Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Csak tedd meg
  2016-01-28 22:34:33, csütörtök
 
  Felelvén pedig a zsinagógafő, haragudva, hogy szombat napon gyógyított Jézus, monda a sokaságnak: Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek azért és gyógyíttassátok magatokat, és ne szombat napon.- Lukács 13:14

A vallás veszélyes. A vallás inkább vita tárgyává teszi a gyógyulást, mint, hogy lásson valakit meggyógyulni. A vallásosak inkább vitatkoznak a szabadulásról, mint, hogy lássanak valakit megszabadulni.

A Lukács 13-ban láthatod ennek a példáját. Jézus meggyógyított egy asszonyt, aki már 18 éve nem tudott felegyenesedni. Gondold el, egy drága idős asszony - akit Jézus Ábrahám leányának hívott - megszabadul, miután az ördög majdnem két évtizede fogva tartotta! Azt hinné az ember, hogy a zsinagógafők örültek annak, amit Jézus tett. De nem! Mérgesek voltak, mert rossz napon tette.

Tudod, mi a legrosszabb? Az, hogy ezek a vallási vezetők, akik kritizálták Jézust, amiért szombaton gyógyított, meggyógyíthatták volna az asszonyt a hét többi napján, ha törődtek volna vele.

Ezért haragudott meg Jézus annyira. Ugyanaz az ábrahámi szövetségük volt Istennel, mint Jézusnak. De a vallásosságuk kötésben tartotta az asszonyt ahelyett, hogy szabaddá tette volna.

A vallás mindig ezt teszi.

Emlékeztesd magad erre legközelebb, amikor valaki vallásos vitába akar bonyolódni veled a gyógyulásról vagy a szabadulásról. Ha valakinek szabadulásra van szüksége egy démontól, csak tedd meg! Ne ragadj le olyan teológiai kérdéseknél, hogy hol van éppen az a démon.
"A testében van? Vagy az agyában? A szellemében? Vagy a zsebében?" Amíg ilyen kérdéseken morfondírozol, a démon megőrjíti azt az embert.

A kérdés nem az, hogy hol van a démon, hanem az, hogy ,,miért nem szabadítottuk meg ezt az embert? Ő a testvérünk Krisztusban, és szabadnak kell lennie!"

Ha egyszer felteszed ezt a kérdést, nem fogsz azzal törődni, hogy belül vagy kívül van a démon, felette lebeg, vagy éppen mellette üldögél. Csak az érdekel majd, hogy megszabadítsd azt az embert!

Ez a különbség a vallás és Isten szeretete között. A vallás vitatkozik. A szeretet cselekszik. Válaszd a szeretetet ma.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 13:11-17
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ne légy „köves föld”
  2016-01-28 08:46:49, csütörtök
 
  És hasonlóképpen a köves helyre vetettek azok, akik amint hallják az Igét, mindjárt örömmel fogadják, de nincs őbennük gyökere, hanem ideig valók; azután, ha nyomorúság vagy háborúság támad az Ige miatt, azonnal megbotránkoznak.Márk 4:16-17

Úgy tűnik, nagyon sok ,,köves föld" van a keresztények között manapság. Ők azok, akik kezdetben lelkesek Isten Igéjével kapcsolatban. Például, amikor a bővölködésről hallanak egy tanítást, azt mondják: ,,Halleluja! Jézus nevében én bővelkedni fogok!" Aztán valami módon a dolgok mégsem úgy történnek, ahogyan elképzelték.

A bankszámlájukon lévő pénz nem duplázódott meg másnapra. Csalódások érik őket. Kapnak egy-két kritikát. És még mielőtt észrevennék, a hitük megfogyatkozik.

Ha nem akarod, hogy ez történjen veled, akkor határozd el magad, hogy nem engeded, hogy a nehézségek legyőzzenek. Határozd el, hogy ragaszkodni fogsz az Igéhez akkor is, amikor üldöztetések és nehézségek érnek - mert garantálom neked, fognak érni.

Amikor úgy döntesz, hogy hitben jársz, akkor a megpróbáltatásoktól nem szabadulsz meg.

Megtanulod legyőzni azokat.

Amikor a szívedbe fogadod Isten Igéjét, akkor több dolgod lesz az ördöggel, mint szeretnéd, mert ő minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy az Ige gyümölcstelen legyen benned. Állandóan megpróbál majd összezavarni. Lesznek problémáid, de az a különbség, hogy most már megvan a válaszod ezekre - Isten Igéje.

De hála Istennek, Krisztus Jézus által megvan az erőd arra, hogy legyőzd a sátánt. Ha problémákat és csalódásokat hoz az utadba, akkor nem kell megadnod magad. Csak harcold tovább a hit szép harcát, amíg győzedelmeskedsz.

Ha kiütöttek a nyeregből, állj fel, és mondd ezt: ,,Figyelj, ördög, nem hagyom, hogy kilopd az Igét a szívemből. Az Ige a szívemben van, és én ezen gondolkozom, kimondom a számmal, és cselekszem az Ige alapján, amíg megteljesednek rajtam Isten áldásai. Ha nem hiszed, csak bújj el, és figyelj!"

Ha ilyen a hozzáállásod, akkor nem számít, mit tesz az ördög, soha nem fog téged ,,köves földdé" tenni!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Korinthus 4:6-18
Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 2511
  • e Hónap: 13564
  • e Év: 74865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.