Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Műkorcsolya Eb - Az olimpiai bajnok orosz páros sikere
  2016-01-30 19:41:15, szombat
 
  Az olimpiai bajnok Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov duó nyerte a műkorcsolyázók szombati páros versenyét a Pozsonyban zajló Európa-bajnokságon.
...... .....


Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov (orosz) 222,66 pont
2. Aljona Savchenko, Bruno Massot (német) 200,78
3. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (orosz) 197,55
...14. Anna Marie Pearce, Magyar Márk 110,55

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Műkorcsolya Európa Bajnokság 2016 / Pozsony
  2016-01-30 19:38:26, szombat
 
  Programok Link  
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Gyógyító fokhagymaleves
  2016-01-30 19:25:08, szombat
 
  ...... .......


Hozzávalók
20-30 gerezd megtisztított és lereszelt fokhagyma ( érzékeny gyomrúak kevesebbet)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű ( 1 teáskanál szárított)
1,5 l tyúkhúsleves
1 csokor friss fűszernövény - petrezselyem, zeller (lehet szárított is)
3 csésze száraz kenyér kockákra vágva
1 csésze tejföl ( esetleg tejszín )

Elkészítés
Az összetevőket a kenyér és tejföl kivételével beletesszük a felmelegített levesbe és 10 percig főzzük. Ezt követően habarjuk bele a tejfölt, esetleg szűrjük le, és tálalásnál tegyük bele a kenyeret. Forrón fogyasszuk.

Betegség esetén már nagyobb dózisú fokhagymára lesz szükségünk, mint azt az alábbi receptnél is láthatjuk. A hatékonyság érdekében kiegészítjük vöröshagymával és a kakukkfűvel, melyek szintén antivirális hatásúak és segítik a gyógyulást.

Minden nap egy gerezd fokhagyma
Ez az a tanács, amit jó lenne mindenkinek betartani. Törjük össze a fokhagymát, keverjük össze olivaolajjal és együk meg. Az egyik legjobb egészségmegőrző praktika.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kubu vitamin dús ital
  2016-01-30 19:20:04, szombat
 
  Nagyobb kép Link
...... ......


Kubu. A finom frissítő és vitamindús ital nem csupán a gyermekek, de a felnőttek kedvence is. Ráadásul családunk nagy örömére az üzleti változat ,,testvérét" otthon is elkészíthetjük.

10 literhez az alábbi összetevők szükségesek:
- 1,5 kg sárgarépa,
- 2 kg alma,
- 2 db citrom,
- 3 db narancs,
- 25-30 dkg cukor, de inkább méz,
- 1 csipet só,
- késhegynyi aszkorbinsav ( C-vitamin)

Elkészítés
Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és tegyük azonnal citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg.
A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábasban feltesszük főni mindkettőt, ha szükséges, akkor öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöt és a zöldséget. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd öntsük össze.
Adjuk hozzá a cukrot vagy mézet, a sót, a citrusok kipréselt levét és az aszkorbinsavat. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromot vagy cukrot, ki hogy szereti. Töltsük üvegekbe és tehetjük száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a kamrába felbontás után a hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt rázzuk fel! Egy hétig tárolható.

Miért fogyasszuk?
Mert nem csak finom, de egészséges is. A citrusok frissítenek, magas C-vitamintartalmúak, téli időszakban különösen nagy szüksége van rá szervezetünknek, erősíti az immunrendszert, véd a megfázástól. A sárgarépa pedig alapvető vitaminforrás a szervezet számára. Rendszeres fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra. Magas rosttartalma segíti a belek tisztulását, a salakanyagok lerakódását. Kutatások szerint napi két nyers sárgarépa (20 dkg) fogyasztása átlagosan 11%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Januári Dupla ívű szivárvány
  2016-01-30 19:15:46, szombat
 
  Dupla ívű szivárvány ragyogott a Rábaközben
Nagyobb kép Link
...... ........


Az enyhe, csapadékos idő velejárói a látványos naplementék.
Ilyenkor esély nyílik a lebukó Napnak arra, hogy alásüthessen az alkalmanként záporesőt is adó felhőknek
Nagyobb kép Link
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Egy osztály, ahol 29 gyerek közül 12-nek ikertestvére van
  2016-01-30 19:10:44, szombat
 
  Alighanem Guinness-rekordnak számít a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola 2/a osztályának összetétele.
2014 szeptemberében kezdődtek a nem mindennapi dolgok. Akkor három ikerpár volt a beiratkozott tanulók között az osztályban, valamint egy fiú, akinek ikertestvére egy másik tarczys osztályba jár - olvasható az iskola weboldalán, ahol Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna tanítónő osztja meg országgal-világgal a jelenlegi helyzetet és az ikrekkel kapcsolatos néhány érdekességet.
És akkor lehet számolni! Másodikban, tehát a 2015/16. tanév elején még két ikerpár került az osztályba, idén januártól pedig még egy lány - akinek ikertestvére a katolikus iskolában másodikos - lett a közösség tagja.
Így ma az osztályban tanuló 29 gyerek közül 12-nek van ikertestvére!
Azt gondolhatnánk, milyen könnyű a tanító néniknek, gyerekeknek, szülőknek, mert kevesebb vezetéknevet kell megjegyezni - írja a tanítónő. - Valójában ennek az ellentéte igaz, mert az öt teljes ikerpárból
4 pár nagyon hasonlít egymásra: Fanni és Fédra, Floranna és Sarolta, Levente és Tamás, Vanessza és Virginia.
Szembetűnő különbség Kata és Vivien között van.
A fél ikerpárok osztályba járó tagjai közül egyik Attila, akinek párja Regina. Magasságuk, testalkatuk is eltérő, külső hasonlóságot alig találni köztük. A januárban érkezett és gyorsan beilleszkedett Fanni szerint párját, Lilit néha összekeverték vele.
Lili soványabb, másképp hordja a haját, ám ha ő is a közéjük kerülne, hat és fél ikerpár lenne a 2/a osztályban.
Az ikerpárok megkülönböztetése inkább a felnőtteknek okoz problémát, a gyerekeknek nem. Az osztálytársak még akkor is megismerik gond nélkül az ikreket, ha külön-külön látják őket, sőt segítenek a tanító néniknek a megkülönböztetésben. Az öt párosból is négy rögtön kijavítja a keresztnevet, ha valaki összekeveri őket. Viszont Tamás és Levente huncutkodnak, rá is játszanak hasonlóságukra, összekevertetik magukat. Összességében mindannyian nagyon örülnek annak, hogy van ikertestvérük, nem szeretnének csak egyedül lenni.
A tanítónő szerint a sokikresség biztosan hozzájárult ahhoz, hogy nagyon jó az osztályközösség. A gyerekek szeretnek együtt lenni. A szülők is segítik az iskolai rendezvényeket, szerveznek közös programokat iskolán kívül, törődnek a többi gyerekkel is.
A Guinness-rekord csak játék a lehetőséggel, mert az iskola és az osztály célja az, hogy mindenki jól érezze magát, és megmaradjon, fejlődjön az ikrek összetartó közössége.

Őket látjuk a fotón
A képen - mely további fotókkal együtt a Tarczy Lajos Általános Iskola weboldalán található - (balról jobbra) Fanni, Levente és Tamás, Virgínia és Vanessza, Fédra és Fanni, Floranna és Sarolta, Kata és Vivien, Attila látható. A képen a széleken a ,,fél" ikrek állnak. Elsőként a lent álló iker, másodikként a széken álló neve olvasható.
Nagyobb kép Link
...... .....A tanítónő szerint a sokikresség biztosan hozzájárult ahhoz, hogy nagyon jó az osztályközösség. A gyerekek szeretnek együtt lenni. A szülők is segítik az iskolai rendezvényeket, szerveznek közös programokat iskolán kívül, törődnek a többi gyerekkel is.
A Guinness-rekord csak játék a lehetőséggel, mert az iskola és az osztály célja az, hogy mindenki jól érezze magát, és megmaradjon, fejlődjön az ikrek összetartó közössége.

Őket látjuk a fotón
A képen - mely további fotókkal együtt a Tarczy Lajos Általános Iskola weboldalán található - (balról jobbra) Fanni, Levente és Tamás, Virgínia és Vanessza, Fédra és Fanni, Floranna és Sarolta, Kata és Vivien, Attila látható. A képen a széleken a ,,fél" ikrek állnak. Elsőként a lent álló iker, másodikként a széken álló neve olvasható.
Nagyobb kép Link
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Télűző édesség
  2016-01-30 00:01:21, szombat
 
  ...... ......


Hozzávalók a brownie-hoz:
225 g vaj
20 dkg 80%-os ét csoki
60 g kakaópor
5 tojás
25 dkg kristály cukor
10 dkg liszt
A vajat az ét csokival együtt vízgőz felett, felolvasztjuk, majd bele keverjük a kakaóport, és félretesszük hűlni. A szoba hőmérsékletű tojásokat a cukorral elektromos habverővel nagyon habosra keverjük, majd alacsony fordulaton beleforgatjuk a csokimasszát, végül a lisztet is.
25×25 centis sütőpapírral bélelt formába öntjük. Előmelegített, sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetején a vékony réteg elkezdett berepedezni. Itt kell nagyon figyelni, és nem túlsütni! Ha kicsit még folyós akkor jó, és nem szabad tovább sütni!

Hozzávalók a desszerthez 6 főre:
6 szelet brownie
1+1 dl ír krémlikőr
3 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg mascarpone
10 dkg natúr görög joghurt
10 dkg fekete áfonya-dzsem

A tejszínből és a krémlikőr feléből szifonban habot készítünk. Szerintem nem szükséges bele két patron, de van akinek így esetleg túl lágy lesz a hab, az nyugodtan csavarjon be még egyet.
Felolvasztjuk a csokoládét, és elkeverjük a mascarponével. A joghurtot elkeverjük az áfonyadzsemmel, de nem alaposan, csak épp hogy összeforgatjuk.
Hat pohár aljába morzsoljuk a brownie-k felét. Meglocsoljuk a maradék krémlikőrrel. Elosztjuk rajta a mascarponés csokit, és a joghurtot, majd a maradék brownie-t rámorzsoljuk a tetejére. Jó sok habot nyomunk a tetejére.
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 365 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.