Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2016-01-08 23:54:50, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Rántott sajt tartárral és vadrizzsel
  2016-01-08 23:27:33, péntek
 
  Rántott sajt tartárral és vadrizzsel

Hozzávalók:
A rántott sajthoz:
40 dkg trappista sajt (1 cm-es vastagságra szeletelve)
kevés tej
2 tojás sóval és borssal felverve
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A tartárhoz:
1 tojás sárgája
1 dl olaj
mustár
bors
tejföl
citromlé
porcukor

A vadrizshez:
25 dkg vadrizs (3 dl-es bögre)
2 evőkanál olaj
1 kisebb apróra vágott vöröhagyma
6 dl forró víz

bors

Elkészítés: A rizst az olajon átpirítjuk, beletesszük a vöröshagymát, majd felöntjük óvatosan a vízzel (a gőz miatt!). Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt kb. 50 perc alatt takarékon puhára pároljuk.

A tartárhoz folyamatos keveréssel a tojássárgájába először cseppenként, majd fokozatosan emelve a mennyiséget hozzáadagoljuk az olajat, majd tejföllel, borssal, mustárral, citromlével, porcukorral, ízesítjük.

A felszeletelt sajtot tejbe-lisztbe-tojásba-lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük. (A tej azért kell, hogy jobban tapadjon a liszt.) Nem célszerű megfordítani, annyi olajban süssük, hogy felül is ellepje (a villát nem szúrjuk bele, hanem kiemeljük a megsült sajtot).





Megjegyzés

A fűszerezéshez azért nem írtam mennyiségeket, mert mindenki másképp szereti ízesíteni.

Rozsnyai Gabriella

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csirkemelles tésztasaláta
  2016-01-08 23:24:14, péntek
 
  Csirkemelles tésztasaláta

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
2 db sárgarépa
20 dkg grillezett csirkemell
20 dkg kínai kel
1 szelet zellergumó
20 dkg kígyóuborka
3 evőkanál borecet
1 csipet só
1 csipet cukor
1 csipet fehérbors
szójaszósz
olívaolaj
2 evőkanál metélőhagyma

Elkészítés: A spagettit sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percre forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.

A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és felszeleteljük.

A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is.

A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk, és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Diós-meggyes rétes
  2016-01-08 23:22:05, péntek
 
  Diós-meggyes rétes

Hozzávalók

1 csomag konyhakész rétestészta
20-35 g olvasztott vaj
1 tojás
60 g barna cukor
fél csapott teáskanál vegyes fűszer (tetszés szerint)
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
500 g magozott meggy
50 g aprított dió
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Terítsen ki két lap rétestésztát úgy, hogy részben fedjék egymást, és vékonyan kenjük meg a tojással.

2. Helyezzük a maradék másik két lapot a tetejére, és ezeket is kenjük meg tojással.

3. Szórjuk meg a barna cukor nagyobb részével, a vegyes fűszerrel és a reszelt citromhéjjal. Osszuk szét rajta a meggyet, erre szórjunk zsemlemorzsát, hogy a meggy levét felszívja.

4. Végül szórjunk diót a tetejére. Az egyik oldalon hagyjunk a peremén tiszta területet.

5. Csavarjuk fel a rétest, és a gyűrött részt hajtsuk alulra. Helyezzük a rétest sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg vajjal, és szórjuk meg a maradék barna cukorral.

6. Süssük a rétest 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig vagy addig, amíg a tészta ropogós, a meggy puha nem lesz. Vegyük ki a rétest a sütőből, és szórjuk meg porcukorral.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával
  2016-01-08 23:19:24, péntek
 
  Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával

Hozzávalók:
80 dkg bélszín
mustár
durvára darált feketebors (páchoz)
A raguhoz:
25 dkg vegyes erdei gomba
5 dkg póréhagyma
finomra vágott friss petrezselyemzöld
1 evőkanál worcestershire szósz
mustár
liszt
3 dl erőleves
1 dl tejszín

bors
teavaj
1 csomag szélesmetélt

Elkészítés: A bélszínt a feketeborssal elkevert mustárral bekenjük, majd olajos zsírpapírba tekerve 4-5 napig a hűtőben érleljük.

Felhasználáskor a húst forró serpenyőben, ízlés szerint (véresen, félangolosan vagy jól átsütve) elkészítjük.

Az erdei gombákat nagyon forró serpenyőben sóval, borssal megpirítjuk, az apróra vágott póréhagymát és petrezselymet rászórjuk, worcestershire szósszal meglocsoljuk, összekeverjük, majd a liszttel meghintjük, kicsit pirítjuk, végül húslével felöntjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Ízesítjük a mustárral, végül felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. Befejezésül a vajjal selymesítjük.

A frissen főtt tésztát (én szélesmetéltet szoktam használni) keverjük össze az erdei gombás raguval, és tálaljuk a megsült steakekkel.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Brokkolikrémleves
  2016-01-08 23:16:20, péntek
 
  Brokkolikrémleves

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
25 dkg burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 csipet chilipor
1 l erőleves (kockából)
2 dl tejszín
1 evőkanál ételkeményítő
mandula vagy fenyőmah a tálaláshoz

Elkészítés: A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük.

Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát a díszítéshez, a többit vajpuhára főzzük (további 15-20 perc).

Lehúzzuk az edényt a tűzről, a zöldségeket a főzőlében botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre. Elkeverjük az ételkeményítőt 3 evőkanál vízben, a leveshez adjuk a tejszínnel együtt, és éppen csak összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk.

A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal és mandulával vagy fenyőmaggal megszórva azonnal tálaljuk.





Megjegyzés

Lajos Mari receptje.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Édesköményes-paprikás minicroissant
  2016-01-08 23:13:23, péntek
 
  Édesköményes-paprikás minicroissant

Hozzávalók

6 darabhoz:
10 dkg piros kaliforniai paprika
10 dkg édeskömény
10 dkg bacon
4 ág majoránna
1 csomag leveles tészta
6 ek paprikakrém
6 dkg reszelt sajt
1 db tojássárgája
2 ek tej
2 dkg szezámmag

Elkészítés

1.A kimagozott paprikát kockázzuk fel, az édesköményt hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra. A bacont és a majoránna lecsipkedett leveleit vágjuk egészen apróra.

2.Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk három részre, majd minden téglalapot vágjunk két-két háromszögre. Kenjük meg őket a paprikakrémmel, hintsük meg a majoránnával és a reszelt sajttal, majd halmozzuk rájuk a bacont, az édesköményt és a paprikát.

3.A hosszabb oldalról indulva tekerjük fel a tésztákat. Kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

A legjobb, ha valamilyen félkemény sajtot, például trappistát, óvárit, edamit vagy cheddart használunk. Még különlegesebb, ha ezek füstölt változatát választjuk.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 495
  • e Hét: 9998
  • e Hónap: 23903
  • e Év: 153610
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.