Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Emlékezz meg Isten kegyelméről
  2016-01-09 22:04:38, szombat
 
  Erről emlékezem meg, azért bízom. Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az Ő irgalmassága! Minden reggel meg-megújul; nagy a Te hűséged! - Jeremiás Siralmai 3:21-23

Isten hűséges. Irgalommal teljes. Minden reggel megújul a kegyelme. A hívők ezt mind tudják. De csak tudni nem elég.Ahhoz, hogy a javadra szolgáljon, emlékezetedbe kell idézned. Újra és újra emlékeztetned kell magadat rá, hogy lángra lobbanjon a reménységed, és felgerjedjen a hited.

Tehát tűzd ki célul, hogy minden reggel emlékezteted magadat Isten hűségére. Emlékeztesd magad a kiváltságaidra Jézusban. Mik ezek a kiváltságok? A 103. zsoltár elmondja nekünk:

1. Isten megbocsátja minden bűnödet.

2. Meggyógyítja minden betegségedet.

3. Megmenti életedet a pusztulástól.

4. Kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg.

5. Jóval elégíti meg a szádat, hogy az ifjúságod megújuljon, mint a sasé.

6. Igazságot cselekszik, és ítéletet érted, az elnyomás ellen. Szabaddá tesz téged.

7. Megismerteti veled az útjaid.

8. Könyörülő és irgalmas veled a szükség idején.

Tűzd ki célul, hogy idén minden reggel megvallod ezeket az Úrnak. Állj meg előtte imádságban, és emlékezz meg az irántad való kegyelméről. Ne hagyj fel vele, és az év végére erősebb leszel a hitben és nagyobb bizodalmad lesz Isten szeretetében, mint valaha. Ne elégedj meg azzal, hogy ismered Isten áldásait. Emlékezz meg róluk minden nap, és figyeld, hogyan válnak élővé benned.

Kenneth Copeland

Igei olvasmány: Zsoltárok 103:1-17
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Nem az agyagedények idejét éljük
  2016-01-09 13:22:36, szombat
 
  Egy nagy házban pedig nemcsak arany és ezüst edények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók. - 2 Timótheus 2:20

Nagy dolgokra rendelt téged Isten a királyságában?

Ha felteszed ezt a kérdést, a legtöbb hívő alázatosan biztosít a felől, hogy őt bizony nem erre rendelte Isten. ,,Tudod, nem mindannyian lehetünk aranyedények," mondják. ,,Ahogy a Biblia is mondja, vannak, akiket Isten agyagedénynek hívott el."

Dicsőség Istennek, a Bibliában nem találunk ilyet!

Természetesen vannak arany- és agyagedények is a királyságban, de mi döntjük el - nem pedig Isten -, hogy mi melyik csoportba tartozunk.

A 2Timótheus 2:21 azt mondja, hogy ,,valaki magát ezektől [amelyek tisztátalanok és alantasak] tisztán tartja - aki elkülönül a szennyező és romlásba döntő hatásoktól -, tiszteletreméltó és nemes célokra való, elkülönített edény lesz, megszentelt, és hasznos a gazdának, bármilyen jó cselekedetre alkalmas és kész" (az Amplified Bible alapján).

Arany- vagy agyagedény? - te választasz!

Akkor miért dönt oly sok hívő az alantas munkák mellett Isten királyságában? Miért elégednek meg azzal, hogy agyagedények maradnak?

Mert hiányzik belőlük valami, ami minden aranyedénynek meg kell, hogy legyen: nem odaszántak.

Nem hozták meg azt a minőségi döntést, hogy elkülönítik magukat a szennyező hatásoktól. Nem akartak elfordulni a világ útjaitól, és nem akarták Istennel átlépni azt a pontot, ahonnan már nincsen visszaút.

Barátom, Isten izgalmas dolgokat végez a földön ma. Jeleket és csodákat tesz, utat készít Jézus visszajövetelének. Rendkívül izgalmas időket élünk, de semmiképpen sem az agyagedények idejét! Tehát, ha még nem szántad magad oda az Úrnak, és még nem vagy aranyedény, ismerd be. Utána szánj időt arra, hogy Isten elé menj, tanulmányozd az Igét, és hozd összhangba az akaratodat az Övével. Engedd, hogy a Szent Szellem foglalkozzon veled, amíg készségesen magad mögött tudod hagyni a világ dolgait, és a magasabb utakat választod - Isten útjait.

Tedd meg most! Kései órában vagyunk. Isten dicsősége egy utolsó nagy hullámban kiárad a földre. És nem agyagedényekből szivárog ki. Az aranyedényeken keresztül árad - és Isten pontosan erre hívott el téged.

Kenneth Copeland

Igei olvasmány: 2Timótheus 2:15-26
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 4642
  • e Hónap: 15695
  • e Év: 76996
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.