, a közös ellenség ellen viszont nekiestek.

Azon ők sem gondolkodtak el, hogy ki is az igazi közös ellenség.

http://egyenlito.blog.hu/2016/01/26/mit_tanulhatnak_a_tanarok_a_taxisoktol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FELDERÍTŐ EXTRA - Miniszteri szinten tudtak a miskolci feket
  2016-01-27 18:21:56, szerda
 
  2016. 01. 27. 12:42
N1TV
Miskolc
FELDERÍTŐ EXTRA - Miniszteri szinten tudtak a miskolci feketekasszáról?

Nyilatkozatháború, egy furcsa interjú, fenyegetések és kormányzati szálak. Az N1TV folytatja a miskolci feketekassza ügyét.

Az internetes televízió két hete hozta nyilvánosságra, hogy egy nyíregyházi vállalkozó szerint Miskolc fideszes polgármesterének kampányát az önkormányzat feketekasszájából finanszírozták. Azóta több közleményt kiadott a miskolci városháza és az ügy kulcsszereplője a helyi tévében furcsa interjút adott. Az N1TV ismét felkereste Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki ezúttal bizonyítékokat is ígért.

https://youtu.be/zP_-kXq5pxc

Érdekességképen, lapunk kedden Németh Szilárd sajtótájékoztatóján szintén érdeklődött a feketekasszával kapcsolatban. A nagyobbik kormánypárt alelnöke azonban csak annyit mondott, hogy várja az ügyben tett feljelentés eredményét, addig viszont minden mást találgatásnak nevezett.


http://alfahir.hu/felderito_extra_miniszteri_szinten_tudtak_a_miskolci_feketekass zarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Twitteren sokallta a migránsok számát – már csöngettek
  2016-01-27 18:18:09, szerda
 
 
Ablonczy Bálint / 2016.01.26., kedd 16:51 /

Twitteren sokallta a migránsok számát - már csöngettek is a rendőrök


Nem várt hatásai is vannak az Európa-szerte mind nagyobb politikai feszültséget okozó krízisnek. Hollandiában a rendőrség szisztematikusan felkeresi az interneten az ügyben kritikusan megnyilvánuló polgárokat és tevékenységük befejezésére szólítja fel őket.

Elég meredeket sztorit közöl holland sajtóbeszámolók alapján a neweurope.eu portál. Az írás szerint a rendőrség felkeresi a migránsválsággal kapcsolatban kritikus embereket és lényegében megfenyegeti őket. Az uniós kérdésekre szakosodott portál szerint az NRC Handelsblad napilap arról ír: a 28 éves, Sliedrecht városában élő Mark Jongeneelt az anyja hívta fel azzal, hogy két rendőr jött hozzájuk. A hatósági emberek, az érintettet munkahelyén személyesen felkeresve, közölték: arra kaptak parancsot, hogy kérjék meg: csavarja lejjebb a hangerőt, mert Twitter-üzenetei ,,lázító" hangvételűek.

A tudósítás alapján Jongeneel nem kifejezett náci szöveggel uszított: egyszerűen kifejezte egyetnemértését, hogy városába 250 menedékkérőt terveznek elhelyezni.

Ez nem volt elszigetelt eset, tavaly októberben például Leeuwardenben húsz, hasonló betelepítési projekt ellen tiltakozó személyt keresett fel a rendőrség, de más városokban is előfordult hatósági közbeavatkozás.

Az NRC Handelsbladnak a rendőrség szóvivője elismerte, tíz hírszerző ,,digitális detektív" csoportjuk van, amelyek valós időben követik a Twitter és a Facebook forgalmát.

A nyilvánvaló szólásszabadság-sértés miatt lapzártánkig nem tiltakoztak luxemburzsoá külügyminiszterek és belga európai parlamenti képviselők. Utóbbiaknak nyilván nem jutott erre idejük, hiszen éppen vöröslő fejjel kellett üvölteniük magyar képviselőnőkkel.

http://valasz.hu/vilag/twitteren-sokallta-a-migransok-szamat-mar-csongettek-is-a- rendorok-117011
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre korruptabb hazánk
  2016-01-27 18:14:21, szerda
 
  2016. 01. 27. 15:09

Egyre korruptabb hazánk

Vagyis inkább az állam. Visszaesett Magyarország a korrupciós rangsorban. Nemcsak, hogy az uniós mezőny végén kullogunk, de már a legtöbb régiós ország is lehagyott bennünket. Beérett a kormány munkája: hazánk jobban teljesít. Legalábbis ebben.

A korrupció tekintetében három helyet rontva, Magyarország 51 ponttal már csak az 50-ik a vizsgált 168 országból - derült ki szerdán a Transparency International sajtótájékoztatóján, annak apropóján, hogy a kutatóintézet nyilvánosságra hozta a legfrissebb kutatását.

A TI a közszektor korrupciós indexét méri, üzletemberek és szakértők mérése alapján. A korrupciót nem lehet egzakt módon mérni, hiszen annak jellegéből fakadóan egy része mindig rejtve marad, ezért csak közelítő módszer létezik annak mértékéről. A Transparency International berlini központjában 168 országot hasonlítottak össze, 11 nemzetközi intézmény 12 háttérkutatására támaszkodva. Hazánk esetén összesen kilenc háttérindex alapján értékelt az intézmény.

Aki tiszta, még tisztább, aki korrupt, még korruptabb

Kissé sommás ítélet, de a kutatás alapján valóban nem mondható el, hogy nagy változás lenne a korrupciós ranglistán. Az első tízben zömmel EU-s országok, azon belül is a Skandináv országok, vagy például Új-Zéland foglal helyet. Ezekben az országokban a közszektor átláthatóan működik, az állam a közérdek alapján cselekszik, nem pedig bújtatott magánérdekek alapján, a közpénzadatok pedig nyilvánosak az esetek többségében - mondta Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Kitért a lista végére is, ahol - talán nem meglepő módon - többnyire afrikai és ázsiai országok találhatóak, mint például Szudán, Dél-Szudán, Afganisztán, Észak-Korea, vagy épp Szomália - bár utóbbi esetén igazából államról sem beszélhetünk. Ezekben az országokban a korrupciós helyzet igen problémás, az állam nem átlátható, s nem beszélhetünk elszámoltatható intézményekről és politikusokról - mondta.
Hol van a helyünk?

Mint a bevezetőben írtuk: hazánk 2015-ben három helyet rontva, az 50-ik helyet foglalja el, 51 ponttal (három pontot rontottunk). Ezzel a világ középmezőnyében vagyunk, olyan országok társaságában, mint Szaúd-Arábia, Horvátország, Kuba, Malajzia, Kuvait.

Uniós összehasonlításban a helyzetünk - az utóbbi évek trendjét követve - tovább romlott. Immáron a legkorruptabb utolsó negyedben tanyázunk: holtversenyben - Szlovákiával és Horvátországgal - a 22-24. helyet foglaljuk el a 28 tagállamból. Régiónkból csupán - Görögországon és Olaszországon kívül - Bulgáriát és Romániát előzzük. Hozzá kell tenni azonban, hogy mi rontottunk a legtöbbet, Csehország pedig nagyot javított. Szomorú trend: a 2000-es évek elején még Észtország után a másodikak voltunk Közép-Európában.
Aki kevésbé korrupt, az versenyképesebb

A sajtótájékoztatón kiemelték: a korrupciós kitettség és a versenyképesség összefügg, így a korrupciós index első tízben található skandináv országok a versenyképességi rangsorban is az élbolyban vannak. Ennek megfelelően hazánk versenyképességi zuhanórepülést (is) mutat.

A Világgazdasági Fórum nemrég közzétett versenyképességi felmérése szerint ugyanis míg 2001-ben huszonnyolcadikak voltunk, 2015-ben már a 63-ik helyre szorultunk. Ez főként az intézményrendszer nem megfelelő működéséből következik, az állam nem átlátható, és nem utolsó sorban nem elszámoltatható. Ehhez kapcsolódik egy másik adat, ami az intézményi pillér alakulását mutatja. Itt a 26-ik helyről a 97-ikre zuhantunk vissza, vagyis szebben nehezen fogalmazható:

lassan a harmadik világ szintjére sikerült letornázni a magyar közigazgatást.
De miért vagyunk korruptak?

A TI kutatásában megkérdezett üzletemberek szerint a versenyképesség romlásának oka elsősorban annak köszönhető, hogy a hazai intézményrendszer részrehajló és nem képes elhárítani a korrupciót - mondta Martin József Péter. Ez egy ördögi kör:

a magyar korrupciós kitettség rontja a versenyképességet, visszaveti a beruházási aktivitást, ami kedvezőtlen szerkezetű növekedéshez vezet.

Mindez pedig melegágya a járadékvadászaton alapuló haveri kapitalizmusnak: a vállalatok nemegyszer a szabályozás manipulálásában, a kormány jóindulatának és barátságának elnyerésében érdekeltek, nem pedig a hatékony piaci teljesítményben. Ez tovább növeli a korrupciót - mondta.

Emellett ráadásul régiós szinten is lemaradtunk. Ha megnézzük a versenyképesség intézményi indikátorait, akkor látható, hogy az indokolatlan befolyásszerzés, az állami szerződések tisztasága, a szabálytalan kifizetések és vesztegetések, közbizalom terén a környező országokhoz képest is lemaradtunk.
A magyarországi korrupció természete

Hazánk államigazgatása rendkívül központosított. Uniós összehasonlításban a központi kormányzatnak nálunk van a legnagyobb hatalma. Rendszerszintű a korrupció, tehát jogi szabályozási eszközökkel lényegében legalizálták azt. Ennek egyik formája, hogy a közpénzeket illetéktelen módon használják fel, legjobb példa erre a közbeszerzési rendszer. Nem működik az állami intézményrendszer, nem hatékony, kiiktatták a fékeket, ellensúlyokat. Az igazságszolgáltatási rendszerben az ügyészségek maguk is foglyai az államnak, egyedül a bíróságok mondhatók függetlennek.

Bár némi fehéredés az online pénztárgépek bevezetése, vagy az utcai (más néven kis-) korrupció kapcsán elmondható, az összkép mégis rendkívül borús: bennfentes, haveri kapitalizmus van kialakulóban, vagyis inkább alakult ki.

Gazdasági növekedés kizárólag az EU-s pénzeknek köszönhető, ez azért is rendkívül veszélyes, mert egyrészt nem tudni, hogy meddig érkeznek ezek a pénzek, másrészt ezek elosztása központosított, amit szintén a járadékvadász mentalitást erősíti. Ez tovább erősíti az intézmények részrehajló jellegét, a korrupciós kitettséget.
"Nem vádnak való vidék"

Jól jelzi a korrupció fokát és a fogoly állam esetét az igazságszolgáltatás helyzete. Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója átvéve a szót elmondta: a korrupciós ügyekben a feljelentett esetekben ritka a sikeres vádemelés. A magyar bűnügyi statisztika rendre a kis súlyú, egyszerű korrupciós ügyekről ad számot. Például a hatóságok sikerrel veszik fel a küzdelmet a hamis nyelvvizsga bizonyítványt adó köztisztviselőkkel, vagy azok vásárlóival szemben, de a fehérgalléros korrupció esetén a lebukási kockázat továbbra is rendkívül alacsony (lásd Hagyó-ügy, és a felfüggesztett börtönbüntetés)

Miközben az állam által ,,foglyul ejtett" intézmények, mint a rendőrség és az ügyészség folyamatosan a korrupció csökkenéséről számolnak be, szóba sem kerül annak vizsgálata, hogy Paks 2 kapcsán 10-12 milliárd eurónyi közpénzt kíván elkölteni az állam, vagy a Magyar Nemzeti Bank 200 milliárd forinttal támogat alapítványokat. Esetleg van-e összefüggés az egyes vállalatok által juttatott sporttámogatások és az adott cég közbeszerzési sikerei között. A takarékszövetkezeti szektor, a dohánykereskedelem átalakítása (amely mérhető adóbevétel-csökkenést eredményezett) a termőföld és a kaszinóügy a példái a legalizált korrupciónak - mondta Ligeti Miklós.

http://alfahir.hu/egyre_korruptabb_hazank
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai katasz
  2016-01-27 18:03:18, szerda
 
 
Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai katasztrófa küszöbén áll

Németországban a demográfiai - és nyomában a gazdasági-társadalmi-politikai - katasztrófa immár elkerülhetetlennek tűnik.

A születések száma a világon a legalacsonyabb szintre süllyedt. A 2020-as évek elején már a kétségbeejtően alacsony szaporodási arányszámok következtében előálló gazdasági bajokkal is számolni kell. Még néhány év, és Németország nem lesz többé az ,,európai gazdaság motorja".

A World Economy Institute elnevezésű intézmény adatai szerint az 1000 lakosra eső átlagos születésszám 8,2-re süllyedt. Ezzel Németországnak sikerült megelőznie Japánt is, ahol is 1000 lakosra átlagosan 8,4 születés esik.

“Egyetlen más ipari államban sem ilyen sebességű a születésszám csökkenésének a folyamata, ami annak ellenére ilyen erőteljes, hogy fiatal bevándorlók tömegei érkeznek Németországba. Hosszabb távon Németország nem maradhat dinamikus gazdaság erőteljes munkaerőpiac nélkül" - olvasható a Wolrd Economy Institute jelentésében.

A német kormány számítása szerint 2060-ra a népesség száma 81 millióról 67 millióra csökken. A katasztrófa és a nemzethalál küszöbén tántorgó Németország kormánya azonban továbbra is polkorrektkedik, és arról nem szívesen közöl adatokat, hogy a 2060-ra jósolt 67 milliós népesség hány százaléka lesz született német.

Angela Merkel kancellár davosi beszédében figyelmeztetett arra, hogy az elkövetkező 15 év folyamán Németországban 6 millió fővel fog csökkenni a munkaképes korosztály létszáma. És történik mindez az idegenek inváziója ellenére! Azonban semmi nyoma nincsen annak, hogy a “német" kormány hajlandó lenne alapvetően megváltoztatni a teljes katasztrófát eredményező liberális politikát.

A század közepére a nők átlagos élettartama 88 évre, míg a férfiaké 84 évre növekszik majd. Ami persze örvendetes tény, azonban mivel gyermekek alig születnek, az egészségügyi és nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlennek tűnik. Természetesen a liberalizmus mocskában fetrengő többi európai ország sem fogja elkerülni a sorsát. Igaz, Nagy-Britanniában és Franciaországban az 1000 lakosra eső születési arányszám 12,5. Ami kedvezőbb mutató, mint a németeké, azonban a népesség szinten tartásához sem elegendő, ráadásul ez a gyenge mutató is inkább köszönhető az elmúlt évtizedekben bevándorolt színes bőrű tömegeknek, mintsem az őshonos lakosságnak.

Harcunk.info (Kuruc.info/The Telegraph nyomán)

http://harcunk.info/index.php/83-hirek/1238-beerett-a-mergezett-vetes-nemetorszag -a-demografiai-katasztrofa-kuszoben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak pótcselekvés a bürokráciacsökkentés?
  2016-01-27 18:02:19, szerda
 
 
EZ AZ EGÉSZ ORSZÁG EGY PÓTCSELEKVÉS!!!!

**********************


Csak pótcselekvés a bürokráciacsökkentés?
2016. január 27. - 14:02


Az állam tud-e érdemben, politikai kockázatok nélkül bármilyen ésszerű átszervezést tenni néhány ezer fő elbocsátásán túl, vagy ezek céltalan kormányzati lépegetések a sakktáblán - ezt vizsgálta a Policy Agenda.

Fotó: Europress / Napi.hu

A környező országokkal összehasonlítva nem számít túlzottnak az állam mérete Magyarországon, de láthatóan nálunk érvényesül az, hogy nem csak a munkaerőpiacon belüli aránya nőtt az állami dolgozóknak, hanem érdemben a létszámuk is - írja a napi.hu.
Az állami foglalkoztatottak száma és aránya (összes foglalkoztatottból) ORSZÁG 2009 2009 2013 2013
(ezer fő) (arány, %) (ezer fő) (arány, %)
Lengyelország 4245 26,8 3929 25,2
Szlovákia 628 26,5 633 27,2
Szlovénia 205 20,9 212 22,9
Románia 1709 18,6 1621 16,2
Szerbia 811 31 721 29,8
Horvátország n.a. n.a. 441 31,7
Magyarország 994 26,3 1041 26,8
Magyarország, Szlovénia 2012-es a legutolsó hivatalos adat, Szerbia 2014.-es
Forrás: ILO, Policy Agenda-számítás


Az állami dolgozók a foglalkoztatójuk alapján három csoportra bonthatóak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése alapján az állami vállalatoknál foglalkoztatottakkal most nem foglalkoznak - így 280 ezer ember kimarad a létszámcsökkentésből. Az ő esetükben globálisan amúgy is bővülés várható, hiszen a kormány éppen bevásárolja magát az energiaszektorba, amely pedig növeli az állami foglalkoztatotti létszámot.

Az önkormányzatoknál dolgozókat már érintheti egy létszámcsökkentés. Ezt szabályozási oldalról tudná megvalósítani a kormány, azaz csökkentené az önkormányzati feladatok számát, és ezzel párhuzamosan kevesebb pénzt ad a településeknek. Ez alapján a polgármestereknek kellene eldöntenie, hogy mennyi embertől válna meg. Ez komoly politikai konfliktust okozna helyben, és hatással lenne a kormánypártok szavazóbázisára. A politikai károk miatt kicsi az esély, hogy ezen a területen lépne a kormányzat. Ebben a szegmensben 300 ezer ember dolgozik.

A csökkentés további lehetősége a központi kormányzat (a létszám 540 ezer fő). Egyes kormányzati szervezeteket azonban nem érintene a leépítés. Így a 120 ezer főt foglalkoztató KLIK-nél, és 45 ezer fő foglalkoztató felsőoktatásban sem valószínű egy létszámleépítés, hiszen a kormány nyilván nem akarja a tanárokat egy újabb elbocsátási hullámmal hergelni - vélik a Policy Agenda elemzői.

Az egészségügyben és a szociális szférában összesen 300 ezer ember dolgozik. Ebből 130 ezer a kormányzati alkalmazott. E területen sem valószínű, hogy hozzányúlna a jelenlegi létszámhoz a kormány, mivel sok helyen éppen munkaerőhiány van. Ráadásul az intézményi struktúra átrendezése nélkül (kórházak bezárása) nem lehet csökkenteni a létszámot. Az is megfontolandó, hogy e szférában van a legtöbb közfoglalkoztatott (2014-ben a humán-egészségügyi és szociális ellátásban 130 ezer ember dolgozott közmunkásként).

Ki lehet venni az átalakításból további 91 ezer főt, akik igazságügyi alkalmazottak, bírák, ügyészek, valamint valamely rendvédelmi szerveknél, és a Honvédelmi Minisztérium szervezeteinél dolgoznak.

A feltételezett létszámleépítésből a politikai és egyéb szempontból veszélyeztetett területeket kihagyva a több mint 1,1 millió állami alkalmazottból tulajdonképpen az átalakítások 154 ezer embert érinthetnek - vélik az elemzők.

Magyarország az elmúlt években érdemben növelte az állami foglalkoztatottak számát, míg a környező országok inkább helyben jártak. Érdemi reformot az államigazgatásban csak Ausztria hajtott végre az elmúlt 15 évben: 1999-2012 között 35 ezer fővel (21 százalék) csökkentették a központi költségvetésben dolgozók számát. Miközben minden hatodik munkahelyet megszüntették a közigazgatási adminisztrációban és 15 százalékkal csökkentették a honvédelmi területen dolgozók létszámát, növelték a tanárok, az igazságszolgáltatás területén dolgozók létszámát - azaz nem a fűnyíróelv érvényesült, hanem a differenciált elbírálás elve.

Az ambiciózus magyar kormányzati célok teljesüléséhez (mármint jelentősen kisebb állam) kevés lenne, még az osztrák modell is. Ha ezt a mostani szerkezetben hajtanák végre, akkor 25-30 ezer fővel csökkenne az állami foglalkoztatottak száma. A kérdés valójában az, hogy a magyar kormány hozzá mer-e nyúlni olyan általa tabunak tekintett kérdésekhez, mint az állami cégek esetleges átalakítása, bizonyos területekről állam kivonulása. E nélkül csak pótcselekvés az, ami a háttérintézmények átalakítása területén történik - olvasható az elemzésben.


http://civilhetes.net/csak-potcselekves-a-burokraciacsokkentes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A láthatatlan hatalom titkos, ördögi terve: keletnémet falva
  2016-01-27 17:58:59, szerda
 
  A láthatatlan hatalom titkos, ördögi terve: keletnémet falvakba telepítenék a kontinensfoglalókat

2016. január 27. 17:17
Hunhír.info

A berlini fal leomlását követően csaknem 2 millió keletnémet települt át az ország nyugati felébe. A jelek szerint ez a folyamat egy ideje nemcsak lelassult, hanem egyenesen ellenkező irányt vett, ugyanis az egykori NDK nagyvárosai, így Lipcse, Drezda vagy Erfurt olyan vonzerőt jelentenek a pályakezdő nemzedék számára, hogy lassan már lakáshiánnyal is lehet számolni.


Az egykori keletnémet kirakatváros, az NDK egyetlen nemzetközi vásárának otthont adó Lipcse, ahol annak idején a sok külföldi üzletember jelenléte miatt még viszonylagos árubőség is uralkodott, az elsőként küzdötte le a rendszerváltást követő elvándorlási folyamatot.

2008 és 2013 között már közel 50 ezerrel többen költöztek Lipcsébe, mint hagyták el a várost. Időközben további keletnémet városok, így Drezda, Erfurt, Jena és Rostock is felsorakoztak Lipcse mögé - mintegy ellesve az ottani hatóságok intézkedéseit, és kiváltképpen előnyös tanulási lehetőséget, valamint csábító elhelyezkedési kínálatot biztosítva a felnövekvő nemzedék számára, egyre több fiatal, illetve pályakezdő számára jelentenek jobb jövőt.

A berlini demográfiai intézet most közzétett tanulmánya szerint a népesség alakulása döntően befolyásolja egy-egy település kilátásait, és ezt alighanem a keletnémet városok vezetői szívlelték meg a leginkább, mert különös figyelmet szentelnek a családalapítási feltételek biztosítására is, bölcsődék, óvodák fenntartásával teremtenek jó lehetőséget a gyermekvállalás és a karrier összeegyeztetésére.

A tanulmányból azonban kiderül az is, hogy az egykori NDK közel 2700 települése közül alig 20 százalék lakossága növekedik, a vidék, a falvak elnéptelenedése ugyanis tartós folyamatnak ígérkezik, ezért egyre több politikus veti fel annak lehetőségét, hogy az immár több, mint egy millió menekült jelentős részét éppen a keletnémet falvakban lehetne letelepíteni - ehhez azonban az infrastruktúra gyors korszerűsítésére, főleg pedig munkalehetőségek megteremtésére lenne szükség.

mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90704
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria – Magyarország: 40:1
  2016-01-27 17:56:14, szerda
 
 
Ausztria - Magyarország: 40:1
2016. január 27. - 17:45


A keleti nyitás győzelmeiről harsog a teljes kormányzati média, sikert sikerre halmozunk, már azt is elértük, hogy Mongólia segítheti az orosz - magyar jobb megértést.

Orbán Viktor sapka nélkü -32 fokban az ország érdekeit védve, megállapodott a mongol féllel, hogy soha többet nem jönnek csapataik Magyarország területére.

Szíjártó Vietnamot járja le, osztatlan sikert aratva frizurájával, igaz közben az Észak- Korea is többet értékesít, mint a magyarok.

Iránt megjárta a főnökünk, találkozott minden fontos helyi vezetővel, még kulturális és meg nem támadási szerződést is aláírt, aztán szépen hazajött.

Ausztriában nem dübörög semmilyen kampány csak az üzlet, amit igazol a statisztika is, hiszen 40 osztrák cég szállít Iránba a mi 1 vállalatunkkal szemben. Ausztriában, tisztában vannak a halal fogalmával és még véletlen sem gondolják azt, amit az egyik kézműves pálinkafőzdés, hogy halal minősítésű pálinkát szállíthat Iránba.


http://civilhetes.net/ausztria-magyarorszag-401
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 1675
  • e Hónap: 12786
  • e Év: 166282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.