|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-01-08 23:27:33, péntek
|
|
|
Rántott sajt tartárral és vadrizzsel
Hozzávalók:
A rántott sajthoz:
40 dkg trappista sajt (1 cm-es vastagságra szeletelve)
kevés tej
2 tojás sóval és borssal felverve
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A tartárhoz:
1 tojás sárgája
1 dl olaj
mustár
bors
tejföl
citromlé
porcukor
só
A vadrizshez:
25 dkg vadrizs (3 dl-es bögre)
2 evőkanál olaj
1 kisebb apróra vágott vöröhagyma
6 dl forró víz
só
bors
Elkészítés: A rizst az olajon átpirítjuk, beletesszük a vöröshagymát, majd felöntjük óvatosan a vízzel (a gőz miatt!). Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt kb. 50 perc alatt takarékon puhára pároljuk.
A tartárhoz folyamatos keveréssel a tojássárgájába először cseppenként, majd fokozatosan emelve a mennyiséget hozzáadagoljuk az olajat, majd tejföllel, borssal, mustárral, citromlével, porcukorral, ízesítjük.
A felszeletelt sajtot tejbe-lisztbe-tojásba-lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük. (A tej azért kell, hogy jobban tapadjon a liszt.) Nem célszerű megfordítani, annyi olajban süssük, hogy felül is ellepje (a villát nem szúrjuk bele, hanem kiemeljük a megsült sajtot).
Megjegyzés
A fűszerezéshez azért nem írtam mennyiségeket, mert mindenki másképp szereti ízesíteni.
Rozsnyai Gabriella
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-01-08 23:24:14, péntek
|
|
|
Csirkemelles tésztasaláta
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
2 db sárgarépa
20 dkg grillezett csirkemell
20 dkg kínai kel
1 szelet zellergumó
20 dkg kígyóuborka
3 evőkanál borecet
1 csipet só
1 csipet cukor
1 csipet fehérbors
szójaszósz
olívaolaj
2 evőkanál metélőhagyma
Elkészítés: A spagettit sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percre forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és felszeleteljük.
A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is.
A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk, és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2016-01-08 23:22:05, péntek
|
|
|
Diós-meggyes rétes
Hozzávalók
1 csomag konyhakész rétestészta
20-35 g olvasztott vaj
1 tojás
60 g barna cukor
fél csapott teáskanál vegyes fűszer (tetszés szerint)
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
500 g magozott meggy
50 g aprított dió
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. Terítsen ki két lap rétestésztát úgy, hogy részben fedjék egymást, és vékonyan kenjük meg a tojással.
2. Helyezzük a maradék másik két lapot a tetejére, és ezeket is kenjük meg tojással.
3. Szórjuk meg a barna cukor nagyobb részével, a vegyes fűszerrel és a reszelt citromhéjjal. Osszuk szét rajta a meggyet, erre szórjunk zsemlemorzsát, hogy a meggy levét felszívja.
4. Végül szórjunk diót a tetejére. Az egyik oldalon hagyjunk a peremén tiszta területet.
5. Csavarjuk fel a rétest, és a gyűrött részt hajtsuk alulra. Helyezzük a rétest sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg vajjal, és szórjuk meg a maradék barna cukorral.
6. Süssük a rétest 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig vagy addig, amíg a tészta ropogós, a meggy puha nem lesz. Vegyük ki a rétest a sütőből, és szórjuk meg porcukorral.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-01-08 23:19:24, péntek
|
|
|
Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával
Hozzávalók:
80 dkg bélszín
mustár
durvára darált feketebors (páchoz)
A raguhoz:
25 dkg vegyes erdei gomba
5 dkg póréhagyma
finomra vágott friss petrezselyemzöld
1 evőkanál worcestershire szósz
mustár
liszt
3 dl erőleves
1 dl tejszín
só
bors
teavaj
1 csomag szélesmetélt
Elkészítés: A bélszínt a feketeborssal elkevert mustárral bekenjük, majd olajos zsírpapírba tekerve 4-5 napig a hűtőben érleljük.
Felhasználáskor a húst forró serpenyőben, ízlés szerint (véresen, félangolosan vagy jól átsütve) elkészítjük.
Az erdei gombákat nagyon forró serpenyőben sóval, borssal megpirítjuk, az apróra vágott póréhagymát és petrezselymet rászórjuk, worcestershire szósszal meglocsoljuk, összekeverjük, majd a liszttel meghintjük, kicsit pirítjuk, végül húslével felöntjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Ízesítjük a mustárral, végül felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. Befejezésül a vajjal selymesítjük.
A frissen főtt tésztát (én szélesmetéltet szoktam használni) keverjük össze az erdei gombás raguval, és tálaljuk a megsült steakekkel.
Megjegyzés
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-01-08 23:16:20, péntek
|
|
|
Brokkolikrémleves
Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
25 dkg burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 csipet chilipor
1 l erőleves (kockából)
2 dl tejszín
1 evőkanál ételkeményítő
mandula vagy fenyőmah a tálaláshoz
Elkészítés: A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük.
Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát a díszítéshez, a többit vajpuhára főzzük (további 15-20 perc).
Lehúzzuk az edényt a tűzről, a zöldségeket a főzőlében botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre. Elkeverjük az ételkeményítőt 3 evőkanál vízben, a leveshez adjuk a tejszínnel együtt, és éppen csak összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk.
A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal és mandulával vagy fenyőmaggal megszórva azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Lajos Mari receptje.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-01-08 23:13:23, péntek
|
|
|
Édesköményes-paprikás minicroissant
Hozzávalók
6 darabhoz:
10 dkg piros kaliforniai paprika
10 dkg édeskömény
10 dkg bacon
4 ág majoránna
1 csomag leveles tészta
6 ek paprikakrém
6 dkg reszelt sajt
1 db tojássárgája
2 ek tej
2 dkg szezámmag
Elkészítés
1.A kimagozott paprikát kockázzuk fel, az édesköményt hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra. A bacont és a majoránna lecsipkedett leveleit vágjuk egészen apróra.
2.Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk három részre, majd minden téglalapot vágjunk két-két háromszögre. Kenjük meg őket a paprikakrémmel, hintsük meg a majoránnával és a reszelt sajttal, majd halmozzuk rájuk a bacont, az édesköményt és a paprikát.
3.A hosszabb oldalról indulva tekerjük fel a tésztákat. Kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő
A legjobb, ha valamilyen félkemény sajtot, például trappistát, óvárit, edamit vagy cheddart használunk. Még különlegesebb, ha ezek füstölt változatát választjuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
284 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 495
- e Hét: 9998
- e Hónap: 23903
- e Év: 153610
|
|
|